zaterdag 25 juli 2020

Pride - Picl | "Elke week een LHBTIQ+-film vol romantiek, spanning en drama"

Ter ere van de 25e editie van Pride Amsterdam kijk je op Picl in samenwerking met OUTtv vanaf zaterdag de mooiste LGBTIQ+-films. Met elke week een nieuwe titel is er genoeg reden om lekker onderuit te zakken en te genieten van: Air, Last Ferry, The Accompanist en Moffie. Vandaag – zaterdag 25 juli 2020 – trapt het programma af met Air (Luft):

De zeventienjarige Manja woont in een hoogbouwproject aan de rand van de stad. De rebelse Louk, die ook zeventien jaar is, woont verderop in een bos. De twee meisjes ontmoeten elkaar en worden verliefd. Wanneer Manja ontdekt dat Louk door 't verlies van haar moeder emotionele problemen heeft, wil ze niets liever dan haar vriendin helpen.

Voor meer informatie:  KLIK HIER


bronnen: Herrie.com – Roos de Soete → Persbericht / Picl.nl / YouTube.com


      
                                                   
      
                                                  

Amsterdam – Live op AT5 | "De Pride van start met Corona-proof programma"

Amsterdam  →  Vandaag gaat 'Pride Amsterdam' van start met een Corona-proof programma. De hele week worden er in Amsterdam activiteiten georganiseerd om extra aandacht te vragen voor 'Homo-emancipatie' ‼  "AT5" maakt 'Live-uitzendingen' en 'reportages' gedurende de week. Ook Pride Amsterdam heeft in samenwerking met OUT.tv en Salto een eigen Live-stream.

Vanwege 't Corona-virus is er dit jaar géén Botenparade, géén Pride Walk en zijn er geen grootschalige feesten. De organisatie heeft daarom een alternatief programma gemaakt voor Pride Amsterdam.

Lees verder op de website van AT5.nl:  Live op AT5 | "Pride van start met Corona-proof programma" ‼ 
                                             
                                                                
Zandvoort | "Hijs ook de Regenboogvlag tijdens Pride At The Beach"  /  Zandvoort | "Hang de Regenboogvlag uit ‼  Juist nu" ‼ 
                                                                                     
                                                    
Extra: 
OM zal niet snel toestemming geven voor lokagenten tegen antiHomogeweld  /  A'dam | "Politie mag geen lokagenten inzetten" 
                                                      
       
                                     
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: AT5.nl / Twitter.com – AT5.nl / YouTube.com / Twitter.com – ActuMa
                                                    
                                                

vrijdag 24 juli 2020

Verenigde Naties | De VN houden steeds vaker rekening met LHBTIQAP+'ers ‼

Verenigde Naties  →  Via de talrijke verdragsorganen houden de Verenigde Naties steeds vaker rekening met HoLeBi's, Transgenders en Intersekse mensen. Dat stelt ILGA World vast.

Een VN-verdragsorgaan – in het Engels "UN Treaty Body" – is een comité van onafhankelijke experten die de implementatie van een VN mensen- rechtenverdrag monitort. Met andere woorden, zo'n verdragsorgaan bekijkt of ondertekenaars van een mensenrechtenverdrag zich wel houden aan de afspraken. 

Samen bevatten de rapporten van deze verdragsorganen over 2019 maar liefst 137 verwijzingen naar: Seksuele Geaardheid, Genderidentiteit & Genderexpressie en Sekse-kenmerken (SOGIESC) in 66 opmerkingen gericht aan 56 van de 193 VN-lidstaten.


bronnen: BeOut.be / YouTube.com



                                                            

Israël | Israëlisch parlement stemt voor afschaffing van: 'Conversietherapie' ‼

Israël - Conversietherapie  →  De Knesset, het Israëlisch parlement, heeft een wetsvoorstel aangenomen die Conversietherapie moet verbieden. Het voorstel kwam van de oppositie, maar twee regeringspartijen stemden voor ‼  Conversietherapie is een behandelings- methode waarbij geprobeerd wordt iemands 'seksuele geaardheid' of 'genderidentiteit' te veranderen. In veel landen vindt er nu een beweging plaats om een einde te maken aan de omstreden therapie.

42 parlementariërs stemden voor, 36 tegen. De wet moet nog wel twee keer door het parlement voordat deze in werking kan treden. Als die uit- eindelijk wordt aangenomen, wordt Conversietherapie gezien als 'n mensenrechtenschending. Psychologen die zich toch schuldig maken aan deze vorm van therapie kunnen hun licentie voor vijf jaar verliezen.
                                               
                                                      

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Nitzan Horowitz / Facebook.com - OUT.tv



                                                                  

donderdag 23 juli 2020

Pride A'dam | PRIDE TV van 25 juli t/m 02 augustus LIVE op televisie bij Salto

Amsterdam  →  Haal deze zomer de Pride in huis met PRIDE TV - het LIVE TV-kanaal van Pride Amsterdam & Salto. Bekijk 24/7 LIVE-talkshows, debat, interviews, achtergrondverhalen en de beste LHBTIQ+ films, series & documentaires. 

Voor de volledige programmering ga naar Salto.nl of klik Hier (pdf). 
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Pride Amsterdam
                                                         
                                                              

Woensdag 22 juli 2020 | "Nijmegen – Vierdaagse - Roze Woensdag → Video's"

Roze Woensdag: dat betekent Roze Pannenkoeken  Bennie Solo fleurt de boel op met z'n Vierdaagselied, maar dat geldt helaas niet voor pensionado's Fred en Ryan. Zij zijn diep teleurgesteld en boos. Hun Vierdaagse is in duigen gevallen. 

Al 19 jaar sparen ze om een week op hun favoriete camping te overnachten en te wandelen met al die mede-wandelaars ‼ En nu krijgen ze ook nog eens niet al hun geld terug. Voor hen hoeft het niet meer ... bekijk de eerste video ‼

Meer over dit programma:  OmroepGelderland.nl/4daagse
                                               
                                                   
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Roze Woensdag 2020 | "Een feest voor iedereen, maar dit jaar net even anders" ‼ 

bronnen: OmroepGelderland.nl / Twitter.com – Bennie Solo / YouTube.com


      
                                               
      
                                         
      
                                                   

woensdag 22 juli 2020

Amsterdam Gay Men's Chorus zingt voor Lesbische grootmoeders Tine en Lien

Amsterdam  →  Het Amsterdam Gay Men's Chorus (AGMC) heeft voor Tine Wervers en Lien Bijl gezongen. Zij zijn de Lesbische oma's van Robert Andringa ‼  Tine Wervers en Lien Bijl zijn het oudste Lesbisch koppel in Amsterdam


bronnen: BeOut.be / YouTube.com



                                                    

Vanaf donderdag op TV bij TLC | "Louisa & Rowan – Eerste Hulp Bij Poetsen" ‼

Televisie  TLC    Louisa & Rowan zijn terug op de buis bij TLC ‼  In de nieuwe serie 'Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen' steekt het bekendste Transgender-stel van Nederland de handen uit de mouwen. Soppen, stoffen en poetsen; schoonmaken zit in hun gipsy- DNA en Louisa doet de hele dag niets liever. 

'Met liefde' trekken ze dan ook het land in om met hun "schoonmaak-skills" vieze huizen weer brandschoon te maken ‼  Ze ontmoeten bewoners die vanwege 'uiteenlopende redenen' niet meer in staat zijn om hun huis schoon te maken, laat staan te houden. Louisa & Rowan schieten te hulp: niet lullen maar poetsen ‼  
                                                       

                                    
Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen is vanaf donderdag 23 juli t/m donderdag 27 augustus om 20:30 uur te zien bij TLC en op Dplay ‼

TV-Tip:  Louisa & Rowan - "Eerste Hulp Bij Poetsen"    Iedere donderdag van 23 juli t/m donderdag 27 augustus    TLC    Van 20:30 t/m 21:30 uur

Zie ook:
   Louisa & Rowan - Eerste hulp bij poetsen | "Stoffen en soppen als laatste redmiddel" 
   Louisa & Rowan ruimen puin | "Ze kokhalzen van vieze onderbroeken en veel meer" 

bronnen: DiscoveryBenelux.nl / Facebook.com – TLC Nederland



                                                     

dinsdag 21 juli 2020

Roze Woensdag 2020 | Een feest voor iedereen, maar dit jaar net even anders

Nijmegen  Roze Woensdag  →  Géén groots feest op "Roze Woensdag" dit jaar, toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zicht- baarheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Zichtbaarheid is een belangrijke factor in de acceptatie van LHBTIQ'ers 

Stichting 'Roze Woensdag' komt dit jaar op 'Roze Woensdag' (woensdag 22 juli 2020) in samenwerking met de 'Vierdaagsefeesten' en andere (LHBTIQ+) partijen met een vervangend programma. Ook doet 'Roze Woensdag' een oproep aan alle inwoners van Nijmegen    "Overspoel de stad met Roze en Regenbogen" ‼


Lees verder op de website van RozeWoensdag.nl:  "Roze Woensdag, een feest voor iedereen" ‼

Zie ook:
bronnen: RozeWoensdag.nl / Twitter.com – InDeBuurt024
                                                                    
                                                    

Amsterdam – Anti-Homo geweld | Daan (24) aangevallen en geslagen op feest

Amsterdam – Anti-Homo geweld  →  De 24-jarige Daan Zondervan is nog steeds in shock van wat hem afgelopen zaterdag overkwam tijdens een openluchtfeest in Noord. Hij werd aangevallen en geslagen omdat hij "een kankerflikker" is ‼  "Ze beseffen niet wat voor impact dit heeft", vertelt hij aan 'AT5'.

De rave vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats in het Keerkringpark in Amsterdam-Noord. Volgens Daan – die wel vaker naar dit soort feestjes gaat – liepen er die avond mensen rond die er normaal gesproken niet komen. Er heerste voor zijn gevoel 'een hele andere sfeer'. "Ik droeg die avond een pakje met een rok. Hierdoor kreeg ik negatieve blikken van een paar bezoekers".
                                                     

                                       
Enkele  jongeren gedroegen zich vijandig richting Daan. "Ik heb nog geprobeerd om met een aantal van hen in gesprek te gaan, maar wat ik dan te horen kreeg was: "Ga gewoon weg" ‼  Daar viel niet mee te praten" ‼'

Lees verder op de website van AT5.nl:  Opnieuw anti-Homo geweld | "Daan (24) aangevallen en geslagen op feest in Amsterdam-Noord"

Zie ook:
bronnen: AT5.nl / Facebook.com – Daan Zondervan / Facebook.com - AT5.nl



                                                               

maandag 20 juli 2020

What Would You Do ?! | "Gay atleet 'Adam Rippon' krijgt hulp bij Coming-Out"

What Would You Do ?! is de naam van een Amerikaanse verborgen camerashow, waarin situaties worden gecreëerd waarin 't publiek zonder het te weten een rol krijgt. De setting deze keer: een restaurant, een atleet die Gay is en zijn coach, die een Coming-Out niet ziet zitten. Wat gebeurt er als die atleet even naar de wc gaat ?!

What Would You Do ?! is een populaire verborgen camerashow op de Amerikaanse zender 'ABC'. In de meest recente uitzending was Olympisch kunstschaatser Adam Rippon te gast, die mocht komen raden hoe onbekende mensen reageren op een situatie waarin ze verzeild zijn geraakt.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Verborgen Camera | "Gay atleet krijgt hulp bij Coming-Out" ‼

bronnen: Winq.nl / ABC·News.go.com → Video



                                                                     

Rusland | Hetero's en LHBT+'s aangehouden na protest tegen: Vladimir Poetin


Rusland  Vladimir Poetin – Protest  →  In Rusland werden iets meer dan 140 Hetero's en LHBTIQ+ mensen hardhandig gearresteerd nadat ze protesteerden tegen zowel het feit dat president Vladimir Poetin de komende zestien jaar nog aan de macht blijft, als tegen de grondwettelijke veranderingen die daar een gevolg van zijn.

De open-democratiemonitor 'OVD-Info' meldde dat zo'n 142 mensen werden vastgehouden in politiebusjes tijdens protesten op het Poesjkin- plein in Moskou. Ook een 'AFP-journalist' werd kort aangehouden ‼  Ongeveer 500 demonstranten, van wie velen gezichtsmaskers droegen met het woord "nee", riepen Vladimir Poetin op om af te treden en staken spandoeken op tegen de hervormingen.

Het verbod op het 'Homohuwelijk' is grotendeels symbolisch, aangezien Homohuwelijken en adopties van hetzelfde geslacht in Rusland al "verboden waren" en het zeer onwaarschijnlijk is dat ze gelegaliseerd worden, maar het schrijven van de maatregel in de grondwet verankert de anti HoLeBi en Transgender overtuigingen van het land nog meer in de wet - en maakt het bijna onmogelijk voor toekomstige hervormingen. Het betekent ook dat in het buitenland geregistreerde huwelijken, die eerder door Rusland waren erkend, niet meer geldig zijn.



bronnen: HoLeBi.info / NU.nl → Video
                                                                      
                                                 

zondag 19 juli 2020

Music | 'Troye Sivan' ondergaat een gedaanteverwisseling in de video: 'Easy' ‼

'Troye Sivan' ondergaat een ware gedaanteverwisseling in de video van "Easy". Het filmpje begint vrij sober, maar kijk vooral wat er gebeurt na 1 minuut en 15 seconden: een jonge 'David Bowie'. Let ook op de 'achtergrondmuzikanten' – die een bijzondere playback act in huis hebben.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com
                                       
                                         

                                

Tilburg – Kermis | "Een Kermis die Corona-proof is, maar géén Roze Maandag"

Tilburg – Kermis  →   Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse Kermis sinds decennia bekend als 'Roze Maandag'. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. In 2020 zou Roze Maandag vallen op maandag 20 juli

Helaas gaat dit door de Corona COVID-19 maatregelen niet door. In plaats van in 2020 vieren we in 2021 onze dertigste editie. Wil jij up-to-date blijven van alle activiteiten ?! Volg ons op Facebook en Instagram ‼

bronnen: RozeMaandag.nl / Facebook.com – RozeMaandag.nl → Video


  
                                                   
Door de 'Corona-crisis' zijn er extra veiligheidsmaatregelen en veel minder attracties dan normaal op de Tilburgse kermis, die vrijdagmiddag opende voor publiek. "Als het te druk wordt, heeft de gemeente de optie om de pleinen te sluiten", zegt kermiswethouder Rolph Dols.

bron: OmroepBrabant.nl / Artikel op de website van: OmroepBrabant.nl
                                                                  

                           
In Tilburg is vrijdag een zogenoemde VAKANTIE-KERMIS van start gegaan. Het gaat niet om de echte Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux. Waar de kermis vorig jaar nog ruim tweehonderd attracties telde, zijn dat er dit jaar vanwege de Corona-crisis slechts ± vijftig.

bronnen: HartVanNederland.nl / Kijk.nl → Video / Artikel op de website van: HartVanNederland.nl 
                                                                                       

                                                             
Zie ook:

bronnen van onderstaande video's:  Tilburg – Vakantiekermis → YouTube.com – Kermis FM Tilburg -&- Omroep Brabant