zaterdag 29 juni 2019

IND – LHBTI+ Asielzoekers | "LHBTI+–asielbeleid is nog altijd onder de maat"

Vreemdelingendienst "IND" voert het vorig jaar ingevoerde asielbeleid voor LHBTI+'ers nog altijd slecht uit.  Dat schrijft het 'COC' in een brief aan de Tweede Kamer en staatssecretaris Ankie BroekersKnol (Asiel).  Het COC wil dat Ankie BroekersKnol het IND tot de orde roept en zorgt dat het beleid voor LHBTI+'ers beter wordt uitgevoerd.

"Precies een jaar geleden voerde voormalig staatssecretaris 'Mark Harbers' een reeks verbeteringen door in het LHBTI+-asielbeleid" ‼, stelt het COC. "Een jaar na invoering van het nieuwe beleid blijkt dat de 'IND' die beleidsverbeteringen in veel gevallen negeert".

Lees verder op de website van AD.nl:  "LHBTI+-asielbeleid nog altijd onder de maat" ‼ 

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland                                                                        

Venlo – Roze Zaterdag 2019 | Je hoeft niet naar de 'Randstad' om jezelf te zijn

Venlo – Roze Zaterdag 2019    De binnenstad van Venlo kleurde zaterdag alle kleuren van de Regenboog. Maar voor 'Roze Zaterdag' lag het accent toch voornamelijk op Roze.

De dag stond in het teken van tolerantie, grenzeloze liefde en vrijheid   Volgens de organisatie is het een feest voor iedereen: Hetero's, Homosek- suele mannen, Lesbische vrouwen, Biseksuelen, Transgenders en Intersekse personen.

Het begon met een kleurrijke optocht door de stad. Hiermee wilden deelnemers laten zien wie ze zijn. De stoet eindigde bij 't stadhuis  waar de officiële opening was ‼

De hele dag door zijn er optredens van: Maan, Jonna Fraser, Romy Monteiro, 2 Brothers on the 4th Floor en vele andere artiesten en DJ's.
                                                                                                     
     ◄  De Regenboog-parade (kleurrijke optocht) trok door Venlo naar 't stadhuis
                                                           
Zie ook:  
Extra:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Limburger.nl / Facebook.com – OmroepVenlo.nl / Limburger.nl – Video
                                                                           
                                                           

vrijdag 28 juni 2019

Sanquin | Bloed doneren wordt per 1 juli makkelijker - ook voor Homomannen

Bloeddonatie  →  Stichting Sanquin versoepelt per 1 juli de keuring voor bloeddonoren in risicogroepen. Zo kunnen "mannen die seks hebben met mannen" straks vier maanden na hun laatste seksuele contact bij 'de bloedbank' terecht. Nu is dat nog een jaar. "Discriminatie wordt zo zoveel mogelijk vermeden en de patiëntveiligheid blijft in stand".

Stichting Sanquin verkort de uitsteltermijn voor bloeddonatie in risicogroepen tot vier maanden. Onder die risicogroepen worden onder meer ver staan:  'mannen die seks hebben met mannen' (nu nog twaalf maanden na 't laatste seksuele contact), donoren die een piercing of tatoeage hebben laten zetten (nu nog 6 maanden), donoren die een endoscopie of acupunctuurbehandeling hebben gekregen (nu nog 6 maanden), cocaïnegebruikers (nu twaalf maanden) en sekswerkers (nu nog volledig afgekeurd).

Lees verder op de website van HP·DeTijd.nl:  "Bloed doneren wordt per 1 juli makkelijker – ook voor Homomannen" ‼
bronnen: HP·DeTijd.nl / Facebook.com - HP·DeTijd.nl                                                             

GGD - PrEP | "PrEP wordt met ingang van 01 augustus verstrekt door de GGD"

PrEP is per 01 augustus 2019 beschikbaar in alle GGDregio's in Nederland.  De toegang tot het Hiv-preventiemiddel blijft beperkt tot de 'hoogrisicogroep'. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

De verstrekking is gericht op Homo-mannen met een verhoogd risico op Hiv. Het ministerie schat dat het om ongeveer 6500 mannen zal gaan, die de komende vijf jaar kunnen rekenen op de medicatie en behandeling. De regeling loopt af in 2024.

Eigen bijdrage
De gebruikers betalen een eigen bijdrage van maximaal 25 procent van de totale kosten, die zo rond de 30 euro liggen. De eigen bijdrage is dan ± 8 euro per maand bij dagelijks gebruik. 

Besparing
De preventiepil voorkomt naar verwachting zo'n 250 Hiv-infecties per jaar. Na vijf jaar bespaart de verstrekking ongeveer 33 miljoen euro op het behandelen van Hiv-patiënten, terwijl de verstrekking rond de 22 miljoen euro kost.


bronnen: RozeGolf.net / Parool.nl / Facebook.com – RozeGolf.net                                                              

donderdag 27 juni 2019

Amsterdam - Gay Pride - Erfgoed | "Pride Amsterdam wordt cultureel erfgoed"

Amsterdam  →  "Pride Amsterdam" gaat tot ons culturele erfgoed behoren. Het jaarlijkse feest, tot 2017 bekend als "Amsterdam Gay Pride",  wordt tijdens de aankomende editie officieel bijgeschreven in de 'Inventaris Immaterieel Erfgoed' van Nederland ‼  Dat heeft het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland donderdag bekend gemaakt.

Het Kenniscentrum voegt een 'Erfgoedgemeenschap' toe aan de Inventaris als het vindt dat die gemeenschap zich actief inzet voor de toekomst van haar erfgoed. Pride werd voor het eerst gehouden in Amsterdam in de zomer van 1996.

"Ik ben trots dat Pride Amsterdam in de inventaris wordt opgenomen", zegt directeur "Lucien Spee" van de stichting Amsterdam Gay Pride. "Met het bijschrijven maken we nieuwe stappen in de geschiedenis van Pride".

Lees verder op de website van Parool.nl:  "Pride Amsterdam wordt cultureel erfgoed" ‼

Zie ook:
Pride Amsterdam binnenkort 'cultureel erfgoed'  /  Pride Amsterdam is vanaf dit jaar 'cultureel erfgoed' ‼ 

bronnen: Parool.nl / Facebook.com – Parool.nl                                                         

Nijmegen | Hoe 'Roze Woensdag' uitgroeide tot 'n fenomeen bij de Vierdaagse

Feesten en lopen in het Roze: het is inmiddels een traditie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Toch gingen er over het ontstaan van die Roze Woensdag verschillende verhalen de ronde.  Het Lesbisch Archief Nijmegen heeft daarom onderzoek gedaan om duidelijkheid te verschaffen.

"Het zou van de Nijmeegse Potten en Flikkerdag afkomen op het Koningsplein", vertelt Sander Ederveen van Stichting Roze Woensdag. "Maar dat is niet zo". De speciale dag voor LHBTIQ+'ers is langzaamaan uitgegroeid tot een fenomeen in Nijmegen.
     
  In 1983 wordt er nog een dieptepunt bereikt. Er zijn rellen bij toenmalig café 't Bakkertje. "Je kunt tijdens de Zomerfeesten beter een politie- paard zijn dan een Homo", valt er te lezen in een zwartboek dat in die tijd door COC Nederland en COC Nijmegen werd opgesteld.

"De politie greep pas in toen een politiepaard werd bekogeld met een bierblikje", zegt Helm de Laat. "Er werd zelfs een molotovcocktail naar binnen gegooid. Meerdere LHBTIQ+'ers raakten gewond, maar de daders werden slechts gesust door de politie".

Lees verder op de website van OmroepGelderland.nl:  "Hoe Roze Woensdag uitgroeide tot een fenomeen tijdens de Vierdaagse"
                                                          

                                         

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com / Facebook.com – RozeWoensdag.nl → OmroepGelderland.nl                                                 

woensdag 26 juni 2019

Engeland - Koningshuis | Prins William steunt zijn kinderen ook als ze Gay zijn

Engeland  –  Prins William zal zijn drie kinderen volledig steunen wanneer blijkt dat ze 'Homoseksueel' of 'Lesbisch' zijn. Maar hij zou zich in dat geval als ouder wel zorgen maken over de extra obstakels die dan op hun weg zouden komen.

"Hatelijke woorden, vervolging, dat alles, en de discriminatie die zou kunnen komen, dat zit me echt dwars", aldus William. Maar de samenleving als geheel zou moeten zorgen dat die discriminatie verdwijnt, zo voegde hij eraan toe ‼  "Ik wou dat we in een wereld leefden waar het echt normaal en cool is, maar vooral voor mijn familie en de positie waarin we ons bevinden, is dat iets waar ik bang voor ben".

Lees verder op de website van ShowNieuws.nl:  "Prins William steunt zijn kinderen ook als ze Gay zijn" ‼

Zie ook:
bronnen: ShowNieuws.nl / Twitter.com - Royalty Tweets → ShowNieuws.nl
                                        
                                                     

29 juni 2019 → Roze Zaterdag Venlo-Krefeld | Gevarieerd weekendprogramma

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld  →  Na een feestelijk Roze Jaar vol uiteenlopende Roze activiteiten is het komend weekend eindelijk tijd voor hét hoogtepunt: Roze Zaterdag 2019 → Venlo-Krefeld ‼ Met een programma dat begint op vrijdagmiddag en eindigt op zondag- ochtend vieren we de vrijheid, tolerantie en 'grenzeloze liefde' voor elkaar   Of je nou Homo, Hetero, Queer, Bi, Intersekse of Trans bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen: "Ik ook van jou" ‼

Inluiden Roze Zaterdag op vrijdag 28 juni
Op vrijdagmiddag 28 juni vanaf 14.00 uur wordt het 'Roze Zaterdag weekend' ingeluid met een senioren-matinee op de Markt voor het stadhuis. Onder het genot van een drankje op een van de terrassen kan het publiek genieten van optredens van Baccara, Beppie Kraft en Ben Verdellen. Het programma wordt gepresenteerd door de charmante D.Licious. In de avonduren zorgen de horeca-ondernemers op de markt voor 'Roze sfeer' met optredens van John de Bever, DJ Get-AJob, D.Licious & AdoraBell en FUGA.
                                                                   
        
                                                                     
Programma Roze Zaterdag op 29 juni
Roze Zaterdag begint traditiegetrouw met een geloofsviering   In een 'interreligieuze geloofsviering' in Domani zal vanuit Protestantse, Katholieke, Islamitische en Joodse hoek 'n bijdrage geleverd worden. Hierbij staat verbinding maken met elkaar en respect hebben voor de ander centraal. Om 12.30 uur gaat de 'Regenboogparade' van start. In een kleurrijke stoet trekt de parade door de stad waarbij de deelnemers laten zien wie ze zijn en uitdragen dat je jezelf mag zijn, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur of geloof. De parade eindigt op de Markt bij het stadhuis voor de officiële opening van Roze Zaterdag. Na de officiële opening door de burgemeesters van Venlo & Krefeld gaat op beide podia de programmering van start.

Op het podium staan onder andere Jonna Fraser, Maan, Romy Monteiro, Katrina Leskanich van Katrina & The Waves, Carolina Dijkhuizen en 2 Brothers on the 4th Floor. De toegang is helemaal gratis. Na afloop van het programma vinden in de binnenstad diverse afsluitende feestjes plaats, waaronder een afterparty in Grenswerk met Kittin and Kim Ann Foxman.

Lees verder op de website van Venlo.Nieuws.nl:  Roze Zaterdag Venlo–Krefeld | "Een gevarieerd weekendprogramma" ‼

Zie ook:

Extra:

bronnen: Venlo.Nieuws.nl / RozeZaterdag2019.eu – Persbericht → Gunda Ostermann / Facebook.com – Venlo.Nieuws.nl 
dinsdag 25 juni 2019

Oekraïne · Kiev - Mars voor Gelijkheid | Een vreedzame 'Gay Pride' in Oekraïne

Oekraïne - Kiev  –  In Kiev is de LGBT Pride Parade vreedzaam verlopen. 8.000 deelnemers betoogden voor erkenning van HoLeBi's & Transgenders. De mars werd beschermd door de politie.

De dag voor de mars werd de betoging nog bedreigd door "religieuze extremisten" - maar de nieuwe president van Oekraïne liet duidelijk blijken dat de 'Mars voor Gelijkheid' veilig moet kunnen verlopen. "De Grondwet garandeert gelijke rechten", zei president Volodymyr Zelensky.
                                                 
        
                                                                  
Judith Gough – 'Lesbienne' en ambassadeur voor het Verenigd Koninkrijk – woont met haar partner en kind in Kiev. Op Twitter dankte ze de politie voor de beveiliging van de Pride

Zie ook:
bronnen: BeOut.be / Twitter.com – Judith Gough
                                                           
                                               

België – Showbizzz | Tien jaar geleden stapte zangeres 'Yasmine' uit het leven

België  Yasmine    Vandaag – 25 juni 2019 – is het exact 10 jaar geleden dat zangeres Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens was, uit het leven stapte. Naar aanleiding daarvan zendt Eén vanavond de documentaire 'Dit was Yasmine' uit.

Tien jaar geleden verloren de Vlaamse showbizz en vele fans 'een grote madam'.  Om dit te herdenken was er op donderdag 20 juni al een herdenkingsconcert in het Antwerpse theater Elckerlyc. Het was een avond vol 'warmte en liefde' voor de zangeres, vatte Free Souffriau het concert samen, waarop tal van bevriende Vlaamse zangeres en zangeressen een hulde brachten aan Yasmine.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Het is vandaag 10 jaar geleden dat de Vlaamse zangeres 'Yasmine' uit het leven stapte " 
                                                                    
        
                                                                     
Zie ook:  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:  
•   België | "Zangeres & HoLeBi-icoon 'Yasmine' krijgt eigen straat in Antwerpen" 
•   België  Showbizz | Nieuwe single van 'Yasmine' acht jaar na haar overlijden ‼ 

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – Eén.be                                                                           

maandag 24 juni 2019

Taiwan - LGBTI+'s | Meer dan 1.000 echtparen sinds legalisatie Homohuwelijk

Taiwan heeft sinds het legaliseren van het 'Homohuwelijk' 1.173 paren van hetzelfde geslacht erbij   Taiwan is het eerste Aziatische land dat op 24 mei gelijke huwelijksrechten invoerde. 790 vrouwelijke en 383 mannelijke paren stapten in 't huwelijksbootje. Echter zijn er sindsdien alweer twee duo's gesneuveld …..

Lees verder op de website van OUT.tv:  Taiwan | "1.000+ echtparen sinds legalisatie Homohuwelijk"

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Taiwan - Taipei - LGBT+'s | "Taipei start inschrijvingen voor Homohuwelijken"

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                                           

Voordat Homofobie strafbaar wordt – tienduizenden bij Gay Pride in São Paulo

Brazilië  -  De Gay Pride Parade in het Braziliaanse São Paulo heeft tienduizenden bezoekers getrokken. De parade in São Paulo is één van de grootste en belangrijkste in de wereld.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro staat bekend om zijn anti-Homo standpunten. Veel mensen kwamen daarom naar de optocht om hun steun te betuigen aan de Homoseksuele gemeenschap in het land.

Eerder deze maand bepaalde het Hooggerechtshof in Brazilië dat Homofobie strafbaar wordt.  Jair Bolsonaro noemde die beslissing een "grote fout". Veel straten in São Paulo waren versierd voor de optocht. De icoontjes bij stoplichten waren veranderd in stelletjes van hetzelfde geslacht.
                                                                
        
                                                      
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Twitter.com – RTL·Nieuws.nl