zaterdag 29 oktober 2016

Rotterdam · Villa Thalia · Drag Queen Niki Today | Miss Travestie Holland 2016

Rotterdam – Miss Travestie Holland 2016  →  Op 23 oktober werd Drag Queen Niki Today in Club VillaThalia te Rotterdam gekroond tot Miss Travestie Holland 2016.  Dit werd echter met gemengde gevoelens ontvangen door een deel van het publiek  Middels een video- boodschap laten de dames weten wat ze van de ontstane situatie vinden ...
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                        

Amerika – Kansas | "Homofoben vuren zeven kogels af op het Equality House"

Amerika    Het in 2013 opgerichte Equality House in Topeka - Kansas is slachtoffer geworden van homofoben. Het huis opgericht door de organisatie Planting Peace is in de kleuren van de Regenboogvlag (symbool voor HoLeBi's & Transgenders wereldwijd) geschilderd. Sinds dit jaar staat er naast het 'Regenbooghuis' ook een 'Transgender huis' - geschilderd in de kleuren van de Transgender Pride vlag. Beide huizen zijn ontmoetingsplaatsen voor HoLeBi's & Transgenders.
                                            

                                           
Het Equality House - dat recht tegenover het huis van één van de grootste Amerikaanse HoLeBi- en Transfobe organisaties staat, de Westboro Baptisten Church, bekend van hun leuzen als "God haat Homo's" en "Homo's moeten branden in de hel", werd voor het eerst ernstig aan- gevallen. Planting Peace president 'Arron Jackson' - die in het Equality House woont hoorde op een nacht lawaai rond de woning en belde de politie.

Toen de politie aankwam trof men zeven kogel gaten in het huis, haat teksten op de muren en pride vlaggen die vernield waren. Arron Jackson zei nadien tegen de pers: "De aanval tegen het huis weerspiegelt de haat en discriminatie die onze HoLeBi's & Transgenders dagelijks ervaren". In de afgelopen drie maand kreeg de organisatie een enorme hoeveelheid aan haatmails waaronder ook tal van doodsbedreigingen. De FBI zegt dat de HoLeBi & Transgender gemeenschap de meeste haatmisdaden te verduren krijgt van alle minderheidsgroepen. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Equality House / YouTube.com


        
                                                               

vrijdag 28 oktober 2016

Halloween – OUTtv Top 10 | "De 'Heetste Gay Halloween Kostuums' van 2016"

Heb je onze 'Top 10 Heeste Gay Halloween Kostuums' gemist in de OUTtv Update of wil je ze gewoon allemaal weer eventjes zien ... ?! Dat kan

Ben jij het met onze lijst eens of zou jij het anders hebben gedaan ?!  Welke outfit is jouw favoriet ?!  Laat het aan OUTtv weten in een comment onder het filmpje op YouTube.com 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                     

Homo·kunst | Russische douane legt beslag op werk voor expositie in Haarlem

Van Rusland naar Nederland  →  De Russische douane heeft deze week voor Nederland bestemde kunst in beslag genomen, omdat die zou aanzetten tot homoseksualiteit.

Het gaat om een serie kunstwerken van "Demir Demirov" - bestemd voor een tentoonstelling van "de Roze Kunstlijn" - die volgende zaterdag in Haarlem wordt geopend. De kunstenaar maakte het nieuws van de inbeslagname donderdag zelf bekend op zijn Facebook-pagina.
                            
                           
De Haarlemse D66-wethouder Jur Botter (Cultuur) gaat het college van B en W van zijn gemeente voorstellen om gezamenlijk een boze brief te schrijven aan de Russische ambassadeur in Nederland.

"Haarlem is een regenboogstad", zegt Jur Botter, een gemeente die zich sterk maakt voor de acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, bi- seksuelen en transgenders (LGBT's)   Jur: "Het is te gek voor woorden dat kunst wordt tegengehouden omdat het zou aanzetten tot vermeende homoseksualiteit".

Zie ook:

Update: 
bronnen: NRC.nl / Twitter.com – Roze Kunstlijn Haarlem / Twitter.com – Twit Krant
                                                 
                                         

donderdag 27 oktober 2016

Australië | "Homo-koppel komt om bij een ongeval in pretpark Dreamworld" ‼

Australië – Dreamworld  →  Dinsdag gebeurde er op een attractie in het Australische 'Dreamworld-pretpark' een dodelijk ongeval. Vier mensen kwamen om het leven, twee vrouwen en twee mannen.  Vandaag blijkt dat de twee mannen een homo-koppel was die samen met familie in het pretpark waren.

Luke Dorsett (35) en Roozi Araghi (38) stierven in het tragische ongeval in het pretpark   De 2 vrouwen die omkwamen betreft Kate (32), de zus van Luke en Cindy (42) een vriendin van het koppel. De 2 kinderen, die wonderbaarlijk het ongeval overleefden, zijn de 12-jarige dochter en de 10-jarige zoon van Kate. Ondertussen blijkt ook nog dat een ander homo koppel, afkomstig uit Nieuw-Zeeland zelf op het nippertje aan de dood is ontsnapt - omdat ze anderen lieten voorgaan om te wachten op de moeder van één van de twee mannen die wat achterop in de rij was geraakt. Daardoor zaten ze in het bootje achter het bootje dat verongelukte en zagen ze alles gebeuren.
                                 
                                                
Het ongeval gebeurde op de attractie 'Thunder River Rapids', die toegankelijk is voor kinderen vanaf twee jaar. Op de attractie zitten de bezoe- kers met zes in een bootje  De attractie wordt omschreven als 'gematigd' en bereikt een topsnelheid van 45 per uur  De Australische premier "Malcolm Turnbull" heeft in een korte verklaring gezegd: "Dit is een tragische gebeurtenis  Onze gedachten gaan uit naar de 'families van de slachtoffers'. We vertrouwen erop dat er in de volgende dagen de oorzaak van dit incident grondig onderzocht wordt".

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                 

D66 - LHBT's | D66 maakt zich zorgen om hoge zelfmoordcijfers jonge Homo's

Politiek  D66    D66-Kamerlid Pia Dijkstra is bezorgd over de hoge zelfmoordcijfers onder Homo- en Transgenderjongeren. Ze wil dat het kabinet effectievere maatregelen bedenkt om te voorkomen dat jongeren uit deze groep een einde aan hun leven maken.

  D66 wijst op onderzoek dat aangeeft dat zelfmoord in deze groep vaak verband heeft met ''homopesten"   Dijkstra biedt Jet Bussemaker (Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) donderdag het actieplan:  "Voorbij het hokjesdenken" aan om de emancipatie van seksuele minderheden te bevorderen.
                                  
        
                                    
In het actieplan pleit zij er onder meer voor om beter te waken over jonge homo's en transgenders, de zorg in ziekenhuizen te verbeteren en op scholen meer aandacht te besteden aan seksuele voorlichting.

Nadat onlangs in Amsterdam een homostel in elkaar werd geslagen en anti-homo flyers werden verspreid, is het daar volgens Pia Dijkstra hoog tijd voor extra actie  "Iedereen in onze samenleving verdient 't geaccepteerd te worden zoals je bent. Ook als je niet precies in een 'hokje' past".

Zie ook:
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com /  Twitter.com - AD.nl
                                        
                                                           

woensdag 26 oktober 2016

David Cameron krijgt 'PinkNews Award' voor erkenning van het Homohuwelijk

Engeland    De voormalige Britse premier David Cameron heeft de PinkNews 'Ally of the Year Award' ontvangen voor de erkenning van het Homohuwelijk   Tijdens zijn regeerperiode wist hij zijn eigen Conservatieve Partij ervan te overtuigen dat het huwelijk moest wor- den opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Dat gebeurde eerst in Engeland, later ook in Wales en Schotland.

David Cameron kreeg de ereprijs uit handen van de eerste homokoppels die in 2014 na de openstelling van het huwelijk met elkaar trouw- den. Zijn opvolgster Theresa May prees zijn werk om het homohuwelijk voor elkaar te krijgen.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com                                             

Amerika – James Corden's Carpool Karaoke | Carpool Karaoke met 'Lady Gaga'

USA – Showbizz  →  Er waren al teasers, trailers en brekend nieuws-achtige aankondigingen, maar nu staat-ie Live ... "James Corden's Carpool Karaoke" met ... Lady Gaga

Fans keken weken reikhalzend uit naar dit moment. In een video van een kwartier is te zien hoe Lady Gaga haar grootste hits zingt, hoe James Corden zich in bizarre Gaga-outfits hijst en hoeveel lol de twee samen hebben.

Want het plezier spat er weer vanaf  'Lady Gaga' vertelt tussen de liedjes door over de manier waarop ze haar teksten schrijft en hoe ze haar rijbewijs heeft gehaald. En er is meer, maar het zou zonde zijn om dat allemaal op te schrijven. Kijk zelf maar

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                         

Nieuw-Zeeland - Geweld | "Opnieuw 'Hetero man' slachtoffer van Homofoben"

Nieuw-Zeeland – 'Kent Morgan'  →  Opnieuw is er een heteroseksuele man het slachtoffer geworden van homofoben   Dit keer vonden de feiten plaats in Nieuw-Zeeland   Het is niet de eerste keer dat een hetero man het slachtoffer is geworden van homofoben - eerder dit jaar gebeurde gelijkaardige feiten in Canada. Ook elders werden eerder hetero mannen al slachtoffer van homofoben.

De 32-jarige 'Kent Morgan', gehuwd met een vrouw en papa van een peuter, werd zwaar in elkaar geslagen omdat zijn belagers dachten dat hij homo was omdat hij een roze hemd droeg  De feiten gebeurden na middernacht. Twee jonge mannen van rond de 20 jaar begonnen tegen hem te roepen, over z'n roze hemd, dat hij wel homo zou zijn, en dat hij niet moest weg rennen.  Kent Morgan liep rustig verder niet beseffende wat hem stond te wachten. Op een bepaald moment werd hij door één van de daders vast gegrepen en door de andere 'in elkaar geslagen'. Morgan kreeg enkele rake klappen, maar kon er zelf ook enkele uitdelen  Op een bepaald moment beet 'Kent Morgan' in de kaak van één van de da- ders, waarna Kent Morgan viel en kon ontsnappen.

Kent Morgan ging na de feiten naar huis waar zijn bezorgde vrouw hem meteen naar het ziekenhuis voerde.  Morgan diende een klacht in bij de politie  Kent Morgan zegt absoluut niet te begrijpen waarom de mannen het op homo's gemunt hebben, zelf heeft hij enkele homo vrienden en zegt naar eigen zeggen nu beter te begrijpen welke risico's je als homoseksuele man kan lopen  Morgan zegt dat hij niet zal stoppen met 't dra- gen van roze, "waarom zou een hetero geen roze mogen dragen" ?!, hij vind de kleur gewoon mooi. Kent Morgan zal naar eigen zeggen daarom ook niet stoppen met het dragen van roze hemden.

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Pink News
                            
                                                  

dinsdag 25 oktober 2016

Arnhem – Regenboogzebrapad | 'Gaybrapad' in Arnhem slijt snel door verkeer

Arnhem – Gaybrapad  →  Het Arnhemse 'Gaybrapad' voor Stadsbioscoop 'Rembrandt' kampt met slijtage. "Er rijden daar dagelijks ont- zettend veel automobilisten overheen", stelt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Het euvel is te wijten aan kwetsbare verf

Tweede laag
"Het wachten is op een tweede dekkende laag" ‼, legt de woordvoerder van de gemeente uit. "Die zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten  Maar voor schilderen moet het wel mooi en droog weer zijn. Nu is het veel te vochtig. Wij sluiten niet uit dat de 'tweede laag' er pas na de winter op kan".

Zie ook:

bronnen: Gelderlander.nl / YouTube.com                                                     

Tilburg - Gaycafé de Lollipop | Landelijke ontmoetingsdag 'Happy Boys & Girls'

Tilburg – Happy Boys & Girls  →  Zaterdag 5 november organiseert "Happy Boys & Girls" een landelijke ontmoetingsdag  De Tilburgse LHBT-groep voor mensen met een verstandelijke beperking bestond in juli één jaar. Op 5 november 2016 staat de deur van De Lollipop Paleisring 25 in Tilburg van 15.00 tot 21.00 uur open voor deze speciale dag.
                                  
                                         
                                                 
Bij aankomst krijg je een welkomstdrankje, er treedt een keur aan artiesten op en wie zich voor 29 oktober aanmeldt, kan meegenieten van het gratis buffet.

Aanmelden voor deze dag kan bij Leon via:  LeonVanGelooven@gmail.com

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Zonder Stempel / Facebook.com – Happy Boys & Girls                                           

maandag 24 oktober 2016

België · Belgium's Got Talent | Wat als ... Homoseksualiteit nog niet bestond ?!

Een nieuw seizoen van "Wat als ..." ?!  begint pas op 2 november, maar veroorzaakt nu al deining op het wereldwijde web  Zo zorgde deze sketch ervoor dat de 'Facebookpagina' van de komische reeks linea recta van het wereldwijde web werd gepleurd. Te veel bloot, nemen we aan ?!

Facebook heeft de pagina van het Belgische televisieprogramma "Wat als ..." ?!  offline gehaald. Volgens de makers van de comedy show heeft dat te maken met de sketch "Wat als ... Homoseksualiteit nog niet bestond" ?!     Hieronder is de hilarische sketch nog wel te zien

Zie ook:  
Wat als Homoseksualiteit niet bestond ?!  /  Wat als Homoseksualiteit niet bestond ?!  /  Wat als Homoseksualiteit nog niet bestond ?! 

bronnen: Humo.be / GaySite.nl / YouTube.com                                                                                 

USA - C.J. Duron | "De 9-jarige C.J. viert Halloween als Bob The Drag Queen" ‼

Amerika – C.J. Duron  →  De 9-jarige C.J. heeft tot nu toe het coolste Halloween kostuum van iedereen. Met hulp van zijn oom wordt de kleine jongen omgetoverd tot Bob The Drag Queen, de winnaar van RuPaul's Drag Race seizoen 8.

Zie ook:
                                        
        
                                           
 "Het begon allemaal toen C.J naar mij toe kwam en vertelde dat hij een jurk, tas, pruik en make-up nodig had voor Bob The Drag Queen RuPaul en alle andere queens zijn voorbeelden voor mijn zoon.  Zij hebben hem het belang geleerd om van jezelf te houden voor wie je bent. Ook hebben de queens hem een paar woorden en zinnen geleerd, die hij  pas mag gebruiken als hij 18 is", aldus Lori Duron – de moeder van C.J.

Michael de oom van C.J.  heeft alles uit de kast gehaald om C.J. op zijn held te laten lijken   De jongen heeft zijn vrienden nog niet verteld dat hij als drag queen langs de deuren gaat. Waarom niet ?!  Hij wil niet dat zijn vrienden het idee voor het kostuum van hem gaan stelen ...

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                     

zondag 23 oktober 2016

VS - Runnig mate Mike Pence | "Donald Trump zal LHBT·rechten terugdraaien"

USA  'Presidentsverkiezingen'  →  Als Donald Trump president van de Verenigde Staten wordt, gaat hij Barack Obama's LHBT-rechten terugdraaien. Dat zei zijn running mate 'Mike Pence', de kandidaat voor vice-president onder 'Donald Trump', eerder deze week in een talkshow op de radio. In 2014 ondertekende president 'Barack Obama' een verordening die het lokale overheden onmogelijk maakt te discrimineren op basis van seksuele oriëntatie en gender identiteit.
                              
        
                                 
'Mike Pence' zei dat de Republikeinen de verordeningen van Barack Obama zouden terugdraaien: Donald Trump en Mike Pence denken dat 't probleem met Transgenders op de WC "met gezond verstand op lokaal niveau kan worden opgelost", aldus Mike Pence. "Washington heeft niets te maken met lokale zaken"  Het is een voorbeeld van druk van bovenaf. Verder zei Pence dat "niemand bang moet zijn te worden veroor- deeld vanwege hun diep-religieuze gevoelens". Het wordt er niet minder spannend op – de Amerikaanse presidentsverkiezingen op dinsdag 8 november.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                             

Amsterdam | "Eerste resultaten Amsterdam PrEP–onderzoek bekendgemaakt"

Amsterdam – "PrEP"    Een jaar geleden startte GGD Amsterdam met het AMPrEP project, een implementatietest voor Hiv preventie-middel 'PrEP'  Het eerste beeld van de eerste 200 deelnemers die aan het onderzoek begonnen is nu bekendgemaakt  Het blijkt dat twee van hen toch Hiv hebben opgelopen.

In de periode augustus 2015 en juni 2016 zijn 376 Nederlandse mensen gestart met PrEP, waarvan 374 homomannen of mannen die seks hebben met mannen en twee transgender vrouwen. 273 startten met het dagelijks nemen van PrEP, de overige 101 deelnemers kozen ervoor incidenteel PrEP te gebruiken. 

Twee Hiv-infecties
Twee van de deelnemers liepen een Hiv-infectie op. Een van hen was gestart met PrEP, maar even later gestopt. Enkele maanden later werd er Hiv bij hem vastgesteld. De andere geïnfecteerde liep Hiv op, ondanks dat hij dagelijks PrEP slikte. Over zijn seksgedrag kon onderzoeker Elske Hoornenborg van de GGD Amsterdam nog niets zeggen. Dat wordt binnenkort in een wetenschappelijk rapport gepubliceerd. 
                              
                            
Niet zonder risico's
"Dat PrEP niet voor de volle 100 procent beschermt tegen een Hiv-infectie was al bekend uit onderzoeken  Ook weten we dat het belangrijk is dat je PrEP trouw slikt", aldus Elske Hoornenborg. "Daarentegen: als je PrEP niet inzet, dan zou je een veelvoud aan Hiv-infecties zien bij men- sen met een verhoogd risisco op Hiv  Omdat er altijd nog een klein risico op een Hiv-infectie bestaat - worden deelnemers doorlopend gewezen op het belang van het gebruik van condooms naast PrEP, ook om SOA te voorkomen".

Andere gevallen
Het is niet de eerste keer dat een PrEP-gebruiker toch een Hiv-infectie oploopt. In Canada gebeurde het afgelopen jaar en in New York heeft ook een PrEP-gebruiker Hiv opgelopen. Dat heeft het "HIV Research for Prevention" in Chicago bekendgemaakt. De man slikte dagelijks PrEP - maar gebruikte geen condoom tijdens de seks die hij had met verschillende mannen.
bronnen: Gay.nl / YouTube.com