zaterdag 13 juni 2015

Israël - Tel Aviv | Duizenden mensen hebben de 'Gay Pride' in Tel Aviv gevierd

Duizenden mensen hebben vrijdag in Tel Aviv deelgenomen aan de jaarlijkse Gay Pride parade, het grootste evenement in zijn soort in de regio. Volgens de politie waren meer dan honderdduizend mensen op de been. In Israëlische media werd zelfs gesproken van 180.000 deelnemers, van wie veel bezoekers uit het buitenland.

Grote delen van de Israëlische stad waren vanwege de parade afgesloten voor verkeer. In de straten zag het zwart van mensen die dansten en zwaaiden met regenboogvlaggen. Ook de Oostenrijkse travestiet 'Conchita Wurst', winnaar van het Eurovisie Songfestival vorig jaar, was aanwezig.

Israël is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de aantrekkelijkste reisbestemmingen voor homo's. Deze tolerantie staat in sterk contrast met de rest van het Midden-Oosten, waar homoseksualiteit niet wordt geaccepteerd en homo's worden vervolgd en zelfs vermoord. In landen als Iran, Saudi- Arabië en Jemen staat de doodstraf op homoseksuele relaties.

In Israël daarentegen kunnen homo's openlijk in dienst of de politiek in. Desondanks heeft het land volgens leiders van de homogemeenschap nog een lange weg te gaan. Het homohuwelijk is verboden en in strijd met de joodse wet. Homohuwelijken die in het buitenland zijn voltrokken worden wel erkend.


bronnen: FokNieuws.nl - Fok! / YouTube.com


        
                           

Honduras | Homohaat verpest huwelijksreis van Stephen Fry & Elliott Spencer

Stephen Fry en zijn man Elliott Spencer hebben geen leuke huwelijksreis achter de rug. Ze zijn naar verluidt eerder naar huis gekomen uit Honduras omdat er in het land niet zo leuk werd gereageerd op hun relatie. Dat schrijft The Telegraph.

De twee mannen trouwden in januari, en kondigden toen aan later in het jaar op reis te gaan naar verschillende bestemmingen. Een ervan blijkt Honduras in Midden-Amerika te zijn.

In Honduras is de bevolking overwegend katholiek. Hoewel homoseksualiteit er niet verboden is, mogen homoparen er niet trouwen en ook geen kinderen adopteren. De komst van het stel viel er niet goed, vertelt Elliott volgens The Telegraph: "We kwamen er in de problemen. Ik wil er niet te veel over kwijt maar het kwam neer op homohaat. We moesten daar weg".

Of er nog een andere invulling komt voor de huwelijksreis, is niet bekendgemaakt.


bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / Telegraph.co.uk / YouTube.com


        
                               

Duitsland – Bondsdag | Komt het 'Homohuwelijk' toch eindelijk in Duitsland ?!

De Bondsraad van Duitsland heeft zich vrijdag in meerderheid uitgesproken voor de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. De Bondsraad is vergelijkbaar met onze Eerste Kamer maar heeft veel minder macht en heeft meer een adviserende rol in het wetgevende proces. Toch is het standpunt van veel belang voor de Bondsdag, het Duitse parlement. Helaas heeft de stemming van vrijdag minder invloed dan Duitse homo-organisaties wensen.

Bijna alle politieke partijen in Duitsland zijn voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen behalve het christelijke CDU, de partij van bondskanselier 'Angela Merkel'. Deze grootste partij in de Duitse regering zal naar verwachting de komst van het homohuwelijk blijven tegenhouden, ondanks dat volgens de meeste recente opiniepeilingen de overgrote meerderheid van de Duitse bevolking voor de legalisering van het homohuwelijk is.

Nu de Bondsraad het wetsvoorstel heeft aangenomen en de regering adviseert om het huwelijk open te stellen wordt de druk op Merkel en het CDU wel opgevoerd om haast te maken met de erkenning van het homohuwelijk. De Bondsdag debatteerde vrijdag al over het thema maar bondskanselier Angela Merkel was daar niet bij aanwezig. De verwachting is dat de Gay Pride volgende week in Berlijn ook in het teken zal staan van het homohuwelijk. De verwachte 500.000 deelnemers zullen de druk op de regering naar verwachting nog wat meer opvoeren.
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                             

vrijdag 12 juni 2015

Israël | Karam vertelt over hoe het is als 'Israëlisch-Arabische Homo in Israël'


Lopend door de Israëlische stad 'Tel Aviv' in een strakke paarse body en rok, met roze lippenstift en grote wimpers valt 'Karam Dadu' behoorlijk op.

Wat de mensen die kijken niet weten, is dat de 23-jarige Karam een travestiet is  Hij is een Israëlisch-Arabische homoseksueel die 7 jaar gele- den verbannen werd door zijn familie toen hij uit de kast kwam. Hij verhuisde van het noorden van Israël naar Tel Aviv, waar de sfeer opener en toegankelijker is voor homo's.

Homo's binnen de Arabische minderheid in Israël hebben het zwaar. Angst voor afwijzing en eerwraak zijn aan de orde van de dag. Toen Karam tegen zijn familie zei dat hij op jongens valt, volgenden er 2 onleefbare jaren voor hem.

Karam vluchtte weg van zijn familie. Toen hij 19 was besloot hij om een keer op bezoek te gaan, waarop zijn vader een woedeaanval kreeg. Hij sloeg zijn Karam zo hard met een ijzeren staaf, dat zijn zoon 7 weken het ziekenhuis in moest om te herstellen.

In Tel Aviv vond Karam een groep gelijkgestemden. Hij woont nu in een appartement met Israëlische Joden vlakbij het centrum en werkt in een restaurant. En hij voert er zijn act 'Karma Sutra' op.

bron: Spirit24.nl – Eva de Boer / YouTube.com                                     

Amerika – Televisie | "Serieuze plannen voor nieuwe reeks van Queer As Folk"


Er is een kleine kans dat 'Queer As Folk' binnenkort terugkeert op de Amerikaanse televisie. Volgens acteur 'Peter Paige' zijn er serieuze plannen om de populaire serie tien jaar na de stopzetting terug te brengen.

De Amerikaanse versie van 'Queer As Folk' was gebaseerd op de Britse serie die in 1999 twee seizoenen lang te zien was op Channel 4. De Amerikaanse versie hield het vijf seizoenen vol. Tijdens een evenement ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de laatste aflevering lieten de producers Ron Cowen en Daniel Lipman zich ontvallen dat ze de serie terug naar het kleine scherm willen brengen.

Na het interview met de twee producers liet Peter Paige, die vijf jaar lang de rol van Emmett Honeycutt speelde, weten dat hij het heerlijk zou vinden als de serie terug zou keren.

"We zijn allemaal serieus. We zouden het graag willen doen maar het is niet onze keuze", zo zegt hij in een interview aan Entertainment Weekly.

"Het zijn anderen die het materiaal beheren, de miljoenen dollars moeten ophoesten en moeten beslissen of ze verder willen gaan".

Tijdens het evenement zei Daniël Lipman niet afkerig te staan van een reboot. Hij heeft alvast enkele ideeën voor nieuwe verhaallijnen nu de hoofdpersonages tien jaar ouder zijn. "Ik denk dat het interessant zou zijn om te zien hoe onze personages het doen nu ze veertiger zijn in combinatie met een nieuwe mix van personages".

"Hoe zou Gus, de zoon van Brian en Lindsay die nu zeventien zou zijn, van Brian verschillen als hij homo zou zijn". "Dat soort van dingen zijn interessant om te ontdekken".

Zie ook: 
Queer As Folk (USA) → Wiki  /  Queer As Folk (2000 TV series) → Wiki  /  Queer As Folk (TV Series 2000–2005) → IMDb      

bronnen: GayLive.be / EW.com - Entertainment Weekly / YouTube.com


        
                                 

China - Amerika | "Zeven Chinese Homo-koppels zijn getrouwd in Californië" ‼

Zeven Chinese koppels, homoseksueel en lesbisch, zijn dinsdagmorgen getrouwd in West Hollywood in Californië. De Chinezen hadden een wedstrijd gewonnen die was uitgeschreven door een aantal Chinese internetbedrijven waaronder Alibaba. "Als het echte liefde is, helpen wij je deze droom te verwezenlijken", aldus de slogan van de competitie.

Meer dan 2000 homokoppels hadden een video ingestuurd waarin zij hun liefdesverhaal vertelden. Via Alibaba's populaire site Taobao werden de zeven gelukkige winnaars gekozen. Medesponsor van deze verkiezing was Blued, de zeer populaire gay datingapp in China. De burgemeester van West Hollywood voltrok de huwelijksceremonie voor de zes homokoppels en één lesbo-koppel in de lokale bibliotheek. 

De gesloten huwelijken zijn in Californië wél legaal, maar in het thuisland van de Chinezen echter niet zodat de verbintenissen alleen een ceremoniële waarde hebben. Homoseksualiteit is sinds 1997 niet meer strafbaar in China, maar traditionele opvattingen verhinderen de acceptatie van LHBT's. De Chinese overheid staat open voor meer rechten voor homoseksuelen maar slechts mondjesmaat worden wetten die homo's moeten beschermen aangenomen. De openstelling van het huwelijk voor homoparen lijkt zeer ver weg.

De actie lijkt een marketingstunt van Alibaba te zijn maar Chinese homo-organisaties laten weten toch blij te zijn met de actie van het internetbedrijf. "Door deze actie zal de openstelling van het huwelijk voor homoparen weer in de publiciteit komen en de discussie rond het thema levendig houden", aldus een homo-activiste.

Zie ook:
Alibaba laat Chinese Homo-koppels trouwen in Amerika  /  In China gaan Homo's en Lesbo's onderling schijnhuwelijken aan     

bronnen: GaySite.nl / Reuters.com / YouTube.com                                 

donderdag 11 juni 2015

India - Video – Lesbo's | "Indiase reclame met Lesbiennes doorbreekt taboes"

Een nieuwe reclame in India, waar voor het eerst een lesbisch koppel in voorkomt, heeft wereldwijd voor veel reacties gezorgd. In India zijn sommigen in shock, anderen omarmen de homovriendelijke reclame. Het is een primeur in het land waar homoseksualiteit nog altijd strafbaar is.

In het filmpje 'The Visit' van ruim drie minuten wordt het verhaal verteld van een lesbisch stel dat voor het eerst elkaars ouders gaat ontmoeten.

De makers van de beelden hebben geprobeerd alle stereotypen uit de weg te gaan omtrent homoseksualiteit. "Zo lijkt geen van de vrouwen meer man of vrouw dan de ander in de film", aldus één van de makers tegen The Times of India.

Taboe
Naast de reclame over homoseksualiteit heeft het kledingmerk ook filmpjes gemaakt over twee andere levenswijzen van moderne vrouwen in India: "single-parenting en vrijgezel zijn". Deze zijn in het land vaak nog erg taboe. Het kledingmerk probeert deze met de reclames te doorbreken. Zie de video 'The Whispers'.

Onder de hashtag #anoukboldisbeautiful spreken mensen op Twitter hun lof uit over de reclame met "een stoere boodschap".

Zie ook:  Ophef over reclame met Lesbisch koppel

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / IndiaTimes.com / YouTube.com


        
                                   

Australië | Een Australisch echtpaar wil scheiden vanwege het 'Homohuwelijk'

Een Australisch echtpaar is van plan te gaan scheiden als het homohuwelijk legaal wordt in de staat waar ze wonen. Want dan is het huwelijk niets meer waard, vindt het stel.

Nick en Sarah Jensen uit Canberra zijn net tien jaar getrouwd, maar daar kan dus snel een einde aan komen. Niet omdat ze elkaar niet meer lief vinden, want schrijft Nick Jensen in een betoog in een lokale krant: "Sarah is de enige vrouw van wie ik ooit zal houden, de moeder van mijn kinderen, de perfecte match".

Wat is er dan aan de hand ?! Het stel weigert te accepteren dat de overheid het homohuwelijk toestaat. "Het huwelijk is volgens God bedoeld voor twee mensen die niet van hetzelfde geslacht zijn. Het huwelijk is geen menselijk bedenksel".

Omdat de overheid de definitie van het huwelijk verandert, zien Nick en Sarah zich genoodzaakt te scheiden. Ze blijven wel bij elkaar wonen ('voor hopelijk nog minstens 50 jaar'), maar dan als ongetrouwd paar.

Zie ook:
Echtpaar wil scheiden vanwege Homohuwelijk  /  Stel wil scheiden vanwege 't Homohuwelijk  /  Homohuwelijk verdeelt Australië   
Stel wil scheiden bij legaliseren Homohuwelijk  /  Hetero stel wil scheiden om het Homohuwelijk  /  Homohuwelijk – Wikipedia.org

bronnen: HoLeBi.info / RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                                 

Zarayda Groenhart, Mounir Samuel en Minister Ploumen over Gendergelijkheid

Op zaterdag 27 juni 2015 vindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het 'Gelijk=Anders Festival' plaats. Over gelijkheid voor man, vrouw, homo, trans en alles daartussenin. In 1995 maakten 189 landen in Beijing voor het eerst afspraken over wereldwijde vrouwenrechten. Over o.a. eerlijk loon, het bestrijden van (huiselijk) geweld en seksuele rechten. In hoeverre zijn deze afspraken nagekomen, twintig jaar na dato ?! Tijdens het 'Gelijk=Anders Festival' maken (inter-)nationale activisten samen met het publiek de balans op. 

Mensenrechtenactivisten en sekswerkers op festival aan het woord
Overal ter wereld springen vrouwen en mannen op de bres voor gelijkheid tussen de seksen. Van kledingmakers uit Bangladesh en sekswerkers (m/v) tot voorvechters van vrije huwelijkskeuze en recht op abortus. Op het festival vertelt de Syrische activiste Oula Ramadan hoe zij geweld tegen vrouwen bestrijdt in een door oorlog en radicalisme verscheurd land. Mariska Majoor (Proud) zet de positie van sekswerkers op de kaart. Organisaties Women on Waves, Mama Cash, Cordaid en Hivos nodigen internationale activisten uit onder meer Mexico, Syrië, Pakistan en Ecuador uit. Wat kunnen we leren van hun strijd voor gelijke rechten ?! Het festival opent met een column door Mounir Samuel en sluit af met een talkshow onder leiding van Zarayda Groenhart en muziek van Sabrina Starke, met onder andere minister Ploumen.

Strijd voor gelijke rechten en kansen actueler dan ooit
Waarom nu dit festival ?! Hoewel er in Bejing in 1995 duidelijke afspraken werden gemaakt, heeft geen enkele van de 189 ondertekende landen de afspraken volledig uitgevoerd. Directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform Elisabeth van der Steenhoven: "De strijd tegen geweld tegen vrouwen, ongelijke machtsverhoudingen en het realiseren van seksuele rechten zijn vandaag de dag zeer actueel. Juist nu, in tijden van conflict en groeiende ongelijkheid, is het cruciaal dat de ambities van Beijing hoog op de agenda blijven staan. Het festival draagt bij aan deze belangrijke discussie". Het Gelijk=Anders Festival wordt georganiseerd door een brede coalitie van ontwikkelingsorganisaties, ondernemers en jongeren.

Praktische informatie
Locatie:   Pakhuis de Zwijger, Amsterdam    
Datum:   Zaterdag 27 juni, 14.00 – 19.15 uur

Met o.a.: Lilianne  Ploumen (Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Mounir Samuel (Midden-Oosten expert), Zarayda Groenhart (programmamaker), Sabrina Starke (zangeres), Irene Hemelaar (VN Vrouwenvertegenwoordiger), buitenlandse activisten.

Kaartverkoop en meer info:  GelijkIsAnders.nl          PDF-bestand:  Gelijk=Anders Festival  

Zie ook:  Mounir Samuel niet blij met Jinek  /  Optreden van Mounir bij Jinek krijgt stevige kritieken  /  Mounir | "Noem mij maar Mo"
Bekijk ook:  De uitzending van Eva Jinek met Monique 'Mounir' Samuel op NPO.nl:  "Monique Samuel gaat nu door het leven als Mounir" ‼   

bronnen: BKB.nl / GelijkIsAnders.nl / YouTube.com
  

     ◄  Muziek van zangeres 'Sabrina Starke' tijdens het festival ‼
                                                                    

woensdag 10 juni 2015

Tilburg - RM | "Roze Maandag is 25 jaar - Tijd voor een (nog groter) feestje" ‼

Voor deze bijzondere editie van 'Roze Maandag' haalt Tilburg alles uit de kast om er een groots feest van te maken. Stichting Roze Maandag bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden met heel Nederland, hand in hand ‼

Het thema van het festijn van dit jaar is: "Nederland hand-in-hand voor alle geaardheden". Op deze dag is het idee om met elkaar de handen vast te houden zodat iedereen veilig hand in hand over straat kan lopen. Met mensen van alle geaardheden, culturen en religies wordt tijdens dit evenement gevierd dat iedereen geaccepteerd wordt, zichzelf kan zijn en open staat voor gelijkheid.

Om deze boodschap net dat extra zetje te geven is er een app ontwikkeld. Hiermee kan iedereen een foto van zichzelf, met open handen maken en op deze manier laten zien dat heel Nederland met elkaar hand in hand kan gaan.

Lees meer over deze:  Speciale editie van 'Roze Maandag' ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / RozeMaandag.nl / YouTube.com


        
                                                                   

Loosdrecht – Kwekerij Andromeda - Gay Camping | "Gay Camping op Gooi-TV"

Op Gooi-TV vond een debat plaats tussen Alette Zandbergen (DLP) enerzijds en Wim Steman en Peter van de Rijdt anderzijds over de gay-camping in Nieuw Loosdrecht.

Onder leiding van Ruud Bochardt van Gooi-TV discussiëerde Alette Zandbergen (DLP) in het programma 'In Derde Termijn' afgelopen zaterdag over de vestiging van de gay-camping in Nieuw Loosdrecht. Zij deed dat met de eigenaren van kwekerij Andromeda, Wim Steman en Peter van de Rijdt, die de mini camping (10-20) plekken gaan exploiteren.

De aanleiding tot het debat is de commotie die ontstond nadat Alette Zandbergen haar brief met het DLP standpunt naar de media zond voorafgaand aan het debat in de laatste raad, als mede het door Zandbergen aangevochten ambtshalve besluit van wethouder Theo Reijn om de verplaatsing van de camping toe te staan zonder nieuwe inspraakprocedure te starten.


bronnen: WijdeMeren.com / YouTube.com                         

Henk Krol – Gay Krant | "Rechter wijst de aansprakelijkheid van Henk Krol af"

Henk Krol hoeft de subsidie van 206.000 euro niet zelf terug te betalen aan het ministerie van Onderwijs. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant woensdag bepaald.

Krol was gedaagd door drie voormalige bestuurders van de 'Stichting Vrienden van de Gay Krant' (SVGK). Deze stichting is door het ministerie verantwoordelijk gesteld voor terugbetaling van de subsidie, die ten onrechte zou zijn verleend.

Krol was tot februari 20123 voorzitter van de SVGK. Daarom zou hij, volgens zijn voormalige mede-bestuurders, persoonlijk aansprakelijk zijn voor het terugbetalen van de subsidie. Ook eisten de oud-bestuurders 35.000 euro van Krol voor gemaakte juridische kosten.

Claims van tafel
De rechtbank veegt beide claims van tafel. De SVGK is failliet, de oud-bestuurders zijn aangewezen als vereffenaars van de boedel. In die hoedanigheid kunnen zij oud-voorzitter Krol geen vordering opleggen vanwege vermeend onbehoorlijk bestuur, oordeelt de rechtbank.

De drie oud-bestuurders moeten nu in de slag met het ministerie van Onderwijs over het terugbetalen van de subsidie. Ook moeten zij 5.519 euro betalen aan proceskosten. Daarvan is 4.000 euro voor de juridische onkosten die Krol heeft moeten maken voor dit proces. Het beslag dat zij op het huis van Krol in Eindhoven hadden gelegd is opgeheven.

Krol was van 1980 tot 2013 hoofdredacteur / directeur van de Best Publishing Group (BPG), die de Gay Krant uitbracht. De BPG is in maart 2013 failliet verklaard. Volgens de curator is de Gay Krant het laatste jaar van het bestaan gefinancierd met de subsidies van het ministerie. Krol is nu fractievoorzitter van 50+ in de Tweede Kamer.

Zie ook:

Ouder Nieuws:
bronnen: ED.nl - Eindhovens Dagblad / YouTube.com
                                 

        
                           

dinsdag 9 juni 2015

Nieuwe Webserie: 'Paper Boys' | "De eerste twee afleveringen staan online" ‼


De eerste twee afleveringen van 'Paper Boys' staan online. Het is een nieuwe webserie over Cole, een jonge knul die in het geheim naar San Francisco verhuist, op zoek naar de liefde.

Paper Boys is een romantische 'fantasy dramedy', waarin magische dingen gebeuren. Cole vertrekt hals over kop naar San Francisco – met als reden een verlovingsfeest van een goede vriend. Niemand weet dat hij aan zijn saaie leventje probeert te ontsnappen.

Als blijkt dat de verloving van zijn vriend Darren niet echt is, pakt Cole er een tekenboek bij, dat hij heeft teruggevonden. Dit boek heeft magische krachten waarmee Cole het leven van hem en dat van Darren naar zijn hand probeert te zetten.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                             

De Noorse songfestivalzanger 'Tooji' komt Uit de Kast via controversiële video


Drie jaar geleden deed de Noorse zanger Tooji (die geboren is in het Iraanse Shiraz) mee aan het Eurovisiesongfestival.

De zanger komt nu met een nieuwe videoclip 'The Father Project'. De 28-jarige zanger komt hiermee ook meteen definitief uit de kast. De geruchten waren er al langer maar de zanger liet altijd in het midden of hij ook daadwerkelijk homo zou zijn.

In zijn nieuwste videoclip, die zich afspeelt in een kerk, heeft de zanger seks met een priester. Met de woorden 'Father is out, and so am I' lanceerde hij de clip. Onder de clip schreef hij: "Mensenrechten boven religie".

Zie ook:
Songfestivalzanger sekst in kerk  /  Eurovision Song Contest 2012 → Tooji - Stay  /  Touraj "Tooji" Keshtkar – Wikipedia   

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com                                 

Zuid-Limburg - Maastricht | Van 13 t/m 21 juni 2015: 'Maastricht Colours You'

Maastricht staat aan de vooravond van Maastricht Colours You. Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 juni staat de hoofdstad van Limburg in het teken van diversiteit en op zaterdag 20 juni vindt voor de derde keer de 'Landelijke Roze Zaterdag' plaats in Maastricht.

In de stad zijn die week allerlei debatten, lezingen, tentoonstellingen en films die draaien rond het thema diversiteit en LHBT-emancipatie en op 20 juni onder andere een Roze Viering, een PrideWalk, een openluchtfilmvoorstelling, een oefenrechtbank in de Rechtenfaculteit, een InfoPromenade met InfoStage en optredens van prominente artiesten.

In de aanloop naar 'Maastricht Colours You' is in maart al een Regenboog-zebrapad geopend op het Vrijthof en is de tentoonstelling "Gijsen, flikker op ‼" te zien in het Centre Céramique, over het ontstaan van Roze Zaterdag. Ook 'Fashion Clash' heeft als thema genderidentiteit.

De vraag is vaak "Is dat allemaal nog nodig dan" ?! Het antwoord is heel duidelijk: "JA" ‼, uiteenlopende onderzoeken laten zien dat de positie van LHBT'ers op allerlei fronten nog echt beter kan. 'Maastricht Colours You' wil op een laagdrempelige manier de verbinding leggen met iedereen die vindt dat diversiteit ons leven meer kleur geeft.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                 

VS – Evangelicals – LGBT's | "Zelfs Evangelicals geloven nu in Homorechten" ‼

Lang hielden ze voet bij stuk. Homorelaties pasten niet in Gods ideaalbeeld, vonden Amerikaanse Evangelicals. En homoseks was een verschrikking. Maar de tijden veranderen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hun homo-acceptatie rap toeneemt.

Vond tien jaar geleden nog slechts 14 procent van de evangelicals dat homo's moeten kunnen trouwen, inmiddels is dat 27 procent. Bijna een verdubbeling dus. Geen enkele christelijke groepering zag de afgelopen tien jaar zo'n sterke stijging in acceptatie, constateert onderzoeksbureau Pew in een maandag gepubliceerd rapport.

De evangelicals vormen een bont gezelschap. Baptisten, leden van evangeliegemeenten, pinkstergelovigen - allemaal vallen ze onder de evangelical-paraplu. Sommigen geloven in wonderen en proberen met Gods kracht zieken te genezen, anderen zijn vooral bezig met hun persoonlijke relatie met God.

Toch hebben ze ook veel gemeen. De meesten hebben een uitbundig geloof: ze prijzen God op zondagochtend met de handen in de lucht. En ze geloven dat iedere christen vroeg of laat nadrukkelijk een keuze voor Jezus moet maken. Hun hoofdstroom is al ongeveer een halve eeuw religieus en politiek conservatief. Abortus, de Islam - ze hebben er van oudsher grote moeite mee.

Jongeren zijn minder anti-homo
Dat hun steun voor het homohuwelijk toeneemt, is voor een groot deel veroorzaakt door jongeren. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat zij veel minder moeite hebben met homorechten dan eerdere generaties. Veel evangelical-jongeren hebben homo's in hun vriendenkring en vinden het oneerlijk om hen rechten te ontzeggen die hetero's wel hebben.

Pew zet in haar rapport de opvattingen van evangelical-jongeren niet af tegen die van oudere geloofsgenoten, maar laat wel zien hoe de gemiddelde Amerikaan denkt. Van de millennials (zij die geboren zijn na 1980) is 73 procent pro-homohuwelijk. In de 'generatie X' (1965-1980) is dat 59 procent, en onder babyboomers (1946-1964) maar 45 procent. Hoe jonger, hoe meer pro-homorechten. Vandaar ook de toenemende steun voor wettelijke invoering van het homohuwelijk.

Evangelicals maken dus deel uit van een maatschappijbrede trend. Hetzelfde geldt overigens voor andere grote stromingen, zoals de 'mainline' protestanten, rooms-katholieken, zwarte protestanten, en de 'ongebonden gelovigen'. Al hebben zij doorgaans minder moeite met homoseksualiteit en neemt hun acceptatie minder snel toe.

Prominent bedenkt zich
De publicatie van het Pew-rapport viel maandag samen met een toepasselijk nieuwtje. Een van de meest prominente evangelical-voorgangers, de baptistische predikant 'Tony Campolo', liet op zijn website weten dat hij voortaan pro-homohuwelijk is. Opmerkelijk, want anderhalf jaar geleden benadrukte Campolo (die spiritueel adviseur is geweest van president Bill Clinton) nog dat hij fel tegen was.

"Ik ben oud genoeg om de tijd te herinneren dat de kerk met de Bijbel in de hand aantoonde dat vrouwen in de kerk geen onderwijzende functies mochten hebben", schrijft Campolo nu. "Gescheiden en hertrouwde mensen werden vaak op bijbelse gronden buitengesloten. En niet lang daarvoor pleitten sommige christenen zelfs op bijbelse gronden vóór slavernij".

"Veel van die mensen waren oprechte gelovigen, maar nu zijn de meesten van ons het erover eens dat ze fout zaten". Vervolgens wijst hij naar de negatieve wijze waarop de meeste Evangelicals nog steeds naar homo's kijken. "Ik ben bang dat we die fout opnieuw aan het maken zijn".

bronnen: Trouw.nl / YouTube.com


        
                                     

maandag 8 juni 2015

Britse popgroep Placebo bekritiseert Marokkaans verbod op Homoseksualiteit


Placebo heeft tijdens hun concert in Marokko de homogemeenschap gesteun door op het podium te protesteren tegen het artikel in de Marokkaanse strafwet dat homoseksualiteit bestraft.

Tijdens hun concert in Rabat speelde gitarist / bassist 'Stefan Olsdal' op een gitaar in regenboogkleuren en met '489' op zijn lichaam geschreven. Dat is het bewuste artikel dat homoseksualiteit verbeidt. 

Op Facebook kwam de bassist van Placebo er nog even op terug. "Al mijn liefde en steun aan zij die moeten vechten voor hun recht om lief te hebben".


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                               

Brazilië – São Paulo – 07 juni – Gay Pride | "De grootste Gay Pride ter wereld"

Zondag zijn ruim twee miljoen mensen de straat op gegaan in de Braziliaanse stad São Paulo om deel te nemen aan de negentiende editie van de Gay Pride. Een bonte stoet vertegenwoordigers van de Braziliaanse LGBT-gemeenschap trok door het centrum van de stad. Het thema van de Braziliaanse 'Parada Gay' was: "Ik ben zo geboren en opgegroeid, en zal altijd zo blijven: respecteer mij". De parade in São Paulo is de grootste demonstratie van de LGBT-gemeenschap ter wereld.

Volgens cijfers van Braziliaanse homo-organisaties werden het afgelopen jaar 326 homoseksuelen gedood. "Homofobie moet streng worden bestraft. Onze maatschappij mag niet langer tolereren dat mannen en vrouwen worden gediscrimineerd en vermoord vanwege hun geaardheid", aldus één van de organisatoren van de Gay Pride. Ook riep hij de overheid op de verworven homorechten niet weer prijs te geven. "De afgelopen jaren hebben we een terugval gezien in het beleid. Alles wat we bereikt hadden, wordt weer bedreigd".

São Paulo is trots gastheer te zijn van de grootste Pride ter wereld. "Iedereen is hier welkom", aldus het gemeentebestuur. Bijkomende meevaller is dat dit jaar naar schatting ruim achttien miljoen euro wordt uitgegeven door de feestende homo's en lesbo's. Extra omzet dat het noodlijdende São Paulo goed kan gebruiken.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       

       
                                             

Pitch – en ook andere festivals – cancelen 'Ten Walls' na Homofobe opmerking

Het Amsterdamse 'Pitch festival' heeft het optreden van de producer 'Ten Walls' geannuleerd nadat hij de LHBT gemeenschap beschreef als ''een ander ras''. Ook bracht hij homoseksualiteit, in een inmiddels verwijderd Facebook bericht, in verband met kindermisbruik in de katholieke kerk.

Pitch wil duidelijk maken dat "Pitch een festival voor iedereen is en waar discriminatie niet wordt getolereerd". Er zal een passende vervanging voor 'Ten Walls' komen, aldus de organisatie.

De producer heeft ondertussen zijn excuses aangeboden met de bewering dat het statement niet zijn echte mening weergeeft.

Na Pitch cancelen ook 'Mysteryland' en buitenlandse festivals 'Sonar' en 'Creamfields' optredens van Ten Walls.

Zie ook:  

bron: FestivalInfo.nl / YouTube.com


       
                 

Amsterdam - Pitch | Pitch cancelt optreden van Ten Walls na Homofobe uitspraken op Facebook

Concert- en festivalorganisator Mojo heeft het optreden van de Litouwse DJ Ten Walls op Pitch Festival gecanceld vanwege homofobe uitspraken die de artiest deed op Facebook.

Marijus Adomatis, zoals 'Ten Walls' echt heet, plaatste een bericht op Facebook waarin hij homoseksualiteit in verband bracht met kindermisbruik in de katholieke kerk. Ook schreef hij over een gesprek met een collega die kritiek had op zijn houding jegens homoseksuelen. "Toen ik hem vroeg wat hij zou doen als de browny van zijn 16-jarige zoon uit elkaar zou worden gescheurd door zijn vriend, was hij stil". Daar voegde hij aan toe dat "deze mensen van dat andere ras in de goede jaren negentig nog werden gerepareerd".  

Tegen discriminatie
Hoewel Adomatis het bericht later verwijderde en excuses maakte, leverde het woedende reacties op van muziekliefhebbers over de hele wereld. Mojo, dat ieder jaar Pitch organiseert in het Westerpark, werd door bezoekers opgeroepen het optreden van de DJ te schrappen. Daar wordt nu gehoor aan gegeven.

"Vanwege recente uitspraken van 'Ten Walls' met betrekking tot homoseksualiteit, hebben we besloten zijn show op Pitch Festival te annuleren. We willen er geen misverstand over laten bestaan dat Pitch een festival is voor iedereen. We zijn tegen iedere vorm van discriminatie, op en buiten ons festivalterrein. Uitspraken als deze staan zo ver van ons af dat we deze act niet op ons festival hoeven te zien', aldus de organisatie in een verklaring.

Overigens is Pitch niet het enige festival dat 'Ten Walls' van het programma heeft geschrapt vanwege zijn uitspraken. Ook het Engelse dancefestival 'Creamfields' laat weten dat de DJ er niet meer zal optreden.

bronnen: PartyFlock.nl / Parool.nl / YouTube.com


        
                                         

zondag 7 juni 2015

Schoonzus wil draagmoeder zijn voor 'Mister Gay Vlaanderen' en z'n partner ‼

Mister Gay Vlaanderen 'Skelte Willems' (21) en zijn partner Kevin Dendooven (27) hebben een afspraak met de zus van Kevin om als draagmoeder te fungeren. Dat staat te lezen in een uitgebreid interview in de weekendeditie van Het Nieuwsblad. "We zijn met ons gat in de boter gevallen want veel homo's hebben die optie niet", aldus de kersverse Mister Gay Vlaanderen.

Dat Skelte een grote kinderwens heeft werd al duidelijk tijdens zijn campagne die de Mister Gay Vlaanderen verkiezing vooraf ging. En ook tijdens zijn misterschap wil hij zich blijven inzetten voor een beter wetgeving rond draagmoederschap voor HoLeBi-koppels.

Voor de kinderwens van Skelte en Kevin is alles al geregeld. De twee mannen hebben een afspraak met Kim. Die wil maar al te graag draagmoeder zijn voor het kind van het homo-koppel. "Ik heb daar geen moment over getwijfeld toen het enkele maanden geleden ter sprake kwam. Maar ik doe het alleen voor hen. Alleen voor mijn broer".


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                     

UK → 'Nick Gibb' | "Britse minister van Onderwijs komt na 29 jaar Uit de Kast"

Nick Gibb, de Britse minister van Onderwijs, is uit de kast gekomen. De 54-jarige minister maakte bekend dat hij homoseksueel is en later dit jaar gaat trouwen met zijn partner Michael Simmonds.

Ze blijken al 29 jaar een relatie met elkaar te hebben en wisten dat het al die tijd geheim te houden, binnen de politiek, maar ook voor vrienden en familieleden. Ze hadden allebei een eigen woning, ook al woonden ze de meeste tijd samen. Ze gingen nooit samen naar officiële gelegenheden en nooit samen op familiebezoek.

Ze leerden elkaar midden jaren tachtig kennen, toen ze midden twintig waren. "Het was een andere tijd", aldus Gibb, "en dat heeft een stempel op onze relatie gedrukt, maar dat hinderde ons niet. Het was makkelijker om een relatie te hebben waar niemand van wist".  

Dat ze van gedachten zijn veranderd, heeft onder meer praktische redenen: "Als een van ons ziek wordt en naar het ziekenhuis moet, zou het toch verschrikkelijk zijn als je niet het recht zou hebben om er voor de ander te zijn".

Gibb is sinds 1997 Conservatief parlementslid. Zijn partner is mede-oprichter en directeur van opiniepeiler Populus. In 2013 stemde Gibb voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com