donderdag 21 februari 2013

Vrouwen vinden vooral vertrouwen bij hun Homovriendje


Al diverse malen schreven we hier bij Relatie.blog.nl over de meestal waardevolle vriendschap tussen heterovrouwen en hun GBF. Oftewel hun beste homovriendje.

Waarom ontwikkelen zo veel vrouwen een zeer stabiele vriendschapsrelatie met een homoseksuele man ?! Omdat ze elkaar vertrouwen... !!  Zo blijkt uit een studie van de University of Texas in Austin (VS), waarover is gepubliceerd in het vakblad 'Evolutionary Psychology', meldt Metro vandaag.

Voor een onderzoek liet men heteroseksuele vrouwen en homoseksuele mannen een facebookprofiel zien van iemand die Jordan heet. Ze kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze van Jordan advies kregen over hun liefdesleven.

De naam Jordan kan voor mannen en vrouwen worden gebruikt; bij sommige proefpersonen was het een man, bij anderen een vrouw. Was het een man, dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero. Vrouwen bleken de Jordan vooral te vertrou- wen als hij een homoseksuele man was; homo's vertrouwden Jordan vooral als het een vrouw betrof.

Volgens de onderzoekers zitten homo's en vrouwen beide achter mannen aan, maar dan anders. Vrouwen kunnen met een vriendin dezelfde man willen - wat kan leiden tot ruzie - met een homo is die kans veel kleiner. Omgekeerd weten homo's dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep. Ze kunnen dus advies geven, maar vormen geen bedreiging.

Bijkomend voordeel: beide vrienden in een Gay Best Friend-relatie geven een spannend inkijkje in het andere geslacht, zonder de kans op lust- gevoelens en alle mogelijke complicaties die dat oplevert.

bronnen: Relatie.blog.nl / MetroNieuws.nl / University of Texas · Evolutionary Psychology
   

Homo's en Vrouwen perfecte combo

Heb jij als homoman ook zoveel heterovrouwen om je heen !? Of heb je als vrouw een 'GBF', oftewel een 'gay best friend' ?! Dan is dit niet zo heel erg gek als we een Amerikaans onderzoek mogen geloven. Daaruit blijkt namelijk dat veel homoseksuele mannen een stabiele vriendschapsrelatie ontwikkelen met een vrouw. Waarom ?! Omdat ze elkaar durven te vertrouwen.

Voor dit onderzoek kregen zowel heteroseksuele vrouwen als homoseksuele mannen een facebookprofiel zien van iemand met de naam Jordan. Deze naam kan voor mannen én vrouwen worden gebruikt. Beide groepen kregen de opdracht om zich voor te stellen dat Jordan hen advies gaf over hun liefdesleven. Bij sommige proefpersonen was Jordan een man, bij anderen een vrouw. Was het een man, dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero.

Na het onderzoek bleek dat vrouwen Jordan vooral vertrouwden als hij een homoseksuele man was, terwijl homo's Jordan vooral vertrouwden als het een vrouw betrof. Volgens de onderzoekers komt dit omdat homo's en vrouwen allebei achter mannen aanzitten, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep. Vrouwen kunnen met vriendinnen ruzie krijgen over dezelfde man, terwijl die kans met een homovriend veel kleiner is. Omgekeerd weten homo's dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, alleen zijn dit vaak heteromannen. Ze kunnen elkaar dus advies geven, zonder een bedreiging voor elkaar te vormen. Tegelijkertijd leren beide vrienden iets over het andere geslacht zonder dat het complica- ties oplevert.

bronnen: Gay.nl / YouTube / University of Texas · Evolutionary Psychology