zaterdag 23 februari 2013

Paus om 'Homonetwerk' afgetreden


Een potentieel schokkend onderzoek over de ontdekking van een 'homonetwerk' binnen het Vaticaan zou Paus Benedictus XVI hebben doen besluiten af te treden. Dat meldt de Italiaanse krant 'La Repubblica'. 

De Paus zou het besluit om af te treden reeds op 17 december 2012 hebben genomen, de dag dat hij het dossier omtrent het zogenaamde homonetwerk in handen kreeg. Het 300 pagina's tellende dossier zou nu ergens in een kluis liggen in het Vaticaan en zal worden doorgegeven aan de nieuwe Paus.

De kardinalen die het onderzoek hebben verricht spreken over een ondergronds homonetwerk waarvan de leden regelmatig seksbijeenkomsten organiseerden. Het dossier zou verder berichten over diverse homoseksuele relaties binnen het Vaticaan en de mogelijke afpersing van de betreffende personen.

Het schokkende dossier gaat over het overtreden van het zesde en zevende gebod, aldus een bron binnen het Vaticaan tegen La Repubblica. Deze twee geboden staan voor 'Gij zult geen overspel plegen' en 'Gij zult niet stelen'.

Het Vaticaan wil niets van deze berichten bevestigen noch ontkennen.

bronnen: GaySite.nl / La Repubblica
                                         
  
Seks, Corruptie en Machtshonger aan basis aftreden Paus

Het Vaticaan wil niet bevestigen of ontkennen of er een netwerk van homoseksuele prelaten binnen het Vaticaan bestaat waarvan sommigen zouden afgeperst worden.

De Italiaanse krant La Republica publiceerde donderdag een artikel waaruit bleek dat een rapport over de machtstrijd van verschillende invloe- den, waaronder een 'homo lobby', mogelijk aan de beslissing lag van de paus om vervroegd af te treden.

Volgens La Repubblica zou Benedictus al op 17 december, toen hij het rapport kreeg, beslist hebben om af te treden. Het rapport werd samen- gesteld door drie kardinalen die een onderzoek moesten instellen naar de Vatileaks-affaire. De paus had het onderzoek bevolen nadat zijn butler veroordeeld werd van de diefstal van vertrouwelijke documenten uit het appartement van de Paus.

Uit het rapport zou blijken dat vooral het zevende gebod ('u zult niet stelen') en het zesde gebod ('u zult geen overspel plegen') overtreden werd. Zo spreekt het rapport over seks, corruptie en machtshonger in het Vaticaan.

Volgens La Repubblica zouden er regelmatig seksfeesten plaatsvinden in en rond Rome waaraan homoseksuele prelaten zouden deelnemen. Die seksontmoetingen zouden ondermeer gebeuren in een villa buiten de hoofdstad, een sauna in de buitenwijken en een schoonheidsinstituut in het centrum van Rome. Ook in de residentie van een provinciale Italiaanse kardinaal op een voormalige universitaire campus zouden regelmatig van zulke seksfeesten hebben plaatsgevonden.

Volgens La Repubblica hebben de drie kardinalen hun bevindingen neer geschreven in een rapport dat bestaat uit twee delen van 300 pagina's. Het rapport is opgeborgen in een safe en zal overhandigd worden aan de nieuwe Paus.

Vrijdag liet de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, weten dat hij, noch de commissie van kardinalen, enige commentaar zou ge- ven over deze kwestie.

Op 28 februari treedt Paus Benedictus XVI officieel af.

bronnen: GayLive.be / La Repubblica
     

Vaticaanse Homokliek reden terugtreden Paus

Een rapport waarin uit de doeken wordt gedaan dat er binnen het Vaticaan een grote groep homoseksuele hoogwaardigheidsbe- kleders is, zou Paus Benedictus XVI hebben doen besluiten terug te treden. Dat meldt de NOS op basis van berichten in de Italiaanse krant La Repubblica.

Binnen het Vaticaan circuleren al langere tijd verhalen over homo's in hoge functies, maar een half december gepresenteerd rapport van 600 pagina's, deed de deur voor Ratzinger dicht. Zelfs zijn naaste vertrouweling, kardinaal-staatssecretaris Bertone, zou daarin een dubieuze rol spelen. De kerkvorst zou zich met zijn 85 jaren te zwak hebben gevoeld dit probleem op te lossen en daarom hebben besloten terug te treden.

Dat het rapport juist nu uitlekt, komt door de groeiende machtsstrijd rond de opvolging van Ratzinger. Bertone zou een vertrouweling naar voren willen schuiven, andere prelaten willen dat juist verhinderen. Hij kwam enkele jaren geleden in opspraak door te verklaren tot homoseksuele priesters sneller geneigd zijn tot pedoseksueel misbruik dan andere geestelijken.

Italiaanse homo-activisten zijn blij dat de de waarheid rond de homokliek in het Vaticaan eindelijk naar buiten komt. "Het verklaart de hetze tegen openlijk homoseksuelen: vaak zie je dat homohaat gevoed wordt door zelfhaat en vooral de angst ontdekt te worden."

Overigens verlopen de voorbereidingen voor de nieuwe paus-verkiezingen niet van een leien dakje. Het Vaticaan benadrukte vrijdag in een verklaring nogmaals dat de aanwezigheid van de kardinalen op het conclaaf voor de pausverkiezing een absolute verplichting is. Een aantal van hen staat nochtans onder druk om weg te blijven, omdat ze bekritiseerd worden omwille van hun houding tegenover de pedofilieschandalen in de kerk. Onder hen ook de Belgische kardinaal Godfried Danneels.

bron: GayKrant.nl / NOS.nl / La Repubblica
   

Vaticaan hekelt 'Smerige Laster'

Paus Benedictus stapt op omdat hij niet meer de kracht heeft om de kerk te leiden. Geruchten dat er een andere reden is voor zijn terugtreden, zijn lasterlijke roddels. Dat zegt de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi.

In de Italiaanse pers doen verhalen de ronde dat de paus vertrekt vanwege de voortwoekerende machtsstrijd en corruptie in het Vaticaan. Ook zou Benedictus vlak voor hij zijn vertrek bekendmaakte, een dossier op zijn bureau hebben gekregen over een netwerk van homoseksuele priesters in het Vaticaan die mogelijk het doelwit waren van chantage.

Onaanvaardbare druk
De aanhoudende geruchten kunnen schadelijk zijn voor het aanzien van kardinaal Bertone, de tweede man van het Vaticaan en vertrouweling van Benedictus. In de periode dat de Heilige Stoel vacant is, heeft hij als Camerlengo een belangrijke taak. Hij moet de noodzakelijke zaken regelen.

Woordvoerder Lombardi zei verder dat de media onaanvaardbare druk uitoefenen om de keuze van een nieuwe paus te beïnvloeden. Hij leek met zijn opmerking te verwijzen naar de Amerikaanse pers. Zo schrijven journalisten dat Amerikaanse kardinalen die hebben geprobeerd gevallen van seksueel misbruik geheim te houden, maar beter niet mee kunnen doen aan het conclaaf.

Benedictus is nog paus tot donderdagavond 20.00 uur. Na zijn terugtreden gaat hij eerst naar het pauselijke buitenverblijf. Later keert hij terug naar het Vaticaan waar hij nieuwe woonruimte in een klooster krijgt.

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal / Het Vaticaan - Federico Lombardi