maandag 18 februari 2013

Sense.info | Duidelijk over (Homo) Seksualiteit & Seks


Jongens, meisjes, homo, lesbisch, hetero, bi, queer: er zijn nogal wat smaakjes. Hartstikke spannend, die oriëntatiefase, maar niet altijd even makkelijk. Sense.info, een site met informatie over relaties, seksualiteit en liefde biedt nu ook informatie voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Heb je eigenlijk nog wel een paar vragen over seks en je seksuele voorkeur? Neem snel een kijkje op www.sense.info. Al helemaal out en proud ?! Steek zoekende jongeren een hart onder de riem en vertel hun in de commentbox hoe jij je seksuele voorkeur ontdekte.

Al twee jaar heb je een stoot van een vriendin. Je voetbalt met haar vader, kletst er vrolijk op los met haar moeder, speelt games met haar broertje; je bent volledig geïntegreerd in het gezin. Maar dan komt er een nieuwe jongen in je klas en staat je wereld ineens op zijn kop. Je bent nerveus bij hem in de buurt, er gaat geen nacht voorbij dat je niet over hem droomt en je kunt stiekem niet wachten tot de volgende gymles, zodat je weer even kunt gluren naar zijn gespierde torso. Maar al die tijd is je hoofd ook half bij vriendinnetjelief, die thuis met een kop thee op de bank zit. Hoe moet je nu in hemelsnaam een keuze maken zonder iemand te kwetsen ?!

Misschien weet je al vrij zeker dat je seksuele voorkeur bij je eigen geslacht ligt. Maar ja, hoe ga je dat aan je ouders vertellen ?! Ze zien je al aankomen met je nieuwe vriend. Tenminste, als je weet waar je die gaat opduikelen, want je hebt eigenlijk geen flauw idee. En wanneer je dan een leuk iemand hebt gevonden en jullie iets verder willen gaan dan elkaars hand vasthouden en een beetje lepelen, waar begin je dan ?!

Sense.info biedt handige tips, uitgebreide informatie over seks en seksualiteit en filmpjes met verhalen van jonge ervaringsdeskundigen om jongeren te helpen bij het maken van keuzes op het gebied van seks en seksualiteit.

Sense.info zoekt verhalen van ervaringsdeskundigen. Help jongeren die nog niet zo zeker zijn van hun zaak bij het ontdekken van hun seksuele voorkeur door jouw verhaal achter te laten in onderstaande commentbox. De verhalen zullen anoniem worden toegevoegd op Sense.info, waar jonge bezoekers er kracht uit kunnen putten.

bronnen: Gay.nl / Sense.info