zaterdag 2 juli 2016

Sport & Homoseksualiteit | Wonderkid: Film over Voetbal en Homoseksualiteit

Wonderkid  -  Dit najaar komt Wonderkid uit op het internet. Maker Rhys Chapman wil het onderwerp homoseksualiteit in het profvoet- bal meer luister geven.

"Iedereen die deze film ziet, zal begrijpen dat alle mensen hun leven mogen leven zonder angst", zegt de filmmaker Rhys Chapman. In de film zien we hoe een voetbalprof 't liefst uit de kast zou willen komen, maar dit niet doet omdat de voetbalwereld hem niet accepteert. Er zijn homo- fobe spreekkoren en geweldadige scènes.

'Wonderkid' kreeg de steun van Adidas, de Engelse Football Association (FA), de Premier League, The Telegraph, Watford Football Club, Totten- ham Hotspur en Sky Sports.

De film werd ook deels gefinancierd met crowdfunding.

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Winq.nl / YouTube.com
                                  

COC NL - Voorlichting | "Seksuele voorlichting op scholen schiet flink tekort" ‼

COC Nederland – Seksuele Diversiteit  →  De seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs is over het algemeen slecht  Dat con–cludeert COC Nederland uit ruim tweehonderd klachten van leerlingen. De belangenvereniging voor lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) wil dat docenten beter getraind worden in het geven van goede voorlichting in de klas. Dit meldt RTL Nieuws.

COC Nederland stelde een speciaal meldpunt in om te inventariseren hoe het gesteld is met de seksuele voorlichting op scholen. "Bij het meld- punt kwamen ruim 200 klachten binnen", zegt voorzitter Tanja Ineke. "Leerlingen vinden de voorlichting die ze krijgen te summier.  Het onder- werp wordt vaak in een paar zinnen afgedaan. Veel leerlingen krijgen naar eigen zeggen zelfs helemaal geen voorlichting".

Ook weten leraren vaak niet hoe ze om moeten gaan met seksuele diversiteit en vermijden het gesprek hierover in de klas. Docenten kunnen vooroordelen over homoseksualiteit bij leerlingen niet wegnemen wanneer zij er zelf ook zo over denken. Zoals de opvatting dat biseksualiteit niet zou bestaan maar slechts "een kwestie is van niet kunnen kiezen"  Leerlingen die lesbisch, bi– of homoseksueel zijn, voelen zich hierdoor vaak niet veilig genoeg om uit de kast te komen en zichzelf te zijn op school.

COC Nederland wil dat minister Bussemaker van Onderwijs ingrijpt. COC-voorzitter Tanja Ineke zou bijvoorbeeld graag zien dat aankomende docenten verplicht les krijgen in het geven van goede seksuele voorlichting.

Zie ook:

bronnen: NationaleOnderwijsGids.nl /  RTL·XL.nl – RTL Nieuws


                                                               

vrijdag 1 juli 2016

Verenigde Naties | Homo-mensenrechten vast onderdeel van de 'VN-agenda' ‼

VN  -  De Verenigde Naties hebben de mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) tot vast onderdeel op de agenda van de Mensenrechtenraad gemaakt ‼ Daarnaast komt er een onafhankelijke VN-expert die gaat rapporteren over LHBT-mensenrechten. Dit staat in de resolutie die gisteren door een ruime meerderheid van de raad werd aangenomen.

Het COC  de belangenvereniging voor LHBT's streed voor dit besluit, samen met een groep LHBT-activisten en organisaties uit de hele wereld. Gisteren stemden achttien landen, waaronder Egypte en Rusland, in Genève tegen de resolutie, maar een meerderheid van 23 landen was voor.

"De Verenigde Naties namen in 2011 al een resolutie aan over de mensenrechten van LHBT's - maar toen ging het om eenmalige aandacht", vertelt Philip Tijsma, woordvoerder van COC Nederland, over het belang van het besluit. "Maar nu wordt het structurele, wereldwijde aandacht. Het komt ieder jaar terug. Naar mijn mening is dit een historische dag".

In 2011 was er vanuit diverse landen groot verzet tegen de resolutie, waardoor er toen geen mogelijkheid was om het onderwerp op de agenda te zetten.

LHBT-activisten hebben nu het voordeel dat er één aanspreekpunt is voor mensenrechtenschending. Eerder moesten zij aankloppen bij diverse VN-experts en rapporteurs.
                     
                              
Wat gaat er eigenlijk gebeuren nu dit onderwerp jaarlijks op de agenda van de Mensenrechtenraad terugkomt ?! "De expert houdt de mensen- rechten van LHBT's in de gaten. Er zijn nog allerlei landen waarin die rechten onder druk staan  Die landen worden dankzij deze resolutie in de gaten gehouden en op de vingers getikt als dat nodig is. Hopelijk leidt dat in de toekomst tot verbeteringen".

Volgens Philip Tijsma zijn er op dit moment 75 landen waar LHBT's nog strafbaar zijn om hun geaardheid - in dertien landen staat er zelfs nog de doodstraf op. "In andere landen verslechtert de situatie ook ‼ Bijvoorbeeld in Rusland, waar homo-propaganda als de Gay Parade sinds 2013 verboden is".

De VN-expert richt zich echter niet alleen op dat soort landen, maar ook op landen waar het beter gaat. "Nederland staat nu op de elfde plaats in Europa op het gebied van mensenrechten voor LHBT's. Dat komt omdat we hier bijvoorbeeld geen wet hebben die transseksuelen beschermd. We kunnen hier dus ook nog veel verbeteren".

Zie ook:

bronnen: ED.nl – Eindhovens Dagblad / Twitter.com – Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                                   

Utrecht - Annemarijke | De gemeente Utrecht krijgt 'Genderneutrale Toiletten'

Utrecht  -  De gemeente Utrecht krijgt genderneutrale toiletten. Een motie daartoe is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders.

Dat meldt D66-fractielid Annemarijke Podt op Twitter.

De bordjes bij de toiletten worden eerst aangepast op het stadhuis, later zal dit ook gebeuren bij andere gebouwen van de gemeente.

Transgenders en mensen die zich niet prettig voelen bij een gender maken 1 tot 5 procent van de bevolking van Utrecht uit, zo staat in de mo- tie  Het plaatsen van 'genderneutrale toiletten' in het stadhuis is volgens de D66 een "symbolische en praktische plaats om te beginnen met toiletten voor iedereen".
                                 
                          
In het voorstel wordt geschreven dat transgenders en mensen die zich niet eenduidig man of vrouw voelen vaak moeite hebben met openbare toiletten. Om vervelende opmerkingen te mijden gaan ze vaak niet naar een openbaar toilet toe.

Op de universiteit in Amsterdam en de universiteit in Leiden zijn de toiletten sinds kort ook genderneutraal. Utrecht is voor zover bekend de eerste gemeente waar de toiletten genderneutraal worden.

Zie ook:
Utrecht schrapt onderscheid tussen Mannen- en Vrouwen-WC's  /  Ophef om Sekse·neutraal toilet in Utrecht

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl / Twitter.com – Annemarijke
                         
                                       

donderdag 30 juni 2016

Amerika – 'Showbizz' | "20-jarige zanger 'Ryan Beatty' komt trots Uit de Kast"

Onlangs is de 20-jarige Amerikaanse zanger Ryan Beatty uit de kast gekomen. In een emotioneel berichtje liet Ryan Beatty weten dat het hem meer dan 10 jaar heeft gekost om genoeg zelfvertrouwen op te bouwen om nu trots te kunnen zeggen dat hij homo is  "Ein- delijk kan ik ademen, ik heb het gedaan," aldus Ryan Beatty over zijn coming out.

Op Instagram plaatste Ryan Beatty een foto van een roze ballon met daarop de woorden 'Gay Power'   De tienerster kreeg na zijn coming out niets dan lovende positieve reacties van zijn fans. Ryan Beatty liet verder weten dat hij ook door al zijn vrienden en familie wordt aanvaard zo- als hij is. "Ik ben zo dankbaar voor al die steun, dat is onvoorwaardelijke liefde", aldus de 'jonge zanger' die vaak genoemd wordt als de volgen- de Justin Bieber ...

De nu 20-jarige Amerikaanse zanger 'Ryan Beatty' werd in 2011 bekend door het posten van zijn songs op YouTube.

Zie ook:
Zanger 'Ryan Beatty' Uit de Kast  /  Zanger 'Ryan Beatty' komt als 'Razende Homo' Uit de Kast  /  Zanger 'Ryan Beatty' Uit de Kast 

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                 

woensdag 29 juni 2016

Amsterdam - De Roze Hallen | Eerste appartementencomplex voor 55+ LHBT's

Amsterdam gaat 't eerste woonproject in Nederland openen speciaal voor 55-plussers uit de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homosek- sueel, biseksueel en transgender). Dit is een initiatief van OutForever ‼ Het zelfbouwproject gaat De Roze Hallen heten en opent over ruim een jaar haar deuren.

De leeftijdsgrens van 55-plus is een eis van de gemeente. De zelfbouwgroep bestaat nu uit zo'n twintig personen en de afgelopen tijd zijn er al veel moeilijke knopen doorgehakt ‼ De woordvoerder van OutForever vertelt tegen AT5: "Het was ook wel een gedoe, veel discussies over wat voor uitstraling we willen naar buiten. De een wil dat amper laten zien, terwijl iemand anders juist de regenboogvlag altijd wil ophangen".

De woningen moeten in september 2017 af zijn.

Zie ook:

bronnen: Nieuws.nl / AT5.nl / YouTube.com                               

België – Vosselaar | "Burgemeester zet 'Mister Gay Belgium' in de bloemetjes"

Vosselaar  →  Maandag werd de winnaar van de Mister Gay Belgium 2016 verkiezing, 21-jarige Raf van Puymbroeck uit Vosselaar in de provincie Antwerpen in zijn thuis gemeente in de bloementjes gezet.

Burgemeester 'Josee Heykants' nodigde Raf van Puymbroeck samen met zijn familie en enkele vrienden uit op het stadhuis ‼ Burgemeester Heykants zei onder andere trots te zijn op het feit dat hij de Mister Gay Belgium–verkiezing won. De rest kan je bekijken in de video hieronder, die wordt gevolgd door een video die begin deze maand verscheen waarin Raf vertelt over de eerste maand na de verkiezing.

Raf van Puymbroeck die trouwens bachelor lichamelijke opvoeding is, blijft zich verder inzetten voor het thema dat hij vurig verdedigde tijdens de Mr. Gay Belgium verkiezingen, namelijk HoLeBi's in de sport. Verder is Raf van Puymbroeck nu 1 jaar lang ambassadeur voor de Belgische HoLeBi-gemeenschap.

Zie ook:  
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                             

dinsdag 28 juni 2016

Amsterdam | Bewoners binnenstad in beraad met Van der Laan over Gay Pride

Amsterdam →  Een groep binnenstadbewoners van Amsterdam zal morgen tijdens een ingelaste bijeenkomst burgemeester Eberhard van der Laan ondervragen over de Gay Pride.

Het gaat volgens 'De Telegraaf' om 32 bewoners en bewonersgroepen, zoals bijvoorbeeld de Rembrandtpleinbuurt, Comité Woonboten Prinsen– grachten en Samen Zeedijk. De bewoners zijn de geluidsoverlast, de dronkenlappen en de rommel die achterblijft meer dan zat. 

Daarbij is de 'Gay Pride' dit jaar groter dan ooit. Met de Euro Pride zal Amsterdam twee weken het toneel zijn van feesten. "Vorig jaar was het echt een puinhoop op de Prinsengracht", zegt een bewoner in de krant ‼ "Mensen poepen en plassen voor je deur en raam. De handhaving schiet volstrekt tekort".

Maar, zo stelde 'Jacob Stroet' van de verenigde buurtorganisaties 'Wij Amsterdam' in mei al, op een verbod wordt echt niet aangestuurd. "Wij vinden het een prima evenement ... en het moet vooral blijven. Het is goed voor de emancipatie van LHBT'ers ‼ Maar wij willen dat het voor iedereen leuk is".

Zie ook:
bronnen: NU.nl / AT5.nl / YouTube.com


        
                               

Amerika | NSYNC–zanger 'Lance Bass': "Heb ik geen fans omdat ik Gay ben" ?!

Amerika – Showbizz  →  Terwijl ex-boybandcollega 'Justin Timberlake' de grootste hits scoort, blijft het succes van Lance Bass achter. Hij denkt te weten waarom 

*NSYNC neemt al sinds 2002 geen albums meer op en traden ze alleen tijdens de MTV Music Awards 2013 op als groep. Van de 5 leden deden Lance Bass, JC Chasez en Justin Timberlake de opzichtigste pogingen tot een solodoorbraak.

Waar Justin Timberlake in Nederland alleen al 'twaalf top-tienhits' scoorde in de Top 40 (waarvan de laatste, Can't Stop The Feeling de toppo- sitie behaalde en is uitgegroeid tot dé zomerhit van 2016), blijven zijn ex-collega's achter.

'JC Chasez' bracht in 2004 een album uit dat in ons land nooit is verschenen. 'Lance Bass' zocht zijn heil in Hollywood, waar hij vooral cameo's heeft in TV-shows en films, als zichzelf.

In een recent interview vraagt hij zich af waarom hij maar geen hit weet te scoren. In 2014 bracht Snoop Dogg een single uit, Walking On Air. Lance Bass zong er op mee en het werd een redelijke hit, behalve in de VS.
                            

                         
Lance Bass is al sinds 2006 openlijk homoseksueel en heeft zijn naam verbonden aan organisaties die opkomen voor LHBT-rechten ‼ Hij denkt nu dat hierdoor hitsucces uitblijft. "De radiozenders willen m'n muziek niet draaien ‼ Ik weet niet hoe dat komt: omdat ik in *NSYNC zat of om– dat ik gay ben ?! Er is zoveel politiek gekonkel dat ik geen zin hem om daarmee om te gaan"

Zou het komen omdat 'Lance Bass' gay is ?! Zo ja, waarom lukt het 'Adam Lambert' dan wel om ook in zijn eigen land grote hits te score ... ?!
Lastig, deze

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Music-News.com / YouTube.com


        
                                   

maandag 27 juni 2016

Linda.tv | Tim Hofman & Jan Versteegh geven zich letterlijk bloot voor L'Homo

L'Homo    Tim Hofman en Jan Versteegh zijn er vol voor gegaan bij de shoot voor de nieuwe L'Homo. De twee presentatoren van BNN hebben het altijd al gezellig samen, maar nu gaan ze nog net een stapje verder.

Voor de shoot in het blad strelen ze elkaar, pakken ze elkaar eens goed vast en zoenen de twee mannen elkaar ook. "Het is een hele intieme shoot", zegt Tim Hofman in de video van Linda.tv. De mannen reisden speciaal voor de shoot af naar Curaçao.
         
      ◄  RTL·Nieuws.nl  →  Interview met Tim en Jan bij RTL Late Night
                        
Het was niet de eerste keer dat de mannen elkaar eens even lekker zoenden, bekennen ze in de video. Dat is al wel eerder gebeurd op de Gay Pride

Zie ook:
Video | Hagenaar 'Tim Hofman' naakt op cover van de L'Homo  /  Hetero's Jan Versteegh en Tim Hofman in hete Gay-shoot
BNN-mannen 'Tim & Jan' sieren pikante cover van L'Homo  /  Tim Hofman & Jan Versteegh 'naakt op cover' van de L'Homo
Twee Hetero-acteurs in pikante fotoshoot | "Zoen met een boodschap"  /  Liever Mark Rutte dan de billen van Tim Hofman
Linda de Mol | Fotoshoot L'Homo: "Best Wel Heftig"  /  De cover van L'Homo met 'Tim & Jan' laat 'Nicolette van Dam' koud
Jan lacht commotie over cover L'Homo weg  /  LindaNieuws | "Cruisende Gays rondom een indrukwekkende mannen-bips"

Eerder op GayNieuws.blogspot.nl geplaatst:

bronnen: Weekend-online.nl / LindaNieuws.nl – L'Homo / Linda.tv / YouTube.com                                   

Paus Franciscus vindt dat Homo's excuses verdienen van Christenen & de Kerk

Paus Franciscus I vindt dat Christenen en de Rooms-Katholieke Kerk de homoseksuelen om vergiffenis zouden moeten vragen voor de manier waarop zij zijn behandeld.

Hetzelfde geldt volgens de paus voor vrouwen, voor kinderarbeid en voor het zegenen van allerlei wapens door geestelijken in het verleden.

De kerkvorst sprak zondagavond aan boord van een vliegtuig traditiegetrouw met verslaggevers na een van zijn reizen  Hij keerde terug uit Armenië, waar hij drie dagen op bezoek was.
                               
                            
De opmerking van Franciscus over de vergiffenis aan homoseksuelen, volgde op een vraag over een Duitse kardinaal die onlangs hetzelfde had gezegd. De paus was het er helemaal mee eens.

Hij keek bedroefd toen 't gesprek ging over de recente aanslag op de gayclub in het Amerikaanse Orlando. Daar vonden 49 mensen de dood. Discriminatie van homo's is volgens de paus uit den boze. "Ze verdienen respect", zei hij.

Oordeel
De kerk leert formeel dat homoseksuele neigingen best mogen, maar dat seksueel contact tussen homo's niet kunnen  Franciscus zei tegen de journalisten echter: "De vraag is, wie zijn wij om wie zo is, wie van goede wil is en wie naar God zoekt, te beoordelen" ?!

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl / YouTube.com


        
                                      

zondag 26 juni 2016

Israël | Levenslang voor man die deelnemers 'Gay Pride Jeruzalem' neerstak ‼

Israël – Jeruzalem – 'Gay Pride'  →  Een 'ultra-orthodoxe jood' die vorig jaar deelnemers van de Gay Pride in Jeruzalem neerstak, heeft daarvoor levenslang en 31 jaar celstraf gekregen.

Door de actie van Yishai Schlissel in maart vorig jaar kwam een 16-jarig meisje om 't leven en raakten zes anderen gewond. Yishai Schlissel moet ook een schadevergoeding van omgerekend 610.000 euro betalen, meldt de krant The Jerusalem Post zondag.

Yishai Schlissel werd in april 2016 al schuldig bevonden aan moord, zesvoudige poging tot moord en verminking.
                    
        
                          
Het is niet de eerste keer dat Yishai Schlissel gewelddadig optrad tegen homoseksuelen in Israël  In 2005 stak hij 3 mensen neer op de 'Gay Pride' dat jaar. Hij kreeg toen tien jaar gevangenisstraf.

De steekpartij waar hij zondag voor is veroordeeld, gebeurde slechts enkele weken na z'n vrijlating. Yishai Schlissel zou op de dag van de aan- val een keukenmes van 15 centimeter hebben gekocht.

Zie ook:

bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                 

Turkije · Istanbul · Gay Pride | "Geen Gay Pride maar politiemacht in Istanbul"

Turkije  –  Niet regenboogvlaggen maar zwarte politie-uniformen domineren vandaag 't straatbeeld in Istanbul. De politie is massaal op de been in de Turkse metropool om 't verbod op de jaarlijkse 'Gay Pride–parade' te handhaven De gouverneur van Istanbul heeft de mars verboden, omdat volgens hem de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Betogers die toch de straat op gingen, werden opgepakt   Ook 't Duitse parlementslid Volker Beck werd met harde hand gearresteerd. De politicus van de Groenen werd na korte tijd vrijgelaten.  Twee medewerkers van z'n partijgenoot Terry Reintke, die lid is van 't Europees Parlement moesten het net als Volker Beck ontgelden. "De politiemensen waren zeer agressief'", zei Terry Reintke.
                            
        
                          
Nationalistische en conservatieve tegenstanders hadden gedreigd met verstoring van de 'Gay Pride' en de 'Trans Pride' - die voor vorige week zondag gepland stond en eveneens werd verboden omdat de openbare orde in het geding zou zijn.

Op centrale plaatsen, zoals het Taksimplein en de Istiklal Caddesi die op het bekende plein uitkomt, zijn talloze agenten ingezet. Ook staan er pantserwagens met waterkanonnen opgesteld.

Kleinschalige acties
Organisatoren van de Gay Pride wilden i.p.v. de mars een verklaring voorlezen op de Istiklal Caddesi, maar ook dat mocht niet   Kleine groepjes hielden daarom maar kleinschalige acties op diverse plaatsen in de stad.
                                         
        
                              
In 2013 en 2014 trok de Istanbul Pride nog zo'n 100.000 mensen  Vorig jaar werd 't evenement ineens verboden vanwege de Ramadan. De Islamitische vastenmaand is nu ook nog gaande.

Zie ook:
Turkije – Instanbul | "Géén Gay Pride maar politiemacht in Istanbul"   Politie in Istanbul arresteert leden van Gay Pride-organisatie
Zeker vijftien leden organisatie Gay Pride Istanbul vastgezet  /  Turkse politie verricht arrestaties bij protesten verboden Gay Pride

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com