zaterdag 2 februari 2013

Jean Paul Gaultier ontwerpt ArtBag


De nieuwste ArtBag van STOP AIDS NOW !! is ontworpen door niemand minder dan Jean Paul Gaultier. Hij deed dit belangeloos. De Franse ontwerper heeft in het verleden zijn partner en diverse vrienden aan de gevolgen van aids verloren. De Red Ribbon, hét symbool van de aidsbestrijding, heeft een prominente plaats gekregen in zijn ontwerp voor de ArtBag.

Het rode lint begint op de tas en zet zich voort in de hengsels. Voor het eerst is de ArtBag ontworpen door een buitenlandse modeontwerper. Ook voor het eerst wordt een nieuwe ArtBag gelanceerd buiten Wereld Aids Dag om. Aanleiding is de tentoonstelling 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier': 'From the Sidewalk to the Catwalk' vanaf 10 februari in de Kunsthal Rotterdam.

Als geen ander weet Gaultier wat het is om iemand aan aids te verliezen. Francis Menuge was 15 jaar lang Gaultiers grote liefde en zaken- partner. In 1990 stierf Menuge aan de gevolgen van aids. Jean Paul Gaultier wordt gezien als een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende modeontwerpers van de afgelopen vijfendertig jaar. Hij is bekend van de Bretonse streep en de beroemde korsetten met puntige behacups die hij ontwierp voor grootheden als Madonna en Lady Gaga.

De ArtBag kost 5 euro. Daarmee kan STOP AIDS NOW !! aidsweeskinderen helpen met medicijnen, voedsel en onderdak, een aidsweeskind 1 maand naar school laten gaan, of een schoolklas voorlichten over hiv en aids. De Artbag is online te bestellen via:  StopAidsNow
                      
Vanaf 10 februari, zolang de voorraad strekt, is de tas ook verkrijgbaar bij de Kunsthal Rotterdam en vanaf 9 februari in de Gaultier-shop in de Bijenkorf Rotterdam.

bron: GaySite.nl
     

LGV: Chlamydia, maar dan erger


LGV is een agressieve en pijnlijke vorm van chlamydia die sinds een aantal jaren steeds vaker wordt aangetroffen bij mannen die seks hebben met mannen. Wat is LGV precies, en hoe kom je ervan af als je het hebt ?!

Steeds vaker wordt bij mannen die seks hebben met mannen LGV aangetroffen. Deze SOA is een vorm van de chlamydia-bacterie, maar dan heftiger. Hij kan tot vervelende en zeer pijnlijke klachten leiden. Net als gewone chlamydia is LGV (Lymfogranuloma venereum) zeer makkelijk overdraagbaar. Een LGV-infectie begint vaak met een pijnlijk wondje. Meestal zit dit wondje op je endeldarm, soms ook op je penis, een enkele keer in de keel.

Anneke Welkamp, arts bij de soapoli van GGD Rotterdam-Rijnmond: "Het kan zijn dat je het wondje niet opmerkt. Maar na zo'n twee weken tot drie maanden krijg je een ontsteking, die soms gepaard gaat met koorts. Een LGV-infectie kan heftige pijn veroorzaken op de plek waar de ont- steking zit, meestal de endeldarm."

Goed te behandelen
LGV is goed te behandelen. Maar omdat de bacterie zich dieper in je lichaam nestelt dan de gewone chlamydia-variant, is de antibioticakuur die je moet slikken zwaarder. Welkamp: "Als we chlamydia bij je vinden in de anus, dan testen we door om te onderzoeken of je LGV hebt. De meest voorkomende anale chlamydia nestelt zich in het slijmvlies van de darm. Na een behandeling van een week ben je daar vanaf. Heb je LGV, dan moet je dezelfde medicijnen drie weken lang slikken om ervan te genezen." Een stuk langer dus dan bij 'gewone' chlamydia.

Gebruik condoom
Door een condoom te gebruiken, verklein je de kans op overdracht van LGV aanzienlijk. Welkamp: "Met een condoom voorkom je dat de bacterie via de penis in contact komt met het slijmvlies van je darm of keel. Honderd procent bescherming biedt een condoom niet. De bacterie kan ook overgebracht worden als je met vingers contact maakt met het slijmvlies van de darm. Of wanneer je samen dezelfde dildo's of seksspeeltjes gebruikt." "Voorzie toys die je deelt daarom telkens van een nieuw condoom voor elke partner. Gebruik bij fisten of vingeren rubberen hand- schoenen, zodat je geen contact maakt met het slijmvlies van de darm."

Heftige pijn
De meeste mannen die last hebben van een LGV-infectie melden zich op een gegeven moment met hun klachten bij een arts of bij de soa-poli, is de ervaring van Welkamp. "De pijn is vrij heftig. Je voelt het vooral bij het ontlasten. Vaak merk je ook dat je wat pus-achtige afscheiding bij je ontlasting hebt." Het is belangrijk om je tijdig te laten behandelen, want wanneer je lang wacht kunnen er complicaties optreden. Je lymfe- klieren kunnen ontstoken raken, en er kunnen pijnlijke fistels ontstaan die lastig te behandelen zijn.

Laat je testen
LGV kwam lange tijd voornamelijk voor in Afrikaanse landen, Zuid-Azië en op de Cariben. In 2003 ontstond er een kleine uitbraak in Rotterdam. Sindsdien wordt de LGV-bacterie steeds regelmatiger aangetroffen in Nederland, vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Welkamp: "Heb je seks met wisselende partners, dan doe je er goed aan om je tenminste elk half jaar te laten testen. Heeft je sekspartner een infectie opgelopen met LGV, laat je dan ook testen. Ook als je geen klachten hebt. Is er LGV bij jou geconstateerd, dan is het belangrijk dat je je sekspartners hierover waarschuwt."

bronnen: Gay.nl / Man·tot·Man / GGD Rotterdam-Rijnmond
          

Geen zichtbare Homo achter Antwerps loket


Loketbeambten bij de stad Antwerpen mogen geen T-shirt dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homo zijn. Dat zegt de nieuwe burgemeester Bart De Wever. "Elke vorm van expressie is begrensd", stelt De Wever in De Standaard en Het Nieuwsblad. "Dat is bij uitstek zo als je namens de stad Antwerpen aan een loket zit. Mag een vrouw een hoofddoek dragen ?! Uiteraard. Maar niet achter een loket. Wie het gezicht is van de stad Antwerpen, wordt neutraliteit opgelegd."

"Een loketbeambte mag ook geen T-shirt dragen met het opschrift 'Eigen volk eerst'", zegt De Wever. "Ik wil ook niet dat iemand met een regenboog T-shirt achter het loket zit. Omdat een homoseksueel via een dergelijke symboliek duidelijk maakt dat hij of zij die obediëntie is toe- gedaan. En andere mensen herkennen dat." De Wever benadrukt in het gesprek dat hij niets tegen homo's heeft.

"Integendeel. Maar vind ik dat je met zo'n T-shirt achter een loket kunt zitten ?! Nee !! Ik wil bescheiden uitingen van individuele identiteit door de vingers zien, maar een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homoseksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt."

bronnen: GayKrant.nl / De Standaard / Het Nieuwsblad
     

Bart De Wever: Geen Homo T-shirts achter Antwerpse loketten

In een interview met De Standaard zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat Antwerpse loketbeambten geen regenboog-T-shirt of andere kleding mogen dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homo of lesbisch zijn.

"Elke vorm van expressie is begrensd", zo vertelt de nieuwe burgemeester in het interview. 'Dat is bij uitstek zo als je namens de stad Antwerpen aan een loket zit. Mag een vrouw een hoofddoek dragen ?! Uiteraard. Maar niet achter een loket. Wie het gezicht is van de stad Antwerpen, wordt neutraliteit opgelegd. Een loketbeambte mag ook geen T-shirt dragen met het opschrift Eigen volk eerst. Ik wil ook niet dat iemand met een regenboog-T-shirt achter het loket zit. Omdat een homoseksueel via een dergelijke symboliek duidelijk maakt dat hij of zij die obediëntie is toegedaan. En andere mensen herkennen dat.'

Als burgemeester van de stad waar dit jaar de World Outgames doorgaan benadrukt De Wever benadrukt in het gesprek dat hij niets tegen homo's heeft. "Integendeel. Maar vind ik dat je met zo'n T-shirt achter een loket kunt zitten ?! Nee. Ik wil bescheiden uitingen van individuele identiteit door de vingers zien, maar een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homo- seksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt."

Het verbod op uiterlijke symbolen van 'levensbeschouwelijke, politieke, syndicale, sportieve, ... overtuiging' tijdens de werkuren staat net zoals in 2007 in het Antwerpse bestuursakkoord maar het is de eerste keer dat er expliciet verwezen wordt naar de seksuele geaardheid van de Antwerpse ambtenaren.

Reacties

Çavaria, de koepel van de HoLeBi- en Transgenderverenigingen, reageert verontrust op de uitspraken van De Wever in de krant. "Ik ben bezorgd als ik zo'n dingen hoor. Dan hou ik toch een beetje mijn hart vast", zegt woordvoerster Fran Bambust in een reactie aan Belga. "Waar trekken we de grenzen van expressie? Wat mag wel en wat niet? Genderexpressie kan op vele wijzen gebeuren", zegt Bambust.

"Mag een lesbisch meisje dan kort haar hebben? Of kan een roze T-shirt wel maar een regenboogshirt dan weer niet? Mag een transgender dan aan het loket zitten? "Op zich is er geen probleem als een overheid zich zo neutraal mogelijk wil opstellen. Maar houd dan een duidelijke lijn aan en voer een uniform in", vervolgt Bambust. "Dit is zo onduidelijk. Dit zet de deur open voor misbruik."

Leonie Nelissen van Het Roze Huis - Çavaria Antwerpen zegt in het VRT-radionieuws dat de kwestie moeilijk ligt. "Hij spreekt in deze kwestie als werkgever." Toch blijft ze met verschillende vragen zitten. "Voor heel veel mensen van onze achterban zie je ook zonder regenboog-T-shirt dat ze HoLeBi of Transgender zijn. Hoe ga je daarmee om?"

Wel Jong Niet hetero vindt neutraliteit een populistisch antwoord. Neutraliteit is kiezen voor wat veilig is. Neutraliteit is in België scoren. "We zagen al heel wat politici verontwaardigd reageren", zegt Michiel Vanackere, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, "daarom roepen we ze op om volgende week in het parlement hun gebruikelijke kostuum achterwege te laten en gewoon als 'zichzelf' naar het parlement te trekken."

Ook vanuit politieke hoek regent het reacties op de uitspraken van de Wever. "Geaardheid is geen ideologische keuze,zoals geloof of politiek. Dit is gewoon wie ik ben. Ik ben hetero. Een ander homo. Respect", zo laat CD&V voorzitter Wouter Beke via Twitter weten.

bronnen: GayLive.be / De Standaard
                                 

Frans Parlement stemt in met Homohuwelijk


Het parlement in Frankrijk heeft zaterdag ingestemd met een belangrijke wetswijziging, waardoor het mogelijk wordt dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen.

Volgens de BBC stemden 249 afgevaardigden voor de wetswijziging en 97 tegen. Het huwelijk wordt daarin gedefinieerd als een overeenkomst tussen twee mensen en niet langer als een overeenkomst tussen man en vrouw.

Voorstander

De socialistische president François Hollande is een fervent voorstander van de wetswijziging. De wijziging is een van de grootste sociale hervormingen die Hollande heeft beloofd.

Het wetsontwerp heeft in het hele land tot veel opschudding geleid. Zowel voor- als tegenstanders van de wetswijziging gingen de laatste tijd massaal de straat op. Vorige week zondag betoogden vele tienduizenden mensen voor invoering van het homohuwelijk. Twee weken eerder gingen volgens de politie 340.000 mensen de straat op om hun ongenoegen kenbaar te maken. Vooral katholieken, moslimgroeperingen en conservatieven zijn tegen. Volgens opiniepeilingen is 63 procent van de Fransen voor invoering van de wetswijziging.

Het wetsvoorstel maakt het ook mogelijk dat homostellen kinderen kunnen adopteren. De Nationale Vergadering debatteert al sinds dinsdag over de kwestie en buigt zich naar verwachting nog het hele weekeinde over andere delen van de wetswijziging.

bronnen: Algemeen Dagblad / NOS Journaal
                     


                         

Veilige Zelftesten via Soapoli-online


Soapoli-online heeft het unieke concept dat veel mensen helpt die nu in onzekerheid verkeren en met hun SOA-hulpvraag niet naar hun huisarts durven.

Via de website soapolii-online kan iedereen vanuit huis een SOA-test op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv aanvragen. Soapoli-online werkt met dezelfde testen als de huisarts of een SOA-poli en kan daardoor een hoge betrouwbaarheid van haar testen garanderen.

Op 1 februari ging de samenwerking in tussen Diagnostiek en Soapoli-online. Deze samenwerking maakt dat de inwoners van Brabant en Limburg gebruik kunnen maken van de diensten van Soapoli-online.

bron: Gay.blog.nl
      

Minsk | Aanhoudingen bij optreden tegen Homo's


Tijdens een hardhandig optreden tegen homoseksuelen in het autoritaire Wit-Rusland hebben veiligheidstroepen zo'n 40 activisten aangehouden. Dat gebeurde toen politieagenten in burger in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekende gay-club in de hoofdstad Minsk bestormden, meldde de online portal gaybelarus.by.

Ook Sergej Androssenko, de leider van de Wit-Russische homobeweging, werd afgevoerd. Homo's en lesbiennes klagen over de toenemende druk en intimidatie in de voormalige Sovjet-republiek. Homoseksualiteit is in Wit-Rusland sociaal nauwelijks geaccepteerd. President Aleksandr Loekasjenko wordt wel beschouwd als de laatste dictator van Europa.

bronnen: Telegraaf.nl / Gaybelarus.by
                     

VS-senator: "Homoseksuelen zijn grootste pestkoppen"


Stacey Campfield, de senator van de Amerikaanse staat Tennessee, heeft gezegd dat activisten van de homorechten de grootste pestkoppen ter wereld en mogelijk gevaarlijk zijn.

Stacey Campfield had op de Amerikaanse televisie een duidelijke boodschap voor de homogemeenschap: 'Stop met jullie actiepunten in ieders keel te rammen, laat de heteroseksuelen met rust'.

De senator wilde uitleg geven bij een mail die hij had gestuurd naar iemand die bezwaar had tegen een wetsvoorstel dat Campfield onlangs had voorgelegd aan de Generale Raad van Tennessee. Hij belde daarom naar de showbizzsite TMZ.com om te verklaren dat hij homoseksuelen niet haat, Stacey vindt gewoon niet dat lagere school kinderen over homoseksualiteit moeten praten.

Daarnaast beweerde hij dat activisten van de homorechten de grootste pestkoppen ter wereld zijn. Hij vindt dat de vergelijking tussen activisten voor de homorechten en Afro-Amerikanen in de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog een belediging is voor het zwarte volk. Campfield voegde eraan toe dat de homogemeenschap de rest van de bevolking met rust moeten laten: 'We willen hier niet elke dag mee lastig gevallen worden'.

Kijk voor het originele artikel op Showbizzsite TMZ.com:  KLIK HIER
 
bronnen: Algemeen Dagblad / TMZ.com
            

Nieuwe Flirt! - Groningen 2 maart 2013


In maart is het tijd voor de eerste Flirt! Groningen van 2013. Ben jij weer klaar voor een onwijs leuke avond vol met gave muziek, leuke en gezellige mensen en durf je je Flirt! skills weer uit kast te trekken ?! Op zaterdag 2 maart kun je hiervoor terecht in het Simplon Poppodium te Groningen.

Laagdrempelig
Flirt! is een laagdrempelig gay, lesbian and friends event in noord en midden Nederland. Tweeënhalf jaar na oprichting is Flirt! ondertussen uitgegroeid tot een begrip in noord en midden Nederland met zeven volledig uitverkochte edities.

Simplon
Ditmaal wordt Flirt! Groningen gehouden in het Simplon Poppodium. De locatie is met zorg uitgekozen en draagt, ondanks de vele ruimte die zij biedt, bij aan de persoonlijke en intieme sfeer die bij Flirt! belangrijk is. Feesten en Flirt!en in een van de twee zalen met diverse muziekstijlen. Ben je weer present en kom je een biertje drinken aan of op onze apres ski bar ?!

Markeer zaterdag 2 maart 2013 alvast helemaal roze in je agenda, want dan is het weer tijd voor Flirt! Tot op heden is Flirt! altijd in de voor- verkoop al uitverkocht geweest dus koop je tickets zo snel mogelijk online, in de voorverkoop via:  www.flirtgroningen.nl

bron: KamKrant.nl
      

Hailey Rowe – My Boyfriend Is Gay


Het vriendje van Hailey Rowe krult zijn wimpers. Zijn lievelingskleur is turquoise en hij kan alle liedjes van Britney Spears woordelijk meezingen. Bovendien houdt hij van mierzoetje mixdrankjes en danst hij in de club uitbundiger dan Hailey zelf. Wij snappen niet waarom de zangeres er zo lang over heeft gedaan om tot deze conslusie te komen. "My Boyfriend Is Gay", zingt ze. Joh !!

Deze video jast alle clichés er in drie minuten doorheen. Maar het is dan ook een ontzettende campy clip. Van Hailey's theatrale blikken tot de dansjes in de club: alles is zó over de top, dat het behoorlijk op je lachspieren werkt. En ik neem aan dat dat precíes de bedoeling was toen Hailey Rowe en regisseur Kevin Boston deze clip bedachten. Wat dat betreft dus missie geslaagd !!

bronnen: Videoclips.blog.nl / YouTube.com                       

OM eist geldboete voor Henk Krol


Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in een rechtszaak een geldboete van 750 euro geëist voor Henk Krol. Volgens het OM zou de oud-hoofdredacteur en oprichter van de Gay Krant en tegenwoordig fractieleider in de Tweede Kamer van 50Plus computervrede- breuk hebben gepleegd.

In april vorig jaar kreeg Henk Krol van een partijgenoot te horen dat de patiëntdossiers van de Brabantse kliniek 'Diagnostiek voor U' gemakkelijk waren in te zien. Hij probeerde dat zelf uit en stapte met de resultaten naar de kliniek. Omdat hij daar naar eigen zeggen geen gehoor vond voor de onveilige situatie rond de website schakelde Henk Omroep Brabant in. Door op televisie enkele geanonimiseerde dossiers te laten zien wilde hij aantonen hoe slecht de beveiliging van de site van het laboratorium was.

Het Openbaar Ministerie daagde Henk Krol vervolgens voor de rechter wegens computervredebreuk. Ook de persoon die hem tipte over de site van de kliniek moest zich vanochtend voor de rechter in Den Bosch verantwoorden. Steven Kroesbergen, advocaat van Henk Krol, stelde dat de politicus / journalist niet strafbaar is omdat hij juist de ondeugdelijke beveiliging van de site met medische geheimen ontdekte en bekendmaakte. Kroesbergen betoogde bovendien dat 'Diagnostiek voor U' slordig is geweest met de informatie over patiënten.

De officier van justitie stelde vanochtend dat Krol te ver is gegaan bij zijn actie en dat de maatschappelijke relevantie van zijn handelingen daarentegen niet zo groot was. De officier zei dat niet de website van 'Diagnostiek voor U' slecht beveiligd was, maar dat de psychiater onzorg- vuldig was geweest met zijn inloggegevens. De geëiste boete is 750 euro onvoorwaardelijk. Daar komt een voorwaardelijke boete van 750 euro bovenop als Henk in de ogen van het OM opnieuw de fout ingaat.

bron: GayKrant.nl
   

Boete van 1.500 euro geëist tegen Henk Krol voor hack

Tegen Tweede Kamerlid Henk Krol (50Plus) is vrijdag een boete van 750 euro, plus 750 euro voorwaardelijk, geëist voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium 'Diagnostiek voor U'. Volgens de officier van justitie heeft de politicus zich vorig jaar schuldig gemaakt aan computervredebreuk door in dossiers van patiënten te kijken.

De site van 'Diagnostiek voor U' is bedoeld voor medische professionals en bevat de medische gegevens van duizenden Brabanders. Krol kreeg de inloggegevens via een vrijwilliger en lid van 50Plus, die de code had afgekeken van zijn psychiater.

Relevantie
Krol zegt dat hij de slechte beveiliging van de internetsite wilde aantonen. De officier van justitie vindt de maatschappelijke relevantie van zijn actie echter niet zo groot. Volgens haar was de site niet slecht beveiligd maar is de psychiater onzorgvuldig geweest met zijn inloggegevens.

De recht op de bescherming van het systeem en de bescherming van de privacy van patiënten weegt volgens het Openbaar Ministerie zwaarder dan het recht op vrije nieuwsgaring van journalist Henk Krol (destijds ook hoofdredacteur van de Gaykrant). Hij heeft journalistieke zorgvuldig- heidsnormen niet nageleefd omdat hij meteen de publiciteit heeft gezocht en zich had zich kunnen beperken tot inloggen in het systeem zonder in de medische geheimen te kijken, aldus de officier.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet Krol aan 'Diagnostiek voor U' een schadevergoeding betalen van 1000 euro.

Advocaat Steven Kroesbergen bleef volhouden dat de site met codes van 5 cijfers maar slecht beveiligd was. 'En dat was niet aan het licht gekomen als Henk Krol het niet aan de kaak had gesteld'.

'Ik heb dit uit volle overtuiging gedaan. Als het niet mag, zal ik het nooit meer doen', beloofde Krol de rechtbank.

De rechtbank in Den Bosch doet op 15 februari uitspraak.

bron: Volkskrant.nl
   

Sportblad VS publiceert Homokus


Het grootste sportblad van de Verenigde Staten 'Sports Illustrated' heeft een zoen van een homostel gepubliceerd. De foto werd in een homosportbar in San Francisco genomen op het moment dat het lokale team zich classificeerde voor de Super Bowl.

Met deze grote wedstrijd in zicht maakt het Amerikaanse blad een duidelijk statement. Het laat zien dat je niet per definitie hetero hoeft te zijn om van sport te kunnen houden. Tevens wordt er momenteel veel gesproken over het terugdraaien van het landelijke verbod op het homo- huwelijk. 'Sports Illustrated' lijkt hiermee te willen zeggen vóór de legalisatie te zijn.

Veel landelijke homobewegingen hopen dat het taboe rondom homoseksuele atleten met dit bericht nu eindelijk doorbroken zal worden. Het winnende team van San Francisco is echter minder blij met deze ophef. Quarterback Chris Culliver heeft heel duidelijk te kennen gegeven dat homoseksuele spelers wat hem betreft niet welkom in het team zijn.

bronnen: Gay.nl / Sports Illustrated
        

vrijdag 1 februari 2013

Mieke | Troonsopvolging


Exclusief voor GaySite.nl heeft Mieke de afgelopen twee weken de roddelbladen uitgeplozen, op zoek naar Homo-nieuwtjes !!  Om de week vult ze deze rubriek en ze laat haar eigen commentaar niet achterwege ... 

Lieve lezers, het is de week dat Koningin Beatrix heeft aangekondigd afstand te doen van haar pruik. Eindelijk krijgt Nederland dus weer een Koning. Gelukkig is het er wel eentje naar mijn lever. Willem-Alexander heeft zich mooi opgewerkt van Prins Pils naar Koning Kratje. Over het land regeren zal dus vooral vechten tegen de bierkaai worden.

Toen Bea dus afgelopen maandag het nieuws wereldkundig maakte, zat ik vol spanning op het puntje van mijn klit, gewapend met een flesje Oranjebitter. En met mij was dit natuurlijk voor heel en Nederland een memorabele en niet te missen gebeurtenis. Niet dus !! Het halve land was in rep  roer omdat er geen 'Goede Tijden Slechte Tijden' was. Get a real life eencelligen !! Als ik dan op diverse social media lees dat onze Koningin wordt uitgemaakt voor bitch en kutwijf, vind ik dat het verboden moet worden dat deze asociale amoebes zich voortplanten. 
                              
Over social media gesproken. Volgens theatertrut Alex Klaasen is er niets sociaals aan social media. En als stijlgoeroe van Cheryl Morero heeft hij zeker recht van spreken. Laatst toog Mieke met drie vriendinnen richting stad, a la Sex In The City XXL, om gezellig bij te wijnen. De een checkte tweets van vage kennissen van vage kennissen. De ander dacht diep na en deed een snelle scrabblezet via Wordfeud. En klik, nummer drie maakte een fotootje voor Facebook, want 'het was zo gezellig' !! Naast gezelligheid biedt social media ook het gemak en drukt het de kosten. Vroeger er nog geen twitter was namelijk, toen moest ik 600 mensen gaan bellen om te vertellen wat ik had gegeten.

Wie natuurlijk niet meedoet aan al die onzin is Margreet Dolman. Het typetje van Paul Haenen is namelijk veel te druk met kleding passen. Sinds drie weken verschijnt 'de vrouw met vingerette' namelijk in een gloednieuwe jurk ten tonele en televisie. Dat werd wel eens tijd ook want haar oude gewaad droeg ze al sinds 1975. Omdat de plakzakplekken er niet meer uitgebeiteld konden worden, hebben niemand minder dan Viktor & Rolf een nieuwe schitterende creatie voor de babbelzieke tante ontworpen. Dat zouden ze voor Mieke nou nooit doen. Ik heb namelijk al jaren ruzie met Viktor & Rolf, maar gelukkig trek ik er niks van aan.

Wie zich ook nergens wat van aantrekt is Ewout Genemans. Ondanks dat zijn eigen tong nauwelijks in actie komt, maakt de blonde krullenbol veel tongen los met zijn spraakmakende programma's. Na 'Fans' en 'Passie In De Polder' gaat hij het programma 'De Eerste Keer' maken, waarin mensen vertellen over hun eerste seksuele ervaring. Hopelijk blijft het wel bij vertellen. Het programma roept nu al klachten en verontwaardiging op bij diverse kerkgenootschappen, die vinden dat het lichaam in waarde moet worden gelaten. Godverdomme, wat een hypocriet kerkgelul !! Het lichaam moet volgens hunnie in waarde worden gelaten, maar ondertussen houden we onze kerkkaken stijf op elkaar als een religieuze klootzak een minderjarig jongetje voor het zingen de kerk uit laat gaan. "Neem en eet, dit is Mijn Lichaam", en in plaats van een Hostie krijg je een priesterlolly naar binnen gepropt. Kruisigen die zooi !!

Helaas is dat geen fictie maar keiharde real-life mijn simpele soap-zieltjes. En weet je wat nou eigenlijk te hilarisch voor woorden zou zijn ?! Het troonopvolgingnieuws van Beatrix was om 19.00 uur helemaal niet live, maar was 's middags al opgenomen. Waarom ?! Zodat ze zelf 's avonds rustig kon kijken naar 'Goede Tijden Slechte Tijden'.

Dikke Kus,  Mieke

bron: GaySite.nl
                      

Timmermans wil dat Rusland Anti-Homo Wet afwijst


Het Russische parlement moet een voorgestelde antihomowetgeving verwerpen. Die oproep deed minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vrijdag. Door het wetsvoorstel wordt 'propaganda' voor homoseksualiteit strafbaar.

De bewindsman heeft vrijdag zijn zorgen over de wetgeving overgebracht aan de Russische ambassadeur. "Discriminatie van homo's is on- aanvaardbaar. Homorechten zijn mensenrechten en Rusland moet zich aan zijn internationale verplichtingen houden. Ik roep het Russische parlement op om de wet niet aan te nemen", aldus Timmermans.

Hij brengt later deze maand een bezoek aan Moskou. Hij zal de zaak dan aan de orde stellen in een gesprek met zijn ambtscollega Sergej Lavrov.

Ook organisaties zoals Human Rights Watch en mensenrechtenexperts van de VN willen dat het wetsvoorstel de prullenbak ingaat. Ten tijde van de Sovjet-Unie stond er gevangenisstraf op homoseksualiteit. Sinds 1993 is het niet meer strafbaar in Rusland, maar de vooroordelen tegen homoseksuelen zitten diep geworteld in de maatschappij.

bron: De Telegraaf


Nederland uit zorgen om Homorechten in Rusland

Minister Timmermans heeft namens Nederland zorgen overgebracht aan Rusland over een wet die in Rusland wordt voorbereid en 'propaganda' van homoseksualiteit strafbaar maakt. Als de wet wordt aangenomen, zal die discriminerend uitpakken voor homo's en lesbiennes.

Timmermans: "Discriminatie van homo's is onaanvaardbaar. Homorechten zijn mensenrechten en Rusland moet zich aan zijn internationale verplichtingen houden. Ik roep het Russische parlement op om de wet niet aan te nemen."

De minister heeft vandaag zijn zorgen laten overbrengen aan de Russische ambassadeur in Nederland. Eerder deze week maakte Nederland zich sterk voor een verklaring namens de Europese Unie. Op 26 februari brengt Timmermans een bezoek aan Rusland en zal dit onderwerp bij zijn Russische collega Lavrov aan de orde stellen.

De wet werd vorige week vrijdag in de eerste lezing aangenomen door de Doema, de Russische Tweede Kamer. Er volgen nog twee stemmingen voordat de wet wordt voorgelegd aan de Eerste Kamer en president Poetin. Mensenrechtenexperts van de Verenigde Naties (VN) hebben de Russische Tweede Kamer opgeroepen tegen de anti-homowet te stemmen.

bron: Rijksoverheid.nl
    

Première: 'De Turkse Boot' op 4 maart


Op 4 maart 2013 gaat de documentaire De Turkse Boot in première in de Paradiso in Amsterdam. Deze documentaire volgt de deelnemers van de Turkse boot die meevoer met de Canal Parade tijdens Gay Pride in 2012. Een aantal dagen na Gay Pride blijkt dat deelnemers aan de Turkse boot na afloop van de botenparade ernstig zijn bedreigd. In de film gaan Joost van Bellen en Bas Kosters in op de vraag hoe het is om homoseksueel te zijn in het Nederland van de 21ste eeuw.

Erkenning
In de film worden de Turks-Nederlandse homoseksuele activisten Döne en Serdar gevolgd in hun streven naar erkenning en acceptatie binnen de Turkse gemeenschap. In de documentaire laten Döne en Serdar zien dat homoseksualiteit binnen de Turkse gemeenschap erg gevoelig ligt en dat er een sterk taboe op rust. Na de filmvertoning wordt nagepraat met filmmaker Chris Belloni en met de twee Turkse hoofdpersonen uit de documentaire. In het gesprek zal duidelijk worden of de Turkse boot heeft bijgedragen aan een beter klimaat voor Turkse homoseksuelen. De avond wordt afgesloten met Nederlandse dj’s en Turkse muziek.

Debuut
Filmmaker Chris Belloni debuteerde in 2012 met de spraakmakende documentaire 'I Am Gay And Muslim'. De film volgt de zoektocht van een aantal jonge, homoseksuele mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. I Am Gay And Muslim is vertoond op verschillende internationale filmfestivals, waaronder die van Sydney, Berlijn, Istanbul en Sao Paolo. Op het internationale Human Rights-filmfestival in Kirgizië werd de organisatie middels een gerechtelijk verbod gedwongen om de film van het officiële programma te schrappen.

Premiere
De Turkse Boot gaat op 4 maart in première in Paradiso - Amsterdam
Aanvang: 20.15 uur, zaaldeuren open: 19:00 uur
Meer info & kaartverkoop:  Paradiso - Amsterdam    
De film is ook al geprogrammeerd op het Roze Filmfestival in maart 2013 in Bioscoop Het Ketelhuis - Amsterdam   

De Turkse boot is een productie van Stichting art.1 in samenwerking met Public Cinema. De première wordt geproduceerd door Stichting art.1 en Stichting Pera, ondersteund door Paradiso, Roze Filmdagen en Stichting Elance.

Bekijk de Trailer van 'De Turkse Boot':  KLIK HIER   en/of bezoek de Website van:  De Turkse Boot

bron: KamKrant.nl
    

'Homohond' van de dood gered dankzij Facebook

Een hond, die van zijn eigenaar een spuitje moest krijgen omdat hij dacht dat het dier homoseksueel was, is gered. Dankzij een campagne op Facebook is een opvang gevonden voor de Amerikaanse bulldog-kruising, die voortaan door het leven gaat als Elton.

De baas van de hond, een man uit Tennessee, had zijn viervoeter betrapt toen die aan het dollen was met een andere mannetjeshond. Toen het gestoei seksuele proporties aannam, vond de man het welletjes. Hij vond het niet kunnen dat zijn bulldog een homo was en dus moest die maar een spuitje krijgen.

Euthanasie
De man dumpte zijn hond in een asiel waar de euthanasie zou uitgevoerd worden. Dat had gisteren moeten gebeuren. Maar dankzij een succes- volle reddingscampagne op Facebook werd het leven van de hond gespaard.

Bang
Een zekere Stephanie Fryns, medewerkster in een dierenasiel, toonde zich bereid de hond te adopteren. Zij gaf de bulldog de naam Elton - naar de Britse zanger en homoseksueel Elton John - en vond een plaatsje voor hem in Woof Connections, een opvangcentrum voor honden in Arkansas. 'Elton maakt een bange indruk, maar dat lijkt me niet abnormaal na wat hij heeft meegemaakt', zegt Stephanie.

Dominantie
Homoseksueel gedrag is niet ongewoon bij dieren en honden in het bijzonder. Dit betekent echter niet dat Elton een homo is, ook al omdat mannetjeshonden niet zelden elkaar bestijgen om hun dominantie te tonen.

bron: Algemeen Dagblad
                       

Eindhoven op weg naar Roze Zaterdag


Eindhoven heeft de aftrap gegeven voor de organisatie die moet leiden tot een succesvolle Roze Zaterdag in 2014.

Op een drukbezochte info-bijeenkomst liet RZ-voorzitter Tom van den Nieuwenhuijzen weten dat het geen 'traditionele roze zaterdag zal worden met een podium op de Markt en een infomarkt.'

De opzet is dat in de hele stad evenementen en activiteiten worden ontwikkeld, die met roze lopers aan elkaar worden verbonden. Een deel daarvan zal worden gepland in de oude Philips-wijk Strijp S. Daartoe is de organisatie in gesprek met de NS om tussen station Eindhoven en het daar gelegen station Beukenlaan treinen te laten pendelen.

De gemeente Eindhoven heeft vooral logistieke steun toegezegd, vandaar dat de organisatie sponsors gaat zoeken. Philips heeft medewerking toegezegd, ook eredivisieclub PSV wil meedoen. Uit België is steun aangeboden van het Roze Huis Antwerpen.

Roze Zaterdag Eindhoven zal in 2014 op 5 juli worden gehouden. Dat is een week later dan gebruikelijk (oorspronkelijk wordt Roze Zaterdag op de laatste zaterdag van juni gehouden). Dat kwam op kritiek te staan, omdat op 5 juli niet ver van Eindhoven in Keulen de populaire Christopher Street Day wordt gehouden.

Van den Nieuwenhuijzen zei dat zijn organisatie weinig keus had. "Een week eerder is het WK Voetbal en was er al een evenement in de binnen- stad gepland. Eind juli was voor ons geen optie."

bron: GayKrant.nl
  

Darklands toont ruige kant van Antwerpse Homoscène


Antwerpen was voor het vierde jaar op rij 'the place to be' voor de Leatherpride. Dit jaar werd er tijdens het weekend voor de eerste keer Darklands georganiseerd. Een beurs waar je alles vond om je seksleven een ruiger tintje te geven.

bronnen: GayLive.be / Darklands.be / YouTube.com                           

Voorlichter: "Hetero is Beter"


Een man die (verplichte) seksuele voorlichting geeft in Zeeland, heeft tijdens een voorlichting gezegd dat de liefde van een man voor een vrouw is 'zoals god het heeft bedoeld'.

Richard Oostrum is gastdocent in de provincie Zeeland. Hij is ooit zelf uit de kast gekomen, maar is inmiddels getrouwd met een vrouw. Nu geeft hij voorlichtingen op middelbare scholen in Zeeland. De voorlichting is momenteel verplicht op iedere Middelbare School.

Een journalist van het Reformatorisch Dagblad ging met Oostrum mee naar een gastles. "Is liefde voor een man hetzelfde als liefde voor uw vrouw?", is de vraag van een leerling. Oostrum antwoord: "Totaal anders. Liefde voor mijn vrouw is voor altijd. Dat is zoals God het heeft bedoeld."

Lees ook het betreffende artikel van het Reformatorisch Dagblad:  KLIK HIER

Noot van de Redactie: Hoewel het bemoedigend is dat homoseksualiteit eindelijk bespreekbaar wordt gemaakt op ook christelijke scholen, lijkt het ons absoluut onwenselijk dat er indirect haatdragende meningen worden verkondigd door de voorlichter. We gaan contact opnemen met politici in Den Haag om te vragen wat zij hiervan vinden. Dit artikel wordt dus nog geüpdate.

bronnen: Gay.nl / Reformatorisch Dagblad 


UPDATES

Reactie Pia Dijkstra (D66): "Het is natuurlijk goed dat er nu voorlichting wordt gegeven, maar het is de bedoeling dat dat informerend is en niet duidend. De Kamer heeft met de minister afgesproken dat voorlichting op een respectvolle manier moet worden gegeven en dat het moet bijdragen aan een gevoel van veiligheid in de klas. Dat is hier natuurlijk niet aan de orde. Vooral het woordje 'beter' kan hier natuurlijk echt niet. Dit is niet wat is beoogd en afgesproken." 

Reactie COC: "Scholen zijn niet alleen verplicht om voor te lichten over homo- en transseksualiteit," reageert woordvoerder Philip Tijsma van COC Nederland. "Ze hebben ook de wettelijke plicht om dat respectvol te doen en om voor LHBT-leerlingen een veilig klimaat te creëren. Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat jonge LHBT’s zich veilig voelen op een school waar iemand als Oostrum - die betrokken is bij 'homogenezings- organisatie' Different – vertelt dat alleen heterorelaties zijn zoals God het bedoeld heeft en dat hij daarom kiest voor een heterohuwelijk. Wij dringen er op aan dat de Onderwijsinspectie gaat toezien op een goede invoering van de verplichte voorlichting waarbij LHBT-leeringen zich veiliger voelen." Tijsma wijst er op dat veel scholen sinds de invoering van de verplichting op een heel positieve manier met het onderwerp aan de slag zijn gegaan.

bron: Gay.nl
                                     

Jon van Eerd over Rusland: 'Dat kan en mag niet'


De online petitie die de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) dit weekend is begonnen tegen de homofobe wetgeving die in Rusland op komst is, loopt als een trein. Inmiddels hebben diverse bekende Nederlanders hun steun uitgesproken.

Vrijdag jl. nam de Russische Doema de eerste lezing van een wet aan die verbiedt informatie te geven over homoseksualiteit. Tegelijk werd bekend dat het Russische leger rekruten op een mensonterende manier inspecteert of ze mogelijk homo zijn. Sergej Filin, artistiek directeur van het dansgezelschap van het Bolsjoj-theater en openlijk homo, kreeg vorige week in Moskou een lading zuur in zijn gezicht gegooid.

De Russische president Poetin bezoekt in april ons land in het kader van het Nederland-Rusland-jaar. De SVGK roept premier Mark Rutte middels een on line petitie op om daarbij de homorechten in Rusland stevig aan de kaak te stellen. SVGK-secretaris Hans van Velde: "Nederland en Rusland zijn goede vrienden. Goede vrienden moeten elkaar ook de waarheid kunnen zeggen."

De online-petitie wordt intussen gesteund door diverse BN’ers. Oud-commissaris van de Koningin Ed Nijpels: "Ik steun gaarne de petitie die aan Poetin wordt aangeboden. De arrogante wijze waarop Poetin op allerlei manieren de rechten van de mens schendt, kan niet genoeg aan de kaak worden gesteld."

Acteur Jon van Eerd: "Normaliter ben ik niet zo'n activist. Maar wat er momenteel in Rusland gaande is, kán en mág niet geruisloos voorbij gaan. En de ministers TImmermans en Bussemaker doen helemaal niks! Het gaat om ons, om onze kinderen, om onze toekomst. Dit soort wetten zorgt er in tijden van oorlog voor dat we weer worden afgevoerd naar de gaskamers. We hebben veel bereikt, maar glijden langzaam terug in een wereld waar de achterlijken der aarde gaan beslissen !!"

Andere bekende ondertekenaars zijn onder meer: Gronings burgemeester Peter Rehwinkel, zangeres Frédérique Spigt, politica Anne Lize van der Stoel, historicus Coos Huysen en oud 3FM deejay Theo Stokkink.

Teken de Petitie:  KLIK HIER

De SVGK roept alle lezers van GK.nl deze oproep via hun social media als Twitter en Facebook te verspreiden.

bron: GayKrant.nl


Europese Unie: 'Rusland, stop met Homofobe wetgeving'

De Europese Unie heeft bij monde van Catherine Ashton, hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Rusland gesommeerd zijn homofobe wetgeving in te trekken. In plaats daarvan stelt Ashton dat het land zijn HoLeBi-inwoners dient te beschermen.

Ashton zegt in een verklaring: "De uitvoering van deze wet zou discriminatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transseksuelen en inter- seksuele mensen en iedereen die hen steunt, versterken. In het bijzonder door de beperking van hun keuzes, hun vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging en vergadering."

"Ik doe een beroep op de Russische Federatie om nationale en internationale verplichtingen na te komen - in het bijzonder die in het kader van de Raad van Europa zijn overeengekomen en als ondertekenaar van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Rusland dient deze rechten van al haar burgers te beschermen."

De SVGK-actie waarbij ze de regering Rutte oproept om president Poetin er op te wijzen ook zijn homo- en lesbische inwoners met respect te behandelen en hun mensenrechten, zoals vrijheid van meningsuiting, te eerbiedigen, telt al meer dan 500 ondertekenaars. Steun deze petitie ook en teken hem door HIER te klikken. Stuur dit bericht door aan al je vrienden, ook die op Facebook, Hyves of Twitter.

bron: GayKrant.nl
                       

Kameroen Homo-vriendelijker ?!


Paul Biya, president van het Afrikaanse Kameroen, heeft tijdens een bezoek aan de Franse president Hollande gezegd dat zijn land er wellicht aan toe is om de homofobe wetten te veranderen.

Biya vertelde dat de publieke opinie in zijn land aan het wijzigen is als het gaat om homoseksualiteit. "Het is nu nog strafbaar, maar de geesten zijn aan het veranderen, mensen praten er over, vooral ook door wat er wereldwijd wordt verteld. Bij diverse stammen zijn mensen die werden veroordeeld wegens homoseksualiteit inmiddels weer vrijgelaten."

Kameroen werd recentelijk door de EU gekapitteld wegens zijn homofobe wetgeving die al tientallen jaren oud is. Twee mannen die onlangs de gevangenis in moesten vanwege hun uiterlijk en omdat ze plezier beleefden aan het drinken van Bailey's, zijn inmiddels weer vrijgelaten.

bron: GayKrant.nl
       

Oprah Winfrey | Whitney Houston toch Lesbisch ?!


Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston, zegt in een interview met Oprah Winfrey dat ze niet weet of haar dochter lesbisch was. Wel geeft ze te kennen dat ze dit in ieder geval niet had geaccepteerd. 

Het gerucht dat Whitney Houston een geheime affaire zou hebben met haar assistente Robyn Crawford is niets nieuws. De twee dames waren jarenlang onafscheidelijk en meerdere malen werd gefluisterd dat de liefde tussenbeide opgebloeid zou zijn in bittere tijden met echtgenoot Bobby Brown.

Wel is het voor het eerst dat Whitney's moeder hier uitspraken over doet. In een openhartig interview met Oprah Winfrey vertelt ze dat ze op de hoogte was van de hechte vriendschap tussen Whitney en Robyn. Ze vermoedde sterk dat er meer aan de hand was tussen de twee en probeerde haar dochter zelfs te verbieden met Crawford om te gaan. Niets mocht echter baten en de twee leken steeds meer onafscheidelijk.

Toen Oprah aan Cissy vroeg of ze een lesbische dochter geaccepteerd zou hebben, ontkende ze opnieuw. Stellig gaf ze aan dat ze dit niet had toegelaten en dat ze een hekel had aan de assistente.

bron: Gay.nl
                

Celstraf na Anti-Homo Tweet


De man die op Twitter deelnemers van de Gay Pride in Amsterdam bedreigde en discrimineerde is woensdag veroordeeld tot een celstraf van 30 dagen, waarvan 18 voorwaardelijk. Uitlatingen van de man op Twitter werden gemeld via het politienetwerk Roze in Blauw, dat hiervan aangifte deed.

De 29-jarige man werd vervolgens op 26 juli in Dordrecht aangehouden voor verhoor en in verzekering gesteld, zodat hij zijn dreigementen later tijdens de grachtenparade niet ten uitvoer kon brengen.
                                         
De man twitterde in aanloop van de botenparade in de hoofdstad over het vuurwerk gooien naar de boten tijdens de canal parade en riep anderen op om te rellen. Bovendien liet hij zich erg discriminerend uit over homo's in het algemeen.

Het OM beschuldigde hem van groepsbelediging en aanzetten tot haat tegen, discriminatie van en geweld tegen homoseksuelen. Tijdens de Pride geldt er een zerotolerancebeleid in Amsterdam, benadrukte het OM al afgelopen zomer. "Dat houdt in dat verdachten altijd worden aangehouden en dat de officier van justitie hogere straffen eist".

bron: GaySite.nl
               

donderdag 31 januari 2013

Was Mahatma Gandhi Homo ?!


Had Mahatma Gandhi een geheim ?! Met de openbaarmaking van enkele persoonlijke brieven wordt de vraag of hij homo- of biseksueel contacten had weer actueel. De Indiase regering is echter op haar hoede. Het imago van de hindoeïstische activist mag niet worden aangetast.

Was Mahatma Gandhi Homo ?! India wil er niets van weten !! "Vriendschap kan verkeerd begrepen worden. We stellen tentoon wat wij het meest interessant vinden", aldus Raj Bala Jain van de Nationale Archieven in India.

De speculatie laait weer op nu het museum van de Nationale Archieven in New Delhi een deel van Gandhi's privécorrespondentie tentoonstelt. Sinds woensdag kunnen museumbezoekers zich buigen over de brieven die hij stuurde aan Hermann Kallenbach, een Zuid-Afrikaanse bodybuilder die met hem bevriend was.

In de twee jaar dat ze samenwoonden (van 1907 tot 1909) is volgens sommigen een liefde gegroeid die meer dan vriendschappelijk was. In een biografie citeerde een Amerikaanse journalist twee jaar geleden uit een brief van Gandhi. Hij zou aan Kallenbach hebben geschreven over 'hoe je mijn lichaam compleet bezette'. De journalist in kwestie laat overigens in het midden of Gandhi daarmee doelde op seksueel contact.

Achterklap, maar ook diplomatiek relevant
De vraag naar Gandhi's geaardheid lijkt vooral interessant voor roddeljournalisten, maar schijn bedriegt. De Indiase regering kocht de brief- wisselingen vorig jaar op en voorkwam daarmee dat ze - zoals het plan was - geveild zouden worden in Londen.

Bij de huidige expositie is slechts een deel van de correspondentie te zien. Aangezien Gandhi ooit een gelofte van kuisheid aflegde, is iedere vorm van seksueel contact op zijn minst een breuk met zijn eigen overtuigingen.

Houdt India de pikante passages achter? De Nationale Archieven ontkennen het stellig. Aan persbureau AFP stelt onderzoeker Raj Bala Jain dat hij 'geen idee heeft' waar de Amerikaanse journalist de quote vandaan heeft gehaald.

'Vriendschap kan verkeerd begrepen worden'
Dat het land de collectie vorig jaar opkocht, zou te maken hebben met een principieel bezwaar tegen Gandhi-veilingen: de man die zo weinig om bezittingen gaf zou geen bron van grote winsten mogen zijn.

Van de brieven die sinds woensdag te zien zijn, bevat slechts één exemplaar dubbelzinnige formuleringen. Gandhi opende een van zijn brieven met de aanhef 'My dear Lower House' en sloot af met 'Sinly yours, Upper House'. 'Vriendschap kan verkeerd begrepen worden', vertelt Jain. 'Volgens mij was Gandhi heel normaal en stond hij boven dit soort dingen. We stellen tentoon wat wij het meest interessant vinden.'

bron: Trouw.nl
   

Vind jij dat Homostellen kinderen mogen adopteren ?!


Honderdduizenden Fransen gingen pas geleden de straat op om te protesteren tegen het legaliseren van het homohuwelijk. Ook streden ze tegen het voorstel dat homostellen kinderen mogen adopteren. 

Vind jij dat homostellen kinderen mogen adopteren ?! ... Vul de Poll in op:  Vriendin.nl

Drie Reacties:

Nicolet (39): 
"Voor mij zijn homorelaties gelijk aan heterorelaties. Voor een goede opvoeding van een kind ligt het er denk ik niet aan of iemand homo of hetero is."

Carolien (38): 
"Natuurlijk mag dat !! Er zijn zo veel succesverhalen van kinderen die op een goede manier en zonder problemen opgroeien bij een homostel. Het is vooral belangrijk dat het kind in een liefhebbend gezin terechtkomt."

Lot (42): 
"Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik vraag me af of het goed is voor het welzijn van het kind. Kinderen hebben een rolmodel nodig en traditioneel gezien zijn dat een vader én een moeder. Aan de andere kant kunnen twee moeders of twee vaders ook goed zorgen voor een kind. Wel vind ik dat twee vrouwen beter kunnen adopteren dan twee mannen. Vaders missen toch het natuurlijke moederinstinct."

bronnen: Vriendin.nl / YouTube.com
   


                         

Italiaanse Kerk vreest Homohuwelijk


Direct na het voorjaarsoverleg van de Italiaanse bisschoppen afgelopen maandag heeft voorzitter kardinaal Angelo Bagnasco een fel protest laten horen richting de Italiaanse regering. Die kondigde onlangs aan de gezinswetgeving te willen liberaliseren om in een later stadium het huwelijk open te stellen voor iedereen, dus ook voor homoparen.

Volgens Bagnaso wordt met de invoering van het homohuwelijk een stap terug gezet in de sociale ontwikkeling van de mensheid en niet een stap voorwaarts zoals Italiaanse homo-organisaties stellen. "Het huwelijk mag en kan dan ook geen onderwerp zijn van politieke discussie", aldus de kardinaal.

Kardinaal Bagnasco beschuldigde de Italiaanse regering er al eerder van dat zij "het gezin opnieuw wil definiëren en het 'alfabet van de natuur' wil veranderen door de erkenning van alternatieve samenlevingsvormen." Na het overleg van afgelopen maandag zei hij het te betreuren dat de ontwikkeling in Europa gepaard gaat met de ontkenning van menselijke waarden.

Ook liet hij weten kritiek te hebben op de recente uitspraak van het Hooggerechtshof in Rome over homoadoptie. "De rechten van het kind en niet het recht op een kind moeten steeds voorrang hebben op individuele wensen en verlangens."

bron: GaySite.nl
       

woensdag 30 januari 2013

Gay Slow Dating - Activiteitenagenda 2013

Gayslowdating biedt culturele en sportieve activiteiten voor single homomannen in Nederland. De deelnemers noemen de sfeer 'ongedwongen, spontaan en vertrouwd'. Daarnaast kunnen ze zelf ook activiteiten aandragen en organiseren. Het woord 'slow' staat voor bewust, eerlijk, low budget en onthaasting. Gayslowdating is niet commercieel, bestaat vijf jaar en heeft meer dan 1.200 mannen op de mailinglist staan.

Dit jaar staat op de agenda:
Filmweekend Vlieland, 8-10 maart: in het volgens filmster Monique van der Ven 'mooiste filmhuis van Nederland' worden zes gay films gedraaid. Daarnaast biedt het autovrije eiland rust, ruimte en genieten van de natuur.

Wandelweekend in de Marokkaanse Rif, 23-30 april: net als vorig jaar, samen met de Nederlandse Said. Er wordt gewandeld in een kustgebied, dat bekend staat om zijn ongereptheid en traditionele, bijna middeleeuwse cultuur.

Workshop fotograferen in Rotterdam, zondag 28 april: start vanuit het centrum, daarvandaan naar meerdere locaties en met de watertaxi naar de Kop van Zuid en lunch op een leuke locatie.

Zeilweekend Groene Hart, 18-21 mei: net als afgelopen jaren vaart Vrouwe Fortuna tijdens het pinksterweekend door het Groene Hart. Naast zeilen wordt het centrum van Leiden onveilig gemaakt.

Friesland / Ameland Fietsweekend, 14-16 juni: ook net als voorgaande jaren. Vanaf het treinstation Leeuwarden begint de pontjesroute langs De Alde Feanen in Eernewoude. Zaterdag met de boot van Holwerd naar Ameland. Zondag door een deel van de Friese Wâlden terug naar Leeuwarden. Overnachten onderweg; de bagage wordt apart vervoerd.

Waddenzeilweekend 6-9 september: ook net als vorig jaar: zeilen op een authentieke klipper op de Waddenzee vanuit de Eemshaven. Doel is het Duitse waddeneiland Juist, een smal autovrij eiland met een binnenmeer.

Zondagactiviteit in Amsterdam: 6 oktober. Wellicht een wandeltocht vanuit Amsterdam-Noord door Waterland naar Ransdorp en Zunderdorp.

bron: Gay.blog.nl
             

Blote Homo's definitief taboe in San Francisco


Een rechtbank in San Francisco heeft woensdag geoordeeld dat naaktlopen in de stad vanaf vrijdag definitief verboden is. Twee maanden geleden nam de gemeenteraad een verordening aan die naaktlopen op openbare plaatsen, zoals de straat en het openbaar vervoer, verbiedt. De gemeenteraad kwam tot het besluit nadat het aantal klachten de afgelopen tijd flink toenam.

Steeds vaker liepen mannen naakt rond in het Castro District, de wijk die bekend staat als homovriendelijk en waar veel homohoreca is gevestigd. Volgens de gemeente gebeurde het bijna dagelijks dat groepjes mannen in adamstenue door de wijk liepen te paraderen. De rechter oordeelde woensdag dat het verbod op naakt lopen in het openbaar in San Francisco niet indruist tegen de grondrechten van burgers.

Tegenstanders van de nieuwe verordening waren bang dat San Francisco haar eigenzinnige karakter verliest als verworven vrijheden worden verboden en spanden een rechtszaak aan tegen de gemeente. Een woordvoerder laat weten zeer teleurgesteld te zijn over de uitspraak, maar verwacht nog wel een kans te krijgen.

De rechtbank suggereerde dat het wel mogelijk is om in beroep te gaan tegen een boete. Bij overtreding van de nieuwe verordening kan een geldboete van honderd dollar worden opgelegd. Bij drie overtredingen riskeert men een boete van vijfhonderd dollar en een jaar gevangenis- straf.

Voor diverse evenementen, waaronder de jaarlijkse Gay Pride, is overigens een uitzondering gemaakt. Deelnemers aan de jaarlijkse optocht staat het nog altijd vrij om naakt deel te nemen aan de Pride.

bron: GaySite.nl
                 

LGBT Film Special in Rotterdam

Vrijdag 1 februari 2013 vindt in Rotterdam – waar op dit moment het Internationaal Film Festival (IFFR) plaatsvindt – een LGBT Film Special plaats. Om 21.00 uur begint in The Student Hotel aan de Oostzeedijk 182 een roze filmavond: 'Free of Charge' belooft de aankondiging. Er worden twee documentaires vertoond die in Nederland al eerder in de prijzen vielen. De films waren inmiddels op veel festivals te zien.

'I am Gay and Muslim' van Chris Belloni volgt een aantal jonge homomannen in Marokko en hoe ze met zowel hun religie als hun seksuele identiteit al dan niet in het reine komen. Belloni is er zelf bij om na afloop alle vragen te beantwoorden. 'Gay-K' van Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan naar Oekraïne en verslaan de allereerste Gay Parade in deze voormalige Sovjet-republiek.

bron: Gay.blog.nl
         


                               

Duitse Minister Westerwelle hekelt Rusland


De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, heeft felle kritiek geleverd op het anti-homobeleid van Rusland, zo meldt Der Spiegel op haar website.

Hij heeft de Russische ambassadeur Vladimir Grinin op het matje geroepen en zijn ongenoegen geuit over de wetsvoorstellen die moeten leiden tot een verbod op informatie over homoseksualiteit.

Westerwelle heeft de ambassadeur te kennen gegeven dat zulke maatregelen in strijd zijn met Europese verdragen en ernstige schade toe- brengen aan het imago van Rusland. Ook voelt hij zich teleurgesteld in zijn streven naar vriendschap met Rusland en het onderhouden van goede relaties.

De openlijk homoseksuele staatsman heeft verder gezegd dat een echte democratie ook opkomt voor de rechten van minderheden in de eigen staat.

Westerwelle is daarmee de eerste West-Europese bewindsman die de homofobe maatregelen in Rusland aan de kaak stelt. Noch minister Frans Timmermans in Nederland, noch zijn Belgische collega Didier Reynders hebben zich tot nu toe geroerd.

Inmiddels heeft, nadat Milaan dat afgelopen november al deed, de Italiaanse stad Venetië de stedenband met Sint Petersburg verbroken. Deze Russische stad introdcueerde vorig jaar als eerste de anti-homoinformatie maatregel.

bronnen: GayKrant.nl / Der Spiegel