zaterdag 9 april 2016

Italië · Vaticaan · Paus | "Paus Franciscus sluit definitief de deur voor Homo's"

Italië – Vaticaan  →  Paus Franciscus heeft officieel de deur gesloten voor het accepteren van "homoseksualiteit binnen de Katholieke Kerk" 

De afgelopen twee jaar leek er een kleine kans te bestaan dat het hoofd van het Vaticaan een stap vooruit zou zetten door homoseksualiteit te erkennen. Sinds die tijd staat Franciscus bekend om zijn uitspraak "Wie ben ik om daar over te oordelen" ?!

► Maar voor wie nu nog hoop had kan het wel vergeten. Afgelopen vrijdag publiceerde het Vaticaan een 256-pagina's groot document over het familieleven. Met het document, met de titel 'Amoris Laetitia' (Genieten van Liefde), maakt Franciscus duidelijk dat het huwelijk niet bestemd is voor partners van hetzelfde geslacht.

"Door het voordragen van verbintenissen tussen homoseksuele personen op hetzelfde niveau te plaatsen als het huwelijk, zijn er absoluut geen reden om aan te nemen dat homoseksuele verbintenissen op enige manier vergelijkbaar zijn aan Gods plan voor het huwelijk en gezin". Dat staat er onder andere over homoseksualiteit te lezen in het document.

Er zijn andere verwijzingen in het document naar homo's en lesbiennes, waarin Franciscus zegt dat homo's en lesbiennes bescherming verdienen tegen 'onrechtvaardige discriminatie'. Dit wordt echter teniet gedaan door uitspraken waarin hij duidelijk maakt niet open te staan voor partners van hetzelfde geslacht. Hij ziet homoseksualiteit als een zwakte en vindt dat homo's moeten worden geholpen. Belangrijk detail in het document is wel dat men niet welkom is in de kerk, zolang je deze 'ziekte' hebt.

Franciscus doet verder een vreemde uitspraak over 'gender ideologie', wat velen zien als een aanval richting transgenders  "Laten we niet in de val lopen door te proberen om de 'Schepper' te vervangen. We zijn schepsels en niet almachtig".

Het is natuurlijk al iets dat de paus in ieder geval er voor open staat om homo's te 'helpen', het blijft een zwakte dat Franciscus ons – homo's – niet met open armen welkom wil heten.

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                   

Miljoenenjacht | Linda de Mol over de 26 'Kofferguys': "Er is voor elk wat wils"

Zondag 10 april komen 26 kofferguys de trap af bij Miljoenenjacht. We waren gisteren bij de opnames om de heren te checken  Linda de Mol: "Ik had deze hype nooit verwacht".

Alleen die gouden broekjes … die misten nog

Kofferguys
Het begon een maandje geleden met 'n verzoek van een trouwe Miljoenenjachtkijkster 'Johanna Kommerie' om de koffertjes eenmalig te laten openen door 'knappe kofferguys'. Haar oproep op Facebook maakte zo veel los dat Linda de Mol overstag ging en er zondag mannen van de trap zullen komen.

We waren vanmiddag bij de opnames en daar spraken we natuurlijk ook met Linda de Mol: "Ik had deze hype nooit verwacht".

Zie ook:
Dit zijn de 'Kofferboys' van Miljoenenjacht  /  'Kofferguys' repeteren voor Miljoenenjacht  /  Dit zijn de 'Kofferguys' van Miljoenenjacht 

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com

Zondag 10 april – Miljoenenjacht – Linda de Mol | "Miljoenenjacht met 26 lekkere Kofferguys" ‼

Miljoenenjacht  →  Zondagavond 10 april komen in miljoenenjacht geen 26 dames van de trap af maar 26 knappe heren.

Bij 260.000 likes wilde presentatrice Linda de Mol wel nadenken over een wisseling van de dames. Die likes waren zo binnen

Het begon een maand geleden met een verzoek van Miljoenenjachtkijkster 'Johanna Kommerie'  Linda TV was gisteren bij de repetities aan- wezig en maakte onderstaande video.

Postcode Loterij "Miljoenenjacht"  –  Zondag 10 april 2016  –  RTL 4  –  20:00 - 21:30 uur 

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com                                

vrijdag 8 april 2016

Oekraïne – Associatieverdrag | "Oekraïense Homo's bedroefd na Referendum"

Oekraïne – 'Associatieverdrag'  →  Nederland stemde afgelopen woensdag in meerderheid tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Uit onderzoek van GaySite.nl blijkt dat ook de Nederlandse homogemeenschap in meerderheid tegen het verdrag is  Ruim 53 procent van de ondervraagde homoseksuelen liet weten afgelopen woensdag tegen te hebben gestemd, ondanks dat de afgelopen weken door diverse homo-organisaties opgeroepen werd 'voor' te stemmen.

De LHBT-gemeenschap in Oekraïne heeft inmiddels teleurgesteld gereageerd op de uitslag van 't Nederlands referendum. Toenadering tot en samenwerking met de Europese Unie zou 'n positieve invloed hebben op de nog altijd benarde positie van de LGBT-gemeenschap in Oekraïne. De EU stelt in haar samenwerking met buurlanden namelijk sterke normatieve eisen op 't gebied van mensenrechten en voor de LGBT–gemeen- schap is de toenadering dan ook cruciaal. "Het Nederlandse 'tegen' is dan ook een fikse stap terug op weg naar meer homorechten", aldus de Oekraïense homo's.

Een dag na het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne spreekt televisieprogramma EenVandaag met homoactivist 'Zoryan Kis' ‼ Als vertegenwoordiger van de LGBT-gemeenschap weet hij als geen ander welke moeilijkheden homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ervaren in Oekraïne, waar de acceptatie van deze groepen moeizaam verloopt. In onderstaande video's verzoeken Oekraïense LGBT's om "JA" te stemmen bij het referendum.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                               

Frankrijk – Rechter | "Flikker tegen een kapper zeggen is echt niet Homofoob"

Frankrijk    Een Franse rechter heeft bepaald dat er geen sprake is van homofobie wanneer je een kapper een flikker noemt. Waarom niet ?!  "Omdat kappers best vaak homoseksueel zijn", zo beredeneerde de Fransman.

Volgens de BBC draaide de zaak om een kapper die door zijn baas ontslagen werd omdat hij zich ziek had gemeld  In een sms'je noemde de baas zijn voormalige werknemer vervolgens een "PD", dat losjes vertaald kan worden als "flikker".

De werknemer stapte vervolgens naar de rechter omdat hij dit een homofobe uitspraak vond. De rechter dacht daar echter anders over.

"Wanneer we de term in de context van 'n kapsalon plaatsen dan kan de term 'flikker' niet als homofoob worden beschouwd omdat bij kapsalons regelmatig homoseksuelen werken. Daarom is dit geen probleem", aldus de rechtsman.

De reacties op het oordeel van de rechter zijn niet heel mild. Zo noemde de Franse minister van Arbeid Myriam el Khomri de uitspraak "schok- kend". Homo-organisaties noemen het vonnis "hersenloos"   Ook op social media zijn mensen niet blij met de uitspraak.

Zie ook:  

bronnen: PowNed.tv / Facebook.com – PowNed
                            

Redeneren kun je leren..
Geplaatst door PowNed op vrijdag 8 april 2016
                             
                                    

donderdag 7 april 2016

Almere - 8 april | 'Valentijn de Hingh' geeft inleiding bij theaterstuk HEM/ZIJN

Almere - Theaterstuk "HEM/ZIJN"    Bekend transgender fotomodel Valentijn de Hingh zal op 8 april een persoonlijke inleiding geven bij het theaterstuk "HEM/ZIJN".

HEM/ZIJN is een voorstelling van jongerentheatergezelschap SubSuburbia, en gaat over Tristan: een jongen in een meisjeslichaam, die worstelt met zijn identiteit. Hij wil veranderen, heeft alleen geen idee hoe hij dat moet aanpakken ... bovendien is Tristan doodsbang voor de gevolgen. Maar opgeven ?!  Dat nooit

Regisseur 'Esther Bolte': "Bij zo'n heftige voorstelling wil ik het publiek niet zomaar met lege handen naar huis laten gaan. Daarom bieden we inleidingen aan en kan het publiek vragen stellen". 

Aan de inleidingen werken verschillende mensen mee die in hun leven en werk te maken hebben met transgenders of het zelf zijn  Valentijn de Hingh trapt op 8 april af.

HEM/ZIJN is van 06 t/m 23 april 2016 te zien in De Voetnoot in Almere


bronnen: ZijAanZij.nl / TheatergroepSuburbia.nl / YouTube.com


        
                                   

USA – Showbizz | "Ellen DeGeneres uit kritiek op anti-Homowet in Mississippi"

Amerika    Ellen DeGeneres heeft in haar talkshow fel stelling genomen tegen nieuwe regelgeving in de Amerikaanse staat Mississippi die vrij spel geeft om homoseksuelen te discrimineren.

"Ik ben geen politiek persoon, echt niet. Maar dit gaat om mensenrechten", zo stelde de Ellen DeGeneres in een monoloog.

"De gouverneur van Mississippi "Phil Bryant" heeft een wet getekend die religieuze vrijheid garandeert  Dat klinkt misschien goed met dat woord 'vrijheid' erin, maar dat is niet zo  Nu kunnen homoseksuelen om religieuze redenen geweigerd worden om te trouwen, aangenomen te worden voor een baan of ze een huis te verhuren of te verkopen".

Ellen DeGeneres hoopt dat bewoners van de Amerikaanse staat zich niet laten kisten en steekt ze graag een hart onder de riem  "Ik ben ooit ontslagen omdat ik homoseksueel ben en ik weet hoe het voelt. Ik raakte alles kwijt. Maar zie waar ik nu sta. Ik kan de villa van de gouverneur kopen en doorverkopen met 7 miljoen dollar winst".

bronnen: NU.nl / Zie.nl                                                            

HoJoKamp 2016 | "Inschrijven voor het 14e HoJoKamp van Stichting Outway"

In 2016 wordt het HoJoKamp voor de 14e keer georganiseerd door Stichting Outway. Hierbij wat informatie over het HoJoKamp. Voor wie, wanneer, waar, vervoer en kosten.

Voor wie ?!
Iedereen tussen de 13 en 25 jaar (die minimaal 1 jaar middelbare school hebben gehad) die lesbisch, homo, bi en/of transgender is of daar over twijfelt kan mee op HoJoKamp  

Er kunnen 70 jongeren mee en vol is vol ... dus wacht niet te lang met inschrijven

Wanneer ?!
Het HoJoKamp is van zondag 07 t/m vrijdag 12 augustus 2016.

Waar ?!
Evenals voorgaande jaren verblijven we op onze vaste kamplocatie: "een kampeerboerderij midden in het gezellige Brabantse land". De accom- modatie beschikt over slaapzalen voorzien van stapelbedden. Sanitaire voorzieningen in de vorm van gescheiden douches en toiletten. Ook heb- ben we de beschikking over twee recreatiezalen en een ruim grasveld. De kampeerboerderij ligt op loopafstand van een bos waar we natuurlijk leuke activiteiten gaan doen

Vervoer ?!
Jongeren uit het hele land gaan mee  Je thuis ophalen is voor ons helaas dus niet te doen. Daarom verzamelen we op op het station van Eind- hoven Centraal. Van daaruit zullen we per bus naar de kampeerboerderij vertrekken  Wanneer het kamp is afgelopen zal de bus ook weer van de kampeerboerderij naar het station van Eindhoven rijden, zodat iedereen weer makkelijk thuis kan komen. Je zult dus zelf moeten zorgen dat je de eerste dag van het kamp op tijd op het station van Eindhoven Centraal bent en dat je na afloop vanaf daar ook weer naar huis kunt gaan.
                       
        
                   
Wat kost het HoJoKamp ?!
Het HoJoKamp is helaas niet gratis, hoe graag we dat ook zouden willen  Ondanks de subsidies die we voor het kamp krijgen, is dat niet vol- doende om alles te kunnen betalen. Daarom dat er van jou ook een bijdrage wordt gevraagd van € 175,=  Dat is een groot bedrag, maar kijk eens wat je er allemaal voor ontvangt:

•   Een kamp van zes dagen vol workshops en activiteiten
•   Alle maaltijden, van het diner op zondag tot en met de lunch op vrijdag
•   Drinken op alle kampdagen
•   Overnachtingen en gebruik van alle voorzieningen op de accommodatie
•   Vervoer van station Eindhoven Centraal naar de kamplocatie en terug
•   Een team vol enthousiaste vrijwilligers die het jou naar je zin gaan maken
•   Extraatjes die we je nu nog niet kunnen verklappen
•   Een attentie aan het einde van de week
•   Een herinnering die je nooit meer zult vergeten

Wil jij dit samen met ons en zo'n 70 andere jongeren mee gaan maken ?!  Klik dan HIER om je direct aan te melden

Meer informatie:
Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe het aankomende kamp eruit zal gaan zien   ► Wil je echter nog meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ's ?!  Stuur een mailtje naar: HoJoKamp@Outway.nl.

Mag je mee van je ouders ?!
Als je ouders het goed vinden dat je mee gaat op HoJoKamp is er geen probleem, maar misschien vinden jouw ouders 't niet fijn dat je mee op HoJoKamp wil. Als je jonger bent dan 16 jaar, nemen wij voorafgaand aan het kamp telefonisch contact op met je ouders/verzorgers.

Laat ze eens rond kijken op deze internetsite, want er is een speciale pagina met informatie voor ouders   Hier kunnen zij lezen wat er op het kamp gedaan wordt en leggen we uit dat je in goede handen bent. Ook is er een gedeelte media, waar radio-interviews en krantenartikelen te vinden zijn over het kamp. Het geeft jou en je ouders een leuke impressie van het kamp.

Wil je er met je ouders over praten, zoek dan een goed moment uit. Zet voor jezelf eerst goed op een rij waarom je mee wil op kamp, dan kun je dit ook uitleggen aan je ouders, zodat zij er begrip voor op kunnen brengen dat je mee wilt  Je kan bijvoorbeeld vertellen dat tijdens 't kamp er tijd is om met leeftijdsgenoten over je gevoelens te praten, zodat je het voor jezelf beter een plaats kunt geven en er dus beter mee om kunt gaan. Een andere leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je andere jongeren leert kennen en dat het ook een heel gezellig, actief en ontspannend kamp is. Het HoJoKamp is zoals elk ander kamp, maar dan met een extraatje.

Als je ouders nog vragen hebben kun je ze altijd naar ons laten bellen of mailen. De gegevens zijn te vinden op de pagina voor ouders   Als jij zelf nog vragen hebt over het kamp of over hoe je het kan vragen aan je ouders kun je contact met ons opnemen via: HoJoKamp@Outway.nl

Zie ook:
Stichting Outway – HoJoKamp → Website  /  Stichting Outway – HoJoKamp → Facebook  /  Stichting Outway – HoJoKamp → Twitter  

bronnen: Outway.nl / YouTube.com


        
                               

woensdag 6 april 2016

Homohuwelijk | Géén Homohuwelijk mogelijk voor buitenlanders in Nederland

Nederland – Den Haag  →  Het wordt niet mogelijk voor buitenlandse homostellen om in ons land te trouwen  Het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor buitenlanders leidt tot praktische en juridische complicaties.

Dit schrijven minister Bert Koenders en minister Ard van der Steur woensdag aan de Tweede Kamer.  (PDF-bestand) 

Op verzoek van D66 heeft het kabinet onderzocht of het huwelijk kon worden opengesteld voor buitenlanders.

De staatscommissie heeft tijdens dit onderzoek een aantal serieuze complicaties gesignaleerd. Zo zal een in Nederland voltrokken homohuwe- lijk in een groot aantal landen niet erkend worden en op weerstand stuiten.

"Het kabinet is van mening dat de openstelling van 't Nederlands burgerlijk huwelijk voor niet-ingezetenen en niet-Nederlanders op dit moment niet de meest effectieve manier is om de emancipatie van LHBT's wereldwijd te bevorderen", zo laten ze weten in de brief.

Het kabinet wil graag voorop stellen dat 't groot belang hecht aan de emancipatie en gelijke rechten van LHBT's en zal zich dan ook wereldwijd onverminderd blijven inzetten voor het basisrecht om jezelf te mogen zijn, overal ter wereld.

Zie ook:

bronnen: Parool.nl / Facebook.com – De Telegraaf
                            

Buitenlandse homoseksuele stellen kunnen helaas niet trouwen in Nederland. Dat leidt tot te veel complicaties.  
Geplaatst door De Telegraaf op woensdag 6 april 2016
                  
                      

Groningen | 'Lesbisch Stel' is ernstig mishandeld tijdens uitgaan in binnenstad

Een schokkend verhaal op sociale media. Twee lesbische vrouwen zijn het afgelopen weekend ernstig mishandeld tijdens het uitgaan in de Groninger binnenstad.

De twee vrouwen 36 en 29 jaar oud liepen rond zes uur 's ochtends in de Oosterstraat toen ze werden aangevallen door drie blanke mannen ‼ Ze riepen "plat op plat vult geen gat". Daarna werden ze meerdere keren geslagen.

Een van de twee moest naar het ziekenhuis omdat ze een harde tik op haar keel kreeg. 

Op Facebook is de verontwaardiging groot. Een vriendin - Janet Wieldraaijer - schreef er een heel verhaal over de mishandeling  Dat verhaal wordt massaal gedeeld op sociale media.

"Als je eruitziet als een kerel, dan moet je ook vechten als een kerel"
Zaterdagavond, 2 april, 00.00 uur. In café De Kast in Groningen heerst topdrukte - de sfeer is fantastisch. Samen met D en een tiental anderen vier ik de verjaardag van een goede vriendin  Nadat we om 00.00 uur de fles champagne hebben ontkurkt, raak ik in de rookruimte in gesprek met een man uit Rotterdam. Het is zijn eerste keer in onze stad. "Wat is Groningen een fantastische plek. De gebouwen zijn prachtig, de straten zijn schoon, er zijn talloze gezellige eetcafés en leuke winkels en de mensen zijn hier zo aardig en behulpzaam  Ik ben nog geen enkele stugge Groninger tegengekomen". Ik glunder - er gaat inderdaad niets boven Groningen. Althans, dat denk ik dan nog.

"Plat op plat vult geen gat"
Zondagochtend, 06.00 uur. Als ik al lang veilig naast m'n verloofde lig te slapen, loopt D hand in hand met haar vriendin C, door de Oosterstraat op weg naar haar fiets. In het donker lopen ze een aantal gedaantes tegemoet en ze horen hun stemmen. "Plat op plat vult geen gat"

De stemmen zijn afkomstig van 3 mannen. D is waarschijnlijk blij dat haar Amerikaanse vriendin de kwetsende opmerkingen niet verstaat. Het is de tweede keer die dag dat D en C te maken hebben met homodiscriminatie: een paar uur eerder werden ze al uitgescholden voor "vieze ho- mo's". De mannen komen dichterbij en blijven vervelend doen. In het voorbijgaan mompelt één van hen: "Het zijn net kerels". D loopt woedend naar één van de mannen toe: "dit is de druppel". Ze pakt hem vast bij zijn jas en zegt tegen hem dat hij moet ophouden. Maar dat doet hij niet: "Als je eruitziet als een kerel, dan moet je ook vechten als een kerel", zegt hij en als D hem de rug toekeert, krijgt ze een klap.

"Haar keel wordt hard dichtgeknepen"
De man haalt nog een keer uit en D wordt op haar keel geraakt. Ze draait zich van de man af en probeert weg te lopen, maar wordt door één van de andere mannen vastgehouden terwijl ze opnieuw wordt geslagen. Ze verstijft  D's keel wordt zo hard dichtgeknepen dat ze geen lucht meer krijgt. Er ontstaat een worsteling, de man werkt haar naar de grond en ze kijkt machteloos toe hoe haar vriendin haar te hulp wil schie- ten, maar vervolgens hard in haar gezicht wordt geslagen  D probeert op te staan en ziet C op de grond liggen. Haar aanvaller ligt inmiddels ook en probeert met zijn benen D terug naar de grond te trekken.

"Bloeduitstorting en gekneusde stembanden"
Zondagavond, 20.00 uur. Als D terugkomt uit het ziekenhuis, zitten we in de tuin met een hele groep op haar te wachten. Ze heeft een bloeduit- storting op haar gekneusde stembanden  Het kraakbeen in haar hals is mogelijk gescheurd en het gekneusde, opgezette spierweefsel in haar keel drukt op haar slokdarm. Eten kan ze niet, praten gaat moeilijk. Ze heeft nog niet geslapen. Haar vriendin heeft een snee boven haar blau- we oog: haar kapotgeslagen bril heeft zijn sporen achtergelaten. Verder heeft ze een dikke onderlip en een gescheurde oorlel.

"De politiewagen rijdt door"
D vertelt met een trillende stem het hele verhaal  Hoe D zich uiteindelijk toch los wist te wrikken. Hoe haar geliefde gewond op de grond zat, met haar hoofd tussen haar opgetrokken knieën, toen een onbekende hand haar omhoogtrok en daarna beide vrouwen in veiligheid bracht. Hoe de mannen stonden te lachen. Hoe D en C een vriendin belden, die gelijk naar hen is toegesneld. Hoe die vriendin een voorbijrijdende politiewa- gen probeerde aan te houden, maar werd genegeerd: de auto reed stapvoets door.

Pas als D over haar vriendin praat, houdt ze het niet meer droog ...  "Ze heeft in de VS zoveel discriminatie en geweld meegemaakt  Hier in Nederland voelde ze zich veilig. Hier kon ze zichzelf zijn, dacht ze. Zo'n kleine vrouw, ze is 1.58 meter lang. Hoe durven ze" ?!

"Zou één van ons de volgende zijn" ?!
D wordt getroost en geknuffeld en er wordt in de tuin nog urenlang gepraat, gegeten, gedronken en zelfs gelachen. De sfeer is goed: we voelen ons sterk en verbonden met elkaar. En toch is het merkbaar dat in ieders hoofd een klein, zacht stemmetje ons waarschuwt: "zijn we wel veilig" Zou één van ons de volgende zijn ?!  Wat als wij het waren geweest ?!  Het had een ieder van ons kunnen overkomen.

Iedereen binnen onze groep is lesbisch of biseksueel en heeft weleens te maken gehad met homodiscriminatie  Scheldwoorden, vuile blikken: ze worden ons regelmatig toegeworpen en het overkomt ons zo vaak dat we het eigenlijk bijna normaal zijn gaan vinden. We hebben ons leven erop aangepast: tijdens het uitgaan in de Poelestraat lopen we niet hand in hand, in een openbare ruimte kijken we gauw om ons heen voordat we elkaar een zoen geven - en het liefst daarna ook nog even.

Wanneer we in een uitgaansgelegenheid samen staan te dansen, zijn we alert. Als we op straat worden uitgelachen, nagefloten of uitgescholden, doen we meestal alsof we niets horen. Dit is niet incidenteel, dit is aan de orde van de dag. Maar we zeggen er niets van. Bijna nooit  Waarom niet ?!  Omdat we bang zijn dat we dan misschien wel eindigen zoals D en haar vriendin.
                  
                                
"We worden niet serieus genomen"
In 2015 zijn er slechts 19 meldingen binnengekomen bij het Discriminatie Meldpunt in Groningen  En dat terwijl alleen mijn vriendinnen en ik gezamenlijk al ruim over dat aantal heen komen. Maar we melden het niet  Omdat we vrezen dat er toch niets mee wordt gedaan. Omdat een enkeling wél aangifte heeft gedaan en door de politie is verteld dat niet kon worden bewezen dat het om discriminatie ging. Omdat we bang zijn dat mensen ons aanstellers vinden: we moeten toch blij zijn dat we in Nederland wonen ?!  In het buitenland is het toch nog veel erger ... ?!  We voelen ons alleen. We worden niet serieus genomen.

C: "What bothered me the most was not this man's violence, which is utterly confusing although not at all surprising to me. I think it was very surprising to D, who is from here  I just didn't know what my reaction should be, and I didn't like it being anything other than stoic. I should have gotten back up. I am small, and I am not ashamed of my lack of physical force. But I am not like this man because I am psychologically solid, and I didn't want to cry like that".

D: "Het ergste vind ik nog dat mensen gelijk vragen wat voor huidskleur de daders hadden. Ze discrimineren zelf ook, zonder dat ze zich daar- van bewust zijn. De daders waren alle drie blank. De man die ons uiteindelijk geholpen heeft, was getint. "I just really don't like violence", zei hij tegen C".

"Wij zijn bang. Wij voelen ons niet veilig"
Burgemeester, gemeente, politie, medemens: doe iets. Wij zijn bang. Wij voelen ons niet veilig, net als vele andere minderheden in Nederland. Er is een stijgende lijn te zien in de intolerantie, discriminatie, vooroordelen en uitingen van agressie. Het woord homo is samen met het woord flikker nog steeds één van de meest gebruikte scheldwoorden. Homoseksuele jongeren hebben vijf keer vaker suïcidale gedachten dan hetero- seksuele jongeren. LHBT ouderen gaan terug de kast in als ze naar een verzorgingshuis moeten  Moslims met een baard en vrouwen die een hoofddoek dragen worden met een scheef oog aangekeken. Gelovige kinderen durven op school niet te vertellen dat ze naar de moskee of een kerk gaan. Het enige wat we willen, is onszelf zijn. We willen gezien worden als normaal mens, als méér dan onze geaardheid, geloofsovertui- ging of huidskleur. Want we zijn nog zoveel meer dan alleen dat, net als ieder ander.

"Help ons mee. Jullie hulp is hard nodig"

Laten we samen strijden voor een stad, een land, een wereld waarin iedereen anders is, maar wel gelijk aan elkaar. Laten we ervoor zorgen dat mensen niet langer gediscrimineerd worden op basis van hun geaardheid, afkomst, huidskleur, geloof of wat dan ook. Help ons, door diversiteit te prijzen - door organisaties die educatie verschaffen te ondersteunen - door normen en vooroordelen weg te nemen - en door bewustwording, acceptatie en compassie te creëren  Durf je vrienden, je kinderen, je ouders of collega's aan te spreken wanneer je hoort dat ze verharden ten opzichte van minderheden, of wanneer ze onvoldoende geïnformeerd zijn om tot een goed onderbouwde mening te komen. We moeten informe- ren, educatie bieden en als samenleving in beweging blijven als het gaat om acceptatie. Help ons mee. Jullie hulp is hard nodig.

"We cannot allow our fear of anger to deflect us. Hatred and our anger are very different.Hatred is the fury of those who do not share our goals and its object is death and destruction. Anger is a grief of distortions between peers, and its object is change" ‼ – Audre Lorde

Zie ook:
bronnen: RTV·Noord.nl /  Facebook.com – Janet Wieldraaijer


‘Als je eruitziet als een kerel, dan moet je ook vechten als een kerel’Zaterdagavond, 2 april, 00.00 uur. In café De...
Geplaatst door Janet Wieldraaijer op dinsdag 5 april 2016
                                  

dinsdag 5 april 2016

Oekraïne - Referendum - Associatieverdrag | "En ... ga jij morgen stemmen" ?!

Langzaam maar zeker maakt Nederland zich klaar om morgen naar de stembus te gaan. Ben jij er al uit of je gaat ?!  En als je dan hebt besloten om te gaan: wordt het dan JA of NEE ?!  Wij kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarin waren wij niet de enige. Gay.nl heeft een speciale 'roze' kiesadvies-website gelanceerd om je bij je keuze te helpen.
                   
        
                          
RainbowVote.nl bevat een kiesadvies-module die bezoekers kunnen invullen om erachter te komen of zij op 6 april vóór het associatieverdrag zouden moeten stemmen. "Het gaat hier niet om een neutrale stemwijzer", benadrukt Gay.nl   "Het gaat om een bewustwordingstool waarmee we gebruikers aan de hand van een aantal stellingen een inzicht geven in de huidige rechten van Oekraïense LHBTI's - en de betekenis die dit verdrag voor hen heeft. We proberen een verband te leggen met de rechten waar ook Nederlandse LHBTI's jaren voor hebben moeten vechten".

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                   

Kezia Dugdale | "Vijfde Schotse politicus die in korte tijd 'Uit de Kast' komt" ‼

Schotland →  Afgelopen weekend is de Schotse politica Kezia Dugdale in een interview uit de kast gekomen. De 34-jarige voorzitster van de Schotse Labourpartij liet weten dat ze al enige tijd samenleeft met een vrouw maar dat ze haar "privé-leven wil beschermen" dus liever niet spreekt over haar geaardheid. Zeer opvallend is dat Kezia Dugdale de vijfde voorname Schotse politicus is die in korte tijd uit de kast komt.
                   
                           
In januari van dit jaar liet David Mundell – de minister voor Schotland in het Britse kabinet – weten dat hij op mannen valt nadat de voorzitter van de Schotse Groene Party - Patrick Harvie - al eerder had laten weten homoseksueel te zijn - Ruth Davidson - partijleider van de Scottish Conservative and Unionist Party en David Coburn die voor Schotland in het Europees parlement zit hebben ook al laten weten een partner van het zelfde geslacht te hebben.

In de Schotse media wordt druk gespeculeerd hoe 't kan dat relatief zo veel vooraanstaande politici homoseksueel blijken te zijn en in korte tijd maar liefst 5 van hen uit de kast kwamen. "Laten we trots zijn in een land te wonen waar het niet uit maakt of je hetero of homo bent, ook niet als je een belangrijke functie bekleedt", aldus één van de reacties.

Zie ook:  Kezia Dugdale – Website  /  Kezia Dugdale – Scottish Labour Party  /  Kezia Dugdale – Twitter  /  Kezia Dugdale – Facebook

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com / YouTube.com


        

                                                             

USA - H2 | "Deze Transgender vrouwen hoeven niet bij de mannen in de cel" ‼

In de cel bij de mannen of bij de vrouwen ?!  In Amerika hebben veroordeelden geen keus; Het geslacht dat bij je geboorte wordt toe- geschreven telt. Voor transgenders is opsluiting dan een extra beproeving. Een door mannen bevolkte gevangenis is voor transgender vrouwen ronduit beangstigend en vaak zelfs gevaarlijk.

Meer dan driekwart van de Amerikaanse lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gevangenen in Californië heeft melding gemaakt van aanranding, volgens een video van The Guardian over de behandeling van transgenders in een gevangenis in San Francisco. In de video zegt gevangene Robyn: "Iedereen grijpt en trekt voor een klein beetje geluk. Want dat bestaat hier nauwelijks".

In cellenblok H2 worden transgenders geïsoleerd gehouden, voor hun eigen veiligheid. Filmmaker Nick Leader nam een kijkje in cellenblok H2. Het resultaat is een eerlijk en ontluisterend portret van een groep transgenders die worstelt met het juridisch systeem en de positie in de maat- schappij. Ze hebben vooral grote steun aan elkaar.

In september kondigde de politie van San Francisco nieuwe plannen aan, waarin het mogelijk wordt om gevangenen op basis van hun gender- identiteit te huisvesten, in plaats van op basis van hun geboorteakte. In januari voorspelde de nieuwe sheriff van San Francisco 'Vicki Hennessy' dat het gescheiden in de cel plaatsen van transgenders binnen drie maanden mogelijk moest zijn.

Genderneutrale toiletten
In de Verenigde Staten laaide onlangs 't debat over de rechten van transgenders op toen afgelopen week de gouverneur van North Carolina een wet tekende die transgenders verbiedt de toiletten van hun nieuwe sekse te bezoeken  Bedrijven die in North Carolina gevestigd zijn - zoals Apple, American Airlines, Dow Chemical en PayPal - lieten hun afkeuring blijken.

Webdesigner Emily Waggoner was het er ook niet mee eens en besloot op een kaartje vast te leggen waar transgenders een genderneutraal toilet kunnen bezoeken. 

bronnen: NRC.nl / TheGuardian.com / YouTube.com                                                                     

maandag 4 april 2016

Amerika - YouTube.com - Trend 'Galaxy DIY' | HoLeBi's veroveren de Melkweg

Een trend dit jaar op YouTube is 'Galaxy' (melkweg). Alles moet 'Galaxy': "Je haar, je kleren, je baard, je wolk, maar vooral je haar"

Wat wordt er verstaan onder 'Galaxy' ?!  Geen space grey à la Apple, ook geen wit (galaksias is in 't Grieks melkachtig) - maar wel veelkleurig met een ruimtelook. Roze tinten, blauwe tinten, paarse tinten. Voeg daar glitter aan toe en je het een melkweg-effect

Het aantal doe-het-zelf-video's (DIY in het jargon) is ontelbaar. We geven hiervan enkele voorbeelden: "Video's van Joey Graceffa met vriendje Daniel Preda, Shane Dawson en van Matthew Lush".

Een idee voor het komende Pride-seizoen misschien ?!

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com