zaterdag 8 februari 2020

VS – Super Bowl 2020 | Video: 'Shakira & Jennifer Lopez' – Super Bowl Medley

Heel Amerika zat weer aan de buis gekluisterd voor de 'Super Bowl'. In de pauze traden Jennifer Lopez en Shakira op, die zo'n beetje al hun hits in 14 minuten propten.

Op het eerste gezicht lijkt de "Halftime Show" van Shakira en Jennifer Lopez vooral op een rommelige hit-potpourri ‼  Maar de gerenommeerde muzieksite Pitchfork heeft zich er even in verdiept en ja, het is wat veel van alles. Maar er zit wel degelijk een duidelijke lijn in die diversiteit en in- clusiviteit viert middels zang en vooral dans. Even lezen, daarna kijken naar Sjak en Djen.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                

Daan Leguijt (20) uit Nijkerk wil graag ambassadeur van 'Youth Pride' worden

Nijkerk    De 20-jarige Daan Leguijt uit Nijkerk kwam vijf jaar geleden Uit de Kast. Hij ging op dat moment naar school in Barneveld, een plek waar Homoseksuelen niet altijd even makkelijk worden ontvangen.  Daan Leguijt ondervond het aan den lijve. Nu wil hij als genomineerde voor het ambassadeurschap van "Youth Pride" verandering teweegbrengen.

Toen 'Daan' ervoor uitkwam dat hij op jongens viel, merkte hij dat het lastig was erover te praten in Barneveld. Hij voelde de behoefte daar iets aan te veranderen en kwam via Instagram uit bij een jongen die zich als ambassadeur inzette voor "Youth Pride", de jongerenafdeling van LHBTIQ+-organisatie 'Pride Amsterdam' ‼  "Ik zag de dingen die hij deed en dacht: dat is zó gaaf. Hij zet zich in voor die organisatie en ik dacht: Dat zou ik ook willen", vertelde 'Daan' vrijdag in De Week van Gelderland.
                                                                            

                                              
Daan Leguijt ontdekte dat het ambassadeurschap van Youth Pride ieder jaar aan iemand anders wordt toebedeeld. Hij trok de stoute schoenen aan en besloot 'een e-mail' te schrijven naar de organisatie ‼  Die pikte hem er als één van de negen genomineerden uit. Inmiddels is de campagnetijd in volle gang en probeert Daan het ambassadeurschap te veroveren.

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com / Twitter.com – OmroepGelderland.nl
                                                     
                                                              

vrijdag 7 februari 2020

Televisie - NPO Zapp – Brugklas - Gaydar | "Jairo heeft een crush op Marnix" ‼

Televisie-serie 'Brugklas'  →  'Jairo' heeft een crush op Marnix in de televisie-serie Brugklas en komt er via Tommy achter dat Marnix ook Homo is. Jairo biecht Marnix dapper op dat hij op hem valt, maar valt hij ook op hem ?!

bron: Zapp.nl
                                                   
                                                                 

Voetbal | "Topvoetballer moet Uit de Kast komen voor acceptatie van Homo's"

Sport – Voetbal  →  Voetbalster 'Vivianne Miedema' heeft zich in de Britse media opgeworpen als een voorvechtster van de acceptatie van 'Homoseksualiteit' in het mannenvoetbal. De spits van 'Arsenal' liet bij de BBC en The Guardian optekenen dat 'Homoseksualiteit' pas echt geaccepteerd zal worden als een nog actieve topspeler Uit de Kast durft te komen.

"Ik begrijp nog steeds niet waarom het uitmaakt of iemand Homo is. Zeker in het voetbal, waar we allemaal dezelfde passie delen" ‼, zegt Vivianne Miedema. "Voor mij maakt het niet uit wie er op het veld staat en wie je steunt. Ik denk dat we slim genoeg moeten zijn om het vriendelijk te hou den en om te weten waar de grens ligt".

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Vivianne Miedema roept 'mannelijke topper' op Uit de Kast te komen voor Homo-acceptatie" ‼
                                                                    

                                                    
bronnen: NOS.nl / Facebook.com  RozeGolf.net / Facebook.com – DeGaykrant.nl → AD.nl
           
                           

                                                                                  

donderdag 6 februari 2020

'Genderneutraal opvoeden' in opmars ‼ | "Waarom wekt 'dit' weerstand op" ?!

België  Scriptie  →  De scriptie "Genderneutraal opvoeden in opmars: Waarom wekt Genderneutraal opvoeden weerstand op" ?!  van Giulia Latinne greep naast de Vlaamse Scriptieprijs 2019  In deze scriptie wordt onderzocht waarom de 'Genderneutrale opvoeding' weerstand opwekt in onze samenleving. 

Volgens Hogeschool PXLstudente 'Giulia Latinne' is de voornaamste reden de verwarring tussen de term "Gender", dat slaat op de ideeën over meisjes en jongens, met de sekse of het biologisch geslacht.

Waarom we neerkijken op Genderneutraal opvoeden: "We horen vaak dat we van onze zonen Homo's maken" ‼

In tijden van #MeToo en #TimesUp is Genderneutraal opvoeden erg populair. Maar ouders die Gendergelijkheid nastreven, krijgen regelmatig de wind van voren. "Als onze zonen geen Homo's worden, dan gaan ze zeker gepest worden op school".

Bij de Vlaamse Scriptiebank lees je: het volledige artikel en vind je de scriptie 
bronnen: BeOut.be / ScriptieBank.be / Facebook.com – BeOut.be                                                        

Heracles – 'Cyriel Dessers' | "Bedenk iets anders dan liedje met 'Homo' erin" ‼

Zondag speelde 'Willem II' in eigen huis tegen 'Heracles Almelo' (1-0). Bij Heracles speelt oud NAC-spits Cyriel Dessers. De fans van Willem II hadden het gedurende de wedstrijd op de spits gemunt. Via Twitter reageerde Cyriel Dessers op de liedjes die de fans over hem zongen.

► "Haha, 'vind die rivaliteit echt top', was ook echt een goede sfeer ‼  Daar kan ik van genieten, alleen volgende keer iets anders bedenken dan een liedje met 'Homo'  Dan is het pas echt top" ‼, plaatste 'Cyriel Dessers' op zijn Twitterpagina. De spits reageerde daarmee op iemand die hem een compliment gaf over hoe hij met het gedrag van de Willem II-fans omging. 
                                             
                                                        
Positieve reacties
Cyriel Dessers wordt op Twitter inmiddels overspoeld met mooie reacties. Zijn houding wordt ook door de fans van Willem II erg gewaardeerd ‼  

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Cyriel Dessers / Twitter.com – VTBL.nl
                                                          
                                                                                             

woensdag 5 februari 2020

Rusland – Nederland | Russische 'Anna Dvornichenko' krijgt asiel in Nederland

Activiste 'Anna Dvornichenko' heeft asiel gekregen in Nederland.  Anna Dvornichenko ontvluchtte Rusland nadat ze werd beschuldigd van extremisme en het maken van Homo-propaganda voor minderjarigen.

In de zomer van 2019 deed ze aangifte bij de politie nadat ze twee keer werd aangevallen. Volgens de LGBTI+–activiste weigerden de autori- teiten een onderzoek in te stellen. In plaats daarvan dreigden ze Anna Dvornichenko te vervolgen voor haar activisme.

In een interview met de nieuwssite Donnews.ru zei 'Anna Dvornichenko' dat Nederland haar asielverzoek binnen tien dagen goedkeurden, nadat ze vorig jaar oktober Rusland ontvluchtte. 

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Russische Anna Dvornichenko krijgt asiel in Nederland" ‼


bronnen: BeOut.be / Twitter.com – PinkSixty News
                                                         
                                                    

Amerika | Caucus in Iowa: "Vrouw komt erachter dat Pete Buttigieg 'Gay' is" ‼

Amerika  →  Pete Buttigieg gaat net aan kop in Iowa voor Bernie Sanders - tenminste wat aantal kiesmannen betreft. Bernie Sanders staat voor in de 'popular vote'. De vrouw in de video heeft net haar stem op "Pete Buttigieg" uitgebracht als ze erachter komt dat hij 'Gay' is. Ze wil snel haar stem veranderen
                                                                     
  
                                              
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Amerika | 'Pete Buttigieg'  De eerste Homoseksuele Amerikaanse president ?!  
   Amerika | Helft van de Amerikanen is klaar voor een 'Homoseksuele president'

bronnen: VandaagEnMorgen.nl / YouTube.com / AD.nl – Algemeen Dagblad → Video
                                                  
                                                                                           

dinsdag 4 februari 2020

De Regenboog | 'Paul de Leeuw' opent vrijdag een nieuwe Gaybar in Nijmegen

Nijmegen  Vrijdag 07 februari 2020    Paul de Leeuw zingt komende vrijdag bij de opening van de nieuwe Gaybar De Regenboog in Nijmegen. Dat doet hij door zijn nummer Vlieg Met Me Mee [Naar De Regenboog] live te zingen voor het publiek.

De Nijmeegse horecazaak is de derde vestiging van De Regenboog. De formule zit al in 'Rotterdam' en 'Eindhoven'. Op de locatie aan de Van Welderenstraat zat eerder Homokroeg ThomTom. Uitbater van dat café Tom Huntink was na vijf jaar horeca toe aan 'een nieuwe uitdaging'.

De opening van De Regenboog met Paul de Leeuw op vrijdag, krijgt op zaterdag een vervolg met een optreden van Karin Bloemen.  Het fees– telijke openingsweekend is er één in een lange rij van feestweekenden in de Regenboog Nijmegen

Lees verder op de website van Gelderlander.nl:  "Paul de Leeuw opent nieuwe Gay-horecazaak in Nijmegen" ‼
                                               
                                                         
                                                               
Zie ook: 
Opening Gaybar 'De Regenboog' in Nijmegen  /  De Regenboog opent filiaal in Nijmegen  /  Opening bar 'De Regenboog' in Nijmegen 

Update:  Facebook.com | "De Regenboog in Nijmegen"  /  Nijmegen - De Regenboog | "Jamai opent nieuwe Gaykroeg in Nijmegen" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Gelderlander.nl / Facebook.com - Gelderlander.nl                                                             

Europa → ILGA-Europe | Steeds meer LGBTIQ+'ers op de vlucht binnen Europa

'ILGA-Europe' stelt vast dat HoLeBi's en Transgenders in Oost-Europa steeds meer het mikpunt zijn van pestgedrag. Al dan niet door of met goedkeuring van de overheid. Er is ook toename van het aantal LGBTI+'s op de vlucht binnen Europa.

                                                         

                                               
'ILGA-Europe' – de koepel van Europese- en Centraal-Aziatische LGBTI+-organisaties – verzamelde gegevens van 49 Europese- en vijf Centraal-Aziatische landen.

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Steeds meer LGBTI+'s op de vlucht binnen Europa"


bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland                                                                                                                   

maandag 3 februari 2020

Brazilië – Gordon & Jewerton Almeida | "Vindt 'Gordon' de liefde in Brazilië" ?!

Brazilië  →  "Gordon" maakt momenteel een bijzondere reis door Brazilië en hij ontmoet daar ook nieuwe mensen ‼  Op Instagram en Facebook laat hij zien dat hij het wel heel gezellig heeft met een model.

Op Instagram is te zien dat "Gordon" en de jongeman heerlijk tegen elkaar aan liggen. En "Gordon" schrijft bij de kiekjes dat hij hem ontzettend dankbaar is voor de tijd die ze samen hebben doorgebracht: "Ik vind vooral de natuur beeldschoon in Rio de Janeiro. Thanks 'Jewerton Almeida' for the super time we spent" ‼  "Crazy carioca" ‼
                                        
Lees verder op de website van ShowNieuws.nl:  "Vindt Gordon de liefde in Brazilië" ?!


bronnen: ShowNieuws.nl / Facebook.com – ShowNieuws.nl                                                                              

► Darklands | Stem op je favoriete fetisj-foto's in de Morepixx 2020-wedstrijd ► België - Antwerpen | Darklands 2020 van 4 tot 9 maart – Thema: Pretpark ‼

België - Darklands 2020    Net als vorig jaar is er een Morepixx-fotowedstrijd voor foto's in een 'fetisj-context'. Je kan nog stemmen t/m 13 februari 2020 ‼

Je kan stemmen op 2 van de vijftien finalisten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens: 'Darklands 2020'   'Darklands' vindt plaats in de Waagnatie in Antwerpen van 04 t/m 09 maart 2020.

Dit artikel is eerder geplaatst op 15 januari 2020 op: GayNieuws.blogspot.com

Stemmen doe je HIER ‼ 

bronnen: BeOut.be / MorePixx.comBelgië    Darklands – de vroegere Leather & Fetish Pride Belgium – krijgt een extra dag. De festiviteiten starten nu op donderdag 05 maart, met een prelude op woensdag 04 maart en lopen tot maandag 09 maart 2020.

Darklands 2020 vindt plaats in de Waagnatie in Antwerpen en krijgt 'Pretpark' als decor-thema. 

Dit artikel is eerder geplaatst op 24 juli 2019 op: GayNieuws.blogspot.com ‼

Zie ook:  
Leather & Fetish Pride Belgium heet vanaf 2020 Darklands  /  Darklands 2020 van woensdag 04 tot maandag 09 maart in Antwerpen 

Update I:
Antwerpen → Darklands Festival 2020 | "The Darkride Of Your Life" ‼  /  Furry Social door Dutch Furries op Darklands 2020 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   België - Antwerpen – Video | Aftermovie: "Leather & Fetish Pride Belgium 2019"  
•   België - LeatherPride · Darklands | "Genomineerden X-Awards bekend gemaakt"

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – Lady Kali / YouTube.com


        
                                                             

zondag 2 februari 2020

Australië · Sydney · World Pride 2023 | 'World Pride' gaat in 2023 naar Sydney

Australië – Sydney – World Pride      Sydney mag in 2023 de 'World Pride' organiseren ‼  De Australische stad werd boven de andere kandidaat-gaststeden Houston in de Amerikaanse staat Texas en Montreal in Canada verkozen.

De organisatoren verwachten dat meer dan een miljoen mensen naar 'Down Under' zullen afzakken. De Australiërs kregen 60 procent van de stemmen achter hun stad tijdens het biedingsproces.

Het is de eerste keer dat de twee-jaarlijkse 'World Pride' naar het Zuidelijke halfrond gaat en dit ter gelegenheid van de "45ste verjaardag" van de Gay And Lesbian Mardi Gras en de "vijftigste verjaardag" van de eerste Australische Gay Pride Week.
                                                                          
        
                                                                                                    
Lees verder op de website van GayNews.nl:  "World Pride gaat in 2023 naar Sydney" ‼ 

Zie ook: 
bronnen: GayNews.nl  / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl