zaterdag 5 mei 2018

Kardinaal 'Jozef de Kesel' | "Homohuwelijk vieren in Kerk, maar niet trouwen"

België  →  De Belgische aartsbisschop en kardinaal "Jozef De Kesel" vindt dat Homo's in de kerk met 'speciale dank- of gebedsdienst' hun huwelijk of relatie mogen vieren. Een kerkelijk huwelijk voor homo's vindt hij nog een brug te ver, zo schrijven Belgische media. Ringen uitwisselen of een inzegening is er ook nog niet bij. Dat blijft voorbehouden aan 't christelijk huwelijk tussen man en vrouw ‼

De hoogste katholieke geestelijke van België zei dat in een recent gesprek met de LHBTI–gemeenschap, waarover veel Belgische kranten zaterdag schrijven. Jozef de Kesel vindt dat de katholieke kerk homo's en lesbiennes meer moet respecteren, ook in hun 'seksualiteit' ‼  Daarmee gaat de vooruitstrevende kardinaal verder dan het officiële standpunt van Rome, dat vindt dat homo's geen seks mogen hebben.

Jozef de Kesel wil tegemoet komen aan de vraag vanuit de LHBT-gemeenschap voor een symbolische erkenning als koppel. Via een 'dankviering of een gebedsviering' kunnen homoseksuelen een kerkelijk symbool aan hun relatie geven.

Zie ook:
Belgische aartsbisschop komt gelovige Homo's tegemoet   Kardinaal J. de Kesel | "Homohuwelijk vieren in kerk"   
bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad                                                       

Amsterdam – Webserie ANNE+ → 'Trailer' | "Webserie ANNE+ lanceert trailer"

Webserie ANNE+  -  De officiële trailer van webserie ANNE+ is uit ‼  ANNE+ vertelt het verhaal van de lesbische twintiger Anne die in Amsterdam woont en studeert.

►  In de Nederlandse coming-of-age "webserie" draait elke aflevering om een andere relatie. In 6 afleveringen volgen we Anne's ontwikkeling gedurende vier jaar, leren we haar vrienden kennen en ontdekken we hoe verschillende relaties haar hebben gemaakt tot wie ze is. De makers willen laten zien hoe divers en uiteenlopend mensen zijn, door de verschillende meisjes in de afleveringen en de ontwikkelingen die Anne bij elk van hen meemaakt.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Webserie ANNE+ lanceert trailer" ‼
                                                     
                                                     
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUT.tv / YouTube.com                                                    

vrijdag 4 mei 2018

NL - Gaybrapaden | "Ook de gemeente 'Breda' krijgt een Regenboogzebrapad"

Ook de Brabantse gemeente 'Breda' krijgt een eigen Regenboogzebrapad. Drie jaar geleden werd een voorstel om in het centrum van de stad een veelkleurige oversteekplek aan te leggen nog afgewezen

Het college vond het toen onnodig maar bijna de gehele raad is nu van mening dat een Regenboogzebrapad mensen kan aanzetten tot nadenken. Breda hoopt met de aanleg van het zebrapad bewoners en bezoekers van de stad na te laten denken over de acceptatie van LHBT's.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Ook Breda krijgt een Regenboogzebrapad"

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com                                                                      

COC NL - 'Dodenherdenking' 2018 | Diverse activiteiten in Nederlandse steden

Dodenherdenking  →  In tal van gemeenten neemt het COC deel aan de 'Dodenherdenking'. Er wordt stilgestaan bij de onderdrukking en vervolging van LHBTI's wereldwijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog

In Amsterdam en Den Haag zijn er bijeenkomsten bij het Homomonument in die steden   In beide gevallen zorgen gebarentolken van het Roze Gebaar er voor dat de toespraken ook door doven en slechthorenden gevolgd kunnen worden.

Meer informatie en een overzicht van activiteiten in diverse Nederlandse steden vind je op de website van COC.nl:  "Dodenherdenking 2018"
                                                     
                                               
                                       
Zie ook:
4 mei → Extra dodenherdenking voor Homo's  /  Extra dodenherdenking voor Homo's is 'ongepast'  
Kunstenaar | "Homofoob comité ?!  Daar zit wel kern van waarheid in"   Dodenherdenking - Wiki
Dodenherdenking ‼  /  Tweede Dodenherdenking Nijmegen uit protest tegen niet noemen Homo's

Update: 

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com  COC Nederland / YouTube.com – MVS.nl                                                        

donderdag 3 mei 2018

Femme Fatale | Dolly Bellefleur hertaalt het Songfestival–nummer van Waylon

Dolly Bellefleur  'Femme Fatale'  →  Voor het vijfde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter 'Ruud Douma' de Nederlandse in- zending voor het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk vroeg hij zijn alter ego 'Dolly Bellefleur' om 'Femme Fatale', zijn Nederlandstalige hertaling van 'Outlaw In 'Em', te vertolken. De stopmotion werd gemaakt door beeldend kunstenaar en fotograaf Candide Rietdijk.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                    

USA · Janelle · Showbizz | "Zangeres 'Janelle Monáe' out zich als Panseksueel"

Amerika  –  Amerikaanse soul- en R&B-zangeres en actrice 'Janelle Monáe Robinson'  bekend onder artiestennaam 'Janelle Monáe'  heeft zich geuit als Panseksueel. Dat zei ze in een gesprek met 'Rolling Stone' magazine.

Janelle Monáe heeft al lang bestaande speculaties over haar seksualiteit doorbroken en vertelde onlangs aan Rolling Stone dat ze al met zowel mannen als vrouwen relaties heeft gehad. In 2013 had 'Janelle Monáe' een hit met het nummer Q.U.E.E.N.   In het interview vertelde ze dat de originele titel van het nummer Q.U.E.E.R. was en dat je dat nog steeds kan horen op de backing vocals.
                                                 
        
                                                
Ook de lyrics van het nummer "Q.U.E.E.N." bevatten een aantal hints: "Hey brother can you save my soul from the devil" ?!, "Say is it weird to like the way she wear her tights" ?!, Am I a freak because I love watching Mary" ?! en "Hey sister am I good enough for your heaven" ?!

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Zangeres 'Janelle Monáe' out zich als Panseksueel" ‼


Eerder gelaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                     

woensdag 2 mei 2018

België - 19 mei 2018 | "Ruim 70 delegaties nemen deel aan The Belgian Pride"

België  Brussel  The Belgian Pride  →  Dit jaar nemen meer dan zeventig delegaties deel aan 'The Belgian Pride' op zaterdag 19 mei in Brussel, dat zijn er ruim dertig meer dan in 2017.  ZiZo-Magazine.be vroeg tekst en uitleg bij Elio De Bolle, de coördinator van 'The Belgian Pride'.
                                            
    
Als je de volledige deelnemerslijst bekijkt, merk je meteen de vaste waarden op zoals de Belgische HoLeBi- en Transgender-koepels: Çavaria, Arc-en-Ciel Wallonie en Genres Pluriels.  Ook heel wat verenigingen zoals Trainbow BelgiumRainbow CopsFamba & Mister Gay Belgium zijn weer van de partij.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Meer dan 70 delegaties nemen deel aan The Belgian Pride"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                             

10 jaar L'HOMO | Cijfers liegen niet: "10 bijzondere feiten uit 10 jaar L'HOMO"

Met de rubriek "Cijfers enzo" in L'Homo krijgen we al 10 jaar een feitelijk inzicht in de homogemeenschap en -cultuur. Al is het soms met een kleine knipoog: "de cijfers en feiten liegen niet" ‼

Ter ere van de 10e L'Homo halen we op de L'Homo-redactie - op volgorde van jaargang - een aantal oude feitjes omhoog ‼  Goed om bij stil te staan of om te beseffen dat we tegenwoordig een tikkeltje verder zijn gekomen wat betreft de emancipatie.

01.  35 procent van de homo's vindt 'relnichten' als Geer en Goor niet bijdragen aan de homo-emancipatie  (2009)
02.  Sinds 1990 staat homoseksualiteit niet meer in de lijst geestesziekten van de Wereldgezondheidszorg  (2010)
03.  69% van de homo's houdt niet van het Eurovisie Songfestival  (2011)
04.  5 procent van de Nederlanders zou een homoseksuele minister-president een probleem vinden. 83 procent wil geen koning die gay is  (2012)
05.  32% van de Nederlandse middelbare scholieren wil in de pauze niet naast een homoseksuele klasgenoot zitten  (2013)
06.  Het huwelijk van Lucas en Menno in Goede Tijden Slechte Tijden werd door 2,1 miljoen mensen bekeken  (2014)
07.  28% van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders is voor het homohuwelijk  (2015)
08.  Prinses Diana bezocht in de jaren '80 stiekem een gaybar met Freddie Mercury. Voor de gelegenheid was ze verkleed als man  (2016)
09.  Koning Willem-Alexander is het eerste gekroonde staatshoofd ter wereld dat in gesprek is met de LHBTI-gemeenschap  (2017)
10.  De oudste nicht ter wereld is schildpad Jonathan. Hij is 186 jaar  (2018)


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Instagram.com – L'Homo


dinsdag 1 mei 2018

Rusland – LGBTI's | "Russische website 'Saw' roept op om op Gays te jagen" ‼

Rusland  →  Een angstaanjagende Russische website roept op om op gays te jagen. Er zijn al zeker drie mannen slachtoffer van brute mishandeling geworden. "Het vermoorden en martelen van homoseksuele mensen, ze noemen het een spelletje" ‼

Op de website genaamd 'Saw' (Пила), vernoemd naar de gelijknamige horrorfilm–reeks, wordt gesproken over 'Tsjetsjenië's comeback'.  Daar- mee refereren ze naar de lokale, door de overheid toegelaten brute marteling en ter dood veroordelingen van 'vermeende homoseksuelen'.

In de week na het lanceren van 'Saw' zijn er minstens drie mannen slachtoffer geworden van gerichte aanvallen ‼  Die 3 slachtoffers hebben contact opgenomen met Russian LGBT Network, maar er zijn veel meer mensen die te bang zijn om zich er over uit te spreken.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Russische website roept op om op Gays te jagen"  

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                   

Hong Kong | "Etta Ng - dochter van 'Jackie Chan' - is dakloos door Homofobie"

Hong Kong  Etta Ng  →  De dochter van acteur Jackie Chan - 'Etta Ng' - beweert dakloos te zijn en met haar vriendin 'onder een brug te wonen' ‼

In een video vertelt 19-jarige Etta Ng dat haar situatie te wijten is aan haar 'homofobe ouders' en dat ze bang is dat ze wordt gescheiden van haar Canadese vriendin Andi Autumn. "Hoi, ik ben Jackie Chans dochter en dit is is mijn vriendin Andi" ‼, zegt Etta. "We zijn al een maand dakloos door homofobe ouders. We slapen onder een brug en dat soort dingen".

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Dochter van Jackie Chan dakloos door Homofobie"
                                                 
                                                    
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com - DailyMail.co.uk → Celebrity / YouTube.com                                                

maandag 30 april 2018

Hoe een Instagram-foto 't leven van deze Homo-vaders voor altijd veranderde

Amerika  →  Amerika's nieuwste 'modelgezin' is zwart, gay en heerlijk burgerlijk. Sinds dat ene kiekje op 'Twitter' en 'Instagram' zijn vaders Kaleb en Kordale en hun vier kinderen een A-merk.

Het grote huis in Atlanta is fraai, de bewoners duidelijk welvarend.  Er worden haren gekamd, huiswerkopdrachten nagekeken en boontjes gedopt ‼ Ze hebben een hond, twee dochters die dol zijn op optutten, een zoon die gek is op gamen en een dreumes die het liefst op de arm zit. Kortom, een 'modelgezin'.

Maar als 'zwarte, homoseksuele, buitengewoon mannelijke, monogame ouders' zijn Kordale Lewis (29 - Huisman) en Kaleb Anthony (30 - Senior Analist) ook een 'social media-sensatie' ... sinds ze in 2014 argeloos een kiekje op Instagram zetten waarop ze om half zeven 's ochtends in de bad kamer bezig waren de haren van hun morrende dochters te ontwarren.

Lees verder op de website van MarieClaire.nl:  "Hoe een Instagram-foto het leven van deze Homo-vaders voor altijd veranderde" 

bronnen: MarieClaire.nl / Facebook.com – MarieClaire.nl                                                               

Zweden | Dé comeback van 2018: "ABBA komt na 35 jaar met nieuwe muziek"

Zweden  ABBA  →  Goed nieuws voor de fans van 'ABBA'.  De Zweedse popgroep komt na 35 jaar met nieuwe muziek.  Dat hebben de leden bekend gemaakt   Agnetha Fältskog (68), Benny Andersson (71), Björn Ulvaeus (73) en Anni-Frid Lyngstad (72) vonden dat 't tijd was voor nieuwe muziek

"We voelden allemaal dat 't na 35 jaar leuk zou zijn om weer samen te werken en muziek op te nemen", laat popgroep ABBA zich optekenen in een mededeling. "We hebben al twee nummers opgenomen" ‼  ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld, met meer dan 200 miljoen ver- kochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). 

Lees verder op de website van AD.nl:  "ABBA komt na 35 jaar met nieuwe muziek" ‼
                                         
        
                                             
Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be → ZiZo-Magazine.be                                                                  

zondag 29 april 2018

Kenia - Film | Kenia verbiedt de film 'Rafiki' waar Lesbische liefde in voorkomt

Kenia Rafiki    De Keniaanse film 'Rafiki' is de eerste film uit het Afrikaanse land die ooit het prestigieuze festival van Cannes haalt. Maar opvallend genoeg is de film, die gaat over 2 vrouwen die verliefd op elkaar worden, niet te zien in eigen land. De filmcommissie in hoofdstad Naïrobi heeft 'Rafiki' verboden omdat 'Homoseksualiteit' nog altijd niet is toegestaan in Kenia ‼  Overtreding van de wet kan tot maximaal veertien jaar gevangenisstraf leiden.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Kenia verbiedt film met Lesbiennes"
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                     

Den Haag - Homomonument | 'Pride Park' voor Homo's moet toeristen trekken


Den Haag – Pride Park    Net als in Amsterdam moet het 'Homomonument' bij de Koekamp in Den Haag een toeristische trekpleister worden ‼  Homo-organisaties hebben bij de gemeente een serieus plan ingediend voor een 'Pride Park' waar bekende homo's geëerd worden.

Bij het Haagse 'Homomonument' aan de Koekamp een zeven meter hoge 'krul'  worden sinds de oprichting in 1993 geregeld herdenkingen en feestjes gehouden door de LHBTI-gemeenschap.

Zo was er onlangs nog een herdenkingsceremonie voor de omgekomen homoseksuele tiener Orlando Boldewijn - wiens lichaam in februari in een plas in de Haagse wijk Ypenburg werd teruggevonden.

Lees verder op de website van AD.nl:  "Pride Park voor Homo's moet toeristen trekken" ‼
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl → Haagsche Courant