zaterdag 9 november 2019

Melanie C & Sink The Pink - High Heels - Video | "Mel C viert een Drag-feestje"

Melanie C  →  Afgelopen zomer ging 'High Heels' in première op São Paulo Pride   Melanie C heeft met haar nieuwe single een 'Queer Anthem' willen maken, zo vertelde Melanie C in een interview met 'Attitude'

In de video zijn haar vrienden van Sink The Pink te zien – een collectief dansers en kunstenaars. Het ziet eruit als een heerlijk hedonistisch en fri- vool feestje.
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


Georgië | Rellen bij première van Georgische Homo·film 'And Then We Danced'

Georgië - And Then We Danced  →  In Georgië is de politie gisteravond slaags geraakt met betogers bij de première van een film over de Georgische Homogemeenschap   Honderden betogers probeerden in de hoofdstad Tbilisi te voorkomen dat 'And Then We Danced' vertoond zou worden.

Honderden demonstranten, waaronder "ultra-nationalisten", blokkeerden de weg buiten de bioscoop. Ze riepen leuzen en droegen kruizen en andere religieuze symbolen. Ook werden Regenboogvlaggen in brand gestoken   "De film is een belediging voor ons geloof, onze tradities en alles wat heilig is", zegt een van de betogers.
                                               
        
                                                      

Zie ook:
bronnen: NOS.nl / YouTube.com


        
                                                     

vrijdag 8 november 2019

Kaaimaneilanden | Homohuwelijk ongedaan gemaakt op de 'Kaaimaneilanden'De Kaaimaneilanden zijn een Brits Overzees Gebied in de Caraïben. Ze staan bekend als belastingparadijs.

Zie ook:  Homohuwelijk op de Kaaimaneilanden  /  Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden Homohuwelijk af ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Kaaimaneilanden – HoLeBi-koppels | "Homohuwelijk op de Kaaimaneilanden" ‼  

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                       

België - TV | "Drag Queen 'Lola McQueen' in liveshows Belgium's Got Talent" ‼

België  TV  Belgium's Got Talent  →  Met haar verbluffende auditie kreeg Lola McQueen een 'Golden Buzzer' en stroomde ze meteen door naar de liveshows. Vanavond is het zo ver: de Antwerpse 'Drag Queen' moet een plek in de finale zien te bemachtigen

Je kent Lola McQueen misschien als één van de gezichten van Antwerp Pride of uit de Cargo Club (vroeger: Red & Blue) waar ze vaak optreedt. Het grote publiek leert haar nu kennen via Belgium's Got Talent

Lees een interview met 'Lola McQueen' op de website van OUT.tv:  KLIK HIER ‼
                                                              
        
                                                            
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                    

donderdag 7 november 2019

Amsterdam · IHLIA · OBA Oosterdok | "Expositie over Transgender ouderen" ‼

Eveline van de Putte en Erik Alkema presenteren vanaf donderdag 07 november bij IHLIA een video-installatie met daarin een vijftal openhartige documentaire portretten van "Transgender ouderen". Hierin vertellen oudere Transgenders hun levensverhaal waarmee de problematiek waarmee Transgenders te maken krijgen, begrijpelijk en invoelbaar wordt gemaakt.

Eveline van de Putte & Erik Alkema    De oudere generatie is in de aandacht voor Transgenders tot nu toe enigszins onderbelicht gebleven. Ter- wijl juist deze groep – met hun persoonlijke geschiedenis van strijd en opgroeien in een wereld waar 't aan acceptatie en kennis ontbrak – zoveel te vertellen heeft. De expositie is getiteld: "Ik Mag Zijn Wie Er Is" ‼
                                                   
Datum:       07 november 2019 t/m 10 januari 2020
Locatie:      IHLIA LGBT Heritage    3de etage OBA Oosterdok
Opening:    Donderdag 07 november 2019    Vanaf 17.00 uur    Zie ook:  Facebook-event

Lees verder op de website van COC.nl:  "Expositie over Transgender ouderen" ‼

Zie ook:  
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                            

Dochter van President gaat tegen standpunt vader in | "Laat Homo's trouwen"

Tsjechië  Homohuwelijk  →  De Tsjechische president Miloš Zeman is zelf tegen 't Homohuwelijk, maar z'n dochter, Kateřina Zeman, denkt daar anders over. In een interview met de Tsjechische tabloid 'Blesk' komt ze op voor twee van haar vrienden die "met elkaar willen trouwen".

De twee vrienden van de presidentsdochter, Thomas en Rodrigo, vinden een geregistreerd partnerschap niet genoeg. Tegen 'Blesk' zeggen ze: "De tweede partner heeft geen rechten. Dit is zo als we een kind zouden adopteren, maar ook als er iets gebeurd vanwege mijn ziekte"   Thomas heeft de ziekte MS, wat hun wens om te trouwen nog sterker maakt.

Lees verder op de website van OUT.tv:  Dochter Tsjechische president gaat tegen standpunt vader in | "Laat Homo's trouwen" ‼
                                                                                            

                                       
Zie ook:
Dochter president Tsjechië pro Homohuwelijk  /  Tsjechen klaar voor Homohuwelijk   Tsjechië gaat Homohuwelijk legaliseren  [2018] 

bronnen: OUT.tv / Facebook.com  OUT.tv / Twitter.com  Czeslaw Walek


                                                                 

woensdag 6 november 2019

Bilthoven - Beroving - Geweld | 6 jonge daders beroven man (47) bij 'nepdate'

Bilthoven  →  Op vrijdagavond 16 augustus 2019 liep voor een man uit 'Soest' een afspraakje uit op een nachtmerrie. Hij zou, na con- tact via een dating-app, een jongen ontmoeten in 'Bilthoven'. Er bleken zés jonge mannen van plan hem met geweld te beroven.

Het 47-jarige slachtoffer ontmoette zijn 'date' rond 22.35 uur op de 'Kees Boekelaan'.  Aanvankelijk leek er niets aan de hand, totdat ze samen de Dwarsweg op liepen richting het bos.

Plotseling kwamen vijf jongens vanuit de bosjes op 't tweetal afgelopen. Vier van hen hadden bivakmutsen op en één had een honkbalknuppel vast. Ze omsingelden de Soestenaar en dwongen hem het bos in te lopen   Daar mishandelden ze hem en moest hij onder dwang zijn geld, zijn telefoon en zijn bankpas en pincode afgeven.

Lees verder op de website van OpsporingVerzocht.AvroTros.nl:  "Zes jonge daders beroven man (47) bij nepdate" ‼
                                              

                                       
Zie ook:

Gay Times | Rotterdam is een van de meest LHBTI+-vriendelijke wereldsteden

Rotterdam  LHTBI+-vriendelijke wereldstad  →  Het Engelse magazine 'Gay Times' onthulde vandaag welke wereldsteden het meest LHBTI+-vriendelijk zijn   Rotterdam scoorde - evenals Amsterdam - een 9,8 en is daarmee op een gedeelde tweede plaats beland.

Reykjavik scoorde een 10 en staat daarmee op de eerste plaats. De tweede en derde plaats zijn voor Nederland; zowel Rotterdam als Amsterdam behaalden een 9,8.  Canada scoorde ook uitstekend met drie steden en België staat met twee steden in de top 10.

Lees verder op de website van AD.nl:  "Rotterdam is een van de meest LHTB-vriendelijke wereldsteden" ‼  
                                             
                                         
Top 10 van LHBTI+-vriendelijke wereldsteden:
01.   Reykjavik  –  IJsland 
02.   Rotterdam  –  Nederland
03.   Amsterdam  –  Nederland
04.   Montreal  –  Canada
05.   Toronto  –  Canada
06.   Vancouver  –  Canada
07.   Oslo  –  Noorwegen
08.   Dublin  –  Ierland
09.   Brussel  –  België
10.   Gent  –  België
                                                               
                                             

Zie ook:
De meest LHBTI+-vriendelijke steden van de wereld ‼   Brussel en Gent 9e en 10e beste steden voor HoLeBi's en Transgenders 

bronnen: 
AD.nl  Algemeen Dagblad / GayTimes.co.uk / Twitter.com – GayTimes.co.uk / Facebook.com  GaySite.nl / Twitter.com - AD.nl  
                                                         
                                                               

dinsdag 5 november 2019

Frankrijk | Parijs krijgt een 'monument voor geëxecuteerde Homoseksuelen' ‼

Parijs krijgt een monument voor "veroordeelde en geëxecuteerde Homoseksuelen". Dat heeft loco·burgemeester Emmanuel Grégoire van Parijs gezegd tegen website Têtu.

Emmanuel Grégoire: "Het idee is om zo snel mogelijk een herdenkingsplaats te creëren voor mensen die zijn gedeporteerd en vermoord vanwege hun Homoseksualiteit".

Het monument komt waarschijnlijk aan de "Allée Marcel Proust" in het achtste arrondissement, vlakbij de Champs-Élysées. Nog voor het eind van het jaar moet er meer duidelijkheid komen over de plaats waar het monument komt.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Parijs krijgt monument voor geëxecuteerde Homoseksuelen" ‼

Zie ook:  Stad Parijs plant een Homo-monument 

bronnen: RozeGolf.net / Tetu.com / Facebook.com - RozeGolf.net                                                           

Splinter Chabot openhartig in gesprek met Ruud | "Ik wilde niet anders zijn" ‼


Radio  →  Ruud de Wild sprak een half uur lang met programmamaker en politiek expert 'Splinter Chabot' over het zijn van "de zoon van", politieke aspiraties, zijn grote dromen en waarom hij geen Homo wilde zijn.

Hij is één van de vier zonen van schrijver 'Bart Chabot', maar hij is inmiddels zelf steeds bekender aan het worden als tafelheer van 'De Wereld Draait Door' en hij werkt op de jongerenafdeling van de VVD.  

                                                      
'Splinter Chabot' valt op jongens. "Heb je moeite met je geaardheid" ?!, vraagt Ruud de Wild zich af. "Ja uiteraard in het begin heel veel moeite. Zoals op de middelbare school wist iedereen 't wel. Mijn ouders wisten het ook. Het is heel leuk als de buitenwereld het weet en er geen problemen mee heeft, wat heel erg fijn is overigens. bronnen: NPO·Radio2.nl / PodcastLuisteren.nl / Faceebook.com  NPO Radio 2                                                         

maandag 4 november 2019

Engeland | 'Sam Smith' brengt een cover uit van Donna Summer's 'I Feel Love'

Engeland    Sam Smith noemt zichzelf sinds maart non-binair en laat zich tegenwoordig 'them' noemen. Maar hoe vertaal je dat in 't Nederlands ?!  Afijn we houden maar gewoon op Sam. Sam Smith heeft een cover van "I Feel Love" opgenomen van 'Donna Summer', haar futuristische hit uit 1977. Die is nooit gedateerd gaan klinken en dat is misschien ook wel de reden dat Sam Smith heel dicht bij het origineel is gebleven. 
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                                             

Regering-Trump staat discriminatie LHBTI-ouders toe bij adoptie en pleegzorg

Amerika  →  "Adoptieorganisaties" mogen LHBT+-ouders weigeren op basis van religieuze gronden. Dat heeft het Amerikaanse mini- sterie van Volksgezondheid bekendgemaakt, precies aan het begin van de Nationale Adoptiemaand in het land. "Adoptieorganisaties" blijven subsidie ontvangen wanneer ze LHBT+'ers weigeren.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is 't nieuwe beleid in lijn met het voornemen van de regering van Donald Trump dat de overheid geen inbreuk moet maken op de religieuze vrijheid. Hiervoor zijn beschermingsmaatregelen geschrapt die de regering van Barack Obama juist had ingesteld om discriminatie tegen LHBT+'ers tegen te gaan.bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                                    

zondag 3 november 2019

Caraïben - LGBT+'s - ECADE | Rechtszaak om Homoseks uit strafwet te krijgen

Caraïben  →  De Eastern Caribbean Alliance for Diversity and Equality (ECADE) start in in vijf landen van de Caraïben rechtszaken om Homoseks te decriminaliseren. Het betreft BarbadosSaint Kitts en NevisAntigua en BarbudaGrenada en Saint Lucia.

ECADE brengt de dagvaardingen nog dit jaar binnen bij de respectievelijke gerechten. 

De alliantie gaat telkens bepleiten dat de strafbaarheid van Sodomie en Homoseks ongrondwettelijk is. 


bronnen: BeOut.be / Facebook.com – Erasing 76 Crimes                                                     

THE 004 | "Deze onbekende Rotterdamse popgroep is populair in 20 landen" ‼

Rotterdam  →  Deze week is de nieuwe videoclip van The 004 verschenen. In de clip van de Rotterdamse popgroep is te zien dat fans uit verschillende landen playbacken op het nummer 'Thank You'

In het nummer komen maar liefst 20 landen voorbij, waaronder Australië, Amerika, Indonesië en de Canarische Eilanden   Om in de clip te komen, moesten fans zichzelf filmen terwijl ze meezongen, playbackten of dansten op het nummer. Dit heeft geresulteerd in een creatieve, bijzondere clip. 

Ondanks de populariteit in het buitenland, is het op eigen bodem rustig voor The 004.  Vriendschap en plezier zijn bij de popgroep belangrijker dan het halen van de top. 
                                                    
                                             
                                        
De naar eigen zeggen uit de hand gelopen hobby begon voor 'Mike', 'Kelly' en 'Janet' in 2005. De bandleden groeiden sinds de middelbare school samen op en maakten op jonge leeftijd al muziek met elkaar. In 2017 dook The 004 de studio in om te werken aan de debuut-EP "Memories". De openingstrack werd uitgebracht als benefietsingle voor het Daniel Den Hoed Fonds. De tweede EP "Personal" verscheen eerder dit jaar.

Zie ook:
Music → Beatport | "The 004 - Thank You"  Spotify | "The 004 - Thank You"  /  Apple Music | "The 004 - Thank You"   
Poptastic Confessions | "The 004 - Thank You"  /  Amazon | "The 004 - Thank You"  /  Google | "The 004 - Thank You"

Eerder gelaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   The 004 – Personal | Het nieuwe album 'Personal' van The 004 is nu verkrijgbaar  
•   Het Daniel Den Hoed Fonds & The 004 zamelen geld in voor kankeronderzoeken ‼
•   The 004 → '90s Pop Sound | "Dinsdag verschijnt de EP 'Memories' van The 004" ‼

bronnen: StayInTouchMedia.nl → Persbericht – Mike van Doorn / Facebook.com – The 004 / YouTube.com