zaterdag 2 april 2016

Amerika - Los Angeles - Amir Issa | Vader schiet zoon dood omdat hij Homo is

USA  →  In Los Angeles heeft een 69-jarige man zijn 29-jarige zoon neergeschoten omdat hij homo was. De man werd vrijdag officieel aangeklaagd voor moord met voorbedachte reden. Als hij veroordeeld wordt moet hij mogelijk de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen.

Volgens de procureur van Los Angeles County had Shehada Issa zijn zoon Amir al in het verleden bedreigd omwille van zijn homoseksuele geaardheid.
                     
        
                         
De vader werd dinsdag gearresteerd nadat agenten het levenloze lichaam van de jongeman vonden. In het huis troffen de agenten ook nog het lichaam van zijn moeder aan, die met messteken om het leven was gebracht.

Aan de agenten vertelde vader dat hij 't lichaam van zijn vrouw in de badkamer had gevonden en dat hij uit zelfverdediging op zijn zoon schoot omdat die hem met een mes bedreigde. De agenten vonden echter geen mes terug dat in deze zaak gebruikt werd.

Het onderzoek naar de dood van de vrouw is nog lopende  Op 11 april moet de man een eerste keer voor de rechter verschijnen. Tot dan blijft hij aangehouden.


bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com – Los Angeles Times
                              

It wasn't just because his son was gay.
Geplaatst door Los Angeles Times op zaterdag 2 april 2016
                               
                           

COA-medewerker op non-actief omdat hij een 'Homo-vluchteling' intimideerdeGroningen - AZC Kolham    Het COA heeft een medewerker van AZC Kolham op non-actief gezet omdat een asielzoeker aangifte tegen hem deed. De medewerker zou 2 maanden geleden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in het AZC. De asielzoeker filmde deze vechtpartij. 

► De COA-medewerker dwong hem daarna het filmpje te verwijderen, "anders zou zijn asielprocedure worden vertraagd", zegt de asielzoeker. Daarnaast zou hij door die medewerker gediscrimineerd worden omdat hij homoseksueel is. Volgens geruchten zou het gaan om een Arabische medewerker.
                               
        
                          
Regiomanager Henk Wolthof van het COA wil niet op details ingaan en wacht het politieonderzoek af: "Hij is direct na de aangifte op non-actief gesteld. Dat hoort bij de procedure. De medewerker is dus niet geschorst"   ◘  De asielzoeker is samen met zijn partner overgeplaatst naar een andere locatie. 


bronnen: NieuwReligieusPeil.net / YouTube.com / Twitter.com – RTV Noord
                             

                                    

vrijdag 1 april 2016

Saudi-Arabië – LGBT's - Hardere Straffen | "Te veel Homo's door Social Media"

Helaas is het géén 1 april-grap: "Het Saudische rechtssysteem wil hardere straffen voor homoseksualiteit, inclusief de doodstraf". Te veel mensen zouden homo worden door Social Media   Dat meldt PinkNews.co.uk

In het olie-koninkrijk is voor de wet geen verschil tussen verkrachting, pedofilie en homoseksualiteit. Daarom is het vaak moeilijk om te weten waar mensen precies voor terechtstaan  Wel is bekend dat meerdere mannen worden vervolgd voor travestie en dat een dokter is opgepakt omdat hij een regenboogvlag had uithangen. Hij is op borgtocht vrij, nadat hij had aangegeven dat hij niet wist waar de vlag voor stond. De man zei hem online te hebben gekocht, omdat zijn kinderen de kleuren mooi vonden.

Social Media
Volgens de Saudische krant 'Okaz' zorgen 'Social Media' ervoor dat mensen zich "abnormaal gedragen", omdat mensen "steeds meer lef krij- gen". Daarom zou homoseksueel gedrag strenger aangepakt moeten worden ‼

bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Pink News
                    

They're extra worried that social media is making gays "increasingly bold"
Geplaatst door PinkNews op donderdag 31 maart 2016
                                     

USA – Adoptie | "Homostellen kunnen nu in heel Amerika een kind adopteren"

"Als je kunt trouwen, dan moet je ook een kind kunnen adopteren"  Die uitspraak deed een federale rechter in de Verenigde Staten gisteren. En daarmee kunnen homostellen nu in heel de VS een kind adopteren.

Mississippi was de laatste staat waar je als homostel nog geen kind kon adopteren. Daar gold nog een 16-jaar oude wet die dat verbood. De federale rechter Daniel Jordan heeft daar nu een streep door gezet, waardoor adoptie door homostellen in alle 50 staten mag.  

Einde aan Homodicriminatie
Vorig jaar zomer bepaalde een federale rechter al dat homostellen in heel Amerika mogen trouwen. Rechter Daniel Jordan zei dat het gek is dat je normaal een kind kunt adopteren als je trouwt, maar dat je dat als getrouwd homostel dan niet zou kunnen. Vier homostellen hadden de zaak aangespannen. 

"2 stellen hebben bijna 9 en 16 jaar gewacht om eindelijk de wettelijke ouders te worden van kinderen van wie ze al vanaf de geboorte houden", zegt advocaat Roberta Kaplan. "We hopen dat het nu voor eens en voor altijd duidelijk is dat discriminatie van homoseksuele mensen tegen de wet is in alle 50 staten, inclusief Mississippi".


bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL Nieuws
                           

"Als je kunt trouwen, dan moet je ook een kind kunnen adopteren", vond de rechter. Bijna exact 15 jaar na het allereerste homohuwelijk ter wereld, is nu ook deze mijlpaal bereikt.
Geplaatst door RTL Nieuws op vrijdag 1 april 2016
                             

donderdag 31 maart 2016

TDOV 2016 | "Wereldwijd meer dan 2000 Transgenders vermoord sinds 2008"

31 maart is International Transgender Day Of Visibility (TDOV) → Internationale Transgenderzichtbaarheidsdag. Met het project Trans Murder Monitoring (TMM) wil Transgender Europe moorden op Transgenders rapporteren.

Van de 2016 gemelde moorden zijn er meer dan 1500 in Centraal of Zuid-Amerika gepleegd. 65% van de slachtoffers was een sekswerker.
                    
Waar zijn de moorden gepleegd ?!  Enkele getallen:

        Brazilië:  802
        Mexico:  229 
        Verenigde Staten:  132 
        Colombia: 105 
        Venezuela:  98 
        Honduras:  79 
        India:  54 
        Turkije:  41 
        De Filipijnen:  40 
        Pakistan:  34 
        Italië:  33 
                 
Transgender Europe wijst erop dat deze cijfers slechts het tipje van de ijsberg zijn  Vaak worden moorden op transgenders niet als dusdanig geregistreerd omdat men niet weet of niet wil weten dat het slachtoffer transgender is.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                       

Mister Gay World 2016 | "Steven van Akelijen naar Mister Gay World in Malta"

Mister Gay World 2016 →  De 33-jarige Steven van Akelijen uit Roosendaal zal Nederland van 19 t/m 23 april 2016 vertegenwoordigen tijdens de Mister Gay World-verkiezing in Malta  Hij maakt zich met zijn deelname hard voor Nederlandse wensvaders ... na zelf veel problemen te hebben ondervonden toen hij als alleenstaande homoseksuele man vader probeerde te worden. 

Steven Van Akelijen werd op 25 september 2015 tweede tijdens de Mister Gay Netherlands-verkiezing in club Panama te Amsterdam. Hij ver- vangt bij Mister Gay World Tom van den Nieuwenhuijzen (Mister Gay Netherlands 2015), die vanwege andere verplichtingen niet kan afreizen naar Malta.

"Ik ben ontzettend blij met deze kans om m'n boodschap nogmaals te kunnen vertegenwoordigen op een prachtig wereldplatform," aldus Steven van Akelijen. "Het is in Nederland verschrikkelijk moeilijk om als homoman vader te worden  Ik wil door mijn deelname graag Den Haag wak- ker schudden en hopelijk verandering in de Nederlandse wetgeving omtrent draagmoederschap teweegbrengen". 4 jaar lang knokte Steven van Akelijen ervoor om via een draagmoeder een kind op de wereld te zetten, maar zonder succes.

Er kan vanaf heden op Steven worden gestemd via de website van Mister Gay World ‼


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                     

Klaas Dijkhoff | "Lastige asielzoekers in een aparte opvang - niet de LHBT's" ‼

Den Haag  →  Asielzoekers die zich niet gedragen, worden binnenkort bij elkaar gezet in een daarvoor nog op te richten centrum. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is aan het onderzoeken waar dit centrum of deze centra kunnen komen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff schrijft dat aan de Tweede Kamer ‼  (PDF-bestand)

Het gaat om plekken voor asielzoekers die overlast veroorzaken, maar niet kunnen worden uitgezet. VVD kwam al eerder met het plan, staats- secretaris Klaas Dijkhoff schrijft nu in de brief dat hij ook vindt dat "overlastgevers harder moeten worden aangepakt om duidelijk te maken dat het gedrag niet getolereerd wordt". 

De plekken zullen soberder worden dan andere AZC's  Bekeken wordt of er gevangenispersoneel kan worden ingeschakeld om de veiligheid te waarborgen. Er zal volgens Klaas Dijkhoff een strenger regime gelden.

Daarnaast is het vooral de bedoeling dat de overlastgevers verplicht meedoen aan lessen voor gedragsverandering. "Mogelijk ontvangen de be-woners geen 'zakgeld' maar alleen maaltijden", aldus "Klaas Dijkhoff".

'Altijd aangifte'
Het COA bevestigt dat er wordt gesproken over aparte locaties voor asielzoekers die overlast geven. Het benadrukt dat het een van het een van een reeks maatregelen is waarover wordt gesproken. Hoe die vorm moeten krijgen, is nog onderwerp van gesprek, zegt het COA, dat benadrukt dat er altijd aangifte wordt gedaan als asielzoekers zich niet aan de wet houden. 

Roze AZC's
Een Kamermeerderheid, waaronder de PvdA, heeft ervoor gepleit om ook aparte opvang te realiseren voor kwetsbare groepen asielzoekers, zo- als christenen of homoseksuelen. Dijkhoff wil hen veiligheid bieden, maar niet in aparte centra onderbrengen.

Dijkhoff schrijft het "geen goed signaal te vinden om kwetsbare groepen te isoleren omdat het een verkeerd signaal geeft en stigmatiserend kan werken". Hij wijst erop dat mensen in noodsituaties altijd ergens terechtkunnen.

Hij denkt daarbij aan een aparte vleugel van een AZC waar kwetsbare mensen tijdelijk ondergebracht kunnen worden  Het moet volgens hem maatwerk zijn. In een noodgeval kan iemand ook overgeplaatst worden naar een andere opvanglocatie of een plek buiten het azc.

De PvdA is tevreden met die toezegging. Kamerlid Attje Kuiken: "Mensen die bedreigd of mishandeld worden vanwege hun seksuele voorkeur mogen we nooit aan hun lot overlaten. In individuele noodsituaties moeten we hen apart opvangen  Ze kunnen dan in veiligheid aangifte doen zodat we de daders apart kunnen zetten en straffen. Tegelijkertijd hebben we altijd gezegd vanzelfsprekend geen 'Roze AZC's' te willen".

Vluchtelingenwerk
Vluchtelingenwerk Nederland vindt 't geen goed idee als er grote groepen apart worden gezet, niet voor overlastgevers en niet voor kwetsbare asielzoekers. "Ondermaatse opvang voor overlastgevers leidt juist tot meer spanningen. Veel is ook terug te leiden tot de ondermaatse voorzie- ningen in de noodopvang". 

Vluchtelingenwerk wijst erop dat er veel meer incidenten zijn in de noodopvang dan in de reguliere opvang. 

Zie ook:
bron: NOS.nl – NOS Journaal


                             

woensdag 30 maart 2016

OUTtv Music Award 2016 | Wie wint het Eurovisie Songfestival ?! → Stem Nu ‼

OUTtv reikt net als voorgaande jaren een prijs uit aan de winnaar van het Eurovisie Songfestival. Een door OUTtv-kijkers zelf gekozen winnaar, welteverstaan.

Ieder jaar stemmen meer dan 3.000 mensen op hun favoriete Songfestival-nummer van het jaar. Naar goede gewoonte ontvangt de pollwinnaar de felbegeerde OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn effectief losbarst.

Sinds de invoering van deze OUTmusic Award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival reeds vier keer goed voorspeld door de OUTtv-kijkers.

Stemmen kan tot en met 1 mei 2016 via: www.OUT.tv of via: deze rechtstreekse link   De OUTmusic Award 2016 wordt op maandag 9 mei persoonlijk aan de winnaar overhandigd in het OUTtv-programma Eurovision Update.

OUTtv start nu met de Eurovisieprogrammering met programma's als 'Stockholm Calling' met presentator en Eurovisionist Jens Geerts, de re- gistratie van 'Eurovision In Concert' (op 9 april in Melkweg Amsterdam) en 'Best of Eurovision'.

Zie hieronder hoe de winnaar van vorig jaar Måns Zelmerlöw zijn award in ontvangst nam.

Zie ook:  OUTmusic Award Poll → Stem Nu ‼  /  Homo's voorspellen winnaar Eurovisie Songfestival 

bronnen: Winq.nl / OUT.tv / YouTube.com                               

15 jaar 'Homohuwelijken' | Ruim 21.000 Homohuwelijken gesloten sinds 2001

Sinds 2001 zijn 21.330 stellen van gelijk geslacht in het huwelijksbootje gestapt. Vrijdag is het vijftien jaar geleden dat in Nederland het homohuwelijk werd ingevoerd. De eerste 4 homohuwelijken werden op 1 april 2001 gesloten door de Amsterdamse burgemees- ter Job Cohen.

Vorig jaar werden 765 huwelijken tussen vrouwen en 644 huwelijken tussen mannen gesloten, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft bekendgemaakt.
                           
    ◄  PowNed.tv | "Hiep Hiep Homohuwelijk"     Het Homohuwelijk is SMERIG    30-03-2016
                                                    
Sinds 1 april 2001 mogen stellen van gelijk geslacht in Nederland trouwen. In de eerste twee jaar trouwden voornamelijk mannen met elkaar, maar sinds 2003 overtreft het aantal huwelijken van vrouwen onderling dat van mannen.

Wereldwijd zijn er momenteel – na 15 jaar – meer dan twintig landen waar het homohuwelijk wordt afgesloten ‼

Zie ook:  
bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                     

Lesbo·huwelijken | "Lesbiennes scheiden vaker dan Homo's - hoe komt dat" ?!

Slecht nieuws voor lesbiennes: "Bijna 1 op de 3 huwelijken tussen twee vrouwen strandde de afgelopen tien jaar".  Homostellen doen het beter. Hoe dat komt ?!  Het heeft met seks te maken ‼

"Lesbiennes kunnen liefde en seks niet zo goed scheiden als homo's", dat vertelt Gert Hekman  docent Seks & Gender aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). 

Homo's gaan volgens 'Gert Hekman' veel makkelijker met seks om. "Zij scheiden dat wel goed. Daardoor is er ook minder jaloezie"  Vreemd- gaan is dan ook meer geaccepteerd in de homogemeenschap dan in die van de lesbiennes. Homostellen scheiden dus minder snel nadat één van de twee is vreemdgegaan. 

Cultuur van seks
Daarnaast hebben homomannen ook meer seks  "Ze zitten veel meer in een cultuur van seks. Er is ook van alles voor ze: "Darkrooms, Grindr, Cruiseplekken, noem maar op". Lesbiennes hebben veel minder op dat terrein"

Volgens Hekman is het grote probleem dat lesbiennes liefde en seks niet scheiden. "Als de seks dood is, wat doe je dan met de liefde ?!  Homo- mannen gaan dan vaker samen op pad, die hebben daar oplossingen voor. Lesbiennes doen dat minder".

Dat vrouwen kattiger zijn en sneller ruzie maken, ziet Hekma niet zo. "Homo's maken ook ruzie".

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL Nieuws
                        

Geplaatst door RTL Nieuws op woensdag 30 maart 2016
                              

dinsdag 29 maart 2016

Saoedi-Arabië – Vlag | Arts in Saoedi-Arabië ondervraagd over Regenboogvlag

Saoedi-Arabië – Djedda  →  Een arts in Saoedi-Arabië is even opgepakt omdat hij een regenboogvlag had uitgehangen aan zijn huis in Djedda. De kinderen van de arts vonden de vlag mooi. "De arts had geen idee wat de vlag symboliseert", aldus ZiZo-Magazine.be en Independent.co.uk.

Het Comité ter bevordering van deugd en voorkoming van kwaad – de religieuze politie – wees er de arts op. Na het betalen van een borg mocht de arts beschikken. De vlag werd in beslag genomen.

In Saoedi-Arabië geldt de Sharia. Op homoseks staan lijfstraffen zoals zweepslagen, chemische castratie en bij recidive zelfs de doodstraf.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Independent.co.uk / Facebook.com – Pink News
                            

He bought it for his child who thought the flag was pretty...
Geplaatst door PinkNews op zondag 27 maart 2016
                              
                         

De 15-jarige Darragh Tibbs wil weten waarom z'n ouders niet kunnen trouwen

Noord-Ierland – County Down  →  Een 15-jarige jongen uit Noord-Ierland heeft een video opgenomen waarin hij zich afvraagt waarom zijn ouders niet mogen trouwen, aldus Winq.nl en PinkNews.co.uk.

Darragh Tibbs uit het Noord-Ierse County Down wil weten waarom hij en z'n broer niet de zekerheid wordt gegund van het huwelijk van hun ouders   Hij had eerder al een brief geschreven aan Gordon Dunne van de lokale MLA-partij, die de wet voor het huwelijk tussen M/M en V/V tegenhoudt.

In Wales, Engeland en Schotland is het huwelijk wel opengesteld, maar de Noord-Ierse Democratic Unionist Party houdt een en ander tegen. Dit terwijl de Northern Irish Assembly vorig jaar heeft voor gestemd.

De ouders van Darragh Tibbs zijn al 21 jaar samen  Volgens hem is het niet meer dan normaal dat ze met elkaar zouden moeten kunnen trou- wen. Hij vraagt zich af waarom er mensen zijn die dit tegenhouden.

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com                     

De Efteling | Gezellig Uitje: "45 Homoseksuele asielzoekers naar de Efteling" ‼

De Efteling ontvangt vandaag tientallen homoseksuele asielzoekers. Een Utrechtse homobar organiseert een uitje naar het Brabantse sprookjespark voor 45 homovluchtelingen. 

"Een maand geleden dacht ik: we gaan een leuk uitstapje doen met de kroeg, vervolgens dacht ik: waarom vraag ik er geen asielzoekers bij" ?!, vertelt initiatiefnemer Feibe Zweers van homokroeg 'Bodytalk' aan RTV Utrecht.

Het benaderen van de doelgroep was niet gemakkelijk, omdat veel homoseksuele vluchtelingen in een safe house zitten. "Toen ons uitje bekend werd bleek er veel behoefte aan te zijn". Zweers kon aan goedkope kaartjes komen via een spaaractie van Albert Heijn. De toegangsbewijzen zijn betaald van giften.bronnen: Looopings.nl / RTV·Utrecht.nl / YouTube.com


        
                                 

maandag 28 maart 2016

Italië – 'Coming Out' | Homokoppel komt Uit de Kast tijdens Italia's Got Talent

Italië  →  Italia's Got Talent werd afgelopen week verrast door het optreden van een Homokoppel: Umberto en Roberto. Ze zijn al een tijdje samen, maar hadden dat tot nu toe voor de buitenwereld verzwegen. In de TV-show voerden ze You and Me uit, een duet in ont- bloot bovenlijf, waarin ze de hele wereld deelgenoot van hun liefde voor elkaar maakten.

De jury was onder de indruk: en beslist unaniem dat het koppel naar de tweede ronde door mag gaan. Het koppel kreeg een staande ovatie van zowel de jury als het publiek. Ook de Italiaanse media reageerden niet zonder enthousiasme. Wellicht gloort er dan eindelijk hoop voor Italiaan- se LHBT's. Italië is 't laatste grote westerse land waar de roze medemens nog altijd niet dezelfde rechten heeft als andere burgers – zoals een geregistreerd partnerschap.

Zie ook:  Italië | "Danspaar komt Uit de Kast met ijzersterk optreden"  /  Italië | "Stel komt Uit de Kast in Italia's Got Talent"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com                                       

België – 'Coming Out' | Vlaamse acteur 'Jelle Florizoone' (20) komt Uit de Kast

België – Showbizz  →  Acteur Jelle Florizoone (20) heeft als Guido in 'Familie' een vriendin, Emma, maar in het echte leven een vriend ‼ Zijn Marokkaanse vriend wil echter anoniem blijven, schrijft HLN.be – Story

Jelle Florizoone debuteerde in de homofilm 'Noordzee,Texas' (2011) van Bavo Defurne. Hij speelde ook in 'Rox' en nu in 'Familie' ‼

Hij vertelt in Story dat hij homo is. Een geheim was dat nochtans niet. Niet voor vrienden en familie en ook niet voor volgers op Twitter en In- stagram. Zo publiceerde hij foto's van de Gay Pride van Madrid.
                       
     
                       
"Mijn moeder wist 't bij wijze van spreken eerder dan ik, als mama voel je blijkbaar zoiets aan", vertelt Jelle over zijn coming-out. "Ook de rest van mijn familie en mijn naaste vrienden deden hier absoluut niet moeilijk over. Uiteraard waren ze wel verrast en sommigen hadden misschien een ander toekomstbeeld, maar het is mijn leven en ik wil dat leiden op een manier waar ik zelf gelukkig mee ben".

Jelle leerde zijn vriend kennen tijdens het uitgaan. Het is nog pril. Het lief heeft Marokkaanse roots en is thuis niet uit de kast  Daarom wil hij anoniem blijven. 


bronnen: ZiZo-Magazine.be / HLN.be – Story / YouTube.com


     

      
                             

zondag 27 maart 2016

GayNieuws.blogspot.nl wenst iedereen hele Leuke en Gay–zellige Paasdagen ‼


                                                   

Marokko – Homofobie | Homo's zwaar mishandeld en gearresteerd in Marokko

In Marokko is een video opgedoken waarop te zien is hoe twee mannen zwaar worden mishandeld. De mannen zouden homoseksueel zijn. In de video is te zien hoe de naakte en bebloede mannen worden geschopt en geslagen. Het voorval zou hebben plaatsgevonden in een appartement in Béni-Mellal, ruim 200 kilometer ten zuidoosten van Casablanca.

Volgens de Marokkaanse actiegroep M.A.L.I. die opkomt voor de individuele mensenrechten in het Noord-Afrikaanse land, is een van de twee slachtoffers gearresteerd. Het tweede slachtoffer zou op de vlucht geslagen zijn. Homoseksuele handelingen zijn bij wet verboden in Marokko ‼ De mannen hangt een straf van maximaal drie jaar cel boven het hoofd.
                     

                                            
Recht in eigen hand
Het is niet de eerste keer dat er geweld wordt gebruikt tegen homoseksuelen in Marokko. In juni vorig jaar werd een man in Fes belaagd toen hij in een jurk over straat ging. Ook hij werd gearresteerd, volgens de autoriteiten ter bescherming van het slachtoffer  Het incident leidde tot grote verontwaardiging in Marokko. Uiteindelijk werden toen de belagers opgepakt.

De Marokkaanse minister-president Abdelilah Benkirane liet weten dat mensen die 't recht in eigen hand nemen zwaar zullen worden gestraft. Desondanks zijn voor zover bekend de daders uit Béni-Mellal nog niet aangehouden.

Het originele bericht met de volledige video is inmiddels van Facebook.com en YouTube.com verwijderd ‼

Zie ook:
Marokko → 'Homofobie' | "Potenrammers in Marokko" ‼  /  Marokko | "Homo's zwaar mishandeld en gearresteerd" ‼   
bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Twitter.com – Ahmed Marcouch