maandag 18 februari 2013

Onderzoek naar ruzies binnen Homoseksuele Relaties


In samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau en de Rutgers WPF gaat de GGD Amsterdam onderzoek doen naar hoe binnen relaties van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT'ers), wordt omgegaan met ruzies.

Het gaat om een verkennend onderzoek, waarbij de doelgroep online een vragenlijst kan invullen. Zo wordt in kaart gebracht hoe het zit met de 'conflicthantering' binnen LHBT-relaties.

De laatste jaren is er veel aandacht voor het omgaan met conflicten binnen heteroseksuele relaties. In Nederland is er echter nauwelijks inzicht hoe binnen LHBT-relaties wordt omgegaan met conflicten. Dit inzicht is volgens de onderzoekers wel van belang, vooral om te kunnen bepalen of de beschikbare relatiehulp ook voldoet aan de behoefte of vraag van LHBT'ers.

Met het onderzoek zal niet alleen het inzicht in LHBT-relaties vergroot kunnen worden, maar kan ook een bijdrage geleverd worden aan het verbeteren van de hulp. Het onderzoek staat open voor alle LHBT'ers die een relatie hebben of hebben gehad, en in Nederland wonen.

De vragenlijst kan hier worden ingevuld !!

Over de resultaten van het onderzoek zal, na consultatie van professionals werkzaam op dit terrein, voor de zomer worden gerapporteerd.

bron: Parool.nl