zaterdag 14 januari 2017

Amerika - Showbizz · Fashion | 'Joe Jonas' gaat uit de kleren voor Guess Jeans

Ooit, in een tijdperk lang geleden, waren de Jonas Brothers hé-le-maal hip & happenin' onder tienermeisjes. De mannen zijn inmiddels volwassen geworden en hebben elk hun eigen carrière. 

 Naast die carrières schromen de heren er niet voor hun (afgetrainde) lichaam te laten zien  Zo ging 'Nick Jonas' enige tijd geleden al uit de kleren voor 'Calvin Klein' in een remake van de iconische fotoshoot van Mark Wahlberg. Geen onprettige plaatjes, als je het ons vraagt. In na- volging van zijn broer gaat nu ook 'Joe Jonas' – zanger van de Amerikaanse poprockband 'DNCE' – uit de kleren voor kledingmerk 'Guess'.
                                       
                                           
Het lijf van 'Joe Jonas' mag er absoluut zijn. Alleen een beetje jammer dat hij op de foto's, geschoten door fotograaf 'Yu Tsai' (bekend van o.a. America's Next Top Model), zo'n intens dode blik heeft. Maar ja, in the end focussen we toch op heel andere dingen ‼


bronnen:  GossipGay.nl / Facebook.com  – Joe Jonas / Instagram.com – Joe Jonas


Een foto die is geplaatst door J O E J O N A S (@joejonas) op
                                                           

België - MTB - Online Poll | "Kies Miss Travestie België 2017 via de online poll"

België – Miss Travestie 2017    Op zaterdag 25 februari wordt Miss Travestie België gekozen. Via een online poll kan je mee beslissen.

Mystique RoyaleJinxy BlingMira RubiaStarina en Miss Stephany willen graag Miss Travestie België 2017 worden.  Op 25 februari wordt in Oudenaarde de winnares gekozen.
                                         
                                         
Maar het publiek kiest mee, via een 'Online Poll'. Die wordt op 24 februari om 23.59 uur afgesloten


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Twitter.com – Gay Say Hello / YouTube.com                                             

vrijdag 13 januari 2017

Maandag 16-1-2017 | 'George Michael Tribute Concert' in Paradiso Amsterdam

Amsterdam – Maandag 16 januari 2017  →  Aanstaande maandag zal 'OUTtv' de livestream van het 'George Michael Tribute Concert' te 'Paradiso' uitzenden op de website. Het is een muzikaal afscheid onder leiding van de 'New Amsterdam Orchestra', waarbij diverse ar- tiesten een eerbetoon brengen aan de popicoon Met optredens van o.a. Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Rob de Nijs, Shirma Rouse, Jim BakkumDo en Jett Rebel.
                               
                                                 
OUTtv zal tevens alles in werking zetten om de livestream ook op de zender uit te zenden. Dit zal inhouden dat de huidige programmering wordt onderbroken. De nieuwe hitseries 'Cucumber' & 'Banana' zullen dan om middernacht alsnog uitgezonden worden. De herhaling van beide series zie je elke woensdagavond om 22.45 uur (Cucumber) en 23.30 uur (Banana)
                                                                    
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – George Michael NL / YouTube.com


        
                                       

A'dam - Henk Krol krijgt onderscheiding | "Henk krijgt Michiel de Ruyter Prijs"

Amsterdam  →  Met zijn '50PLUS' ligt 'Henk Krol' op koers richting het Torentje. Dat is de organisatie van de Michiel de Ruyter Prijs ook niet ontgaan. Daarom wordt de 50PLUS-aanvoerder in het Scheepvaartmuseum onderscheiden met deze prestigieuze onderscheiding.
                                         
                                                                                   

bronnen: PowNed.tv / Twitter.com – Open Omroep / YouTube.com


        
                                               

donderdag 12 januari 2017

YouTuber 'Calum McSwiggan' breekt lans voor Homoleven zonder anale seks ‼

YouTuber 'Calum McSwiggan' (26) outte zich in 2015 als 'side'. Dat is iemand die niet van 'anale penetratie' houdt  "Een misbegrepen groep bij homo- en biseksuele mannen", vindt Calum McSwiggan.

Velen associëren homoseks met anale seks. Als top, bottom of versatile   Maar er zijn dus ook sides

Seks 'moet' ook zogezegd leiden tot penetratie, anders is het niet 'all the way' of 'volledig'  Calum McSwiggan weerlegt dat idee. In een vraag- en antwoordvideo uit hij zijn frustratie en legt een en ander uit.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                                     

Amerika - Texas | Tiener maakt statement met T-shirt: "Hou gewoon je mond"

Amerika – Texas    De 17-jarige Aaron uit Houston - Texas - was het zat dat hij gepest werd omdat hij homo is. Hij besloot zijn bullies een lesje te leren met een tekst waarin hij afrekent met homohaat.

Aaron kwam het T-shirt tegen op Instagram, waar een winkel genaamd 'Green Box Shop' het te koop aanbood. Hij vertelt aan 'Buzzfeed': "Ik ben gepest omdat ik homo ben en heb al heel wat hindernissen moeten nemen in mijn leven  Toen ik dit shirt zag was ik geraakt door de bood- schap die erop staat".

Het is een simpele boodschap: "Waarom zou je racistisch, seksistisch, homo- of transfoob zijn als je ook gewoon je mond kunt houden" ?!

Aaron trok het shirt aan naar school en zijn viend 'Sydney' maakte er een foto van  Die plaatste Aaron weer op 'Twitter', waar hij al meer dan 85.000 keer is gedeeld. Aaron Tamez is overweldigd door de reacties en de aandacht die hij heeft gegenereerd voor het pesten van jongeren.

Zie ook:  Amerikaanse scholier gaat viral met anti-Homofoob statement op T-shirt

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – BuzzFeed
                                  
                                           

woensdag 11 januari 2017

TV – Donderdag - BNN - NPO 3 - 21.05 uur | Documentaire: "Gay Babyboom" ‼

TV·Tip – 'Gay Babyboom'  →  De 3Doc: Gay Babyboom is een documentaire van Pim Mookhoek over het waarmaken van de kinderwens onder gays. In Gay Babyboom komen verschillende gay koppels en hun kinderen aan bod. 
                               
                                     
De centrale rol is weggelegd voor Len en Jermaine   Twee aanstaande moeders die aan het begin van de film op zoek gaan naar een geschikte donor. Bij alle stappen in het proces mocht de camera aanwezig zijn en dat geeft een intiem kijkje in hun leven.

3Doc: 'Gay Babyboom' zie je donderdag 12 januari om 21:00 uur bij BNN op NPO 3.  In de nacht van donderdag 12 januari op vrijdag 13 januari wordt de docu om 01:40 uur herhaald.

Uitzending Gemist ?!:  KLIK HIER om "Gay Babyboom" te bekijken op NPO.nl


                                                   

VS – Obama | We mogen ons niet terugtrekken uit de strijd voor LHBT-rechten

Amerika – 'Barack Obama'  →  Dinsdagavond gaf 'president Obama' in Chicago zijn afscheidsspeech, een traditie die teruggaat naar de eerste president van het land, George Washington. Daarin blikt de vertrekkend staatshoofd terug naar wat hij heeft bereikt en bedankt iedereen die hem daarbij hielp. Op 20 januari verlaat hij het Witte Huis voor zijn opvolger Donald Trump.
                                
                                                   
Barack Obama waarschuwde dat we democratie 'not for granted' mogen nemen, maar moeten koesteren  "Daarom mogen we niet terugtrek- ken uit de globale strijd om democratie, mensen rechten, vrouwenrechten en LGBT-rechten".

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – ZiZo Online / YouTube.com                                                                    

dinsdag 10 januari 2017

Homoseksualiteit – Voetbaltaboe | Eenmaal 'Uit de Kast' kun je er niet meer in

Homoseksualiteit = Voetbaltaboe  →  Een van de gevoeligste onderwerpen in de voetballerij blijft homoseksualiteit ‼  Van maar weinig profvoetballers is bekend dat zij niet op vrouwen, maar op mannen vallen en dat heeft alles te maken met de angst die regeert om be- schimpt te worden in een wereld waar een machocultuur heerst. FA-voorzitter Greg Clarke zou dat graag anders zien.

Een onderzoek in oktober jl. van BBC Radio 5 wees uit dat acht procent van de Engelse voetbalsupporters niet meer naar hun team wil kijken wanneer blijkt dat een van de spelers homo is. "Toch wees het onderzoek uit dat de meeste mensen hun ploeg in dat geval gewoon zouden blij- ven steunen, maar ik ben meer bezorgd over wat zij zullen zeggen over de homoseksuele voetballer bij een andere club" ‼, aldus Greg Clarke in gesprek met TheTimes.
                                             
                                                                       
Toch hoopt Greg Clarke op een 'coming out' in het topvoetbal  "Als een aantal topvoetballers uit de kast wil komen, waarom doen ze dat dan niet gezamenlijk" ?!, vervolgt de 'FA'-voorzitter. "De Premier League – Football League en FA zouden aan het begin van een seizoen met zulk nieuws naar buiten kunnen komen. Expres aan het begin, wanneer iedereen nog vrolijk is, de zon schijnt en iedere fan denkt dat het zijn seizoen gaat worden".

In 1990 werd 'Justin Fashanu' de eerste voetballer in Engeland die openlijk verkondigde homoseksueel te zijn  Acht jaar later, toen hij 37 jaar oud was, pleegde 'Justin Fashanu' zelfmoord. Sindsdien is er nooit meer een profvoetballer in Engeland uit de kast gekomen. "Ik wil ook geen deel uitmaken van een groep die zegt: je moet uit de kast komen   Dat is niet juist. Mensen zijn voorzichtig. Eenmaal uit de kast kun je er niet meer in", besluit Greg Clarke.
bronnen: VoetbalPrimeur.nl / TheTimes.co.uk / YouTube.com


        
                                               

Amerika - Cher - Showbizz | Zangeres Cher gaat schitteren in de TV-film 'Flint'

Amerika – Cher – Flint  →  Een keer in de zoveel tijd krijgt Cher de kriebels en dan gaat ze acteren (om meteen maar even een Oscar of een Golden Globe Award te winnen). Cher heeft haar medewerking aangekondigd aan de film 'Flint', wat ze nu al haar belangrijkste rol ooit noemt.

Cher speelt in 'Flint' een inwoner van het gelijknamige stadje in Michigan. Enige tijd geleden kampten de bewoners daar met 'vergiftigd drink- water'   Destijds schonk Cher grote sommen geld aan de lokale bevolking die was getroffen door het besmette water.
                                  

                                                         
TV-film
In de film zijn naast Cher ook Craig Zadan, Neil Meron en Katie Couric te zien. De regie is vermoedelijk in handen van Bruce Beresford. Flint wordt gemaakt voor de TV-zender 'HBO'. Het is de tweede keer in 21 jaar dat Cher een TV-film maakt  De eerste heette 'If These Walls Could Talk' en hiervoor kreeg ze een Golden Globe-nominatie.

Een Golden Globe won ze voor de film 'Moonstruck' in 1987, waarvoor ze ook een Oscar kreeg  De laatste keer dat Cher in een film speelde was in 2010. Ze schitterde naast Christina Aguilera in Burlesque.

Muziek
Intussen is de 70-jarige Cher ook nog bezig met nieuwe muziek.  Ze hintte erop dat 't liedjes waren van mannen als Elvis Presley, The Eagles en Bruce Springsteen.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                     

maandag 9 januari 2017

België - Antwerpen – Red&Blue | Homodiscotheek Red&Blue wordt Cargo Club

België – Antwerpen  Cargo Club  →  Homodiscotheek Red&Blue wordt Cargo Club. De naam Red&Blue blijft als merk voor gay party's

Red&Blue​ in de Lange Schipperskapelstraat was lange tijd de enige voltijdse homodiscotheek van België   Met de naamsverandering stapt de discotheek van dit principe af.
                                      
                                       
Momenteel zijn er werken aan de gang, maar Red&Blue heropent op zaterdag 14 januari met de vijfde verjaardag van partyconcept Propaganda. Red&Blue blijft als merknaam bestaan voor homofeestjes in Cargo Club.

Red&Blue is gestart in 1997.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Twitter.com – ZiZo Online / Twitter.com – Alexander Decrans
                                
                                                 

VS – Golden Globes 2017 | Moonlight wint Golden Globe voor Beste Dramafilm

Amerika – Hollywood  →  Zondagnacht werden in Hollywood voor de 74e keer de 'Golden Globes' uitgereikt, de film en televisieprijzen die door de pers worden toegekend. De film Moonlight werd Beste Dramafilm   De film gaat over een donkere homoseksuele jongen in een achterstandswijk. Moonlight was zes keer genomineerd, onder meer voor Beste Regie, Beste Script en Beste Actrice in een Suppor- ting Rol. De vijf andere nominaties gingen naar de musicalfilm La La Land, met in totaal zeven awards de grote winnaar dit jaar.
                                      

                                                                  
'Paul Verhoeven' won voor het eerst in zijn carrière een belangrijke filmprijs. Zijn film 'Elle' kreeg er twee: Beste Buitenlandse Film en Beste Actrice in een Filmdrama: 'Isabelle Huppert'.  De uitreiking draaide dit keer om diversiteit: opvallend veel Globes gingen naar producties over Afro-Amerikaanse personages  'Meryl Streep' kreeg een oeuvreprijs en beklemtoonde dat diversiteit en tolerantie juist nu beschermd moeten worden. Ze haalde hard uit naar aankomend president Donald Trump   Ze riep de pers op om de vrijheid, waardigheid en waarheid hoog te houden als Donald Trump vanaf 20 september in het Witte Huis woont.
                                               
                                                   
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Human Rights Campaign / YouTube.com


        
                                                   

zondag 8 januari 2017

USA - James 'Gypsy' Haake | 's Werelds oudste 'Drag Queen' doet boekje open

Amerika – Davey Wavey    YouTuber Davey Wavey postte van de week een video op YouTube waarin hij 's werelds oudste drag queen interviewt.

James 'Gypsy' Haake is de oudste, nog werkende drag queen ter wereld.  James 'Gypsy' Haake is 83 jaar oud en begon met drag op zijn 49e. In het interview vertelt James 'Gypsy' Haake over zijn eerste optreden als 'Gypsy'   Daarnaast vertelt hij over hoe het voelt om in drag op te treden, wat hij van RuPaul's Drag Race vindt en hoe het was om homo te zijn vroeger.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                 

Denemarken - Primeur | "Transgenderisme is geen mentale aandoening meer"


Denemarken    Denemarken heeft als eerste land ter wereld transgenderisme per 1 januari geschrapt van de lijst mentale aandoenin- gen   De WHO werkt ook aan wijziging van de International Classification of Diseases (ICD), maar zal daar pas in 2018 mee klaar zijn. Zo lang wilde Denemarken niet wachten.
                           
                                  
Op andere fronten was het land niet zo snel: pas in 2014 werd in Denemarken de sterilisatie-eis voor wettelijk vastleggen van geslachtsveran- dering geschrapt. Daarnaast moeten transgenders lange tijd wachten op een hormoonbehandeling: daar werd in Denemarken nog niet zo lang geleden pas mee begonnen.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   Denemarken | "Deense Transgenders moeten zich niet meer laten steriliseren"    

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – HLN.be / YouTube.com