zaterdag 19 januari 2013

Henk Krol | Van 'Homo-Paus' tot Voorman van 50Plus


Henk Krol, ex-hoofdredacteur van de Gay Krant, was deze week weer volop in het nieuws. Het werd bekend dat hij zich in februari bij de rechtbank zal moeten melden vanwege computervredebreuk. Ook opende hij namens 50Plus een internetmeldpunt voor senioren. Maar eigenlijk is Henk Krol nooit lang uit het nieuws geweest. Tijd voor een overzicht. Omroep HUMAN dook de archieven in en maakte een kort profiel.

Wie is Krol? Oud-voorlichter van de VVD, politiek dier, geboren netwerker. Boegbeeld voor alle homo's in Nederland, vergroeid met de Gay Krant, dat hij zelf oprichtte en van klein pulpblaadje tot een gerespecteerd tijdschrift maakte. Maar ook een man die stelselmatig de schijnwerpers opzoekt, en een sterke geldingsdrang kent. Wat drijft Henk Krol ?!  

bronnen: Volkskrant.nl / Omroep Human / YouTube.com - PowNed


        
                                 

Frans Parlement op koers voor Openstelling


De Franse Assemblée Nationale ligt op koers met de behandeling van de wetsvoorstellen die zullen leiden tot openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Het eerste artikel van de wetswijziging werd door de betrokken parlementscommissie donderdagnacht aangenomen. Christiane Taubira, minister van Justitie, was daar tevreden over: "Dit onderdeel is het belangrijkste van het hele pakket. Hiermee kunnen we zowel de symbolische als de praktische kant van de zaak gaan afwerken."

De oppositie doet er alles aan om de zaak te vertragen, maar een voorstel om er een referendum over te houden, haalde bakzeil. Nu moeten er nog 570 amendementen worden behandeld die samen 320.000 vellen tekst omvatten. Parlementariërs zeggen dat dit ze doet denken aan 1998 toen de PACS-partnerwet werd behandeld. Toen diende de oppositie 1200 wetswijzigingen in.

Of daarmee de behandeldatum van 29 januari in gevaar komt, is echter de vraag. De socialistische afgevaardigde Erwann Binet is helder: "Laat ze maar komen, we hebben onze agenda's de hele week geblokkeerd, dus alle tijd."

Komend weekend zullen Franse HoLeBi's en sympathisanten in Parijs nogmaals hun steun betuigen aan de voorgenomen regeringsplannen.

bron: GayKrant.nl
     

Homo en Kinderwens, wat dan ?!


"Nu word ik geen oma, want mijn zoon is homo." Wat een onzin !!  Er zijn tegenwoordig, ook voor homomannen, zoveel mogelijk- heden om wel invulling te geven aan een kinderwens. Toch weten heel veel homomannen (te) weinig van deze mogelijkheden af. Daarom organiseert Stichting Meer dan Gewenst, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, op 2 februari 2013 in onze hoofdstad een informatiemiddag over de mogelijkheden van ouderschap voor homomannen. Dagvoorzitter is Mirella van Markus, voormalig presentatrice van het programma Goedemorgen Nederland.

Mogelijkheden
'Invulling geven aan een kinderwens is voor homo's een stuk gecompliceerder dan voor hetero's. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes gaat in dit geval niet automatisch op. Toch zien we tegenwoordig steeds vaker dat ook homomannen kinderen krijgen, kijk naar Paul de Leeuw en Peter van der Vorst. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe pak je het dan vervolgens aan? Op deze vragen en veel meer krijg je antwoord tijdens de themamiddag over "homo en een kinderwens", aldus Marc Faber, bestuurslid van Meer dan Gewenst en zelf net vader van een tweeling.

Invulling
Gedurende de informatiemiddag komen een aantal homo-vaders aan het woord die ieder op een eigen manier invulling hebben gegeven aan hun kinderwens (adoptie, co-ouderschap, draagmoederschap en pleegzorg). Een notaris en een advocaat vertellen over de juridische aspecten die komen kijken bij de verschillende vormen van homo-ouderschap. Ook zijn er twee onderzoekers van de UvA aanwezig, Henny Bos en Loes van Gelderen. Zij geven een overzicht van onderzoeken die zijn gedaan naar homoseksuele mannen en hun kinderen.

Nieuw onderzoek naar homovaders en hun kinderen
De UvA start momenteel in samenwerking met universiteiten in Engeland en Frankrijk met een nieuwe onderzoek. Het grootste onderzoek ter wereld naar kinderen die opgroeien bij twee vaders. Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers nog op zoek naar homoseksuele mannen met een kinderwens.
Geïnteresseerden die aan dit onderzoek willen deelnemen kunnen contact opnemen met Loes van Gelderen:  L.vanGelderen@uva.nl

Stichting Meer dan Gewenst
Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor homoseksuele en lesbische ouders en wensouders. Zij organiseert o.a. bijeenkomsten voor wensouders, maar ook kinderspeeldagen voor kinderen met roze ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid  voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op:  www.meerdangewenst.nl

Praktische informatie
Datum: zaterdag 2 februari 2013
Zaal open 13:15 uur
Programma: 13:30 uur - 17:00 uur met afsluitende borrel.
Locatie: Mozeshuis (vlak naast de kerk), Waterlooplein 205 te Amsterdam. Ingang zit aan Waterlooplein zijde.
De toegang is 15 euro, graag van tevoren aanmelden per e-mail o.v.v. infodag 2-2-2013.
Stuur je mailtje aan:  activiteiten@meerdangewenst.nl

bronnen: KamKrant.nl / Meer dan Gewenst
         

Italiaanse Premier Monti is geen voorstander van Homohuwelijk


De Italiaanse Premier Mario Monti heeft laten weten dat hij geen voorstander is van een openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels. Hij begeeft zich daarbij, één maand voor de verkiezingen in het debat over een eventuele openstelling.

"Ik ben van mening dat een gezin moet bestaan uit een man en een vrouw. Het is ook nodig dat kinderen opgroeien met een vader en een moeder" zo liet de eerste minister zich ontvallen in een televisie-interview.

"Het parlement kan een andere oplossing vinden voor ander vormen van relaties en samenwonen." Het is de eerste keer dat de voormalige professor Economie zich uitspreekt over een sociaal thema in zijn verkiezingscampagne. Veertien maanden verving Monti de toenmalige premier Silvio Berlusconi om het land van de schuldencrisis te redden.

Het homohuwelijk en de adoptie van kinderen door homoseksuelen werd vorige week plotseling actueel toen een rechtbank een rechtszaak van een vader tegen zijn voormalige vrouw en haar lesbische partner verwierp. De vader wou niet dat zijn zoon door het lesbische koppel werd grootgebracht. De vader was er, volgens de rechter, verkeerdelijk van overtuigt dat zijn zoon bij het lesbische koppel geen gebalanceerde opvoeding zou krijgen.

De uitspraken van Monti komen er op het moment dat zijn partij het niet goed doet in de peilingen.

bron: GayLive.be
    

Mario Monti is bulldozer van Vaticaan geworden

De Italiaanse premier Monti hecht sterk aan traditionele gezinswaarden. In de verkiezingsstrijd heeft hij zich tegen openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht uitgesproken.

De huidige minister-president wees deze week tijdens een tv-interview gelijke behandeling van homo's en lesbiennes in het huwelijksrecht alsmede adoptierecht voor HoLeBi-paren af. "Ik denk dat een gezin uit een man en een vrouw moet bestaan. Ik acht het van belang dat kinderen met een vader en een moeder opgroeien. Het parlement kan hier echter andere oplossingen voor aandragen."

Technocraat Monti scoort in de polls rond de 15 procent van de stemmen. De partij van Berlusconi staat op 26%. De linkse coalitie, met wie Monti na de verkiezingen graag wil samenwerken, ligt rond de 40 procent. Met zijn opstelling kan Monti zich vervreemden van zijn beoogde regeringspartner: een groot deel van de linkse coalitie, vooral Sinistra Ecologia Libertà van de openlijk homoseksuele leider Nichi Vendola, wil erkenning van relatierechten voor paren van gelijk geslacht.

Homoactivisten hebben felle kritiek geleverd op de homofobe houding van Monti: "Hij heeft eindelijk zijn masker laten vallen en getoond dat hij van een Europese leider is veranderd in een bulldozer van het Vaticaan", aldus Flavio Romani, leider van de organisatie Arcigay.

bron: GayKrant.nl
  

Elle Magazine steunt Homohuwelijk in Frankrijk


De nieuwste editie van het Franse Elle Magazine trekt volop de kant van het homohuwelijk in Frankrijk. Terwijl in Frankrijk volop de discussie loopt over het al dan niet openstellen van het huwelijk voor HoLeBi's pakt het blad uit met een cover waarop twee vrouwen te zien zijn die gaan trouwen.

Frankrijk is verdeeld over het homohuwelijk. Enkele tienduizenden mensen kwamen de afgelopen weken in Parijs op straat om zowel beurtelings voor als tegen de openstelling van het huwelijk te betogen. Met de nieuwste editie neemt het vrouwenblad Elle nu een duidelijk standpunt in.

Het Franse Parlement discussieert later deze maand over een eventuele openstelling van het huwelijk.

bron: GayLive.be
            

Tim Meijerink | Dat krijg je er van


COLUMN - Het verschijnt met enige regelmaat in de koppen op deze site. "Homo mishandeld in Utrecht" was het vorig jaar, "Homo geschopt tijdens Oud & Nieuw" slechts een paar weken geleden. Af en toe vervolgen de artikelen met een korte beschrijving van het incident, zoals in het geval van de mishandeling in Utrecht: "Een 19-jarige man liep met een vriend op de Voorstraat langs een groep. Hij begon te schelden, omdat een van die mannen homoseksueel was. Toen er een opmerking terugkwam, sloeg de man van 19 er meteen op los."

Uitgaansgeweld is inmiddels een ingeburgerd begrip geworden, waardoor zo'n bericht allang niet meer uniek in zijn soort is. Pal naast praktisch elke grote uitgaansstraat bevindt zich een plein waar de politie in grote getale paraat staat om de schade zoveel mogelijk te beperken. Utrecht is hier geen uitzondering in: de Neude circa zaterdagnacht 04:00 is niet de beste plek om te hopen op een fatsoenlijke, rationele discussie. Het is naar huis gaan of wachten op ruzie.

Dit heeft mijns inziens nog niet veel te maken met homo zijn; ik neem aan dat alles en iedereen een legitiem doelwit is voor een opgeschoten groep gefrustreerde jongeren, getuige de vele kapotgeschopte fietsen die zondag troosteloos blijven liggen. Maar toch zijn homo's een goed mikpunt: als je in de nacht luid lachend of excentriek gekleed een hanggroep passeert of een snackbar binnenloopt, dan kun je er de klok op gelijk zetten dat er wel iemand iets gaat roepen.

Voor je kijken, doorlopen !!
Hoe je hier mee om dient te gaan, krijgen we al in onze puberteit mee. Vanaf de basisschool tot de mentorgesprekken op de middelbare; de universele, onfeilbare waarheid luidt dat als je gepest wordt, je er simpelweg geen aandacht aan moet schenken want "dan houdt het vanzelf wel op". Het is ook het gedoodverfde advies van elke zorgzame moeder: "Als iemand iets roept, gewoon doorlopen en niet op reageren." Een gedachte die voornamelijk lijkt gebaseerd op bezorgdheid. Je moeder wil voorkomen dat je een bloedneus oploopt en zelf wil je het liefst een gezellige avond ook niet in het ziekenhuis of politiebureau afsluiten.

Het is een overlevingstechniek, maar wel eentje die ertoe leidt dat de algemene reactie op discriminatie in het nachtleven bestaat uit je kop in het zand steken en je er niets van aan trekken. Maar als het elke zaterdagnacht raak is, keer op keer op keer een spervuur van denigrerende en provocerende opmerkingen, moet je dit dan maar aanvaarden als je stille noodlot? "Dat krijg je er van" - moet je maar niet zo praten of niet zulke vrienden hebben of niet juist die broek willen dragen en bovenal maar niet proberen jezelf te zijn en een leuke tijd te hebben?

En wat dan nog meer? Na het uitgaan collectief de snackbarren en stationshallen vermijden en schichtig door de nacht naar huis fietsen voordat je in elkaar geslagen wordt? Als je een leuk iemand hebt ontmoet er dan op letten dat het blijft bij een vluchtige kus op de rustigste straathoek, in de hoop dat niet teveel mensen dit zien? Als iemand je naroept je iPod iets harder draaien en doen alsof je het niet gehoord hebt?

En als je er dan toch iets van zegt, als je het helemaal gehad hebt met dat oeverloze "Flikker, Flikker !! Is het gaypride ofzo ?!" en een keer terugroept dat iemand normaal moet doen, zijn de klappen die er vallen dan je verdiende loon? Hoort het er een beetje bij, bij het nachtleven?

Omgekeerd
Je kan zoiets als wat er in Utrecht gebeurde in bovenstaand bericht interpreteren als een ongelukkige inschatting, of als een dapper statement waarin ze juist zeiden: we pikken het niet meer. We vinden het niet acceptabel om na het stappen op straat uitgescholden te worden en daar zeggen we ook wat van. 

De prijs die ze er voor hebben betaalt is een hoge, maar hopelijk niet voor niets. Want probeer je even voor te stellen dat 't zou werken. Dat anno 2013 na een avondje stappen iedereen veilig naar huis zou kunnen gaan zonder continu alert te hoeven zijn op wie er nog meer op straat is.

Een mooie gedachte, maar idealistisch. Té idealistisch, vooralsnog, want als ik in het holst van de nacht weer alleen door een groep jongens moet, lui hangend over scooters in een walm van wiet en energy drank, dan laat ik ze maar roepen en fiets ik onverstoorbaar door. Het instinct wint. Dat krijg je er van.

Tim Meijerink

bron: Gay.nl
   

Priester blijkt Drugsdealende Travestiet


Een katholieke priester is uit de kerk van het Amerikaanse Bridgeport getrapt, nadat de kerkleiding erachter kwam dat de man verkleed als vrouw seks had in de pastorie van de kerk. Alsof dat nog niet genoeg was werd de man niet veel later door agenten opgepakt, omdat hij harddrugs dealde vanuit het gebedshuis. Dat meldt de nieuwszender WPIX.

Kevin Wallin, zoals de drugsdealende travestiet heet, werd vanwege zijn pastorieseks vorig jaar mei al uit zijn ambt gezet, maar de St. Augustine Cathedral hield het incident altijd onder de tafel door hem gewoon door te betalen. De politie was rond die tijd al bezig met een grootschalig onderzoek naar Wallin, omdat ze hem verdachten van de handel in drugs. Met behulp van undercoveragenten konden zij enkele weken geleden hun drugszaak rondmaken, waardoor de man twee weken geleden werd gearresteerd.

Voordat de 61-jarige Wallin priester werd, had hij een winkel waar hij pornovideo's en seksspeeltjes verkocht. Rechercheurs denken dat de seksshop werd gebruikt om de duizenden dollars wit te wassen die hij met de verkoop van crystal meth had verdiend.

Oud-collega's kunnen amper bevatten dat de zeer gelovige Kevin de boel fleste. "Hij was zo spiritueel. Zijn preken waren geweldig. Hij had alle kennis van de theologie."

Wallin had zijn tijd beter in het boek van strafrecht kunnen steken, want binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen.

bronnen: Gay.nl / SpitsNieuws.nl / WPIX
           

Nigeria | Homo's geslagen en moesten naakt paraderen


Drie mannen zijn in Nigeria geslagen en moesten naakt paraderen omdat ze homo zouden zijn. Het voorval zou hebben plaatsge- vonden op het Nigeriaanse platteland in de plaats Ekwe. Het incident is bevestigd door Nigeria HIV Info.

Een woordvoerder van de organisatie zegt: "De mannen zijn ernstig geslagen, van hun kleding ontdaan, aan elkaar vastgebonden en rond geparadeerd in de gemeenschap vanwege het vermoeden dat ze seks met elkaar hadden."

Het ziet er naar uit dat de mannen nog steeds opgesloten zijn. De regering in Nigeria bereidt momenteel wetten voor die homoseksualiteit verder strafbaar zullen maken, maar ook momenteel staat er in noordelijke regio's al doodstraf door steniging op homoseksuele daden. 

Het parlement staat op het punt om wetgeving in te voeren om iedereen die een huwelijk tussen twee homo's bijwoond, voor 5 tot 14 jaar in de gevangenis te kunnen opsluiten. Ook iedereen die een homo kent maar deze niet aangeeft bij de autoriteiten kan op die celstraf rekenen.

bronnen: Gay.nl / MambaGirl.com
   

vrijdag 18 januari 2013

Transseksueel wil op Harry Styles lijken

De 20-jarige Catrina wil zo snel mogelijk zich laten ombouwen tot jongen en baseert haar nieuwe look op Harry Styles van One Direction. Dat meldt The Sun woensdag. Catrina wordt nu al achterna gezeten door One Direction fans op straat. "Harry is de perfecte jongen en ik denk dat ik veel op hem lijk. Ik vind de aandacht van meisjes heerlijk!" vertelt Catrina.

Catrina woont sinds haar elfde in Lissabon met haar Portugese moeder en Britse vader. Elke dag bindt ze haar cup D borsten in om te verbergen dat ze een meisje is. Sinds haar vijfde levensjaar voelde ze zich al anders dan andere meisjes, maar sinds de puberteit merkte ze dat ze in het verkeerde lichaam zat. "Op mijn dertiende begonnen mijn borsten te groeien. Ik vond het verschrikkelijk. Ik trok strakke vesten aan om mijn borsten te verbergen en knipte mijn haar superkort."

De 20-jarige viel niet op jongens, maar sliep op haar zestiende toch met een jongen om erbij te horen. "Vanaf dat moment snapte ik dat ik op meisjes viel. Ik was niet lesbisch, ik wilde de man zijn in een heteroseksuele relatie."

Sinds twee maanden leeft Catrina als een jongen en gebruikt haar achternaam, Best, als voornaam. "Ik wilde mijn look baseren op een mannelijk persoon en als fan van One Direction leek Harry Styles de beste persoon." Catrina heeft al 2000 dollar uitgegeven aan kleding gedragen door Harry. Ze is elke dag een half uur bezig met zoveel mogelijk op hem te lijken.

bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com                           

Stadsbestuur Leuven belooft HoLeBi-Huis 10.000 euro extra


Het HoLeBi-Huis Vlaams-Brabant krijgt van het Leuvense stadsbestuur 10.000 euro extra middelen. Het extra geld is bedoeld om de strijd tegen homofoob geweld op te drijven. Het HoLeBi-Huis Vlaams-Brabant krijgt een projecttoelage van 3000 euro. Voor het HoLeBi-Filmfestival Vlaams-Brabant voorziet het stadsbestuur 2500 euro.

De studentenstad kreeg eind februari vorig jaar te maken met enkele gevallen van homofoob geweld aan een homofuif in het centrum van Leuven. Met het extra geld wil de stad het HoLeBi-Huis ondersteunen in de strijd tegen homofoob geweld. Een van de projecten die het Leuvense HoLeBi-Huis in 2013 wil opstarten is een project tegen gaybashing. Hierin zitten acties die in samenwerking met de Sociale Hogeschool Leuven zullen worden opgezet.

'Als stad willen we onze verantwoordelijkheid blijven opnemen, in het bijzonder rond sensibilisering en assertiviteit. Daarnaast wil ik me ook persoonlijk blijven inzetten en beloof ik dat dit bijkomende bedrag is ingeschreven in de begroting', zegt Denise Vandevoort, de schepen van Gelijke Kansen (SP.A) in het Nieuwsblad.

De andere prioriteiten van het HoLeBi-Huis dit jaar is het opzetten van acties ten voordele van kwetsbare groepen en minderheidsheidsgroepen zoals HoLeBi's met een verstandelijke handicap, lesbiennes op leeftijd. Het HoLeBi-Huis bekender en zichtbaarder maken en samenwerkingen starten met welzijns- en hulporganisaties. Naast het voorzien van een blijvende Hiv-preventie wil het HoLeBi-Huis ook een actief vrijwilligers- beleid uitbouwen.

bron: GayLive.be
        

donderdag 17 januari 2013

Actieplan tegen Homofobie wordt eind januari voorgesteld


Het aangekondigde nationale actieplan tegen homofobie zal eind januari worden voorgesteld. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) gezegd tijdens de presentatie van haar beleidsnota Binnenlandse Zaken in de Kamer.

Het actieplan komt er na de moord van de 32-jarige Ihsane Jarfi in Luik. De Belgische HoLeBi-koepels vroeg toen een overleg om het steeds toenemende geweld tegen HoLeBi's en Transgenders een halt toe te roepen.

Tijdens het overleg met de LGBT-beweging beloofde premier Elio Di Rupo (PS), Jutitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) dat er o.a. binnen de zes maanden een groot actieplan komt.

Een eerste ontwerp van actieplan werd op 5 november 2012 voorgelegd aan een stuurgroep. Het plan wordt nu nog besproken met de gewesten en gemeenschappen en zal op 31 januari klaar zijn en voorgesteld worden, zo zei Milquet woensdag in de Kamer.

bron: GayLive.be
       

Ontslagen Sergeant bij Inauguratie


Een sergeant die onder Don't Ask, Don't Tell ontslagen is, is uitgenodigd bij Obama's inauguratie. David Hall werd in 2010 ontslagen uit de Amerikaanse luchtmacht vanwege zijn seksuele geaardheid, nu krijgt hij een bijzonder eerherstel.

Hall is een van de acht burgers die zijn uitgenodigd om president Barack Obama op het podium te vergezellen tijdens de inauguratie van zijn tweede termijn. Hall werd hiervoor speciaal geselecteerd door het inauguratiecomité. 

In 2010 werd Hall ontslagen uit de Amerikaanse luchtmacht vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij stuurde een open brief aan Obama om hem er nogmaals aan te herinneren dat Don't Ask, Don't Tell een oneerlijk beleid is. Inmiddels is het afgeschaft en een van de belangrijke mijlpalen gebleken van Obama's eerste termijn als Amerikaanse president.

Na zijn ontslag ging Hall aan de slag bij de rechtenorganisatie OutServe-SLDN. Hall zegt over de uitnodiging: "Het is ongelofelijke eer en ik ben president Obama dankbaar voor zijn leiderschap in het afschaffen van DADT zodat iedere gekwalificeerde Amerikaan zijn land kan dienen."

De inauguratie van Obama vindt plaats op maandag 21 januari.

bron: Gay.nl
  

Overheid chanteert Vooraanstaande Homo's


Agenten van de geheime politie in Georgië hebben in opdracht van de regering seks gehad met voorname politici en zakenmensen om ze vervolgens te kunnen chanteren met hun homoseksuele levensstijl. Dat melden de media in Georgië deze week.

Het Openbaar Ministerie in de hoofdstad Tbilisi is een onderzoek gestart nadat enkele duizenden video's in beslag zijn genomen waarop te zien is dat agenten van de geheime politie van Georgië homoseks hebben met enkele prominente inwoners van het land. Drie agenten zijn inmiddels aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld.

Homoseksualiteit is in 2000 in de voormalige Sovjetrepubliek uit het wetboek van strafrecht gehaald maar een recente peiling laat zien dat 92 procent van de Georgiërs homoseksualiteit nog altijd volledig onacceptabel vindt. Om invloedrijke politici en zakenlui te kunnen chanteren werden goed uitziende agenten op pad gestuurd om uiteindelijk met de slachtoffers in bed te belanden.

De uitspattingen werden op film vastgelegd zodat het materiaal in een later stadium als chantagemiddel kon worden ingezet. Volgens televisiezender Rustavi 2 werden op deze manier vele prominenten gedwongen hun volledige medewerking te geven aan de plannen van de regering. Het vermoeden bestaat zelfs dat door de chantagepraktijken de huidige regering aan de macht is gekomen. Volgens de officier van justitie die het onderzoek leidt kan het nog geruime tijd duren voordat helder is wie exact bij dit schandaal is betrokken en wanneer de rechtszaak begint.

Georgië is sinds 1999 lid van de Raad van Europa en beschouwt zichzelf als een Europees land. De Nederlandse overheid kende in 2011 een projectsubsidie van 35 miljoen toe aan een samenwerkingsverband van 102 partnerorganisaties, waaronder COC Nederland. De organisaties hebben afgesproken in een groot aantal landen, waaronder Georgië, in vier jaar tijd diverse projecten op te zetten die de acceptatie van homoseksuelen in die landen moet verbeteren.

bron: GaySite.nl    
             

Stappenplan voor Homo-acceptatie werkvloer


Gerrit Zalm, CEO van ABN AMRO, heeft donderdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Workplace Pride Platform de Declaration of Amsterdam namens zijn bedrijf ondertekend.

Deze Declaration is een oproep tot actie en bestaat uit een 10-stappenplan dat helpt de verbeterde werkomstandigheden van LHBT werk- nemers op de werkvloer te waarborgen.

Ook PWC Nederland heeft de Declaration ondertekend. Verder voegde op de nieuwjaarsbijeenkomst van het platform Schiphol zich toe aan Work- place Pride als nieuw lid.

Workplace Pride is de nieuwe naam voor het vroegere Company Pride Platform. Hierin werken bedrijven en overheden samen om te komen tot een betere werksfeer voor de HoLeBi-werknemers in hun bedrijf of organisatie.

Ondernemingen als ING, Shell, UWV, Philips, ABN AMRO, KLM, TNT en organisaties als de Ministeries van Defensie, Justie en Infrastructuur & Milieu zijn er bij aangesloten.

De Declaration van Amsterdam luidt als volgt:

01. Werkgevers bieden een veilige en prettige werkomgeving met gelijke kansen voor alle werknemers zodat alle werknemers, ook LGBT, open en zichzelf  kunnen zijn. 
02. Werkgevers werken nauw samen met LGBT partners (zoals medewerkersnetwerken en nonprofit organisaties) om met de beschikbare kennis en ervaring verbeteringen te bewerkstelligen.  
03. Werkgevers identificeren en ondersteunen leiders (Hetero en LGBT) die zich inzetten om LGBT-vriendelijke werkomgevingen te creëren.  
04. LGBT werknemers streven naar het open, authentiek en zichtbaar zijn op het werk en helpen hun werkgevers op het gebied van diversiteit en integratie. Als voorbeeld voor alle medewerkers.  
05. LGBT medewerkers werken samen met hun werkgevers bij bedenken en het nemen van maatregelen om  het "10 stappenplan" van deze verklaring te implementeren.   
06. Werkgevers en LGBT medewerkers creëren en ondersteunen structuren in hun organisatie om voortgang zeker te stellen. 
07. Werkgevers nemen de onderdelen van de Verklaring van Amsterdam op in hun organisatie principes, en noemen deze expliciet in externe communicatie, zoals jaarverslagen en MVO-Rapportages. 
08. Werkgevers en werknemers ontwikkelen instrumenten die de mate van  LGBT-vriendelijkheid binnen de organisatie meten en benchmarken de resultaten met andere externe partijen. 
09. Werkgevers besteden elk jaar minimaal 1 euro per medewerker binnen de organisatie als budget voor het ondersteunen van LGBT programma's en medewerkersnetwerken. 
10. Organisaties dragen zichtbaar hun beleid uit voor het bevorderen van LGBT-vriendelijke werkomgevingen in alle landen waar zij actief zijn.

bron: GayKrant.nl
   

USA | Anti-Homogroep tart Lady Gaga


Bij het begin van haar nieuwe tournee in de VS heeft een anti-homogroep zangeres Lady Gaga en haar fans beledigd door boven de concertruimte een vliegtuigje met spandoek te laten rondvliegen met de tekst 'Not Born This Way'.

Daarmee appelleert de Florida Family Association niet alleen aan de tour-naam Born This Way Ball, maar ook aan de Born Brave Bus. Deze bus reist mee met Lady Gaga en heet jongeren tot 25 jaar welkom om er te kunnen praten over pesterijen, anti-homogeweld en het voorkomen van zelfmoordpogingen.

De FFA zegt in een verklaring dat niemand als homo geboren wordt en dat de bus op schaamteloze wijze tieners beïnvloedt om homoseksualiteit te omarmen. "Op deze manier worden jongeren door homoseksuele ouderen geïntroduceerd in de gay-wereld."

bron: GayKrant.nl
                         

Voorwaardelijke straf Dreigtweeter


Een 29-jarige Dordtenaar die vorig jaar werd aangehouden wegens het verspreiden van dreigementen tegenover homoseksuelen via Twitter, is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.

De strafreis is milder dan het Openbaar Ministerie destijds had geëist. De betwiste psychologische toestand van de man gaven de rechter, de officier van justitie en het OM de doorslag om deze 'straf' te eisen en daar niet tegen in beroep te gaan.

De officier van justitie gaf aan dat de uitlatingen van de man op Twitter hebben bijgedragen aan een klimaat van discriminatie. Daarnaast was de officier van mening dat de moderne maatschappij dit soort gedrag (gebaseerd op seksuele diversiteit) niet meer tolereert. 

De 'dreigtweeter' werd eind juli 2012 aangehouden nadat hij op Twitter dreigingen had geuit tegenover homo's. Ook dreigde de man met vuurwerk naar boten te gaan gooien tijdens de Gay (Canal) Parade, de jaarlijks drukbezochte botentocht van de Amsterdam Gay Pride.

bronnen: GayKrant.nl / Stashpress.nl
              

Europees Hof tegen Weigerambtenaar

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) steunt het ontslag van een Engelse weigerambtenaar. Volgens COC Nederland betekent deze uitspraak mogelijk een definitief einde van het fenomeen weigerambtenaar in Nederland.

Het EHRM stelt in haar uitspraak dat de Engelse autoriteiten weigerambtenaar Lillian Ladele mochten ontslaan. Daarmee wordt namelijk bereikt dat werknemers niet handelen op een wijze waardoor ze anderen discrimineren. Het Hof hecht het meeste gewicht aan 'het bevorderen van gelijke kansen' voor paren van gelijk geslacht.

De Engelse ambtenaar Lillian Ladele was in 2007 door de Londense deelgemeente Islington ontslagen omdat zij als christen weigerde om homoseksuele relaties te registreren. Daarna is ze in Groot-Brittannië aanvankelijk door de rechter in het gelijk gesteld, maar in hoger beroep haalde ze alsnog bakzeil. Ook het EHRM stelt Ladele nu in het ongelijk.

Naar aanleiding van deze uitspraak roept COC Nederland de minister van Binnenlandse Zaken en de Tweede Kamer op om een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar. In het Roze Stembusakkoord van 3 september 2012 beloofden maar liefst 9 politieke partijen aan het COC dat er binnen een jaar een einde aan het fenomeen zou komen. Het akkoord werd ook getekend door coalitiepartijen VVD en PvdA.

'Nu ook het Europees Hof in het nadeel van weigerambtenaren oordeelt, is de weg vrij om een einde te maken aan deze vorm van discriminatie op de mooiste dag van iemands leven', reageert COC voorzitter Tanja Ineke. 'Kabinet, regel het nu, zodat dit dossier eindelijk kan worden gesloten !!'   

Het Vaticaan heeft echter felle kritiek geleverd op de uitspraak van het Europees Hof. Aartsbisschop Dominique Mamberti stelt dat de persoonlijke meningen van ambtenaren wat betreft abortus en homoseksualiteit gerespecteerd dienen te worden. Het weigeren van een huwelijksvoltrekking op basis van geloof zou dan ook de norm moeten zijn.

bronnen: Gay.nl / COC Nederland
                                

Blijf gewoon je Fucking zelf ‼


Gepest maar trots !! Dat is de kernboodschap van topstylist Fred van Leer en musicalster Jamai Loman die afgelopen vrijdag de anti-pest site 'GepestMaarTrots.nl' lanceerden. Het doel van deze kersverse site is om zoveel mogelijk verhalen van bekende en minder bekende Nederlanders over pesten te verzamelen. Daarmee hopen beide heren dat gepeste jongeren gaan beseffen dat het uiteindelijk beter zal gaan. Gay.nl sprak met initiatiefnemer Fred van Leer.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de site 'GepestMaarTrots.nl' te lanceren?
Iedereen heeft wel meegekregen dat Tim Ribberink zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest. Ik vond dat een enorm schrijnende zaak en het idee dat zo'n jong iemand zelfmoord pleegt is gewoon bizar. Toen kort daarna ook nog eens de 15-jarige Fleur Bloemen voor de trein sprong omdat ze enorm getreiterd werd, was ik werkelijk met stomheid geslagen. Via social media liet ik iedereen weten dat ik er iets aan wilde doen en vrijwel direct liet Jamai van zich horen. De volgende dag hebben we gelijk gebeld over de verschillende mogelijkheden en vanuit het niets pakte Shownieuws dit meteen op. Eigenlijk hadden we op dat moment nog helemaal niets. Eén ding was echter zeker, en dat was dat het positief moest zijn.

Wat hopen jullie nu concreet te bereiken met deze nieuw site?
We vinden het belangrijk dat diegenen die gepest worden zich gaan realiseren dat het gepest wellicht nooit zal ophouden. Echter moeten ze zich ook beseffen dat er wél een manier is om ermee om te gaan. De site moet een soort platform worden waarop iedereen zijn of haar verhaal kwijt kan. Doordat dit voornamelijk echt bekende mensen zijn zullen jonge kinderen algauw denken dat je dus toch heel wat kunt bereiken, ook al wordt of ben je gepest. Door onze eigen bekendheid kunnen we ook gewoonweg veel meer mensen benaderen en zullen veel Nederlandse grootheden hun verhaal doen. Froukje de Both, Daphne Deckers en Maurice Wijnen hebben hun verhaal al verteld. Maik de Boer, Nicolette van Dam en Lieke van Lexmond zijn slechts enkelen die nog zullen volgen. Het belangrijkste is dat het wel allemaal positieve verhalen zijn.

Je bent zelf ook gepest. Wat heeft dit precies met je gedaan?
Ik ben inderdaad 8 jaar lang enorm gepest en zat daardoor altijd thuis in mijn eentje met mijn Play Mobil te spelen. Ik werd heel erg met mezelf geconfronteerd en begon me echt af te vragen hoe ik dat gepest nou moest aanpakken. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf 'wacht maar af, ik word er sterker door'. Het gevolg is dat ik nu heel erg de drang heb om mezelf te bewijzen. Ook heb ik er een enorme overlevingsdrang aan overgehouden. Dit is natuurlijk hartstikke positief want het pesten heeft mij uiteindelijk dus alleen maar sterker gemaakt. Het is belangrijk dat je er zo mee kan omgaan. Neem nooit de slachtofferrol aan en probeer vooral geen wraakgevoelens jegens de pestkoppen te hebben. Dat is negatieve energie en het is beter die om te zetten in positieve energie. Ik weet dat het heel makkelijk is om dat te zeggen, maar blijven zitten en niets doen helpt ook niet.

Ben je weleens gepest vanwege je geaardheid?
Ja, natuurlijk! Er werd zo ontzettend vaak gezegd: 'Je bent een homo, je bent een mietje !!' Alle jongens wisten ervan. Ik kon ook geen stiekeme homo zijn omdat ik dit wel duidelijk ben. Daarnaast was ik ook nog eens dik en kleedde ik me anders. Ik was dus een dikke homo, genoeg reden om me te pesten. Toch vroeg ik me altijd af waarom, want ik ben toch gewoon wie ik ben? Ik snap het nu nog steeds niet maar ja, het zijn ook maar kids die altijd wel naar een reden op zoek zijn. Ik denk wel dat het vandaag de dag erger is geworden. Ik word nog steeds nageroepen met leuzen als 'hey, kankerhomo !!'. Maar ik lach er altijd om en roep dan meestal zoiets als 'en je vader vond het lekker hoor, schat !!'. Ja, 10 jaar geleden was het veel vrijer en vandaag de dag gaat het er allemaal een stuk heftiger aan toe. Het is daarom belangrijk dat je daarmee leert omgaan. Ik weet dat het makkelijk is om zoiets te zeggen, maar je moet wel sterk zijn !! Je moet ruggengraat krijgen.

Wat is de belangrijkste boodschap voor onze lezers die gepest worden
Blijf sterk en verander niet! Het is belangrijk om aller tijden bij jezelf te blijven, en anders zijn is hartstikke LEUK !! Dus blijf gewoon je fucking zelf !!

Bezoek de website van Fred en Jamai op:  www.GepestMaarTrots.nl

bron: Gay.nl
       

Gay TV | Nieuwe Updates Themapagina

Iedereen voor wie het leven nog niet roze genoeg is, NU opgelet !! In 2012 meldden we al dat Uitzending Gemist een speciaal kanaal heeft waar alle TV-programma's met betrekking tot LGBT zijn verzameld. Graag wijzen we je erop dat de site weer bomvol nieuwe gay-gerelateerde programma's zit en dat er weer vanalles te zien valt. Speciaal voor jou zetten we de leukste video's alvast op een rijtje:

Oude Kaas en Doner Kebap
Henk Bres en Deniz Akkoyun gaan in 'Oude Kaas en Doner Kebap' samen naar Turkije om te onderzoeken of je in Istanbul als homo kunt leven. Daar ontmoeten ze onder andere de Turkse, en openlijk homo, modeontwerper Cemil Ipekçi.

Meldpunt
Meldpunt maakte een programma over homoseksuele ouderen, oftewel 'roze ouderen'. Ze worden met de nek aangekeken, mogen niet bij anderen aan tafel zitten, of worden soms expres met een rollator aangereden. Een aantal ouderen is aan het woord.

Uit de Kast
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Uit de Kast' komen twee homoseksuelen openlijk uit voor hun geaardheid. Opmerkelijk is dat ze allebei ook nog eens doof zijn. Zie hoe Mariska en Jelmer Hein uit de kast komen.

KRO Puberruil
De excentrieke Julia die met haar moeder op de Amsterdamse Wallen woont, ruilt met de strenggelovige Britt uit Mijdrecht. De puberruil zorgt voor een hoop opmerkelijke uitspraken over homoseksualiteit.

bron: Gay.nl 
                              

'Maak je Parijse betogers zwart, dan ben je niet veel beter dan Homofoben'

Tegenstanders van het homohuwelijk vinden dat een kind er bij is gebaat om door een man en vrouw opgevoed te worden. Daar kun je het mee oneens zijn, maar de geschiedenis is aan hun kant', schrijft Marcel Buurman. "Het zwartmaken van andersdenkenden zoals Bart Schut dat doet, is in ieder geval een stap achteruit" !!

In tegenstelling tot hetgeen journalist Bart Schut op de opiniesite van De Volkskrant beweert, zijn de meeste demonstranten in Parijs tegen het homohuwelijk  niet homofoob, en willen ze de bestaande rechten van homo's op geen manier aantasten. Organisator Frigide Barjot - in het verleden actief voor de invoering van wettelijk beschermde partnerregistratie voor homo's  - maakte excuses aan homo's voor het geval zij zich aangevallen voelden, maar wilde uitspreken dat het huwelijk voor haar alleen tussen een man en een vrouw kan gelden. Deze demonstranten erkennen dat  twee mannen en twee vrouwen als een liefdespaar kunnen leven en zijn daar niet tegen. Toch worden volgens Bart Schut al deze mensen door haat gedreven, zij zijn zelfs 'verenigd door hun haat tegen de liefde'.

Hij stelt dat de demonstranten 'mensenrechten willen onthouden aan landgenoten wier enige misdaad is dat zij verliefd zijn'. Welke mensenrecht wordt homo's onthouden? Het recht om te huwen is in internationale verdragen niet toegekend aan personen van gelijk geslacht. Schut is van mening dat hier een fundamenteel recht van de mens in het geding is. Die mening is nog geen gegeven, zoals dat wel bij de vrijheid van meningsuiting of godsdienst het geval is.  Pas vrij recent hebben enkele westerse landen het huwelijk opengesteld voor homoparen. Er is dus discussie mogelijk over dit onderwerp. Ik wijs er op dat het Nederland van pakweg 1990 geen homovijandige, mensenrechten schendende staat was, hoewel het homohuwelijk niet bestond.

Gewelddadig
Vervolgens uit Schut zijn bewondering voor het feit dat homo's hun woede over het onrecht  niet omzetten in geweld. 'Er is geen gewelddadige homo-terreurbeweging, geen Roze Armee Faktion', schrijft hij.  Maar de demonstranten tegen het homohuwelijk zijn toch ook vreedzaam? Waarom zouden de homo's dan gewelddadig  worden? Of geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor mensen die het met Bart Schut eens zijn; zo niet, dan mag tegen hen geweld worden gebruikt?

Schut stelt dat de demonstranten marcheren omdat zij homo's te min achten voor de rechten die zij zelf wel claimen. Hieruit blijkt dat Schut niet bereid is om te reageren op de argumenten die door de tegenstanders worden aangevoerd. De meesten van hen vinden het prima dat homo's samenwonen, en dat zij vermogensrechtelijk worden gelijkgesteld met gehuwden. Dit is in Frankrijk al jaren geleden gelegaliseerd zonder noemenswaardig protest.

Kinderen adopteren
Het pijnpunt bij het homohuwelijk is dat hiermee aan homo's het recht wordt gegeven om kinderen te adopteren op gelijke wijze als een man en een vrouw die gehuwd zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat twee mensen van gelijk geslacht een kind mogen adopteren, aangezien zij niet samen een kind kunnen krijgen. Het adopteren van een kind behoort puur en alleen te worden beoordeeld vanuit het belang van het kind. Het gaat niet om het recht van een paar om kinderen te mogen hebben, maar om het recht van het kind om te worden opgevoed door ouders.

De tegenstanders van het homohuwelijk stellen dat een kind recht heeft op een vader en een moeder. Zij vinden dat het goed is dat een kind wordt opgevoed door een man en een vrouw, omdat vrouwen en mannen van nature van elkaar verschillen en ieder een eigen, unieke rol vervullen.

Dan heb ik het niet over traditionele rollenpatronen, maar over de werkelijk andere aard van de aan elkaar gelijkwaardige, maar niet gelijke, man en vrouw. Ik wens ieder homopaar met een geadopteerd kind alle geluk van de wereld toe. Tal van homo's zullen hele goede opvoeders zijn, net als tal van hetero's. Dat neemt niet weg dat de tegenstanders van het homohuwelijk vinden dat het goed is om het uitgangspunt te blijven aanhouden dat een kind er bij is gebaat is om door een man en een vrouw samen te worden opgevoed. Het feit dat het regelmatig gebeurt dat niet aan dit uitgangspunt kan worden voldaan, door allerlei oorzaken - van overlijden, tot het baren van een kind door een lesbische moeder, wil niet zeggen dat voor adoptie dat uitgangspunt niet overeind zou kunnen blijven.

Moslims en Christenen
Schut vraagt zich ook af hoe lang de protesten vreedzaam zouden blijven, als de regering morgen besloot  dat opeens Christenen of Moslims niet meer mogen trouwen. Hij gaat er helemaal aan voorbij dat tegen het homohuwelijk objectief verdedigbare argumenten worden ingebracht, al kun je het daar zeer mee oneens zijn. Dat geldt niet voor een dwaas idee als het verbieden van een huwelijk tussen twee Christenen of twee Moslims. 

En roep nu niet direct dat je een verbod op het homohuwelijk met net zoveel recht dwaas kunt noemen, want dat is vanuit de ontstaans- geschiedenis van het huwelijk simpelweg niet waar. Aan die geschiedenis kun je niet voorbij gaan, al kun je vinden dat het homohuwelijk een stap voorwaarts is.

Het zwartmaken van andersdenkenden zoals Schut dat doet, is in ieder geval een stap achteruit. Dat niveau van argumenteren past goed bij de minderheid van demonstranten die wél gedreven door homofobie meeliepen in Parijs.

bron: Volkskrant.nl
       

Mieke | Knallend 2013

COLUMN - Lieve lezers, zijn jullie net als Sylvie van der Vaart ook zo knallend het jaar 2012 uitgegaan ?! Huiselijk geweld is naar mijn bescheiden mening soms best geoorloofd dus wat Mieke betreft heeft die Meis-muts die klap gewoon verdiend. Welk deel van voetbalvrouw begrijpt ze anders niet ?! Je hoeft alleen maar mooi te zitten wezen, shoppen en af en toe klappen in een Bavaria- jurkje. Hoe moeilijk kan dat zijn ?! Na 10 jaar word je ingeruild voor een jonger en dommer exemplaar en dan pas kun je gaan nadenken over een eigen carrière. Aber das hatte die Sylvie naturlich nicht gewust.

Wie waarschijnlijk eindelijk weet dat hij de eenogige broekpaling prefereert boven de mossel is Paul Turner. De harige holnaadpiraat dook tijdens een feestje namelijk op aan de zijde van Spangas-acteur Hugo Kennis. Beide heren zijn 26 jaar en actief in het artiestenvak. Al zitten we daar in het geval van Paul natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kan Hugo bij Paul heerlijk met zijn handen in het haar gaan zitten. Het zou dan wel fijn zijn als Hugo een liefhebber van rimmen is met echte stukjes chocolade. In ieder geval ontwikkelt hij bij iedere pijpbeurt genoeg haar op zijn tanden.

Wie daar waarschijnlijk ook wel een beetje last van zal hebben is beflappenzangeres Marianne Weber. De zingende kutkietelaar en haar vriendin Rita hebben besloten een nieuwe start te maken. Die zal alleen helaas zonder elkaar zijn. Aan, uit, aan, uit ... de dames maken er wel een potje van !! Ruim 14 jaar hebben ze lief en leed met elkaar gedeeld maar de moederkoek is nu echt op. Marianne kennende zal ze van deze definitieve breuk een mooie smartlap gaan schrijven. Kunnen we met z'n allen gezellig een potje gaan zitten janken.

Om te janken is trouwens het RTL5-programma 'Passie In De Polder'. Het is helaas geen nieuw avontuur van die clown en acrobaat, Bassie en Adriaan, maar in het programma worden mensen gevolgd die hun leven radicaal omgooien en kiezen voor een nieuw bestaan als pornoproducent. Mieke vindt dat deze mensen tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen daar het hier zwakbegaafde volwassenen betreft met een hopeloze natte droom. Soort van Gordon dus. Misschien dat het programma als voorspel dient voor producent Ewout Genemans. Deze brave blonde billenridder is al tijden vrijgezel en oogt alsof hij wel eens flink in zijn artiesteningang genomen wil worden.

Wie in zijn leven genoeg heeft genomen is Hans van der Togt. En dan slaat dit natuurlijk op mijn favoriete onderwerp, drank. De gedateerde glasbak vierde onlangs zijn 65e verjaardag, en daar moest natuurlijk op gedronken worden. Wat dat betreft is Heerlijk Helder Hansje een man naar mijn hart: een gelegenheidsdrinker met altijd wel een gelegenheid. Hebben we daarom een drankprobleem ?! Nee hoor, een probleem is het pas als de drank op is. En trouwens ... alcohol is geen probleem maar een oplossing !!

Wat dat betreft is Mieke het nieuwe jaar goed begonnen door ontelbare kurkjes te laten knallen. Dan is het toch fijn dat drank de kurk is waarop ik drijf. Daarom iedereen de natste wensen voor 2013. Proost !!

Dikke kus,  Mieke

bron: GaySite.nl
                               

woensdag 16 januari 2013

Tweede zoon van Elton John heet Elijah


Zanger Elton John en zijn partner David Furnish zijn vrijdag 11 januari voor de tweede keer vader geworden. Amerikaanse media maakten afgelopen weekend al melding van de gezinsuitbreiding maar de kersverse vaders ontkenden een tweede kind te hebben geadopteerd.

Maar dinsdag hebben ze bevestigd opnieuw vader te zijn geworden van een gezonde zoon. Het knaapje, voluit Elijah Joseph Daniel Furnish-John, werd in Los Angeles geboren bij dezelfde draagmoeder als die van hun eerste zoontje. Zachary werd onlangs twee jaar.

John en Furnish kennen elkaar ruim twintig jaar en zijn in 2005 een geregistreerd partnerschap aangegaan. Ze laten weten zeer gelukkig te zijn met hun tweede zoon. "Met de geboorte van Elijah is ons gezin compleet", aldus John.

Eerder liet de zanger weten dat het moeilijk is om enig kind te zijn en vooral van beroemde ouders. Dat Zachary nu een broertje heeft, noemt Elton John dan ook een kostbaar bezit voor het hele gezin.

bron: GaySite.nl
         

Ontdopen kan nu makkelijker bij de RK Kerk


Het wordt gemakkelijker om je te laten uitschrijven als lid van de Rooms Katholieke Kerk. Dat heeft de Kerkleiding in Nederland bekend gemaakt. 

Tot nu toe moesten meerdere verzoeken naar diverse instanties binnen de RK Kerk worden gestuurd. Voortaan volstaat een brief aan de parochie waar men is gedoopt.

In Nederland hebben tienduizenden zich laten ontdopen. De stroom kwam op gang na de reeks zedenschandalen binnen de kerk en kwam in een stroomversnelling na de homofobe uitspraken van Benedictus XVI, afgelopen kerst.

bron: GayKrant.nl
                             

Pia Dijkstra | Homohaat


COLUMN - Dit is mijn eerste column voor Gay.nl. Laat ik daarom beginnen met me kort voor te stellen. In 2010 werd ik voor D66 lid van de Tweede Kamer. Daar houd ik me vooral bezig met de onderwerpen zorg en emancipatie. Daarvoor maakte ik televisie- programma's bij de AVRO, maar je kunt me ook kennen als presentatrice van het Acht Uur Journaal. Samen met mijn man, jongste zoon en hond woon ik in Utrecht.

Als moeder van drie zoons zie ik hoe beladen het onderwerp homoseksualiteit nog steeds is. Mijn jongste is nu net klaar met de middelbare school. Als ik daar wel eens kwam, verbaasde het me hoe makkelijk kinderen en pubers het woord homo als scheldwoord gebruiken. Ik heb me daar altijd enorm aan gestoord. Het getuigt van weinig respect en kan het leven van jonge homo's tot een hel maken. Veel van dit soort gedrag komt voort uit onwetendheid. Ik heb me daarom vanaf het begin van mijn Kamerlidmaatschap hard gemaakt voor verplichte homo-voorlichting op school. Hoewel CDA-minister Van Bijsterveldt tegen mijn voorstel was, is ze na lang aandringen van onze kant uiteindelijk overstag gegaan. Sinds december 2012 zijn daarom alle basis- en middelbare scholen in Nederland verplicht om voorlichting te geven over homoseksualiteit.

Paus
Wie ook wel eens een voorlichtingsles mag bijwonen is Paus Benedictus XVI. In zijn kersttoespraak, maakte hij duidelijk dat homo's de essentie van de mens zouden vernietigen. En het gezin wordt volgens hem door het homohuwelijk tot in de kern bedreigd. Al snel gingen er tegen- stemmen op dat de Paus verkeerd geciteerd zou zijn en dat hij een en ander niet in zulke expliciete bewoordingen had gezegd. Eigenlijk maakt die woordkeus niet uit. Homo's worden immers weggezet als een gevaar voor de samenleving. Bovendien is er bij de Paus sprake van een hoog oogkleppengehalte. Want hoeveel boter heb je op je hoofd als je geen woord wijdt aan het grootschalige kindermisbruik binnen je eigen kerk, maar wel het gezin alsmaar centraal blijft stellen ?!

Nieuw Jaar
De uitspraken van de Paus laten zien dat homoseksualiteit nog lang geen vanzelfsprekendheid is. We moeten daarom blijven strijden voor gelijke rechten. En 2013 is daarbij een belangrijk jaar voor de LHBT-emancipatie. In het parlement staan diverse onderwerpen op de agenda die we eindelijk kunnen gaan regelen. Het lesbisch mee-moederschap, een einde aan de sterilisatie-eis voor transgenders en mijn initiatiefwetsvoorstel voor een verbod op weigerambtenaren. Ik houd jullie daar de komende tijd graag van op de hoogte en kijk uit naar jullie reacties.

Pia Dijkstra

bron: Gay.nl
       

Obama kiest toch 'Homovriendelijke' predikant voor inauguratie


Het gebed bij de inauguratie van de Amerikaanse president Obama wordt maandag uitgesproken door een dominee die voorstander is van homorechten. "De overtuigingen van de predikant bij de inauguratie moeten overeenkomen met het streven van de regering naar deelname en acceptatie van alle Amerikanen", aldus Barack Obama.

Obama's eerste keuze, de evangelicale predikant Louie Giglio, trok zich vorige week terug toen bleek dat hij zich in het verleden negatief over homoseksualiteit had uitgelaten. Op een progressief blog dook een preek op uit de jaren '90 waarin Giglio homoseksualiteit 'een zonde in Gods ogen en in Gods woord' noemde.

De enige wijze om 'van een homoseksuele leefwijze af te komen' was volgens Giglio de genezende kracht van Jezus. In een verklaring wees hij erop dat de preek 15 tot 20 jaar oud was en dat dit thema de afgelopen jaren duidelijk niet tot zijn prioriteiten behoorde. Toch besloot hij zich terug te trekken.

Obama's kiest nu voor Luis León, voorganger in een episcopaalse kerk op een steenworp afstand van het Witte Huis. De twee zijn geen vreemden voor elkaar: volgens CNN zit Obama op zondagochtend regelmatig bij León in de banken. De gemeente houdt steevast één kerkbank vrij voor het geval de president en zijn gezin willen aanschuiven.

Predikant komt uit vrijzinnige omgeving
De Episcopaalse Kerk, die behoort tot de meer vrijzinnige kant van het Amerikaanse christendom, besloot in juli homoparen te gaan zegenen. Het genootschap beschouwt de zegening als 'het theologische antwoord op een monogame, serieuze relatie', niet als een huwelijksverbond.

Toen Giglio zich terugtrok zei Obama te zullen kiezen voor een vervanger 'wiens overtuigingen overeenkomen met het streven van de regering naar deelname en acceptatie van alle Amerikanen'.

Homorechten zijn al langer een precair thema voor de president. Hij is verklaard voorstander van het homohuwelijk, maar overlegt regelmatig met conservatieve religieuze leiders die zijn visie niet delen. Als hij te fanatiek strijdt voor emancipatie, kan dat de Democraten bij latere verkiezingen stemmen kosten.

bronnen: Trouw.nl / CNN
   

Adam Lambert genomineerd voor Muziekprijs


Zanger Adam Lambert is één van de genomineerden voor de muziekprijs van de Amerikaanse homo-organisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Dat meldt GLAAD woensdag op de website van de organisatie.

Behalve Adam Lambert zijn ook Frank Ocean, Scissor Sisters, Rufus Wainwright en Gossip genomineerd voor de muziekcategorie van de prijsuitreiking van de organisatie die opkomt voor homorechten in de VS.

Ook de musicalserie 'Glee' is genomineerd voor een award.

"De genomineerden van dit jaar verlichten en vermaken, maar reflecteren eveneens een nieuw Amerikaans landschap waarin een groeiende meerderheid de homogemeenschap accepteert en waardeert", aldus Herndon Graddick, hoofd van GLAAD.

bronnen: NU.nl / GLAAD
  

Anti-Homohuwelijk demonstrant Frigide Barjot


"Anti-Homohuwelijk demonstrant Frigide Barjot doet denken aan Pim Fortuyn". De wijze waarop Frigide Barjot opereert, toont dat democratische politiek karikaturaal is geworden, vindt publicist Dirk-Jan van Baar. "Gewoon kwestie van gezond burgerverstand dat kinderen het liefst bij hun biologische vader en moeder zijn", aldus Frigide Barjot.

Zondag liepen honderdduizenden Fransen van divers pluimage te hoop tegen het homohuwelijk op de Champ-de-Mars in Parijs. Dat gebeurde niet onder leiding van de katholieke kerk, hoewel die ook van de partij was, maar van Frigide Barjot, een Franse comédienne die zich in het verleden voor homorechten heeft ingezet. Dat is nogal ontregelend, misschien nog ontregelender dan het homohuwelijk zelf.

Frigide Barjot, een verbastering van Brigitte Bardot, die dit seksicoon van de Franse filmindustrie van haar meest opzichtige kanten berooft, is in alles een karikatuur. Misschien niet van zichzelf, al geldt dat voor de meeste komedianten, maar wel van alles waarover Fransen zich plegen op te winden. Ze is een linkse activiste die 'rechtse' standpunten omhelst. Als alle activisten schuwt ze het theatrale niet, maar maakt ze zich tegelijkertijd sterk voor het burgerfatsoen.

Ze draagt een conservatief soort katholicisme uit waarmee ze gelijktijdig de kerk uitdaagt. En misschien wel het meest provocerende van alles: haar standpunten over het homohuwelijk zijn zo gek nog niet en zouden een halve eeuw geleden nog volkomen vanzelfsprekend zijn geweest. Daarmee doet ze denken aan Pim Fortuyn, die in al zijn excentriciteit ook een beroep deed op het burgerverstand en daarmee half Nederland en vooral de linkse kerk op z'n kop zette.

Ongeloof
De reacties die Barjot wekt, grenzen - net als bij Pim - aan het ongeloof. Hoe kan zo'n taboedoorbrekende vrouw nu aan de zijde van de katholieke kerk de straat opgaan tegen zoiets progressiefs als het homohuwelijk? Wat is dat voor onzin?

Het NOS Journaal meldde geruststellend dat de menigte, waarin zich ook moslims bevonden, niet representatief is voor de Franse bevolking, die in meerderheid voor het homohuwelijk is. De legalisering van het homohuwelijk leek zo ongeveer de meest onschuldige verkiezingsbelofte van François Hollande, de nieuwe socialistische president, en nu loopt rechts Frankrijk uitgerekend daartegen te hoop.

Deze reactie is tekenend. Veel mensen halen hun schouders op over dat homohuwelijk en hebben het allang als hedendaags modern verschijnsel geaccepteerd. De economie is in hun ogen veel belangrijker: als die homo's zo nodig willen trouwen, moeten ze dat zelf weten. Het verklaart waarom dit fenomeen, in Nederland begonnen, zo ongehinderd aan een wereldwijde opmars bezig is en zelfs al in allerlei conservatieve katholieke landen (Spanje, Portugal, Argentinië, Mexico) is ingevoerd. Dat is historisch gezien verbluffend. Homoseksualiteit was overal ter wereld bijna altijd een taboe waarover slechts besmuikt en giechelig kon worden gedaan (ook door homo's zelf). In onze tijd vinden we het ineens doodnormaal als homo's met een beroep op 'gelijke rechten' voor de wet gaan trouwen. Dat is niks minder dan een culturele revolutie, die nu uitgerekend in Frankrijk - het land van de revolutionaire barricadenromantiek en mei '68 - tegen het licht wordt gehouden.

Open deuren
Eigenlijk trapt Barjot een paar open deuren in en dat is ook het humoristische eraan. Het huwelijk is voor haar een zaak tussen man en vrouw en zij maakt vooral bezwaar tegen de mogelijkheid dat homoseksuelen kinderen krijgen, de logische consequentie van het huwelijk, wat in het homogeval op adoptie neerkomt. Daar is geen speld tussen te krijgen, wat bij Franse logica niet altijd zo is. Ik zie ook niet waarom dit standpunt discriminatie zou zijn. In Frankrijk is een strikte scheiding tussen kerk en staat, maar ook de overheid heeft het recht duidelijk te maken wat zij als de meest wenselijke omgeving ziet om kinderen in groot te brengen. Tot voor kort bestond er algemene consensus over dat kinderen het liefst bij hun biologische vader en moeder waren, en hoewel dit lang niet in alle gevallen een succes is (de wereldliteratuur draait om jeugdtrauma's die door dominante vaders of moeders zijn ontstaan) lijkt dit door modern psychologisch onderzoek te zijn bevestigd. Gewoon een kwestie van gezond burgerverstand, meer niet.

Daar zit 'm natuurlijk ook de kneep. Bijna de hele 20ste eeuw is 'links' tegen de burgerlijke samenleving te hoop gelopen; in die optiek is zoiets 'truttigs' als het homohuwelijk (hoewel je niet mag zeggen dat het homohuwelijk 'truttig' is, dat is alleen het huwelijk tussen man en vrouw) een mooie alternatieve doorbraak. Het is bovendien een makkelijk symbool waarmee linkse regeringen kunnen laten zien hoe progressief ze zijn. Dat laatste was zeker bij de Spaanse regering-Zapatero het geval. Frankrijk, het meest progressieve van de katholieke landen, liep dus eigenlijk achterop; reden waarom François Hollande moet voortmaken.

Bel
Maar dankzij Frigide Barjot trekt taboedoorbrekend én taboeminnend Frankrijk nu aan de bel. Een tot in het absurde doorgevoerde comédie française, zeker als we nog even terugdenken aan de schaamteloze theaterstukken van DSK en de soaps waarop de huwelijken van Nicolas Sarkozy en de huidige president - die zich ook nog als een monsieur propre, een heel gewone nette jongen, profileert - zijn uitgelopen.

Uiteraard is dat homohuwelijk voor rechts Frankrijk ook een dankbaar symbool om tegen het 'jaloerse socialisme' van de nieuwe regering ten strijde te trekken. De manier waarop filmster Gérard Depardieu tegen de jaloeziebelasting voor de rijken opponeerde door van zijn schurkenvriend Poetin al volksdansend de Russische nationaliteit te aanvaarden, is niet minder theatraal dan het optreden van Barjot. Er spreekt een plezier in politieke incorrectheid uit dat we in Frankrijk wel vaker zien.

Niet alleen bij rechts, dat op dit gebied met Le Pen een traditie hoog te houden heeft, tot met de nazi's heulende schrijvers aan toe, maar ook bij links. Het gekoketteer van de linkse huisfilosoof Jean Paul Sartre met het maoïsme en zijn 'open huwelijk' met Simone de Beauvoir waren net zoiets.

Showfiguren
Het verschijnsel beperkt zich bovendien niet tot Frankrijk. Nederland kende zijn provo's, tot Fortuyn aan toe, de Italiaanse politiek krijgt steeds carnavaleskere trekken (misschien niet zo gek, ook de katholieke kerk is één grote verkleedpartij) en zelfs in Tsjechië dient een professor in de kunsten zich als presidentskandidaat aan. Deze van top tot teen getatoeeerde Vladimir Franz is vooral populair bij jongeren, maar minstens zo opvallend is hoe 'geaccepteerd' zulke showfiguren die tegen de zittende elite ageren al zijn geworden.

Daarom staat zo'n Frigide Barjot voor meer dan alleen het protest tegen het homohuwelijk. Dat deze comédienne in Frankrijk in naam van de logica en het gezond verstand kan opereren, bewijst hoe karikaturaal de democratische politiek in het Westen aan het worden is.

bron: Volkskrant.nl
                              

dinsdag 15 januari 2013

POPCAKE | Nieuw vanaf 27 januari in Den Haag


Vijf dagen per week druk met je baan of school en op zaterdagavond ben je blij dat je eindelijk eens lang uit op de bank kan liggen. Dan blijft de zondag nog over, maar je wilt de volgende dag ook weer fris en fruitig uit je bed stappen. Vanaf zondag 27 januari 2013 start het concept 'POPCAKE', in The Penthouse te Den Haag, waar je van 19.00 – 01.00 uur met je vrienden kan genieten van een drankje, hapje en leuke popmuziek. Dit in een ongedwongen, gezellige, maar vooral unieke setting en ambiance.

Normaal
"Dansen op de vroege zondagavond is in de rest van de wereld redelijk normaal, maar in Nederland moet je buiten het zomerseizoen toch flink zoeken", aldus Luuk Wessels, de initiatiefnemer van 'POPCAKE'. Een Straight Friendly 'Tea Dance', dat 27 januari plaatsvindt op de 42ste verdieping van The Penthouse in Den Haag. The Penthouse in Den Haag is het hoogste restaurant van Nederland, gelegen op 135 meter hoogte op de top van de Haagse Toren (naast Station Holland Spoor), inclusief een spectaculair stadsbalkon.

Gratis (pop)cake
Het popfeest, van 19.00 - 01.00 uur, begint natuurlijk met een gratis popcake (gemaakt door tv-kok Mathijs Vrieze) en zal een aantal verrassingen voor de bezoekers in petto hebben. Zo zal tijdens een unieke videoshow het tweede eBook van, GTST-acteur en Sterren Springen - finalist, Raynor Arkenbout worden gelanceerd.  De DJ's draaien de leukste 90's till now popmuziek, dus het is dansen en meezingen geblazen tijdens POPCAKE.

Mail of Like
De Nieuwjaarseditie op 27 januari is Gratis, maar VOL = VOL. Dus zet je zelf op de gastenlijst door een mail te sturen: info@ilovepopcake.nl of zet jezelf op aanwezig op de Facebookpagina van 'ilovepopcake'.

Genre: All your favorite 90's till now popmusic
Datum: 27 januari 2013
Locatie: The Penthouse Den Haag
Adres: Rijswijkseplein 786  (naast HS Station)
Tijd: 19.00 – 01.00
Entree: Gratis !!
Leeftijd: 18 +

Website: www.ilovepopcake.nl

bronnen: KamKrant.nl / Ilovepopcake.nl