zaterdag 3 oktober 2015

Italië - Krzysztof Charamsa | Homoseksuele 'priester' ontslagen door Vaticaan

Priester Krzysztof Charamsa heeft geen baan meer. Hij is ontslagen door het Vaticaan, nadat hij publiekelijk uit de kast kwam.

De 43-jarige priester werkte al 17 jaar in Rome, voor de Congregatie voor de Geloofsleer. Ook was hij, tot zijn ontslag, docent theologie aan universiteiten van het Vaticaan. 

Hij biechtte zijn seksuele geaardheid op in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Hij zegt dat hij er trots op is om homo te zijn en een relatie te hebben met zijn vriend 'Eduard' (Eduardo). "Ik wil de kerk laten zien wie ik ben: een gelukkige, homoseksuele priester."
                  

               
Achterhaald
Ook stelt hij dat de opvattingen van de kerk over homoseksualiteit 'achterhaald' zijn. Hij zei dat het beleid van de 'Heilige Stoel' moest worden herzien.

De Pool hield na publicatie van het interview een persconferentie met zijn Spaanse vriend en homoactivisten in een restaurant in Rome. Hij was van plan te demonstreren op het Sint-Pietersplein, maar veranderde de locatie enkele uren voor het protest.

'Ernstig'
Het Vaticaan liet in een verklaring weten dat de priester is bedankt voor zijn diensten. Aanleiding voor zijn ontslag was niet zijn seksuele voorkeur, maar het interview en de geplande demonstratie. Die acties waren volgens het Vaticaan 'ernstig en onverantwoordelijk'.

Zie ook: 

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / NOS.nl / Zie.nl


                              

Amerika – HRC | CEO van Apple 'Tim Cook' krijgt prijs voor inzet Homorechten

De CEO van Apple, de openlijk homoseksuele Tim Cook, krijgt een prijs voor zijn inzet voor homorechten. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) laat in een persbericht weten dat de topman van het computerbedrijf de Visibility Award zaterdag 3 oktober krijgt uitgereikt. In een verklaring noemt HRC-voorzitter, Chad Griffin, Cook een 'visionair'. "Zijn moed de waarheid te spreken en open te zijn heeft niet alleen hoop gegeven aan ontelbaar veel mensen over de hele wereld, maar heeft ook levens gered".

Tim Cook kwam een jaar geleden uit de kast door een open brief te publiceren in Bloomberg Buisinessweek. "Ik ben er trots op dat ik homo ben", aldus Cook die zijn geaardheid beschouwd als "één van de mooiste gaven die God hem gegeven heeft". Ook schreef hij vorig jaar trots te zijn op zijn geaardheid. "Ik ben trots op mijn homoseksualiteit. Als het iemand helpt om te horen dat de directeur van Apple homoseksueel is, dan is het de moeite waard een stukje privacy daarvoor op te geven". Apple heeft als bedrijf meermalen actief steun verleend aan wetten rondom gelijke behandeling van homoseksuelen. Ook Cook zelf heeft zich diverse keren ingezet voor de rechten van LGBT's in de hele wereld.

Volgens HRC is Tim Cook een voorbeeld voor elke CEO. "Hij laat LGBT-jongeren geloven in een mooie toekomst waarbij je homoseksuele geaardheid niet in de weg hoeft te staan. Niets is onmogelijk, zelfs baas worden van één van de grootste bedrijven van de wereld hoeft geen droom te blijven", aldus het oordeel van de toekenningscommissie. Cook werkt sinds 1998 bij Apple en werd in 2011 directeur, als opvolger van oprichter Steve Jobs, die dat jaar overleed. In de jaren ervoor vervulde Cook enkele keren de rol van waarnemend directeur, wanneer Jobs vanwege zijn ziekte niet kon werken.

De Visibility Award wordt zaterdagavond uitgereikt tijdens het 19e jaarlijkse HRC National Dinner in Washington DC. Vicepresident van de Verenigde Staten Joe Biden zal één van de aanwezigen zijn.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


      

      
                                   

vrijdag 2 oktober 2015

TV-Tip – Zondag 04 oktober - NPO 3 - 22.30 uur | TV-film: "Een Goed Leven" ‼

Wanneer haar man overlijdt raakt de verwende Helen van de een op de andere dag alles kwijt. Ze belandt in de studentenkamer van haar dochter. Daar ontwikkelt ze een bijzondere relatie met huisgenoot Joeri, een student die in zijn vrije tijd als gay escort werkt om zijn luxe leventje te bekostigen.

Jonas Smulders, ook bekend van het prachtige Jongens (winnaar Rainbow Award Beste Film), vertolkt in Een Goed Leven op prachtige wijze de rol van student Joeri. Zijn tegenspeelster Ariane Schluter ontving voor haar vertolking van Helen zelfs een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Actrice in een Televisiedrama. Een Goed Leven is tevens genomineerd voor Beste Televisiedrama.

Een Goed Leven maakt deel uit van dramareeks 'One Night Stand' en is op zondag 04 oktober 2015 te zien op NPO 3 van 22.30 t/m 23.30 uur.

Uitzending Gemist ?!  →  Bekijk de video op de website van NPO.nl:  One Night Stand | "Een Goed Leven"


bronnen: Gay.nl / Vimeo.com


                                                       
                 

Strijd tegen terrorisme is niet belangrijk – maar wel strijden tegen alle LGBT's

De Russische politicus Vitaly Milonov mag vanaf nu de grootste homofoob ter wereld worden genoemd. Vechten tegen terrorisme, de opwarming van de aarde of armoede vindt hij niet nodig. Het belangrijkste is volgens hem strijden tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met als doel ze wereldwijd uit te roeien.

Milonov, bekend als ontwerper van de 'gay propaganda' wet en zijn strijd tegen facebook, gay emoji's, e.a, wil een internationale anti-HoLeBi en Transgender organisatie oprichten om wereldwijd te strijden tegen wat hij perverse mensen noemt. En hij heeft zelfs al een naam voor de groep: "Volunteers For Freedom". Milonov omschrijft zichzelf als verdediger van onrecht en leider van de familie waarden in Rusland. Naar eigen zeggen kreeg hij al steun van politici uit Cyprus en Libanon. Pittig detail deze medestrijders willen anoniem blijven. 

Volgens Vitaly Milonov zullen er 10 à 12 Europese politici mee de groep vormen, omdat ze allemaal geloven dat échte mensenrechten worden geschonden in Europa door HoLeBi's en Transgenders. "In Rusland zien we al hoop, we moeten laten zien dat er hoop is, we hebben lang gedacht dat deze mensen het verdienden om een Gay Pride te krijgen en dat dit hun recht is, maar het is niet hun recht. 

"Europa moet mee vechten tegen de schending van vrijheid en mensenrechten in naam van het gezin (en dus tegen HoLeBi's en Transgenders)", aldus Milonov. Recent stuurde de Russische president Poetin nog de leugen de wereld in als zijnde dat er geen homofobie is in Rusland en dat hij zelfs pro HoLeBi-rechten is.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                         

Coming Out Dag 2015 | "Record aantal gemeenten hangt 'Regenboogvlag' uit"

45 gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie hangen de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. De vlaggen gaan de lucht in op maandag 12 oktober of al in het weekend daarvoor tijdens activiteiten in het kader van Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, aldus Movisie.nl.

De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015. Voor een overzicht van de activiteiten in het hele land vanwege Coming Out Dag 11 oktober 2015 – zie: COC.nl – Coming Out Dag 2015.

Regenboogvlag
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Regenboogsteden
Steeds meer gemeenten doen mee aan Coming Out Dag. Waren het er vorig jaar 38, dit jaar 45 en waarschijnlijk meer. Op 10 oktober 2014 tekende minister Bussemaker met 41 gemeenten het convenant Regenboogsteden. In dit convenant verklaren zij gezamenlijk de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBT's te verbeteren. In 2017 willen al deze gemeenten (inmiddels is het aantal gegroeid naar 43) aandacht voor LHBT-emancipatie duurzaam verankerd hebben in hun lokale beleid. Movisie ondersteunt hen hierbij.

Het hele jaar door
Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft, zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Zie ook:
Record aantal gemeenten viert Coming Out Dag 2015  /  Diverse artikelen over: Coming Out Dag 2015 – www.Google.nl    

bronnen: Movisie.nl / COC.nl - COC Nederland / YouTube.com 


      

      
                                       

donderdag 1 oktober 2015

Saoedi-Arabië wil dat Homorechten geschrapt worden van lijst met VN–doelen

Saoedi-Arabië wil dat de Verenigde Naties LGBT-rechten schrapt van de lijst met deze week geformuleerde (193) ontwikkelings-doelen, die voor 2030 zouden moeten zijn verwezenlijkt. "Homorechten zijn in strijd met de Islamitische wet", zei de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken tijdens de algemene vergadering van de VN.

Helaas ‼ Hij zal niet de enige zijn, maar schrijnend is wel dat Saoedi-Arabië onlangs een belangrijke rol heeft gekregen in het mensenrechten-panel van de VN. Dat stuitte op de nodige kritiek, omdat het land niet bekend staat om haar vriendelijkheid tegenover vrouwen, minderheden en andersdenkenden (zie video's)  Homoseksuelen riskeren er gevangenisstraf, castratie en zelfs de doodstraf.


bronnen: Gay.blog.nl / BNR.nl / YouTube.com


        
                                 

Amerika - Corey | "14-jarige Transgender in tranen om eerste hormonenkuur"


Erica Maison, een moeder uit de Amerikaanse stad Detroit, heeft haar 'dochter' Corey op aangename wijze verrast met haar eerste dosis hormonen. De 14-jarige transgender was al meer dan twee jaar in afwachting op groen licht, dus besloot haar moeder daar een bijzonder moment van te maken.

"Ze had geen idee wat er ging gebeuren", aldus Erica, die de hormonenkuur in een plastic tasje achter de kussens van een bankstel had verstopt, tegen Buzzfeed. "Haar reactie zal ik nooit vergeten. Ze barstte in tranen uit en knuffelde me alsof ze me nooit meer los ging laten".

Volgens de trotse moeder was Corey van jongs af aan al gericht op meisjeszaken. "Thuis speelde ze met poppen en droeg ze hoge hakken en jurkjes van haar zussen. Ik dacht aanvankelijk dat ze homoseksueel was."
                           
Op school werd Corey meer en meer gepest, waarop Erica besloot haar dochter van school te halen en thuis te scholen. "Toen ze elf jaar oud was liet Corey me een video zien van Jazz Jennings, een transgender die op YouTube haar verhaal deed. "Mama, ik ben net als zij", zei ze.

Vanaf dat moment ging Corey een cursus volgen om steviger in haar schoenen te staan, liet ze haar haar groeien en begon ze zich ook in het openbaar vrouwelijk te kleden. "Het was een zware tijd voor haar, maar vooral ook erg leerzaam. Mijn dochter is nu zelfverzekerd en is niet meer te onderscheiden van andere meisjes".
                   
Het proces van de geslachtsverandering is nu begonnen. "Twee jaar geleden kregen we al te horen dat ze rond haar veertiende met de hormoonbehandeling mocht beginnen. We konden niets anders doen dan afwachten. Haar reactie laat zien hoe belangrijk dit voor haar is".


bronnen: MetroNieuws.nl / Buzzfeed.com / YouTube.com                                 

China - Peking | "Steun voor 'Homostel' in China na dapper huwelijksaanzoek"

Social media in China gaan er helemaal op los: "Het romantische huwelijksaanzoek van een jonge Chinees in de metro van Peking". De gelukkige is alleen niet zijn vriendin, maar zijn vriend.

En dat is wel even schrikken voor de vele medereizigers. "Walgelijk", reageren sommigen als de jongeman voor zijn vriend door de knieën gaat. Maar gelukkig is er ook applaus. En op social media zijn er veel steunbetuigingen. "In plaats van het walgelijk te noemen, moet je juist bewondering hebben voor hun moed", is een van de vele positieve reacties. 

Moeite met homo's
Moedig is het zeker, in een land waar veel mensen nog altijd moeite hebben met homoseksualiteit. Vooral op het platteland is het allesbehalve geaccepteerd. Sommige Chinezen geloven zelfs dat homoseksualiteit in China niet voorkomt. 

In de steden worden homo's en lesbiennes wel steeds meer geaccepteerd. Toch blijft het voor velen lastig om voor hun geaardheid uit te komen. Gezinnen met maar één kind zijn in China de norm, en voor hun ouders is het vooruitzicht dat er geen kleinkinderen komen onacceptabel. 

Nog steeds verboden
De twee geliefden in de metro trekken zich van alle bezwaren niets aan. Zij verklaren elkaar openlijk de liefde. Maar trouwen in China kunnen ze wel vergeten: "Dat is voor homo's nog altijd verboden".

Zie ook:
Huwelijksaanzoek in metro China  /  Chinese man vraagt vriend ten huwelijk in metro  /  Huwelijksaanzoek in Chinese metro   

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


     
                             

woensdag 30 september 2015

België | JOE FM-presentator 'Robin' vraagt vriend Jens ten huwelijk in Efteling

Robin Vissenaekens van JOE FM heeft maandag zijn vriend Jens Geerts op sprookjesachtige wijze ten huwelijk gevraagd voor het kasteel van Doornroosje in De Efteling.

Een lakei van De Efteling overhandigde een liefdesboodschap namens Robin aan Jens. Roodkapje en Assepoester waren getuige van de romantische gebeurtenis.

Robin Vissenaekens en Jens Geerts vormen al acht jaar een koppel. Via de verschillende social media-kanalen laat Vissenaekens weten dat het tijd is om de volgende stap in hun relatie te zetten.

Zie ook:  

bronnen: GayLive.be / OUT.tv / YouTube.com                                     

Amerika | "Homofobe pizzeria verzorgt 'onbewust' catering op Homohuwelijk"

De eigenaren van een pizzeria in de Amerikaanse staat Indiana, die een half jaar geleden nog weigerden de catering te verzorgen tijdens een homohuwelijk hebben dat alsnog, maar onbewust gedaan afgelopen weekend.

Pizzeria Memories Pizza in het stadje Walkerton, Indiana, kondigde in mei van dit jaar aan dat het gebruik ging maken van de nieuwe wet die het mogelijk maakt homoseksuele klanten te weigeren. Die mededeling in de Amerikaanse media kwam ze duur te staan. Ze werden bedreigd en hebben de zaak tijdelijk moeten sluiten om onder te duiken. 

De eigenaren zijn overtuigd christenen en lieten optekenen dat homo's welkom zijn in hun pizzeria "maar als er mensen pizza's willen bestellen voor een homobruiloft dan zullen we nee moeten zeggen", aldus eigenaresse Crystal. Een conservatieve radiopresentator startte vervolgens een inzamelactie die maar liefst 842.592 dollar opbracht, waarop de pizzeria een doorstart kon maken.

Om Memories Pizza zonder medeweten te laten meewerken aan de catering van een homohuwelijk besloot het homostel Robin Trevin en Jason Delgatto hun gasten te trakteren op een pizza van het gewraakte restaurant. "Nu het homohuwelijk een grondrecht is in heel Amerika besloot ik de christelijke eigenaren van Memories Pizza tegen hun wil en zonder dat ze het zelf door hebben gehad te laten cateren op de mooiste dag van ons leven", aldus één van de mannen. 

Hoe één en ander precies is gegaan zie je in onderstaande video. Memories Pizza is meerdere malen om een reactie gevraagd, maar zij onthouden zich van elk commentaar.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                             

Mr. Gay NL | Tom: "Als Homo moet je in Nederland door een dubbele barrière"

In 2007 werd hij tweede, dit jaar ging hij met de titel naar huis. Eindhovenaar Tom van den Nieuwenhuijzen heeft grote plannen als nieuwe Mister Gay. Als het aan hem ligt staat Nederland over een jaar weer bovenaan de lijst van meest homovriendelijke landen in Europa. "Ons grootste probleem in Nederland is de angst om te excelleren", aldus Tom van den Nieuwenhuijzen

Heb je het nieuws inmiddels een beetje kunnen laten bezinken ?!
"Ik ben keikapot man, maar ik heb superveel leuke reacties gehad. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, dus ik stond afgelopen vrijdag eigenlijk heel relaxed op het podium. Ik begin het nu pas een beetje te beseffen".

Je deed al een keer mee in 2007. Wat zette je ertoe aan je nu opnieuw in te schrijven ?!
"Toen de inschrijvingen deze zomer opengingen zei een vriend van mij: "Jij gaat winnen". Toen heb ik me maar ingeschreven. Ik zit nu in een compleet andere fase van m'n leven dan acht jaar terug. Destijds was ik 25. Voor een Mister Gay-verkiezing misschien niet zo piepjong, maar ik had op dat moment nog weinig verstand van hoe de wereld in elkaar zit. Ik begin nu een oude lul te worden. Neem een Jordy of Erwin, de laatste keer dat ik meedeed, waren die jongens 11 en 12. Die waren toen nog bezig met hun skelter. Ik zit nu tegenwoordig ook in de politiek en in het onderwijs. Ik heb niet meer zo'n egogedreven carrière, maar ben gaan doen waar ik gelukkig van word. Ik denk dat Mister Gay een verrijking is van de dingen die ik nu doe".

Gaat de media nu op een andere manier met je om dan in 2007 ?!
"Ik krijg veel meer media-aandacht dan toen, maar dat zal te maken hebben met het feit dat ze het allemaal erg spannend vinden dat een raadslid Mister Gay wil zijn. De gemiddelde krantenkop tot nu toe focuste daar ook op. Ieder interview wordt me gevraagd of ik nog wel serieus wordt genomen nu ik hier in mijn onderbroek heb geposeerd. Er wordt toch veelal gezocht naar iets smeuïgs. Ik het idee dat het gros nog altijd totaal onwetend is als het over homoseksualiteit gaat. Ze hebben geen idee. Velen denken nog dat ze allerlei oordelen mogen vellen over homo's omdat ze er eentje kennen. Dat gesprek en die confrontatie moeten we dus blijven aangaan".

Heb je alleen maar positieve reacties gehad ?!  Ik kan me voorstellen dat je leerlingen of mederaadsleden misschien wat kritischer waren over je deelname.
"De negatieve reacties die ik kreeg kwamen vooral voort uit de suggestieve vraagstelling van de media. Die zoeken heel erg naar sappige details en schandalen. Men probeert van de homogemeenschap nog altijd een rariteitenkabinet te maken. Als het maar grappig is om naar te kijken. Er wordt me bijvoorbeeld gevraagd of ik er nu voor ga kiezen om het mooie jongetje uit te hangen of om raadslid te zijn. Alsof die twee dingen onmogelijk samen kunnen gaan. De tendens is: "Als je in je onderbroek op de foto hebt gestaan, neemt niemand je meer serieus". Mijn studenten waren overigens hartstikke complimenteus over mijn deelname. Hun gemiddelde reactie was: "Ik hoop dat mijn vriend er nog zo uitziet als-ie 33 is". Ze gunden het mij, ook al zijn ze soms best negatief over homo's. Die acceptatie voor één homo betekent dus helaas niet dat ze gelijk positiever tegenover alle homo's staan".

Na de show hadden sommige bezoekers kritiek op het feit dat Henny Huisman jou een goede Mister Gay noemde vanwege het feit dat je 'niet te gay' was. Snap je die kritiek ?!
"Ik denk dat het probleem dubbel gelaagd is. In Nederland zeggen we altijd: "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg". We leiden iedereen op met de gedachte: als je maar gemiddeld bent, als je maar niet boven het maaiveld uitsteekt, als je maar niet excentriek of anders bent, dan is het oké. We leren niet te excelleren in de dingen waar we goed in zijn, maar te verbeteren waar we slecht in zijn. Alleen voor topsporters en artiesten gelden eigenlijk andere regels. Die intolerantie tegen anders zijn is er heel breed in de maatschappij. Ben je dan ook nog eens homo, dan moet je door nóg een barrière: "Uit de kast komen". Veel homo's stoppen denk ik echter na die ene barrière. Dan worden ze namelijk door de massa geaccepteerd. Echter niet voor wie ze zijn, maar vanwege het feit dat ze dan voldoen aan het gemiddelde. Ik snap dus wel hoe Henny bij die opmerking kwam, maar ik snap ook zeker dat daar kritiek op kwam van mensen die het wel hebben aangedurfd door die dubbele barrière te breken. Henny heeft ook makkelijk praten, want wat hij ook voor fratsen uithaalt, Nederland lacht toch wel. Zijn status als BN'er geeft hem veel ruimte en vrijheid om te zijn wie hij wil zijn. Dat gun ik iedereen, niet alleen Henny. Ik vind dat we eens moeten stoppen met anderen proberen te overtuigen zichzelf te veranderen om te voldoen aan onze norm".

Nederland staat momenteel op nummer 7 in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen. Onacceptabel, vind jij.
"Ja, dat vind ik echt niet kunnen. We waren ooit nummer 1, en toen zijn we lui geworden. Vooral op het wettelijke vlak halen andere landen ons in. We hebben echt wel wat te doen. Je hoort het ook aan de verhalen van de andere kandidaten. Bijvoorbeeld op het gebied van ouderschap of erfrecht, maar ook bij basale dingen als bloed doneren. Eigenlijk heel raar hoe wij het na het openstellen van het huwelijk hebben laten afweten, terwijl Engeland – waar het huwelijk tot twee jaar terug nog geen optie was voor homokoppels – ons voorbij streeft. Ik vind dat iedere politicus in Nederland een stukje staatsmanschap moet tonen en het brede maatschappelijke gesprek over die vastgeroeste middelmatigheid moet durven voeren. Dat betekent kritische vragen stellen en soms tegengas bieden. Dat appel wil ik doen vanuit deze rol. Alle Nederlandse jongeren worden hier namelijk de dupe van, maar de LHBT's nog het allermeest. Ik vind dat ik daar vanuit deze rol mensen best op mag aanspreken. Dat wil ik op een heel positieve manier doen. Verschillende partijen hebben me al hulp aangeboden bij het bemachtigen van een plekje om de Tweede Kamer toe te spreken".

Wie was jouw persoonlijke favoriet ?!
"Ilyas Imamdi. Ik vind die jongen zo moedig. Hij is ontzettend bang en is over zoveel drempels heen gegaan voor zichzelf. Hij heeft keihard moeten vechten tegen zijn omgeving om op het podium te staan zoals híj wil. Mét make-up ‼ Ik heb de andere finalisten na de show ook op het hart gedrukt dat het er voor hen nog niet op zit. Ik ga samen met Steven kijken of we de Staatscommissie kunnen toespreken over homo-ouderschap, samen met Bernard kijken hoe we de problematiek in de sport kunnen aanpakken. Volgens mij hebben alle finalisten een schakering te pakken die dermate belangrijk is dat-ie mee moet worden genomen in de grote strijd. Je moet jezelf kunnen zijn om te kunnen excelleren in deze maatschappij".

Hoe schat je je kansen bij Mister Gay World in Malta ?!
"Ik heb geen flauw idee. Ik heb gezien dat het wasbordjesgehalte op het internationale speelvlak veel hoger ligt. Ik ben niet zo'n muscleboy. Ik heb wel al een mailtje ontvangen van een personal trainer die wil helpen me in shape te krijgen voor de competitie. Ach, ik ben mezelf, blijf mezelf, en denk dat ik daar best een eind mee kan komen. Ik ben in ieder geval authentiek".


bronnen: Gay.nl – Martijn Kamphorst / Foto's: Mgr. Madhatter & Stefan Ammerlaan / YouTube.com – Gay.nl / YouTube.com – MVS.nl


        
                                   

dinsdag 29 september 2015

Engeland - Homo's | Graham Norton: "Vijftigers willen géén vijftigers daten" ‼

Talkshow-host Graham Norton is 52 en single. Hij krijgt vaak de vraag voorgelegd waarom hij niet is gesetteld en weet daar niet zo goed een antwoord op te geven, aldus PinkNews.co.uk.

"Soms krijg ik het gevoel dat ik heb gefaald omdat je op mijn leeftijd eigenlijk gesetteld zou moeten zijn", vertelt Norton in een interview met TV Week. "Maar als ik dan om me heen kijk naar de mensen met relaties om me heen, dan denk ik: 'werkelijk' ?!  Dat lijkt me geen prettige situatie". Hij voegt eraan toe: "Als mensen vragen of ik op dit moment single ben, antwoord ik met "laat op het moment maar weg". Ik blijf eeuwig single".

Volgens hem is het 'weird' dat mannen van zijn leeftijd geen leeftijdsgenoten willen ontmoeten voor een date. Volgens hem moeten dates altijd jonger zijn, als een soort statussymbool om te laten zien dat ze nog meetellen.

Zelf wijt hij zijn vrijgezellenstatus aan het feit dat hij zich vooral op zijn carrière heeft gestort, waar hij overigens geen spijt van heeft: "Om te slagen in deze business moet je hard werken en offers brengen om zover te komen. En denk erom: het is erg leuk werk hè, het is niet dat ik in een kolenmijn werk".

Zie ook:  Graham Norton blijft eeuwig single omdat mannen van zijn leeftijd op jonger vallen

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                                     

Curaçao Pride 2015 | Curaçao – Gay Pride – 30 september t/m 4 oktober 2015

Woensdag 30 september tot en met zondag 4 oktober beleeft Curaçao haar eigen Gay Pride: en wel de CuraçaoPride. "Er is hier in de Cariben nog veel werk aan de winkel wat betreft LBGT-rechten", aldus de organisatie. "Daarom staken in 2013 een aantal gay professionals de koppen bij elkaar en stichtten de Curaçao Gay Pro".

Maandag 28 september is in het Wilhelmina Park de officieuze opening, woensdag de officiële opening en de uitreiking van awards in het Floris Suite Hotel (video). Hoogtepunt – naast een reeks party's – vindt op zondag vanaf 12.00 uur de Navigation Sea Parade plaats langs de kust van het eiland. Als alles meezit, moet er volgens jaar er voor het eerst een echte Gay Parade komen.

Zie ook:
Curaçao voor het eerst op de bres voor Homo-acceptatie  /  Curaçao Pride 2015 – Website  /  Curaçao Pride 2015 – Facebook    

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                 

Amerika – Matt Damon – Showbizz | Matt geconfronteerd met Homogeruchten

Toen Matt Damon en zijn collega Ben Affleck in 1997 samenwerkten voor de film Good Will Hunting, gingen er volgens Matt even geruchten dat de twee misschien een setje waren. "We waren twee jongens die samen optrokken en een script hadden geschreven. Er gingen geruchten", zegt de acteur tegen The Guardian.

"Het was gewoon een onzinverhaal, maar het plaatste ons wel in een lastige positie, want we hadden wel het gevoel dat we er op moesten reageren", vervolgt Matt. "Ik wilde er niet aanvallend op reageren om op die manier te impliceren dat ik iets tegen homo's had. Maar ik moest toen ook steeds aan Rupert Everett denken, hij kwam toen al uit voor zijn homoseksualiteit. Hij zag er beter uit dan de meeste van zijn collega's, maar hij had het niet makkelijk als acteur".

Volgens Matt Damon is het ook nu nog lastig om als acteur openlijk homoseksueel te zijn. "Maar ik denk overigens ook dat je een betere acteur bent als er niet zoveel over je bekend is. En seksualiteit is daarin heel belangrijk. Of je nou op mannen of op vrouwen valt, het publiek hoeft daar niks van te weten. Dat zou een mysterie moeten zijn".

Zie ook:
Matt Damon reageert op Homogeruchten  /  Matt Damon: "Homoseksuele acteurs, blijf vooral In de Kast" ‼    
bronnen: Show.nl / TheGuardian.com / YouTube.com


            
                                           

maandag 28 september 2015

België | "Premier Michel ijvert voor acceptatie Homoseksuelen tijdens VN-top"

In zijn toespraak voor de duurzame ontwikkelingstop van de Verenigde Naties heeft premier Charles Michel zondag geijverd om de discriminatie van homoseksuelen en vrouwen aan te pakken.

"Ik roep op tot respect voor de rechten van homoseksuelen. In geen enkel geval, nergens ter wereld mag homoseksualiteit als een misdaad beschouwd worden. Wij zullen volhardende voorvechters voor deze zaak blijven", zo verzekerde Michel op de bijeenkomst van de wereldleiders in New York. In meer dan zeventig landen in de wereld is homoseksualiteit nog steeds strafbaar.

Zie ook:
Premier Michel komt op voor rechten van Homoseksuelen en vrouwen tijdens VN-speech  /  Charles Michel – Facebook    

bronnen: GayLive.be / VTM.be – VideoConchita Wurst – #WHATGMG | "Conchita Wurst brengt een nieuwe single uit"

Songfestivaldiva Conchita Wurst is terug van weg van weggeweest en ze is heftiger dan ooit. De Oostenrijkse drag queen en winnares van het Eurovisie Songfestival van 2014 heeft een nieuwe single uitgebracht getiteld 'Where Have All The Good Men Gone'. Het nummer vertelt over de pijn bij het vinden van een goede minnaar.

Het nummer is afkomstig van haar album 'Conchita' die gelijk bovenaan de Oostenrijkse charts stond. Alleen in Engeland kwam het nummer buiten de top 100 terecht. Conchita Wurst is uitgegroeid tot een ware heldin voor homorechten sinds het winnen van Eurovisie Songfestival en met het optreden voor de Verenigde Naties en het Europees Parlement.

De Diva is openhartig over haar stijging van bekendheid ze vindt dan ook niet dat zij de titel 'gay icoon' verdient. "Ik voel me er niet echt comfortabel bij dat mensen mij een icoon vinden, zelfs als ik eerlijk mag zijn zie ik mijzelf ook zo helemaal niet. Het is uiteraard wel een eer natuurlijk om een icoon of rolmodel te zijn en het kost mij dan ook geen moeite om dit voort te zetten. Wel zal ik blijven spreken over mijn geloof en blijven staan voor hetgeen wat ik denk dat goed is en als mensen mij hierbij willen helpen zijn ze van harte welkom", aldus Conchita.

Wat vinden jullie van het nummer van Conchita en denken jullie dat zij op de goede weg is ?!

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                               

Vladimir Poetin | Er is geen Homofobie in Rusland en ik ben pro Homo-rechten

De Russische president Vladimir Poetin viel in een interview de Verenigde Staten aan omwille van homofobie en beweerde hij dat Rusland zelf er alles aan doet om gelijke rechten te garanderen voor HoLeBi's en Transgenders. Afgelopen zondag - 27 september 2015 - gaf Poetin een interview aan 60 Minutes CBS News. Daarin werd gepraat over van alles en op een bepaald moment natuurlijk ook over HoLeBi's.

Poetin beweert in het interview dat homofobie in zijn land opzettelijk overdreven wordt door andere landen vanwege politieke redenen, waarna hij de VS aanvalt en stelt dat er nog steeds veel homofobe wetten zijn in de Verenigde Staten. Verder zei Poetin dat hij tegen homofobie is en tegen vervolging van minderheden, ook die van seksuele minderheden, en dat HoLeBi's in zijn land veilig zijn.

Wanneer men dan vraagt naar de anti-HoLeBi wet (gay propaganda wet) zegt Poetin dat die er enkel is om de kinderen te beschermen en dat de wet niet homofobisch is, maar dat hij juist voorstander is van gelijke rechten voor HoLeBi's. Het is niet de eerste keer dat Poetin ontkent dat er homofobie is in zijn land, omdat het bijna niet te geloven is wat hij zei (Don't Buy Putin's Lies).

Zie ook:
Vladimir Poetin belt met Elton John (en nu géén grap) ‼  /  CBS News | "All eyes on Putin"  /  Homoseksualiteit in Rusland → Wiki   

bronnen: HoLeBi.info / CBS·News.com


 www.cbsnews.com/videos/putin-talks-gay-rights-on-60-minutes"
                      

zondag 27 september 2015

TV → Uitzending Gemist | Wesley: "Mijn vader is Homo en mijn moeder Lesbo"

Wesley (10) heeft een lesbische moeder en een homoseksuele vader. Hij woont bij zijn moeder en haar vriendin in Leeuwarden, en ziet zijn vader voornamelijk in de weekenden. Veel kinderen in Wesley's omgeving reageren negatief op zijn thuissituatie en vinden zijn vader maar vies en raar. En zelfs opa wil niet accepteren dat zijn zoon homoseksueel is.

Wesley begrijpt daar niets van en besluit te filmen bij zijn moeder thuis en als hij gaat eten bij zijn vader en diens vriend. Ook vraagt Wesley zich wel af hoe je nou homo kan worden. Hij is zelf weleens verliefd geweest op een meisje, maar nog nooit op een jongen. Zijn vader legt uit hoe het volgens hem zit.

Informatie over de jeugd- en documentaire-serie: 'Mijn Vader' 
Kinderen uit bijzondere gezinnen doen hun verhaal over hun vader, moeder of naaste familielid, met thema's zoals onder meer zelfmoord,  
homoseksualiteit, illegaliteit en Hiv. Hoe ga je ermee om als er in je gezin iets speelt wat in de ogen van je klasgenootjes een beetje anders, vreemd, gek of absurd is ?!

Hoe wordt je (dagelijks) leven beïnvloed als je moeder Hiv heeft, je vader homo blijkt te zijn of als je overgrootvader een NSB'er is geweest ?! Deze kinderen laten vanuit hun perspectief zien hoe het écht zit, en hoe zij tegen de situatie aankijken.

Zie ook:  VPRO.nl → "Mijn Vader"  /  NPO·Gezond.nl → Mijn vader is Homo

bronnen: TV·Gids.nl / VPRO.nl / NPO.nl – Zapp


                                         

USA - Verenigde Naties | Paus Franciscus veroordeelt de VS om Homohuwelijk

In zijn toespraak tot de Verenigde Naties in New York heeft paus Franciscus vrijdag hard uitgehaald naar de Verenigde Staten en het homohuwelijk dat er onlangs werd gelegaliseerd. De kerkvorst omschreef de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht als "een ideologische kolonisering die de bevolking abnormale en onverantwoorde levenswijzen opdringt". 

De paus benadrukte nogmaals tegen het homohuwelijk te zijn en noemde homoseksualiteit "vreemd aan de menselijke natuur". Hij riep in zijn toespraak de Verenigde Naties op om een morele wet te erkennen waarin "het verschil tussen man en vrouw wordt verduidelijkt".
                           
                         
Een dag eerder had Franciscus de Amerikaanse homogemeenschap ook al geschoffeerd al deed hij het toen een stuk subtieler. De kerkleider sprak donderdag als eerste paus ooit het Amerikaanse Congres toe. In bedekte termen zei hij dat het traditionele gezin in de Verenigde Staten wordt "bedreigd als nooit tevoren". 

Zonder het woord homohuwelijk in de mond te nemen zei de kerkelijk leider tegen het Amerikaanse Congres dat het gezin essentieel is voor de opbouw van het land maar dat dit gezin van binnen- en van buitenaf wordt bedreigd.


bronnen: GaySite.nl / VTM.be / YouTube.com


        
                                 

USA - Minneapolis | "Transgender deelt hartverwarmend gesprek met gezin" ‼

De dag van een serveerster uit het Amerikaanse Minneapolis werd helemaal gemaakt, toen ze aan het werk was en aangesproken werd door een vader. "Mijn dochter vraagt of u een jongen of een meisje bent. Ik wil niet voor u spreken, dus ik vroeg me of of u misschien met mijn dochter wilt praten" ?!

Liv Hnilicka, een transgender, was blij verrast door de open houding van de ouders van het meisje. Ze legde vervolgens aan het meisje uit dat ze vroeger verteld was een jongen te zijn, maar dat ze als vrouw door het leven gaat. Na haar verhaal gedaan te hebben vroeg ze aan het meisje of ze nog vragen had, waarop ze 'nee' antwoordde met een glimlach.                              
Helend
Hnilicka besloot het verhaal op Facebook te plaatsen. "Toen ik wegliep van de tafel met een gelukzalig gevoel door deze ouders die hun kinderen zo betrekken bij lastige onderwerpen. Ze laten zien dat mensen een stem geven om hun waarheid te kunnen vertellen helend werkt in deze gecompliceerde wereld". 

Nichterig
Aan Cosmopolitan vertelt Hnilicka dat ze de post publiekelijk wilde delen voor verschillende redenen. Een daarvan was dat de interactie nogal verschilde van de reacties die ze normaal krijgt van vreemden. "Vanmorgen nog stond ik te wachten op de bus, toen een man langs me liep die maar naar me bleef lachen. Toen hij vlakbij me was zei hij: "Stop met deze nichterige onzin". Daardoor dacht ik: Ik sta gewoon te wachten op de bus. Er hoeft niet zo'n ding van gemaakt te worden". 

Hnilicka vertelt verder dat de positieve reacties haar blij stemmen voor de toekomst. "Ik deelde het met mensen in de hoop dat mijn positieve ervaring meer conversatie kan opwekken over onze maatschappij en hoe we willen dat mensen behandeld worden". 

bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com / Fox6Now.com – Video
                        

Stellar parenting moment of the day:This afternoon I was at my waitressing job on a beautiful early fall afternoon....
Posted by Liv Hnilicka on zondag 20 september 2015