zaterdag 16 december 2017

België | "Zangeres & HoLeBi-icoon 'Yasmine' krijgt eigen straat in Antwerpen"

Antwerpen - 'Yasmine'  →  De stad Antwerpen wil meer straten die naar een vrouw genoemd zijn. Momenteel is amper zeven procent van de straatnamen gewijd aan vrouwen. Om daar verandering in te brengen heeft de stad nu zestig vrouwennamen toegevoegd aan de algemene lijst van toekomstige mogelijke straatnamen. Eén van de namen op de lijst is van zangeres en HoLeBi-icoon "Yasmine".

In de toekomst wil de stad bij de benoeming van nieuwe straten zorgen voor meer evenwicht   De helft van de straten zal vernoemd worden naar vrouwen, de andere helft naar mannen.

Zie ook:    

Extra:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

Bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                                   

Australië → Homohuwelijk | Eerste Homokoppel in Australië officieel getrouwd

Australië - 'Homohuwelijk'  →  Vandaag stapte het eerste 'Homokoppel in Australië' in het huwelijksbootje. Bruiden "Amy en Lauren" gaven elkaar in Sydney het JA-woord.

De Australiërs "Lauren Price en Amy Laker" mochten als eerste Homopaar trouwen in Australië.  Eerder deze maand keurde het parlement het Homohuwelijk goed.
                                            
                             
                                                       
Zie ook: 
Australië | "Eerste Homohuwelijk in Australië"  /  Bruiden geven elkaar het JA-woord tijdens eerste Homohuwelijk in Australië  
Lauren en Amy hebben de primeur van eerste Homostel in Australië  /  Australië | "Eerste Homohuwelijk in Australië gesloten"
Eerste 'Homohuwelijk' in Australië is voltrokken ‼  /  Eerste Homopaar trouwt in Australië   Eerste Homohuwelijk in Australië

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Telegraaf.nl / Facebook.com – RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


                                                                                   

vrijdag 15 december 2017

Amsterdam – Melkweg – 01 december 2017 – Video | "The Christmas Queens"

Amsterdam  –  Homozender 'OUT.tv' was op 01 december 2017 bij de Christmas Queens tour in de Melkweg in Amsterdam. Een show vol sneeuw, glitter, glamour en veel hysterie dankzij je favoriete RuPaul's Drag Race 'Queens' ‼

OUT.tv community manager GJ Kooijman nam een kijkje en sprak ook met 'Ginger Minj', 'Ivy Winters' en 'Phi Phi O'Hara' over de feestdagen.
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                  

Den Haag – De Lier | Scoutinggroep De Lier wint John Blankenstein-prijs 2017

Den Haag  –  Scouting 'De Lier' uit De Lier – zo'n 16 kilometer van Den Haag – heeft de negende John Blankenstein-prijs gewonnen ‼ De 'Den Haagse' prijs  vernoemd naar de in 2006 overleden homoseksuele scheidsrechter 'John Blankenstein'  krijgt de groep voor haar daadkracht en lef. Afgelopen zomer won de scoutinggroep al de prijs voor 'beste statement' met hun boot / vlot tijdens de Canal Parade.

"Net als John Blankenstein heeft Scouting De Lier een zichtbaar statement gemaakt door zich openlijk uit te spreken vóór seksuele diversiteit binnen de organisatie" ‼, zei de jury na bekendmaking van de winnaar. "Zij kunnen andere scoutingverenigingen stimuleren hun voorbeeld te volgen en zich aan te sluiten bij de slogan proud to be (sc)out".
                                                     
                                                

Tegen het Algemeen Dagblad (AD) zegt scoutingleider Jan van der Marel: "Wij willen laten zien dat scouting een plek is waar iedereen zich thuis kan voelen. Die boodschap lijkt aan te komen, want we wonnen er al eerder een prijs mee op de grachtenparade".


Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Gay.nl / AD.nl → Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                            

donderdag 14 december 2017

Ghana - Nana Akufo-Addo | "Ghana zal ooit Homoseks uit de strafwet halen" ‼Ghana zal ooit 'homoseks' decriminaliseren. Dat heeft president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo gezegd op Al Jazeera. Die "ooit" ligt wel in een verre toekomst.

Nana Addo Dankwa Akufo-Addo is sinds januari 2017 president van 'Ghana'. In 'n interview met televisiezender Al Jazeera stelde de president dat zijn land ooit homoseks uit de strafwet zal halen, maar dat de bevolking hier nog niet klaar voor is.

Nana Akufo-Addo vergeleek Ghana met het Verenigd Koninkrijk in de jaren zestig. Daar groeide hij op. "Ik groeide op in Engeland, ging er naar school en ik groeide er op in een tijd dat homoseks strafbaar was", vertelt de 73-jarige man. 
                                         
                                       
Drie jaar cel
Engeland en Wales haalden homoseks in 1967 uit de strafwet ‼  In 'Ghana' riskeren Homo- en Biseksuele mannen drie jaar cel. HoLeBi-foob en Trans-foob geweld is er geen uitzondering.

Homoseks decriminaliseren is geen politiek thema, stelt de president. Maar het is "bound to happen" ‼

Evolutie
Ondanks het weinig concreet toekomstperspectief zijn de woorden van Nana Akufo-Addo een evolutie ten opzichte van zijn voorganger John Atta Mills. Die verklaarde nooit initiatief te zullen nemen om homoseks te decriminaliseren. Het Verenigd Koninkrijk had ermee gedreigd ontwikkelings- hulp in te perken als de situatie van HoLeBi's en Transgenders niet verbeterde. 


bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com - ZiZo-Online.be / Facebook.com – Gay Say Hello → ZiZo-Magazine.be
Carpool Karaoke | Kerst met: Miley Cyrus, Bruno Mars en 'brutale' Harry Styles

Amerika – Showbizzz  →  Niet voor onder je kerstboom, maar wel een fijn kerstcadeautje: de nieuwste video van 'James Corden'. Net zoals vorig jaar zingen er ook dit jaar weer tal van populaire artiesten mee met kerstklassieker 'Santa Claus Is Comin'To Town'.

In 2017 waren artiesten als Miley Cyrus en Bruno Mars al te zien tijdens de 'Carpool Karaoke' van 'James Corden' ‼  Hij vroeg ze allemaal een stukje mee te zingen met zijn favoriete kerstnummer. Zo gezegd, zo gedaan. 12 artiesten die Santa Claus Is Comin' To Town vrolijk meezingen
                                                 
                                         


Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com
woensdag 13 december 2017

Universiteit Van Brock – Onderzoek | Waarom zijn jongere broers vaker Gay ?!

Wetenschappers zijn al een hele tijd op zoek naar het "Gay-gen".  Dat homoseksualiteit is aangeboren en niet aangeleerd, zoals door sommige conservatievelingen wordt beweerd - is een feit. Toch kan niemand vertellen welke factoren in 't ontwikkelingsstadium van een embryo nu precies van invloed zijn op iemands geaardheid.

Een van de opmerkelijkste uitkomsten - na decennialang genetisch onderzoek - was het feit dat jongens vaker homoseksueel zijn naarmate zij meer oudere broers hebben. Dit wordt ook wel het Oudere Broer-effect genoemd. Het was lang gissen naar waarom dit zo was.

Een Canadees onderzoeksteam van de Universiteit van Brock zegt hiervoor een verklaring gevonden te hebben. Dit bericht werd naar buiten ge- bracht door Vice.com


bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Metro Holland                                                  

Rogier van der Linden vertelt waarom hij meedeed aan 'Gordon Gaat Trouwen'

Gordon Gaat Trouwen  –  Kiest Gordon voor horecaman 'Rogier' of steward 'Manuel' ?!  Donderdag krijgen dik een miljoen gespannen kijkers antwoord op die brandende vraag. Rogier laat nu weten waarom hij in eerste instantie besloot mee te doen aan het program- ma.

Meer dan een miljoen kijkers zagen hoe 'Rogier' het hart van 'Gordon' veroverde toen hij in een bakfiets kwam aanrijden met dochter Jamie in RTL-programma "Gordon Gaat Trouwen ... Maar Met Wie" ?!  Hij bracht het er zelfs zo goed vanaf, dat hij is geëindigd als een van de twee huwe- lijkskandidaten. Donderdag komen we erachter of Gordon voor hem, of toch voor de Italiaanse Manuel is gegaan. 

"Toen ik gevraagd werd voor het programma, dacht ik: ik ga er gewoon heen met m'n dochter.  Dit is een mooie kans om de kijkers te laten zien dat een homoman ook gewoon een gezin kan hebben", vertelt Rogier aan 'Meer dan Gewenst' → een stichting die gay wensouders ondersteunt bij het vervullen van hun kinderwens.

                                         

                                        
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   TV  Gordon Gaat Trouwen | Trouwprogramma ronselt op 'Grindr en Facebook'

Update:
Gordon   /  2,1 miljoen kijkers zien Gordon toch 'niet trouwen'  /  Gordon | "Waarom ik toch niet trouwde"

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad                                         

dinsdag 12 december 2017

A'dam - 20 jaar: Dragshowbar 'Lellebel' - Januari 2018 | "Lellebel, De Musical"

Amsterdam    Dragshowbar 'Lellebel' (Hoge hakkenbar sinds 1997) in de Utrechtsestraat viert het 20-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft eigenaar Hans Wijtenburg  (ook bekend als Desiree dello Stiletto)  een musical geschreven die in oktober 2017 en januari 2018 in het Polanentheater staat.

In "Lellebel, De Musical" komen thema's als discriminatie, geweld, liefde en identiteit aan bod   Hoofdpersoon is 'Gerrit', een jongen die pas in de stad is komen wonen en daar allerlei personages tegenkomt – zoals Rodolfo de Hippie, Peter de Masseur, Ko de Leatherbear en de Transseksuele ex-Danseres Nelly. Koos van den Berg (ook bekend als Coco Coquette) nam een kijkje bij de extra voorstelling in de Purmaryn in Purmerend.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                            

A'dam | "Nieuwe seizoen van 'Symphonica in Casa Rosso' is van start gegaan"

Amsterdam      'Casa Rosso' op De Wallen - wereldwijd bekend als sekstheater - is vanaf zondag 3 december elke zondagmiddag het toneel van de 'dames' van Travestiecabaret Amsterdam ‼  En hun missie is al twintig jaar: "travestie met een knipoog" en "onverant- woord amusement".

  "Zondagen in de winter zijn vaak extreem somber. Geen zon, grauwe luchten; een verschrikking", vertelt organisator 'Koos van den Berg' alias Coco Coquette. "Daarom organiseren we op zondag een gezellige middag vol sprankelend travestiecabaret. En nu, voor het vijfde seizoen, trekken we alles uit de kast.  We hebben wekelijks een ander programma met een keur van stukvoorstuk internationale top- én bottom-artiesten, allemaal live on stage in het intieme theatertje van Casa Rosso. En die stage is al een belevenis op zich".
                                                 
                                              
                                        
"Iedere avond brengt de Casa Rosso een doorlopend programma van een uur met erotic entertainment.  Maar overdag staat dit unieke theater met honderdvijftig skaileren fauteuils leeg. Doodzonde. Dat vond de directie van Casa Rosso ook en daarom biedt die ons nu al bijna 10 jaar hun theater aan ‼

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Vijfde seizoen Symphonica in Casa Rosso komt eraan"
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Facebook.com – Rose Murphy


maandag 11 december 2017

Zwitserland - Pascal Erlachner | "Zwitserse scheidsrechter komt Uit de Kast" ‼

Zwitserland – Pascal Erlachner    De vooraanstaande Zwitserse scheidsrechter Pascal Erlachner heeft bekend gemaakt dat hij Homo is. Met zijn coming-out wil hij een dialoog op gang brengen over Homoseksualiteit in het voetbal.

In een interview in de Zwitserse krant 'Blick' zegt Pascal Erachter dat het nu hij 'n relatie heeft voor hem comfortabel genoeg is om 'Uit de Kast' te komen ‼  Hij is er zich van bewust dat z'n coming-out niet bij iedereen in goede aarde zal vallen. Toch is hij blij dat hij 't gedaan heeft. Hij twij- felt maar hoopt niet dat zijn coming-out een gevolg zal hebben voor zijn carrière.


bronnen: GayLive.be / Blick.ch / Facebook.com – GayLive.be
                                 

                                         
                                                   

Middelburg → IND vs Rian Al Mamaar | Volgens de IND bent u niet genoeg Gay

Middelburg – Immigratie- en Naturalisatiedienst vs "Rian Al Mamaar" & Richard Boone ‼  →  Opnieuw een gevalletje "volgens de IND bent u niet genoeg Gay" ‼

Rian uit Irak werd als jonge homo in 'Irak' door nota bene zijn broer zwaar mishandeld vanwege zijn geaardheid.  Hij vluchtte naar ons land en vroeg hier in 2015 asiel aan. Augustus 2016 kwam hij Richard uit Middelburg tegen. Het was liefde op het eerste gezicht.
                                        
                                   
Maar … de 'IND' gelooft Rian niet en beoordeelde hem als ongeloofwaardig LHBT'er. Z'n asielaanvraag is afgewezen. Terwijl iedereen weet dat Rian homo is. Het stel snapt er niets van.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: HartVanNederland.nl / Twitter.com – Homo Krant → HartVanNederland.nl
                                  
                                                  

zondag 10 december 2017

TV·Tip - 'Rik over de Grens' | In het Mexicaanse Juchitan ontmoet Rick 'Muxes'

TV-Tip  →  Jarenlang vertelde 'Rik van de Westelaken' als Journaal-presentator nieuwsverhalen van over de hele wereld ‼  Nu verlaat hij de studio en reist hij zelf de wereld over en bezoekt hij groepen mensen die - soms vrijwillig, soms noodgedwongen - een opmer–kelijk leven leiden.  Hij trekt een paar dagen met ze op, nieuwsgierig naar hun verhalen en ervaringen.  Waarom hebben ze de keuzes gemaakt die hun - in onze ogen - 'anders' maken ?!  En hoe reageert hun omgeving daarop ?!
                                                     

                                             
Een stad vol Travestieten, zo kun je het Zuid-Mexicaanse Juchitan omschrijven. De 'Muxes' zijn geboren als man, maar kleden en gedragen zich als vrouw ‼  'Rik van de Westelaken' duikt in deze fascinerende gemeenschap ‼  Zo volgt hij Sofia, die overdag als man voor de klas staat en zich iedere avond transformeert tot vrouw.  Maar Juchitan is geen paradijs.  Daar komt Rik achter als hij met twee muxes meegaat naar het graf van hun vriendin, die werd vermoord om wie ze was.

Televisie-Tip  →  Rick over de Grens  –  10 december 2017  –  SBS 6  –  23:30 - 00:20 uur

Uitzending Gemist:  Kijk deze aflevering terug op de website van SBS6.nl:  "Rik over de Grens – Mexico Muxes"

bronnen: TV·Gids.nl / Facebook.com – Rik van de Westelaken                                                                

Groningen · Westerlee · Emergobos | Seksbos drijft omwonenden tot wanhoop

Groningen – Westerlee – Emergobos  →  "Weet u hoe het voelt als je zoon tussen een 'haag' van mannen door moet fietsen die maar één ding willen, namelijk seks ?!  Weet u hoe het voelt als je dochter van 15 wordt gevraagd om te neuken" ?!

Angst, wanhoop en frustratie
Bovenstaand citaat komt uit een brief van omwonenden van het Emergobos op de grens van de gemeenten 'Oldambt' en 'Pekela'. In de brief verwoorden ze hun angst, wanhoop en frustratie over de schimmige activiteiten van 'cruisende' mannen in en rond het bos,  die op zoek zijn naar vluchtige seksuele contacten.

Veel erger
"Het probleem speelt al jaren, maar het blijkt veel erger dan we allemaal dachten", zegt een buurtbewoonster.  "Het is hier erg landelijk gebied. We zien onze buren niet zo vaak. Toen we toevallig aan de praat raakten, hoorden we dat hun dochter ongeveer hetzelfde was overkomen als onze zoon. En dan kom je er achter dat andere mensen in de buurt soortgelijke ervaringen hebben".

Lees verder op de website van RTV·Noord.nl:  "Seksbos drijft omwonenden tot wanhoop"
                                              

                                     
RTV Noord · Stichting Platform Keelbos · Hans Scheffer | "Klagers seksbos zijn sensatiezoekers"

"Wij hebben spontaniteit nodig voor sociale contacten", zegt Hans Scheffer van "Stichting Platform Keelbos". Hij en de omwonenden van het 'seksbos' bij Pekela staan lijnrecht tegenover elkaar.

Buurman van 't Emergobos, Rob Zweep, is verbolgen. Volgens hem worden kinderen achtervolgd en zien voorbijgangers hoe mannen seks hebben ‼ Hans Scheffer zegt dat de klagers sensatiezoekers zijn die bewust naar het seksbos komen om te zien wat er gebeurt.
                                                 

                                             
Zie ook:
Omwonenden zijn 't seksbos beu  /  Stopverbod rondom seksbos in Westerlee  /  Klagers over seksbos zijn sensatiezoekers ‼  

Update:
Nationale Ombudsman | "Klachten van Stichting Keelbos over HOP's is gegrond"   Rijkswaterstaat moet overleggen over HOP's  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Westerlee – HOP | "PvdA zet vraagtekens bij inzet van leerlingen in Homobos"   
•   Nederland → HOP's | "Het onbegrepen einde van de Homoontmoetingsplaats"

bronnen: RTV·Noord.nl / Platform-Keelbos.org / Facebook.com – RTV·Noord.nl