zaterdag 11 maart 2017

België – 'Dubbelleven' - Short Film | 'Dubbelleven' toont moeilijke Coming-Out

België – Short Film  →  Lukas Van Elst (18) uit Gent heeft zijn eerste solo-schoolopdracht voor een kortfilm online gezet: 'Dubbelleven', over een niet zo evidente Coming-Out.

Elias heeft een vriendje, maar is thuis bij zijn vader niet Uit de Kast. Anderen reageren positief, maar het aan zijn vader vertellen, ligt moeilijk.

Lukas Van Elst is student film aan het RITCS in Brussel. Hij heeft ook een eigen YouTube-kanaal met vlogs.

Voor 'Dubbelleven' kreeg hij een 40/100. Gebuisd, maar toch is hij trots op het resultaat.

Dubbelleven
Van:  Lukas Van Elst  
Met:  Michaël Huybens, Tony Aerssens, Arthur Vande Weghe

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl;

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com
                                       
                                 

Rotterdam – Miss Mengelmoes - Vragen | Rotterdammers: LHBT ?! Geen idee ‼

Weet jij wat de termen LHBT, Panseksueel en Queer betekenen ?!  Veel Rotterdammers niet, blijkt uit een straatonderzoekje van Miss Mengelmoes.  De "movement die jong Rotterdam inspireert met de kracht van diversiteit" strikte voorbijgangers voor een klein LHBT-experiment. "De resultaten zijn schokkend", aldus Miss Mengelmoes
                                  
                                                 
                                      
Lastig
In het kader van de 'Gender Visibility Month' werd voorbijgangers gevraagd of zij de betekenis van deze woorden kenden, om zo te peilen hoe het gesteld is met de kennis van seksuele diversiteit (PDF-bestand) onder Rotterdammers.  "Tegen alle verwachtingen in blijkt de eerste, 'makke- lijke', vraag naar de betekenis van afkorting LHBT al lastig te zijn. Veel van de ondervraagden hebben er zelfs nooit van gehoord". Bij de termen panseksueel ("Is dat seks met pannen" ?!) en queer was dat niet anders. 

Betekenis
Wat het dan betekent ?!  LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender  Panseksueel - ook wel omniseksueel - houdt samengevat in dat je niet per se op mannen of vrouwen valt, maar op de persoon  Ongeacht geslacht of genderidentiteit. Tot slot is queer een paraplu-term voor homoseksualiteit en travestie  De term wordt ook gebruikt voor mensen die zich afzetten tegen de standaard heteronorm en die hokjes in twijfel trekken.
bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Metro Holland / YouTube.com                                                 

vrijdag 10 maart 2017

15 maart – Tweede Kamer Verkiezingen | "GroenLinks Favoriet onder Homo's"

Onderzoeksbureau 'I&O Research' peilde de politieke stemming onder verschillende groepen en daaruit blijkt vandaag dat GroenLinks het populairst is onder homo's   Volgens het onderzoeksbureau gaat 14 procent van de "Nederlandse Homoseksuelen" op GroenLinks stemmen. D66 en de VVD volgen direct achter de linkse partij met 13 procent.

De PVV, al jaren favoriet bij de "LHBT-doelgroep", volgt nu pas op de vierde plek met 10 procent van de kiezers  Slechts één procent van de ondervraagden zegt op 15 maart 2017 op de SGP te gaan stemmen. Het onderzoek werd gehouden onder een representatieve groep van 2.832 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Naar de achterliggende stemmotieven is door het onderzoeksbureau niet gevraagd.
                                               

                         
Wat ook opvalt is hoe de verschillende kiezers denken over de gelijke behandeling van homoseksuelen in ons land. Van de SGP-achterban denkt maar liefst 62 procent dat homoseksuelen nu evenveel kansen in de samenleving krijgen als heteroseksuelen.  Onder de achterban van "Groen-Links" denkt nog geen 40 procent er zo over.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com
                                      
                                
        
                                                                          

GayVote.nl – Verkiezingen – 15 maart 2017 | Kieswijzer GayVote voor LHBTI's

COC - Amsterdam  →  Vrijdagavond 03 februari 2017 is de LHBTI-Kieswijzer 'GayVote' gelanceerd, tijdens het COC Verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam ‼  Op de website staan de standpunten van iedere partij over roze kwesties, de regenboogkandidaten en hoe de partijen de afgelopen tijd over roze kwesties hebben gestemd.

De standpunten laat zien wat partijen over negen verschillende thema's denken. Alle partijen waren uitgenodigd eraan deel te nemen, maar de PVVChristenUnieSGPDENK en Artikel 1 reageerden niet. Vrijdag was 'Sylvana Simons' namens 'Artikel 1' wel bij het Verkiezingsdebat aanwezig, dus die partij volgt vast nog wel. Volgens het COC doen er dit keer voor het eerst twee transgender personen mee als kandidaat.
                                                

                                    
Dit artikel is eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl op zaterdag 04 februari 2017  →  Herhaling i.v.m. de verkiezingen van a.s. woensdag ‼

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com – MVS / Twitter.com – Roddy Rietveldt
                                    
                                               

donderdag 9 maart 2017

Amsterdam - Café Lellebel – 'Debatavond' | "Paradijsvogels in de Vrije Stad" ‼

Amsterdam – 'Paradijsvogels in de Vrije Stad'  →  Op zaterdag 11 maart organiseren D66 Amsterdam en Gay66 een debatavond onder de titel Paradijsvogels in de Vrije Stad.

Waar zijn de paradijsvogels gebleven ?!  Zijn er gewoon minder ... of verstoppen ze zich meer dan vroeger ?!  Toch lijken de paradijsvogels steeds meer uit ons straatbeeld verdwenen. En overheersen de grijze mussen.

Paradijsvogels maken de stad levendig en boeiend. Van Leerman tot Travestiet – van Queer tot Hippie – het zijn deze kleurrijke Amsterdammers die de stad opfleuren.
  
Te gast zullen o.a. zijn:
  Jennifer Hopelezz  (o.a. Club Church) 

De avond is van 19.45 t/m 21.00 uur in Café Lellebel, Utrechtsestraat 4 en staat onder leiding van Jan-Bert Vroege (D66 Amsterdam) ‼

Meer informatie over deze avond via:  Paradijsvogels in de Vrije Stad

bronnen: Pal voor de Stad – Jan-Bert Vroege / GayNieuws.blogspot.nl / Facebook.com – Gay66
                                    
                                              

All you need is het spijt me | Tim den Besten zegt 'Sorry tegen PVV-stemmers'

Televisie  →  Documentairemaker Tim den Besten kreeg flink wat narigheid over zich heen toen hij zei dat alle PVV'ers kutmensen zijn in een programma van 'Paul de Leeuw'

In de documentaire 'All you need is het spijt me' biedt hij PVV-stemmers excuses aan. Hij praat o.a. met een Iraakse vluchteling en een juriste. Het levert een bijzondere video op.
                                          
                                            
Televisie  –  All You Need Is Het Spijt Me  –  Donderdag 09 maart 2017  –  NPO 3  –  22:30 - 22:56 uur

Zie ook:  Tim den Besten maakt excuses tegenover PVV-stemmer  /  Tim den Besten zegt sorry tegen PVV'ers in nieuwe docu ‼

bronnen: Gay.nl / Twitter.com - VPRO.nl / YouTube.com                                       

woensdag 8 maart 2017

Engeland | "George Michael stierf een natuurlijke dood – door Hartproblemen"


George Michael overleed op Eerste Kerstdag thuis in 'Goring-on-Thames', zo'n 90 kilometer van Londen. De politie zei tot nu toe niets over de doodsoorzaak, behalve dat er geen verdachte omstandigheden waren  Een eerste onderzoek van het lichaam leverde geen conclusies op.

De manager van George Michael zei al snel na de dood van George Michael dat hij "vredig gestorven" was. Ook eerder werden hartproble- men al genoemd als doodsoorzaak.
                               
                                              
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: NOS.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                        

Australië - 'Bullied' | "Ian Thorpe maakt documentaire over gepeste kinderen"

Australië – Ian Thorpe – 'Bullied'  →  "Flikker  Shemale   Ik sla je helemaal in elkaar. Waarom maak je jezelf niet dood". De 14-jarige Kelsey krijgt dit dagelijks naar zijn hoofd geslingerd. Hij praat erover met 'Ian Thorpe', die een aangrijpende documentaire maakte.

'Ian Thorpe' maakte zijn documentaire voor de Australische zender 'ABC'. Kelsey hoort bij het kwart van alle jongeren in Australië dat regel- matig wordt gepest. In Bullied volgde 'Ian Thorpe' niet alleen Kelsey, maar nog een andere gepeste jongere met een verborgen camera.

Uit de opnames - die voor een deel bestaan uit de hierboven beschreven scheldpartijen - is op te maken hoe de jongeren lijden onder het gepest. De methode met verborgen camera’s is omstreden, vooral ook omdat de scholen waarop is gefilmd vooraf niet zijn ingelicht.

De beelden zijn later getoond aan de families van de slachtoffers. Ook scholieren kregen ze te zien, tijdens groepssessies.
                                    
                                         
                                                    
Oplossingen
'Ian Thorpe' is degene die de documentaire aan elkaar praat  'Ian Thorpe' vertelt: "Ik moest het verhaal overbrengen op de scholieren en de families. Verder heb ik geprobeerd oplossingen te bedenken, door te praten met schooldirecteuren, door ontmoetingen te initiëren, zodat er met elkaar gepraat zou worden".

Bullied is gebaseerd op het Nederlandse format "Project P"   ABC heeft gefilmd op een school in Queensland. Het complete interview met Ian Thorpe lees je in de Sydney Morning Herald

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                 

dinsdag 7 maart 2017

Verenigde Naties | Maak een einde aan 'Pesten van HoLeBi's en Transgenders'

Verenigde Naties  →  Met een 'animatie video' roept de 'Verenigde Naties' in een nieuwe campagne, wereldwijd op een einde te maken aan het pesten van homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen ‼  De nieuwe campagne van de Verenigde Naties roept ouders, onderwijzers, scholen, schooldirecteuren, overheden en anderen wereldwijd op hun deel te doen in de strijd tegen het pesten op basis van 'Seksuele Geaardheid' (HoLeBi's) en 'Gender-identiteit' (Transgender & Interseksueel),  waar dagelijks miljoenen jongeren het slachtoffer van zijn.

Dat de 'wereldwijde campagne' noodzakelijk is bewijst het recente rapport van de 'UNESCO' waarin staat dat kinderen en jongeren wereldwijd een hoger risico lopen om slachtoffer te worden van verbaal of psychisch gepest, wanneer ze niet passen in de vakjes van de zogenaamde over- heersende gender stereotypen, en het vakje van de overheersende heteroseksuele maatschappijen. Wanneer men sommige landen bekijkt tonen ze schrijnende cijfers

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                         

Vijf arrestaties voor chantage en mishandeling via: Homo-datingapps en -sites

Alkmaar - Haarlem  →  De politie heeft vorige maand vijf personen aangehouden in een onderzoek naar chantage en mishandeling van bezoekers van dating-apps en -sites die zich richten op homoseksuele mannen. De incidenten speelden zich af in Alkmaar en Haarlem.

Dat meldt de politie dinsdag. De verdachten werden ingerekend op 14, 20 en 21 februari op verdenking van het afpersen, bedreigen, chante- ren en mishandelen van mannen.

De vijf zouden onder meer hun slachtoffers hebben gedwongen om voor hen een behoorlijk hoog geldbedrag op te nemen  Wanneer de slacht- offers zich niet aan deze afspraak hielden, zouden de verdachten de seksuele escapades van de slachtoffers openbaar maken. Ook zijn 2 mannen het slachtoffer geworden van mishandeling. In totaal zijn er, tot nu toe, 15 aangiften binnengekomen bij de politie.
                                                   
                                                 
Haarlem
In Haarlem zijn 7 aangiften van mannen in de leeftijd van 43 tot en met 76 jaar binnengekomen. Op basis van de aangifte van een 48-jarige man, startte de politie in de zomer van 2016 een onderzoek. In dit onderzoek zijn uiteindelijk de 6 andere aangiften meegenomen. Op 20 februari kon er naar aanleiding van dit onderzoek een 19-jarige man uit Lelystad worden aangehouden.  Een dag later volgde er nog een aanhouding, ditmaal van een 17-jarige jongen uit Lelystad  Op donderdag 23 februari zijn de mannen uit de Lelystad voorgeleid aan de rechter-commissaris.  Ze zijn beiden in voorlopige hechtenis gesteld.

Alkmaarders opgepakt
In Alkmaar kwamen 8 aangiften binnen van mannen in de leeftijd van 17 tot en met 45 jaar. De politie in deze regio startte haar onderzoek naar aanleiding van een aangifte van een 43-jarige man. Op 14 februari hielden agenten twee mannen aan in de leeftijd van 22 en 23 jaar uit Alkmaar. Zij worden in elk geval verdacht van één van de acht incidenten. Een kleine week later, op 20 februari, wordt er nog een verdachte aangehouden op verdenking diezelfde en nog een tweede zaak. Dit betreft een 20-jarige man uit Alkmaar.

Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang. Alle verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Zie ook:

bronnen: HaarlemsDagblad.nl  / Twitter.com – Roddy Rietveldt / Twitter.com – Krantenkoppen
                                 
                                               

maandag 6 maart 2017

Nickelodeon | "Rutger Vink & Thomas van Grinsven naar Kids' Choice Awards"

YouTube–sterren "Rutger Vink" (Furtjuh) en "Thomas van Grinsven" (Gewoon Thomas) reizen volgende week af naar Los Angeles om daar als social reporters voor Viacom-zender Nickelodeon verslag te doen van de Kids' Choice Awards.

Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) zijn een koppel. Af en toe komt homoseksualiteit rechtstreeks of indirect aan bod op hun YouTube-kanalen.

De Nickelodeon Kids' Choice Awards is op zondag 12 maart 2017 vanaf 19.00 uur te zien op Nickelodeon.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / TV-Visie.nl / YouTube.com


     

     
                                                       

Spartacus Gay Travel Index | "Nederland op twee na Homovriendelijkste land"

Spartacus    Nederland is net als vorig jaar derde geëindigd op de lijst van meest homovriendelijke landen ter wereld. Dat blijkt uit de 'Spartacus Gay Travel Index 2017' die het Duitse bedrijf Bruno Gmünder jaarlijks publiceert.  Het bedrijf,  tevens bekend van de aloude Spartacus-gids, vergaart al ruim 40 jaar informatie van onder meer plaatselijke homo-organisaties om zo een actueel beeld te kunnen geven over de situatie van de LHBT-gemeenschap in een bepaald land. 

Op een gedeelde 1e plek eindigde dit jaar Zweden en Groot-Brittannië. Nederland moet de derde plek delen met België, Frankrijk, IJsland, Denemarken, Finland, Ierland, Canada en de Franse overzeese gebieden 'Réunion' → een eiland ter grootte van Luxemburg in de Indische Oceaan.
                         
                           
► Om in aanmerking te komen voor te titel 'meest homovriendelijk land ter wereld' wordt onder meer gekeken hoe het gesteld is met de homo- rechten en acceptatie van LHBT's  Eveneens wordt gelet op de mate van homofobie waar de overheid en de bevolking zich schuldig aan maakt ‼ Als een land op de veertien 'vastgestelde aandachtpunten' goed scoort eindigt het hoog op de "Spartacus Gay Travel Index". In totaal werden 194 landen onderzocht.

Opvallende stijger dit jaar is Italië. Door de invoering van het geregistreerde partnerschap voor homostellen steeg het land met 15 plaatsen naar de 49ste plek. Opvallende daler is Duitsland  Omdat onze Oosterburen door diverse landen zijn ingehaald vielen ze uit de top twintig  De "Gay Travel Index" wordt afgesloten door Somalië, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Saoedi-Arabië. In al deze landen staat op homoseksuali- teit de doodstraf.
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                               

zondag 5 maart 2017

Amerika – Davey Wavey - Video | Een opa van 95 komt na 90 jaar 'Uit de Kast'

YouTuber 'Davey Wavey' heeft een ontroerende video gepost waarin hij Roman interviewt. De 95-jarige opa kwam onlangs Uit de Kast maar is zijn geloof in de ware liefde nooit verloren ... ‼


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                         

Amsterdam – Roze Filmdagen - 9 t/m 19 maart | "Deze 8 films moet je zien" ‼

Amsterdam  Filmdagen    Van 09 tot 19 maart kun je de fijnste queer films bekijken tijdens de 20ste editie van de 'Roze Filmdagen' ‼ Regenboogfamilies, PrEP en biculturaliteit zijn onderwerpen die deze week extra worden belicht. Gay.nl selecteerde de hoogtepunten.

Film: Handsome Devil
De openingsavond van de Roze Filmdagen is een grote aanrader. Tijdens die avond wordt de film Handsome Devil in alle zalen van Het Ketelhuis afgespeeld. De film vertelt het verhaal van rugbyspeler Ned  Hij is het buitenbeentje van de club  tot het moment dat hij de knappe Conor ont- moet. Hun vriendschap wordt steeds hechter, maar de vraag blijft waarom Conor opeens op deze school zit ?!

09 maart 2017 – 20.30 uur
                                           
 
Docu: Het zaad en de 11 eitjes
In september vertelden Dennis (28) en Lody (25) hun hartverscheurende verhaal aan de wereld. Het is voor de wenspapa's bijna onmogelijk een kindje te krijgen. Julia von Graevenitz volgde het koppel tijdens de lange weg vol hoop en teleurstelling  De documentaire Het zaad en de 11 eitjes gaat tijdens de Roze Filmdagen in première.

10 maart 2017 – 21.00 uur

             
Film: Scar Tissue
De korte fictiefilm 'Scar Tissue' beleeft tijdens de Roze Filmdagen haar première  Het gaat over de Syrische vluchteling Gera.  Hij probeert in Amsterdam een huisje te vinden. Zodra hij de Nederlandse Johan ontmoet verandert alles.

11 maart 2017 – 13.00 uurFilm: The Nest
Er draaien veel internationale films tijdens de Roze Filmdagen. The Nest is er daar een van. De jonge militair Bruno is weggelopen uit het leger. Hij gaat op zoek naar zijn broer die hij lang niet heeft gezien  Met nieuwe vrienden ontplooit hij zich en verkent hij zijn eigen seksualiteit. Maar wat gebeurt er als het leger hem terug wil ?!

12 maart 2017 – 21.45 uur  /  13 maart 2017 – 21.45 uur

 
                
Docu: PrEP&ME
Is PrEP een wondermiddel of pretpil ?!  Documentairemaker 'Tim Dekkers' besloot zich in de discussie te mengen  De documentaire PrEP&ME – Homo's aan de pil gaat tijdens de 'Roze Filmdagen' in première  "In de jaren tachtig en negentig heb ik van dichtbij meegemaakt hoe vrienden zijn gestorven aan de gevolgen van Aids. Ik ben van mening dat je alles op alles moet zetten om nieuwe Hiv-infecties te voorkomen" ‼, aldus de PrEP&ME–documentairemaker.

11 maart 2017 – 15.00 uur  /  13 maart 2017 – 19.30 uur  /  19 maart 2017 – 21.45 uur
                                                    
 
                                                                                                  
Film: The Pass
In 'The Pass', gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van John Donnelly volgen we Premier League-voetballer 'Jason' (gespeeld door Russel Tovey) tijdens drie nachten verspreid over de loop van tien jaar. Op de eerste nacht staat hij aan de vooravond van zijn eerste grote wedstrijd en deelt hij een kamer met teamgenoot 'Ade'. Na wat gestoei kussen de twee elkaar in een opwelling, een actie die een enorme impact heeft op de rest van de levens van beide mannen.

11 maart 2017 – 19.30 uur  /  19 maart 2017 – 15.30 uur
                                  
 
                                           
Film: King Cobra
Hij is nog maar 29 jaar oud, maar er is nu al een biografie gemaakt over het leven van pornoster en acteur Sean Paul Lockhart (Brent Corrigan). De jonge acteur Garrett Clayton vertolkt de hoofdrol in de film King Cobra. Regisseur James Franco en 'Pretty Little Liars'-ster Keegan Allen zijn ook te zien in de film.

15 maart 2017– 19.30 uur  /  17 maart 2017 – 17.30 uur
                                       
 
                                                               
Film: Spa Night
Het gaat steeds slechter met het Koreaans-Amerikaanse gezin Cho. Ze moeten hun restaurant sluiten en de vader van David raakt aan de drank. Zelf beweert hij naar school te gaan, maar eigenlijk begint hij te werken in een Koreaans kuuroord. Daar verkent hij ook zijn seksualiteit en ont- dekt hij een nieuwe wereld in de sauna.

12 maart 2017 – 17.45 uur  /  19 maart 2017 – 13:45 uur
                
 
                                          
De Roze Filmdagen vinden plaats van 09 tot 19 maart 2017 in Amsterdam. Het complete programma vind je HIER 

Zie ook:  Roze Filmdagen 2017  /  Roze Filmdagen 2017  /  Roze Filmdagen 2017  /  Roze Filmdagen 2017  /  Roze Filmdagen 2017

bronnen: Gay.nl / RozeFilmdagen.nl / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com