zaterdag 16 mei 2015

Zondag 17 mei 2015 - IDAHOT | Internationale Dag tegen Homo- & Transfobie

Zondag 17 mei is Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie: IDAHOT. Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheids- organisatie WHO homoseksualiteit van de International Classifications of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening. In 2003 organiseerde de Canadese Fondation Émergence een dag tegen homofobie. Sinds 2005 wordt de dag – als IDAHOT -ook in andere landen gehouden.
 
Sinds een paar jaar is de aandacht niet alleen gericht op discriminatie van homo's en lesbiennes, maar ook op bi's en transgenders. Tonen LHBT's op Gay Prides en Roze Zaterdag hun trots, op IDAHOT ligt de focus op homo-, bi- en transgenderhaat. Jaarlijks worden op en rondom deze dag verschillende activiteiten georganiseerd: Zie de website van Gay & Lesbian Switchboard.
 
Zaterdag rijdt een Roze Limousine door het land, georganiseerd door 24 organisaties, waaronder NOC*NSF, de politie, gemeenten en belangenorganisaties als het COC, ANBO en GUTS. De roze limousine is een initiatief van Roze 50+ in samenwerking met andere landelijke Gay-Straight Alliances. De wagen komt naar drie Regenboogsteden: Amersfoort, Utrecht en Rotterdam.
 
Zie ook: 
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
 
 
             
                                         

COC Eindhoven - Pand54 | "COC Eindhoven opent een Genderneutraal toilet" ‼

Op zondag 17 mei zal in Pand54, het café van COC Eindhoven en Regio, een genderneutraal toilet worden geopend. De opening vindt plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Homo, Bi en Transfobie en zal worden verricht door de Transgender Groep Eindhoven (TGGE).

Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem. Daarom is het van belang dat duidelijk gemaakt wordt dat de toiletten niet specifiek voor mannen of vrouwen zijn maar voor iedereen toegankelijk zijn.COC Eindhoven en regio heeft ervoor gekozen deze onthulling te doen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo, Bi en Transfobie. Het is op deze dag precies 25 jaar geleden dat homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geschrapt werd van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

De opening van het genderneutrale toilet zal plaatsvinden op zondag 17 mei 2015 om 15.00 uur in het COC-café 'Pand54', Prins Hendrikstraat 54 te Eindhoven.

bronnen: COC.nl - COC Nederland / COC·Eindhoven.nl / YouTube.com - Omroep Brabant                                   

OUTway - HoJo·kamp - Gemert - Augustus '15 | Bryan: "Ik kan nu mezelf zijn"

Ongeveer zeventig homoseksuele jongeren of jonge transgenders zijn neergestreken in Gemert. Of zoals het op het kamp geregeld gekscherend wordt uitgesproken: 'Gaymert'. Dat laatste maakt al duidelijk dat ze hier niet alleen zijn voor de zware kost. Naast het uitwisselen van ervaringen met het uit de kast komen en workshops over bijvoorbeeld soa's en empowerment zijn ze hier vooral om plezier te hebben.

"En om vrienden te maken", zegt transgender Ryan Schoutsen (21), mede-organisator en een paar jaar terug zelf deelnemer van het kamp. "Ik kom uit Wochnem, een heel klein dorpje in Noord-Holland. Hoe had ik daar ooit in contact moeten komen met andere transgenders" ?!

Schoutsen is een stap verder dan veel van de deelnemers. Daar zitten jongeren tussen die nog niemand over hun geaardheid hebben verteld. "Ik kan me nog herinneren dat een jongen een paar jaar terug met een tennisracket kwam aanzetten", vertelt Schoutsen. "Zijn ouders wisten wel dat hij op kamp ging, maar niet naar wat voor kamp".

Veel jongeren dragen in het dagelijkse leven een masker, zoveel is wel duidelijk. Dat kunnen ze in Gemert laten zakken.

"Ik hoef me hier niet anders voor te doen", zegt Bryan (16) over iets wat hij een groot gedeelte van zijn leven wel heeft gedaan. Hij laat op zijn telefoon een foto van zichzelf zien van twee jaar terug. Hij draagt een petje achterstevoren, op zijn gezicht een zwarte zonnebril. "Ik was een gangstertje, luisterde naar rapmuziek". Maar dat was allemaal nep ... "Ik kan nu mezelf zijn" ‼

Wil jij ook jezelf zijn ?! ... Ga mee met OUTway ‼
Ben jij homo, lesbisch, biseksueel, transgender, iets daar tussenin of weet je het eigenlijk niet zo goed ?! Ben je tussen de 13 (minimaal een jaar middelbare school) en 25 jaar ?! Stap in onze roze bubbel en ga mee op avontuur met OUTway ‼ OUTway is een jongeren organisatie die jongeren helpt met wie of wat ze zijn en waar jongeren volledig zichzelf kunnen zijn ‼

Het HoJo·kamp wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd en er hebben door de jaren heen al vele honderden jongeren deelgenomen. De voorbereidingen voor het kamp, wat gehouden wordt van 09 tot en met 14 augustus 2015, zijn al in volle gang ‼

Er zijn nog plaatsen om mee te gaan met het HoJo·kamp van deze zomer. Als je hier interesse in hebt ga dan naar de website, daar is meer informatie te vinden en kun je jezelf opgeven ‼

Website:  www.HoJoKamp.nl          Zie ook:  Hojokamp 2015 | "Geef je op" ‼

Tot ziens in augustus !!!

bronnen: KamKrant.nl / HoJoKamp.nl / YouTube.com


      

      
                                             

vrijdag 15 mei 2015

Engeland - Londen | Na Regenboogbus nu ook een 'Regenboog Taxi' in Londen

In maart kon je bij HoLeBi.info lezen dat er in Londen een maand lang een Regenboogbus rond reed. Vandaag komt het nieuws dat er nu ook een 'Regenboog Taxi' gaat rond rijden in Londen. En dit naar aanleiding van de komende Internationale Dag tegen HoLeBi en Transfobie, aldus PinkNews.co.uk, GayStarNews.com en HoLeBi.info.
 
De Regenboogtaxi is een initiatief van 'Transport for Londen', 'Ubiquitous' – het bedrijf dat verantwoordelijk is voor advertenties in taxi's – en de
36-jarige taxichauffeur 'Ian Beetlestone'. De Regenboogtaxi volgt op het grote succes van de Regenboogbus.
 
Ian Beetlestone die met de Regenboogtaxi zal rond rijden zegt: "Gay taxi's zijn als gay voetballers, je weet statistisch gezien dat ze er moeten zijn maar je ziet ze bijna nooit. Ik zelf droomde er al lang van om met een Regenboogtaxi rond te rijden, eindelijk komt die droom uit. En dan ook nog om de Internatonale Dag tegen HoLeBi en Transfobie te vieren. Ik nodig iedereen uit voor een ritje in onze iconische prachtige taxi".
 
bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / GayStarNews.com / YouTube.com
 
 

                         

Alkmaar → Donderdag 28 t/m zondag 31 mei '15 | "Roze Week Alkmaar 2015"

Van donderdag 28 mei tot en met zondag 31 mei vindt voor de zesde maal de 'Roze Week Alkmaar' plaats. Dit jaar iets korter dan voorgaande edities maar nog altijd met heel veel roze activiteiten. Het thema dit jaar is 'Be Proud'.

"Hiermee laten we zien dat je trots kunt zijn op wie je bent. Kortom de Roze Week is er voor iedereen ‼ We zijn trots om mede te delen dat we volgend jaar verder gaan onder de naam Alkmaar Pride", aldus de organisatie.

Naast feestelijkheden is er ruimte voor cultuur, creativiteit en discussie: Roze tafel gesprek met de lokale politiek en belangstellenden, een stadswandeling door de binnenstad, theaterworkshop, Roze Filmdagen in Filmhuis Alkmaar (met de film 'Pride') en verschillende feesten in '1811 Dance & Drinks' en veel meer.

In aanloop op de Roze Week Alkmaar vindt er op vrijdag 22 mei een jongerenfeest en wijnproeverij plaats. Daarnaast zal bij de opening van de kaasmarkt de kaasbel worden geluid door 'Dolly Bellefleur'. Veel winkels in 'De Oude Stad' hebben op zaterdag 30 mei acties met roze artikelen en zullen hun etalages feestelijk inrichten. Daarnaast worden alle winkeliers in Alkmaar uitgenodigd om deel te nemen aan de etalagewedstrijd.

De week wordt afgesloten met een grachtenparade op 30 mei waarbij een bonte stoet boten door de Alkmaarse grachten vaart. De dag van de grachtenparade wordt afgesloten met het feest '1811 Pride Party' in 1811 Dance & Drinks. De Roze Week wordt afgesloten met een feest in 'Café het Hartje' op het Waagplein.

Kijk voor het actuele en complete programma van 'Roze Week Alkmaar 2015' op de website:  RozeWeekAlkmaar.nl

Zie ook:  Roze Week Alkmaar 2015 | Thema: "Be Proud"

bronnen: GaySite.nl / RozeWeekAlkmaar.nl / YouTube.com


       
                                         

TV | Lauren Verster zoekt in nieuw programma uit of ze 'Lesbisch' kan worden

Lauren Verster 'Lesbisch' ?! In haar nieuwe TV-programma 'Lauren en de Liefde' zoekt ze uit of je lesbisch kunt worden of dat het in je genen zit. Ze gaat onder meer naar een groot lesbisch festival.

In het programma gaat Lauren op zoek naar allerlei vormen van liefde die zij niet kent. "Dit programma geeft mij de mogelijkheid om dingen te onderzoeken die iedereen zich wel afvraagt. Eigenlijk is dit mijn alibi om iedereen ongepaste vragen over de liefde te stellen", aldus Verster.
 
AvroTros zendt in totaal vijf uitzendingen van 'Lauren en de Liefde' uit. Daar gaat het verder onder meer over polygame relaties, verliefdheid en geheimen voor een perfecte relatie.
 
Lauren en de Liefde  –  Iedere avond van 06 tot en met 10 juli 2015  –  AvroTros  –  NPO 3  –  21.15 uur
 
 
bronnen: ZijAanZij.nl / NU.nl / YouTube.com


Onderstaande video's zijn niet gerelateerd aan bovenstaand artikel ... maar geven wel een kijkje in het leven van presentatrice Lauren Verster ‼
 
       
                               

VN – IDAHOT | Verenigde Naties belooft strijd tegen 'Homofobie & Transfobie'

In een nieuwe video pleit de Verenigde Naties voor meer openheid voor HoLeBi's en Transgenders. Secretaris-generaal Ban Ki-moon zegt dat we allen geschandaliseerd moeten zijn wanneer een LGBT aangevallen of opgepakt wordt.

"Ik respecteer cultuur, traditie en godsdienst maar deze kunnen nooit het afhouden van grondrechten goedpraten. Mijn belofte aan de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenderleden van de mensenfamilie is: Ik sta aan uw zijde. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties beloof ik u dat ik aanvallen tegen u zal aanklagen en leiders zal blijven aansporen tot vooruitgang".

Zondag 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).
 
bron: ZiZo-Magazine.be
 
  
Top-video van de Verenigde Naties voor Homo, Lesbi, Bi, Trans, Interseks gelijke rechten

Naar aanloop van de Internationale Dag tegen HoLeBi en Transfobie komen de Verenigde Naties (opnieuw) met een krachtige pro gelijke rechten video voor Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen wereldwijd.

Als onderdeel van de VN-campagne 'Free and Equal' toont men HoLeBi's, Transgenders én Interseksuelen van over de hele wereld in hun woon- of werkplaats. De boodschap is "kan jij door de labels heen kijken en zien wie de mensen werkelijk zijn" ?! Op het einde van de video "straight ally's" (hetero sympathisanten) met VN secretaris-generaal Ban Ki-moon en de oproep om de video te delen en vooral als heteroseksueel je support te uiten.
 
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com 
 


                              

donderdag 14 mei 2015

Amsterdam → Donderdag 14 t/m maandag 18 mei | "Amsterdam Fetish Pride"

Op Hemelvaartsdag begint de derde editie van Amsterdam Fetish Pride. Liefhebbers van leer, rubber, uniformen, legerkleding en sportkleding kunnen donderdag 14 tot en met maandag 18 mei hun hart ophalen in Amsterdam. Alle leer- en fetisjbars, winkels en andere zaken in deze business doen hun best om je wilde fantasieën te kunnen uitleven.
 
Hoogtepunt wordt de nieuwe hoofdfeest 'DAMAGE', op een nieuwe locatie waar mar liefst 1.200 mannen terechtkunnen, met internationale DJ's, shows, pornosterren, een groot 'speelveld' en meer. Daarnaast zijn er allerlei fetisj events, een 'BLUF' meeting en de verkiezing van 'Mister Leather Amsterdam', vrijdagavond in The Eagle.
 
bronnen: Gay.blog.nl / AmsterdamFetishPride.com / YouTube.com
 
 
       
                                  

Suriname - Paramaribo → Homofobie | Mishandeling Homo-gevangene gefilmd

De politie in Suriname is een onderzoek gestart nadat afgelopen weekend een filmpje op internet verscheen waarop te zien is hoe een homoseksuele gevangene wordt vernederd en mishandeld. De video zou gemaakt zijn in het cellencomplex aan de Keizerstraat in het centrum van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Te zien is een man, die plaatselijk bekend staat als openlijk homoseksueel, door een aantal celgenoten wordt gedwongen een op de muur getekende kont seksueel te bevredigen. Telkens als hij stopt of weigert krijgt hij een rake klap. Ook krijgt hij diverse verwensingen naar zijn hoofd.

De maker heeft het filmpje online gezet waarna er direct veel ophef over ontstond. Politievoorlichter Dropathie Rankhelawan is het filmpje inmiddels ook opgevallen en laat weten dat de politie een onderzoek is gestart.

Het cellencomplex waar het voorval plaats vond kwam eerder ook al eens negatief in het nieuws. De penitiaire-inrichting in het centrum van de Surinaamse hoofdstad bleek al jaren overvol waarna er rellen uit braken. Door het gebrek aan ruimte, Keizerstraat bood onderdak aan driehonderd in plaats van honderd arrestanten, kwamen de mannen in de strafinrichting in opstand.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                     

IDAHOT | "Egyptische & Libanese beroemdheden pleiten voor LGBT-openheid"

In Libanon hebben beroemdheden een video opgenomen waarin ze pleiten voor LGBT-gelijkheid naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). In Egypte nam een actrice het op voor LGBT's op televisie, aldus GayStarNews.com en ZiZo-Magazine.be.

Veertien bekende Libanezen pleiten voor gelijke rechten en het weghalen van homoseks uit de strafwet. Artikel 534 bestraft tegennatuurlijke seks. Steeds meer rechters zeggen weliswaar dat homoseks niet tegennatuurlijk is.

In Egypte vroeg 'Mona Hala' (30) zich op televisie af waarom identiteitsdocumenten het geslacht weergeven. Ze zei ook dat iedereen vrij is homoseksueel te zijn en dat het inreisverbod voor HoLeBi's discriminerend is.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com


       
                         

België | "Dit weekend drie dagen feest voor de 20e verjaardag van Pride.be" ‼

Het PrideFestival, dat al sinds 1 mei in volle gang is, wordt afgesloten met 3 dagen feest. Op 14, 15 en 16 mei worden in Brussel talrijke activiteiten georganiseerd voor de 20e verjaardag van Pride.be. Er is natuurlijk de PrideParade, maar daarnaast zijn er drie dagen lang talrijke activiteiten, feestjes, workshops en geleide bezoeken om de HoLeBiTrans-gemeenschap in de bloemetjes te zetten.
14, 15 en 16 mei 2015: "Drie dagen, drie thema's, een waaier aan activiteiten" ‼
14 mei 2015, Gender@Pride: Variaties op de Gendernormen
Gender@Pride zal de nadruk leggen op de verschillende benaderingen van gender (identiteit-en).
Aan de hand van workshops, lezingen en zelfs make-overs zullen vrouwengroepen, travestieten en transgenders, interseksuele en queer mensen de kans krijgen hun eigen kijk op de genderkwesties te belichten en deze wereld aan het grote publiek voor te stellen.

In de Beursschouwburg wordt een "Queer Recital" georganiseerd. Hier kun je klassieke muziek ontdekken die door queers wordt gespeeld, net als eerder al op het Antwerp Queer Festival. Nog in de Beursschouwburg komt Greta, een jonge onafhankelijke vrouw die door haar vader als jongen werd opgevoed, haar verhaal vertellen. Er staat ook een workshop voguing op het programma, waar je kunt leren poseren en dansen als de modellen uit het tijdschrift Vogue + een installatie van het VrouwenOverlegKomitee.

In het Brussels Marriott Hotel kun je even bijkomen of genieten van een literaire massage van nek, voeten of schouders, waarbij een verteller je verwent met een verhalen over vrouwen. Daarnaast wordt er in dit hotel ook een workshop vervrouwelijking/vermannelijking gegeven, waar met kledij, make-up, houding en rollenspellen de stereotypes rond "mannelijk" en "vrouwelijk" worden ontkracht.

In Club La Vilaine kun je een cursus Zelfverdediging voor Transgenders en een cursus Zelfverdedigingvoor Lesbiennes volgen. Later op de dag toont de Vrouwenraad hier de film 'Language, Gender & Sex'.

15 mei 2015, Pride@TheCity: Brussel in de Regenboogkleuren

De Pride.be gaat al 20 jaar in Brussel door. Dit jaar reikt het concept echter verder: met Follow The Rainbow wordt Brussel zelf de Pride ‼ Er zal een regenboogparcours door de hele stad lopen, waarbij grote gebouwen zich uitrusten in de kleuren van de dag. Bovendien zullen een groot aantal partners hun deuren openstellen en activiteiten organiseren in de Stad (Beursschouwburg, Kunstenfestivaldesarts, De Munt, Winkels, AB, Etc.) naar aanloop van de Parade@Pride.
Geleide Regenboogwandelingen
Visit.brussels biedt deze editie een haast uniek aanbod van geleide wandelingen aan. Sociologe 'Mariane Lens' schetst een portret van Brussel met bijzondere anekdotes en belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de HoLeBiTrans-gemeenschap in Brussel. Deze wandeling gaat van het Warandepark via de Kunstberg naar de Koninklijke Galerijen en onthult minder gekende hoofdstukken uit de politieke, sociale en culturele geschiedenis van het Gewest.
De rondleiding vertrekt aan het BIP, het huis van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De 20-50-20 Birthday Party
De StreetParty in de Ortstraat in de avond van 15 mei zal goed gevuld zijn met cadeaus, kaarsen en taart. Brussel heeft deze avond namelijk een aantal belangrijke verjaardagen te vieren: Pride.be en het KunstenFestivalDesArts blazen allebei hun 20e kaarsje uit, en de Beursschouwburg viert zijn 50e verjaardag.
16 mei 2015, Parade@Pride: De Feestelijke Afsluiting
De onontkoombare optocht van Pride.be die door het stadscentrum trekt, is ongetwijfeld het hoogtepunt van het festival. Samen betuigen verenigingen, politieke partijen, sympathisanten en winkeliers hun steun aan de boodschap van Pride.be.

PrideVillage zal van 12:00 uur tot middernacht de straten rondom de Beurs en de Zuidstraat kleuren. De PrideParade begint om 14:00 uur, waarbij de menigte die door de regenboogvlag wordt aangetrokken zal kunnen rondwandelen tussen de praalwagens en groepen. Dit alles zal worden opgevolgd door de muziek van de DJ's van het PridePodium, die vanaf 15:30 uur voor ambiance zullen zorgen.
Meer informatie en het volledige programma kun je terugvinden op:  www.Pride.be

Zie ook: 
België | "Brussel viert 20e editie PrideFestival"  /  Uitgaan | "The Belgian Pride in Brussel"  /  The Belgian Pride – Facebook     
België - Brussel - PrideParade | 'Hart Boven Hard' naar PrideParade  Opinie | "Parade@Pride, meer dan ooit geëngageerd"  

bronnen: Visit.Brussels.be / Pride.be / YouTube.com
                    
       
       
                                                

woensdag 13 mei 2015

Den Haag | "Kabinet wil enkele-feitconstructie 1 juli uit wetboek schrappen" ‼

Het kabinet wil dat op 1 juli de enkele-feitconstructie uit de wet is verdwenen. Sinds twintig jaar een struikelblok in onderwijsland: Christelijke scholen mochten docenten niet ontslaan 'om het enkele feit' dat ze homo waren. Volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken was het slechts symboolwetgeving.

De afgelopen twintig jaar is nooit iemand ontslagen alleen vanwege de seksuele geaardheid, aldus de minister. Scholen mochten wel ontslaan als er sprake was van combinatie met een ander feit. Met die enkele-feitregel "suggereer je toch dat daarna komt: komma, maar in combinatie met een roze tuinbroek ben je opeens weg", aldus Plasterk. Het schrappen van deze 'drogconstructie' was al goedgekeurd door de Eerste Kamer en gaat nu voor ondertekening naar de koning.
 
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com - ZoomIn.tv
 
 

                               

17 mei – IDAHOT – 'EGPA' | "Europese politie maakt vuist tegen Homofobie" ‼

Komende zondag is het de 'Internationale Dag tegen de Homofobie'. De European Gay Police Association (EGPA) heeft een bijzondere video opgenomen om hun statement kracht bij te zetten: "Gelijkheid voor de hele LHBT-gemeenschap".

De video is voor het eerst vertoond in Budva, Montenegro. Daar kwamen op 11 mei meer dan 230 vertegenwoordigers van LHBT-belangenorganisaties bijeen, om de aftrap te geven voor komende zondag.

De EGPA heeft niet eerder een videostatement gemaakt. Ze roepen op tot meer gelijkheid in heel Europa, en voor nieuwe normen waarbinnen homoseksuele politieagenten beter worden beschermd.

Op dit moment is de EGPA in twaalf landen actief: Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, Spanje en Zweden.

Wereldwijd zijn er 73 landen waarin homoseksualiteit op de een of ander manier gecriminaliseerd is. De EGPA vindt dat de politie er is om mensen en hun rechten te beschermen. In alle landen zou de politie aan de kant moeten staan van LHBT's.

Zie ook:  Europese politie strijdt tegen Homofobie  /  Europese LGBT-politievereniging strijdt tegen Homofoob geweld

bronnen: Winq.nl / YouTube.com       

Edith Schippers biedt in juni duidelijkheid over: "verbod bloeddonatie Homo's"

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) biedt in juni definitief uitsluitsel over een mogelijk einde aan het levenslange bloeddonatieverbod voor homo- en bi-seksuele mannen.

Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een overleg tussen onder andere belangenorganisatie COC Nederland, bloedbank Sanquin en het ministerie van Volksgezondheid, aldus het COC.

Het COC wil dat er een einde komt aan het donatieverbod voor homo- en bi-mannen. De belangenorganisatie bepleit dat seksueel risicogedrag het criterium wordt voor de vraag of iemand bloed mag doneren, niet de vraag of iemand homo- of bi-seksueel is. In Spanje en Italië is seksueel risicogedrag al het geldende criterium voor bloeddonatie.

Twaalf maanden
Bloedbank Sanquin stelde tijdens het gesprek voor om de termijn voor uitsluiting van bloeddonatie na een homo- of bi-seksueel contact te beperken van levenslang tot twaalf maanden, aldus het COC.
 
Sanquin zei tijdens het gesprek over informatie te beschikken waaruit blijkt dat het twaalfmaandencriterium beter is dan het risicogedragcriterium. De bloedbank stelt die gegevens de komende weken beschikbaar aan het ministerie. Het departement en het COC wachten die informatie af.
 
Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde in april dat het levenslange verbod op bloeddonatie discriminerend is voor homo- en bi-seksuele mannen.
 
Zie ook:
 
bronnen: NU.nl / ANP.nl / COC.nl
                       

Zweden – 'The Singing Sailor' | "Een 'Neon-Homo' moet de Russen verdrijven"

Russische duikboten die de Zweedse wateren binnendringen krijgen vanaf nu de mededeling dat ze zich op homovriendelijke bodem begeven. De Zweedse vredesorganisatie Swedish Peace and Arbritration Society (SPAS) heeft een ludieke actie bedacht om Russische duikboten, die regelmatig in Zweedse wateren worden gesignaleerd, af te schrikken. De organisatie heeft een neonbord onder water geplaatst waarop een dansende roze zeeman te zien is die slechts gekleed is een zwembroek.

Daarbij is zowel in het Russisch als in het Engels de tekst geplaatst: "Welkom in Zweden. Gay sinds 1944". Dat is het jaar dat homoseksualiteit in Zweden werd gelegaliseerd. Ook zendt het bord een morse-signaal uit: "This Way If You're Gay". De roze zeeman heeft volgens SPAS een afschrikkend effect omdat in Rusland iedere vorm van 'homopropaganda' bij wet verboden is. Het bord is begin deze week in de Oostzee geplaatst op de plek waar de Russische onderzeeërs gespot zouden zijn.

Volgens de website van de vredesorganisatie is hun initiatief een zeer doeltreffende en goedkope manier om Zweden te beschemen tegen de Russen. "Als er een duikboot langskomt die de dansende zeeman hoort of ziet, dan is de bemanning bij deze uitgenodigd om met ons mee te gaan naar de Gay Pride op 1 augustus in Stockholm", schrijft SPAS in een persbericht.

Het bord is ook bedoeld als uitdaging aan de Zweedse regering om na te denken over vreedzamere oplossingen om het land te beschermen, zonder militair ingrijpen.

Zie ook:
Zweedse vredes-activisten zetten matroos in onderbroek in tegen Rusland  /  'Onderwater-Homo' verjaagt Russische duikboten    
Ludieke actie tegen Russische duikboten in Zweedse wateren: "Welkom in Zweden. Gay sinds 1944"  /  De Zweedse "Lok-Homo"
Zweden schrikt Russische duikboten af met dansende Homo  Een dansende Homo moet Russische duikboten weren uit Zweden

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                         

dinsdag 12 mei 2015

Eurovisie Songfestival | "Songfestivalstad 'Wenen' plaatst HoLeBi-stoplichten"

In de Oostenrijkse hoofdstad 'Wenen' is speciaal voor het Eurovisie Songfestival een groot deel van de verkeerslichten vervangen. De standaard figuurtjes bij oversteekplaatsen zijn veranderd in mannelijke en vrouwelijke koppels. Met de opmerkelijke aanpassing wil de stad zich profileren als metropool waar het goed toeven is voor homo- en biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Er zijn meerdere versies van de nieuwe verkeerslichten: mannetjes die gearmd lopen, vrouwtjes die hand-in-hand lopen en mannelijke en vrouwelijke stellen die achter elkaar lopen met daartussen een hartje.

De campagne is bedoeld om Wenen op de kaart te zetten als een open minded stad, maar ook om de verkeersveiligheid te verbeteren. De opvallende figuurtjes wekken immers de aandacht van zowel voetgangers als bestuurders, en zouden zo voor een grotere bewustwording van het verkeer moeten zorgen. Na afloop van de campagne wordt bekeken of er inderdaad minder ongevallen werden gerapporteerd.

Het Eurovisie Songfestival heeft in de HoLeBi-gemeenschap al jaren een cultstatus.

Zie ook:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com
                

       
                           

IDAHO - 'Liefde kent geen labels' - Zaterdag 16 mei | "Roze Limousine Tour" ‼


Deze week organiseren 24 organisaties waaronder de NOC*NSF, de politie en diverse gemeenten, allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). In aanloop naar de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHO) op zondag 17 mei, vindt zaterdag 16 mei een 'Roze Limo Tour' door Nederland plaats.

Regenboogsteden
De roze limo gaat drie regenboogsteden Amersfoort, Utrecht en Rotterdam bezoeken en maakt op iedere locatie een kort statement waaruit blijkt hoe belangrijk het is dat IDAHO wordt gevierd. In de drie steden zullen op wijkniveau een sport- en spelinstuif en allerlei andere activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Dat gebeurt in Amersfoort in de sportacademie en in Utrecht en Rotterdam in zorgcentra met een Roze Loper; certificaat voor LBHT-vriendelijkheid. Sport en spel verbroedert en past dan ook uitstekend in het motto van IDAHO: 'Liefde kent geen labels'.

Delegatie
In de Roze Limo rijden de belangenbehartigers Liane den Haan (ANBO), Tanja Ineke (COC), Diana van den Born (GUTS) en VN-vrouwenvertegenwoordiger Irene Hemelaar mee. Deze delegatie wordt aangevuld met sporters waaronder Arnold Smit, Matthew Otten en Casper Boom plus een aantal BN'ers zoals zanger Ronnie Tober en acteur Raymi Sambo. Ook het netwerk Roze Rood van Brandweer Nederland is vertegenwoordigd.

Roze 50+
De Roze Limousine Tour is een initiatief van Roze 50+ in samenwerking met de andere landelijke Gay-Straight-Alliances voor sport, onderwijs en veilige wijken. Roze 50+ is vooral actief rondom het LHBT-vriendelijker maken van de zorgsector en activiteiten voor roze ouderen. In Roze 50+ werken ANBO en COC samen. Jet Bussemaker, de minister van Emancipatie zal zondag 17 mei in de schouwburg van Den Haag de LHBT-innovatie prijs uitreiken.

Programma zaterdag 16 mei:
10:30-11:00 uur: Ontvangst delegatie gemeentehuis Amersfoort, stadhuisplein 1.     
11:00-11:45 uur: Kort statement bij sport- en spelinstuif georganiseerd door de sportacademie van MBO Amersfoort, Bokkeduinen 11.
11:45-12:15 uur: Limousine rijdt naar Utrecht, 't Huis aan de Vecht van zorggroep AxionContinu, Costa Ricadreef 9.
12:15-13:15 uur: Kort statement bij activiteiten 't Huis aan de Vecht.
13:15-14:00 uur: Limousine rijdt naar Rotterdam, woonzorgcentrum Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10.
14:00-15:00 uur: Kort statement bij sport- en spellenmiddag Humanitas Bergweg.
15:00 uur:  Einde programma.

Meer informatie is te vinden op:  www.LHBTPrijs.nl  /  www.ANBO.nl
 
bronnen: ANBO.nl – Frank van der Aa / YouTube.com
                                  

     

     
                              

Social Media Awards 2015 | "Politie genomineerd voor grap tijdens Gay Pride"

De Politie Amsterdam en omstreken is in de categorie 'Beste Grap' genomineerd voor de Beste Social Media Awards 2015. Dit heeft te maken met het feit dat er tijdens de Gay Pride een tweet met als hashtag #zakenrollershoudenvanpikken de wereld in werd gestuurd.

Er kan momenteel gestemd worden op de genomineerden voor de Beste Social Media Awards 2015. Er zijn verschillende categorieën.

Bewust of onbewust
De politie Amsterdam maakt kans op 'de beste grap'. Op de dag van de Gay Pride stuurden ze wel of niet bewust bovenstaande Tweet de wereld in om te waarschuwen voor zakkenrollers.

Er kan nog tot 3 juni gestemd worden.

Zie ook:  Politie Amsterdam genomineerd voor Beste Grap tijdens Gay Pride  Politie Amsterdam genomineerd voor 'Homo-grap'
 
bronnen: Dichtbij.nl / YouTube.com
 
                        

                              

België | Regenboogselfies voor Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Çavaria en Rebus – de Vlaamse en West-Vlaamse koepels van HoLeBi- en Transgenderorganisaties – lanceerden maandag de #RainbowYourSelfie-campagne in het KTA Ieper. De leerlingen maakten selfies in regenboogthema om zo aandacht te vragen voor de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. De campagne doet scholen in heel West-Vlaanderen aan en loopt nog de hele maand.

Jongeren, leerkrachten en directies geven met deze actie zichtbaarheid aan HoLeBi's en Transgenders en werken aan een veilige school waar iedereen in alle diversiteit zichzelf kan zijn. "Het onderwijs is de plaats bij uitstek om genderstereotypen en de heteroseksuele norm in vraag te stellen", zegt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. "Het is zelfs essentieel dat er in ons onderwijs aandacht gaat naar seksuele diversiteit en genderidentiteit om discriminatie geen kans te geven. Als we willen werken aan inclusieve maatschappij moeten we iedereen mee hebben en liefst zo vroeg mogelijk. Het onderwijs van vandaag leidt immers de generaties van morgen op", aldus Borghs.

Maandag lanceerden de leerlingen van het KTA Ieper de #RainbowYourSelfie-campagne. De leerlingenraad introduceerde de campagne in alle klassen. Tijdens de pauze konden de leerlingen zich in regenboogthema laten stylen door de richting haartooi en daarna selfies maken op de regenboogspot op de speelplaats.

West-Vlaamse gedeputeerde Myriam Vanlerberghe (sp.a) stelde ook de nieuwe West-Vlaamse educatieve koffers voor het basisonderwijs voor. "De nieuwe educatieve koffers geven leerkrachten de tools om op een creatieve manier aan de slag te gaan met seksuele diversiteit en genderidentiteit", legt educatief medewerker van Çavaria, Lozano Lafertin uit.

De #RainbowYourSelfie-campagne houdt na Ieper nog halt in Diksmuide, Oostende, Kortrijk en Brugge. De foto's verschijnen op de Facebook- en Instagram-pagina's.

bronnen: GayLive.be / Çavaria.be / Rebus.be / Focus · WTVxxxxxxxxxxxxxxx

maandag 11 mei 2015

Cuba – Gay Pride | Mariela Castro leidt een massaal symbolisch Homohuwelijk

Homo-activisten op Cuba hebben dit weekend een massale bruiloft gehouden, in een land waar het homohuwelijk nog steeds niet legaal is. De activisten werden geleid door de dochter van president Rául Castro, Mariela, die is een toonaangevende LGBT-rechten campagnevoerder is. Het symbolisch huwelijk was onderdeel van Cuba's jaarlijkse Gay Pride Parade.
 
In de afgelopen jaren, heeft Cuba al stappen gezet in de richting van de integratie van mensen uit de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) gemeenschap. Mariela Castro hoopt dat deze gebeurtenis zal leiden tot verdere veranderingen in de toekomst.
 
Mariela Castro, hoofd van het 'National Sex Education Centre' zegt dat haar vader het homohuwelijk steunt, maar dat er eerst een wetgeving goedgekeurd moet worden. "We konden geen legale bruiloft houden, dus hebben we een symbolisch homohuwelijk op touw gezet om een aantal religieuze leiders en tegenstanders van het homohuwelijk te overtuigen", zei mevrouw Castro. "De toekomst zal uitwijzen wat we nog meer kunnen bereiken op het gebied van homo-emancipatie".
 
bronnen: BBC.com / GayNieuws.blogspot.nl


Cuba | "Dochter van Rául Castro leidt massa-huwelijk voor Homostellen"

Duizenden mensen kwamen af op de massa-bruiloft voor homoseksuelen in Cuba afgelopen weekend. De dochter van van Rául Castro, Mariela, leidde de ceremonie. Het gigantische huwelijk werd georganiseerd in het kader van de Gay Pride.

bronnen: ZoomIn.tv / YouTube.com


       
                          

Wel trouwen, niet zoenen | Intimiteit Homo's in openbare ruimte ligt gevoelig

Nederlanders staan over het algemeen positief tegenover lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT), maar intimiteit in de openbare ruimte ligt soms gevoelig. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Zo worden twee mannen die in het openbaar zoenen door 35 procent van de bevolking als 'aanstootgevend' beschouwd. "28 procent heeft er meer moeite mee als zij hand in hand lopen, dan wanneer dit een man en een vrouw zijn", meldt het rapport "Wel trouwen, niet zoenen".

Toch staan de meeste Nederlanders volgens het rapport in het algemeen niet negatief tegenover LHBT's. "Gelijke rechten worden ondersteund en vriendschappen met LHBT's of homoseksuele docenten zijn geen probleem".

Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) zegt in een reactie het van het allergrootste belang te vinden met name jongeren te blijven benaderen. Volgens haar begint daar de acceptatie. "Dat betekent dat we homoseksualiteit bespreekbaar moeten blijven maken. In de klas, op het voetbalveld, ook als dat een ingewikkeld thema is".

"Het laagje acceptatie in Nederland is dunner dan het lijkt", concludeert de belangenorganisatie voor homoseksuelen COC in een reactie. "Er is nog veel om voor te vechten als zoveel Nederlanders moeite hebben met iets onschuldigs en liefdevols als een kus of hand-in-hand lopen", aldus voorzitter Tanja Ineke.

Het COC pleit voor betere voorlichting over LHBT's op scholen. "Daartoe zou het onderwerp verplicht moeten worden gesteld op docentenacademies", vindt de organisatie. Volgens het COC is er op opleidingen voor leraren 'zeer summier' aandacht voor het onderwerp.

Nederlanders blijken ook naar internationale maatstaven een positieve houding te hebben ten opzichte van op homoseksualiteit. "Dat Nederland niet meer bovenaan de lijst staat, heeft vooral te maken met de toegenomen tolerantie in landen als Spanje, Zweden, IJsland en Denemarken", aldus het rapport.

Zie ook: 
Homo's mogen trouwen maar liever niet zoenen  /  Een derde van Nederlanders ziet liever geen zoenende Homo's     
Wel trouwen, niet zoenen | "LHBT-acceptatie in Nederland blijft dun" Nederland niet het Homovriendelijkste land 
Nederland accepteert Homohuwelijk, maar kus op straat niet  /  1 op 3 Nederlanders: "Homo's mogen trouwen, niet zoenen"  
Homo-tolerantie in Nederland is nog altijd flinterdun  /  Homo's zijn meer geaccepteerd ... maar liever niet zoenend op straat ‼

bronnen: Telegraaf.nl / ANP.nl / YouTube.com                                       

Songfestival | "Trijntje Oosterhuis kiest voor diep decolleté bij Songfestival" ‼

Trijntje Oosterhuis heeft vandaag voor het eerst gerepeteerd in Wenen, waar het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Ze droeg een zwarte jurk met een zeer diep decolleté. Deze outfit trekt ze ook aan tijdens de halve finale op dinsdag 19 mei.

Het was spannend voor Oosterhuis om te verschijnen in de kleding die ze heeft uitgekozen. "Dit is de eerste keer dat ik kan zien hoe het er echt uitziet", zei ze in een promotiefilmpje van 'Eurovisie Song Contest'.

Volgens de zangeres is er gekozen voor een jurk waarin ze zich prettig voelt. "Ik probeer me goed te voelen over de delen van mijn lichaam die ik het mooist vind. En dit is er uitgekomen. Ik vind hem heel mooi natuurlijk, ik ben heel blij".

Oosterhuis en haar vier achtergrondzangeressen vertrokken gisteren naar de Oostenrijkse hoofdstad. Ze hebben nog ruim een week om zich voor te bereiden op de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland met het nummer 'Walk Along', dat is geschreven door zangeres Anouk. "Ik heb er veel vertrouwen in want ik heb goede mensen om me heen, veel goede technici, dus ik denk dat het wel goedkomt".

Zie ook: 
Songfestival | Jurk Trijntje bekend -&- beelden eerste repetitie  /  Buitenland lacht zich suf om Trijntje Oosterhuis ‼      
Dit is de Songfestival-outfit van Trijntje  /  Songfestival | Trijntje bij repetitie in zwarte jurk met naveldiep decolleté

bronnen: NOS.nl / YouTube.com


       
                                       
      
                                            

VS - Showbiz | Enige Homo prins ter wereld opnieuw te gast bij Oprah Winfrey

Maak (opnieuw) kennis met de enige échte homo prins ter wereld. 'Gujarat Manvendra' uit India is lid van een van de meest koninklijke en rijke families uit het land. In 2006 kon je voor het eerst bij HoLeBi.info over hem lezen. Nadien kwam hij nog meerdere keren in het nieuws, aldus HoLeBi.info.

Recent was prins Manvendra, 40, opnieuw te gast bij Oprah Winfrey. Toen hij pas uit de kast kwam werd hij door zijn familie niet aanvaard en liet zijn vader zelfs weten dat hij werd onterfd. Maar na een tijdje kwam toch alles goed en werd hij weer in de armen gesloten van zijn ouders. Alleen de relatie met zijn moeder bleef moeilijk.
 
Toch werd hij toen beschouwd als de eerste openlijke homo prins ter wereld, en dat is hij nog steeds. Want tot op heden is er nergens ter wereld bekend dat een prins homoseksueel zou zijn. De relatie met zijn moeder is ondertussen nog steeds niet zo goed. De twee spreken elkaar nog nauwelijks.

De prins was in 2007 voor het eerst te gast bij Oprah Winfrey en sprak daar over zijn strijd om uit de kast te komen en de toenmalige afwijzing van zijn familie. De prins is voor hij uit de kast kwam getrouwd geweest met een vrouw in een gearrangeerd huwelijk.
 
Drie jaar later was de prins opnieuw te gast bij Oprah waar hij toen vertelde dat hij ondertussen door zijn ouders was aanvaard. En korte tijd later werd er zelfs voor het eerst een Gay Pride georganiseerd in India en nog wat later schafte India de strafbaarheid van homoseksualiteit af. (Vorig jaar werd door een oude wet de klok terug gedraaid).

En recent was de prins opnieuw te gast bij Oprah. Waar hij onder andere sprak over het feit dat men vorig jaar homoseksualiteit opnieuw strafbaar maakte in India, met dank aan een oude Britse wet. Het terug draaien van de klok zorgde voor veel protesten in India, ook onder hetero's. De overheid beloofde ondertussen homoseksualiteit opnieuw uit het strafrecht te halen maar zo ver is het nog niet.
 
De prins vertelt dat het momenteel helemaal niet zo goed gaat met de rechten van HoLeBi's in zijn land. Mensen zijn bang en durven niet meer uit de kast te komen. Om opnieuw aandacht te vragen voor de gelijke rechten van HoLeBi's organiseerde de prins vorig jaar de grassroots campagne genaamd 'Free Gay India'.
 
Voor meer info:  Free Gay India – Website ‼
 
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
 
 

                            

zondag 10 mei 2015

Jet Bussemaker | "De genomineerden 'LHBT-Innovatieprijs 2015' zijn bekend"

Minister Jet Bussemaker (OCW) maakt zondagmiddag 17 mei in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar bekend van de LHBT-Innovatieprijs. Op de shortlist staan drie genomineerden, zo maakte de jury vandaag bekend: Chris Belloni (maker van de veelbesproken film 'I Am Gay and Muslim' en initiatiefnemer van de Marokkaanse boot tijdens de Canal Prid 2014), 'Gelijk = Gelijk' (een lesmethode voor basisschoolleerlingen) en 'The Genderbread Kit' (een lesprogramma in het voortgezet onderwijs).

De LHTB-Innovatieprijs wordt eenmaal in de twee jaar toegekend aan een persoon, groep of instelling die zich inzet voor verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT's) in de samenleving. Dit jaar staat de prijs in het teken van 'Acceptatie en veiligheid van LHBT jongeren'.

Met het uitreiken van de LHBT-Innovatieprijs onderstreept het kabinet het belang dat zij hecht aan verbetering van de acceptatie van deze groep in de Nederlandse samenleving en daarbuiten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000 en een kunstobject.

Genomineerden
Chris Belloni maakt documentaires met maatschappelijke relevantie. Zijn film 'I Am Gay and Muslim', over homoseksualiteit in Marokko, is      
taboedoorbrekend en werd geselecteerd voor ruim veertig internationale filmfestivals. Om Marokkaanse lesbiennes, homo's, bi's en transgenders meer zichtbaar te maken organiseerde hij in 2014 een Marokkaanse boot tijdens de Amsterdam Gay Pride. Hij nodigde verschillende homoactivisten uit Marokko uit om mee te varen. Ook produceert Belloni korte films en is hij als blogger actief.

De bijzondere lesmethode 'Gelijk = Gelijk' is ontwikkeld voor basisscholen en leert kinderen vooroordelen en feiten te onderscheiden. Joodse, islamitische en homoseksuele jongeren geven steeds samen een les en vertellen als rolmodellen over zichzelf en delen persoonlijke ervaringen met de leerlingen. Want hoe was het om aan je ouders te vertellen dat je homoseksueel bent ?! Of hoe voelt het als je niet wordt geaccepteerd omdat je een keppeltje of hoofddoek draagt ?! Wat doet het met je als je gepest of gediscrimineerd wordt ?!

The Genderbread Kit is een educatieve workshop die gender- en seksuele diversiteit op een luchtige en interactieve manier bespreekbaar maakt en leerlingen in het voortgezet onderwijs aanzet tot nadenken over zichzelf en anderen. Kinderen, maar ook volwassenen, die niet binnen de norm passen, worden vaak gepest en als 'raar' bestempeld. The Genderbread Kit zorgt voor openheid over het onderwerp en het stimuleert jongeren om hun blik te verruimen. In de workshop wordt gebruik gemaakt van koekjes (Genderbread) om de vier 'ingrediënten' van de menselijke identiteit – sekse, gender, expressie en aantrekkingskracht – uiteen te zetten. Uitgangspunt is dat iedereen uniek is en diversiteit in elke klas te vinden is.

International Day Against Homophobia
De prijs wordt op 17 mei 2015 uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De uitreiking valt samen met IDAHO (International Day       
Against Homophobia, Transphobia and Biphobia). De prijs werd in 2011 uitgereikt aan Ahmed Marcouch en in 2013 aan Döne Fil. Zij ontvingen de prijs vanwege hun inspirerende bijdrage aan het emancipatieproces van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgenders. De prijs is een aanmoediging om deze voorbeeldfunctie voort te zetten.

Jury
De jury van de LHBT-Innovatieprijs 2015 bestaat uit Barbara Barend (voorzitter), Saskia Keuzenkamp, Monique Samuel, Johan Kenkhuis en     
Winfried Baijens.

Zie ook: 
Wie wint de 'LHBT-Innovatieprijs 2015' ?!  /  Documentairemaker 'Chris Belloni' genomineerd voor de LHBT-Innovatieprijs       
IDAHO | "Wake tegen Homofobie op 17 mei"  /  Gemeenten zetten zich in voor IDAHO  17 mei | "Wake tegen LHBT-fobie"

bron: Rijksoverheid.nl
                                              

Islamitische Staat - 'Honey Trap' | "Islamitische Staat lokt Homo's in de val" ‼
Leden van Islamitische Staat en andere extremistische Islamitische groepen gebruiken 'honey trap methodes' om homo's te lokken om ze daarna te vermoorden. Een methode die sterk doet denken aan praktijken die extreme homofoben toepassen in Rusland met het enige verschil dat aldaar de gelokte slachtoffers enkel worden mishandeld, misbruikt en vernederd en niet worden vermoord.

Een bron binnen de extremistische groep Islamitische staat vertelde dat men zogenaamde dates opzet om mannen die homo zijn te kunnen ontdekken. De ISIS religious polici, de Hisbah, een speciale afdeling van jonge strijders, heeft zelfs enkel en alleen de taak om jonge homo's te lokken op een date. Wanneer een man dan naar een zogenaamd afspraakje gaat wordt hij opgepakt en later gedood. Men beschouwt het feit dat mannen opdagen op een afspraakje met een andere man als een bewijs voor diens homoseksuele geaardheid.

Héél soms, als het slachtoffer geluk heeft, kan hij zichzelf vrijkopen met veel geld. Maar dat zou slechts heel zelden voorkomen en meestal worden de mannen die beschuldigd worden van homoseksualiteit gewoon gedood.

De straf is om van een dak van een hoog gebouw te worden gegooid. Degene die het overleven, wat af en toe gebeurt, worden dood gestenigd. Andere Islamitische extremistische groepen zoals 'Al Nursa' die zijn gelinkt aan 'Al Qaeda' gebruiken dezelfde lok methodes als IS. In landen waar IS actief is was homoseksualiteit al strafbaar, meestal met de dood of met een levenslange celstraf.

Zie ook:
 IslamitischeStaat onthoofd Homo's  /  IslamitischeStaat toont foto's van Homo's die van een dak worden gegooid     
 IslamitischeStaat kwam met eigen strafrecht-tekst hoe o.a. Homo's - maar ook anderen - moeten worden gestraft

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com