zaterdag 1 december 2018

Amerika - Bette Midler - Showbizz | "Bette Midler viert haar 73e verjaardag" ‼

Amerika  Bette Midler  →  73 kaarsjes mag 'Bette Midler' vandaag uitblazen. 'Gefeliciteerd'   The Divine Miss M. won in haar carrière van bijna een halve eeuw meerdere filmprijzen en verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen albums.  Bette Midler's carrière begon in Homo-badhuizen in New York waar ze onder andere bevriend raakte met 'Barry Manilow', die haar begeleidde op de piano. Hij produ- ceerde ook haar eerste album, "The Divine Miss M."

Bette Midler verscheen in 'Fiddler on the Roof' op Broadway, maar haar zangtalenten maakten haar een ster. Haar eerste filmrol was als drugs- verslaafde rock-muzikant in de film 'The Rose', gebaseerd op het leven van Janis Joplin. Ze kreeg een Oscarnominatie voor Beste Actrice voor haar rol en voor de 'gelijknamige single' werd in Amerika met goud bekroond   Bette Midler scoorde 3 Top 40 hits: "Beast Of Burden" (1984), "From A Distance" (1991) en "To Deserve You" (1996).

bronnen: hitzound.com / Facebook.com – Howard Outten → YouTube.com


                                                            

Maarten Dallinga | Maarten wint een prijs met podcast–serie 'Anoniem Intiem'

Podcast-serie Anoniem Intiem  die Maarten Dallinga maakte voor Omroep Gelderland  heeft vrijdagmiddag in Ede de Seks en Media Prijs 2018 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) om gedegen uitingen over seksualiteit te bevorderen.

Onderzoeksjournalist Maarten Dallinga dook in de verborgen wereld van openbare seksplekken en maakte voor Omroep Gelderland een 5-delige podcastserie over. Maarten Dallinga deed maandenlang onderzoek naar de zeker tien Homo-ontmoetingsplekken in Gelderland.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Maarten Dallinga wint prijs met podcast-serie Anoniem Intiem"

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                    

vrijdag 30 november 2018

Frankrijk – Video | Kijk mee met de fotoshoot van de Dieux Du Stade-kalender

Dieux Du Stade   'De Goden van het Stadion' gaan voor Grieks, dit jaar. De 'Franse rugbyspelers' hebben de Griekse mythologie namelijk als thema gekozen voor hun jaarlijkse kalender. Het maakt de hunks er alleen maar sappiger op.

Al sinds 2001 maken 'Les Dieux Du Stade' een kalender. Ze gaan hiervoor semi-naakt op de foto, wat sommige lezers van Winq weleens de vraag heeft ontlokt of de heren überhaupt wel een piemel hebben: die houden ze namelijk standaard uit beeld.

Fotograaf Ludovic Baron heeft voor zijn Griekse godenkalender diverse atleten gestrikt. De kalender zelf is te koop via:  DieuxDuStade.com

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Kijk mee met de fotoshoot van de Dieux Du Stade-kalender"

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                           

VS - Priester John Essef | Céline Dion's Genderneutrale kledinglijn is satanisch

Amerika - Priester 'John Essef'  →  De Gender neutrale kledinglijn van Céline Dion wordt door een katholieke priester in Pennsylvania 'beslist satanisch' genoemd.

Eerder maakte 'Céline Dion' haar samenwerking met 'Nununu', een uniseks kledingmerk voor kinderen, bekend.  Samen met 'Nununu' brengt de zangeres een gender neutrale kledinglijn uit voor kinderen onder de naam CELINUNUNU. Nu heeft John Essef – een voormalige priester – gezegd dat de kledinglijn deel van Satan zijn plan is. "De duivel gaat achter kinderen aan door geslacht te verwarren" ‼, zei John Essef tegen de National Catholic Register.

                                                           
                                 
Zie ook:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                                

donderdag 29 november 2018

Amsterdam – 1 december 2018 – Transformer | "Wereld Aids Dag in Paradiso"

Amsterdam  Wereld Aids Dag  →  Op zaterdagavond 01 december, 'Wereld Aids Dag', zal 'Transformer' – de clubnacht van Joost van Bellen op het Milkshake festival – als wintereditie plaatsvinden in Paradiso   'Transformer' neemt dit jaar 't stokje over van Stichting 'Lovedance', het jaarlijkse benefiet voor het Nederlandse Aidsfonds.  

Talloze liefdes worden bedreigd door de gevolgen van Hiv en Aids. Daarnaast neemt conservatisme over de hele wereld toe. Dat raakt de Aids- bestrijding. Minderheden komen in de verdrukking en worden uitgesloten van preventie en Hiv-zorg. 

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Wereld Aids Dag in Paradiso" 

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                                    

J Derksen | #SorryJohan dat ik werd 'gepest en bespuugd' omdat ik Homo ben

Veronica Inside  –  Onder de hashtag #SorryJohan delen LHBT'ers vandaag op 'Twitter' de ervaringen die zij hadden bij hun Coming-Out. Dit naar aanleiding van uitspraken die Johan Derksen de afgelopen dagen deed in Veronica Inside.

De voetbalanalist reageerde vorige week in het TV-programma op een brief die twee Homoseksuele voetbalsupporters aan de KNVB hadden gericht, om aandacht te vragen voor de 'Homo-onvriendelijke' sfeer in de voetbalstadions. Derksen toonde begrip voor de actie, maar stelde ook dat Homo's tegen een stootje moeten kunnen. "Je bent niet meteen Homofoob als je een grap maakt. We zijn echt een beetje aan het doorslaan in dit land".

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  #SorryJohan dat ik werd gepest en bespuugd omdat ik Homo ben

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
                                                         
        
                                                       
Zie ook:
Nieuwe wending in Homo-rel van Veronica Inside  /  Sarcastische #SorryJohan trending na uitspraken van Derksen over Homo's 

Andere artikelen op GayNieuws.blogspot.nl met betrekking tot dit onderwerp:
•   Géén gesprek tussen minister van Engelshoven en Johan Derksen over Homo's  
•   LHBTI+'ers & Voetbal | Veronica Inside–trio gaat praten met LHBT–supporters

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – PowNed.tv                                                                                      

woensdag 28 november 2018

Paul Haenen | Margreet Dolman & Dominee Gremdaat krijgen eigen TV-kanaal

 Amsterdam – Paul Haenen  →  Ze zijn al jaren op TV en nog immer populair – de typetjes van 'Paul Haenen'. De aanstekelijke preken van dominee Gremdaat en de vensterbankgesprekken van Margreet Dolman krijgen nu een vaste plek online, op BettyAsfalt.tv.
                                                     
                                                                       
                                                                     
'Paul Haenen' en z'n partner 'Dammie van Geest' lanceren begin december het digitale kanaal BettyAsfalt.tv   'Paul Haenen' gaat wekelijks programma's maken met onder meer preken van zijn alter ego dominee Gremdaat. Ook Margreet Dolman is van de partij. Zij zal vensterbank- gesprekken voeren vanuit het raam van het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Margreet Dolman en dominee Gremdaat krijgen eigen TV-kanaal"


bronnen: Winq.nl / Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – WinqMagazine.nl
                                                        
                                                                  

Canada · Shawn Mendes - Homo ?! | Shawn is openhartig over zijn seksualiteit

Canada – Shawn Mendes  →  De Canadese zanger 'Shawn Mendes' heeft vrijuit gesproken over 'zijn seksualiteit' in een interview met het magazine 'Rolling Stone'. "Soms wil ik gezien worden met een meisje om te bewijzen dat ik géén Homo ben", klinkt het. 

De 'Treat You Better'-zanger zegt dat hij soms moeite heeft met het turbulente showbizz-leven.  Zo zou hij regelmatig paniekaanvallen hebben - iets waar hij ook over zingt in zijn nummer 'In My Blood'.
                                                        
        
                                                                         
Seksualiteit 
Bovendien wordt al jaren gespeculeerd over de seksualiteit van de zanger.  Op het internet doen verschillende memes over zijn geaardheid de ronde. Verder postte Taylor Swift een video op sociale media waar Mendes make-up draagt, waardoor de bal nog meer aan het rollen ging. In een interview met Rolling Stone weerlegt de Canadees nu de roddels.  "Ik zou graag zeggen dat het me niets kan schelen, maar dat is niet waar", aldus de zanger. "Soms wil ik gezien worden met een meisje om te bewijzen dat ik geen homo ben".

Lees verder op de website van Zita.be:  "Shawn Mendes is openhartig over zijn seksualiteit" 

Zie ook:  

Extra:  

bronnen: Zita.be / YouTube.com / Facebook.com – MNM.be                                                                                           

dinsdag 27 november 2018

Rusland - Schending van LHBT-rechten | Russisch 'Pride-verbod' onrechtmatig


Het 'Europees Hof voor de Rechten van de Mens' (EHRM) heeft dinsdag geoordeeld dat Rusland LHBTrechten ernstig schendt.  Maar liefst 51 Russische LHBT-activisten, waaronder Gay Pride-organisator 'Nikolai Alekseev', hadden een zaak aangespannen bij het Hof nadat rechters in Rusland hen in het ongelijk hadden gesteld. De activisten voeren al jaren lang een strijd tegen de 'Russische overheid' omdat hen telkens wordt verboden een Gay Pride te organiseren.

EHRM oordeelde dinsdag dat Rusland al jaren het 'Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens' schendt   In diverse plaatsen, waaronder Moskou en Sint-Petersburg, werd de afgelopen jaren een verbod uitgevaardigd op het houden van een parade t.b.v. van de rechten van LHBT's.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Russisch Pride-verbod onrechtmatig" 

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                                    

USA | Ben & Jerry's komt in verzet tegen Donald Trump met 'nieuwe ijssmaak'

'Pecan Resist' is de naam van ijsmerk Ben & Jerry's nieuwste smaak.  Ze hebben er deze keer een duidelijke boodschap aan gegeven: ze zijn tegen discriminatie en voor gelijkheidVan de opbrengst gaat 100.000 dollar naar goede doelen ‼

Bekijk hieronder de commercial van de nieuwe ijssmaak: "Pecan Resist" + een interview met de oprichters van het beroemde ijsmerk: "Ben & Jerry"
                                                                      
        
                                                                  
"Chocolade-ijs met stukken fudge, pecan- en walnoten en amandelen". Daaruit bestaat de nieuwe smaak van Ben & Jerry's. De naam luidt "Pecan Resist" en in het begeleidend schrijven laat de ijsfabrikant weten: "Naast al dat lekkers bevat 'de ijssmaak' een krachtige boodschap aan de onder–kant van het deksel. Namelijk dat we samen kunnen bouwen aan een eerlijke morgen. Laten we ons vreedzaam verzetten tegen de regering-Trump en de onderdrukkende en discriminerende politiek. Laten we 'n toekomst bouwen die draait om inclusiviteit, gelijkheid en gerechtigheid voor mensen van kleur, de LHBTQ-gemeenschap, vluchtelingen en immigranten".


Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                                                  

maandag 26 november 2018

België | Video van 'Falko' met Homokoppeltje krijgt leeftijdslimiet op YouTube

België      De Vlaamse Singer–Songwriter "Falko De Bolster" (24) is boos omdat zijn Homo-romantische en Homo-erotische videoclip van 'Fragile' op YouTube een leeftijdslimiet krijgt. In 2017 kon je bij HoLeBi.info al lezen dat YouTube – na een update – automatisch HoLeBi & Transgender gerelateerde video's blokt met leeftijdsgrens. Later liet een woordvoerder weten dat dit niet de bedoeling was en dat men er zou aan werken om het te voorkomen.

Falko De Bolster is in de videoclip te zien met: Dani Ospina. De twee spelen geliefden en de erotiek tussen de twee jongens spat dan ook van het scherm. Erotiek - géén seks, amper naakt, behalve twee naakte bovenlichamen van de jongens en 'Falko De Bolster' zelf die naakt op een rots zit. In menig YouTube video is véél méér te zien, en toch kreeg de video een leeftijdslimiet, en moet je dus meerderjarig zijn om de clip te zien.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Videoclip met Homokoppeltje van Vlaams zanger 'Falko' krijgt leeftijdslimiet op YouTube"

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                     

Amsterdam · COC Songfestival | 24e Nationaal COC Songfestival in Amsterdam

Nationaal COC Songfestival 2018  →  COC Amsterdam heeft bekend gemaakt op 8 december 2018 het 24e Nationaal COC Songfestival te organiseren. 

In de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht - waar Jos Brink ooit preekte - zal op zaterdag 8 december a.s. de 24ste editie van het COC Songfestival worden gehouden. Aan deze feestelijke liedjeswedstrijd met een roze rand doen dit jaar maar liefst 13 LHBTI organi- saties uit het hele land mee.

Het COC Songfestival vindt in 'Amsterdam' plaats door de overwinning van Dana Petlan met De Tijd voor COC Amsterdam. Dat winnende liedje is te beluisteren via 'iTunes' of te streamen via 'Spotify'.  Op ons 'YouTube-kanaal' en hieronder zie je het live-optreden van Dana in Groningen tijdens de finale.
                                                 
                                                             
                                                         
Blijf op de hoogte via onze website of Facebook-pagina. Verdere informatie over deelnemers e.d. vind je via Editie 2018 op deze website.

Ga naar de volgende website om kaarten te bestellen:  Shop.IkBenAanwezig.nl/tickets/event/COC-Songfestival

bronnen: COC·Songfestival.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl