zaterdag 24 oktober 2015

Engeland – Sport | "Twee Homo-topvoetballers komen binnenkort Uit de Kast"

Tenminste, dat melden 'kennissen' van de voetballers, die op het hoogste niveau in Engeland spelen, aan de Mirror. Een van de twee zou zelfs Engels international zijn. De boulevardkrant weet over wie het gaat, maar houdt hun namen nog geheim.

Machosport
"Het stigma rond homoseksualiteit is niet meer", zegt een geciteerde bron. "Voetbal is altijd een machosport geweest en helaas, meer dan in andere sporten, kan het publiek zich nogal eens agressief gedragen". Volgens de bron vrezen de topsporters niet meer voor negatieve reacties. "Omdat het publiek in stadions tegenwoordig meer accepteert".

De seksuele voorkeur van de mannen zou in kleine kring al bekend zijn. Ook de voetbalbond van Engeland is op de hoogte gebracht.

Zie ook:
Top-voetballers komen binnenkort Uit de Kast  /  Engelse Top-voetballers komen Uit de Kast  /  Welke Britse voetballer is Gay ?!  

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Mirror.co.uk / YouTube.com


     Robbie Rogers was de eerste voetballer die Uit de Kast kwam

USA - Portland - 'Richard Dean Defeudis' | "Inbreker duikt in bed bij een man"

In de Amerikaanse stad Portland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer opvallende inbraak plaatsgevonden. Rond half vier die nacht drong een inbreker een huis binnen van een niets vermoedend stel dat lag te slapen.

Sporen laten zien dat de 32-jarige Richard Dean Defeudis het huis doorzocht en vervolgens naar de slaapkamer liep. Hij drong het vertrek binnen, ontdeed zich van al zijn kleding en kroop bij het paar in bed. Daar begon hij de man des huizes te zoenen die hier wakker van werd. "Hij werd wakker met een vreemde man op zich die gewapend was met een mes", aldus het politierapport.

Waar de inbreker niet op had gerekend was dat het slachtoffer een pistool onder zijn bed had liggen. De inbreker vluchtte en kon nog net enkele op hem afgevuurde kogels ontwijken. Niet veel later werd hij door de politie opgepakt in een leeg pand even verderop in de straat. De dader bleek een bekende van de politie en eerder opgepakt voor drugsbezit. Ditmaal is de aanklacht "inbraak en aanranding van een man". 

Naar goed Amerikaanse gebruik werd een foto van de inbreker niet veel later vrijgegeven voor publicatie.

bronnen: GaySite.nl / Katu.com / YouTube.com


        
                                 

UK - Showbizz – Video | Britse zangeres 'Adele' lanceert nieuwe single "Hello"


UK – Het is alweer even geleden dat de Britse zangeres 'Adele' een nieuw nummer uitbracht. Nadat zij in 2014 het titelnummer voor de James Bond film 'Skyfall' inzong, verdween ze eventjes van de radar. Maar vandaag werden wij positief verrast toen we ontdekten dat Adele de eerste single van haar nieuwe album heeft gelanceerd: "Hello".

Denk bij het horen van de titel nu niet direct aan Lionel Richie ("Iets wat wij zelf overigens ook niet geheel konden voorkomen"), want zoals we van Adele gewend zijn is dit een supergevoelige – en zéér krachtige – ballade. In het nummer betuigt de Britse spijt dat ze het hart brak van haar geliefde.

De single behaalde op videoplatform Vevo maar liefst vijf miljoen views binnen één uur – "Zo, doe dat maar eens na" ‼  Wij kunnen nu al niet meer wachten totdat het gehele album op 20 november zal worden gelanceerd ‼

Zie ook:

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com – Vevo                                   

vrijdag 23 oktober 2015

Rusland - Moskou – LGBT's | Verbod op openbare Homoseksualiteit in Rusland

Een nieuwe Russische wet, ingediend door de Russische communistische partij, wil het verbieden om "openlijk homoseksueel" te zijn in de openbare ruimte. Overtreders van het verbod kunnen een boete van tussen de 4.000 en 5.000 roebel (58 tot 72 euro) te gemoed zien.

De straf is nog strenger voor zij die hun seksualiteit tonen in regeringsgebouwen, maar ook in "culturele aangelegenheden" of scholen.

Homoseksuelen zorgen voor grote schade
Ivan Nikitchuk, indiener van de wet, zei tegen de Russische krant Izvestia dat het tonen van homoseksualiteit in de openbare ruimte zorgt voor "ernstige problemen", en meent dat het zijn van homoseksueel "een ernstige ziekte" is, en homoseksuelen "grote schade" kunnen brengen aan de maatschappij. De wet is gestaafd op een wet uit de tijd van de Sovjet-Unie, waarbij zijn van homoseksualiteit gezien werd als een ernstig delict en homoseksuelen tussen de vijf en acht jaar verdwenen achter de tralies.

Volgens de twee indieners is een dergelijke wet helemaal niet raar. "Ook in het oude Athene was homoseksualiteit strafbaar", zo verdedigen ze hun idee. Volgens het duo is de huidige wetgeving, die "homoseksuele propaganda" verbiedt, niet effectief genoeg, zo schrijft Russia Today.

Homorechten-activiste Maria Bast spreekt tegen Russia Today de hoop uit dat de wet niet wordt aangenomen, "zeker nu Rusland de banden met Europa weer probeert aan te halen".

Zie ook:
Rusland | "Nieuwe wet maakt 'Coming Out' strafbaar"  /  Verbod op openlijke Homoseksualiteit in Rusland       
bronnen: Telegraaf.nl / RT.com / YouTube.com


        
                                                     

Voormalig GroenLinks-kamerlid 'Tofik Dibi' komt dan toch eindelijk Uit de Kast

Stiekem wisten we het natuurlijk allang maar nu is het dan eindelijk zover: voormalig GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi (34) is in een interview met de Volkskrant – naar aanleiding van zijn boek 'Djinn' – openhartig over zijn geaardheid.

Dibi durfde niet uit de kast te komen vanwege de angst dat hij (mogelijk) zijn multiculturele achterban zou kwijtraken. Als voorvechter voor multicultureel Nederland was de politicus angstig dat mensen 'met een buitenlandse achtergrond' niet naar hem zouden luisteren wanneer zij zouden weten dat hij homoseksueel is.

Tijdens zijn politieke carrière kreeg Dibi veelvuldig de vraag of hij op mannen óf vrouwen viel, iets waar hij behendig omheen sprak. Ook vertelt hij over zijn dubbelleven: "De stiekeme afspraakjes die niet altijd even goed afliepen". 

"Als ik alleen wilde praten en geen seks wilde, schrok de ander soms zo dat de ontmoeting eindigde met agressiviteit en intimidatie. Ik heb blauwe plekken, bloedneuzen en bloedlippen altijd goed weten te camoufleren", aldus het ex-kamerlid. Ook werd hij, tijdens zijn eerste mei-reces in New York, tijdens een afspraakje neergeslagen en seksueel misbruikt.

Zie ook:

bronnen: GossipGay.nl / Volkskrant.nl / YouTube.com


        
                                         

COC Nederland | 'Homoseksuele Asielzoekers' bedreigd in de opvanglocaties ‼

COC Nederland luidt de noodklok over de veiligheidssituatie van homoseksuele asielzoekers in (nood)opvanglocaties. De organisatie, die zich inzet voor LHBT'S (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders), vraagt staatssecretaris Klaas Dijkhoff in een brief om maatregelen te treffen. 

Te gast is Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland. Ook vertellen twee homoseksuele asielzoekers, die bedreigd worden in de noodopvang, hun verhaal aan Nieuwsuur.
  
Het COC is de afgelopen twee weken benaderd door tien asielzoekers die melden dat ze zich onveilig voelen, met name in de noodopvang. Ze worden uitgescholden, gepest en bedreigd vanwege hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. De meldingen komen uit acht verschillende opvanglocaties.

Nood loopt snel op
Volgens het COC is het goed mogelijk dat deze meldingen slechts het "topje van de ijsberg" zijn. "Voor asielzoekers die net in Nederland zijn aangekomen is het een flinke stap om zich met een klacht over de asielopvang te melden bij een maatschappelijke organisatie als het COC. Het is goed denkbaar dat (veel) anderen die in dezelfde situatie verkeren deze weg niet kennen en/of deze stap (nog) niet durven of kunnen zetten", schrijft de organisatie in de brief. 

Het COC vindt het opvallend dat er binnen korte tijd veel meldingen zijn binnengekomen. "Ter vergelijking: in het half jaar vóór de tien recente meldingen namen twee asielzoekers contact op met het COC over problemen in de opvang. De nood lijkt snel hoog op te lopen".

COC Nederland – Tanja Ineke: "Voor LHBT's en andere kwetsbare groepen asielzoekers zijn veiligheid en vrij zijn van discriminatie óók absolute basisbehoeften".

Aparte opvang
Het COC pleit in de brief voor een aparte opvang voor asielzoekers met een andere seksuele voorkeur en transgenders. In de huidige opvanglocaties moet er een vertrouwenspersoon komen bij wie de LHBT-asielzoekers terecht kunnen en moet het personeel zichtbaar optreden tegen de mensen die pesten of bedreigen. 

De aanwezigheid van de vertrouwenspersoon moet worden gecommuniceerd in de opvang, net als het feit dat discriminatie niet wordt geaccepteerd. Ook raadt het COC aan om met (nieuwe) medewerkers van de opvanglocaties af te spreken dat zij optreden tegen discriminatie en zelf niet discrimineren. 

De organisatie benadrukt in de brief dat ze zich bewust is dat de grote groep asielzoekers die Nederland binnenkomt en de opvang daarvan, al een grote uitdaging vormt. "We menen echter dat veiligheid en vrij zijn van discriminatie voor LHBT's en andere kwetsbare groepen asielzoekers óók absolute basisbehoeften zijn".
               
                           
Reactie ministerie van Veiligheid en Justitie
"Signalen dat LHBT-asielzoekers zich niet veilig zouden voelen, nemen we uiterst serieus en worden door de COA-medewerkers opgepakt. Zij worden hierin ook getraind. In opvanglocaties gelden de Nederlandse normen en waarden, die vanaf het begin onder de aandacht worden gebracht". 

"Alle asielzoekers die bij het COA worden opgevangen, worden voorgelicht over artikel 1 van de grondwet, het gelijkheidsbeginsel. Discriminatie van LHBT's wordt expliciet benoemd. Asielzoekers die anderen discrimineren, bijvoorbeeld op grond van hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, worden hierop aangesproken en waar mogelijk aangepakt". 

"Verder is er structureel en waar nodig incidenteel overleg met het COC (en COA) over mogelijkheden om de sociale veiligheid voor LHBT-asielzoekers verder te vergroten. Ook hebben COC en COA vorig jaar een convenant gesloten waarin afspraken zijn vastgelegd over het tegengaan van discriminatie van mensen vanwege hun geaardheid".

Zie ook:
bronnen: NOS.nl – Nieuwsuur / COC.nl – COC  Nederland / ZoomIn.tv – Video


                                         

donderdag 22 oktober 2015

Aantal minderjarigen dat van geslacht wil veranderen is explosief toegenomen

België – Het aantal minderjarigen dat van geslacht wil veranderen, is op korte tijd explosief toegenomen. Ging het voor het hele jaar 2014 om 45 minderjarigen, dan blijken er in de eerste helft van 2015 alleen al 70 jongeren te denken aan een transgenderoperatie of geslachtsveranderende ingreep. Het wil niet zeggen dat die jongeren die operatie ook zullen laten uitvoeren. De cijfers komen van het Transgender Infopunt, dat verbonden is aan de UZ Gent (PDF-bestand), en ze worden woensdagavond bekendgemaakt in het VIER-programma "Karen & De Coster".

"Blijkbaar ligt de drempel om eraan te denken en om erover te praten vandaag een stuk lager dan enige tijd geleden", zegt programmamaker Eric Goens. "Waarschijnlijk hebben de media de thematiek een stuk bespreekbaarder gemaakt. En er zijn ook bepaalde rolmodellen geweest, zoals de zanger(es) Dana International".

"Een geslachtsoperatie kan pas vanaf het 18de levensjaar en er volgt gewoonlijk een heel begeleid traject voor het zover is", zegt Eric Goens. "Het is dus zeker niet zo dat al die jongeren die eraan denken om van geslacht te veranderen dat ook doen. Het is zelfs zo, dat 8 op de 10 uiteindelijk niét overgaan tot een operatie".

Ook Staatssecretaris Elke Sleurs, onder meer bevoegd voor Gelijke Kansen, is in het (vooraf opgenomen) TV-programma aanwezig. Zij zegt dat ze samen met minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ervoor gaat ijveren om bij de aanstaande hervorming van het strafwetboek 'genderidentiteit en genderexpressie' toe te voegen aan de lijst van verzwarende omstandigheden. Daardoor kan een rechter personen die zich schuldig maken aan een geweldsmisdrijf tegen iemand omwille van transfobie ook zwaarder bestraffen". 

Zie ook:  

bronnen: GayLive.be / Vier.be – Karen & De Coster                            

Engeland - Sam Smith - Showbizz | Sam Smith maakt vuist tegen Homogeweld

UK – Aangezien Sam Smith albums verkoopt in landen waar homo's worden omgebracht, wil hij zijn stem laten horen om op te treden tegen homogeweld.

Vorig jaar nog zei Sam Smith dat hij zichzelf niet zag als rolmodel of aanspreekpunt voor de homogemeenschap. Nu zegt hij dat hij beslist wel zijn stem wil laten horen. "Ik ben gay en wist op mijn tiende al dat ik jongens leuk vond. Er iets niets in mijn leven waarop ik trotster ben", vertelde de Britse zanger aan muziekblad NME.

Wat hij bedoelde met zijn uitspraken van vorig jaar: "Ik wilde niet het uithangbord worden van één gemeenschap. Ik wil iedereen aanspreken, gay of hetero".

Sam Smith beseft dat hij het verschil kan maken in landen waar homoseksualiteit niet vanzelfsprekend is. "Ik verkoop muziek in landen waar homo's worden vermoord. Wat ik belangrijk vind: misschien is er één persoon in zo'n land dat mijn album koopt, zich realiseert dat ik gay ben en daardoor misschien van mening verandert".

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / DailyMail.co.uk / YouTube.com


        
                                                   

Sarjon - Syrische Vluchteling | "De Homofoben zitten in hetzelfde kamp als ik"

In het novembernummer van Gay&Night Magazine vertelt vluchteling Sarjon over zijn leven in Syrië, zijn beweegredenen om te vluchten en zijn leven in Nederland. Sarjon (19) is een knappe, goedgeklede jongeman die graag luistert naar Lady Gaga, Björk en FKA Twigs. Later wil hij graag filmmaker worden. Zo op het eerste gezicht is er niets met hem aan de hand, maar hij heeft een aangrijpend verhaal. Sarjon groeide op in Syrië en kwam onlangs naar Nederland om de oorlog en homofobie in zijn thuisland te ontvluchten. "Maar de homofoben zitten in hetzelfde vluchtelingenkamp als ik, en laten me niet met rust".

"Als homo in Syrië sta je constant onder druk, het kan heel verstikkend voelen", vertelt Sarjon. "Je moet sterk in je schoenen staan om dat aan te kunnen. Mensen zijn zo intolerant. Ik hoor al mijn hele leven over extreem geweld tegen homo's in Syrië. Ik denk dat homo's daardoor een beetje afgestompt raken, ze worden heel bitchy en vergeten hoe ze lief moeten hebben. En zo worden homo's in Syrië ook gezien – het heeft niets met liefde of emoties te maken, ze willen gewoon seks met andere mannen. En dan heb je ook nog de berichten over ISIS die homo's geblinddoekt van gebouwen af gooit".

Sarjon betaalde een smokkelaar om mee te mogen in een rubberbootje van Turkije naar Griekenland. "Normaal gesproken gaan er in een rubberboot ongeveer tien mensen. Toen we bij de boot aankwamen, telde ik 45 mensen. Maar wat kun je op zo'n moment doen ?! Toen we wegvoeren waren de golven ontzettend hoog, het was doodeng. Maar wat ik vooral beangstigend vond waren de gezichten van de andere vluchtelingen". Daarna volgde een lange tocht door Macedonië, Servië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland, om uiteindelijk in Nederland aan te komen.

In Nederland was Sarjon aangenaam verrast over de vriendelijkheid en gastvrijheid, maar werd hij niet geaccepteerd door de andere vluchtelingen in het kamp. Iedereen keek naar me, en ik had al snel door dat ze over me roddelden. Op een gegeven moment probeerde ik koffie te zetten, toen een van de mannen zei: "schiet eens op, flikker, anders sla ik je in elkaar". Later werd hij van Ter Apel overgeplaatst naar Arnhem. "Het is een oude gevangenis, en ik deel een 'cel' met George, een vriend van me, dus dat is wel fijn. Hoeveel ik ook word gepest of lastiggevallen, ik voel me op een bepaalde manier ook wel veilig".

Sarjons volledige verhaal is te lezen in de het november-nummer van Gay&Night Magazine, dat eind volgende week verschijnt. Gay&Night Magazine wordt uitgegeven sinds 1997. Het blad wordt in twee edities maandelijks gratis verspreid over meer dan 350 locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel.

Het magazine is hieronder of online integraal te lezen via:  Issuu.com   

Zie ook:  
De Homofoben zitten in hetzelfde kamp als ik  /  COC Nederland | "Homoseksuele asielzoekers bedreigd in de opvanglocaties" ‼   

bronnen: Gay.blog.nl / Gay-Night.nl / Issuu.com
                                 
Klik hieronder op de Gay&Night om deze online te lezen (Click to read) ... met ◄ en ► links en rechts op de rand van de Gay&Night kun je de pagina's omslaan ‼
                                                                   

woensdag 21 oktober 2015

Engeland - Londen | Gay escort opgepakt voor vier moorden op Homo-jongens

De 40-jarige Stephan Port werd afgelopen week gearresteerd. Hij wordt in verband gebracht met de moord op de jongens Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth en Jack Taylor. Hij zou de jongens ontmoet hebben via homowebsites. De vier jongens werden gevonden bij een kerkhof in Londen tussen juni 2014 en september 2015. Port wordt er van beschuldigd de jongens te hebben vergiftigd met GHB en daarna te hebben vermoord.

De ouders van Stephan Port zeggen geschokt te zijn. "We hadden nooit gedacht dat dit ons kon overkomen", aldus de vader van Port. De moeder, Joan Port, vertelde: "Het was het eerste wat ik hoorde op het nieuws en ik kon het niet geloven, ik begon helemaal te trillen. Gisteren belde hij mij op of ik boeken en wat geld kon brengen, maar hij wilde niet vertellen wat er aan de hand was. Hij had net een nieuwe baan en we dachten dat alles goed met hem ging".

Laten we hopen dat de politie de juiste dader heeft gevonden en dat deze man zijn verdiende straf krijgt. Door het internettijdperk wordt er steeds meer afgesproken zonder dat je iemand daadwerkelijk kent, doe jij dit ook wel eens ?!

Zie ook:  Gay escort Londen verdacht van vier moorden  /  Homoseksuele seriemoordenaar voor de rechter

bronnen: OUT.tv / RTL·Nieuws.nl                                                                                              

USA - World Pride 2019 | New York herdenkt Stonewall rellen met World Pride

New York is in 2019 de gaststad voor de World Pride festiviteiten. Het zal dan precies vijftig jaar geleden zijn dat de Stonewall rellen plaatsvonden, die wereldwijd als het begin van de moderne strijd voor homorechten gezien worden.

De World Pride vond voor het laatst plaats in 2014 in Toronto. Andere gaststeden waren Rome, Jeruzalem en Londen. In 2017 vindt de World Pride plaats in Madrid.

De organisatoren maakten dit weekend bekend dat de editie van 2019 vijftig jaar na de Stonewall rellen in de wereldstad plaatsvinden om de verjaardag van de rellen te herdenken. Alles is begonnen op 28 juni 1969 toen de bezoekers van de Stonewall Inn, een bar in New York, moegetergd door de aanhoudende vernederende politierazzia's, de agenten insloten en gijzelden.

De volgende dagen kwamen homo's en lesbiennes uit de buurt van Christopher Street op straat met de slogans "Gay Power" en "Gay Rights Now". Er ontstonden talrijke HoLeBi-groepen die nauwelijks een maand later duizenden mensen op de been brachten om te demonstreren.

Zie ook:  World Pride 2019 in New York voor 50 jaar Stonewall-rellen    

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                         

Winq Magazine - Jubileum - 10 jaar | Winq bestaat deze maand alweer 10 jaar


10-jarig Jubileum → Winq magazine bestaat deze maand tien jaar. Het verschijnen van de 72e editie van het gay minded magazine is een mijlpaal en daarom viert Winq Magazine op 29 oktober zijn tienjarig jubileum met de eerste Nederlandse editie van het Autumn Ball.

Tijdens een black-tie evenement in het onlangs geopende W Hotel in Amsterdam reikt Winq awards uit aan vier personen die op toonaangevende en unieke wijze een verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. Het Autumn Ball wordt een jaarlijks terugkerend event.

In Londen vond het Spring Ball, gekoppeld aan de internationale Winq editie al eerder plaats. Maar nu heeft de Nederlandse Winq zijn eigen versie: het Autumn Ball. In vier categorieën – de pijlers van Winq – worden vier Winq Awards uitgereikt.

De categorieën en genomineerden:
People:  Frans Timmermans, Joep Lange (postuum) en Boris Dittrich.    
Culture:  Joop van den Ende, Erwin Olaf en Ivo van Hove.
Fashion & Design:  Jonathan Christopher, Marcel Wanders en Jan Taminiau.
Travel:  Spuiten en Slikken op Reis, Rob van Helvoort (Midden-Oosten Reizen) en Jelle Brandt Corstius.

Oprichter en hoofdredacteur Edwin Reinerie: "Ik ben trots dat Winq in tien jaar tijd is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse gay magazine met een bewezen internationale kwaliteit. Het magazine is nu echt volwassen geworden en daarom kunnen wij met recht en reden tijdens ons Autumn Ball een viertal Winq Awards uitreiken aan de vrijzinnige denkers en smaakmakers van Nederland. Nu al merken wij hoe nerveus de genomineerden zijn, over hun kansen op zo'n prestigieuze publieksprijs".

Op het Autumn Ball worden nog meer awards uitgereikt. Naast de Winq Awards, reikt Workplace Pride (een met Winq bevriende non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die gay diversity hoog in het vaandel dragen.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com
                               
        

dinsdag 20 oktober 2015

USA - Pablo Hernandez - Showbizz | Pablo Hernandez: "Bitch, I'm A Bottom" ‼


Hot Video  –  Nadat een groep draq queens aan de haal ging met de Madonna's laatste single Bitch, I'm Madonna, is er nu een nieuwe variant opgedoken met de hunky modellen van ondergoedmerk Andrew Christian.

In de versie van de Drag Race-kandidaten promootten ze safe seks onder de noemer Bitch, I’m A Condom ‼  Hierin was Pablo Hernandez te zien, een ondergoedmodel.
                                     
        
                            
Pablo Hernandez heeft nu z'n collega's van Andrew Christian bij elkaar geroepen voor weer een nieuwe versie. Samen met de Amerikaanse drag queen Manila Luzon schittert hij in … Bitch, I'm A Bottom. "I just wanna get done tonight" ‼

Zie ook:  Gay.nl - Videosnack | "Bitch, I'm A Bottom"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                   

Canada - 'Babywens' | "Drie jongens met Trio-relatie zijn klaar voor een baby"

De 3 jongens Shayne Curran (29), Adam Grant (27) en Sebastian Tran (29) uit Canada hebben sinds 2012 een relatie met zijn drieën en nu willen ze het gezin uitbreiden met een baby.

Adam en Shayne waren eerst getrouwd met zijn tweeën, voordat ze Sebastian ontmoette in de discotheek. Het klikte zo goed tussen de 3 jongens waardoor ze besloten een relatie te beginnen met zijn drieën.  "We wilde niet dat Sebastian een derde wiel werd in onze relatie, dus we besloten te scheiden zodat we opnieuw kunnen trouwen met Sebastian erbij", vertelde Adam.

In het begin kregen Shayne en Adam te maken met jaloezie omdat ze beide verliefd waren op Sebastian, maar ze merkte al snel dat Sebastian de relatie alleen maar versterkte. "We zijn nog nooit zo gelukkig geweest. Onze persoonlijkheden werken heel goed samen in een relatie en we halen het beste in elkaar naar boven", vertelde Shayne.

De beide zussen van Shayne hebben aangeboden draagmoeder te willen zijn en eiercellen te willen doneren. Ook de zus van Sebastian wil graag haar eiercellen doneren, maar wil geen draagmoeder zijn. Ze willen elkaars genen het liefst zo veel mogelijk mixen zodat de kinderen genetisch dicht bij hun staan, maar adoptie hebben ze ook nog niet uitgesloten.

Nu vraag jij je natuurlijk af hoe ze samen slapen ?!  De 3 jongens hebben een extra groot bed, zelfs de 2 honden passen er nog in. Als laatste vertelt Shayne: "Liefde is liefde en het moet niet uitmaken of je een relatie hebt met 2, 3 of 4 mensen".

Hoe zie jij een relatie voor je ?!  Wordt een trio-relatie dé trend in 2016 ?! 


bronnen: OUT.tv / DailyMail.co.uk                                              

VS - Onderzoek | "Het Homo-gen is zo mediageniek, het móest wel bestaan" ‼

Reuring in de wetenschap. Een speekseluitstrijkje zou redelijk succesvol de mannelijke seksuele geaardheid hebben voorspeld. Was het homogen gevonden ?! De Britse Metro vroeg zich het de volgende ochtend 'voorzichtig' af – op de voorpagina in rode kapitalen. De krant was slechts een van de vele schapen op de dam. Met lede ogen zagen wetenschappers de gretigheid en onzorgvuldigheid van de media aan. Want wat was er nu precies aangetoond ?!

De jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Human Genetics (ASHG), donderdag 8 oktober. Postdoctoraal onderzoeker Tuck Ngun presenteert namens de Universiteit van Californië de resultaten van een kleinschalig onderzoek naar (epi)genetische verschillen in het dna-materiaal van mannelijke homo- en heteroseksuelen. Een epigenetische verandering in het dna houdt in dat 'de volgorde' van de dna-opbouw hetzelfde blijft, maar de werking van het gen alsnog verandert door invloed van buitenaf.

De organisatie van de ASHG stuurde na de presentatie een persbericht de wereld in: Epigenetic Algorithm Accurately Predicts Male Sexual Orientation. Daarin valt te lezen: "Een algoritme dat bestaat uit epigenetische informatie afkomstig uit negen gebieden in een menselijke genoom, kan de seksuele oriëntatie van mannen voorspellen met een nauwkeurigheid van 70 procent".

Er is niet veel voor nodig om de aandacht van de pers te trekken
Het Amerikaanse Nature News schreef als eerste medium over het nieuwtje, op basis van een samenvatting van het onderzoek dat was uitgedeeld bij de presentatie. Niet veel later volgen Los Angeles Times, The Daily Mail en op vrijdag plaatst het gratis dagblad Metro het nieuws met vraagteken op de voorpagina. Een schoolvoorbeeld van het journalistieke doorfluisterspelletje waarin niet zelden wetenschappelijke nuance verdwijnt.

Wielklem
Wat had Tuck Ngun nu eigenlijk aangetoond ?! Het gehele onderzoek is nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk blad, maar over de resultaten en methodiek viel te lezen in de eerdergenoemde samenvatting. 

Even de droge materie
Ngun en collega's onderzochten 37 paren van eeneiige (mannelijke) tweelingen waarvan een heteroseksueel en een homoseksueel, en ze onderzochten 10 tweelingen waarvan beiden homoseksueel. Het voordeel van een identieke tweeling: ze bezitten dezelfde genen, ofwel hetzelfde genoom (alle erfelijke data van een organisme). Zou homoseksualiteit overerfelijk zijn, dan zit het bewijs 'm in het genetisch pakket van tweelingen. Of beter gezegd: in de verschillen die daarin worden aangetroffen.

Er werd gekeken naar 140.000 gebieden in de genomen van de tweelingen, in het specifiek werd er gezocht naar dna-methylisatie: een proces waarbij een methylgroep aan het dna wordt geplakt met als gevolg dat een deel van het dna wordt geïnactiveerd. Een genetische verandering. Met andere woorden: het dna zelf verandert niet, maar wel de werking. Zie het gen als een auto en de methylgroep als wielklem. De auto verandert niet, maar hij komt niet meer vooruit.

Uit de vondst selecteerden de onderzoekers de meest interessante plekken waar dna-methylisatie werd aangetroffen (6.000), op basis waarvan een computermodel werd opgesteld. Aan de hand van dat model zou de seksuele geaardheid al dan niet succesvol voorspeld kunnen worden.

"In 67 procent van de gevallen wist het model de seksuele oriëntatie van de tweelingbroers juist te voorspellen", aldus Tuck Ngun.

Onweerstaanbaar
In het wetenschappelijke veld is veel kritiek geleverd op de methode. Een grote zwakte zou de afwezigheid van een grote, aparte controlegroep zijn, merkte moleculair bioloog Henk Stunnenberg ruim een week geleden op in de Volkskrant. Ngun testte zijn model op dezelfde mannen op basis van wier dna hij het programma ontwikkelde. Hij zegt: "Epigenetische voorspellingen bij embryo's hangen van veel te veel factoren af".

John Greally van het Albert Einstein College of Medicine uitte sterke kritiek in een persoonlijke blogpost. Negen gebieden in dna-materiaal, nog geen 100 personen – het onderzoek zou 'underpowered' zijn (er zijn te weinig proefpersonen om de conclusie te trekken).

Journalist Ed Yong van het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic, aanwezig bij de presentatie, omschreef het onderzoek als 'fatally weak'. Het zou bovendien de indruk wekken dat er een oorzakelijk verband is tussen die epigenetische kenmerken en seksuele oriëntatie. Er zou voor-alsnog alleen samenhang zijn geconstateerd. Cum hoc ergo propter hoc.

Ngun verdedigde de aantijgingen weer op zijn eigen blog, en geeft tegelijkertijd toe dat de studie kleinschalig is gebleven door een gebrek aan financiering. Er is niet veel voor nodig om de aandacht van de pers te trekken.

Een columnist van de New York Times merkte op Twitter op dat het nieuws te onweerstaanbaar was voor de ASHG om er niets mee te doen, en impliceert daarmee dat persbericht van de organisatie een onverantwoordelijke zet was. Maar goed, je trekt natuurlijk geen aandacht met het twijfelachtige bericht: "Er bestaat een kans dat seksuele oriëntatie en epigenetische kenmerken samenhangen".

Als Tuck Ngun iets heeft aangetoond met zijn onderzoek, dan is het dat de zoektocht naar het homogen een verwoede is. Even was het higgsdeeltje van de epigenetica gevonden.

Zie ook:  Tumult over genetische 'Homotest' bij tweelingen  /  Ophef over genetische 'Homotest'

bronnen: HP·DeTijd.nl – Kevin van Vliet / Twitter.com
                                     
                                           

maandag 19 oktober 2015

Amerika - BuzzFeed - Video's | "Lesbo's vragen alles aan Gays en andersom" ‼

USA – Waarom zien veel gays zangeressen als Beyoncé en Lady Gaga als iconen ?!  En welk stereotype over homo's zou niet moeten bestaan ?!  In een video stellen vrouwen deze en andere vragen.

BuzzFeed heeft twee filmpjes opgenomen. In het ene vragen lesbiennes een aantal homo mannen het hemd van het lijf, in het andere is dat precies andersom.

Erg diep gaat het allemaal niet, maar toch leveren de vragen leuke antwoorden op. Zo vraagt een meisje zich af: waarom beoordelen jullie elkaars lichaamshaar ?!  En waarom kunnen sommige gays niet goed opschieten met lesbo's ?!  Zijn er homo's die niet van dansen houden ?! Maar ook: hoe staan gays ten opzichte van relaties ?!

Andersom willen de mannen van vrouwen weten waarom er geen cafés zijn voor lesbiennes, of er veel hetero vrouwen zijn die willen experimenteren, en waarom lesbo's vaak zo 'grumpy' zijn.

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com


        
                                                                 

Rusland - Justitie - Occupy Pedophilia | "Rusland veroordeelt 9 Homohaters" ‼

Het gebeurt niet vaak dat er goed Gay-nieuws uit Rusland komt, maar dit is toch wel een feestje waard ‼ Afgelopen vrijdag zijn 9 mannen veroordeeld die minstens 19 homo-jongeren zouden hebben gemarteld. De mannen filmende hun martelpraktijken en plaatsten deze video's vervolgens online.

Negen leden van Occupy Pedophilia, de groep die de homo-jongeren martelde, video's daarvan online plaatste én die vele homo-jongeren tot zelfmoord dreef, zijn veroordeeld. De leden lokte nietsvermoedende jongeren door middel van persoonlijke advertenties.

De jonge mannen, waarvan de meeste tieners, kwamen naar hun toe in de veronderstelling een date te hebben. In plaats daarvan werden ze ontvoerd naar een appartement of bosgebied. Daar werden de jongeren op gruwelijke wijze gemarteld en vernederd terwijl ze werden gefilmd.

In een van de video's is te zien dat een tiener in zijn onderbroek zit met een dildo in zijn hand, terwijl de homohaters achter hem zitten te lachen. Daarna waren er ook beelden van hem te zien, onder het bloed, met achter hem een honkbalknuppel die ook onder het bloed zat.

In een andere video wordt een jonge gedwongen om een watermaloen te eten, terwijl de homohaters op de achtergrond "flikkers moeten sterven" naar hem roepen.

De groep, opgericht door Maxim Martsinkevich, beweert dat ze enkel probeerden om "pedofielen te identificeren en rapporteren". Marsinkevich zit overigens momenteel al in de gevangenis voor hooliganisme.

Het parket van het Russische plaatsje 'Sinarsky' heeft 9 leden van de groep schuldig bevonden van minsten 19 van dit soort kidnappings. Ze werden schuldig bevonden voor doodsbedreigingen, marteling en het veroorzaken van gezondheidsklachten. Zes van de leden kregen een celstraf van 3 tot 6 jaar en 3 anderen kregen slechts voorwaardelijke straffen.

De uitspraak is misschien wat aan de lage kant, toch wordt dit als een goeie stap in de juiste richting ervaren.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                                 

Amsterdam – Milkshake 2016 | 'Milkshake' wordt in 2016 een 2-daags festival

Gay.nl:  "We hebben een zeer fijn exclusief nieuwtje" ‼  –  Milkshake festival zal volgend jaar niet één, maar twee dagen beslaan. Het festival viert in 2016 haar vijfde jubileum in het Amsterdamse Westerpark ‼ "Het wordt een editie met twee keer zoveel namen, twee keer zoveel tijd en, bovenal, twee keer zoveel liefde", aldus Gay.nl.

Het Milkshake festival vond tot en met dit jaar altijd plaats op de zondag na Buiten Westen. Dat festival verhuist in 2016 naar een andere loca- tie, waardoor Milkshake de ruimte heeft om van het voorheen eendaagse evenement een weekender te maken.

Meer intimiteit
"We gaan deze editie de intieme sfeer weer meer terugbrengen in het festival", aldus organisator Marieke Samallo. "Milkshake is de laatste ja- ren zo rap gegroeid dat het bijna onmogelijk was geworden voor bezoekers om van alle stages te proeven ‼ Het ruime aanbod aan verschillende stages blijft komende editie behouden, maar we gaan het terrein iets knusser opzetten".

For all who love ...
In 2012 gingen Amsterdamse clubs 'AIR' en 'Paradiso' een samenwerking aan voor de eerste editie van het openminded festival. Gay.nl is vanaf dag één nauw betrokken geweest bij de organisatie van het festival  Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag' en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken hebben  Milkshake festival viert de stad, zet zich in voor meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar en is er 'For all who Love' ... ‼

Voor meer informatie:  www.milkshakefestival.nl

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                                       

zondag 18 oktober 2015

Amsterdam Lowlanders | Rugbyers gaan weer uit de kleren voor een kalender

Amsterdam – Het homo- en heterovriendelijke Amsterdamse rugbyteam Lowlanders heeft vrijdagavond wederom een naaktkalender gepresenteerd. Met de verkoop van de kalender hoopt het team voldoende financiële middelen te vergaren om volgend jaar af te kunnen reizen naar de Verenigde Staten om daar deel te kunnen nemen aan het wereldkampioenschap rugby voor gay teams.

Het is niet voor het eerst dat de Lowlanders geheel uit de kleren gaan om activiteiten van de club te financieren. Een jaar geleden werd ook al een niets verhullende kalender uitgebracht. Door alle mediaophef toen werden de mannen uitgenodigd om tijdens een live uitzending van het VARA-programma DWDD nogmaals in adamskostuum te verschijnen.

Het thema van de kalender voor 2016 is 'The Edge of Amsterdam'. De rugbyers werden dan ook gefotografeerd op enkele minder bekende plekken van de stad. Zo waren onder meer de NDSM-werf en Station Sloterdijk het toneel van de naakte krachtpatsers. Hoeveel kalanders verkocht moeten worden om het team in de zomer van 2016 te laten afreizen naar het WK is niet bekend.

Het gay rugbyteam Lowlanders, het enige heterovriendelijk team van Nederland, is onderdeel van de Amstelveense Rugby Club (ARC) en bestaat sinds 2003. 

De kalender kan je hier bestellen:  Amsterdam Lowlanders – Kalender 2016


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Zie.nl – ZoomIn.tv