dinsdag 19 februari 2013

Britse MP's met de dood bedreigd


Vier Britse parlementsleden met een islamitische achtergrond zijn met de dood bedreigd na het steunen van de wet die het huwelijk openstelt voor paren van het hetzelfde geslacht in Groot-Brittannië.

De politie in Londen heeft Labour-parlementslid Sadiq Khan speciale politiebescherming gegeven. Men vindt de bedreigingen aan het adres van het parlementslid en zijn gezin zo ernstig dat extra bewaking gewenst is. Ook drie andere Britse parlementsleden met een Islamitische achter- grond die voor het homohuwelijk stemden, werden de afgelopen weken met de dood bedreigd.

Sommige Islamitische groepen vinden dat Khan zijn religie verloochend heeft door voor het homohuwelijk te stemmen.

Mufti Muhammed Aslam Naqshbandi Bandhalev, de hoofd-imam van de Jamia Islamia Rizvia-moskee in Bradford heeft zelfs een fatwa uitge- sproken tegen Khan. Hij noemde Khan daarbij een afvallige van de Islam, die zich moet bekeren voor Allah.

Sadiq Khan: "Het is triest dat mijn gezin moet lijden onder mijn politieke standpunt maar het huwelijk moet voor iedereen bereikbaar zijn, dus ook voor homostellen. Geen imam die mij van dit standpunt afbrengt."

bron: Gay.nl