zaterdag 1 juli 2017

Amsterdam | "Sports day for LGBT Refugees – LHBT Vluchtelingen sportdag" ‼

Amsterdam – LHBT Vluchtelingen Sportdag  →  Zondag 02 juli 2017 – "Sloterparkbad" – Amsterdam. De tweede LHBT sportdag voor vluchtelingen. 

Amsterdamse LHBT sportclubs stellen zich voor en geven een proef training.

LHBT Vluchtelingen Sportdag    Zondag 02 juli 2017    Sloterparkbad  –  President Allendelaan 3  –  1064 GW Amsterdam  –  14:00 tot 19:00 uur


bronnen: MVS.nl / YouTube.com


        
                                                       

Efteling · Symbolica · Paleis der Fantasie - 1 juli 2017 | Opening van Symbolica

De Efteling – Symbolica  →  Beleef de nieuwe overdekte familie-attractie Symbolica, een betoverend paleis waar de fantasie tot leven komt ‼  Ga samen op audiëntie bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat élk bezoek verrassend en betoverend is. Dwaal af in de geheime gangen en magische vertrekken en val van de ene verbazing in de andere.
                                 
                                   
Facts & Figures  –  Symbolica wordt gekenmerkt door interactieve en verschillende routes, universele fantasiethema's en verwondering, waarmee een unieke beleving aan gasten van verschillende nationaliteiten en generaties wordt geboden. Bezoekers kiezen straks uit drie verschillende paleistours met interactieve elementen, welke allemaal zorgen voor een geheel eigen avontuur door het Paleis der Fantasie. Zo ontdekken gasten de magische, verborgen kamers van Symbolica.
                                                
      
                                               
The Making-of: Symbolica  –  In de zevende aflevering van de making-of zien we dat de shows worden geprogrammeerd zodat alle effecten in de attractie tot leven komen. Zo ook de bewoners van het Paleis der Fantasie. Verder schrijft O.J. Punctuel aan de koning dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de paleisdeuren op 1 juli openen. Maar hij trekt wel met enige weemoed de deur van zijn tijdelijke verblijf achter zich dicht om zijn intrek te nemen in Symbolica.

Bekijk alle afleveringen van:  The Making-of: "Symbolica"

                                                                                     

bronnen: Efteling.com / Twitter.com – AD.nl / YouTube.com

                                     
      
                                                        
      

      
                                          

vrijdag 30 juni 2017

Celstraf en verplichte behandeling voor agent 'Tim van B.' die Homo's afperste

Utrecht / Wijk bij Duurstede  →  Het afpersen van ten minste 29 homo's komt een 37-jarige voormalig hoofdagent Tim van B. te staan op 9 maanden gevangenisstraf waarvan zes voorwaardelijk. Verplichte psychische behandeling en contact met de reclassering zijn daarbij voorwaarden.

De rechtbank rekent de man zwaar aan dat hij twee jaar geleden ten minste 29 mannen een brief stuurde waarmee hij de indruk wekte dat hij hen had gefotografeerd op homo-ontmoetingsplaatsen langs de A27 en de A1. Hij eiste 1.000 euro in bitcoins op straffe van publicatie van de foto's. Sommige van zijn slachtoffers hadden de indruk dat Van B. hen naar huis was gevolgd. Een van hen veranderde daarom zelfs de sloten op zijn huis.

In werkelijkheid noteerde Van B. slechts de kentekens van mannen en zocht de bijbehorende adresgegevens op in het politiecomputersysteem. Daarbij logde hij in met de gegevens van een collega. Justitie zag haar aanvankelijk als medeverdachte en tapte onder meer haar telefoon.
                                     
                              
Taakstraf
De officier van justitie eiste twee weken geleden twee jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Van B.'s advocate vond een taakstraf op zijn plaats, onder meer omdat haar cliënt verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

Gelet op de impact die zijn acties hadden op zijn slachtoffers, vond de rechtbank een gevangenisstraf wel terecht, maar kende wel veel minder lang toe dan de vordering van de officier, mede vanwege de verminderde toerekeningsvatbaarheid. Vanwege dat laatste legt ze de man verplichte behandeling op aan zijn dwangstoornis. Hij moet bovendien aan de voormalige collega in wier computer hij inbrak 2.300 euro schadevergoeding betalen evenals 550 euro aan een van zijn slachtoffers.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – Peter de Pagter → NU.nl / Twitter.com – Kranten en RTV → AD.nl
                                        
                                 

Duitsland | "Duitsland legaliseert Homohuwelijk – Angela Merkel stemt tegen"

Duitsland  →  In Duitsland wordt het huwelijk opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. De Bondsdag stemt vrijdag met een ruime meerderheid voor het mogelijk maken van het homohuwelijk. Bondskanselier Angela Merkel stemde tegen.

In totaal stemden 393 parlementariërs voor, 226 tegen en 4 onthielden zich van stemming.

De keuze van Merkel om tegen te stemmen is volgens haar "persoonlijk". "Ik geloof dat het huwelijk enkel bestemd is voor een man en een vrouw", aldus de bondskanselier.

Ze had eerder deze week wel het proces in een stroomversnelling gebracht door te verklaren dat het wat haar betreft een gewetenskwestie is. Dat betekende dat ook voorstanders binnen haar eigen partij vrij waren met het voorstel in te stemmen.

Volgens Der Spiegel stemden zeventig partijgenoten van Merkel, bijna een op de vier, in met het voorstel. De conservatieve vleugel van de partij ziet het homohuwelijk niet zitten. Enkele tegenstanders overwegen nog een poging te doen de wet aan te vechten voor het grondwettelijk hof omdat het in strijd zou zijn met de grondwet.
                                       
                                                                    
SPD
Het onderwerp staat op de agenda nadat Merkel eerder deze week stelde dat haar partij CDU geen bezwaren meer heeft. Merkels coalitiepartner SPD drong aan op een snelle stemming. 

De sociaaldemocratische SPD besloot zondag op een partijcongres alleen in een volgend kabinet te stappen als het homohuwelijk mogelijk wordt. De Groenen en de liberale FDP hadden deze voorwaarde al eerder gesteld. In september zijn in Duitsland parlementsverkiezingen.

Geregistreerd partnerschap
Duitsland kent sinds 2001 een geregistreerd partnerschap. Anders dan in Nederland staat dit alleen open voor koppels van gelijk geslacht. Het verschil met het huwelijk zit hem onder meer in het recht om kinderen te adopteren.

Nu Duitsland heeft ingestemd met het homohuwelijk kunnen in totaal in veertien Europese landen partners van hetzelfde geslacht trouwen.

Foto: Bij de fractie van de Groenen vloog na de stemming confetti door de lucht ‼
                                                                                     
Zie ook:
bronnen: NU.nl – ANP / Twitter.com – NU.nl / YouTube.com


     
               
      
                               

donderdag 29 juni 2017

Engeland - 'Timothy Hailes' | "City of London krijgt een Homoseksuele sheriff"

Engeland  →  De City of London heeft de openlijk homoseksuele Timothy Hailes benoemd tot sheriff. Timothy Hailes is al jaren actief binnen de LGBT-beweging.

Een sheriff is in de City of London een ambtenaar die de burgemeester bijstaat bij financiële en juridische zaken. De City of London is een vrijstad en graafschap binnen London. De City heeft een uniek bestuurlijk systeem dat dateert uit de middeleeuwen. Zo hebben gilden en bedrijven stemrecht. De koning(in) mag de City enkel betreden na toestemming van de Lord Mayor.

Timothy (Tim) Hailes wil bruggen slaan tussen de 'haves' en de 'have nots', tussen zij die hebben en zij die niet hebben. Een gewaagde uitspraak voor een functionaris in het financiële hart van het Verenigd Koninkrijk.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Magazine.be                                                               

Servië | "Transgender–model 'Andreja Pejić' op de cover van Harper's Bazaar"

Andreja Pejić is volgende maand covermodel van de Servische Harper's Bazaar. Het is de eerste keer dat een Transmodel de cover van het magazine siert. Voor Andreja Pejić is het van grote betekenis, zij heeft een Servische moeder.

"Mam, deze is voor jou", schrijft Andreja Pejić in een bericht op Instagram. Ze maakte in 2014 wereldkundig dat ze een transvrouw is. In Nederland kennen mensen haar wellicht het best van de HEMA-campagne uit 2011, toen ze nog als Andrej door het leven ging. Daarin showde ze een aantal push-up-bh's.

Het is voor het eerst dat een transmodel op de cover van Harper's Bazaar staat. Het is helemaal nieuws omdat het om de Servische versie van het blad gaat. In Servië is homoseksualiteit nog steeds een groot taboe, dat maakt het des te bijzonderder dat er Andreja op de cover van het magazine verschijnt. Afgelopen maand werd in Servië wel de openlijk lesbische Ana Brnabic voorgedragen als nieuwe premier.

La Belleza Valiente
Het blijft echter niet bij één cover: Andreja Pejić schittert momenteel ook op de cover van de Spaanse Glamour. Met de kop 'La Belleza Valiente', ofwel The Brave Beauty, is het model te zien in een outfit van Balenciaga.

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Andreja Pejić / Twitter.com – Gay.nl
                                     
                                    

Tanzania | De Tanzaniaanse regering dreigt alle LHBTI-activisten op te pakken

Tanzania  →  De Tanzaniaanse minister van Binnenlandse Zaken Mwigulu Nchemba heeft laten weten alle LHBT-activisten op te pakken als ze doorgaan met hun werk. Op homoseksualiteit staan zware straffen in Tanzania.

"Ik wil alle organisaties die LHBT's steunen herinneren en waarschuwen dat we jullie gaan arresteren en voor de rechtbank gaan slepen", aldus de Tanzaniaanse minister van Binnenlandse Zaken Mwigulu Nchemba in een verklaring. Hij heeft een pijnlijke boodschap. "Tegen iedereen die geïnteresseerd is in homoseksualiteit, zou ik willen zeggen dat ze in landen moeten gaan wonen waar dat legaal is". 

Geen Hiv-preventie meer
Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat de Tanzaniaanse minister van Volksgezondheid Ummy Mwalimu een verbod legde op hiv- preventie. Volgens haar wordt met voorlichting over hiv homoseksualiteit gepromoot. Eerder werden voorbehoedsmiddelen verboden voor mensen uit de LHBT-gemeenschap.

Verslechterende situatie
De leefsituatie van de LHBT-gemeenschap in het Afrikaanse land is de laatste jaren sterk achteruitgegaan. In september werden organisaties die opkomen voor LHBT's verboden. Daarnaast is de politie harder gaan optreden tegen homoseksuelen, door aanhoudingen te verrichten in clubs. Op homoseksualiteit staan gevangenisstraffen tot dertig jaar. 
bronnen: Gay.nl / CapitalFM.co.ke / Twitter.com – Gay.nl
                                      
                                         

woensdag 28 juni 2017

Venlo - Showbizz | Transgenderkoppel 'Louisa en Rosanna' verwacht een baby

Louisa en Rosanna verwachten een kindje. Dat maakt TLC-realityster Louisa Janssen vandaag bekend via haar Facebookpagina.

Het liefdeskoppel probeert al enige tijd om zwanger te worden. En dat is nu dus gelukt. In de video die vandaag online werd gezet is te zien hoe blij Louisa is dat Rosanna dan eindelijk in verwachting is.

Realityshow
De zwangerschap zal ook te zien zijn in het nieuwe seizoen van de TLC-realityserie Onze Transgender Liefde. De opnames voor het programma zijn namelijk momenteel in volle gang. De nieuwe reeks zal in augustus op televisie te zien zijn.

Zie ook:

Update:
Louisa en (zwangere) Rosanna gaan op zoek naar hun roots  →  TV – TLC | "Louisa & Rosanna – Onze Transgender Liefde"  

Extra:

bronnen: RTL·Nieuws.nl – RTL Boulevard / YouTube.com                                               

A'dam – Münire Manisa | PvdA-moslima beschimpt na aanvaarden COC-functie

PvdA-bestuurscommissielid Münire Manisa is de afgelopen dagen meerdere keren bedreigd en beschimpt omdat ze vorige week bestuurslid is geworden van het COC in Amsterdam. Ook enkele van haar familieleden hebben beledigingen ontvangen. Dat schrijft de van origine Turkse moslima op haar Facebookpagina. Manisa is actief als bestuurscommissielid in het Amsterdamse stadsdeel 'Nieuw West' en liet onlangs weten dat ze er trots op is zitting te hebben genomen in het bestuur van COC Amsterdam.

Direct daarna kreeg de politica diverse beschuldigingen via sociale media. Ze zou een "landverraadster" zijn en haar "dna besmet door ongelovigen". Via haar Facebookpagina laat ze weten de laffe beschuldigingen zat te zijn. "Nee, dit maakt mij geen slechte moslim. Ik ben geen moslim af. Ik houd nog steeds van mijn geloof en Schepper. Juist ook omdat mijn geloof liefde, solidariteit en gelijkwaardigheid centraal stelt. Dus ja, ik ben een trotse moslima", aldus Münire Manisa.

Ze besluit haar berichtje met: "Tot slot, de mensen die beweren dat ik het bestuur van COC Amsterdam in ben gegaan om extra stemmen te krijgen; even een eye-opener, ik ben het bestuur ingegaan ONDANKS dat ik weet dat het me stemmen zal kosten. Ik doe de dingen die ik doe, niet voor stemmen. Stem alsjeblieft niet op me als je niet bent voor gelijkwaardigheid voor IEDEREEN in Nederland. Stem niet op mij als je zelf wel een eerlijke behandeling wilt, maar het een ander niet gunt. Je mag me van alles beschuldigen en we kunnen altijd discussiëren, maar houd het netjes. Zo onder de gordel kan gewoon niet. Ik lever dagelijks een strijd omdat ik geloof in de kracht van liefde. Ik zit bij COC omdat ik geloof in liefde. Gun anderen wat je jezelf ook gunt: liefde. Want alleen liefde overwint alles".

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com Dagelijkse Standaard
                                               
                                          

dinsdag 27 juni 2017

Dé Roze Maandag Hit van 2017 | "Johnny Gold - Hé ga mee naar het Gay Café"

Johnny Gold  Roze Maandag Hit 2017    Speciaal voor alle café's, evenementen en festivals met een roze tintje, heeft 'Johnny Gold' zijn laatst feesthit "Joebiedie" omgebouwd tot de 'roze' versie "Hé ga mee naar het Gay Café".

Zanger Johnny Gold hoopt dat deze 'roze' versie weer een klein beetje bijdraagt aan de onderlinge verdraagzaamheid en hoopt dat homo's en hetero's tijdens alle roze evenementen gebroederlijk de 'Rozenaise' induiken ‼

Zie ook:  Johnny Gold lanceert: "Hé ga mee naar het Gay Cafe"  /  Johnny Gold | "Een bijdrage aan onderlinge verdraagzaamheid" ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                 

Amsterdam staat op de 2e plek van meest LHBT-vriendelijke steden ter wereld

Onderzoek  →  Uit een onderzoek onder 2.500 LHBT's komt Amsterdam uit de bus als de op twee na vriendelijkste stad voor LHBT's ter wereld. Madrid staat op de eerste plaats.

Het onderzoek
Nestpick  een site die wereldwijd huurappartementen aanbiedt  kwam met een lijst van de 100 beste verblijfplaatsen voor LHBT's. Amsterdam, Utrecht en Rotterdam staan in de lijst. Er werd aan 2.500 mensen uit de LHBTI-gemeenschap gevraagd hun mening te geven op het gebied van dating, nachtleven, openheid van de stad, veiligheid en rechten voor LHBT's. 

De lijst
Benieuwd naar de top 20 ?! 
             
20.  Briston  (UK) 
19.  Kopenhagen  (Denemarken) 
18.  Sitges  (Spanje)
17.  Vancouver  (Canada)
16.  Wenen  (Oostenrijk)
15.  Lissabon  (Portugal) 
14.  Melbourne  (Australië)
13.  Manchester  (UK)
12.  Montreal  (Canada)
11.  Parijs  (Frankrijk)
10.  San Francisco  (USA)
09.  New York  (USA)
08.  Barcelona  (Spanje)
07.  Brighton  (UK)
06.  Berlijn  (Duitsland)
05.  Londen  (UK)
04.  Tel Aviv  (Israël)
03.  Toronto  (Canada)
02.  Amsterdam  (Nederland)
01.  Madrid  (Spanje)

Rotterdam staast op een 63e plaats en Utrecht moet het doen met een 77e plek in de lijst

Nachtburgemeesters 
Of iedereen het eens is met deze 'tweede plek' valt te betwijfelen. Onlangs spraken de Amsterdamse Nachtburgemeester, Lola Benzina en Diva Mayday nog in het Amsterdamse stadhuis. Ze eisten maatregelen tegen het toenemende homogeweld in de stad
bronnen: Gay.nl / Facebook.com - Gay.nl                                      

maandag 26 juni 2017

Amerika – Showbizz | RuPaul krijgt eigen ster op de 'Hollywood Walk of Fame'

Amerika – Drag Queen 'RuPaul' – Showbizzz  →  Niemand minder dan Dragicoon RuPaul krijgt een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

Voor RuPaul is het een van de vele hoogtepunten van 2017 tot nu toe, naast het winnen van een Emmy Award en MTV Award en trouwen met zijn partner 'George'. Nadat RuPaul het nieuws kreeg tweette hij: "Mijn hart klopt wel heel snel nu"

Naast RuPaul zullen ook andere sterren de komende maanden een ster onthullen: Kirsten Dunst, Simon Cowell, Linda Carter, Taraji P Henson Weird Al Yankovic, Minnie Mouse, Niecy Nash, Mary J. Blige en Lin-Manuel Miranda ‼  Steve Irwin en Bernie Mac krijgen postuum een ster op de befaamde Hollywood Walk of Fame.

Zie ook:

bronnen: GayLive.be / Twitter.com – RuPaul.com
                                         
                                          

Video | Mike en Zach zijn tweeling en allebei Gay. Zo kwamen ze daarachter ...

USA – 'Zakar Twins'    Mike & Zach Zakar wisten niet van elkaar dat ze allebei op jongens vielen ‼  Totdat ze per ongeluk met dezelfde jongen hadden afgesproken. In een video vertellen ze over deze bijzondere coming-out.

Mike & Zach Zakar hebben een eigen Youtube-kanaal, waarop ze regelmatig video's plaatsen over wat ze zoal meemaken  Ook hebben Mike & Zach Zakar een gezamenlijk Instagram-account met best wel suggestieve foto's.

Toen Mike & Zach Zakar nog op de middelbare school zaten, wisten Mike & Zach niet van elkaar dat ze allebei op jongens vielen. Ze verkeerden elk in hun eigen vriendenkring.
                                           
                                                   
                                                     
Date
Toen Zach een week ziek thuis zat, had Mike een 'date' met een jongen in de heren-wc's. Daar werden ze echter onderbroken door een jongen uit Zach's rugbyteam. Die zag Mike aan voor Zach, waarna zijn vrienden vroegen of Zach soms gay is.

Ingewikkeld ?!  Best wel  Helemaal toen bleek dat Zach enkele dagen eerder met dezelfde jongen had afgesproken  Dit was het moment dat ze erachter kwamen dat de andere helft van de tweeling ook gay was.

Moraal
De moraal van het verhaal: "Doe geen dingen in wc-hokjes op school – want dat is niet bepaald sjiek – zo besluiten de twee hun video"    

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                     

zondag 25 juni 2017

Ongerustheid over verspreiding van Hepatitis A tijdens 'World Pride' in Madrid

Spanje – World Pride  →  Public Health England waarschuwt bezoekers van de World Pride in Madrid voor Hepatitis A   De dienst raadt op aanvraag van de Spaanse regering homo- en biseksuele mannen die naar Madrid trekken aan om zich te laten vaccineren.

Omdat een pride kan leiden tot vele seksuele ontmoetingen met vele partners, raadt Public Health England mannen die seks hebben met man- nen aan zich nog snel te laten inenten  De World Pride start op 23 juni, maar het hoogtepunt is het weekend daarop. De World Pride in Madrid eindigt op 2 juli 2017.

Volgens de Franse LGBT-nieuwssite Têtu.com startte de epidemie in Europa tijdens de Euro Pride 2016 in Amsterdam.  De stijging van 't aantal Hepatitis A-diagnoses is merkbaar in België, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Engeland en Spanje willen voor- zorgen nemen.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Têtu.com / PinkNews.co.uk / Facebook.com – ZiZo-Magazine.be