dinsdag 19 februari 2013

Henk Krol doet aandelen GayKrant weg


50PLUS-politicus Henk Krol doet zijn aandelen in de GayKrant weg. Daarmee neemt hij afstand van het blad. Krol is de enige aandeel- houder en geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de GayKrant. Een zegsman van de GayKrant meldde dit maandag. Krol is oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van het blad.

Krol was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Zijn persoonlijk medewerker bij 50Plus bevestigt het bericht. Volgens hem wil Krol alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen, nu hij ook Tweede Kamerlid en fractievoorzitter is van de partij 50Plus.

Onlangs ontstond ophef over vermeende nevenfuncties van politicus Krol. Het AD schreef dat zijn partij kantoorruimte huurt bij een bedrijf van hem, maar Krol zei direct daarna al dat er niets onoorbaars gebeurde.

De stichting gaat de aandelen doorverkopen. Volgens een woordvoerder van de GayKrant krijgt Henk Krol overigens niets voor de aandelen. 'Hij doet de aandelen over aan de stichting.'

De GayKrant gaat twee soorten aandelen verkopen: aandelen die recht geven op dividend en inspraak (die kosten 5000 euro per aandeel), en aandelen die het werk van de Stichting Vrienden van de GayKrant en de GayKrant ondersteunen (die kosten 250 euro per aandeel). 'Door het uitgeven van de aandelen neemt eigenaar en oprichter Henk Krol afstand van de GayKrant. Bovendien kan de liquiditeitspositie van het bedrijf worden verbeterd.'

bronnen: Algemeen Dagblad / GayKrant.nl