zaterdag 16 januari 2016

Duitsland – 'Clash' | "Boze immigranten proberen Transseksuelen te stenigen"

Duitsland – Dortmund  →  Een clash van totaal verschillende waarden ?!  Dit is het ... ‼

Wie wil zien hoe 't Westen en veel immigranten die naar het Westen komen in twee totaal verschillende werelden leven – in ieder geval wat be- treft normen en waarden – had gisteren naar Dortmund moeten gaan ‼  In deze Duitse stad spraken enkele jonge immigranten-jongens een stel vrouwen aan dat over straat liep. Toen ze er echter achterkwamen dat Yasmin en Elisa geen 'echte' vrouwen waren, maar transseksuelen waren ze niet alleen beledigd maar ook kwaad.

De jongens deden vervolgens een poging om de beide Duitsers ter plekke te stenigen. Hun poging tot doodslag is uiteindelijk mislukt, aange- zien er toevalig een politieauto voorbijreed. Op het nippertje konden de twee gered worden. De doodsbange slachtoffers doen hun verhaal, maar vanwege wat hen overkomen is durven ze niet herkenbaar in beeld. Ze zijn veel te getraumatiseerd.

De twee – die vroeger als Jamal en Gordon door het leven gingen – zijn niet alleen bang (ze lieten een beveiligingscamera bij hun deur installe- ren), maar ze zijn ook laaiend:

"Het is barbaars wat ze gedaan hebben. Het zijn barbaren ‼  Sorry, dit heb ik nog nooit gehoord, maar dit is wél wat ik beleefd heb. In 2016, dat men dan in Duitsland gaat stenigen ... dat is écht het toppunt".

Los van wat je zelf van transseksuelen vindt: je laat ze verder gewoon met rust. Ze stenigen, omdat ze hun leven leiden op een manier die jij niet blieft, is gewoonweg bizar, absurd en monsterlijk.

Of het overigens vluchtelingen waren, is niet bekend. Maar de Duitse media heeft het wel over Arabisch sprekende Noord-Afrikanen. Tel uit je winst … ‼

Zie ook:  Jongeren proberen Transgenders te stenigen in Dortmund  /  Transgender vrouwen gestenigd in Duitsland

bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Sat1·NRW.de / YouTube.com                                     

Homo-priester 'Krzysztof Charamsa' tegen zijn collega's | "Kom Uit De Kast" ‼


Vaticaan – LGBT-vriendelijk ?!?!  →  Priester Krzysztof Charamsa vertelde vorig jaar aan een Italiaanse krant dat hij homoseksueel is. Het kostte hem zijn baan in het Vaticaan en zijn huis. Toch raadt hij homoseksuele priesters aan om open te zijn.

"Ik wil de kerk en de gemeenschap laten zien wie ik ben: een homoseksuele priester die gelukkig is en trots op zijn identiteit", zei Charamsa in oktober 2015 tijdens een interview met de Corriere della Serra. Zijn poging om een lans te breken voor homoseksuele gelovigen werd niet ge- waardeerd door het Vaticaan. Charamsa werd per direct ontslagen en raakte daarmee zijn baan, inkomen en pensioen in één klap kwijt.

Toch pleit hij nog steeds voor meer openheid in de kerk. "Als homoseksuele priesters blijven zwijgen, zijn ze er verantwoordelijk voor dat de rooms-katholieke kerk een homofoob instituut blijft", vertelt hij aan Trouw. Daarom ziet hij het als de plicht van priesters naar de kerk toe om uit de kast te komen. "Of ze nou af en toe een affaire hebben, of een vaste vriend. Dit geldt overigens ook voor heteroseksuele priesters die een relatie met een vrouw hebben".

Tolerante houding = marketingtruc
De houding van paus Franciscus jegens homo's maakt Charamsa 'verdrietig'. De paus heeft zich eerder uit uitgesproken tegen het veroordelen 
van homoseksuele priesters en pleitte voor het omarmen van homoseksuelen.

Maar Charamsa heeft de indruk dat de woorden van de paus meer een kwestie zijn van marketing dan van acceptatie. "In zijn net verschenen boek zegt hij dat je homo's 'tactvol' moet bejegenen. Alsof wij verstandelijk gehandicapt zijn. Ik denk dat hij een verouderd beeld van homosek- suelen heeft. Hij praat er nog over zoals zijn moeder en oma dat deden".

Zie ook:  
               
bronnen: PowNed.tv / YouTube.com


        
                                     

Amerika | "Oscar-nominaties voor Carol, Danish Girl, Lady Gaga & Sam Smith"

 De film The Revenant is maar liefst twaalf keer genomineerd voor een Oscar. Andere grote kanshebber voor een gouden beeldje is Mad Max: Fury Road met tien nominaties. Performers Lady Gaga, Sam Smith, Anthony Hegarty en de films "Carol" en "The Danish Girl" zorgen voor het LGBT-tintje in de volledig blanke lijst van genomineerden.
                         
                                
                         
Lady Gaga kreeg als co-auteur samen met Diane Warren een nominatie in de categorie 'beste originele song' voor Til It Happens to You die in de documentaire The Hunting Ground zit. De documentaire gaat over verkrachtingen op Amerikaanse campussen. Antony Hegarty, zanger bij Antony and the Johnsons, kan mogelijk de geschiedenis in gaan als de eerste transgender die in deze categorie een Oscar wint met Manta Ray uit de documentaire Racing Extinction. In dezelfde categorie vinden we ook de openlijk homoseksuele zanger Sam Smith terug met de titel- track Writing's on the Wall uit de nieuwste James Bond-film Spectre.

Op filmgebied zijn er ook verschillende nominaties voor de films The Danish Girl en Carol. Hoofdrolspeler Eddie Redmayne werd genomineerd in de categorie "beste acteur" voor zijn rol als trans-artieste Lily Elbe. Andere nominaties voor de film zijn voor Alicia Vikander in de categorie "beste vrouwelijke bijrol" en ook technische nominaties voor "beste kostuum-ontwerp" en "beste productie ontwerp".

Ook Carol, die 17 december 2015 in Nederland en vanaf deze week in België in de bioscoop te zien is, heeft zes nominaties op zak. Zo is Cate Blanchett genomineerd in de categorie "Beste vrouwelijke hoofdrolspeelster" en Rooney Mara voor "Beste vrouwelijke bijrol". Andere nomina- ties voor Carol zijn "beste geadapteerde scenario","beste originele muziek", "beste kostuumontwerp" en "beste cinematografie".

"The Revenant", "Mad Max", "Spotlight", "The Martian", "Brooklyn", "Room", "The Big Short" en "Bridge of Spies", zijn allen genomineerd in de categorie "beste film".

Op 28 februari 2016 worden de Oscars voor de 88ste keer uitgereikt.


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                   

vrijdag 15 januari 2016

Groot-Brittannië · Tom · Showbizz | "Naakte Tom Daley doucht in koffiebonen"

Vorige week deelde schoonspringer en snoepje Tom Daley al één van zijn fitnessgeheimen en ook deze keer wordt ons niets onthou- den. In deze video deelt hij één van zijn grote liefdes – en gaat er zelfs mee in bad …

Bekijk de video hieronder voor je benodigde dosis cafeïne. Als je hier niet wakker van wordt …

Zie ook:  Tom Daley: "Once you go black"  /  Tom Daley – Twitter  /  Tom Daley – Facebook  /  Tom Daley – Instagram 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                               

LGBT Asylum Support | "Karin Bloemen zet zich in voor de LHBT-asielzoekers"

Karin Bloemen is donderdag beschermvrouwe van LGBT Asylum Support geworden. Dat maakte de stichting, die opkomt voor LHBT-asielzoekers, donderdag bekend op haar website.

Karin Bloemen werd ruim een maand geleden door de bezoekers van Gay.nl uitgeroepen tot homomoeder en "dat ben je niet alleen voor de Nederlandse LHTB'ers maar ook voor de vluchtelingen die hier een veilige plek zoeken", aldus de cabaretière. Bij haar benoeming tot homomoe- der beloofde Bloemen de titel waardig te dragen. "Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo's zijn met vragen of problemen, die last hebben van pesterijen, dan help ik ze met liefde".

LGBT Asylum Support wil dit jaar verschillende publieksevenementen organiseren die de vaak benarde situatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders onder asielzoekers onder de aandacht moeten brengen. De stichting is "geweldig blij en trots" met de steun van Bloemen.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – Gay.nl                                       

OUTtv – Gay What ?! | "OUTtv brengt eerste Nederlandse Gay talkshow op TV"

Televisie – Kijk·Tip  →  TV-zender OUTtv start vanaf aanstaande zondag 17 januari volgens eigen met "de eerste gay talkshow ooit op de Nederlandse televisie":  Gay What ?!

Maak kennis met Dimitri Vantomme, Martijn Tulp en Alfredo van der Veen, 't trio dat elke zondagavond om 22.45 uur te zien is op OUTtv.

In de talkshow praten de mannen iedere week over de nieuwste gadgets, de lekkerste mannen en de beste – of slechtste – muziek. Ze zullen zich niet inhouden om hun harde mening te geven. Niets of niemand ontkomt aan hun felle commentaar.
                         

                                   
Gay&Night
Martijn Tulp is als hoofdredacteur van het homoblad Gay&Night op de hoogte van alles wat in de gay scene gebeurt en ook bekende artiesten hebben geen geheimen voor hem.

Vlogger en visagist Alfredo van der Veen, tevens bekend als BFF van Laura Ponticorvo, heeft oog voor schoonheid en neemt zeker geen blad voor de mond.

Om te zorgen dat de twee mannen niet teveel door elkaar heen zullen kakelen, leidt de Vlaamse Dimitri Vantomme de show. Heel Vlaanderen zal hem kennen als Zanger, DJ en Presentator van JIM.


bronnen: FonkOnline.nl / OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com
                        

Ze zijn van alles op de hoogte, vlijmscherp en soms een beetje vals. Het zijn de mannen van GAY WHAT?!, de nieuwe hysterische talkshow van OUTtv. Vanaf zondag 17 januari elke week om 22.30 uur te zien op OUTtv!
Geplaatst door OUTtv op woensdag 6 januari 2016

                                 

donderdag 14 januari 2016

James Corden - Showbizz - Carpool Karaoke | "Lekker meeblèren met Adele" ‼

UK  →  James Corden van The Late Late Show heeft een bijzonder leuk item in zijn programma: Carpool Karaoke. Hij rijdt rond met een zanger(es) en samen gaan ze uit hun dak. Adele is fantastisch.

Presentator James Corden weet Adele op heerlijke wijze uit haar tent te lokken. Ze zingt haar eigen hits Hello, Rolling in the Deep, All I Ask & Someone Like You. Corden houdt zich ook niet in: Adele bewondert z'n prachtige tweede stem.

Terloops ontlokt hij haar uitspraken over toekomstige albums. Die zullen geen nummer meer krijgen dat refereert aan de leeftijd van Adele. En wist je dat de drums in Hello door Adele zelf bespeeld zijn ?!

Tussen haar eigen hits door zingen de twee ook nog Wannabe van de Spice Girls en doet Adele de beroemde Monster-rap van Nicki Minaj.

Het duurt bijna een kwartier, maar het is elke seconde van het kijken waard.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                     

Italië - Fulvia Pellegrino | "Transgender spendeert 69.000 euro aan operaties"

Italië  →  De 56-jarige Italiaanse Fulvia Pellegrino wist al 40 jaar dat hij een zij wilde worden. Inmiddels heeft Fulvia zo'n 69.000 euro uitgegeven om de 'perfecte vrouw' te worden. Ook is Fulvia Pellegrino nog steeds samen met haar vrouw Marisa.

In een klein dorpje in Italië genaamd Peveragno, woont een typische verschijning. Het is de transgender 'Fulvia Pellegrino' die inmiddels al heel wat operaties achter rug heeft om op haar icoon, de Amerikaanse transgender pornoster Allanah Starr te lijken.

Garage
Toen Fulvio 15 was, wist hij eigenlijk al dat ze Fulvia wilde worden. Maar ze was bang om ervoor uit te komen, haar familie was zwaar gelovig en ze was bang voor de reacties. In plaats daarvan besloot ze zich te richten op alles wat mannelijk was: pistolen, machogedrag en peperdure auto's. Zelfs toen ze 32 jaar geleden haar vrouw Marisa tegenkwam, hield ze haar geheim voor zichzelf. Vlak nadat de twee getrouwd waren, bezocht Fulvio steeds vaker gayclubs en trok ze vrouwenkleding aan in de garage. "Ik voelde me gevangen in mijn lichaam. Ik verstopte me in de garage, deed make-up op en kleedde me als een vrouw. Ik heb dat gedeelte van mezelf nooit durven laten zien omdat ik me ervoor schaam- de", vertelt Fulvia aan Barcroft TV.

Nog steeds 'samen'
Maar zo'n zestien jaar geleden besloot Fulvia het roer drastisch om te gooien. Ze kon niet langer geheim houden waar ze diep van binnen mee worstelde. Ze speelde open kaart en vertelde het verhaal in 2000 aan haar vrouw. Inmiddels wonen de twee nog steeds samen en zien ze el- kaar als zussen. Ze zijn geen man en vrouw meer. In 2005 begon Fulvia aan haar lang gedroomde transformatie tot vrouw. 

Perfect is geen perfectie
Inmiddels is Fulvia 150 wang- en lipfillers, een neuscorrectie, vier borstvergrotingen, twee liposuctiebehandelingen en een bilvergroting rijker. Nou ja rijker, het heeft haar zo'n 69.000 euro gekost. Maar ze is nog lang niet klaar met haar transformatie. Zo heeft ze haar zaakje nog en voelt ze zich alles behalve af. "Ik ben niet blij met mijn 'perfecte lijf', want het is niet perfect. Perfectie is iets heel anders", vertelt ze het TV-programma.

bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com


        
                                                                           

Cop grabs his boner | "Politie·agent krijgt 'grote' verrassing tijdens fouilleren"

De agent in het onderstaande filmpje is druk met het fouilleren van een verdachte als hij plotseling door heeft waar hij nu eigenlijk al een tijdje aan aan het voelen is.

Het korte filmpje is al meer dan 6½ miljoen keer bekeken. Let vooral even op de blik van de agent als hij door heeft dat het geen wapen is dat hij voelt maar de penis van de verdachte.

bronnen: GayOkay.nl / Imgur.com
                         
View post on imgur.com


woensdag 13 januari 2016

Israël – Borderlife | "Joden en Arabieren zoenen als protest tegen boekenban"

Israël  →  In Israël werd onlangs een boek uit het schoolprogramma verbannen omdat het zou gaan over een affaire tussen een Jood en een Arabier. Het betreft het boek Borderlife van auteur Dorit Rabinyan. Zes koppels, waarvan elk koppel bestaat uit een Jood en een Arabier, besloten 'de verboden daad' te verrichten: voor de camera zoenen ze elkaar.

De vijandigheid tussen Joden en Arabieren gaat duizenden jaren terug en heeft te maken met religie. Door elkaar te zoenen maken de stellen in de video, homo en hetero, duidelijk dat het maar eens afgelopen moest zijn met alle haat.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com                         

Rusland – LGBT's | "Nieuwe Russische wet gaat Uit de Kast komen verbieden"

Rusland  →  Dat je als homoseksueel een lastig leven hebt in Rusland is bekend, binnenkort gaan ze in Rusland nog een stapje verder.

Het lagerhuis in Rusland beslist volgende week over een nieuwe wet die het uit de kast komen en affectie tonen van twee mannen of vrouwen in het openbaar gaat verbieden.

Als je toch uit de kast durft te komen dan staat daar een gevangenisstraf op van 15 dagen. En op het publiekelijk genegenheid tonen staat een boete van ongeveer 60 euro. Volgende de bedenkers van de nieuwe wet is dit nodig omdat homo's ziek en walgelijk zijn.

Rusland kent al veel anti-homo wetten:
•  Je mag niet opkomen voor gelijke rechten voor homo's   
•  Praten over homoseksualiteit waar minderjarigen bij zijn is strafbaar
•  Homo's mogen niet met kinderen werken
•  Festivals, bijeenkomsten en manifestaties voor homoseksuelen zijn verboden
•  Homo's mogen geen kinderen adopteren
•  Homo's mogen niet trouwen
•  Hetero's worden gestraft als ze opkomen voor de rechten van homoseksuelen

Zie ook:  

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                         

Nijmegen | "LHBT–vluchtelingen gepest en bedreigd in opvang Heumensoord"

Nijmegen    Heumensoord  →  Opnieuw worden roze vluchtelingen gepest en bedreigd in een Nederlands opvangcentrum, dit keer in vluchtelingencentrum Heumensoord bij Nijmegen. Bedden van homoseksuele asielzoekers zouden met opzet nat zijn gemaakt en be- smeurd met etensresten en uitwerpselen, kleren zijn gestolen en zelfs in brand gestoken. 4 slachtoffers werden zo ernstig bedreigd dat ze uit het kamp zijn weggevlucht.

Er zouden twaalf asielzoekers in Heumensoord zitten van wie bekend is dat ze homoseksueel zijn. Ze durven niet in de gemeenschappelijke ruimte te slapen. Volgens het COC is een van hen tijdelijk ergens anders ondergebracht, terwijl een tweede een week lang in het bos zou heb- ben geslapen.
                            
                                     
De gemeentelijke adviescommissie pleit voor safehouses, maar dat ziet de Nijmeegse wethouder Bert Frings niet zitten, want dan "beloon je de pester", vindt hij. "Wie bepaalt wie daar in mag" ?!, vraagt hij zich af. Hij hoopt dat de slachtoffers aangifte (durven) doen, zodat pesters aan- gepakt kunnen worden. 

COC Leiden luidde dit weekend de noodklok over tien roze asielzoekers die geen leven hebben in een noodopvang in Alphen aan den Rijn. In Amsterdam verblijven een aantal LGBT-vluchtelingen inmiddels wèl in safehouses.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com / RTL·XL.nl – EditieNL
        
                            

                             

Homo-asielzoekers vogelvrij

Homo's die naar Nederland vluchten en in asielzoekerscentra terecht komen worden daar door medebewoners weggepest en gedis- crimineerd. Een duidelijke oplossing voor dit probleem is nog niet gevonden.

bron: ZoomIN.tv / YouTube.com                             

dinsdag 12 januari 2016

Zondag 10 januari 2016 – In 25 landen uit de broek | "No Pants Subway Ride"


Ga zonder broek in de metro zitten, gewoon omdat het kan. Dat is waar de No Pants Subway Ride in feite om draait. Het levert fraaie plaatjes op.

Afgelopen zondag was het weer zover. Meer dan tienduizend mensen in zestig steden in 25 landen trokken hun broek uit en deelden de foto's daarvan online. Alleen al in New York deden vierduizend mensen mee.

Het begon allemaal vijftien jaar geleden, toen zeven mannen voor de grap zonder broek in de metro gingen zitten en net deden of ze elkaar niet kenden. Als iemand vroeg waarom ze geen broek aanhadden luidde het antwoord: "Oh, vergeten".

Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijd evenement. Meer informatie vind je op de website van de organisatie erachter, Improv Every- where 

Zie ook:  Mooie mannen met boxershort in de metro  /  No Pants Subway Ride | "Ga zonder broek in de metro zitten"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                             

VS – Showbizz | Desperate Housewives acteur Charlie Carver komt Uit de Kast


Amerika – Showbizz  →  Acteur Charlie Carver (links op onderstaande foto), die samen met zijn tweelingbroer Max Carver (rechts) schit- terde in de populaire TV-series Desperate Housewives en Teenwolf, is uit de kast gekomen.
           
                     
De 27-jarige acteur kwam via Instagram uit de kast. Dit deed hij verspreid over 5 verschillende berichtjes.

"Als jonge jongen wist ik dat ik acteur wilde worden, ik wist dat ik heel veel wilde worden. Ik dacht dat ik een schilder, voetballer of stegosaurus wilde worden …. maar ik bleef hangen in het acteren ‼  Het was rond die leeftijd dat ik er ook achter kwam "dat ik anders was", anders dan mijn leeftijdsgenootjes", aldus Carver in één van zijn 5 berichten op Instagram die hij allemaal posten met dezelfde begeleidende foto met de tekst: "Be who you wanted to be when you were younger".

Zie ook: 
Acteur 'Charlie Carver' komt Uit de Kast. Op Instagram schrijft hij waarom dat nodig is.     
Teenwolf-ster 'Charlie Carver' komt Uit de Kast  /  Tweede Teenwolf-acteur Uit de Kast

bronnen: GayOkay.nl / Instagram.com

                      
Pt 2: For anyone who can identify with that experience (and I think we all can to some degree; saying something from a place of integrity, owning and declaring oneself), the immediate and comingling sense of relief and dread might sound familiar to you. For me, and my family, it was a precious conversation, one where I felt that I’d begun to claim myself, my life, and what felt like the beginning of a very-adult-notion of my own Authenticity. For that, and for them, I am forever grateful. *Note “Coming Out” is different for everyone. You can always Come Out to yourself. Coming Out as Gay/Bi/Trans/Non-Binary/Yourself or What-Have-You is at first a personal and private experience. If you’re ready and feel safe, then think about sharing this part of yourself with others. I recognize that I was born with an immense amount of privilege, growing up in a family where my orientation was celebrated and SAFE. If you feel like you want to Come Out, make sure first and foremost that you have a support system and will be safe. I would never encourage anyone to Come Out only to find themselves in harm’s way – a disproportionate number of Homeless American (and Global) Youth are members of the LGBTQ community who were kicked out of their families and homes out of hate and prejudice. It is a major issue in-and-of itself, and a situation not worth putting oneself at risk for. The more I adjusted to living outwardly in this truth, the better I felt. But my relationship to my sexuality soon became more complicated. The acting thing HAD stuck, and at nineteen I started working in Hollywood. It was a dream come true, one I had been striving for since boyhood. But coupled with the overwhelming sense of excitement was an equally overwhelming feeling of dread- I would “have to” bisect myself into two halves, a public and private persona, the former vigilantly monitored, censored, and sterilized of anything that could reveal how I self-identified in the latter. I had my reasons, some sound and some nonsensical. I do believe in a distinction between one’s professional life and their private one...
Een foto die is geplaatst door Charlie Carver (@charliecarver) op
                              

(NL) 14 - (BE) 20 januari in de Bioscoop | Muze wordt Mens: "The Danish Girl"

Eindelijk is het zover ‼  Op 14 januari 2016 in Nederland en 20 januari 2016 in België verschijnt de langverwachte film over het leven van transseksueel kunstschilder Lili Elbe met Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw en Matthias Schoenaerts in de Neder- landse en Belgische filmzalen. The Danish Girl is een prachtige en betekenisvolle film, ondanks de felle kritiek die er op het verhaal komt.

Lili Elbe, in het Deense stadje Vejle geboren als Einar Wegener, is een van de eerste personen ter wereld waarvan geweten is dat zij een chirurgische geslachtsoperatie onderging. Einar leerde op school schilderes Gerda Wegener kennen. Ze trouwden op jonge leeftijd.

Einar werd op dat moment als een toonaangevend landschapschilder beschouwd. Hij gebruikte zijn succes om zijn vrouw in haar artistieke am- bities te steunen. Zo poseerde hij als vrouw voor Gerda bij de afwezigheid van vrouwelijke modellen. Hij droeg op dat moment kousen, hoge hakken en jurken. Op vraag van zijn vrouw, zodat ze ook een idee had van hoe de plooien in de kleding vielen. Einar voelde zich opmerkelijk comfortabel in die vrouwelijke rol. Zo ontstond de persona 'Lili'.

Argusogen op film gericht
De filmtitel The Danish Girl verwijst naar de succesvolle roman van Amerikaans auteur David Ebershoff over het koppel Einar/Lili en Gerda. Ebershoff baseerde zijn roman op het dagboek van Lili, maar gunde zichzelf daarbij de nodige interpretatievrijheid.

Oscarwinnaar Eddie Redmayne neemt de rol van zowel Einar als Lili op zich. De Zweedse actrice Alicia Vikander geeft gestalte aan Gerda.
De regie is in handen van Oscarwinnaar Tom Hooper ('The King's Speech' en Les Misérables'). The Danish Girl is daardoor qua talent een pres- tigeproductie met Oscarambities en wellicht de belangrijkste film in jaren over een transseksueel personage. Er wordt dan ook met argusogen gekeken naar hoe Lili wordt neergezet, niet alleen door filmcritici, maar ook door de transgendergemeenschap.

Redmayne overtuigt
De film kreeg in de VS grotendeels positieve recensies, maar er was ook scherpe kritiek. Zo was er ongenoegen bij enkele transgenderactivis- ten dat de hoofdrol niet aan een transgender actrice werd gegeven. Alleen transgenders zelf zouden een dieper begrip van de transgenderge- meenschap hebben. Ik begrijp de gevoeligheid, maar anderzijds getuigt het van emancipatie dat cisgender mannen bereid zijn de inleving in een transvrouw ten volle te doen. Eddie Redmayne komt dan ook beslagen ten ijs. Hij liet zich voor de voorbereiding op zijn rol bijstaan door trans- gender regisseuse Lana Wachowski.

Redmayne weet Lili fantastisch te incarneren met zijn amandelvormige ogen en kwetsbare uitstraling. Een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofd-
rol heeft zijn waarde bij het kandideren voor een veeleisende rol. Redmayne overtuigt als zoekende persoon die geen vrede meer heeft met
de hem toegewezen genderrol. Een tweede Oscarnominatie op rij is zeker niet uitgesloten. Wat mij vooral fascineert is in welke categorie de Academy of Motion Picture Arts and Science hem zou nomineren. Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Beste Mannelijke Hoofrol of beide ?!  Durft de gerenommeerde filmorganisatie die categoriale muren eindelijk te slopen ?!

Een andere kritiek luidde dat The Danish Girl voorbij gaat aan het feit dat Lili Elbe vermoedelijk interseksueel was. Een eerder feitelijke dis- cussie. De interseksualiteit van Lili staat immers nog steeds ter discussie, en ik vermoed dat het ook zo zal blijven aangezien belangrijke persoonlijke documenten van Lili Elbe die hierin uitsluitsel konden geven, en die bewaard werden in het Institut für Sexualwissenschaft, in de jaren dertig door de nazi's werden vernietigd. Kritiek ten spijt: een film kan geen zichtbaarheid geven aan alle minder zichtbare groepen in de samenleving. Die sleutelfilm voor interseksuelen ligt nog in het verschiet, daarvan ben ik overtuigd.

Onvoorwaardelijke liefde
De belangrijkste kritiek is echter dat de film een gemiste kans zou zijn om van een transseksueel persoon in een mainstream film een volwaar- dig hoofdpersonage te maken. Enkele critici storen zich eraan dat Alicia Vikander een volgens hen te grote rol krijgt bedeeld. Daarbij gaan die critici echter voorbij aan de essentie van de film ‼

'The Danish Girl' gaat niet in de eerste plaats over de transitie van Lili, maar wel over de onvoorwaardelijke liefde tussen Einar/Lili en Gerda. In de film toont Gerda opmerkelijk veel begrip voor Lili's genderdysfore gevoelens, ook al knagen die aan hun relatie. Gerda houdt immers van Einar en ziet er tegenop afscheid van hem te nemen. Ze mist hem. Op dat moment maakt Lili haar pijnlijk duidelijk dat Einar dood is en niet meer terugkomt. Het rouwproces dat de partners van transgenders doorlopen, de onrust over de vraag of er nog ruimte is voor intimiteit na de transitie, of de transitie niet het eindpunt de relatie betekent, worden zeer menselijk en overtuigend overgebracht. Dat maakt van 'The Danish Girl' zo'n betekenisvolle film ‼  Als je echt van iemand houdt, moet je bereid zijn om van die persoon afscheid te kunnen nemen. Zal Gerda daarin slagen ?!  Het antwoord ligt besloten in een prachtige scène op de heuvels langs de kust waarin Gerda Lili's geliefde sjaal in de wind dreigt te verliezen.

Het is fictie, dwaas ‼
Verwacht je niet aan een nauwgezet portret van Lili's leven. Het uitgangspunt van The Danish Girl is een roman, geen biografie. We hebben hier te maken met fictie. Vreemd dat zoveel recensenten het daar zo moeilijk mee hebben. Er bevinden zich heel wat 'onnauwkeurigheden' in de film. Het is inderdaad dwaas dat de marketingjongens de film trachten te verkopen als een 'true story', maar ik luister al lang niet meer naar hen. Een film mag voor zichzelf spreken.

Een bekend erotisch portret van Lili dat nergens in de film wordt vermeld, Gerda die aanwezig is op cruciale momenten waarop ze in realiteit niet aanwezig was … ‼  Eigenlijk kan ik er mij niet druk in maken. Goede cinema draait voor mij vooral om fictie en emotie, niet om waarheids- getrouwheid.

Belgisch cachet
Zo zijn er verscheidene scènes in Brussel gefilmd, wat Parijs moet voorstellen. Maakt dat de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, 't Warandepark, het Hortamuseum en café Le Falstaff minder mooi ?!  Uiteraard niet ‼  De beeldtaal is weelderig. De locaties, de kostuums, de rekwisieten, de composities, de belichting  Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het oog voor betekenisvolle details misstaat niet in een film over kunstenaars.

Matthias Schoenaerts speelt in 'The Danish Girl' een oude vriend van Einar speelt en begint een niet zo evidente driehoeksrelatie met Lili en Gerda. Het geeft de film een nog Belgischer cachet. Vergis je dan ook niet: The Danish Girl is een Amerikaans-Brits-Belgische film in samen- werking met Taxshelter.be.

Bovenal een mens
'The Danish Girl' slaagt er bovenal in om Lili Elbe als mens van vlees en bloed neer te zetten. Ze is geen martelaar, maar iemand die met de moed der wanhoop een ingrijpende beslissing neemt. Een stap die haar het leven kan kosten, maar haar ook het perspectief biedt om met zichzelf te kunnen leven. Ze is evenmin een god, een scheppend figuur waar iedereen zich naar dient te richten. Lili is charmant en creatief, maar heeft ook kleine kantjes. Ze is een tikkeltje zelfzuchtig en niet geheel trouw aan haar partner. Daarvoor zijn de stuntelige charmes van Ben Whishaw in de charmante bijrol van Hendrik te verpletterend. Lili, de muze van schilderes Gerda, wordt opnieuw een mens. Bovenal een mens ‼

Zo ga je echt in de personages geloven. Die menselijkheid maakt dat de film je beetgrijpt van de eerste lach tot de laatste snik. Zonder emotie, geen goede cinema. Ik kon me inleven in de risico's die de dokter die Lili behandelde nam, de opwinding en de faalangst van Einar die voor het eerst als vrouw uitgaat, de ontreddering van Gerda wanneer ze haar man onverwacht in vrouwenkleding aantreft, en de fascinatie en het oever- loze verlangen van Hendrik die aanvankelijk maar geen hoogte krijgt van dat mysterieuze meisje Lili. 'The Danish Girl' treft recht in het hart, en beweegt zelfs een koele kikker als mij tot tranen. Een zeldzame filmervaring. Een om te koesteren ‼

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                     

maandag 11 januari 2016

VS - Showbizz – Golden Globes | Lady Gaga & Sam Smith winnen Golden Globe

Voor haar rol in American Horror Story heeft Lady Gaga gisteren een Golden Globe gewonnen. Sam Smith viel in de prijzen voor zijn 007-lied Writing's On The Wall.

Ricky Gervais praatte de ceremonie voor de vierde keer aan elkaar. Hij maakte zijn gebruikelijke harde grappen. Die gingen deze keer over onder anderen Caitlyn Jenner, Matt Damon en Ben Affleck. Hieronder zijn openingsspeech.
                                  

                        
Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                 

Engeland - Tindr & Grindr misdaad | Grindr-misdaad is toegenomen met 650%

Afspraakjes via Tinder en Grindr hebben in twee jaar tijd voor bijna zeven keer zo veel misdrijven gezorgd. Dat meldt de Britse pers.

In 2013 werd er in 55 Britse politierapporten melding gemaakt van apps als Tinder en Grindr. In 2015 sprong dat getal naar maar liefst 412 meldingen, waarmee het aantal bijna zeven keer zo hoog is geworden.

De meest voorkomende meldingen waren die van geweld en zedendelicten.

Volgens LHBT-activist Peter Tatchell zijn het vooral de 'closeted gays', niet-openlijke homo's, waar de criminelen het op hebben gemunt. Men- sen die nog in de kast zitten, zullen minder snel melding doen van een Grindr-misdrijf.

"De stijgende populariteit van de dating-apps heeft voor een toename van geregistreerde misdrijven gezorgd", zegt Andy Cooke, de Britse Hoofdofficier van Justitie. "Ik raad iedereen sterk aan om online zo voorzichtig mogelijk te zijn en om nooit persoonlijke gegevens aan iemand te geven voordat je zeker bent van zijn of haar identiteit".

Zie ook:  Misdaad na Grindr afspraakjes toegenomen met bijna 700%

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                 

Biseksuele Britse poplegende "David Bowie" is gisteren onverwacht overleden

De Britse popzanger David Bowie is zondag – 10 januari 2016 – op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft de familie van David Bowie bekendgemaakt via sociale media. Hij leed al anderhalf jaar aan de ziekte, zo blijkt uit het bericht. Zijn dood komt voor de buitenwereld zeer onverwacht. Vorige week werd zijn nieuwste album Blackstar nog uitgebracht. Op Twitter be- vestigt ook zijn zoon, regisseur Duncan Jones, het nieuws van het overlijden van de wereld superster.
                    

David Bowie was ook erg belangrijk voor de HoLeBi en Transgender beweging wereldwijd. In de begin jaren 70 was hij vooral bekend door zijn androgyne uiterlijk (door zijn Ziggy Stardust personage), een look die pas vele jaren werd overgenomen door de modewereld en pas later meer aanvaard werd. Zijn theatrale manier van optreden, vooral in de begin jaren, was trouwens te danken was aan zijn samenwerking met de lesbi- sche artieste Lindsay Kemp, wat resulteerde in nog meer succes binnen de HoLeBi en Transgender gemeenschap wereldwijd.

Toenmalig manager van Bowie, Ken Pitt, speelde trouwens handig in op het succes van de zanger binnen de HoLeBi gemeenschap. Hij regelde dat het toen nog enige Britse homo tijdschrift: Jeremy, een artikel plaatste waarin Bowie zei dat hij homoseksueel was. Enkele jaren later, het was toen al 1976 vertelde Bowie zelf in een interview met Playboy dat hij niet homoseksueel maar biseksueel was. 

Deze uitlatingen in combinatie met de vele erotische homo feestjes met Mick Jagger, Iggy Pop en Lou Reed zorgde voor een blijvend succes bin- nen de HoLeBi en Transgender gemeenschappen wereldwijd. En dan waren er nog de tal van songs met onderliggende homoseksuele boodschap. Zoals Boys Keep Swinging en John I'm Only Dancing over een homoseksuele relatie, en de wat minder bekende song The Widh of a Circle. Het zijn slechts drie voorbeelden van songs waarin David Bowie over de herenliefde zong. In 1981 scoorde hij trouwens samen met de Britse band Queen een nummer 1 hit met de klassieker 'Under Pressure'.
                  

                 
David Bowie werd geboren als David Robert Jones in Brixton, Londen (Verenigd Koninkrijk) op 8 juni 1947 als zoon van een arbeidersfamilie. Het gezin verhuisde naar Beckenham, een conservatief dorpje in Kent, waar hij opgroeide. Aanvankelijk was hij in de jaren zestig saxofonist en zanger in verschillende Londense bluesbandjes, zoals The Lower Third, de Konrads en de King Bees. Een van David Bowies grootste talenten was om nieuwe trends te zetten, die navolging kregen over de hele wereld. 

David Bowie verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. In maart 1970 trouwde hij met Mary Angela Barnett en in 1971 werd hun zoon Zowie Bowie geboren wiens volledige naam Duncan Zowie Heywood Jones is. Bowie en Angela bleven niet lang samen. In het jaar 2000 trouwde Bowie opnieuw (1992) dit keer met voormalig fotomodel Iman Abdulmajid. In het jaar 2000 kregen ze samen een dochter: Alexandria Zahra Jones. David Bowie was trouwens ook schilder en kunstverzamelaar, en als acteur ook te zien in een 30 tal films. En hij bracht bijna 50 top muziek albums uit.
   
                                              
Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / NOS.nl / YouTube.com