zaterdag 20 juni 2015

Amsterdam - New York | Onderzoekers stap dichterbij vaccin tegen Hiv & Aids

Onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en de Cornell University in New York lijken een stap dichterbij te zijn gekomen in de ontwikkeling van een vaccin tegen Aids. Na 17 jaar onderzoek is het ze gelukt om antistoffen op te wekken die besmetting met het Aids-virus kunnen tegenhouden. Dat hebben ze gepubliceerd in het vakblad Science

Hiv zit in een zogenoemd 'envelopeiwit' verpakt. Een vaccin moet het lichaam een seintje geven om met antistoffen het eiwit onschadelijk te maken. De onderzoekers wisten een eiwit te maken dat erg lijkt op het envelopeiwit, dat de juiste afweerreactie van het lichaam lijkt op te roepen. Dat bleek uit tests op proefdieren. De eiwitten die in eerdere vaccins zaten, lijken niet genoeg op het envelopeiwit.

Viroloog 'Rogier Sanders' van het AMC waarschuwt dat de strijd tegen Hiv 'nog niet gestreden is'. "Het virus verandert steeds. De variatie is vele malen groter dan bij het griepvirus, waardoor al elk jaar een nieuw vaccin gemaakt moet worden", aldus Sanders. Het vaccin dat nu gemaakt is, is actief tegen twee stammen van het Aidsvirus. De wetenschappers zoeken nu een antwoord op de vraag hoe ze antistoffen kunnen opwekken die zoveel mogelijk stammen aanpakt.


bronnen: Gay.blog.nl / Parool.nl / YouTube.com


        
                               

Maastricht Colours You - 20 juni '15 | Programma: "Roze Zaterdag Maastricht"

Zaterdag 20 juni is het voor de derde keer 'Roze Zaterdag' in Maastricht. Het is de afsluiting van de 'Roze Week', gehouden onder het motto 'Maastricht Colours You'. Hoogtepunt is de 'PrideWalk' vanaf de Sint Maartenslaan.

Bij sportpark Jekerdal is een speciale 'ColoursCamping' ingericht. En natuurlijk zijn er feesten. Voor vrouwen-die-van-vrouwen-houden is er een speciaal vrouwenfeest en de afterparty 'MuchoMacho' in de Muziekgieterij is het startpunt van een nieuw feestconcept.

Programma 'Roze Zaterdag'

11.00-17.00 uur:  Expositie Sebastiaan, van martelaar tot Gay icon in het Bonnefantenmuseum
11.00-22.00 uur:  Expositie Books coming out of the closet in de Universiteitsbibliotheek    
11.30-12.30 uur:  Roze Viering – Amrath Grand Hotel de l'Empereur   
13.00 uur:  Start PrideWalk vanaf Sint Maartenslaan   
14.00 uur:  Opening Landelijke Roze Zaterdag op de Markt door burgemeester Onno Hoes (zijn laatste officiële handeling)   
11.00 uur:  Start InfoPromenade (een vijftigtal bedrijven en organisaties presenteren zich hier aan het publiek)    
12.00 uur:  Start InfoStage (op een podium aan de Maas zijn lezingen, debatten met overheidsinstellingen, muziek, de landelijke    
                herdenking van omgekomen brandweermensen, cultuur en religie)
13.00-17.00 uur:  Expositie Gijsen, Flikker op ‼ in Centre Ceramique    
14.00 uur:  Start ColoursStage (hoofdpodium op de Kesselskade met nationale artiesten)   
14.00 uur:  Start MarktPodium (podium op de Markt met voornamelijk lokale artiesten)   
15.00 uur:  Oefenrechtbank speelt oude zedenzaak artikel248-bis na   
15.00 uur:  Dansperformance FashionClash en Project Sally in Centre Ceramique   
19.00 en 21.15 uur:  Contested Waters    
20.00 uur:  Vrouwenfeest This=Us ‼ in de Groote Socièteit    
23.00 uur:  Afterparty MuchoMacho in de Muziekgieterij    

Voor meer Informatie:  Zie het PROGRAMMABOEKJE en de WEBSITE van 'MAASTRICHT COLOURS YOU'        
                             

vrijdag 19 juni 2015

België | "Joeri Baveghems krijgt levenslang voor de moord op Eddy Brouns" ‼

Het hof en de jury in het Tongerse assisengebouw hebben donderdag na een drietal uren beraadslagen de 23-jarige 'Joeri Baveghems' uit Hulshout veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op de 49-jarige Eddy Brouns uit Opglabbeek.

De mannelijke prostitué sloeg Brouns op 4 juli 2013 met een pan op het hoofd en wurgde hem daarna met een internetkabel.Hij stopte het lichaam in de kofferbak van de Dacia Sandero van Brouns en reed ermee naar zijn beste vriend in de Antwerpse Kempen.

Samen dumpten zij het lijk onder een deken en een laag takken en bladeren in de bossen van Hoogstraten. De laptop van Brouns werd verkocht. Intussen waren ook kopers gevonden voor het voertuig van het slachtoffer. Bij het aanhoren van zijn straf in de assisenzaal in Tongeren gaf de twintiger geen kick.

Zie ook:  
     
bronnen: Belga.be / GayLive.be / YouTube.com


                                         

Zweden - Göteborg - Haga - Gay Pride | "Een speciale Gay Pride voor kleuters"

Een Zweedse kleuterschool heeft voor de tweede maal een 'Gay Pride' optocht georganiseerd. Kinderen van zes klassen en hun begeleiders liepen in een bonte stoet door de straten van de Göteborgse wijk Haga. Ze droegen zelf gemaakte regenboogattributen met zich mee waaronder regenboogvlaggen en riepen leuzen als:  "Wie mag je liefhebben ?! Wie je maar wilt ‼"

De parade voor kinderen vond voor de tweede keer plaats en leert kinderen dat iedereen gelijk is, een belangrijk thema binnen de Hagahusets kleuterschool in het Zweedse Göteborg. "We zijn geen jongen of meisje, maar we focussen ons op de mens. Kinderen zijn verstandig. Ze denken dat het duidelijk is dat iedereen gelijk is", aldus Christina Rekstad, directrice van de kleuterschool. Ze hoopt dat de kinderen deze boodschap voor de rest van hun leven met zich mee zullen dragen. "Zij zijn onze toekomst", aldus Rekstad. De optocht kon op veel toeschouwers en bijval rekenen. 


bronnen: GaySite.nl / GP.se


                               

COC Nederland positief over plannen kabinet tot beperken geslachtsregistratie

Het kabinet laat een interdepartementale werkgroep voorstellen doen om verplichte geslachtsregistratie door de overheid te beperken of af te schaffen in situaties waarin mensen daar last van hebben. Dat bleek donderdagmiddag tijdens een debat in de Tweede Kamer met ministers Van der Steur (VVD) en Bussemaker (Emancipatie).

"Dit is een belangrijke eerste stap in de goede richting", reageert COC-voorzitter Tanja Ineke, "al is er nog een lange weg te gaan".

Wat het COC betreft moet de werkgroep binnen een jaar een forse beperking realiseren van het gebruik van m/v in formulieren en officiele documenten zoals het identificatiebewijs, ov-kaarten, studentenkaarten, etc. De belangenorganisatie wil dat verplichte geslachtsregistratie uiteindelijk geheel wordt afgeschaft.

Minister Van der Steur noemde verplichte geslachtsregistratie tijdens het debat 'ouderwets' en erkende dat transgenders, mensen met een intersekseconditie en anderen er problemen door kunnen ondervinden. Hij wil middels een 'korte klap' de meest schrijnende problemen oplossen. 

De minister laat daartoe een interdepartementale werkgroep voorstellen doen om het gebruik en openbaarmaking van het gegeven geslacht door de overheid te beperken. Ook zal de werkgroep bezien of het gegeven nog wel nodig is bij identificatie en welke wetgeving eventueel moet worden aangepast. Een externe organisatie gaat rapporteren waar zich voor transgenders en mensen met een intersekseconditie in het dagelijks leven de grootste problemen rond geslachtsregistratie voordoen en hoe die kunnen worden opgelost. De Staatscomissie Herijking Ouderschap wordt gevraagd om te komen met geslachtsneutrale voorstellen voor ouderschapswetgeving. De minister werkt zijn toezeggingen uit in een brief die na het zomerreces naar de Kamer gaat. 

Van der Steur gaf aan zich te kunnen voorstellen dat het mogelijk wordt om de categorie geslacht op officele documenten open te laten of door te halen middels een 'x.'   

SP, D66 en GroenLinks deden tijdens het debat verdergaande voorstellen. GroenLinks wil dat het geslacht van baby's bij de geboorte niet langer geregistreerd wordt. D66 en SP willen o.a. dat geslacht, net als seksuele orientatie en geloof, voortaan wordt beschouwd als een gevoelig persoonsgegeven dat de overheid niet zomaar mag verstrekken. Het COC juicht deze voorstellen toe. Er wordt naar verwachting binnen twee weken over gestemd. 

Het COC pleit sinds 2012 voor afschaffing van verplichte gelachtsregistratie door de overheid. Volgens de belangenorganisatie is het onnodig en leidt het tot dagelijkse problemen voor transgenders, mensen met een intersekseconditie en mensen die zich niet duidelijk man of vrouw voelen. "Het gaat de overheid niet aan wat mensen in hun ondergoed hebben",  aldus het COC.


bronnen: Gay.nl / COC.nl / YouTube.com


        
                             

donderdag 18 juni 2015

Amerika | "Madonna heeft de nieuwe video 'Bitch, I'm Madonna' online gezet"

De derde single van het album 'Rebel Heart' is uit. De video voor 'Bitch, I'm Madonna' zit vol cameo's van supersterren als Beyoncé en Katy Perry.

De video ging in première op Tidal, het muziekplatform van Jay Z dat door vele sterren wordt omarmd, onder wie Madonna. In de video, waarin Madonna met roze lokken een hotel op stelten zet, zijn cameo's te zien van Rita Ora, Chris Rock en Diplo.

Later zijn Katy Perry, Beyoncé, Miley Cyrus en Kanye West er ook in gemonteerd. Nicki Minaj, die een gast-rap doet op het nummer, komt voorbij op een videoscherm.

De video is gemaakt door 'Jonas Akerlund', die eerder Ray of Light, Music, American Life en Celebration regisseerde. De clip doet volgens sommigen denken aan Bad Blood van Taylor Swift. Ook heeft het einde wel wat weg van Ray of Light.

Zie ook:
Rits aan celebrities in video 'Bitch, I'm Madonna'  /  Supersterren in nieuwe clip van Madonna  /  Videosnack | 'Bitch, I'm Madonna'  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com - Vevo                               

'Uit de Kast' of niet ?! | Deze video's bewijzen het: "Christiano Ronaldo is Gay"

Cristiano Ronaldo vertoont wel heel veel homo trekjes met zijn 'vrienden' op zijn vakantieboot. De verschillende erecties en handtastelijkheden geven ons wel het vermoeden dat Ronaldo ook van het mannelijke geslacht houdt. Was hij dan die superster die uit de kast zou komen zoals laatst bekend werd ?!

Cristiano Ronaldo denkt dat hij door niemand bekeken wordt en dat hij zijn gang kan gaan. Nou zijn gang gaan kan die ook, alleen toch kijkt er toch iemand mee ‼ Deze foto's geven aan dat Ronaldo wel heel opgewonden raakt van zijn mannelijke vrienden. Gek genoeg, normaal gesproken is Ronaldo omringt door dames, nu is er geen één te bekennen en gedraagt hij zich 'Gay'.        
                                           

Amerikaanse documentaire uit 1961 over 'Homoseksualiteit' teruggevonden ‼

Een baanbrekende Amerikaanse documentaire over homoseksualiteit uit 1961, waarvan men dacht dat die verloren was gegaan of vernietigd was, is onlangs terug gevonden. De 1 uur durende video gaat over de houding van Amerikanen tegenover homoseksualiteit in de jaren 60 toen men net begon te praten over de legalisering van homoseksualiteit. 

Een uniek document uit lang vervlogen tijden. De video genaamd 'The Rejected' (de afgewezenen of de verworpenen) is een 1 uur durende video die destijds op de Amerikaanse televisie werd vertoond door het publieke televisie-station 'KQED' op 11 september 1961. Men gaat er ondertussen vanuit dat de video de oudste documentaire over homoseksualiteit uit de Verenigde Staten is. In de video ook interviews met antropologe 'Margaret Mead', experts inzake homoseksualiteit, homo activisten en psychiaters.

Wie de video wil bekijken moet er rekening mee houden in welke tijdsgeest deze gemaakt is. Want sommige stellingen of vragen zullen veel mensen in deze tijd shockeren. Al komen er ook stellingen voorbij die men vandaag nog hoort in het rijtje van vooroordelen tegenover homoseksualiteit. 

bronnen: HoLeBi.info / Out.com / Diva.sfsu.edu


                                

woensdag 17 juni 2015

Amerika – Showbizz | "Popster 'Miley Cyrus' lanceert Transgender-campagne"

Superster 'Miley Cyrus' heeft in samenwerking met Instagram een campagne gelanceerd om de aandacht te vestigen op de internationale transgender-gemeenschap.

"Ik lanceer vandaag #InstaPride in samenwerking met Instagram om verhalen te delen van transgenders uit het hele land", schrijft de popster op Instagram. "De komende twee weken ontmoet je hen en de mensen in hun leven die hen steunen''. Miley lanceert de campagne via haar stichting 'Happy Hippie', die zich inzet voor voornamelijk seksuele minderheden en dakloze jeugd.

De zangeres startte de campagne met het verhaal van een 19-jarige student die onlangs van geslacht veranderde. "De portretten dienen als positieve voorbeelden voor jonge mensen die worstelen met hun identiteit", legt Miley uit aan Time. "Het zijn referentiepunten voor degenen die niemand kennen die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam''.


bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                                   

Een nieuwe Award·show om de Gay community 'te omarmen en ondersteunen'

Karin Bloemen opent op 29 juni de eerste editie van de Rainbow Awards. In Pathé Tuschinski in Amsterdam worden die dag awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap.

"Met haar jarenlange inzet voor de roze gemeenschap is Karin de ideale ambassadeur voor dit evenement", laat de organisatie van de awardshow weten.

Volgens organisatoren Diva Mayday, Peter van Vught en Gay.nl blijft de positieve aandacht voor die gemeenschap nu nog beperkt tot de Gay Pride en momenten waarop een bekendheid uit de kast komt. "Het toenemende geweld tegen homo's en sluitende horecazaken halen vaker het nieuws".

Bloemen vindt het een eer om de prijzen uit te reiken. "Als liefhebster van Amsterdam en het stadse leven vind ik het belangrijk dat wij onze gay community omarmen en ondersteunen", aldus de artieste. "Zij brengen de rock 'n' roll weer terug naar de stad, waar het hoort". Bloemen is overigens ook genomineerd voor een prijs, en wel in de categorie Comedy Award.


bronnen: Parool.nl / YouTube.com


        
                                           

Eisenstein in Guanajuato | "Homo-film van 'Peter Greenaway' naar Rusland" ‼

Eisenstein in Guanajuato, de nieuwe 'omstreden' film van de Nederlands-Britse regisseur 'Peter Greenaway', wordt uitgebracht in Rusland.

Dat heeft distributeur Cinemien woensdag gemeld.

De film is aangekocht door filmmaatschappij Volga. De release is opmerkelijk omdat het Russische filmfonds weigerde de film financieel te steunen omdat homoseksualiteit een prominente rol speelt in het verhaal. De 'promotie' van homoseksualiteit is in Rusland bij wet verboden. 

De film vertelt over het leven van de beroemde Russische regisseur 'Sergej Eisenstein' en concentreert zich vooral op een homoseksuele affaire die hij in de jaren dertig in Mexico had toen hij daar een film draaide. Eisenstein, die wereldberoemd werd met zijn film Battleship Potemkin, wordt beschouwd als een van de grootste filmmakers die Rusland ooit heeft voortgebracht.

Om in Rusland te worden uitgebracht moet een film een stempel van goedkeuring krijgen van het ministerie van Cultuur. Het is nog niet duidelijk of dit problemen gaat opleveren voor de film van Greenaway. Eisenstein in Guanajuato ging in februari in première op het festival van Berlijn. De film is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.

Vijftig
De 73-jarige Greenaway, die ooit begon als schilder, maakte de afgelopen kwart eeuw meer dan vijftig films. Zijn verhalen zijn meestal zeer gelaagde zwarte komedies met weinig plot en een surrealistische, weelderige vormgeving. Hij regisseerde onder meer de omstreden film The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover die onder meer kannibalisme aansnijdt. Ook maakte hij de film Nightwatching, over het leven van schilder Rembrandt van Rijn.

Hoewel Greenaway in Wales werd geboren, woont en werkt hij al bijna twintig jaar in Amsterdam.

Zie ook:  Film over Homoseksuele affaire wordt uitgebracht in Rusland  /  Omstreden 'Homofilm' naar Rusland

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                               

dinsdag 16 juni 2015

EU | "Minister 'Bert Koenders' wil het Homohuwelijk in de hele Europese Unie"

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) wil zich in de Europese Unie hard maken voor erkenning van het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht. Dit zei hij vandaag in de Kamer tijdens een debat naar aanleiding van de Mensenrechtenrapportage 2014, die hij vorige week naar de Kamer stuurde. De rapportage geeft een overzicht van de buitenlandse activiteiten van het kabinet in 2014 op het gebied van de mensenrechten. 

In 15 van de 28 EU-lidstaten is het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht niet toegestaan. Minister Koenders: "In onze Europese Unie is het niet te begrijpen dat in zoveel lidstaten LGBTI's nog steeds niet met elkaar kunnen trouwen. Een sterk staaltje discriminatie in een Unie die prat gaat op gelijke behandeling van haar burgers. Het zou goed zijn als we daaraan snel eensgezind een positieve wending geven. Ik ga daarover in overleg met mijn collega's in het kabinet".

Zie ook:
•   Trouwen moet kunnen in heel Europa  /  D66: "Laat buitenlandse Homo's hier trouwen"    
•   COC Nederland  |  "Europese anti-discriminatiewetgeving beschermt alle Transgenders" 
•   D66 → JA-woord  |  "D66 wil dat buitenlandse Homo-paren in ons land kunnen trouwen"
•   D66 → Pia Dijkstra  |  "Erkenning van het Homohuwelijk in EU-staten tot prioriteit maken"
   SP → Dennis de Jong  |  "Ook in het Europees Parlement moeten we haatzaaiers bestrijden"

bron: Rijksoverheid.nl
              

USA | "Genderqueer artiest 'Mykki Blanco' doet Coming Out als Hiv-positief" ‼

Mykki Blanco, de Amerikaanse rapper / poëet, heeft zich als Hiv-positief geout. Mykki Blanco werd geboren als Michael Quattlebaum Jr. ‼  De persona 'Mykki Blanco' begon in 2010 als het personage van een tienermeisje in een YouTube-video. Intusen groeide Mykki Blanco uit tot een permanente muzikale performance act. Blanco omschrijft zichzelf als trans- en multigender.

Gisteren postte de Amerikaanse artiest een heel oprechte boodschap op de sociale netwerksite Facebook. "Ik ben al Hiv-positief sinds 2011, mijn hele carrière. Ik ben gezond, ik heb drie keer de wereld rond getoerd, maar ik leef in het duister. Het is tijd om zo punk te zijn als ik beweer te zijn", postte Mykki Blanco. Ze voegde er nog aan toe: "Niet langer leven met een leugen. HAPPY PRIDE".

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                 

Ipsos | Meeste landen zijn voor een wettelijke samenlevingsvorm voor LHBT's

In navolging van het homohuwelijk referendum in Ierland vroeg marktonderzoeksbureau 'Ipsos' aan inwoners van 23 landen - verspreid over de wereld - of samenlevingsvormen voor homoseksuelen wettelijk erkend moeten worden.

Ipsos voerde dit onderzoek uit in Argentinië, België, Mexico, Polen, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Turkije, Hongarije, India, Ierland, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Spanje en de Verenigde Staten.

In de meeste landen wordt een wettelijke samenlevingsvorm voor homoseksuelen door de meerderheid van de bevolking ondersteund. Alleen in India, Turkije, en Rusland niet. Met name in Rusland is een groot deel van de bevolking (80%)  tegen een wettelijke samenlevingsvorm voor homoseksuelen.

In ongeveer de helft van de onderzochte landen is een meerderheid tegen het huwelijk als wettelijk erkende samenlevingsvorm voor homoseksuelen. Hiertoe behoren Italië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Brazilië, Hongarije, Japan, China, Turkije, Zuid-Korea, Polen en Rusland. Vooral in Polen en Rusland is een groot deel van de ondervraagden tegen het huwelijk voor homoseksuelen (respectievelijk 79% en 89%).

Van alle ondervraagden bij elkaar was 65% voor een wettelijke samenlevingsvorm voor homoseksuelen; 47% vindt dat homoseksuelen moeten kunnen trouwen; 18% is voor wettelijke erkenning van een andere samenlevingsvorm, in plaats van het huwelijk; 18% is tegen een wettelijk erkende samenlevingsvorm voor homoseksuelen en 16% is er nog niet over uit.

Verantwoording
Ipsos voerde dit onderzoek uit in 23 hierboven genoemde landen. Tussen 24 april en 8 mei werden 17030 respondenten geïnterviewd. In de Verenigde Staten en Canada waren deze respondenten tussen de 18 en 64 jaar. In de overige landen waren zij tussen de 16 en 64 jaar oud.

Zie ook:  Meeste landen voor samenlevingsvorm Homo-koppels

bronnen: Ipsos-Nederland.nl / YouTube.com


        
                                   

maandag 15 juni 2015

Amerika – 'Scott Heierman' | Amerikaanse concurrentie voor Conchita Wurst ‼


De kijkers van America's Got Talent wisten niet wat ze zagen toen 'Scott Heierman' het podium betrad. Met een baard en een pruik en in een glitterjurk.

De comedian / pizzakoerier uit Kentucky gaf een humoristische act ten beste en wist de jury voorafgaand aan zijn optreden al een eerste 'wow' te ontlokken. Hij is inmiddels door naar de volgende ronde en heeft een schare fans opgebouwd.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                 

Mexico | Ná Mexico-stad (2009) nu ook het Homohuwelijk voor geheel Mexico

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft geoordeeld dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw. Volgens het hoogste rechtsorgaan van het Midden-Amerikaanse land is het een schending van de grondwet als paren van het zelfde geslacht het wettelijke huwelijk wordt ontzegd.

"Het huidige verbod voor homo's en lesbiennes om te trouwen is in strijd met het gelijkheidsbeginsel zoals omschreven in de Mexicaanse grondwet", aldus de uitspraak van het 'Suprema Corte de Justicia de la Nación'.

Wat de uitspraak precies voor gevolgen heeft is nog onduidelijk. Maar homo-organisaties hebben laten weten dat de landelijke invoering van het homohuwelijk niet lang meer op zich kan laten wachten. In drie Mexicaanse staten bestaat al enkele jaren een samenlevingscontract voor homoparen.

Deze wettelijke registratie is te vergelijken met het huwelijk maar mag niet zo genoemd worden. De Katholieke Kerk heeft inmiddels laten weten dat het de openstelling van het huwelijk niet zal ondersteunen maar de Mexicaanse politiek zal zich naar verwachting binnenkort positief uitspreken over de legalisering van het homohuwelijk.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


      Mexico City  2009    
                     

USA – Tylenol | "Bedrijf achter pijnmedicatie toont HoLeBi's in reclame-video"

HoLeBi's én Transgenders in reclame. Nog niet alledaags maar steeds meer bedrijven begrijpen dat ook HoLeBi's een mooie doelgroep zijn om hun producten bekend te maken. Daarnaast toont een bedrijf met het inschakelen van LGBT's in reclame-video's dat zij ook HoLeBi en Trans-vriendelijk zijn.

Ook het Amerikaanse 'Tylenol', een medisch bedrijf dat onder andere de pijnmedicatie met Paracetamol op de markt brengt toont in zijn nieuwste reclame HoLeBi's. In de video zie je homo papa's, en een lesbisch koppel dat samen naar het schoolprombal gaat. Verder zitten er in de video nog een interraciaal hetero-koppel en vraagt men wat is een familie ?!

Manoj Raghunandanan, senior marketing director van Johnson & Johnson's McNeil Consumer Healthcare (the company which markets Tylenol), zegt dat het belangrijk is dat alle soorten gezinnen aanbod komen in de reclame campagne. Leuk detail is het feit dat niemand minder dan Director Dustin Lance Black (vriendje van Topsporter Tom Daley) mee werkte aan de video.

Zie ook:  Koekjes-bedrijf 'Pozuelo Familia Cookies' toont Homo papa's in reclame  /  Costa Rica | "Homogezin in reclamespot"

bronnen: HoLeBi.info / HuffingtonPost.com / YouTube.com                           

zondag 14 juni 2015

Marokko - Cover weekblad 'Maroc Hebdo' | "Moeten Homo's worden verbrand"


De cover van het Marokkaanse weekblad Maroc Hebdo kopte deze week met de vraag "Moeten homo's worden verbrand" ?! ... en daaronder de vraag "Wat doen we met morele en religieuze waarden" ?!  Het blad is inmiddels uit de schappen gehaald. Aanleiding was een uitlating van het ministerie van Gezondheid, dat zei dat homoseksualiteit zou moeten worden gelegaliseerd.

In het blad stonden drie artikelen die met het item te maken hadden: de huidige situatie voor Marokkaanse homo's, een interview met een pro-gay activist en een stuk van een redactielid. In het laatste stuk staat onder meer dat er "nog veel te doen is op het gebied van mensenrechten in Marokko" en dat we [vrij vertaald] "onze tijd niet moeten verdoen met zoiets marginaals als legalisering van homoseksualiteit".

Zie ook:  Maroc Hebdo zet "Moeten Homo's verbrand worden" op cover  /  Moeten Homo’s verbrand worden ?!

bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com                       

USA | Homoseksuele student komt Uit de Kast met geniale quote in jaarboek ‼

De 18-jarige homoseksuele 'Maxwell Barrett' wilde niet langer liegen over zijn geaardheid en besloot daarom zijn tijd op school - Raritan High School in Hazlet, New Jersey - op gepaste en vooral eerlijke wijze af te sluiten, aldus HLN.be en HuffingtonPost.com.

Terwijl de meeste studenten kiezen voor een grappige of emotionele quote in het jaarboek koos Maxwell ervoor om met een origineel zinnetje het nieuws wereldkundig te maken. "Natuurlijk ben ik goed gekleed. Ik spendeerde niet voor niets al die tijd in de kast", staat er bij zijn foto. Een gedurfde actie, want zijn ouders wisten nog van niets.

Wat doe je als je al je hele leven liegt over je geaardheid en mensen op een creatieve manier wil zeggen dat je eigenlijk homo bent ?! Schrijf dan een briljante quote in het jaarboek, moet Maxwell gedacht hebben. "Ik wilde afscheid nemen van mijn school en mijn verleden op een manier die mensen zich zouden herinneren", zegt hij. "Het doet zoveel deugd".

Sommige klasgenoten waren al op de hoogte, maar zijn ouders nog niet. Ze waren gelukkig erg begripvol toen ze de quote onder ogen kregen. "Ze vonden het de beste quote in het jaarboek en zeiden dat ze erg trots op me zijn", vertelt Maxwell glunderend aan Huffington Post. "Ik voel me geweldig".


bronnen: HLN.be / HuffingtonPost.comMaastricht | "Opening 'Roze Week Maastricht' door burgemeester Onno Hoes"

In een goed gevuld Stadhuis heeft Burgemeester 'Onno Hoes' zaterdag 13 juni de Roze Week geopend. Maastricht is dit jaar de Roze Stad van Nederland, met het hele jaar activiteiten rondom het centrale thema 'diversiteit'. Hoogtepunt is Roze Zaterdag. Elk jaar is een andere Nederlandse stad gastheer. In Maastricht heeft de organisatie niet voldoende aan slechts één dag en maakt er een Roze Week van: Maastricht Colours You.

Tijdens de Roze Week zijn er naast dans, toneel, fashion en debatten een aantal unieke evenementen, zoals de openluchtvertoning van de film 'Pride' op de Maaspromenade op vrijdag 19 juni om 22.00 uur. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen homo-activisten en mijnwerkers in het Engeland van de jaren '80. Twee actievoerders op wiens persoonlijke verhalen de film gedeeltelijk gebaseerd is, zijn te gast.

In de Oefenrechtbank van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (Bouillonstraat 3) spelen docenten en studenten een strafzaak ex artikel 248bis Wetboek van Strafrecht zo waarheidsgetrouw mogelijk na. De zaak, die daadwerkelijk heeft gespeeld, is afkomstig uit het archief van het Regionaal Historisch Centrum Limburg. De zitting begint (roze) zaterdag 20 juni 2015 om 15.00 uur en komt tot stand in samenwerking met anti-discriminatievoorziening Limburg. Ook zijn de exposities Gijsen, flikker op ‼, 'Si, Quiro', 'Sebastiaan van martelaar tot Gay icon' en 'Books coming Out of the Closet' tijdens de reguliere openingsuren te bezoeken.

Aan de Roze Viering nemen voor het eerst een Katholiek Priester, een Dominee van de Protestante Kerk, een Imam, een vertegenwoordiger van het Humanistisch Verbond en een vertegenwoordiger van de Joodse Gemeenschap deel, om ieder vanuit hun eigen levensbeschouwing het thema 'veelkleurigheid' inhoud en betekenis te geven. De grote betrokkenheid in de stad blijkt door medewerking van onder andere het Bonnefantenmuseum, Centre Ceramique, Pesthuyspodium, Lumière Cinema, Café Rose, de Universiteitsbibliotheken, Bureau Europa, Eiffelgebouw, Toneelacademie, Sway Café, Muziekgieterij Timmerfabriek, Ipanema, La Bonbonniere en COC Limburg, In de Rooden Leeuw, Groote Societeit, Hoeve Lichtenberg, de Rechtenfaculteit en De Heerenhof.

Bij sportpark Jekerdal is een speciale ColoursCamping ingericht. En natuurlijk zijn er feesten. Zo zal het feest 'Lavelss' na jarenlange afwezigheid nog een keer terugkeren in Ipanema. Voor vrouwen-die-van-vrouwen-houden is er een speciaal vrouwenfeest en de afterparty 'MuchoMacho' in de Muziekgieterij is het startpunt van een nieuw feestconcept. De opening van de daadwerkelijke Landelijke Roze Zaterdag op 20 juni op de Markt in Maastricht zal de laatste officiële handeling zijn van Burgemeester Hoes.

Agenda 'Roze Zaterdag'
11.00 uur  Start InfoPromenade (een vijftigtal bedrijven en organisaties presenteren zich hier aan het publiek)        
11.30 uur  Roze Viering    
12.00 uur  Start InfoStage (op een podium aan de Maas zijn lezingen, debatten met overheidsinstellingen, muziek, de landelijke herdenking     
               van omgekomen brandweermensen, cultuur en religie)
13.00 uur  Start PrideWalk vanaf Sint Maartenslaan    
14.00 uur  Opening Landelijke Roze Zaterdag op de Markt   
14.00 uur  Start ColoursStage (hoofdpodium op de Kesselskade met nationale artiesten)    
14.00 uur  Start MarktPodium (podium op de Markt met voornamelijk lokale artiesten)   
15.00 uur  Oefenrechtbank     
15.00 uur  Dansperformance FashionClash en Project Sally, Centre Ceramique     
19.00 en 21.15 uur  Contested Waters     
20.00 uur  Vrouwenfeest 'This is Us'    
23.00 uur  Afterparty 'MuchoMacho'          

Zie ook:  
bronnen: Gay.blog.nl / Dichtbij.nl / YouTube.com