zaterdag 8 september 2018

Zorg+Welzijn · Eenzaamheid & Depressies | "Verlies LHBT's niet uit het oog" ‼

Zorg+Welzijn      Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen, Transgenders, Intersekse personen, Aseksuele personen en Queer personen   Al deze groepen passen niet in de heersende Hetero-norm   In de Verenigde Staten worden deze mensen "alphabet people" (zie onder- staande video's) genoemd. 

In Nederland gebruiken we de termen LHBT's / LHBT+'ers. Het is van belang dat "sociaal professionals" LHBT'ers niet over het hoofd zien, want de problemen die zij ervaren – zoals eenzaamheid, depressies en suïcidaliteit – kunnen groot zijn.

Lees verder op de website van ZorgWelzijn.nl:  "Verlies LHBT's niet uit het oog"

bronnen: ZorgWelzijn.nl / YouTube.com


        
                                              

Cher - Dancing Queen → ABBA-covers | Cher: "Ik had eigenlijk niks met ABBA"

Amerika - Cher  →  Cher speelde mee in de film Mamma Mia ‼ - Here We Go Again en later deze maand verschijnt een album van haar vol ABBA-covers. Maar nu vertelt Cher dat ze nooit fan is geweest van het Zweedse viertal. 

"Cher" is druk met de promotie van haar 'ABBA-album', de 'Mamma Mia-film' en een 'Broadwayshow' die is gebaseerd op haar leven. In een interview met de New York Times vertelt ze nu over de rol die ABBA in haar leven heeft gespeeld.

Het album is genaamd "Dancing Queen" en wordt verwacht op 28 september 2018 ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  Cher: "Ik had eigenlijk niks met ABBA"
                                                     
bronnen: Winq.nl / NY·Times.com / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                              

vrijdag 7 september 2018

Pride Amsterdam 2018 - COC Prideboot | Aftermovie: COC boot Powervrouwen

Amsterdam – Pride Amsterdam      Het COC won op zaterdag 04 augustus bij "Pride Amsterdam" de prijs voor de beste invulling van het thema 'Heroes' met een boot over Powervrouwen. Onder het motto 'Who Run The World' ?!  zette het COC op de boot vrouwelijke helden uit de emancipatiestrijd in de schijnwerpers.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com – Vinke Vision / Muziek: Beyoncé - Run The World (Girls) [Ben Delaney Remix]


Maarten Dallinga - Anoniem Intiem | 3 mannen vertellen over 'anonieme seks'

Gelderland – Gemeente Ede  →  Waarom bezoeken mannen Homo-ontmoetingsplekken ?!  Maarten Dallinga vond drie mannen uit Ede en omgeving bereid er over te praten.

Het zijn Ben, Johan en Wessel.  De verhalen die zij vertellen, zijn verhalen over verborgen Homoseksualiteit, geloof en huwelijken die spaak liepen

'Maarten Dallinga' sprak de mannen voor de serie  'Anoniem Intiem'  die hij maakte voor 'Omroep Gelderland'   Alle afleveringen zijn HIER te vinden.

De uitzending is HIER te beluisteren op zondagavond 09 september 2018 tussen 22:00 en 22:30 uur en HIER op een later tijdstip ‼

►  Maarten Dallinga spreekt over 'mannen-ontmoetingsplekken' en niet over 'homo-ontmoetingsplekken' zoals de redactie van de 'Roze Golf' doet Strikt gesproken heeft Maarten gelijk: het zijn niet alleen homo's die dergelijke plekken bezoeken. De 'Roze Golf' kiest er echter voor om aansluiting te zoeken bij het algemeen spraakgebruik.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com - RozeGolf.net                                                                 

donderdag 6 september 2018

India – New Delhi – LGBTI's | "Rechtbank in India schrapt straf op Homoseks"

India  New Delhi  Gays    Hoogste rechtbank in India heeft een streep gezet door de strafbaarheid van Homoseksuele contacten Daarop stond krachtens een uit het koloniale tijdperk stammende wet een gevangenisstraf tot tien jaar op.

Seks tussen dezelfde seksen werd in 2013 weer strafbaar, nadat het vier jaar toegestaan was geweest ‼  De vijf rechters tellende hoogste rechtbank schrapte de strafbaarheid vandaag - donderdag 06 september 2018 - unaniem. Volgens de rechters leven Homo's in India door de strafbaarheid met diepgewortelde trauma's en angst.

Een seksuele relatie tussen volwassenen van 't zelfde geslacht kan volgens de rechtbank niet ongrondwettelijk worden genoemd. Activisten toonden zich blij met de uitspraak die als mijlpaal wordt gezien ‼
                                             
                                                              
                                                    
Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – Telegraaf.nl                                                                   

Amsterdam | "Column over 'Gay Zoontje' in 'Zie Oud Zuid' doet stof opwaaien"

Een fictieve column van het personage Jules in weekblad 'Zie Oud Zuid', dat vandaag is verschenen, zorgt op social media voor nogal wat ophef.  Een 'moeder' probeert haar zoon (10) voor zijn geaardheid te laten uitkomen ‼  En dat gaat gepaard met vooroordelen en harde woorden.
                                             
                                                           
Zie ook:  
•   Toen begon mijn zoon heel hard te janken. Typische Homo, dacht ik nog ‼   
•   A'dam  |  "Column over 'Gay zoontje' in 'Zie Oud Zuid' doet stof opwaaien"

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Facebook.com – Magazine ZOZ → Zie Oud Zuid
                                                        
                                                                                                         

woensdag 5 september 2018

OVSE - Rusland / Tsjetsjenië | Procedure tegen Rusland om 'Homo·vervolging'

Rusland / Tsjetsjenië  -  15 lidstaten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn een procedure tegen Rusland gestart. De zwaarwegende procedure met de naam Vienna Mechanism (genoemd naar 't hoofdkwartier van de OVSE Wenen) biedt lidstaten de mogelijkheid om andere lidstaten aan te spreken op hun naleving van de 'mensenrechten'. Nu wordt Rusland  ook lid van de OVSE  ter verantwoording geroepen met betrekking tot hun houding ten aanzien van de vervolging van homoseksuelen in Tsjetsjenië ‼

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Procedure tegen Rusland om Homovervolging" ‼

Zie ook:  Homoseksualiteit in Rusland  /  LGBT rights in Russia  /  LGBT rights in Chechnya                                                                       

's-Bosch - 'Meer dan Gewenst' | Informatiebijeenkomst voor Roze wensouders

Den Bosch  →  Ben je Homo, Lesbisch, Bi, Transgender of single en heb je een 'kinderwens' ?!  Kom dan op zondag 30 september naar de informatiebijeenkomst voor wensouders. Stichting Meer dan Gewenst organiseert de bijeenkomst voor LHBT's met 'n kinderwens, maar ook Hetero's die een Roze gezin overwegen zijn van harte welkom   De voorlichtingsdag is voor het eerst in Brabant - en wel in Den Bosch. Wensouders uit het hele land kunnen zich aanmelden ‼

Lees verder op de website van DeMaasroute.nl:  "Informatiebijeenkomst voor Roze wensouders"

dinsdag 4 september 2018

NS - Commercial - 'Proef de Vrijheid' – GayVideo | "Lesbiennes in NS-reclame"

Commercial – NS  →  De nieuwe reclame van de NS heeft het motto: 'Proef de Vrijheid'   In het filmpje zie je twee jonge vrouwen die overduidelijk 'van elkaar gecharmeerd zijn' en elkaar gedurende een dag op verschillende plekken tegenkomen.  Volgens een woord–voerder van de Nederlandse Spoorwegen is "liefde een mooie manier om de romantiek van het treinreizen te laten zien" ‼

Zie ook:
•   NS  Reclame | "NS maakt indruk met reclame die diversiteit en liefde ademt"   

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                                   

Lars Brinkman (24) | Ik verken de extreme uitersten van mijn persoonlijkheid

Lars Brinkman      Wat definieert mannelijkheid en wat betekent het om een echte man te zijn ?! Acteur 'Lars Brinkman' (24) gaat in zijn voorstelling The Bitchboy Project op zoek naar de vrouwelijkheid binnen z'n man-zijn, om zo uiteindelijk alle kanten van zichzelf te omarmen. "Hoe cliché het ook klinkt, door deze voorstelling heb ik geleerd dat ik oké ben zoals ik ben" ‼

Op het moment dat we 'Lars Brinkman' bellen voor een interview is hij hard aan het werk. Hij is in Antwerpen, waar hij meewerkt aan de organi- satie van het 'Vlaamse TheaterFestival'   Lars: "Het festival bestaat uit de hoogtepunten van het vorige culturele seizoen. Ik interview de acteurs en gezelschappen hiervoor en op die manier krijg ik een mooie inkijk achter de schermen". Brinkman stond zelf ook op de bühne in België. Nadat hij de acteursopleiding aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten had afgerond, vetrok hij naar Leuven om daar The Bitchboy Project te maken.


bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                          

maandag 3 september 2018

Amerika | Buren zijn anti-Homo: "Dit stel verft hun huis in Regenboogkleuren"

Amerika  →  Een 'Lesbisch stel' in Pennsylvania was het 'Homofobe geklier' van hun buren zo zat dat ze hun huis in de kleuren van de Regenboog hebben geverfd. Nu hebben die buren tenminste écht iets om zich over op te winden.

'Lisa Licata' en 'Sherry Lau' wonen in Penn Hills in de Amerikaanse staat Pennsylvania ‼  Ze zeggen dat ze niet meer door één deur kunnen met hun buren, sinds die erachter zijn gekomen dat Lisa en Sherry met elkaar getrouwd zijn.


bronnen: Winq.nl / Attitude.co.uk / Facebook.com – Winq.nl                                                                                   

België – Freddie Mercury | Hard Rock Café eert Mercury met Freddie For A Day


België      Op 5 september zou 'Freddie Mercury', de leadzanger van Queen, 72 zijn geworden. Genoeg reden voor alle 185 Hard Rock Café's wereldwijd om een fundraising campagne te organiseren   Twee 'Vlaamse' Hard Rock Café's doen dat met een heuse Mercury-dag. De naam: "Freddie For A Day"   Alle werknemers van het Brusselse- en Antwerpse Hardrock Café zullen zich die dag van top tot teen wurmen in een Freddie Mercury-outfit, terwijl in beide filialen een Queen-coverband zal optreden.

In Antwerpen wordt Queen vertegenwoordigd door 'Neo Trio' en in Brussel door 'The Pilgrims' ‼
                               

In beide café’s kan je bovendien op schermen enkele van de legendarische Queen-concerten bekijken. Wie een effort doet door zich te verkleden als Freddie Mercury, wordt beloond met een 'gratis drankje'   Wie toevallig geen uit de kluiten gewassen Freddy-snor heeft liggen in zijn la: "geen nood, die dag worden er naast pins ook snorren verkocht".

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Hard Rock Café eert Freddie Mercury met 'Freddie For A Day'

Zie ook:  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                              

zondag 2 september 2018

Koen en Jesper – Video | Zomaar 'Gay' roepen naar Homostel: "Deed ik dat" ?!

LHBT'ers voelen zich steeds minder veilig in Nederland. Zo voelt 't voor Koen en Jesper niet fijn om hand in hand over straat te gaan. Toen we aan het filmen waren in Nijmegen, werden ze nageroepen.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com - RTL·Nieuws.nl                                                                                                                   

Ede → LHBT's | Welke plek hebben LHBT's binnen de christelijke gemeenschap

Ede - NieuwLicht Café  →  Op maandagavond 3 september 2018 om 20.00 uur gaan in het NieuwLicht Café te Ede onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede,  'Karlijn Goossen' en evangelist  Philip Nunn onder leiding van Tijs van den Brink met elkaar en 't publiek in gesprek over deze vraag.

Philip Nunn en Karlijn Goossen staan qua opvatting heel ver van elkaar af. Waar 'Nunn' vindt dat er binnen kerken geen ruimte zou moeten zijn voor relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, wil 'Goossen' juist dat de Protestantse Kerk in Nederland meevaart tijdens de Gay Pride.

Lees verder op de website van OmroepEde.nl:  "Welke plek hebben LHBT'ers binnen de christelijke gemeenschap"

Zie ook:  

bronnen: OmroepEde.nl / Facebook.com – OmroepEde.nl