zaterdag 8 juni 2013

Jong Oranje bekijkt de Gay Pride - De spelers kijken hun ogen uit


                             
Het is feest in Tel Aviv. Niet vanwege de zege van Jong Oranje op Jong Duitsland, maar vanwege de festiviteiten van de Gay Pride.

In Tel Aviv is vrijdag de Gaypride van start gegaan, pal naast het spelershotel van Jong Oranje. De basisspelers van de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland kregen vrij en konden het feest aanschouwen.

Duizenden homo's en lesbiennes vierden vrijdag voor het hotel van Jong Oranje feest. Terwijl de reserves met de spelersbus richting de training gingen, keken de basisspelers vanaf het dakterras hun ogen uit.

bronnen: De Telegraaf / ZoomIn.tv - Novum (Video)

           

                     

Studie resultaten omtrent aanvaarding van HoLeBi's in 39 landen


                            
Een studie over de aanvaarding van homoseksualiteit in 39 landen toont een groeiend support voor de aanvaarding van HoLeBi's. Maar slechts een kleine vooruitgang wanneer het gaat om gelijke rechten voor HoLeBi's. Met gelijke rechten bedoeld men onder andere: huwelijksrecht, adoptierecht, erfenisrecht, ziekenhuisbezoekrecht, belastingvoordelen, enz. De studie liep van 2007 tot 2013.

Rond de vraag homoseksualiteit moet aanvaard worden is er een grootse stijging van Ja's in Zuid Korea van 18% in 2007 naar 39% in 2013. De Verenigde Staten is de tweede grootste vooruitgang te merken van 49% naar 60%, gevolgd door Canada van 70% naar 80%. Het land met de grootste tolerantie betreffende HoLeBi's is Spanje, 82% naar 88%. Daarna volgt Duitsland met van 71% naar 77%. Andere landen die goed sco- ren zijn Australië, 79%, de UK 76%, Argentinië 74% en de Tsjechische Republiek met 80%. De Filippijnen hebben het hoogste percentage op het vlak van de aanvaarding van HoLeBi's van alle Aziatische landen namelijk 73%. In Japan steeg de aanvaarding van HoLeBi's van 49% naar 53%.

Jammer genoeg zijn er ook landen waar de aanvaarding van HoLeBi's is gedaald. In Polen daalde de aanvaarding van HoLeBi's van 45% naar 42%. De grootste daling vinden we terug in Frankrijk waar het support van 83% gedaald is naar 77% in 2013. In Zuid Afrika waar HoLeBi's mogen trouwen is 61% van mening dat homoseksualiteit niet aanvaardbaar is. In Libanon bleven de cijfers gelijk 18% is voorstander van de aanvaarding van HoLeBi's. Het laagste level van aanvaarding van LHBT's zien we in Egypte en Jordanië, waarbij Egypte van 1% naar 3% ging
en Jordanië daalde van 6% naar 3%.

Andere landen waar de aanvaarding daalde zijn Turkije, Rusland en het Afrikaanse Ghana. In het Afrikaanse Oeganda was er dan weer een stijging van 3% naar 4% en in het Afrikaanse Kenia een stijging van 3% naar 8%. Volgens de onderzoekers is er het minst aanvaarding in Afrikaanse Moslim landen en in het algemeen in moslim landen waarbij een meerderheid homoseksualiteit zelfs verwerpt en van mening is dat het moet worden uitgeroeid. Ook is er volgens de onderzoekers een groot verband tussen de religieuziteit en opnies van landen betreffende homoseksualiteit, waarbij er minder aanvaarding is in landen waar religie centraal staat, aldus GayStarNews.com.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info
              

Finale Mister Gay Vlaanderen uitverkocht


                                 
Slecht nieuws voor iedereen die op 28 juni in de D-club in Antwerpen de finale van de Mister Gay Vlaanderen verkiezing wilde meema- ken. De finaleshow is helemaal uitverkocht. Dat meldt de website van de Mister Gay verkiezing. Voor de afterparty in de D-club zijn nog wel kaarten beschikbaar.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis selecteerden in februari van dit jaar twaalf finalisten die sinds dan hun beste beentje voor zetten om de wedstrijd te winnen. Mister Gay Vlaanderen ondersteunt ook een goed doel: de vzw 'Help Mij', waarvan Bram Bierkens peter is. Deze organisatie strijdt tegen depressie en zelfmoordneigingen.

De winnaar zal bovendien België gaan vertegenwoordigen op de Mister Gay Europe verkiezing 2013 in Praag en op de Mister Gay World ver- kiezing 2013 in Antwerpen tijdens de Antwerp Pride en World Outgames.

bronnen: GayLive.be / Mister Gay Vlaanderen / YouTube.com                     

vrijdag 7 juni 2013

VS | 11-jarige Homo 'Marcel Neergaard' wint strijd tegen HoLeBi·fobe politicus


                    
Amerika  →  Een 11-jarige heeft zijn strijd gewonnen tegen een anti HoLeBi politicus. De jongen kon StudentsFirst, een grote onder- wijs organisatie, ervan overtuigen de Republikeinse politicus John Ragan geen 'Reformer of the Year' award te overhandigen vanwege diens homofobe standpunten.

Marcel Neergaard, 11, startte samen met zijn familie een petitie op MoveOn.org die aandacht vroeg voor het feit dat de Republikeinse politicus John Ragan voorstander was van de Classroom Protection Act, een wetsvoorstel waarbij het onderwijzers zou verboden worden om te praten over seksualiteit die in strijd is met de menselijke voortplanting, daarbij zou men ook niet mogen reageren op anti HoLeBi pesters en praten over LHBT thema's. Om die reden startte Marcel een petitie, ook omdat hij op school gepest werd en men daar niets aan deed.

De 11-jarige Marcel is uit de kast als homo en noemt zichzelf een homo activist met een toekomst als muzikaal acteur. In zijn eerste bericht vertelde hij dat hij op school werd gepest omdat hij anders is en liet weten dat de enige reden waarom hij geen zelfmoord pleegde was dat hij zijn ouders en broertje geen verdriet wilde aandoen. Maar toen hij hoorde over het wetsvoorstel van de politicus John Ragan stond het huilen hem nabij, want als het wetsvoorstel het zou halen zou dat betekenen dat zijn onderwijzers niet mogen ingrijpen wanneer hij gepest wordt om- wille van zijn geaardheid.

Kort nadat Marcel samen met zijn ouders een petitie had opgericht tegen het wetsvoorstel en tegen het feit dat de politicus een 'Reformer of the Year' award zou krijgen van de onderwijs organisatie StudentsFirst kwam er veel media aandacht en al snel tekenden duizenden de petitie. Het resultaat mag er zijn, de onderwijs organisatie liet weten dat de politicus de award niet meer zal krijgen en 't wetsvoorstel werd eerder niet goedgekeurd.

Michelle Rhee - van de onderwijs organisatie - zei: "Onze kinderen beschermen is prioriteit, zonder een veilige leeromgeving kunnen onze kinderen niet bereiken wat ze kunnen bereiken. Als StudentsFirst geloven we daar sterk in !! ... en staan we achter Marcel in support van de federale 'Safe Schools Improvement Act' en de 'Student Non-Discrimination Act', en zijn we voorstander van gelijkaardige voorstellen in onze active staten".

"We roepen politici op om deze zaken te steunen en onze kinderen te beschermen tegen pesterijen en discriminatie. Eerder droeg onze organi- satie John Ragan voor als 'Reformer of the Year', maar toen Marcel er ons op wees dat hij een wetsvoorstel had ingediend dat een schadelijke school omgeving zou creëren met vrijheid om te pesten en het stilzwijgen van homoseksuele thema's zijn we gezamenlijk tot het besef gekomen dat deze man de award niet verdiend, omdat dit niet is waar wij voor staan. Wij hebben dit laten weten aan John Ragan en hij zal dan ook geen award krijgen".

bronnen: Advocate.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com

                
       
                       

Gay.nl Beach Party | Nieuwe DJ's bevestigd


                         
Er zijn nieuwe DJ's bevestigd die komen draaien op de Gay.nl Beach Party, 27 juli op Strand West in Amsterdam. De stoere DJ Abso- luut, het flamboyante The OMGY's en de debuterende Mark Leyte vormen samen met The G-Team, Dutchican Soul en de surprise DJ een spectaculaire line-up.

The Oh My God Why's (OMGY's) is elektronische muziek geïnspireerd door de snor van Burt Reynolds. Vunzig, fel en lekker. Het duo draait knal- lende electropop geïnspireerd door de Berlijnse underground. Met eerdere sets op Eurosonic, Dagschotel en HAL16 gaan ze deze zomer op tour met als eindstop Paradiso, maar eerst zijn ze dolgelukkig om de 'Gay.nl Beach Party' te mogen afsluiten. Lang nadat de zon onder is gegaan zul- len ze nog liefdevol je verbrande schouders en dijen laten schudden tot je je de volgende ochtend afvraagt "Oh mijn god, waarom ?!"

DJ Absoluut was resident-DJ in Soho, draaide tijdens de Gay Pride in Tel Aviv en verzorgde tot grote tevredenheid van jurylid Kim Holland vorig jaar de muziek tijdens de finale van Mister Gay Netherland in AIR. Z'n clubhouse is regelmatig te horen in de NYX en vorige maand nog op het Lalaland Festival.

Gay.nl introduceert op de Beach Party Mark Leyte. Deze talentvolle, jonge DJ mocht al warm draaien in uitverkochte zalen in Utrecht en Den Haag (Tivoli, Club Poema, Winkel van Sinkel en Paard van Troje) en heeft nu alle onderdelen verzameld voor een explosieve start op Strand West. Met een mix van pop/house/electro sluit hij precies aan bij de sfeer van de avond. Dit debuut wil je niet missen !!

The OMGY's, Mark Leyte en Absoluut voegen zich bij The G-Team (Sandwich, Milkshake) en Dutchican Soul (HedKandi, Random Soul Rec). De laatste, spectaculaire DJ wordt later bekend gemaakt. De special guests houden we geheim.


bron: Gay.nl
      
Schuimfeest tijdens Gay.nl Beach Party

Tijdens de Gay.nl Beach Party, die zaterdag 27 juli plaatsvindt op het Amsterdamse Strand West, zal een ruimte worden gebruikt voor een schuimfeest. De foam party is powered by Sauna Steamworks uit Arnhem.

Het schuimfeest is een spannende toevoeging aan het toch al gevarieerde aanbod. Naast het 'fiesta de espuma' is er onder andere een zwem- bad, beachvolleybal, de botenparade, barbecue én de leukste DJ's en acts.

Het schuimfeest is powered by Sauna Steamworks. Steamworks organiseert de populaire Wild & Wet-feesten waarbij het schuim in overvloed uit de kanonnen komt. Kijk voor meer informatie op de website van Steamworks.

bron: Gay.nl
          

Wie is Bradley Manning ?!


                      
Bradley Edward Manning is een Amerikaanse militair die op 26 mei 2010 in Irak gearresteerd werd door agenten van de U.S. Army Criminal Investing Command in verband met een naar WikiLeaks gelekte video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad op 12 juli 2007.

Bradley E. Manning is in 1987 geboren in Crescent, Oklahoma. Zijn vader, Brian Manning, is ook militair en vaak ver van huis. Susan, zijn moeder, had heimwee naar haar geboorteland (Wales). Na de scheiding van zijn ouders in 2001 verhuisde de toen 13-jarige Bradley met zijn moeder naar Haverfordwest in Wales, de geboortestad van zijn moeder.

Hij bezocht daar de middelbare school: Tasker Milward, waar hij werd gepest vanwege zijn Amerikaans accent en omdat hij openlijk met jon- gens flirtte. In zijn vrije tijd zat Bradley meestal achter de computer, hij vond het leuker om computerspelletjes te hacken dan om er mee te spelen. Na de onrustige jaren op de middelbare school stuurde zijn moeder hem terug naar zijn vader die in Oklahama woont samen met zijn zus Casey.

Toen zijn vader ontdekte dat Bradley homo was, werd hij het huis uitgeschopt en woonde hij enige tijd in een auto, daarna kreeg hij onderdak bij een tante in Potomac, Maryland. Manning had enkele baantjes van 'dertien in een dozijn'. Om zijn studie te betalen koos hij uiteindelijk voor een baan in het leger. PFC (Private First Class) Manning kreeg zijn opleiding als inlichtingenanalist in Fort Huachura, Arizona, daarna werd hij toegewezen aan de Second Brigade 10th Mountain Division in Fort Drum, New York State.

Vervolgens werd Bradley Manning ingezet op Contingency Operating Station Hammer in Irak. Zijn militaire carrière verliep allesbehalve voor- spoedig, Manning werd tot tweemaal berispt, waarvan één keer voor het aanvallen van een officier. Luitenant-kolonel Eric Bloom, woordvoerder voor het Amerikaanse leger heeft verklaard dat Bradley Manning in oktober 2007 als soldaat is opgenomen en dat Manning in april 2010 gede- gradeerd was in rang, van Specialist naar Private First Class, nadat hij een collega had aangevallen.

De Amerikaanse krijgsraad heeft op donderdag 23 februari 2012 Bradley Manning aangeklaagd wegens het lekken van geheime overheids- informatie aan de onthullingssite WikiLeaks. Volgens de aanklacht heeft Manning zich schuldig gemaakt aan 22 strafbare feiten. De zwaarste aanklacht is 'het helpen van de vijand'.


bronnen: Wikipedia.org / NOS.nl - NOS op 3 (Video)

  

                       

Russische Nationalisten willen dat Elton John zijn Homo-outfits thuis laat


                          
Rusland – Elton John  →  Een communistische groep vindt dat de outfits van Elton John jongeren aanzetten tot homoseksualiteit en eisen dat hij tijdens zijn optreden van 14 juli minder extravagante kleding draagt.

Ze beschouwen de boa's, de glitterkostuums en de opzichtige brillen als 'homo propaganda' en de groep zegt te betogen aan het concert in Kras- nodar als Elton John zijn attributen niet thuis laat.

De lokale afdeling van de Communistische Partij van Rusland wil het liefst dat de zanger op het podium verschijnt in een berenmuts, halflange jas afgewerkt met bont en lederen laarzen.

"We hopen dat hij dat zal dragen", zo laat Mikhail Abramyan van de partij weten aan RIA Novosti. De promoters van het concert van Elton John zien het kledingadvies echter niet zitten.

Vorig jaar werd er al een rechtszaak tegen Madonna ingespannen omdat zij homoseksualiteit in haar show zou promoten. Er werd toen een schadevergoeding van 10 miljoen geëist tegen de zangeres omdat ze de Russische wet overtreden zou hebben. De rechtszaak werd uiteindelijk verworpen.

bronnen: GayLive.be / RIA Novosti
          

Freek Bartels en Thijs Römer op boot tijdens Gay Pride


                    
Freek Bartels en Thijs Römer zullen op 3 augustus meevaren met de botenparade tijdens de Gay Pride. Samen met de andere cast- leden van toneelstuk 'The Normal Heart' zullen zij op een boot staan, dat meldt de producent vrijdag. Ook Frederik Brom, Henriette Tol, Oren Schrijver, Kevin Hassing, Jelle de Jong en regisseur Job Gosschalk varen mee.

De voorstelling is begin augustus exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en gaat over de opkomst van de aidsepidemie in New York begin jaren tachtig.

bron: ShowBizNewz.nl
           

Freek Bartels en Thijs Römer op Gay Pride n.a.v. het toneelstuk 'The Normal Heart'

Acteurs Freek Bartels en Thijs Römer varen op 3 augustus mee tijdens de botenparade van de Amsterdamse Gay Pride. Zij staan sa- men met de andere castleden van het toneelstuk 'The Normal Heart' op 'n boot van die voorstelling die aan de optocht is toegevoegd.

Dat heeft de producent van het stuk vrijdag gemeld. Ook Frederik Brom, Henriette Tol, Oren Schrijver, Kevin Hassing, Jelle de Jong en regisseur Job Gosschalk varen mee. De voorstelling is begin augustus exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

'The Normal Heart' is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York begin jaren tachtig. Schrijver Larry Kramer schreef het stuk, dat met talloze prijzen werd bekroond, als eerste serieuze artistieke aanklacht tegen de aidscrisis. Het stuk wordt voor het eerst opgevoerd in Nederland.

De Nederlandse vertaling is van Coot van Doesburgh.


bronnen: ShowNieuws.tv / YouTube.com
               

         Hoogtepunten uit de Amerikaanse 'The Normal Heart'
                   

donderdag 6 juni 2013

18-jarige Homo-activist hersendood na aanval door rechtse skinheads


                
Frankrijk  →  Een 18-jarige homo-activist is aangevallen door een groep van drie skinheads in Parijs. De jonge man ligt in het zieken- huis en is hersendood verklaard, wat er op neer komt dat hij eigenlijk overleden is ook al klopt zijn hart nog wel. Vanavond wordt er een wake georganiseerd voor de jongeman.

Clement Méric, een 18-jarige student uit Parijs werd gisteren aangevallen door drie mannen en een vrouw die behoren tot een groep van recht- se skinheads. De feiten gebeurden in een winkelcentrum. Clement was samen met andere linkse activisten in een kledingwinkel toen daar plots enkele rechtse skinheads binnen kwamen, binnen enkele minuten ontstond er onenigheid waarna Clement rake klappen kreeg met een boksijzer op zijn hoofd.

Franse politici roepen op tot een einde van geweld tegen HoLeBi's en acties van fascistische groepen. Volgens Serge Ayoub, leider van Jeune Nationaliste Revolunnaire (JNR - Revolutionary Nationalist Youth), een neo-Nazi skinhead groep hebben z'n leden niets met de aanval te maken.

Marine Le Pen, leider van het extreem rechtse Front National noemde de aanval afschuwelijk en zegt dat niemand uit haar rangen iets te maken heeft met de aanval. Toen een reporter er op wees dat een van de aanvallers een logo droeg van het Front National werd ze boos en noemde ze de getuige een leugenaar.


bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com

              

                               

Roze Films kijken tijdens Roze Zaterdag


                        
Tijdens landelijke Roze Zaterdag (RZ2013) op 29 juni a.s. in Utrecht is er ook een uitgebreid filmprogramma. Zo wordt in filmtheater  't Hoogt de aftrap gegeven voor het Gay and Lesbian Summer Festival met de film 'Out in the Dark' van Micheal Mayer.

De film gaat over Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah en de Israëlische advocaat Roy. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Terwijl zijn relatie met Roy zich ontwikkelt, wordt Nimr geconfronteerd met de harde realiteit van een Palestijnse maatschappij en een familie die zijn seksualiteit niet accepteert. Maar ook Israël vormt een bedreiging: daar wordt hij vervolgd voor zijn afkomst. Nimrs leven neemt een dramatische wending wanneer een bevriende, naar Tel Aviv gevluchte homo door de geheime politie wordt ontdekt en terug- gebracht naar Ramallah.

Programma
Het volledige filmprogramma (locaties, tijden en prijzen) tijdens RZ2013 in 't Hoogt en Mariaplaats is terug te vinden op de website van: Roze Zaterdag 2013. De organisatie hoopt de komende periode nog meer films te kunnen toevoegen aan de programmering.

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht
In het jaar van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht komt op 29 juni ook de Roze Zaterdag (RZ2013) naar de stad Utrecht, een van de grootste landelijke roze evenementen van Nederland. Voor meer informatie en alle andere programmaonderdelen kun je kijken op de website: www.rz2013.nl. De Roze Zaterdag in Utrecht wordt georganiseerd door Stichting RZ2013 en is geïnitieerd door Stichting PANN en de Gemeen- te Utrecht.

bronnen: KamKrant.nl / Stichting Roze Zaterdag

              
       
                  

Sint-Petersburg schrapt Homofobe wet niet


                     
Het parlement van de Russische stad Sint-Petersburg heeft een poging om de wet die homopropaganda verbiedt te herroepen, ver- worpen. In de stad werd vorig jaar maart een wet van kracht die de 'propaganda' van HoLeBi- en Transseksualiteit bij minderjarigen bestraft met een geldstraf. De wet is van kracht voor zowel individuelen, bedrijven en organisaties.

Tot nu toe is er maar één individu beboet sinds de wet in voege trad. Moskou Pride-organisator Nikolai Alekseev kreeg een boete omdat hij naar het Europese Hof voor de Mensenrechten trok om de wet te laten veroordelen.

Het beperkte aantal uitgeschreven boetes is echter geen reden voor het stadsparlement van Sint-Petersburg om te wet te schrappen. Het voor- stel dat dit vroeg werd met 19 tegen 9 stemmen verworpen.

Eind deze maand wordt er over een gelijkaardige wet op het nationale niveau gestemd in het Russische Parlement.

bron: GayLive.be
      

Hou op met zeuren | "Homo-ouders zijn beter voor hun kind"


                   
Australië  →  Het zal veel domme (lees: religieuze en burgerlijke) discussies doen verstommen over 't homohuwelijk en meer nog over het opgroeien van kinderen bij 2 vaders en/of 2 moeders.

De cijfers halen hen namelijk in. Het blijkt dat kids met ouders van hetzelfde geslacht het even goed doen of zelfs beter dan hun leeftijdsgenoot- jes.

Zo blijkt uit een studie onder 500 Australische kinderen tot en met 17 jaar, die onderzocht zijn op de belangrijkste gezondheidsindicatoren. Het is het grootste onderzoek dat wereldwijd is uitgevoerd op dit onderwerp, meldt de Sydney Morning Herald.

Kinderen van een homopaar zijn helemaal niet anders.

Ze hebben evenveel zelfvertrouwen en tonen even vaak emotioneel gedrag als het kroost van hetero-ouders !! Daarnaast is de gezondheid van zoons en dochters uit homogezinnen beter en zijn ze vaak een stuk closer met hun familie.

Ook zouden deze 'roze' kiddo's zich meer bewust zijn van de verschillen tussen mensen en zijn ze stukken ruimdenkender.

Kortom: je zou het je eigen kind gunnen met 2 pappa's en/of 2 mamma's op te laten groeien !!


bronnen: Relatie.blog.nl / Sydney Morning Herald
        

Duitsland | Belastingvoordeel voor getrouwde Homo's


                   
Duitsland  Geregistreerd Partnerschap ‼  →  Het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe heeft donderdag bepaald dat homoseksuele stellen die een geregistreerd partnerschap hebben dezelfde belastingvoordelen moeten genieten als heteroseksuele echtparen. Vol- gens de rechter is het maken van onderscheid voor belastingdoeleinden in strijd met het recht op gelijkheid. Het hof waarschuwde dat het tornen aan gelijkheid kan leiden tot discriminatie van een minderheid. De uitspraak is een overwinning voor homorechtenacti- visten.

De centrumrechtse regering onder leiding van bondskanselier Angela Merkel heeft zich lange tijd verzet tegen belastingvoordelen voor homo- seksuelen. Getrouwde stellen in Duitsland krijgen een behoorlijk belastingvoordeel. Dit kost de Duitse staat op jaarbasis ongeveer 15,5 miljard euro. Als de belastingvoordelen ook gelden voor mensen met een geregistreerd partnerschap lopen de kosten op, maar niet in extreme mate. Geschat wordt dat het gaat om ongeveer dertig miljoen euro.

Volgens het hof genieten getrouwde stellen een belastingvoordeel, omdat ze tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van el- kaar hebben, waaronder 'n financiële verantwoordelijkheid. De rechter bepaalde echter dat een geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen dezelfde plichten en verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Het hof bepaalde dat de belastingvoordelen al in 2001, toen het geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen mogelijk werd, hadden moeten gelden. Derhalve geldt de uitspraak met terugwerkende kracht vanaf 2001. De Duitse regering heeft beloofd voor komend najaar een wet te hebben waarmee het besluit van het hof wordt geïmplementeerd.bron: FokNieuws.nl
           

Samantha Steenwijk | "Zonder haar ben ik ook niks"


                       
In de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen gaan Roxanne en Dré Hazes samen met Danny de Munk en Gerard Joling op zoek naar dé nieuwe volkszanger(es) van Nederland. De lesbische Samantha Steenwijk (26) is een van de finalisten. Vrijdag neemt ze het in de finale op tegen drie anderen.

Vind je dat je een goede kans maakt om te winnen ?!
Ze zijn allemaal echt onwijs goed, dus ik durf eigenlijk niet te zeggen wie ik denk dat er gaat winnen. Het is meer een kwestie van smaak – of je echt houdt van het platte Amsterdamse van Daantje bijvoorbeeld, of meer van de gentleman Rein Mercha.

Wij zagen bij jouw auditie al je vriendin Daisy. Hoe werd daar bij Bloed, Zweet & Tranen op gereageerd ?!
Hartstikke makkelijk !! Daisy en ik werden gelijk met open armen ontvangen door de groep. Het was de normaalste zaak van de wereld, zoals het hoort te zijn.

Hoe is dat in de volkszangerswereld ?!
Ik heb eigenlijk nog nooit problemen omtrent m'n geaardheid gehad in al die tijd dat ik met Daisy ben, dus het is best geaccepteerd volgens mij.

Zingt Daisy ook ?!
Nee, gelukkig niet. Maar ze is er wel altijd bij om me bijvoorbeeld naar optredens te rijden, want ik ben een heel slechte chauffeur 's nachts. Ze regelt ook de optredens en het financiële gedeelte. Ik hoef alleen maar te zingen !!

Zie je jezelf als rolmodel omdat je op vrouwen valt ?!
Het is nog steeds niet honderd procent geaccepteerd in Nederland en ik vind dat het wel zou moeten. Ik wil me er best voor inzetten en als ik de kans zou krijgen, doe ik dat zeker.

Die kans krijg je natuurlijk als je vrijdag wint .
Ja, sowieso !! Maar als je tweede wordt, krijg je misschien ook wel een heel mooie carrière. Als ik in de publiciteit en in het nieuws blijf, zou ik me wel hard willen maken voor gelijke rechten, zeker weten.

Je nieuwe single, Zonder Jou, is al te downloaden. Kun je vertellen waar het nummer over gaat ?!
Het is een liefdesverdriet-liedje. "Ik lig alleen op de bank, voor de buis en ik jank als een meisje van acht". Zo begint het. "Je bent uit elkaar en zonder de ander redt je het eigenlijk niet. Het is echt een volksnummer geworden, waar ik heel blij mee ben. Daarbij denk ik natuurlijk ook wel een beetje aan Dees, zonder haar ben ik ook niks".

bronnen: Gay.nl / YouTube.com

   
               

Israël | Gay Pride overschaduwt de Jeugd EK


               
Israël  →  De vlaggen wapperen deze week in Tel Aviv. Alleen niet die van de UEFA en het gisteren begonnen EK. Wie door de straten van de hypermoderne stad wandelt, is het opgevallen. De Tel Aviv Gay Pride staat op punt van aftrappen.

De hotels, de prachtige restaurants en de stranden zijn versierd met de bekende veelkleurige regenboogvlag. Morgen is het zover.

En het EK ?! Israël speelde gisteren in Netanya tegen Noorwegen. Voor een vol stadion, maar vooral omdat de kaartjes nog net niet gratis de deur uit werden gedaan. Van het feit dat het landentoernooi hier is gehuisvest is nauwelijks iets merkbaar in Tel Aviv.

Voetbal en homo's, het klikt zelden. Spelers die voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen in de Eredivisie, ze lijken simpelweg niet te bestaan.

Het EK is van latere zorg in Tel Aviv. 'De stad die nooit slaapt' heeft gewoon iets anders te doen. De Gay Pride gaat voor. Op het terras van vis- restaurant Goldman schieten de serveersters in de lach. Het EK ?! Nooit van gehoord. De Gay Pride !! De taxichauffeur op weg naar de haven ook. Naar het voetballen ?! Welnee joh. "De Gay Pride begint vrijdag", zegt hij.

bron: Algemeen Dagblad


Israël | Verdachten aanslag Homodiscotheek Tel Aviv opgepakt

De Israëlische politie heeft vier mannen opgepakt voor de aanslag op een discotheek voor homoseksuelen in Tel Aviv bijna 4 jaar geleden. De vierde werd donderdag in Tel Aviv gearresteerd. De overige drie zijn Joodse Israëli's in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. De nationaliteit van de donderdag aangehouden verdachte is niet bekendgemaakt.

De aanslag in het centrum van Tel Aviv kostte in augustus 2009 aan een 17-jarige vrouw en een 24-jarige man het leven. Volgens ooggetuigen had een in het zwart geklede gemaskerde man het vuur op een groep jongeren geopend. 
x
Zie de video van 'Het Journaal 1' - België:   KLIK HIER

Omdat aanvankelijk werd gedacht dat de aanslag tegen de homogemeenschap was gericht, gingen een week later tienduizenden Israëli's de straat op om hun solidariteit met mannelijke en vrouwelijke homo's te betuigen. Onder hen was president Shimon Peres. Intussen is echter duidelijk geworden dat de dader persoonlijke motieven had.bron: De Volkskrant
                 

Barack Obama positief over LHBT's


                    
Barack Obama heeft een officiële afkondiging geschreven waarin hij te kennen geeft trots te zijn op de positieve ontwikkelingen voor de LHBT-gemeenschap die de afgelopen tijd plaats hebben gevonden.

Hij refereert in zijn openlijke bekendmaking zelfs naar Martin Luther King die op zijn beurt eens zei: "ongelijkheid waar dan ook ter wereld is een bedreiging voor gelijkheid overal ter wereld". Volgens Obama hebben er een paar zeer positieve ontwikkelingen plaatsgevonden zoals de goedkeuring van het homohuwelijk in sommige staten en het beter beschermen van transgenders.

Obama geeft toe dat er nog een hoop moet gebeuren maar hij vindt wel dat het land goed op weg is. Als laatste roept de president iedereen in de Verenigde Staten op om vooroordelen overal weg te nemen en de diversiteit onder Amerikanen te vieren. Lees de gehele brief hieronder:


LESBIAN, GAY, BISEXUAL, AND TRANSGENDER PRIDE MONTH, 2013

BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA

A PROCLAMATION

For more than two centuries, our Nation has struggled to transform the ideals of liberty and equality from founding promise into lasting reality. Lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) Americans and their allies have been hard at work on the next great chapter of that history -- from the patrons of The Stonewall Inn who sparked a movement to service members who can finally be honest about who they love to brave young people who come out and speak out every day.

This year, we celebrate LGBT Pride Month at a moment of great hope and progress, recognizing that more needs to be done. Support for LGBT equality is growing, led by a generation which understands that, in the words of Dr. Martin Luther King, Jr., "injustice anywhere is a threat to justice everywhere." In the past year, for the first time, voters in multiple States affirmed marriage equality for same-sex couples. State and local governments have taken important steps to provide much-needed protections for transgender Americans.

My Administration is a proud partner in the journey toward LGBT equality. We extended hate crimes protections to include attacks based on sexual orientation or gender identity and repealed "Don't Ask, Don't Tell." We lifted the HIV entry ban and ensured hospital visitation rights for LGBT patients. Together, we have investigated and addressed pervasive bullying faced by LGBT students, prohibited discrimination based on sexual ori- entation and gender identity in Federal housing, and extended benefits for same-sex domestic partners. Earlier this year, I signed a reauthorization of the Violence Against Women Act (VAWA) that prohibits discrimination on the basis of sexual orientation or gender identity in the implementation of any VAWA-funded program. And because LGBT rights are human rights, my Administration is implementing the first-ever Federal strategy to advance equality for LGBT people around the world.

We have witnessed real and lasting change, but our work is not complete. I continue to support a fully inclusive Employment Non-Discrimination Act, as well as the Respect for Marriage Act. My Administration continues to implement the Affordable Care Act, which beginning in 2014  → → prohibits insurers from denying coverage to consumers based on their sexual orientation or gender identity, as well as the National HIV/AIDS Strategy, which addresses the disparate impact of the HIV epidemic among certain LGBT sub-communities. We have a long way to go, but if we continue on this path together, I am confident too that one day soon, from coast to coast, all of our young people will look to the future with the same sense of promise and possibility. I am confident because I have seen the talent, passion, and commitment of LGBT advocates and their allies, and I know that when voices are joined in common purpose, they cannot be stopped.

NOW, THEREFORE, I, BARACK OBAMA, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim June 2013 as Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Month. I call upon the people of the United States to eliminate prejudice everywhere it exists, and to celebrate the great diversity of the American people.

IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this thirty-first day of May, in the year of our Lord two thousand thirteen, and of the Inde- pendence of the United States of America the two hundred and thirty-seventh.

BARACK OBAMA

bron: Gay.nl
   

woensdag 5 juni 2013

Orthodoxe Priester | "Jezus viel Homo's aan"


                   
Een orthodoxe priester in Wit-Rusland, die vorige maand werd gearresteerd wegens het aanzetten tot geweld tegen homo's, heeft voor een rechtbank in Tblisi verklaard dat het geweld werd aangesticht door de herder zelf, de here Jezus.

Op 17 mei hadden homo's in Wit-Rusland het euvele plan opgevat de straat op te gaan om te demonstreren voor meer rechten en erkenning. Helaas hebben sommige religieuzen nogal moeite met andere ideeën dan die van zichzelf en hebben antihomo-activisten, onder leiding van or- thodoxe priesters, nogal onorthodox geweld gebruikt om de demonstratie te voorkomen. Tenminste 17 demonstranten raakten hierbij gewond.

De autoriteiten beschuldigen 2 priesters van 't dwarsbomen van de demonstratie en het aanzetten tot geweld, iets waarvoor ze twee jaar water en 't lichaam van Christus (brood) kunnen krijgen. Volgens een van de priesters is er echter maar één verantwoordelijke, namelijk Jezus Chris- tus, een veroordeelde opstandeling die meer dan 2000 jaar geleden een marteldood stierf.

bron: Fok.nl – FokNieuws
            

Meer dan 1 miljoen LHBT's vieren feest op straat in Brazilië


                   
Meer dan 1 miljoen HoLeBi's en Transgenders namen zondag deel aan de jaarlijkse Gay Pride parade in São Paulo Brazilië, die bekend staat als de grootste in zijn soort. Vorig jaar waren er ruim 4 miljoen deelnemers, het kleinere aantal van dit jaar ligt volgens de orga- nisatoren aan 't slechte weer. Ondanks de lagere opkomst blijft de Gay pride van São Paulo de grootste optocht van LHBT's ter wereld

Braziliaanse HoLeBi's droegen dit jaar een super grote regenboogvlag mee in de optocht. São Paulo houdt jaarlijks een pride optocht sinds 1997 en elk jaar groeit het aantal deelnemers, al is het dit jaar wel wat minder waar vooral de hevige regen en koude verantwoordelijk voor wordt geacht.

In december 2012 werd São Paulo de eerste Braziliaanse staat waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen, ondertussen is dat mogelijk in 14 staten en afgelopen maand oordeelde de Hoge Raad voor Justitie dat HoLeBi's ook mogen trouwen in de overige 13 staten, al moet dat nog wel worden goedgekeurd door het congres maar dat wordt voorlopig tegen gehouden door religieuze groeperingen.

Bekijk hieronder twee video's van de optocht en zie hoe de Braziliaanse HoLeBi's, Transgenders en Drag-queens uit hun dak gaan, want als er iets is wat de Brazilianen fantastisch kunnen dan is het wel feesten, denk maar aan de jaarlijkse grote carnavals optochten in Rio.

bronnen: PinkNews.uk / www.HoLeBi.info / YouTube.com


       
            

GroenLinks houdt vinger aan de pols bij Homogeweld


                       
Na een incident van geweld tegen homo's bij de gayclub Pallaz op de Stratumsedijk stelde Tom van den Nieuwenhuijzen vragen aan het college van B en W. Het raadslid wil nu weten of er schot in de zaak zit als het gaat om homogeweld in Eindhoven en heeft een aantal nieuwe vragen voorgelegd aan het college.

Die hebben namelijk een aantal toezeggingen gedaan, nadat het incident bij de Pallaz veel stof deed opwaaien. Zo zou er een nauwere samen- werking komen tussen het netwerk Roze in Blauw van de politie, COC Eindhoven en stichting Outway Eindhoven. Dit om de aangiftebereidheid van dergelijke incidenten in de gayscene te verhogen. Vaak durven slachtoffers van homobashing geen aangifte te doen. Van den Nieuwen- huijzen wil nu weten hoe het een half jaar later met die plannen staat.

Signalen homogeweld
Ook wil GroenLinks weten hoe het staat met een project van preventieve voorlichting op drie scholen in Eindhoven. De voorlichting van seksuele diversiteit is sinds december namelijk verplicht. Tot slot wil Van den Nieuwenhuijzen een overzicht van het aantal signalen van homogeweld dat bij de gemeente is binnengekomen sinds oktober 2012.

De vragen van GroenLinks zijn te:  DOWNLOADEN   PDF-Bestand

bron: Dichtbij.nl
                   

Ex-Glee actrice Charice Pempengco komt 'Uit de Kast'

                        
Charice Pempengco, die in de serie Glee gestalte gaf aan Sunshine Corazon, heeft in een televisieprogramma haar outing als lesbien- ne gedaan. Meteen bedankte ze alle fans die haar na haar coming-out blijven steunen.

"Ja, ik ben een lesbienne", zo vertelde het Filipijnse X-Factor jurylid. "Nu ben ik vrij en kan ik het huis uit zonder angst en ben ik zeker dat ik om niemand zijn tenen trap".

Op het einde toe van het interview werd Charice emotioneel want blijkbaar verliep haar coming-out niet helemaal zonder problemen. Ze vroeg begrip aan de mensen die haar seksuele voorkeur niet konden begrijpen of aanvaarden in het katholieke land. Zo vertelde ze dat ze haar ouder- lijke huis heeft verlaten en dat ze nu met vrienden logeert.

"Aan iedereen die mij kan aanvaarden, bedankt. We zijn allemaal gelijk of je nu homo of hetero bent". "Ik verliet het huis omdat dat iets is wat ik nu moest doen".

bronnen: GayLive.be / YouTube - The Buzz (Video)                             

Brits Hogerhuis houdt Homohuwelijk niet tegen


                   
Het Britse Hogerhuis heeft dinsdag in Londen een amendement verworpen dat de legalisering van het homohuwelijk had kunnen blok- keren. Na twee dagen debatteren werd het amendement van tafel geveegd met 390 stemmen tegen 148.

Het resultaat van de stemming kreeg applaus voor het parlement, waar een groep betogers zich had verzameld. "Dit is een overwinning voor de liefde, het huwelijk en de gelijkheid", verklaarde Peter Thatchel, een verdediger van rechten voor homoseksuelen.

Op 21 mei had het Lagerhuis zich in een derde lezing al geschaard achter het wetsontwerp. Toch is de weg nog niet ten einde, want het ontwerp moet nu nog verder besproken worden in het Hogerhuis. Premier David Cameron hoopt dat halverwege volgend jaar de eerste homoseksuele koppels kunnen trouwen in Engeland en Wales. De andere regio's van het Verenigd Koninkrijk, Schotland en Noord-Ierland, hebben eigen wet- geving rond de kwestie.

Het homohuwelijk is in het Verenigd Koninkrijk vooral een symbolische kwestie. Homoseksuele stellen hebben er bijvoorbeeld al dezelfde ouder- lijke rechten als heteroseksuele stellen.


bronnen: Algemeen Dagblad / BBC (Video)

    
Get Adobe Flash player
                       

Barbara Rogoski | Oprichter Internationale Roze Kerk in Den Haag


                       
De Amerikaanse dominee Barbara Rogoski is de oprichter en voorganger van de nieuwe Internationale Roze Kerk (IRK) die vanaf 8 september a.s. diensten gaat houden in het Bastacafé van COC Haaglanden. Op zondag 9 juni a.s. wordt daar een open dag gehou- den voor alle geïnteresseerden om haar willen ontmoeten of als vrijwilliger willen bijstaan.

Spiritualiteit, homoseksualiteit en gemeenschapszin komen samen in de nieuwe Internationale Roze Kerk (IRK) die vanaf 8 september 2013 zijn deuren opent !! Speciaal voor alle gelovige lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en hun familie en vrienden wordt er elke maand een speciale dienst gehouden in twee talen, Engels en Nederlands, en met moderne en traditionele elementen.

Oprichter en voorganger van de IRK is de Amerikaanse dominee Barbara Rogoski OMC. Zij zorgt voor een dienst die traditionele christelijke ge- beden en muziek bevat, maar speciaal voor jongeren ook christelijke popmuziek en live-optredens.

De dienst wordt elke tweede zondag van de maand gehouden in Bastacafé van COC Haaglanden. Hoewel een café geen gewone plaats is voor een kerkdienst, maakt het samenkomen van gelovigen om te bidden en te zingen van elke plaats een bijzondere ervaring. Bijkomend voordeel is dat er na de dienst ruim gelegenheid is om na te praten met een kopje koffie.

"Er is een behoefte aan spirituele verbinding in de LHBT-gemeenschap in onze regio", zegt voorzitter Harry Derksen van COC Haaglanden. "Wij vertrouwen erop dat deze kerkdienst een steun zal zijn voor onze leden en een plaats zal zijn voor jongeren die gelijkgestemden zoeken. Ook zal de IRK borg staan voor liefdevolle aandacht voor ouderen".

De komende maanden zal dominee Rogoski een enthousiast team van vrijwilligers om zich heen verzamelen om te zorgen voor muziek en an- dere ondersteuning. Ook wil zij zorgen voor kinderopvang tijdens de dienst en een verkooppunt met de nieuwste Christelijke Boeken, CD's en DVD's.

OPEN DAG – op zondag 9 juni a.s. van 14.00 tot 17.00 uur is er voor alle geïnteresseerden een open dag in het Bastacafé – Scheveningseveer 7 te Den Haag. Barbara Rogoski ontvangt dan graag mensen die de kerkdienst willen bezoeken of die haar als vrijwilliger willen bijstaan.


bronnen: COC.nl / COC Nederland / COC Haaglanden