zaterdag 22 augustus 2015

Tilburg – T-Pride – Botenparade | "Géén vergunning voor T-Pride in Tilburg" ‼

De T-Pride – het Tilburgse antwoord op de Amsterdamse Gay Pride – gaat niet door. Het evenement krijgt geen vergunning van de gemeente. 

De afwijzing zou te maken hebben met de veiligheid. Het Tilburgse alternatief stond voor zondag 23 augustus 2015 op de planning. 

De organisatie van de T-Pride laat op Facebook en in onderstaande video weten in 2016 opnieuw een poging te wagen. "Volgend jaar komen we met een goed onderbouwd plan om de T-Pride professioneel op te zetten".

T-Pride 'After Party' bij Café Peanuts gaat gewoon door ‼  Nu de T-Pride is komen te vervallen is de aanvangstijd vervroegd naar 16.00 uurPride, maar dan zonder T
En tóch is er 'Pride' op dezelfde plek, maar dan op donderdagavond 03 september 2015. Dan zal de gelijknamige komische LHBT-film namelijk worden gedraaid op een groot scherm boven het water, gratis te bezichtigen op (bijvoorbeeld een terrasje aan) de kade of vanuit je eigen - of te huren - bootje.

Voor meer info over deze 'Drijf In - Cinema' filmavond in de Piushaven, kijk op:  TilburgTeWater.nl

Zie ook: 
Géén Tilburgse Gay Parade, gemeente steekt er stokje voor  /  Géén vergunning voor Tilburgse Gay Pride  /  Géén T-Pride in Tilburg 

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / Tilburg.com / EmbracePink.nl / YouTube.com – Omroep Tilburg                         

België – Carim Bouzian | "Homoseksualiteit wordt niet in de Koran afgekeurd"

Het geval van homohaat in Gent, waarbij een homokoppel maanden lang bedreigd werd door allochtone buurtbewoners, heeft vrijdag veel reacties uitgelokt. "Er is nog een lange weg te gaan om het taboe te doorbreken. Imams, Moskeeën en Moslim-organisaties dragen hier een grote verantwoordelijkheid. Nemen ze die niet, moet men desnoods maar hun subsidies intrekken", zegt Carim Bouzian (31).

Hij noemt zichzelf Moslim-activist en politicus. Maar hij is ook openlijk homoseksueel. Hij liep onlangs zelfs mee tijdens de Antwerp Pride om gelijke rechten te vragen voor HoLeBi's.

"Eigenlijk voert de Moslimgemeenschap in ons land dezelfde strijd als de HoLeBi's namelijk tegen discriminatie en voor gelijke kansen", zegt hij.

Bouzian heeft het nieuwe incident in Gent enkel in de media gelezen. "Maar de oorzaak is meestal dezelfde. Seksualiteit zit nog altijd in de taboesfeer in de Moslim-gemeenschap. Ouders praten er niet over met hun kinderen. Niet over seks tussen mannen en vrouwen en zeker niet tussen mannen of vrouwen onderling. Jongeren zijn nooit in aanraking gekomen met seksuele diversiteit. Het lijkt niet te bestaan. Maar het wordt ook nergens in de koran afgekeurd".

"Een tweede oorzaak is dat jongeren veel foute informatie krijgen. Ook over HoLeBi's. Probleem is de Google-Islam. Jongeren gaan op het internet op zoek naar wat Islamitische bronnen over bepaalde zaken vertellen. Die informatie is vaak fout en erg gekleurd. In de Islam zijn er in feite vier rechtsleren. Wat je op Google kan vinden, is vaak een mix, met eigen interpretaties. Veel van die berichten komen van extremistische Saoudische websites. Maar als je de juiste bronnen bestudeert, merk je al snel dat het verhaal toch wel anders in elkaar zit".

Subsidies afnemen
Voor Carim Bouzian is er een belangrijke taak weggelegd voor moskeeën en verenigingen die met allochtonen werken in ons land. "Zij moeten er blijven op hameren dat geweld onaanvaardbaar is. Of het nu tegen homo's, tegen vrouwen of tegen wie ook is. Ze moeten jongeren voor niet uit het willen praten dat homo zijn een levenskeuze is. Maar wel dat ze maatschappelijke afspraken moeten aanvaarden. En dat ze niet zomaar mensen kunnen aanvallen omwille van hun geaardheid. Moskeeën en verenigingen die dat niet doen, moet men desnoods maar hun subsidies afnemen".

En ook voor de imams is er een belangrijk taak weggelegd. "Het wordt tijd dat zij hun nek durven uit te steken en homogeweld openlijk afkeuren". Hij verwijst daarbij naar de Gentse Imam 'Brahim Laytouss', die wel openlijk durft op te staan tegen gaybashing en homohaat.

Bouzian ziet wel al een verbetering in vergelijking met jaren geleden. "Mijn familie en mijn omgeving hebben aanvaard dat ik homo ben. Ik verstop het ook niet voor de buitenwereld", zegt hij. Al is dat ooit anders geweest. Want ook hij is ooit slachtoffer geweest van homohaat en kreeg doodsbedreigingen.

Machocultuur
"Ik denk dat het onbegrip vooral nog bij jongeren groot is, zowel bij allochtonen als autochtonen. De machocultuur speelt daar een grote rol in. Iets oudere mensen worden daar iets gematigder in, zo is mijn ervaring. Maar nog eens, je kan mensen tot niets verplichten. Ik bedoel, je mag homoseksualiteit raar vinden. Maar geweld gebruiken tegen iemand die anders is, zal altijd onaanvaardbaar blijven. En daar moet hard tegen opgetreden worden".

Zie ook: 
bronnen: Nieuwsblad.be / YouTube.com

                             
       ◄  Interview met Carim Bouzian uit 2012 in "Perscafé" ‼
                                           

Homofobe AIVD heeft een man onterecht uitgesloten van een functie bij de EU

De Brabantse officier van justitie 'Johan van Vreeswijk' (60) is door de inlichtingendienst AIVD ten onrechte uitgesloten van een functie bij de EU omdat hij bevriend is met een homoseksuele moslim uit Indonesië. Dat oordeelt de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In een tot nu toe niet gepubliceerde uitspraak van de Raad van State van 27 mei staat dat de magistraat – die sinds 2008 voor internationale EU-missies werkte – in 2013 ten onrechte geen verlenging kreeg van zijn zogenoemde 'Personnel Security Clearance' van de AIVD, omdat hij bevriend is geraakt met een homoseksuele man uit Bali

Van Vreeswijk was tegen dat besluit van de AIVD in beroep gegaan. Hij verwijt de inlichtingendienst een "homofobe agenda" te voeren. De baas van de AIVD, 'Rob Bertholee', heeft na het oordeel van de hoogste bestuursrechter in een brief van 6 augustus Van Vreeswijk alsnog een 'security clearance' gegeven.

Die EU-functie ging niet door
De aanklager kwam in 2013 in aanmerking voor de vertrouwensfunctie 'Head Rule of Law Reform' bij EUPOL (Europese politiemissie) in Afghanistan. Om die reden volgde een veiligheidsonderzoek door de AIVD. In dat kader vertelde Van Vreeswijk bevriend te zijn met een man uit Bali.

De AIVD heeft geen samenwerkingsovereenkomst met collega's in Indonesië en kon dus geen informatie over de vriend van de aanklager opvragen. De dienst en het ministerie weigerden daarop clearance want er waren "onvoldoende gegevens voorhanden om alle veiligheidsrisico's uit te sluiten".

Om vriendschap, geen seks
Van Vreeswijk (60 jaar) vindt het onbillijk dat hij na zes jaar internationale dienst werd beschouwd als een veiligheidsrisico omdat hij een vriendschap heeft – "niet seksueel van aard en geen partnerrelatie" – met een 25 jaar jongere man op Bali. De AIVD heeft volgens hem een vooroordeel tegen een oudere homoseksuele man die een vriendschappelijke relatie onderhoudt met een buitenlandse jongere vriend, die moslim is. Van Vreeswijk ziet de man naar eigen zeggen hooguit twee keer per jaar.

De Raad van State oordeelt nu dat de minister en de AIVD de Indonesische vriend van Van Vreeswijk ten onrechte als partner hebben aangemerkt terwijl er geen sprake is van "een duurzame affectieve relatie". De AIVD was bang dat een buitenlandse partner "invloed had kunnen uitoefenen" op Van Vreeswijk.

Officier van justitie Van Vreeswijk zoekt nu naar eigen zeggen een nieuwe "vergelijkbare internationale functie". Hij eist dat minister Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) hem 50.000 euro schadevergoeding betaalt omdat hij internationale toeslagen is misgelopen. Hij noemt de AIVD "een conservatieve wittemannenorganisatie die tegenover hem een vijandige en schofferende houding heeft aangenomen". Van Vreeswijk eist ook compensatie voor reputatieschade. Een woordvoerster van de AIVD wil niet zeggen of de schadeclaim zal worden betaald.

Zie ook:  

bronnen: NRC.nl / YouTube.com


     ◄  Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in Zoetermeer
                                                                    

vrijdag 21 augustus 2015

Jett Rebel – Biseksueel – Showbizzz | "Jett zou graag Biseksueel willen zijn" ‼

Jett Rebel vindt het 'kortzichtig' van zichzelf dat hij niet biseksueel is. "Het zou fijn zijn om op allebei te kunnen vallen, maar nee, ik val echt op vrouwen". Dat zegt de zanger in een interview met LINDA.

"Op een rare manier vind ik het bijna kortzichtig van mezelf dat ik niet biseksueel kan zijn. Ik kan wel tegen een vriend zeggen dat ik hem superaantrekkelijk vind, heel lief of mooi, maar verder gaat het niet", aldus de 24-jarige zanger, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet.

Rebel zou het fijn vinden om de vrijheid te krijgen om zo af en toe een jurk aan te trekken. "Soms vind ik een bepaald motief of stofje erg mooi en ik heb ook de juiste taille; vrouwenkleren vallen bij mij gewoon goed".

De zanger is opgegroeid in Baarn, waar hij zich nog altijd thuis voelt, ondanks dat hij er werd gepest. "Er wonen veel bekrompen mensen die je, als je een beetje gekke kleren draagt, al snel voor homo uitmaken. Het was voor mij een enorme opluchting toen ik naar Amsterdam kon gaan waar ik nepbontjassen en dat soort dingen kon gaan dragen".

Lees meer over:  Jett Rebel

bronnen: NU.nl / LindaNieuws.nl / YouTube.com


        
                                 

België – Gent | Burgemeester Termont start onderzoek na 'Homofoob incident'

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) heeft een onderzoek bevolen naar het optreden woensdagavond van twee agenten die niets gedaan zouden hebben toen een homo-koppel in de multicuturele Rabotwijk opnieuw werd bedreigd door buurtbewoners.

Het homokoppel, dat al enkele jaren in de wijk woont, moet regelmatig afrekenen met homohaat en bedreigingen door de buurtbewoners. Het koppel is van mening dat de politie de bedreigingen niet serieus nemen en afdoen als een gewone burenruzie over geparkeerde wagens. Het koppel deelde zijn verhaal gisteren op Facebook en sindsdien gaat het viraal op de sociale media.

Burgemeester Daniël Termont (SP.A) laat de zaak door de korpschef onderzoeken."Dat gaat volledig in tegen onze richting. Wij hebben onze politiemensen speciaal gevraagd om aandacht te hebben voor dit soort klachten van homohaat. Dat is voor ons een prioriteit." "Ik begrijp niet dat de mensen op die manier hebben gereageerd. Maar ik wil ook niet vooruitlopen op de zaak. Ik wil eerst de politiemensen in kwestie laten horen."

Kristoff Saeys kocht drie jaar geleden met zijn vriend Tristan Bons een huis in de Rabotwijk. Maar echt een warm welkom kregen ze niet. "Het Rabot heeft zich op enkele jaren tijd omgevormd tot een sluikstortend, homofoob en racistisch kwartier. Pesterijen en doodsbedreigingen zijn voor ons al lang geen uitzondering meer", getuigt Saeys.

Woensdagavond kwam het opnieuw tot een incident. "Vuile homo, vertrek" ‼", zou de Turkse overbuurvrouw de vriend van Kristoff hebben toegeroepen. Saeys doet het verhaal.

"Mijn vriend kwam terug van boodschappen en wilde uitladen, maar er stond iemand voor onze poort geparkeerd. Dat bleek onze overbuurvrouw. De situatie liep al heel snel uit de hand. Ze dreigde ermee vrienden op te bellen, dat wij dood zouden gaan en deed nog heel erg veel andere enge dreigementen".

"Daarop contacteerden we de politie. Zij komen drie kwartier later aan. Intussen had een groep van 9 tot 11 mensen zich verzameld voor ons huis. De politie zag hen ook staan, maar zei dat ze niets anders konden doen dan 'een brandje te blussen'. De agenten zeiden dat alles onder controle was, maar dat was absoluut niet het geval. Er was zelfs iemand die mij voor de ogen van de politie aan het bedreigen was".

bronnen: GayLive.be / Facebook.comPolitie rijdt weg terwijl 9 Turken voor mijn deur staan, met alle doodsbedreigingen van dien. Gezellig hè, homo zijn in het Rabot.(let er vooral op hoe alle hoofden mijn kant op draaien na het vertrek)
Posted by Tristan Bons on woensdag 19 augustus 2015
                                     


Amsterdam – COC Nederland | Afschaffing Gemeentelijke Geslachtsregistratie

COC Nederland vindt het besluit van de gemeente Amsterdam om geslachtsregistratie in gemeentelijke formulieren zoveel als wettelijk mogelijk is te schrappen een stap in de goede richting en een voorbeeld voor andere gemeenten om na te volgen. "Het besluit van de gemeente Amsterdam draagt bij aan het uiteindelijk volledig verdwijnen van geslachtsregistratie. Daar pleit het COC voor, want geslachtsregistratie is overbodig, achterhaald en dwingt mensen in hokjes waarin ze zich niet altijd thuis voelen", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

In antwoord op schriftelijke vragen van het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege heeft het College laten weten dat uiterlijk 1 januari 2016 alle gemeentelijke digitale en fysieke formulieren gescreend worden op genderaanduiding. De verplichte optie zal worden verwijderd tenzij dit wettelijk noodzakelijk is. Dit uitgangspunt wordt voor ambtenaren opgenomen in de gemeentelijke stijlgids. De gemeente Amsterdam handhaaft wel de vraag naar de aanspreektitel "de heer/mevrouw" om gericht te kunnen mailen, maar de gebruiker is vrij hierop al dan niet te antwoorden. In de sjablonentool, waarmee alle ambtenaren brieven kunnen schrijven is al gekozen voor de keuze uit "man, "vrouw", "onbekend" of "niet van toepassing". Daar kan dus door Amsterdamse ambtenaren bewust gekozen worden voor een niet-genderspecifieke optie.

COC Nederland pleit sinds 2012 voor afschaffing van verplichte geslachtsregistratie in officiële documenten zoals het paspoort. Een Kamermeerderheid van D66, GroenLinks, PvdA en VVD steunt dat en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) noemde verplichte geslachtsregistratie in maart tijdens een Tweede Kamerdebat over deze kwestie "ouderwets".

Minister Van der Steur heeft daarom inmiddels een interdepartementale werkgroep ingesteld om voorstellen te doen om het gebruik en openbaarmaking van het gegeven geslacht door de overheid te beperken. Ook zal de werkgroep bezien of geslachtsregistratie nog wel nodig is bij identificatie en welke wetgeving eventueel moet worden aangepast. Bovendien heeft de minister aan de Staatscommissie Herijking Ouderschap gevraagd om te komen met geslachtsneutrale voorstellen voor ouderschapswetgeving. De minister werkt zijn toezeggingen uit in een brief die na het zomerreces naar de Tweede Kamer gaat.

In Australië (zie video), Malta en Nieuw-Zeeland is al het mogelijk om de categorie "M" of "V" te laten doorhalen door middel van een "X". Uit het in maart jl. verschenen WODC-onderzoek M/V en verder blijkt dat afschaffing van geslachtsregistratie niet op problemen stuit die onoplosbaar zijn. Zo stellen de onderzoekers dat internationale afspraken "niet in de weg (staan) aan verandering van het systeem". Vanuit mensenrechtelijk perspectief zien de onderzoekers "een stimulans voor doorbreking van de binaire geslachtsregistratie".

Behalve in Amsterdam heeft D66 ook in Utrecht het gemeentebestuur verzocht om wettelijk onnodige geslachtsregistratie af te schaffen. D66-raadslid Anne-Marijke Podt heeft de gemeente gevraagd te inventariseren op welke gemeentelijke formulieren de sekseaanduiding weggehaald kan worden.


bronnen: COC.nl – COC Nederland / Amsterdam.nl – Gemeente Amsterdam / YouTube.com
                  

     ◄  Australische wint juridische strijd voor "niet-specifieke geslacht status"

donderdag 20 augustus 2015

Australië | "Homo·koppel dat al 48 jaar samen is wil trouwen maar kan niet" ‼

Een Homo-koppel dat al 48 jaar samen is wil graag trouwen. Maar dat kan niet want hun overheid blijft weigeren het homohuwelijk te legaliseren. John Challis, 87, en zijn vriend Arhur Cheeseman, 83, hebben de pech in Australië te wonen. Het land waar meer dan 70% van de inwoners achter het homohuwelijk staat, maar waar de overheid vierkant tegen het homohuwelijk blijft.

Toch hopen John en Arthur dat ze nog voor hun dood met elkaar kunnen trouwen. "We zijn al 48 jaar een koppel, en we zijn even gewoon als andere koppels. Het enige wat misschien een beetje anders is, is het feit dat we elk jaar dichter naar elkaar toe groeien, en we elkaar elke dag graag zien", zegt John. Hun gezondheid is vrij goed gezien hun hoge leeftijd. Alleen Arhur heeft was last met zijn gehoor en zijn gezichtsvermogen.

De heren willen dolgraag met elkaar trouwen maar beseffen dat zolang 'Tony Abbott' eerste minister is de kans erg klein is dat het homohuwelijk legaal zal worden. Naar eigen zeggen begrijpen ze niet goed waarom ze niet gewoon kunnen trouwen terwijl hun relatie al zo lang stabiel en monogaam is. Vandaag werd er opnieuw een wetsvoorstel ingediend om het homohuwelijk te legaliseren,maar er kwamen maar twee politici opdagen om het wetsvoorstel te bespreken. Er zullen nog wetsvoorstellen volgen maar geen van allen maken kans omdat de meerderheids partijen en vooral de eerste minister vierkant tegen blijven.

Zie ook:
Australië | "Hetero's blijven massaal opkomen voor Homohuwelijk"  /  Australië wil Homohuwelijk bij opening parlementair jaar

bronnen: HoLeBi.info / SameSame.com.au / Vimeo.com / YouTube.com


        
                                                                             

Amsterdam - Pieter·Jaap Aalbersberg | Gay Pride Amsterdam kan doorgroeien

De politie in Amsterdam ziet geen onoverkomelijke problemen als de Gay Pride volgend jaar nog groter wordt dan het afgelopen jaar. Dat heeft hoofdcommissaris Aalbersberg tegen de Amsterdamse lokale zender AT5 gezegd. "Ook wat betreft de veiligheid zijn er mogelijkheden het jaarlijkse evenement veilig te laten groeien", aldus de hoofdcommissaris. Hij benadrukte dat het vooral een besluit is van de gemeente.

"Als de politiek beslist de Gay Pride te laten groeien zorgen wij ervoor dit evenement voor iedereen veilig en op een leuke manier te laten verlopen". De hoofdcommissaris verwijst naar andere grote feesten zoals Koningsdag, waarbij er veel mensen in de stad zijn. "Dan gaan we het wat uit elkaar halen en spreiden, compartimentering. Met hekken ervoor zorgen dat je niet van het ene deel in een ander gebied komt, daar zijn heel veel slimme oplossingen voor nodig". Wethouder Choho liet eerder al weten dat de Gay Pride groter moet worden dan Koningsdag.

Pieter-Jaap Aalbersberg stelt dat de grachtenparade hoort bij Amsterdam en dat de stad daarmee iets wil uitdragen naar het land en de wereld. Dat de Gay Pride in 2016 nog groter en dus drukker wordt lijkt wel vast te staan. Volgend jaar wordt namelijk naast de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride ook Roze Zaterdag en Euro Pride 2016 in onze hoofdstad gehouden. De afgelopen periode zijn al diverse maatregelen geopperd om het evenement volgend jaar aan nog meer bezoekers ruimte te bieden. Er zouden onder meer enkele grachten autovrij worden gemaakt maar omwonenden van de Amsterdamse binnenstad zien echter niets in dat plan.

Zie ook:  
Politie | "Amsterdamse Gay Pride kan best groter"  /  D66 | "Prinsengracht moet volgend jaar tijdens Canal Parade autovrij zijn"  
Bewoners Prinsengracht 'helemaal klaar met Canal Parade'  /  Amsterdam: "Kan het allemaal ietsje minder met die Gay Pride" ?!

bronnen: GaySite.nl / AT5.nl


White House – Transgender | "Witte Huis neemt Raffi Freedman-Gurspan aan"

Voor het eerst heeft het Amerikaanse Witte Huis een transgender als werknemer aangenomen. Een nieuwe stap in de strijd voor gelijke rechten voor Amerikaanse LHBT'ers.

Transvrouw en nieuwe werkneemster van het Witte Huis, Raffi Freedman-Gurspan, werkte eerder als adviseur bij de Amerikaanse belangenorganisatie voor transgenders, de National Center for Transgender Equality (NCTE). Freedman-Gurspan zal aan de slag gaan als directeur welzijn en personeelswerving.

Belangenorganisaties spreken met lof over de benoeming. Zo vertelde het NCTE, de vorige werkgever van Freedman-Gurspan: "President Obama vertelde voor lange tijd dat zijn personeelbestand de Amerikaanse bevolking moet weerspiegelen", zegt een woordvoerster van het NCTE. "Dat de eerste transgender ook een donkere vrouw is, is op zichzelf betekenisvol".

Dit is een van de vele stappen die Obama heeft ondernomen om een van zijn speerpunten, gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap, te bereiken. In april keurde de Amerikaanse president genezingstherapieën voor homo- en transgenderjongeren af. Daarnaast maakte hij een einde aan het "don't ask, don't tell"-beleid, waar homoseksuelen en transgenders enkel in dienst mochten treden wanneer ze niemand vertelden over hun geaardheid.

Zie ook:
Transgender krijgt topbaan in het Witte Huis ‼  /  Witte Huis neemt voor het eerst een Transgender aan   
Transgender krijgt leidinggevende functie binnen Witte Huis   Transgender krijgt topbaan in Witte Huis
Eerste Transgender aan het werk in het Witte Huis ‼  /  Het 'Witte Huis' verwelkomt eerste Transgender
VS | Eerste Transgender in het Witte Huis  /  Witte Huis schrijft geschiedenis met komst van Transgender

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                             

woensdag 19 augustus 2015

België - Skelte Willems | 'Skelte Willems' naar Mister Gay World 2016 in Malta

Enkele maanden geleden werd de 21-jarige kapper Skelte Willems verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2015. Tussen 19 en 23 april 2016 krijgt hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mister Gay World in Malta.

Malta heeft de voorbije maanden ook veel vooruitgang gemaakt op het gebied van LHBT-emancipatie. Zo kunnen gay-koppels er nu trouwen en hoef je geen medische ingreep meer te laten uitvoeren als je op identiteitsdocumenten van geslacht wil veranderen.

Wil jij net zoals Skelte België vertegenwoordigen op Mister Gay World ?! Surf naar de website van: MisterGayVlaanderen.be of stuur je gegevens naar: Inschrijving@MisterGayVlaanderen.be

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                               

Rusland | "Film 'Pride' krijgt release in Rusland ondanks anti–Homo wetten" ‼

De film Pride van Matthew Warchus krijgt een release in Rusland. Dat is bijzonder nieuws, gezien de anti-Homo wetten in Rusland en het onderwerp van de film. Deze film, die in Cannes in première ging in 2014, gaat namelijk over een homo- en lesbiennebeweging, die zich inzet voor de Britse mijnwerkers tijdens hun staking in de jaren tachtig.

Homoseksualiteit werd in 1993 in Rusland niet langer als strafbaar crimineel gedrag gekwalificeerd, maar de afgelopen jaren is de situatie voor de HoLeBi-gemeenschap verslechterd. In 2012 werd de Moscou Pride voor honderd jaar verboden en in 2013 legde president Putin een verbod op alle 'propaganda die homoseksualiteit promoot'.

Voor releases betekent dit, dat elke film met ook maar een homoseksueel element alleen toegankelijk is voor bezoekers boven de 18 jaar. Religieuze extremisten en extreem-rechtse groeperingen staan erom bekend wel eens jongeren naar de screening te sturen, om te zorgen dat ze kunnen procederen tegen de vertoning. Ondanks de anti-Homo wetten worden in Rusland grote films met homoseksuele thema' s toch vertoond. De Russische distributeur Arthouse gaat deze film nu uitbrengen.

Zie ook:  Homo·film 'Pride' naar Russische bioscopen  /  Film 'Pride' krijgt release in Rusland

bronnen: FilmTotaal.nl / YouTube.com


        
                           

UK – 1D – Liam Payne | Veel boze reacties op Homo-onvriendelijke opmerking

Liam Payne heeft via Twitter zijn excuses aangeboden over een homo-onvriendelijke opmerking die hij zou hebben gemaakt. "Ik heb helemaal niks tegen homo's. Het is belachelijk dat mensen zoiets zeggen, ik wil mensen helemaal niet beledigen", laat Liam weten via Twitter.

De One Direction-zanger wordt beschuldigd van het maken van een onaardige opmerking over homo's. Tijdens een concert zei hij iets over een liefdesliedje van de band. "Het gaat om het vinden van dat ene belangrijke meisje in je leven, maar daar kunnen jullie je allemaal niks bij voorstellen, want jullie zijn meisjes. Behalve de mannen hier, die weten wat ik bedoel". Daarop kwamen veel boze reacties.
 

"Eigenlijk wil ik hier niet op reageren. Sommige dingen worden gewoon te letterlijk genomen. Jullie weten wat ik bedoel", twittert Liam. "Het is zo vervelend dat je je best doet om mensen blij te maken tijdens een show en vervolgens gaat het over zomaar een opmerking die ik maakte over een liedje dat ik zo mooi vind", vervolgt de ster.

"Het is echt zo belachelijk. Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik mij afvraag of iedereen niet wel eens zoiets ongelukkigs heeft gezegd", gaat de zanger verder. "Het spijt mij voor de mensen die ik beledigd heb, maar wat ik heb gezegd is geen reden om zulke onaardige dingen over mij te schrijven".

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / YouTube.com


        
                                     

Keegan Hirst | "Ik voldoe aan alle macho-clichés ‼ ... Hoe kan ik Homo zijn" ?!

"Ik had een vrouw en kinderen. Ik ben bouwvakker geweest, portier en heb in fabrieken gewerkt. Ik speel rugby. Ik voldoe aan alle macho-clichés. Hoe kan ik Homo zijn" ?!

En toch is de 27-jarige Keegan Hirst het, vertelt hij aan de Sunday Mirror. Daarmee is hij de eerste professionele Britse rugbyspeler die uit de kast komt. "Ik denk dat het stereotype van een rugbyspeler voorschrijft dat je stoer moet zijn, een macho", zegt de speler van de Batley Bulldogs.

"De maatschappij schrijft voor dat je als 16-jarige kerel een vriendin hebt en met haar naar bed gaat, zeker als rugbyspeler", blikt Hirst terug op zijn jeugd. "Je gaat uit, je drinkt en gaat door, dat is wat je doet". 

"Eerst kon ik niet eens in gedachten zeggen dat ik homo was, laat staan hardop", vertelt Hirst. Hij dacht zelfs aan zelfmoord. 

Keegan Hirst: "Ik kom verdorie uit Batley. Niemand in Batley is Gay" ‼

Hirst vertelde zijn vrouw pas na hun breakup dat hij op mannen viel. "Zij nam het zichzelf erg kwalijk, terwijl ik wist dat het niet aan haar lag". Ze hebben samen twee kinderen. 

Toch heeft hij geen spijt. "Ik voel me op mijn gemak, misschien wel voor het eerst in mijn leven. Ik hou me niet meer in en er is niets meer om bang voor te zijn. Het voelt alsof ik de lucht uitadem die ik al heel lang inhield".Niet bijzonder
Nigel Woof, het hoofd van de Rugby Football League, feliciteerde Hirst, maar zei wel te hopen dat er een dag komt waarop het niet meer als bijzonder gezien wordt als een speler uit de kast komt. 

"Onze sport is er trots op dat het toegankelijk is voor iedereen. Bij een expressieve sport als rugby denken veel mensen niet aan homoseksuelen. Maar dat klopt niet".

Met zijn interview hoopt Hirst andere sporters te helpen. "Mensen blijven zeggen dat ik dapper ben. Maar ik voel me niet dapper. Ik praat gewoon over mijzelf. Misschien zitten andere spelers in dezelfde situatie. Ik zou willen zijn dat ze eerlijk zijn tegen zichzelf". 

De komende wedstrijd is het goed mogelijk dat hij wat scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Maar daar is 'ie niet bang voor. "De steun van mijn team en andere rugbyspelers hebben me echt verrast. Het is alleen maar positief geweest". 

Sportwereld en Homo's
Weinig spelers in de professionele rugbysport zijn openlijk gay. De Australische 'Ian Roberts' was de eerste die in 1995 bekendmaakte dat hij op mannen viel. In 2009 volgde 'Gareth Thomas' uit Wales. 

Ook in andere typische mannensporten gaat het nog moeizaam, maar er lijkt wel een stijgende lijn te zijn. The Mirror zette een overzicht online van sporters wereldwijd die uit de kast zijn gekomen. 

Zie ook:

bronnen: NOS.nl / Mirror.co.uk / YouTube.com – Sunday Mirror                                   

dinsdag 18 augustus 2015

USA – Nieuw → @ManBunsOfDisneyland | "Mannen met knotjes in Disneyland"

Na het populaire Dilfs of Disneyland is er wederom een instagram-account opgedoken dat zich richt op mannen in Disney-pretparken. Hunks met een knotje, om precies te zijn.

Knotjes zijn blijkbaar nog steeds hip, en zo niet: wat kan ons dat schelen. Sommige mannen kunnen het namelijk gewoon hebben. Dat dachten de makers van @ManBunsOfDisneyland blijkbaar ook, want daar verzamelen ze foto's van knotjes-mannen in Disneyland. Ze smokkelen wel een beetje, want niet alle foto's lijken in de pretparken te zijn gemaakt. Maar wat geeft het ... ?!

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                       

Elektroshocks & seksueel misbruikt om een Homo tiener (16) hetero te maken


Eerder kon je bij HoLeBi.info al meermaals lezen over slachtoffers van zogenaamde 'wordt hetero therapieën' of 'conversion therapy' zoals het ook wordt genoemd. Ze komen helaas nog steeds wereldwijd voor van Europa tot ver daarbuiten, van Nederland tot in Afrika. Nog steeds zijn er mensen, dokters, therapeuten en anderen die menen dat ze homoseksualiteit kunnen genezen. 

Dat de therapieën die ze aanbieden vaak gepaard gaan met mishandelingen vertellen ze er natuurlijk niet bij. Maar al meermaals bleek dat dit schering en inslag is. En wat niemand ook zal verbazen is het feit dat de meeste van de therapieën worden gegeven door religieus geïnspireerde mensen. 

De therapieën hebben al veel slachtoffers gemaakt en daarom zijn er bijvoorbeeld in de VS al enkele staten waar de therapieën voor minderjarigen verboden zijn. Maar in veel andere landen geldt er geen verbod, al wordt daar vaak wel toe opgeroepen. Zeker als je alle verhalen leest van de slachtoffers zoals het volgende:

Recent ontdekte men dat er op een Victoriaans Jeugd kamp in Australië een 16-jarige jongen elektroshocks kreeg om hem te veranderen van een homo in een hetero, en dat hij bovendien meermaals was verkracht door begeleiders en zelfs andere jongeren. Telkens wanneer hij daarvan bij dokters melding maakte kreeg hij meer elektroshocks, want zo werd hem verteld hij moest worden behandeld voor zijn homoseksuele gevoelens. 

Ondertussen blijkt dat de jongen vermoedelijk slechts één van de honderden of meer slachtoffers is en dat de mishandelingen en seksuele misbruiken al aan de gang zijn sinds de jaren 90. Helaas is dit absoluut geen uitzonderlijk verhaal. Wereldwijd worden er zulke technieken losgelaten op homoseksuele jongeren in een poging hen zogenaamd te genezen en te veranderen in een hetero.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com – Vice


      ◄  Deze video betreft 'Gay Conversion Therapy' in Amerika ‼
                                     

GGD Amsterdam - Erik Ploeg | "Nieuw apparaat moet Hiv sneller ontdekken" ‼

De GGD in Amsterdam gebruikt vanaf vandaag - dinsdag 18 augustus 2015 - een nieuwe testmachine waarmee het Hiv-virus al een week na besmetting kan worden opgespoord.

Nu is die periode nog zo'n drie maanden. Voor theaterdocent en acteur Erik Ploeg (43) komt de nieuwe testmethode te laat: "Hij hoorde in januari al dat hij Hiv-positief is".

Erik Ploeg was moe, doodmoe. "Ik zat midden in een zware verhuizing en dacht dat ik daarom zo futloos was". Wekenlang kampte hij met een zware griep. "Het was op een bepaald moment zelfs zo erg, ik had niet eens meer de kracht om een vuilniszak naar buiten te brengen".

Vrienden dwingen Erik Ploeg uiteindelijk om naar het ziekenhuis te gaan. Daar vertellen dokters hem wat hij onder de leden heeft: "Hiv". Erik, die op mannen valt, reageert met verbazing: "Ik wist zeker dat ik geen onveilige seks had gehad. Ik ben zelfs vrijwilliger voor de GGD, waar ik praat over safe sex. Hiv had ik daarom nooit verwacht".

Hoe dan ?!
Erik besluit contact te zoeken met zijn bedpartners. Hij wil weten hoe hij het virus heeft kunnen oplopen. Eentje blijkt ook flink ziek te zijn geweest. "Hij vertelde me dat hij net was getest op soa's en dat hij helemaal gezond was. Maar de uitslag van een standdaardtest geeft eigenlijk een beeld van een paar maanden terug. Toen hij zich na ons gesprek weer liet testen bleek hij toch acute Hiv te hebben".

Juist in de eerste weken dat iemand het virus heeft, is de kans op besmetting het grootst. Het verklaart hoe Erik de ziekte kon oplopen, zelfs tijdens veilige seks. "Eigenlijk is het pure pech. Ik zit aan de verkeerde kant van de statistieken".     
Nieuwe test
Elk jaar zijn er zo'n 1100 nieuwe Hiv-gevallen in Nederland. De nieuwe test in Amsterdam moet dit aantal omlaag brengen ‼
Via de website Heb ik Hiv ?! kunnen mensen eerst zien of zij symptomen van acute Hiv vertonen. Is dat het geval, dan krijg je een verwijsbrief voor de GGD in Amsterdam. Als je het virus blijkt te hebben kan dezelfde dag nog worden gestart met een behandeling.

Snel na de ontdekking van zijn ziekte start Erik met medicatie, waardoor hij zich weer een stuk beter gaat voelen. "Met Hiv is tegenwoordig goed te leven, ik ben gewoon gezond nu". Hij laat een stilte vallen. "Ik zit alleen wel de rest van mijn leven vast aan dure medicijnen".

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / GGD.Amsterdam.nl / SoaAids.nl / ManTotMan.nl


                                    

maandag 17 augustus 2015

Oss - Dolle Dinsdag | "Zangeres 'Roselle' is hoofdact tijdens de Dolle Dinsdag"

De voorbereidingen voor Dolle Dinsdag 2015 zijn zo goed als afgerond. De dragqueens maken zich alweer op voor een groot aantal hilarische optredens. Dit jaar kunnen jullie genieten van 'Memsy Mellons', 'Strangee' en 'Ginger G Spot'.

Dolle Dinsdag is een traditie tijdens de Osse kermis. Jaarlijks komen vele mensen naar het evenement in de 'Eikenboomgaard', waar weer volop roze kleuren te zien zullen zijn.

De officiële opening heeft plaats op het Dolle Dinsdag podium, onder begeleiding van wethouder 'René Peters'. Naast het platform 'Zo doen we dat in Oss' is ook het COC Noordoost-Brabant present.

Verder diverse optredens en acts van dragqueens en lokale DJ's, maar ook 'DJ Miss Jamie' zal haar skills tonen. De hoofdact van deze avond is zangeres 'Roselle'. Al jaren timmert de Leidense aan de weg in zowel Nederland als België.

Zie ook:  
Osse locaties BrabantZorg kleuren Roze tijdens Dolle Dinsdag  /  Dolle Dinsdag 2015 – Facebook  /  Dolle Dinsdag 2015 – DJ Guide   

bronnen: Oss.KlikNieuws.nl / Facebook.com / YouTube.com


        
                                   

Amerika – Louisiana → LGBT's | "Ku Klux Klan is op oorlogspad tegen Homo's"

In de Amerikaanse staat Louisiana is de Ku Klux Klan opnieuw op oorlogspad. Dit keer vooral met een actie tegen homo's. Tal van mensen vonden op hun oprit of in hun voortuin een plastiek zak met daarin een baksteen of snoepjes met daarbij de tekst: "Stop Aids, Support Gay Bashing" de clan roept op tot het in elkaar slaan van homo's die volgens hen de schuld zijn van de Aids crisis.

In de flyers wordt daarnaast ook opgeroepen tot het stoppen van de niet blanke immigratie golf en het deporteren van Haïtianen. Op de flyer ook het adres van een website en een telefoon nummer met de boodschap: "Red ons land, kom bij de Klan, blanke macht". Over homo's schrijft men nog dat hun seksuele daden walgelijk en onmenselijk zijn.

Een ruime meerderheid van de inwoners van de wijken in Louisiana die de plastiek zak met boodschap van de Klan kregen zijn erg geshockeerd en vinden de actie niet kunnen. Enkelen reageerden al met een eigen flyer waarop staat: "We hebben geen interesse". In de zomer vonden mensen in andere wijken gelijkaardige boodschappen van de Klan. De politie is een onderzoek gestart naar de actie van de Ku Klux Klan.


bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / WWL·TV.com                             

Bijna de helft van de Engelse jongeren omschrijft zich niet als '100% hetero' ‼

Het Engelse onderzoeksbureau 'YouGov' ondervroeg 1.632 Britten om hun seksualiteit in te delen op een schaal van 0 (volledig hetero) tot 6 (volledig homoseksueel).

Onder de ondervraagden deelden 72% van alle volwassenen zich in als volledig heteroseksueel, dus 0. Zo'n 23% ziet zichzelf niet als volledig heteroseksueel en deelt zichzelf in tussen 1 en 5. 4% deelde zich in als volledig homoseksueel.

Met elke generatie ziet het onderzoeksbureau dat seksualiteit een minder vaststaande positie heeft. Maar bij de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar zag het bureau een opmerkelijk verschil. Slecht 46% deelde zichzelf in als volledig hetero en 6% als volledig homoseksueel. Zo'n 43% gaf toe dat ze toch een tikkeltje biseksueel zijn.

YouGov besluit hun onderzoek met de stelling: "Het is duidelijk dat deze cijfers geen maatstaaf zijn voor actieve biseksualiteit – bovendien omschrijft 89% van de bevolking zichzelf als heteroseksueel – maar door jezelf in te delen op niveau 1 geeft aan dat er de mogelijkheid bestaat om homoseksuele gevoelens en ervaringen te hebben". 

"Meer nog, het geeft een steeds meer open minded benadering aan van seksualiteit. In een verdere reeks vragen of het voor de ondervraagden denkbaar zou zijn om aangetrokken te zijn tot, seks te hebben met of een relatie te hebben met iemand van hetzelfde geslacht (als je de juiste persoon tegen zou komen), kon 35% van degene die zich als niveau 1 hadden ingedeeld, eerder ja zeggen dan degene op niveau 0".

Meer over het onderzoek kun je lezen op de website van het onderzoeksbureau:  YouGov 
Ook in de Verenigde Staten is onderzoek gedaan door YouGov:  Derde Amerikaanse jongeren niet 100% hetero    


bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                     

zondag 16 augustus 2015

Amsterdam – Experiment – Wouter & Roel | Hand in hand over straat in A'dam

Al enkele keren kon je bij HoLeBi.info een video bekijken waarin men een experiment deed waarbij twee jongens of mannen hand in hand over straat lopen en de reacties van omstanders filmen. De eerste filmpjes kwamen uit Rusland en Oekraïne de laatste twee uit Jeruzalem en Portugal. En vandaag komt er een video uit Nederland.

De redacteuren van het Nederlandse HoLeBi-magazine ExpresZo deden ook het experiment. Hand in hand lopen als homo of lesbienne kan dat wel in Nederland ?! ExpresZo-redacteuren Wouter en Roel zochten het uit en filmden hun ervaringen in hartje Amsterdam. Bekijk hieronder de video van hun ervaring.


bronnen: HoLeBi.info / ExpresZo.nl / YouTube.com