zaterdag 22 juni 2019

Freddie Mercury | Nieuwe versie van Freddie Mercury–nummer 'Time' duikt op

Freddie Mercury - Time    'Time' is een track van Freddie Mercury die in verschillende gedaantes over 'YouTube' zwerft. Er is nu een compleet nieuwe versie opgedoken, met prachtige vocalen van zanger Freddie Mercury

  Freddie Mercury werkte in 1986 aan een concept-album voor een musical met de naam 'Time'. 33 jaar later is er een nooit eerder uitgebrachte opname verschenen van de titelsong.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Nieuwe versie van Freddie Mercury-track 'Time' opgedoken" 

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                           

Amerika – Hell | YouTuber 'Elijah Daniel' koopt stadje en noemt het "Gay Hell"

Amerika – 'Gay Hell'  →  De 25-jarige YouTuber "Elijah Daniel" heeft het kleine stadje "Hell" (Michigan) gekocht en een nieuwe naam gegeven: de plaats heet nu "Gay Hell" ‼

  'Elijah Daniel' heeft dat naar eigen zegge gedaan als rebelse act in reactie op Donald Trump's keuze de Regenboogvlag níet op te hangen tijdens Pride Month.

Toen hij zijn aankoop via Twitter bekendmaakte, schreef hij daarbij dat Gay Hell enkel en alleen Regenboogvlaggen toe zal staan ‼

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  YouTuber 'Elijah Daniel' koopt stadje en noemt het "Gay Hell" 
                                                
        
                                                                 
Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Elijah Daniel
                                                           
                                                 

vrijdag 21 juni 2019

VPNGids.nl | Veilig op Grindr: "Tips voor je privacy in binnen- en buitenland" ‼

Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is "Grindr" een van de populairste dating-apps voor Homo- en Biseksuele mannen. De app is actief sinds 2009 en bestaat dus al langer dan Tinder. In die tijd heeft 't de gayscene compleet veranderd. Grindr's doel is om mannen uit de LHBT+-community een veilig platform te geven. Met de app kun je profielen van leden in de buurt bekijken, berichten naar andere gebruikers sturen, en zo op zoek gaan naar een date.

Online daten is natuurlijk vooral heel leuk. Alsnog is 't altijd verstandig om je bewust te zijn van de privacy-risico's die aan het gebruik van dating-apps zoals Grindr kunnen kleven. Dit artikel is niet bedoeld om paniek te zaaien of mensen te weren van dating-apps. Wél willen we zorgen dat jij zo goed mogelijk beschermd bent tegen inbreuk op je privacy. Zeker als je in het buitenland bent, is het verstandig om voorzichtig te zijn. Ook daar is het gebruik van Grindr vooral leuk, maar helaas zijn er veel mensen die Homoseksualiteit niet willen accepteren en anderen op allerlei gronden discrimineren.
                                                      
                                                   
Vanuit VPNgids.nl spraken wij met Philip Tijsma van COC Nederland, de belangenvereniging voor LHBTIQ+'ers, en Azza Sultan, de associate director van 'Grindr For Equality'. We hebben daarbij een aantal tips opgesteld voor mensen die hun privacy op 'Grindr' serieus nemen: scherm je persoonlijke informatie af, zet je locatie uit en gebruik eventueel een 'fake location'-app op Grindr.

Lees verder op de website van VPNgids.nl:  Veilig op Grindr | "Tips voor je privacy in binnen- en buitenland" 
bronnen: VPNgids.nl / VPNgids Persbericht → Beau Mertens / Twitter.com – Natuurlijk Samen → VPNgids.nl / YouTube.com


      
                                                         

België – Sam Bettens | Sam maakt Transitie officieel op identiteitsdocumenten

België - Sam Bettens  –  Sam Bettens (46) – zanger van de Belgische rockband K's Choice – is met de procedure gestart om op papier man te zijn. Sam Bettens laat zijn naam van Sarah naar Sam omzetten en Sam Bettens wil de geslachtsaanduiding 'man'.

Sam Bettens laat sinds zijn coming-out fans volgen in zijn Transitie via sociale media ‼
                                    
        
                                                
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: OUT.be / YouTube.com / Instagram – Sam Bettensdonderdag 20 juni 2019

Turkije · LHBT's | Turkije verbiedt weer alle Homo-evenementen én Gay Prides

"Turkije" heeft andermaal alle Homo-evenementen én Gay Prides die gepland stonden voor de komende weken verboden. Het is voor het vijfde jaar op rij dat er geen Homo-evenementen mogen plaatsvinden. De Gay Pride in "İstanbul", die gepland stond voor zondag 30 juni, is hiermee van de baan - maar ook de meer dan 'zeventig andere evenementen' die vanaf maandag aanstaande op de agenda stonden gaan niet door.

Niet alleen de Pride-week in "İstanbul" gaat niet door, ook zijn de geplande LHBTIQ+-activiteiten in enkele andere Turkse steden, waaronder die in İzmir en Antalya, verboden.  Volgens 'Turkse media' lieten enkele burgemeesters de mogelijkheid open voor een afgeslankte vorm van de Pride–viering maar de verantwoordelijke gouverneurs - die door president "Recep Tayyip Erdoğan" benoemd zijn - hebben alle LHBTIQ+evenementen voor dit jaar verboden. Officieel uit veiligheidsoverwegingen.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Turkije verbiedt weer alle Gay Prides"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Turkije - 'Pride' | "İstanbul Pride gaat voor de vierde keer niet door" + Update             2018  
•   Amnesty International voert actie om Gay Pride in Ankara door te laten gaan ‼             2018
•   Turkije – İstanboel Pride | İstanboel Pride weer met harde hand neergeslagen              2017
•   Turkije | "Gay Pride Parade in İstanbul is geannuleerd om veiligheidsredenen"             2016

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                                       

LCC Plus - Boek | Eerste Nederlandse boek over: Transgenders, Geloof en Kerk

Zondag 23 juni 2019 verschijnt het eerste 'Nederlandse boek' over Transgenders, Geloof en Kerk. Het boek met de titel 'Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt' is bedoeld voor gelovige Transgenders en voor werkers in de kerk.

Het boek zet in op informatie, bewustwording en wil de emancipatie en sociale acceptatie van 'Transgenders' in de Nederlandse kerken bevorderen en is een uitgave van LCC Plus, een alliantie van christelijke LHBT+organisaties die projecten uitvoeren ten behoeve van de sociale acceptatie van LHBT+personen in christelijke kring.
                                                     

                                                           
Het boek wordt op 'Roze Zondag' 23 juni 2019 gepresenteerd in de Oranjekerk in Amsterdam.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Eerste Nederlandse boek over Transgenders, Geloof en Kerk"

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – Wielie Elhorst → COC.nl                                                                      

woensdag 19 juni 2019

Amerika | "Chad Michael Murray over Tepels, Orgasmes & Homoseksualiteit" ‼

Amerika  Showbizz  →  "Chad Michael Murray" leest tweets voor van mensen die hem aantrekkelijk vinden. De berichten gaan onder meer over zijn Tepels, Orgasmes en Homoseksualiteit   "Chad Michael Murray" is bekend van meerdere series, waaronder zijn meest recente rol als Edgar Evernever in Riverdale.

bronnen: NU.nl / YouTube.com                                                       

France – Légion d'Honneur | Elton John krijgt hoogste 'Franse onderscheiding'

Frankrijk – Elton John – Légion d'Honneur  →  'Elton John' mag tijdens zijn afscheidstournee de hoogste burgerlijke eer van Frankrijk in ontvangst nemen.

Sir 'Elton John' toert momenteel de wereld rond met zijn 'Farewell Yellow Brick Road'–tour en wanneer hij deze week in Parijs arriveert, zal de Franse president Emmanuel Macron hem onderscheiden met het Légion d'Honneur. De Légion d'Honneur, voluit de Nationale orde van 't Legioen van Eer, is de hoogste en belangrijkste Franse onderscheiding die aan een burger kan worden uitgereikt.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Elton John ontvangt hoogste Franse onderscheiding" ‼  

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                              

dinsdag 18 juni 2019

België | Maarten Mylemans brengt 'Zit Aan Mijn Lijf' tijdens de Gentse Feesten

België  →  Na 'Liefheb Mij' en 'MANNELIJK Naakt' brengt Maarten Mylemans de monoloog 'Zit Aan Mijn Lijf' in Gent tijdens de 'Gentse Feesten' op 24 en 25 juli 2019.

•   "Mag je tegenwoordig nog aan iemand zitten" ?!, vraagt Mylemans zich af. Als je naar de media kijkt zou je nog geloven van niet …  Ik zoek naar een bevredigend antwoord in mijn nieuwe hilarische theatermonoloog 'Zit Aan Mijn Lijf'.
   'Zit Aan Mijn Lijf' is een hilarische theater-monoloog over grensoverschrijdend gedrag. 
•   Brandend actueel en zinnenprikkelend. Waar ligt de grens van grensoverschrijdend gedrag eigenlijk ?!  Dat is de vraag die 'Maarten' onderzoekt Want elke keer als hij affectie wil geven of krijgen loopt het blijkbaar mis, met hilarische gevolgen.
  In deze 'rollercoaster van gekke humor', wetenschappelijke wonderen en openhartige anekdotes beantwoordt Maarten zeer relevante vragen, zo- als: "Kunnen stoere macho's goed knuffelen" ?! en "Moeten baby's het nu al opgeven" ?!

"Zit Aan Mijn Lijf" → Op 24 en 25 juli 2019 in het Lakenmetershuis in Gent.  Info en Tickets → Tickets kosten 13 euro en 11 euro voor studenten

Zie ook:  Gentse Feesten | "Maarten Mylemans – Zit Aan Mijn Lijf" ‼   UitBureau.be - Gent | "Maarten Mylemans – Zit Aan Mijn Lijf" ‼

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                                   

Sarah Connor - Vincent | Lied over een Homo wordt gecensureerd in Duitsland

Duitsland – Sarah Connor  →  "Vincent krijg geen erectie als hij aan meisjes denkt" ‼, zo luidt de eerste regel van Sarah Connor's lied 'Vincent'

Sommige radiozenders vinden dat niet oké: Ze laten die regel niet klinken, naar eigen zeggen uit bescherming van de jeugd.  Anderen boycotten het hele lied, waarin onder andere een jongen – genaamd Vincent – verliefd wordt op een andere jongen. Die censuur roept debat op over Homofobie.
                                            
        
                              
De succesvolle, 38-jarige Duitse zangeres 'Sarah Connor' kwam twee weken geleden met haar nieuwe album 'Herz Kraft Werke', met daarop het lied 'Vincent'.  Het album belandde bovenaan de charts en Vincent stond ook op iTunes al snel op nummer 1.  Het lied gaat over de eerste keer ver– liefd worden. Het aanstekelijke refrein "Mama, ik kan niet meer denken" klinkt overal.

Lees verder op de website van Trouw.nl:  "Een lied over een jonge Homo wordt in Duitsland gecensureerd" 


bronnen: Trouw.nl / YouTube.com / Twitter.com – Nina Krockow → Trouw.nl
                                                    
                                                                                                                 

maandag 17 juni 2019

Engeland - Showbizzz | YouTube-ster 'Daniel Howell' doet Coming-Out als Gay

Engeland – Showbizzz  →  Daniel Howell (28) heeft zijn 'Coming-Out' gedaan. De YouTube-ster is al langer onderwerp van speculatie over zijn geaardheid.

Daniel Howell heeft veel energie in zijn Coming-Out video gestoken. Zijn verhaal duurt maar liefst 45 minuten ‼

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                                       

Welkom in Nederland anno 2019 | Zes Haagse taxi's weigeren 'Drag Queens' ‼

Den Haag – The Hague Pride – "Drag Queen"-fobie  →  Maar liefst zes taxi's kwamen in aanmerking voor het ritje. Maar ze weigerden allemaal ‼

De man die in Den Haag werk voor DDS doet – Kenneth Steffers – bericht voor 'De Gaykrant' dat een colonne van maar liefst zes taxi's twee personen een rit geweigerd heeft omdat … ze verkleed waren als Drag Queens

En dat is nog niet eens alles: "Ook werden de pruiken van de slachtoffers door omstanders besmeurd met mayonaise en pindasaus" ‼

Dit alles gebeurde na afloop van 'The Hague Pride'. Met andere woorden, aan 't einde van een festival/feest dat er juist voor dit soort mensen is … en waar wij Nederlanders trots op zijn, want een ultiem teken van onze 'tolerantie'

Lees verder op de website van DagelijkseStandaard.nl:  Welkom in Nederland anno 2019 | "Haagse taxi's weigeren Drag Queens"

bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Twitter.com – Ben Manuputty → DeGaykrant.nl
                                                                
                                                                        

zondag 16 juni 2019

België | Nieuwe video van de Vlaamse zanger: 'Jaouad Alloul' – We Both Know

Jaouad Alloul begon z'n podiumcarrière als Drag Queen en was te zien in The Voice van Vlaanderen.  Jaouad Alloul heeft een nummer uitgebracht – speciaal voor diverse Gay Prides – zoals de 'Belgian Pride' en de 'Antwerp Pride'   In de video van 'We Both Know' zien we Jaouad Alloul feesten in een Gaybar, waar wij van Winq.nl ook wel naartoe willen ‼

De boodschap is duidelijk: "Mainstream media tonen nog steeds 'géén accurate representatie' van hoe onze maatschappij eruit ziet.  Deze clip wordt een viering van mensen van kleur en mensen die in de ogen van de maatschappij anders zijn".

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com
                                         

                                                   

VS | Dierentuin vernoemt Homo·flamingo's naar Freddie Mercury & Lance Bass

Amerika - Denver  –  De dierentuin in de Amerikaanse stad Denver heeft deze week vol trots een Homoseksueel flamingokoppel aan het publiek gepresenteerd ‼  De roze dieren hebben de namen van de iconische 'Homoseksuele' zangers 'Freddie Mercury' van Queen en 'Lance Bass' van *NSYNC gekregen.

De vogels zijn al sinds 2014 samen, maar waren nog nooit als officieel LGBT-koppel aan het publiek 'ge-Out' ‼
                                         
                                                         
De verzorgers in de dierentuin ontdekten dat 'de twee mannetjes' elkaar leuk vonden toen zij zagen dat het tweetal een paringsdans uitvoerde. De twee mannetjes hebben samen ook een nestje gebouwd (video)

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl / YouTube.com