zaterdag 31 maart 2018

Autismeweek - Onderzoek | "Mensen met Autisme vaker Bi- of Homoseksueel"

Autismeweek – Onderzoek  →  Mensen met "Autisme" zijn vaker 'Biseksueel' of 'Homoseksueel' dan anderen. Hoog tijd dat hier meer aandacht voor komt, zegt psycholoog Lieke van Dijk bij de start van de Autismeweek. "Ze kunnen er de vinger niet goed op leggen".

De cijfers lopen in de verschillende internationale onderzoeken uiteen, maar er is een duidelijke trend.
                                                
                                         
                                               
De cijfers uit het Nederlands Autisme Register 2017 van de Vrije Universiteit Amsterdam laten het volgende beeld zien:  bij de vrouwen met autisme geeft ruim een kwart (27 procent) aan biseksueel te zijn, 5 procent noemt zich lesbisch, en binnen de 14 procent 'anders' zit een groep vrouwen die überhaupt geen behoefte heeft aan seks.

Bij mannen liggen de percentages weer heel anders, maar ook daar is het opvallend. Ook hebben mensen met een autisme vaker het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam zitten. Het Sociaal en Cultureel Planbureau hield het er in 2016 in een voorzichtige schatting op dat 4 tot 6 procent van de bevolking lesbisch, homo­seksueel of biseksueel is.
                                           
                                                            
                                              
Lees verder op de website van Parool.nl:  "Mensen met Autisme zijn vaker Bi- of Homoseksueel"
bronnen: Parool.nl / Facebook.com – Parool.nl / YouTube.com / Facebook.com – AutiRoze Utrecht
                                    
                                                

vrijdag 30 maart 2018

Twee nieuwe CD's met Elton John-covers | Lady Gaga zingt Elton's 'Your Song'

Amerika – Elton John  →  Your Song is een van de bekendste ballads van 'Elton John' ‼  Lady Gaga heeft nu haar eigen versie van het nummer opgenomen, speciaal voor een album waarop tientallen sterren te horen zijn met Elton-tracks.

Op 6 april worden twee nieuwe CD's uitgebracht.  'Revamp' is een verzameling hits die door artiesten als Demi Lovato, Miley Cyrus, Ed Sheeran en vele anderen zijn gecoverd. 'Restoration' bevat tracks van Elton John die door countrysterren in een nieuw jasje zijn gestoken.

De complete tracklist vind je HIER !!
                                               
                                           

Vorige week kwam als eerste track van Revamp het duet van Q-Tip & Demi Lovato naar buiten, dat is een nieuwe versie van Don't Go Breaking My Heart, een lied dat Elton John eerst zong met Kiki Dee en later opnieuw opnam met RuPaul.

Daar komt nu de nieuwe versie van 'Your Song' bij, gezongen door Lady Gaga ‼

bronnen: Winq.nl / HomoRazzi.com / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                             

donderdag 29 maart 2018

België – 17 mei 2018 - IDAHOT | "Ihsane Jarfi krijgt muurtekening in Brussel"

België  –  Op 17 mei 2018, de internationale dag tegen de HoLeBi en Transgender-fobie (IDAHOT), herdenken mensen in Brussel het leven en de dood van 'Ihsane Jarfi' tijdens een mars.  In 2012 werd de 32-jarige man vermoord omdat hij homo was. In 2018 - 4 jaar na de eerste mars - krijgt Ihsane Jarfi een permanente herdenkingsplek in Brussel in de vorm van een muurschildering.

De deelnemers aan de mars zullen op 17 mei 2018 – samen met Jarfi's vader Hassan – een metershoog portret van 'Ihsane Jarfi' onthullen. De muurschildering komt op de hoek van de Sint-Krisoffelstraat en de Rijkeklarenstraat   Kunstenares "Anthea Missy", die onder andere heeft gewerkt met de Franse Aids-activisten van Act Up, ontwierp de muurschildering.

"We wilden een permanente herdenkingsplek in het hartje van Brussel" ‼, zegt 'Camille Pier' van de Brusselse HoLeBi–organisatie RainbowHouse Brussels

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Ihsane Jarfi krijgt muurtekening in Brussel"


Bronnen: ZiZo-Magazine.be / Bruzz.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                               

Transgender-soldaat 'Hannah' trouwt met 'Jake' – die werd geboren als vrouw

Engeland  →  De Britse Hannah Winterbourne (30) ging bij het leger als man en is nu, vijf jaar later, de hoogste Transgender-officier. Jake Graf (41) is een acteur en filmmaker – die werd geboren als vrouw. Het stel stapte vrijdag in 't huwelijksbootje, maar ziet zich zelf allerminst als bijzonder koppel: "We zijn hetzelfde als elke andere bruid en bruidegom" ‼

"Het was net een Disneyfilm", beschrijven ze hun sprookjesbruiloft. Bruid Hannah Winterbourne droeg 'n strapless jurk met een sluier. Bruidegom Jake Graf een zwart pak met een witte stropdas.  Bij de ceremonie in 'Chelsea Town Hall' in Londen waren alleen goede vrienden en familie aan– wezig.
                                      
                                                   

"Ik had nooit gedacht dat dit mij kon overkomen", vertelt de opgetogen bruid tegen de Britse krant 'The Sun'. "Voor mijn gevoel ben ik gewoon een meisje dat met een man is getrouwd. Naarmate je overgaat en je een nieuw persoon ontmoet, vergeet je je verleden". Jake voegt daaraan toe: "We zijn hetzelfde als alle anderen, met onze gebreken en ups en downs. Maar wel een beetje anders".


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / TheSun.co.uk / Facebook.com – AD.nl / YouTube.com 


        
                                                   

woensdag 28 maart 2018

Eddy (36) is Homo en wil vader worden, reacties van vrouwen stromen binnen

Tlburg  –  Eddy Smits (36) uit Tilburg heeft een bijzondere oproep gedaan op Facebook. Hij is op zoek naar een vrouw die samen met hem een kind wil krijgen. Die vraag is niet aan dovemansoren gericht: "Eddy heeft al verschillende serieuze reacties gekregen".

"Deze wens heb ik al lang - maar als homoseksueel is dat iets lastiger dan normaal gesproken" ‼, schrijft Eddy. Weken heeft hij nagedacht of hij zijn vraag op Facebook zou zetten. "Nu het er een dag op staat, wordt hij overstelpt met positieve reacties". 

Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  "Eddy (36) is Homo en wil vader worden, reacties van vrouwen stromen binnen"                                             

Televisie·Tip – Vanavond – Sofie van den Enk – NPO 3 | "Ouders Uit De Kast" ‼

Televisie – Tip  →  'Sofie van den Enk' heeft bewondering voor de families die meedoen met 't nieuwe KRO-NCRV programma 'Ouders Uit De Kast'. Daarin worden jongeren gevolgd waarvan één van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.

"Het is heel bijzonder om een programma als 'Ouders Uit De Kast' te mogen maken", zegt 'Sofie van den Enk' over haar nieuwe presentatieklus. "Ik besef dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families".
                                                  
                                                          
                                         
In de zesdelige serie onderzoekt 'Sofie van den Enk' wat voor impact het heeft als één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk Uit de Kast komt. Niet alleen de kinderen ... maar ook de ouders vertellen hun verhaal   Het programma verschijnt volgende week woensdag  28 maart 2018  voor het eerst op televisie op NPO 3.

Ouders Uit De Kast  –  Vanaf woensdag 28 maart 2018  –  Zes afleveringen  –  NPO 3  →  20.25 - 21.00 uur
                                       
                                     
Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Telegraaf.nl – Video / Facebook.com  RTL Boulevard                                                

dinsdag 27 maart 2018

PrEP wordt mogelijk vergoed | Wacht geen dag langer met invoering van PrEP

PrEP in Nederland  →  De Hiv-preventiepil PrEP is volgens de Gezondheidsraad 'essentiële zorg' die beschikbaar zou moeten zijn voor risicogroepen zoals homoseksuele mannen ‼  Volgens de Gezondheidsraad is het middel effectief → zowel medisch als wat betreft de kosten. Of PrEP hiermee voortaan geheel of slechts gedeeltelijk wordt vergoed door zorgverzekeraars is nog onbekend.

Aidsfonds, COC, PrEPnu, Hiv Vereniging en de 'Nederlandse Vereniging van Hiv Behandelaren' pleiten al lang voor verstrekking en zijn blij met het advies van de Gezondheidsraad. "Dit advies is een doorbraak", reageert COC-voorzitter 'Tanja Ineke'. "Met PrEP hebben we een unieke kans om de 'Hiv'-epidemie definitief een halt toe te roepen. We vragen de minister en de Kamer om het advies direct uit te voeren en geen dag langer te wachten met de invoering van PrEP in Nederland".
                                                 

                                                 
Lees verder op de website van GaySite.nl:  "PrEP mogelijk vergoed in Nederland"

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Winq.nl


                                           

Televisie·Tip – Vanavond → 'Ellie Lust' | "Ellie op Patrouille in San Francisco" ‼

'Ellie Lust' (51) was gewoon politiewoordvoerder, maar beleeft een tweede carrière: die van publiekslieveling.  Nu heeft ze zelfs haar eigen programma, waarin ze meeloopt met agenten wereldwijd. Wat maakt haar zo onweerstaanbaar ?!

In haar nieuwste programma "Ellie Op Patrouille" - vanaf dinsdag 27 februari 2018 te zien op NPO 1 - loopt politiewoordvoerder 'Ellie Lust' mee met haar collega's in ColombiaKeniaIsraëlDubaiAlbanië en San Francisco in de Verenigde Staten.

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Wat maakt Ellie Lust – de onverschrokken politievrouw – zo onweerstaanbaar" ?!
                                                  

                                               
'Ellie Lust' is in San Francisco   Met haar Amerikaanse politiecollega's ziet ze de omvang van de daklozenproblematiek in de stad. 'Ellie Lust' patrouilleert daarnaast op het water en gaat 's nachts mee met de alarmdienst, waar ze op verschillende dringende meldingen afgaat.

Ellie Op Patrouille  –  Vanaf 27 februari 2018  –  Elke dinsdag om 21:25 uur op NPO 1  –  Vanavond: "Ellie op patrouille in San Francisco" ‼

Zie ook:
bronnen: Volkskrant.nl / TV·Gids.nl / Facebook.com – Volkskrant.nl / YouTube.com                                                                  

maandag 26 maart 2018

Amsterdam - Roze Filmdagen 2018 | "Bezoekersrecord bij de Roze Filmdagen"

Amsterdam    De eenentwintigste editie van De Roze Filmdagen in Amsterdam zijn afgesloten met een recordaantal bezoekers. Meer dan 10.000 filmliefhebbers bezochten de 125 internationale speelfilms en documentaires die dit jaar op het programma stonden. Het jaarlijkse filmfestival trok ruim 4% meer bezoekers dan afgelopen jaar.  Voorzitter Huib Koeleman: "We zijn trots dat we dit jaar een nog groter en diverser publiek hebben aangesproken.  We zien ook dat door onze programmering steeds meer jongeren de weg naar ons LHBTI-festival weten te vinden".
                                           
        
                                                 
Alle films die in Het Ketelhuis op 't Westergasfabriekterrein te zien waren zijn door het publiek en een jury beoordeeld.  De korte film 'Anders' van regisseur 'Reinout Hellenthal' is uitgeroepen tot Beste Nederlandse Korte Film in het Made in Holland-programma.  De film is opgenomen in Rolde, Anderen en Zuidwolde en gaat over een 14-jarige jongen (gespeeld door 'Maas Bronkhuyzen') – die worstelt met zijn geaardheid. 'Anders' wordt als winnaar van eigen bodem ingezonden naar het BAFTA-gekwalificeerde 'Iris Prize Festival' in Cardiff.  KLIK HIER voor de lijst met alle overige winnaars.

De Roze Filmdagen volgend jaar zijn van 14 tot en met 24 maart 2019.

Zie ook:  
Roze Filmdagen 2018 → Website  /  Roze Filmdagen → Facebook  /  Roze Filmdagen → Twitter  /  Roze Filmdagen → Instagram 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Amsterdam – Roze Filmdagen 2018 | "Première van de film 'Tom of Finland' tijdens de Roze Filmdagen 2018 in Amsterdam"  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl                                             

Destijds minderjarige betonschaar 'Homo-meppers' vandaag voor de rechter ‼

Arnhem  →   4 Arnhemse jongens staan vandaag – maandag 26 maart 2018 – voor de rechter in 'Arnhem', omdat ze in april vorig jaar 2 homoseksuele mannen zouden hebben mishandeld op de 'Nelson Mandelabrug' in hun woonplaats. De zaak trok internationaal veel aandacht - omdat de mannen verklaarden dat ze aangevallen werden omdat ze hand in hand liepen   Bekende en onbekende mensen lieten zich vervolgens demonstratief 'hand in hand' fotograferen.
                                           
                                        
Volgens het stel – Ronnie Sewratan en Jasper Vernes – zijn ze geslagen met een betonschaar. Ronnie raakte daardoor zijn voortanden kwijt. De betonschaar is nooit teruggevonden. Ook heeft 't onderzoek naar de mishandeling niet aangetoond dat er sprake was van discriminatie of homo- haat, zei het Openbaar Ministerie in december. De verdachten ontkennen dat homohaat een rol heeft gespeeld.

Het OM maakte in december bekend dat de verdachte jongens worden beschuldigd van openlijk geweld en mishandeling. Of de aanklacht nog wordt uitgebreid moet vandaag blijken. De rechter behandelt de zaak achter gesloten deuren, omdat de jongens tijdens de vechtpartij minderjarig waren.

                                                  
Werkstraffen tot 180 uur geëist tegen jongens die Homostel mishandelden  Beetje schoffelen is slechte straf voor Homogeweld ‼
                                                           
bronnen: TPO.nl – The Post Online / Twitter.com – Politiek → The Post Online / Facebook.com – De Gelderlander / YouTube.com                                                                                                          

zondag 25 maart 2018

Eurovisie Songfestival → Lys Assia | Winnares eerste Songfestival is overleden

Eurovisie Songfestival  →  "Lys Assia", de winnares van het eerste Eurovisie Songfestival in 1956, is overleden. Ze won het festival in Lugano met het Franstalige Refrain. Aan de eerste editie van het Eurovisie Songfestival deden zeven landen mee.

'Lys Assia' was de artiestennaam van de op 3 maart 1924 in Rupperswil geboren 'Rosa Mina Schärer'.  Nadat ze het Songfestival had gewonnen heeft ze geen grote successen meer gekend.

Haar naam bleef wel voor altijd verbonden aan 't liedjesfestival, want Lys Assia deed ook in 1957 en 1958 mee maar met minder succes. In 1957 eindigde ze als achtste en in 1958 als tweede achter Frankrijk.

Ook later liet het festival haar niet los ‼  Op het 'Songfestival van 2003' sprak ze het publiek toe in een videoboodschap en in 2005 – bij de vijftigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival – zong ze nogmaals Refrain.
                                              
                                              
                                 
Nieuwe poging
In 2011 waagde de inmiddels hoogbejaarde zangeres nog een poging om Zwitserland op het liedjesfestival in 2012 te vertegenwoordigen – maar ze kwam niet door de nationale finale. Ook een poging om naar het Songfestival van 2013 te gaan mislukte ‼  Ze werd niet geselecteerd voor de natio- nale finale.

De zangeres overleed in een ziekenhuis in Zürich, waar ze een paar dagen geleden was opgenomen. Lys Assia is 94 jaar geworden.

Kijk HIER voor meer informatie over Lys Assia.

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / NOS.nl / Facebook.co – SongfestivalWeblog.nl