zaterdag 19 augustus 2017

Kenia - 'Homogeweld' | "Eén jaar cel voor aanval op Keniaanse Homo-activist"


Slachtoffer 'Fred Odinga' raakte zwaargewond toe hij op 18 januari 2016 aangevallen werd door drie mannen. Die pikten 't niet dat Fred Odinga een artikel had geschreven over de kidnapping van en moord op een tiener met intersekse conditie.

De tiener was gekidnapt door eigen familie omdat hij contact had gezocht met HoLeBi's, Transgenders & mensen met Intersekse conditie. De tiener werd gedood. Fred Odinga publiceerde een artikel over de zaak – wat leidde tot de arrestatie van de drie familieleden van de tiener. Diezelfde mannen vielen ook Fred Odinga aan.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / 76Crimes.com / Facebook.com – Gay Say Hello → ZiZo-Online.be                                         

A'dam – Homomonument | Filmpremière ter ere van 30 jaar 'Homomonument'

Amsterdam  →  Op 5 september is het precies 30 jaar geleden dat het 'Homomonument' in Amsterdam in gebruik werd genomen. Ter gelegenheid van dit jubileum gaat 's avonds – op het monument – de documentaire 'Monument van Trots' in première.

Al dertig jaar is het Homomonument een levend monument, een plek voor herdenking, manifestatie en festiviteiten voor lesbo's, homo's, bisek- suelen, transgenders en iedereen die buiten de hetero-normatieve boot valt ‼  Het was in 1987 bovendien het eerste monument ter wereld in zijn soort, met een prominente plek in de openbare ruimte.

Documentaire
Ter gelegenheid van drie decennia Homomonument maakte regisseur 'Sebastiaan Kes' de documentaire 'Monument van Trots'. De film toont de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden – geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT–gemeen- schap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het 'Homomonument'.
                                     

                                             
Première
Monument van Trots gaat in première op dinsdag 5 september om 20.30 uur op 't Homomonument. Dit gebeurt – in de geest van het monument – in de openlucht en vrij toegankelijk voor iedereen.  De presentatie van de avond is in handen van Dolly Bellefleur en ontwerpster Karin Daan en initiatiefnemer Bob van Schijndel zullen bij de première aanwezig zijn. Stadszender AT5 zendt de documentaire op 5 september om 21.00 uur uit.

Tentoonstelling
Naast de documentaire zijn onder de titel "Monument van Trots" ook een tentoonstelling en een website ontwikkeld. De tentoonstelling is komende maanden te zien in Amsterdam en gaat vervolgens – met de documentaire – op reis door Nederland. De planning tot eind 2017:
  Tot 10 september – Centrale OBA (Oosterdokskade 143)  
  14 september tot eind oktober – OBA Slotermeer (Sloterrmeerlaan 103E)  
  8 november tot eind december – OBA Linnaeus (Linnaeusstraat 44)  

Het project 'Monument van Trots' is een initiatief van 'Stichting Human Focus' in samenwerking met 'Stichting Homomonument' en 'IHLIA LGBT Heritage'.

Meer informatie:  www.MonumentVanTrots.nl
bronnen: MonumentVanTrots.nl – Sebastiaan Kes / Facebook.com  Homomonument / Twitter.com – Gemeente Amsterdam
                                               

                                            

vrijdag 18 augustus 2017

Frank Sanders & Jos Brink | Frank Sanders denkt nog dagelijks aan 'Jos Brink'

Gisteren – 17 augustus – was het alweer 10 jaar geleden dat 'Jos Brink' overleed. Nog dagelijks denkt z'n echtgenoot Frank Sanders aan hun leven samen. 
                                              
        
                                                                                
Vaak levert dat een glimlach op, maar soms ook nog een traan. Koos van Plateringen van Show.nl zocht hem op 

Dit artikel is eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl op maandag 30 januari 2017.
                                  
                                                                                     
Zie ook:

bronnen: Show.nl / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                         

Minderjarige jongen wordt naakt en beroofd wakker in Brusselse Homo-club ‼

België – Brussel →  Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de aanwezigheid van een minderjarige in een 'Homo-seksclub' in de Brusselse gemeente Sint-Gillis.  De jongeman was de club binnengegaan met een groep meerderjarigen, maar was er enkele uren later alleen en naakt wakker geworden, beroofd van zijn gsm en portefeuille.

►  Volgens 'La Dernière Heure' was de 17-jarige jongeman maandagavond uitgegaan in een Brusselse discotheek – waar hij kennis zou gemaakt hebben met vier andere personen → volwassenen. Die zouden hem dinsdagochtend rond 05.30 uur meegenomen hebben naar een seksclub vlakbij het Zuidstation. Het personeel aan de ingang heeft de leeftijd van de jongen niet gecontroleerd.
                                   
                                              
Rond 09.00 uur werd de jongeman door een personeelslid van de club alleen en naakt teruggevonden. De jongeman merkte ook dat hij beroofd was van zijn gsm en portefeuille. Hij stapte naar het Zuidstation waar hij met de gsm van een voorbijganger zijn ouders verwittigde. Die stapten naar de politie.

Zie ook:
bronnen: HLN.be – Het Laatste Nieuws / Twitter.com – GayLive.be / Twitter.com – HLN.be
                                                 
                              

donderdag 17 augustus 2017

Arnhem - OM | "Belagers 'Arnhems Homostel' nog steeds niet voor de rechter"

Arnhem  –  Het Arnhemse homostel dat op 2 april werd mishandeld omdat ze hand in hand liepen hoort niet veel meer van het Open- baar Ministerie. "Het lijkt er een beetje op dat het OM de zaak op de lange baan schuift", denkt Sidney Smeets – de advocaat van het stel. Wanneer de vijf minderjarige belagers moeten voorkomen is nog steeds niet duidelijk.

In de nacht van 2 april liepen "Ronnie Sewratan" en "Jasper Vernes" na een avondje stappen op de Mandelabrug in Arnhem. Daar werden ze in elkaar geslagen omdat het koppel hand in hand liep door vijf minderjarige jongens. Een van de jongens zou het stel hebben belaagd met een beton- schaar. Ronnie verloor vijf tanden nadat hij was aangevallen door de jongens van 14 en 16 jaar oud.
                           

                         
De aanval kwam volgens het stel voort uit homofobie en kreeg wereldwijde aandacht ‼  De belangstelling van het OM voor de zaak lijkt echter af te nemen volgens advocaat Smeets. "Dat is zwaar voor mijn cliënten – die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurt", aldus de raadsman tegen De Gelderlander. 

Volgens 'Justitie' is er op korte termijn geen datum te verwachten wanneer de rechtszaak zal dienen en het Openbaar Ministerie kan niet zeggen waarom het zo lang duurt.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Ronnie -&- Jasper | "Mishandeld 'Homostel uit Arnhem' is aan de betere hand"  
•   Arnhem - Homofobie | "Twee Arnhemse Homo's mishandeld met betonschaar"

bronnen: Gay.nl / Gelderlander.nl / YouTube.com / Facebook.com  Gay.nl                                                           

België - Showbizz | Nieuwe single van 'Yasmine' acht jaar na haar overlijden ‼

België – Showbizz – Yasmine  →  Acht jaar na haar overlijden komt er een "nieuwe" single uit van de Vlaamse zangeres Yasmine.  De zangeres zou het nummer een jaar voor haar dood als demo hebben opgenomen. Dat schrijft Nieuwsblad.be. Yasmine zou 't nummer een jaar voor haar dood hebben opgenomen.

Yasmine – in het echte leven bekend als Hilde Rens – stapte op 25 juni 2009 uit het leven.  Yasmine liet een rijk gevuld repertoire achter dat tot op vandaag op de radio te horen is.
                                    

                                       
Het nummer "Kwart voor tijd" werd nu, na goedkeuring van de familie van Yasmine, op muziek gezet. Eric Melaerts, een boezemvriend van Yasmine en producer van onder meer Yasmine's platen "Blauw" en "Yasmine" werkte er aan mee.

De familie van de zangeres gaf de toestemming om "de geluidsopnames te herwerken" en uit te brengen ‼  "Het was raar om de stem te horen van iemand die al acht jaar dood is", reageert hij in Het Nieuwsblad.  "In de studio was 't soms echt happen naar adem. Maar het is wel een sterke song geworden. Donker, heel erg zoals ze was."
                                     
                                           
De opbrengst gaat naar 'Make-A-Wish' waarvan Yasmine jarenlang meter was. Het nummer was dinsdag 8 augustus voor het eerst te beluisteren op Radio 2.

België  →  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
                                  

                                     
Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Nieuwsblad.be / Twitter.com – GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com – Luc Standaert 
                             
                                                           

woensdag 16 augustus 2017

Nederland - Showbizz – Lil Kleine is Homo ‼ | Lil Kleine heeft publiek niet mee

Lil Kleine – Showbizz  →  Lil Kleine probeerde vanaf de VIP-ruimte in een Spaanse discotheek "Alle Duitsers zijn Homo" in te zetten ‼ Al snel ging dit over in: "Lil Kleine is Homo" ‼
                                     

                                                      
In een sketch van Helemaal Lijp wordt een uitzending van Slam FM, waar Lil Kleine te gast was, even omgetoverd tot een hilarisch stuk. In deze sketch komt Lil Kleine Uit de Kast en vertelt hij dat hij verliefd is op Ronnie Flex.
                                           

bronnen: Dumpert.nl / Axed.nl / YouTube.com / Facebook.com  Tag Jouw Vriend / Instagram.com – Lil Kleine
                  
                                                                            


Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine) op
                                                                

GK – Hans Prummel & Richard Otto | "GayKrant maakt een digitale comeback"

GayKrant - Comeback    De GayKrant is terug. Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto willen het merk nieuw leven inblazen en maken daarom alle oude edities digitaal beschikbaar. Daarnaast moeten er nieuwe stukken verschijnen op de site.

Hans Prummel en Richard Otto komen met het platform omdat de emancipatie van 'Homo's', 'Lesbiennes', 'Biseksuelen' & 'Transgenders' volgens hen de afgelopen jaren steeds meer onder druk staat.

"Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de "Homo-emancipatie" zich de laatste decennia ontwikkeld heeft", zegt Prummel in een reactie.

"Met het digitale archief van de GayKrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland".
                                     
                                        
Agressie maatchappelijk issue
"Intolerantie en agressie tegenover homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is niet alleen een probleem voor de gay community zelf - maar een maatschappelijk issue", stelt Otto. "Dit probleem willen we duidelijk aan de kaak stellen."

De GayKrant was een tijdschrift dat sinds 1980 maandelijks verscheen onder leiding van Henk Krol. Het ging failliet in 2013 en werd overgenomen, maar ging later toch ter ziele. Een paar jaar geleden ontstond ophef omdat Henk Krol de "GayKrant" overeind zou hebben gehouden met subsidie van de Stichting Vrienden van de GayKrant, waar hij voorzitter van was.

De merknaam GayKrant is nu gekocht door Hans Prummel en Richard Otto en ondergebracht bij een gelijknamige stichting "DeGayKrant.nl" ‼

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Richard Otto → NU.nl / Facebook.com – Hans Pummel → DeGayKrant.nl                                       

dinsdag 15 augustus 2017

USA | "De LHBTI–voordelen worden waarschijnlijk uit 'Obamacare' geschrapt"

Amerika  →  De relatie tussen de LHBT-gemeenschap en de regering van 'Donald Trump' is al erg slecht, maar nu bestaat de kans dat deze naar een 'nieuw dieptepunt' zakt nu er plannen op tafel liggen om de bescherming van LHBT'ers te schrappen uit de 'Affordable Care Act' (Obamacare) ‼

De plannen zijn nog niet definitief en moeten nog worden ingezien door 't Ministerie van Justitie, maar belangenorganisaties zijn er al van overtuigd dat leden van de regering klaar zijn om deze plannen uit te voeren. Dit zorgt voor de nodige kritiek ‼  Als de plannen door zouden gaan verdwijnen behandelingen zoals een transitie uit het pakket, dit zorgt ervoor dat veel mensen deze niet meer kunnen betalen waardoor artsen hen ook makke- lijker kunnen weigeren.

Het Ministerie van Justitie begon op 04 augustus 2017 met het bekijken van de plannen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij hier klaar mee zijn en wanneer de plannen openbaar worden gemaakt ‼  Tot die tijd is het slechts gissen over hoe groot de impact van de plannen gaan zijn op de LHBT–gemeenschap.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                                                 
                                               

Islamitische Staat publiceert foto's van 'Homo' die van een dak wordt gegooid

Terreurorganisatie 'Islamitische Staat' heeft foto's naar buiten gebracht waarop te zien is hoe een aantal leden een man van een dak gooit. De man werd op deze gruwelijke wijze vermoord omdat hij ervan verdacht werd homoseksueel te zijn.
                                         

                                               
Op de foto's is te zien hoe de man geblinddoekt en vastgebonden van een hoog gebouw wordt gegooid ‼  Er wordt gedacht dat de vreselijke daad in Damascus (Syrië) heeft plaatsgevonden. Ontelbare LHBT'ers in Syrië zijn verdwenen sinds IS de macht in een aantal regio's heeft overgenomen.

Human Rights Campaign heeft eerder gemeld dat mannen die verdacht worden van 'Homoseksualiteit' op social media worden nagetrokken en in de val worden gelokt.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – / Twitter.com – Suzanne → PinkNews.co.uk
                                         
                                             

maandag 14 augustus 2017

Den Bosch – Maandag 21 augustus | 'Pretty in Pink' tijdens de Bossche Kermis

Den Bosch  Pretty in Pink    De Bossche Kermis staat van vrijdag 18 t/m zondag 27 augustus op de Markt in Den Bosch.  Sinds een aantal jaren maakt 'Pretty in Pink' daar vast onderdeel van uit – dit jaar op maandag 21 augustus ‼  Geen Roze Maandag zoals op de Tilburgse Kermis, maar een gezellig feestje op het terras van café 'De Paternoster' en café 'De Druif' op de Markt.

Met van 16.30 tot 23.00 uur een DJ, muzikale optredens en een drag show: 'Drags on Stage' ‼  Het festijn op 21 augustus 2017 is de derde editie van 'Pretty in Pink' dit jaar.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com  De Paternoster
                                  
                                                            

Amsterdam Zuidoost – Club JACK | "Nieuwe LHBT-nachtclub voor Amsterdam"

Amsterdam – 'Club JACK'  →  Tijdens de Canal Parade van afgelopen weekend werd aangekondigd dat Amsterdam er binnenkort een nieuwe uitgaansgelegenheid voor LHBT+'s bij krijgt. Dit najaar zal aan de 'Hogehilweg 20' – tussen de kantoren in Amsterdam Zuid-oost – Club JACK haar deuren openen.

Volgens de initiatiefnemers is de nachtclub zo gebouwd dat het interieur en de indeling iedere nacht anders kunnen zijn. De eigenaren lieten afgelo- pen weekend weten dat op dit moment het saaie kantoorpand wordt omgebouwd tot een spectaculaire club, waar vanaf dit najaar elk weekend plek is voor ruim 700 feestgangers.
                                       
                                                     
                                           
De club krijgt twee etages waaronder een dakterras met een totale oppervlakte van ruim 400 vierkante meter ‼  Met de gemeente zijn gesprekken gaande voor "een 24-uurs vergunning" - maar de eigenaren hopen in eerste instantie tot 8 uur 's morgens open te mogen. Vooraanstaande DJ's en artiesten moeten zorgen voor een verrassende en uitdagende sfeer in Club JACK.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Parool.nl                                              

zondag 13 augustus 2017

Conchita Wurst zegt concert in Edinburgh af – bandleden krijgen geen visum ‼

Conchita Wurst had vrijdagavond een concert zullen geven tijdens het Edinburgh International Festival. Omdat drie orkestleden van Basalt – de Syrische band waarmee de Oostenrijker zou optreden – geen visum kregen, zei "Conchita" de show af ‼  Conchita Wurst maakte wel een video voor de fans, die in Edinburgh aan het publiek werd vertoond. 
                                         

                                                      
Samen met Basalt maakte Conchita een nummer, dat ze tijdens het Schotse Festival live zouden uitbrengen. Dat gebeurt nu volgens week tijdens een optreden in Oostenrijk, staat op zijn Facebook–pagina. Het festival staat achter het besluit van de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2014. Hij blijft gewoon welkom op het festival: "de organisatie hoopt op een tweede kans tijdens het festival van volgend jaar".

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com – ORF Kultur                                                

België - Antwerpen - Pride | "Verslag van 10de editie Antwerp Pride Parade" ‼

Antwerp Pride  –  Gisteren trok de tiende editie van de 'Antwerp Pride Parade' door de stad. De organisatie telde 100.000 bezoekers, de politie houdt het op 60.000. Er werd meteen al een record verbroken, want dit jaar stapten maar liefst 62 delegaties – waaronder tal van hetero organisaties – mee in de kleurrijke optocht.

Aan de kop van de stoet droegen onder meer minister Kris Peeters (CD&V), Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) & voormalig sche- pen Philip Heylen de Regenboogvlag. Ook de partijen sp.a, CD&V, N-VA, Groen en Open Vld waren vertegenwoordigd, die laatste met een wagen voorzien van een spandoek met een geschminkte Vladimir Poetin, uit protest tegen de homovervolging in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië.
                                        
                                           
                                               
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever kon niet aanwezig zijn ‼ Hij zit momenteel samen met zijn gezin in de VS. Maar om te tonen dat hij in gedachten wel bij de Antwerp Pride en de optocht is, postte hij een tweet met foto, waarbij hij poseerde op de iconische Castro Street in San Francisco, in de jaren '70 hét hart van de homogemeenschap in de stad met een van de grootste HoLeBi-communities. Wél aanwezig op Antwerp Pride zaterdag was chef kok Olivier de Vinck van Kommilfoo, die tijdens de parade luxekroketten verkocht voor 't goede doel. De opbrengst gaat naar de vzw van de Antwerp Pride, die het vervolgens schenkt aan goede doelen zoals Aids-onderzoek.

Na de Parade, die zonder incidenten verliep, volgde nog het gratis Love United Festival met DJ's op het Steenplein. Vandaag → zondag 13 augus- tus 2017 – is er het Closing Festival op de Grote Markt met optredens van onder meer Sarah Bettens, Liliane Saint-Pierre, Belle Pérez en - de Zweedse popgroep 'Army of Lovers'.
                                       
                                                 
                                                       
Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Facebook.com – GVA.be / YouTube.com / ATV.be