zaterdag 3 maart 2018

Sipke Jan Bousema en zijn echtgenoot Willem zetten punt achter hun huwelijk

Amsterdam  →  Na 18 jaar samenzijn zetten Sipke Jan Bousema en zijn echtgenoot Willem Van Leunen een punt achter hun huwelijk. Ze gaan verder als vrienden. Een gesprek over knetterende kalverliefde, hechte vriendschap en een dovende vlam. En dat allemaal in het licht van de soms allesverzengende spotlight.

We ontmoeten Sipke Jan Bousema en Willem in het souterrain van een prachtig pand aan de hoofdstedelijke Prinsengracht. Jarenlang betrokken de mannen de woning samen, sinds een tijdje is alleen Willem er nog te vinden ‼  Sipke, lachend: "Terwijl dit ooit juist mijn droomhuis was. Ik woon inmiddels overigens slechts drie straten verderop".

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Sipke Jan Bousema en zijn echtgenoot gaan verder als vrienden"

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Sipke Jan Bousema → Winq.nl                                       

VS - Ellen DeGeneres - Showbizzz | "Adam Rippon onthult zijn celebrity crush"

Amerika  →  Olympiër 'Adam Rippon' is het levende bewijs dat ook celebrities weleens onder een steen leven ‼  In een interview met Ellen DeGeneres vertelt hij over zijn meest recente celebrity crush, die wij natuurlijk al lang bovenaan ons lijstje hadden staan.

Ellen DeGeneres is, net als de rest van de wereld, benieuwd naar Adam Rippon's relatiestatus en als ze hoort dat hij nog single is vraagt ze hem gelijk naar zijn celebrity crushes. 'Adam Rippon' vertelt hierop dat hij een long time crush heeft op 'Jake Gyllenhaal' - die we natuurlijk allemaal kennen uit Brokeback Mountain.

Ook bekent Adam dat hij een tijdje een crush heeft gehad op Harry Styles, maar dat hij die inmiddels heeft vervangen voor Shawn Mendez ‼

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Adam Rippon onthult zijn celebrity crush"

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


                                               

vrijdag 2 maart 2018

'Homo' als Scheldwoord | "Je hebt het gevoel alsof je huilend weg wil rennen"

14-jarige Daan, net Uit de Kast gekomen, worstelde lange tijd met zijn gevoelens. Dat woorden als Homo en Gay op scholen vaak als scheldwoord worden gebruikt, hielp daar bepaald niet bij ‼

Zie ook:

bronnen: NOS.nl / YouTube.com


        
                                                       

Tsjetsjenië onderaan lijst Homovriendelijke landen en waar staat Nederland ?!

Het was te verwachten dat Tsjetsjenië onderaan de lijst bungelt van 'Homovriendelijke landen' ‼  Duitsland is flink gestegen wegens de openstelling van het huwelijk, maar waar staat Nederland ?!

Dat zullen we je vertellen: Nederland staat samen met België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Nieuw-ZeelandSpanje, NoorwegenVerenigd Koninkrijk en het Franse overzeese gebied Réunion op een gedeelde derde plaats.
                                             
                                   

Dat is meteen na Zweden en Canada, die de eerste plaats op de lijst Homovriendelijkste landen met elkaar delen. De lijst is samengesteld door 'Spartacus', de Homo-reisorganisatie die nog het bekendst is van zijn 'gids' 

De complete lijst is hier te bekijken ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Tsjetsjenië onderaan lijst Homovriendelijke landen"

bronnen: Winq.nl / Spartacus.travel / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Winq.nl


                                                         

donderdag 1 maart 2018

Vluchtelingen | Opnieuw pleidooi voor opvang 'LHBTI-asielzoekers' in groepen

'LHBTI-asielzoekers' moeten in groepen opgevangen worden in AZC's   Het 'COA' deelt nu nog asielzoekers in naar leeftijd, geslacht, taal en/of land van herkomst.

'LGBT Asylum Support' pleit in een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Mark Harbers om LHBTI'ers bij elkaar te plaatsen voor 'n sterker gevoel van veiligheid.

Ook wil de stichting die homoseksuele asielzoekers bijstaat weten, waarom in een aantal AZC's LHBTI-asielzoekers wel in groepen worden opge- vangen en in andere AZC's niet.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Opnieuw pleidooi voor opvang LHBTI-asielzoekers in groepen"
bronnen: RozeGolf.net / Twitter.com – RozeGolf.net
                                             
                                               

Eindhoven – Regenboog | "Gaybar 'De Regenboog' opent 6 april in Eindhoven"

Rotterdam / Eindhoven  →  In Rotterdam is Gaybar 'De Regenboog' al enorm populair en binnenkort kun je ook in het zuiden van het land een dansje wagen.

Eindhoven  die het nu nog met doen met alleen 'De Pallaz'  krijgt zijn eigen 'De Regenboog'. De nieuwe hotspot van Eindhoven zal op 06 april openen en dat gebeurt door niemand minder dan Paul de Leeuw.

In Rotterdam sluiten ze elke avond af met het nummer "Vlieg Met Me Mee (Naar De Regenboog)" van Paul de Leeuw ... en ook in Eindhoven zullen ze deze traditie voortzetten.
                                     
                                         

Het beloofd een spectaculair weekend te worden in Eindhoven want een dag na de opening is er een optreden van diva Karin Bloemen.  Gaybar De Regenboog is vanaf 6 april 2018 te vinden aan het Stratumseind 99 in Eindhoven.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Regenboog Eindhoven                                         

woensdag 28 februari 2018

Zangeres Cher aangekomen in Australië voor optreden bij Sydney's Mardi Gras

Australië – Sydney's Gay And Lesbian Mardi Gras  →  Fans kunnen het nog nauwelijks bevatten, maar de iconische popster "Cher" zal dit weekend optreden tijdens de Sydney's Gay And Lesbian Mardi Gras.

Vandaag – woensdag 28 februari 2018 – is Cher aangekomen op het vliegveld in Sydney voor haar langverwachte en volledig uitverkochte op- treden.

De 71-jarige Amerikaanse zangeres Cher pronkte met haar leeftijd-tartende uiterlijk terwijl ze slenterde door de luchthaven van Sydney.

Cher zal zaterdag 03 maart 2018 optreden tijdens het nu uitverkochte Mardi Gras Party-evenement bij 'Playbill Venues', Fox Studios ‼

Update:
Cher verrast publiek bij Mardi Gras  /  Cher pakt recordbrekende 40ste 'Sydney Mardi Gras' in  
Cher headlines Australian 2018 Mardi Gras  /  Sydney Mardi Gras | Video: "Cher Performance"

Extra:  Dit zijn de mooiste foto's van de 'Mardi Gras' in Sydney ‼

bronnen: DailyMail.co.uk / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com


        
                                   

01 maart 2018 - Persvoorstelling / 15 maart in de Bioscoop | "Tom of Finland"

Bioscoop  →  'Tom of Finland' gaat tijdens de Roze Filmdagen in première en is vanaf 15 maart in de filmtheaters te zien. De film was de Finse inzending beste buitenlandse film voor de Oscars.

Achter de iconische tekeningen van 'Tom of Finland' ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Tuko Laaksonen, die na WOII getrau- matiseerd terug naar huis keert. Zijn eigen oorlog begint wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen. Hij gaat volledig op in zijn kunst en tekent gespierde mannen in uniformen, met blinkende laarzen, uitstekende tepels en titanische penissen.
         
                                            
'Dome Karukoski' slaagt erin de essentie van de man te vangen in dit portret van een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de gaycultuur ‼ Met zijn homo-erotische kunst heeft hij een essentiële bijdrage geleverd aan de emancipatie van de homo's in de twintigste eeuw.

Kijk HIER voor meer informatie ‼

Landelijke persvoorstelling:  Donderdag 01 maart 2018  →  10.30 uur in het Ketelhuis te Amsterdam
'Tom of Finland'  |  Regie: Dome Karukoski  |  Release-datum / In de Bioscoop vanaf:  15 maart 2018  

bronnen: Cinemien.nl → Persbericht / Facebook.com – Cinemien.nl / YouTube.com                                                   

dinsdag 27 februari 2018

Australië - Homohuwelijk – Electronicabedrijf 'Apple' | First Dance commercial

Australië  →  Electronicabedrijf 'Apple' heeft al een reputatie homovriendelijk te zijn, maar met hun nieuwe 'Australische commercial' voor de iPhone X gaan ze toch weer een (goed) stapje verder.  De campagne heeft de naam 'First Dance' meegekregen.  Dit naar aan- leiding van recent ingevoerde homohuwelijk in Australië.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                             

Televisie - Kijk·Tip - Vanavond - 'Ellie Lust' | "Ellie op Patrouille in Columbia" ‼

'Ellie Lust' (51) was gewoon politiewoordvoerder, maar beleeft een tweede carrière: die van publiekslieveling. Nu heeft ze zelfs haar eigen programma, waarin ze meeloopt met agenten wereldwijd. Wat maakt haar zo onweerstaanbaar ?!

In haar nieuwste programma "Ellie Op Patrouille", vanaf volgende week dinsdag te zien op NPO 1, loopt politiewoordvoerder Ellie Lust mee met haar collega's in ColombiaKeniaIsraëlDubaiAlbanië en San Francisco in de Verenigde Staten.
                                                  

                                                 
Niet als toeschouwer - maar als onderdeel van het team - in lokaal uniform. Drugspanden binnenvallen, mensensmokkel opsporen, achtervolgingen: Ellie Lust is erbij en doet mee ‼  Wie 2 jaar geleden genoot van Lusts optreden in Wie is de Mol, staat nog wat te wachten: in Ellie Op Patrouille toont Ellie Lust zich weer vintage Ellie Lust.

Ellie Op Patrouille  –  Vanaf vavavond → 27 februari 2018  –  Elke dinsdag om 21:25 uur op NPO 1

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Wat maakt Ellie Lust – de onverschrokken politievrouw – zo onweerstaanbaar" ?!

Zie ook:
bronnen: Volkskrant.nl / Facebook.com – Volkskrant.nl / YouTube.com
maandag 26 februari 2018

Ant & Dec's 'Saturday Night Takeaway' | "Kylie Minogue zet studio op stelten"

Lalala, Lala-lalálaaa, Lalalala … Kylie Minogue was te gast in de Britse TV-show "Ant & Dec's Saturday Night Takeaway". Ze deed een medley met haar grootste hits. Presentatoren 'Declan Donnelly' en 'Ant McPartlin' gingen los op Kylie Minogue haar oude outfits. Dat zag er nogal, eh, mal uit. 

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                  

Toenemende Homohaat in voormalige Sovjetstaten door: Russische Kruistocht

Rusland  →  De Russische kruistocht tegen LHBTI's heeft geleid tot groeiende discriminatie, Homofobie en vijandigheid in voormalige Sovjetstaten. In 'Armenië', 'Wit-Rusland', 'Kazachstan' en 'Kirgizië' worden activisten die opkomen voor de rechten van 'Lesbiennes', 'Homoseksuelen', 'Biseksuelen', 'Interseksuelen' en 'Transgenders' steeds vaker onderdrukt. 


Sinds het uiteenvallen van de "Sovjet-Unie"  begin jaren negentig van de vorige eeuw wordt in Oost-Europa en Centraal-Azië getornd aan de rechten van LHBTI's. Zo voerde Rusland in 2013 de wet in tegen 'homopropaganda' – die het verspreiden van informatie over niet-traditionele seksuele relaties (lees 'homoseksualiteit') onder minderjarigen verbiedt. De gedwongen verdwijning van homoseksuele mannen in Tsjetsjenië is een ander voorbeeld ‼  Mensenrechtenverdedigers in de vier landen verklaarden in gesprekken met Amnesty dat de voortdurende negatieve invloed van Rusland tot een klimaat van intolerantie heeft geleid voor LHBTI's.


bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl 
                                           
                                                          

zondag 25 februari 2018

Rotterdamse Orlando (17) al week lang vermist | Politie start groot onderzoek †† RIP †† ◘ Lichaam van Orlando gevonden in water bij Haagse wijk Ypenburg

Rotterdam  →  Vorige week zondag ging de 17-jairge "Orlando Boldewijn" uit Rotterdam op date.  Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De politie is een groot onderzoek gestart.

Vorige week zondag ging de 17-jarige Rotterdamse "Orlando Boldewijn" op date met een man die hij via een dating-app had ontmoet. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De politie heeft inmiddels met de man gesproken waarmee de vermiste jongen een date had.
                                 
         Orlando Boldewijn

                                               
Volgens hem heeft hij Orlando na hun ontmoeting afgezet op de 'Böttgerwater' in de wijk 'Ypenburg' in Den Haag. "Volgens de man zou Orlando vanuit hier richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor", schrijft de politie op Facebook.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Rotterdamse Orlando (17) al week lang vermist"
                                     
                                                     
Zie ook: