zaterdag 28 september 2019

Nieuwe video: Queer artiest Chester Lockhart | "Chester Lockhart - The Night"

Chester Lockhart  →  Queer artiest Chester Lockhart gaat voor gothic in z'n nieuwe video The Night, dat met z'n gruizige elektrobeats lekker nineties aandoet ‼  Het lied gaat volgens Chester Lockhart over houden van, en dan specifiek van alle delen van jezelf die niet voldoen aan de gemiddelde standaard, zo vertelt hij aan GayTimes

"Voor mij zijn dat mijn vrouwelijke en genderfluïde kant, en mijn Aziatische achtergrond waar ik me niet altijd thuisvoel. Maar ook mijn lippen. En ... mijn hang naar de macabere kanten van kunst"   Waarvan vooral dat laatste fraai terug is te zien in deze video.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                           

UK - Freddy McConnell | Transgender verliest juridische strijd om 'vaderschap'

Verenigd Koninkrijk  →  De hoogste familierechtbank in het Verenigd Koninkrijk heeft een verzoek geweigerd van een "Transgender" die het leven heeft geschonken aan een zoontje en op het geboortecertificaat erkend wil worden als 'vader'.

De 32-jarige Freddy McConnell werd geboren als vrouw, maar startte op 25-jarige leeftijd de transitie tot man.  Hij behield echter zijn vrouwelijke voortplantingsorganen, onderging een vruchtbaarheidsbehandeling en schonk vorig jaar het leven aan een zoontje. 

Freddy McConnell  –  Op 't geboortecertificaat werd Freddy McConnell echter als 'moeder' aangeduid, hoewel al z'n administratieve documenten in het Verenigd Koninkrijk hem het mannelijke geslacht toewijzen. 

Lees verder op de website van HLN.be:  "Transgender verliest juridische strijd om vaderschap" ‼

Zie ook:
bronnen: HLN.be → Het Laatste Nieuws / Facebook.com – RozeGolf.net                                                       

vrijdag 27 september 2019

België – Antwerpen | "L-Pride Walk op 'zaterdag 28 september' in Antwerpen"

België – Antwerpen – L-Day Belgium  →  L-Day Belgium organiseert op zaterdag 28 september 2019 een L-Pride Walk in Antwerpen ‼

Er wordt afgesproken om 13.30 aan 'Het Steen' aan de Schelde. De betoging start om 14:00 uur stipt en gaat richting 'Kavka' aan de Oudaan – waar de andere L-Day-activiteiten plaatsvinden. 


bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                             

Zaterdag 28 september 2019 | Rotterdam Pride Walk 2019 – "Parade Of Love"


Rotterdam  →  Op zaterdag 28 september 2019 kleuren de straten van Rotterdam alle kleuren van de Regenboog ‼  Show Your Love ️ en loop mee met de Pride Walk ‼ 🌈

  Iedereen is welkom om samen met vrienden, familie, community, kennissen en collega's deel te nemen aan de 'Pride Walk' door het centrum van Rotterdam.

  Laat zien dat je trots bent op wie je bent ‼  Breng je toeters, bellen, vlaggen, extravagante outfits, glitters mee ... Kom bovenal als jezelf, voel je vrij en laat je zien ‼

  Veiligheid staat voorop tijdens de 'Pride Walk' ‼  Daarom is het voor groepen boven de 10 personen én voor organisaties verplicht om zich aan te melden.
                                                   
                                                        
Zie ook:
bronnen: Rotterdam-Pride.com / Twitter.com  NRC.nl / YouTube.com / Facebook.com – Rotterdam-Pride.com                                                         

donderdag 26 september 2019

Groot-Brittannië – Imaan | LGBTI+ moslim Pride in Londen zoekt startfondsen

Groot-Brittannië  Londen  →  De organisatie 'Imaan' zoekt 5.000 pond om in de lente van 2020 een Pride-festival gericht op moslims te organiseren in Londen. Er is een crowdfunding-campagne gestart. 

"LGBTIQ+ moslims bevinden zich vaak tussen Islamofobie en HoLeBi-fobie. We willen een veilige plek creëren waar deelnemers niet moeten kiezen tussen deze twee identiteiten", zegt een woordvoerder aan PinkNews.co.uk.

Imaan Fest zou plaatsvinden in de lente en zou de eerste moslim LGBTIQ+-pride zijn in het Verenigd Koninkrijk.

bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                                                        

Den Bosch | Gaat Gay-café 'Kabberdoes' weer open onder oude eigenaresse ?!

Den Bosch – Kabberdoes  →  Momenteel wordt het vroeger als Gay-café bekend staande 'Kabberdoes' lichtelijk verbouwd. Aannemer Van de Donk uit Engelen zet onder meer in de pui een nieuwe voordeur. 

Kabberdoes [Kabberdoes betekent kroeg] werd in 2000 geopend door Stephanie Geldof & Annemiek Advocaat. Maar beide kroegbazinnen, bekend van het Stamineeke [Eerste Korenstraatje] en Le Club en Pollevie [Minderbroedersstraat], kochten in janauri 2009 'De Palm'. Begin 2014 stopten zij met de Kabbedoes.

Intussen - september 2014 - werden Jelmer Mulfers [voorheen De Panter in de Postelstraat hoek Stoofstraat] en Jeffrey Verwey de nieuwe uitbaters van Kabbedoes. De zaak werd op 3 juli 2015 officieel door wethouder Eric Logister heropend. Begin 2017 werd Café Kabberdoes een Irish Pup.


bronnen: BastionOranje.nl / Facebook.com – Café Kabberdoes                                           

woensdag 25 september 2019

Verenigde Naties | "Koning 'Willem-Alexander' komt op voor de LHBTI+'ers" ‼

Verenigde Naties  Koning Willem-Alexander  →  "Koning Willem-Alexander" sprak de 'Verenigde Naties' toe ‼  Hij brak een lans voor Homorechten, die van Transgenders en andere minderheidsgroepen en steunt hun gevecht tegen discriminatie.

"Het Koninkrijk der Nederlanden is blij dat op steeds meer plaatsen in de wereld de gelijke rechten van Homo'sLesbiennesTransgenders & andere minderheidsgroepen worden benoemd in de wet. Wij hopen dat die ontwikkeling zich voortzet. Maar uiteindelijk is het de praktijk die telt. De strijd tegen openlijke en verborgen discriminatie moet doorgaan op alle continenten", aldus Koning Willem-Alexander.

Zie ook: 
•   Koning vraagt bij VN aandacht voor MH17 – en rechten seksuele minderheden ‼  
bronnen: Royalty-Online.nl  / YouTube.com                                                           

Showbizz | 'Queen' en 'Adam Lambert' komen op 29 en 30 mei naar Nederland

Dankzij de biopic 'Bohemian Rhapsody' is Queen populairder dan ooit.  De Britse rockers toeren al een tijdje samen met zanger Adam Lambert. Zojuist is de voorverkoop gestart voor twee concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome, op 29 en 30 mei 2020.

Queen en Adam Lambert waren in 2018 ook al in Nederland voor concerten, maar dat was nog voordat de film 'Bohemian Rhapsody' uitkwam ‼ De biopic gaat over de opkomst van Queen, het grote succes van de band, het losbandige leven van frontman 'Freddie Mercury' en het Live Aid-concert op het hoogtepunt van hun roem. Het is de best bezochte biografische film ooit, en de muziek van Queen kreeg een enorme boost.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Queen en Adam Lambert komen naar Nederland" ‼
                                           
        
                                                                                           
Koop tickets
Kaarten zijn te koop via Ticketmaster:  KLIK HIER voor 29 mei 2020 -en- HIER voor 30 mei 2020 

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Twitter.com – Queen → @QueenWillRock
                                                     
                                               

dinsdag 24 september 2019

Video | "Tim confronteert pester die met 'Homo' schold, maar nu zelf Homo is"

Week Tegen Pesten – "DieTimOfficial"    In deze video schakelt een oude vriend mij hulp in – genaamd Alyosha.  Hij werd meerdere keren uitgescholden voor Homo en nu blijkt de pestkop zelf Homo te zijn … bekijk de video hoe dit afliep ‼


bronnen: Parra.nu / YouTube.com
                            

                                                       

VS | 'Queer Eye' presentator praat voor het eerst openlijk over Hiv-besmetting

Queer Eye-presentator "Jonathan Van Ness" (32) heeft in een interview met 'The New York Times' bekend gemaakt dat hij besmet is met Hiv   Jonathan Van Ness kreeg de diagnose toen hij 25 was, een moment dat hij nooit zal vergeten.   

"Die dag was net zo verwoestend als dat je denkt dat hij zou zijn", zegt Jonathan Van Ness in z'n boek Over The Top, dat deze maand verschijnt

Jonathan Van Ness geeft in het interview toe dat hij het niet makkelijk vindt zo open te zijn. "Ik heb de afgelopen drie maanden elke nacht nacht- merries gehad, omdat ik bang ben me zo kwetsbaar op te stellen", zegt de presentator van de populaire Netflix-show in het interview.


Zie ook:

bronnen: Linda.nl → L'Homo / Facebook.com – Linda Nieuws                                                                     

maandag 23 september 2019

Jamaica - Montego Bay | "Pride in Jamaica afgelast uit veiligheidsoverweging"

Jamaica  →  "Montego Bay Pride" in Jamaica is afgelast nadat de overheid geen toestemming gaf. Maar Montego Bay Pride trekt naar de rechter.

Montego Bay is de tweede grootste stad van Jamaica. Al vijf jaar is er een Pride. Maar burgemeester Homer Davis liet geen Pride-evenementen toe op het openbaar domain. Als reactie hierop zeiden locaties huurcontracten af en wil niemand de Pride huisvesten, tenzij Montego Bay Pride woe- kerprijzen betaalt.

Bovendien heeft de politie aangekondigd de Pride niet te kunnen beveiligen. Daarom is de Pride afgelast. Montego Bay Pride trekt naar de rechter tegen deze inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging. Echter ... Homoseks is strafbaar in Jamaica ‼
bronnen: BeOut.be / Facebook.com  Montego Bay Pride → 76Crimes.com                                                                             

VS – Showbizz – Emmy Awards | "Billy Porter en Ben Whishaw winnen Emmy"

Amerika – Los Angeles  →  Zondagavond zijn in Los Angeles weer de jaarlijkse Emmy's uitgereikt. De Amerikaanse acteur Billy Porter kreeg een "Emmy" voor beste acteur in een dramaserie, voor zijn rol als de Hiv-positieve Pray Tell in "Pose"   De serie gaat over de LGBTIQ+-ballroom scene in het New York van de jaren 80.

'Billy Porter' is de eerste Afro-Amerikaanse Homoseksuele acteur die deze belangrijke televisieprijs wint. In zijn speech stond hij daarbij stil met een quote van de openlijk 'Homoseksuele' Afro-Amerikaanse auteur 'James Baldwin': "Het heeft me jaren gekost het vuil uit te spugen dat ik over mezelf heb geleerd, en half geloofde, voordat ik in staat was op deze aarde rond te lopen alsof ik het recht had hier te zijn"   Zijn speech werd met een staande ovatie beloond.

De openlijk Homoseksuele Britse acteur 'Ben Whishaw' won de Emmy in de categorie 'Bijrollen in Miniseries' voor zijn vertolking van 'Norman Scott' in de serie 'A Very English Scandal'. De serie vertelt het verrassende verhaal van een 'Homoseksuele politicus' met een dubbelleven en is momenteel te bekijken via NPO Plus Start.
                                                          
                                         
                                                 
Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com  Winq.nl / YouTube.com


        
                                                                     

zondag 22 september 2019

België – Amerika | "Drag Queen Vanessa Van Cartier is Miss Continental 2019"

België  USA  →  Vanessa Van Cartier uit Antwerpen heeft in Chicago de titel van 'Miss Continental 2019' gewonnen. Miss Continental is een reeks wedstrijden voor Drag Queens.

Vanessa Van Cartier was in 2010 Miss der Missen in Gent.  In 2002 werd ze Miss Travestie België.  Dit jaar werd ze ShowQueen 2019 bij de ShowQueen Awards. Nu heeft ze deze wereldwijde bekroning 'Miss Continental 2019' beet ‼

bronnen: BeOut.be / YouTube.com


      

      
                                                                     

Televisie – Vanavond | Jonge, zwarte Homo's geportretteerd in 'Father Figure'

Voor jonge, zwarte, Homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Wat betekent het om jong, zwart en Homo te zijn ?!  Guilliano Pinas (27) is de oprichter van The Kiki House of Angels, een Vogue-dansgemeenschap in Rotterdam. De meeste leden zijn jonge, zwarte, Homoseksuele mannen die in het dagelijks leven te maken hebben met racisme en uitsluiting.

Zoals Guilliano Pinas uitlegt: "Als je zwart en Gay bent, sta je altijd twee-nul achter". In de film 'Father Figure' delen Guilliano en z'n vrienden op een persoonlijke manier hun ervaringen met Homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

Televisie  –  "Father Figure"  –  Zondag 22 september 2019  –  NPO3  –  23:25 uur  →  25 minuten ‼    ►►►    Uitzending Gemist:  KLIK HIER

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Jonge, zwarte Homo's geportretteerd in Father Figure" ‼
                                         
                                             
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com