zaterdag 5 november 2016

Duitsland – Berlijn | "Berlijn wil dé Regenboog-hoofdstad van Europa worden"

Duitsland - Berlijn    Een meerderheid van de politieke partijen in het Berlijnse stadsparlement wil dat Berlijnregenboog hoofdstad van Europa wordt.

Het budget om homo-acceptatie in de stad te bevorderen moet verdubbelen, er moet een opvangcentrum komen speciaal voor homoseksuele jongeren en het huidige homomonument moet worden vervangen.

Om dit voor elkaar te krijgen moet er op politiek gebied nog veel gebeuren. Bijvoorbeeld het invoeren van het homohuwelijk, dat Duitsland als een van de laatste in Europa nog niet kent.

Dat Berlijn al erg homovriendelijk is kun je lezen in onze review:  "Een Gay citytrip naar Berlijn"


bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                         

UK – Attitude | 'Robbie Williams' naakt op de cover van Gay magazine Attitude

UK – Robbie Williams  →  Afgelopen week liet 'Bridget Maasland' zich nog ontvallen dat 'Robbie Williams' braver zou zijn geworden. De foto's in het Britse Gay magazine 'Attitude' bewijzen het tegendeel.

Robbie Williams is naakt op de cover van het tijdschrift 'Attitude' te zien. Het enige lichaamsdeel dat bedekt is ... is zijn geslachtsdeel. In het magazine doet hij een boekje open over zijn seksverslaving.
                                
        
                                
Seksverslaving
Robbie Williams wil dat mensen die deze verslaving hebben, niet meer met de nek worden aangekeken. "Seksverslaving bestaat echt", vertelt Robbie Williams. "Het komt heel geleidelijk. Mensen met een seksverslaving zouden daar eigenlijk open over moeten kunnen praten  Vroeger was praten over een depressie ook een taboe, maar dat is het nu ook niet meer".

In het interview zou Robbie Williams ook openhartig zijn over zijn drank- en drugsverleden    Inmiddels is dat allemaal verleden tijd. Robbie Williams verklaart dat hij er nu vooral voor zijn vrouw en kind wil zijn. Heeft Bridget Maasland toch nog een beetje gelijk.
                              
        
                                          
Zie ook:

Extra:
Robbie Williams | "Daarom deed ik aangifte tegen Homo-roddels"  /  De kaartverkoop van de Robbie Williams-show start vrijdag 

bronnen: Top40.nl / Out.com – Video / YouTube.com / Twitter.com – Socialite Life
                                        
                                                                                                           

vrijdag 4 november 2016

Amerika - LGBT's – Showbizz | "Meer Homo's en Transgenders op TV dan ooit"

Amerika  LGBT's  Televisie    Op de Amerikaanse televisie zijn dit seizoen meer personages uit de LGBTIQ-gemeenschap te zien dan ooit tevoren. Dat blijkt uit onderzoek dat homobelangenvereniging 'GLAAD' liet uitvoeren.

In de studie werd geteld hoeveel van de personages die op prime-time voorbij komen homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Alhoewel de bijna vijf procent van dit jaar een hoogtepunt is, heeft GLAAD een kanttekening als het gaat om lesbiennes. Die worden te vaak uit 't verhaal geschreven als dramatisch effect in het plot rond een heteropersonage.

Het aantal transgenders op televisie verdubbelde volgens de belangenorganisatie zelfs. Op de basiskanalen die iedere Amerikaan kan ontvangen zijn nu drie transgender-personages te zien, tegenover geen een in het afgelopen seizoen. Op alle zenders samen staat dat aantal op zestien.

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – GLAAD                                                   

De Winq Awards | "Ahmed Aboutaleb neemt Winq People Award in ontvangst"

Amsterdam  Winq Awards    In de iconische Westerkerk in Amsterdam presenteerde Cornald Maas gisteravond de tweede editie van het Winq Autumn Ball   Burgemeester van Rotterdam 'Ahmed Aboutaleb' ging naar huis met de belangrijkste award van de avond: "De Winq People Award".

Voor de tweede editie van het Autumn Ball werd het W Hotel ingeruild voor de prachtige Westerkerk, pal naast het Homomonument. Tijdens het gala-evenement werden vier awards uitgereikt, die corresponderen met de vier pijlers van het magazine.

Winq Awards
Jonge mode-ontwerper Sebastiaan Pieter ontving de 'Fashion & Design Award'. Acteur Marcel Musters ging naar huis met de 'Winq Travel Award' voor zijn documentaireproject Not Only Voices, waarin hij verhalen brengt uit de LHBTI-gemeenschap van Zuidoost-Azië. Documentarist Michiel van Erp, die vorige maand geridderd werd tijdens de viering van zijn 25-jarig jubileum, mocht de 'Winq Culture Award' in ontvangst nemen.

Ahmed Aboutaleb
De belangrijkste award van de avond  de 'Winq People Award' ging naar Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de zaal aan z'n lippen had hangen tijdens een indrukwekkende ontvangstspeech. "Tegen zij die het gemunt hebben op het lot van minderheden, die hen het leven zuur proberen te maken, of dat nu homo's zijn of bijvoorbeeld joden, zeg ik: Het kan niet zo zijn, hét kán níét zó zíjn dat je voor jezelf alle ruim- te claimt, maar een ander die niet gunt".

Afkeer van tolerantie
In zijn speech beeldde Ahmed Aboutaleb tevens treffend zijn afkeur uit voor het woord 'tolerantie'. "Ik zal u symboliseren wat het woord tole- rantie voor mij is", zei hij, waarop hij zijn rug naar het publiek keerde. "Dat is met de rug naar u toe staan, u negeren. Dat is niet 't burgerschap wat ik ambieer. We moeten elkaar als medemensen accepteren".

Winq Magazine   In het nieuwe nummer van 'Winq' spreekt Ahmed Aboutaleb uitgebreid over z'n burgemeesterschap en zijn aanhoudende strijd voor diversiteit en acceptatie.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspotnl:

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq NL 
                                      
                                                 

donderdag 3 november 2016

Het is weer 'November' | "Dus laat je snor staan en doe mee aan Movember" ‼

November = Movember    Movember – een portmanteau van het Engelse woord 'moustache' (snor) en 'november' – is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de 'gezondheid van de man' meer in het alge- meen. Dit doet de stichting 'Movember Foundation' door mannen te vragen gedurende de maand november hun snor laten staan om zo aan dacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel  Het doel van Movember is om "het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen".

Laat je snor staan en red levens. De snor is ons lintje. Laat dit jaar met Movember je snor staan en gebruik hem om fondsen te werven voor de gezondheid van de man.

Waarom je snor laten staan ?!
Mannen verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat  Ze overlijden te jong, zonder goede reden. Wij komen in actie en heb- ben daar jouw hulp bij nodig.

Movember  →  Laat dit jaar met Movember je snor staan voor de gezondheid van de man

01. Meld je aan
Bereid je voor op een harige maand  

02. Laat 'm staan
Laat je snor 30 dagen staan en verzorg 'm goed  

03. Plaats je oproep
Werf fondsen voor de gezondheid van de man 

Aanmelden kan bij:  Stichting "Movember Foundation"
bronnen: Wikipedia.org / Movember.com – NL / YouTube.com


        
                                             

COC NL → 22-11-2016 | "Koning Willem-Alexander bezoekt het 70-jarige COC"

Amsterdam – COC Nederland  →  Op dinsdagmiddag 22 november brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan 'COC Nederland', in 't kader van het 70-jarig bestaan van de oudste homo-belangenvereniging ter wereld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst. COC-voorzitter Tanja Ineke zegt 'vereerd door dit bezoek' te zijn: "We voelen het als een bijzondere steun in de rug voor LHBTIQ+'ers in Nederland en de wereld op weg naar acceptatie en gelijke rechten".
                                          
       
                                       
       
                                                                                    
De koning spreekt met vertegenwoordigers uit verschillende groepen waar het nog altijd schort aan acceptatie en die samenwerken met het COC om hun positie te verbeteren, zoals roze jongeren, roze ouderen en LHBT's met een biculturele- of religieuze achtergrond.  Verder spreekt koning Willem-Alexander met vrijwilligers en medewerkers van COC Nederland en de regionale COC-verenigingen.

Het COC werd in 1946 opgericht en zet zich in tegen discriminatie en geweld, voor acceptatie op scholen, in de ouderenzorg en in biculturele en religieuze kring en ondersteunt roze asielzoekers  Het COC pleit voor het opnemen va neen expliciet verbod op LHBT-discriminatie in de Grond- wet en ondersteunt wereldwijd LHBT-organisaties in meer dan 35 landen. Een paar wapenfeiten afschaffen van verbod op homoseksualiteit (1971) openstelling van het burgerlijk huwelijk (2001) en de verplichting voor scholen om acceptatie van LHBT's te bevorderen (2012).

                                                 

Amsterdam · Staatsliedenbuurt | Weer Homohaatflyer verspreid in Amsterdam

Amsterdam – Staatsliedenbuurt – Amsterdam-West  →  Er zouden opnieuw homohaatflyers zijn verspreid in Amsterdam.  Deze keer in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.

Dat heeft bewoonster Noor Pels Rijcken woensdag laten weten op Facebook. Het bericht is inmiddels weer van de Facebookpagina verwijderd

Ze overweegt om aangifte te doen. Bij de politie is niks bekend over nieuwe gevallen, laat een woordvoerder weten.
                                              
                                  
Enkele weken geleden werden ook flyers tegen homoseksualiteit verspreid in de Amsterdamse wijken West en Nieuw-West   Toen kreeg de politie binnen een half uur tientallen meldingen.

Volgens de flyer worden Moslims, Christenen en Joden wijsgemaakt dat homoseksualiteit binnen hun religie past - maar is dat in werkelijkheid niet het geval. Daarvoor worden verschillende teksten uit de heilige boeken van de geloven aangehaald.

Bovendien wordt beweerd dat kinderen vaker 'seksueel misbruikt' worden door homoseksuele ouders en dat zij vaker depressies hebben of een einde aan het leven maken.

Het is onduidelijk bij hoe veel huizen de flyers in de bus gegooid zijn.  Iedereen die de flyer thuis heeft gekregen en aanstoot heeft genomen aan de inhoud kan dit melden aan de politie via:  0900-8844

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / RTV·NH.nl / Twitter.com – RTV NHFacebook.com – AT5 
                                         
                                           

                                                             

woensdag 2 november 2016

VS - RuPaul - Christmas Queens 2 | "RuPaul's nieuwe Kerstalbum komt eraan"

RuPaul  →  Heb je al last van zware afkickverschijnselen nu 'RuPaul'sDrag Race All Stars 2' er op zit ?!  Niet getreurd  Op 11 november komt er een nieuw kerstalbum uit met bijdrages van een heleboel Drag Queens

Onder andere Alaska, Ginger Minj, Katya, Detox, Sharon Needles en Ivy Winters zijn te horen op de plaat Christmas Queens 2, de opvolger van het eerste album dat vorig jaar november uitkwam.

Beluister hieronder vast het nummer Chr!$Tm@$ $Ux van Alaska  Het volledige album is vanaf 11 november via iTunes verkrijgbaar.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                             

Gaybrapad | Amsterdam Nieuw-West heeft een 100 meter lang Regenboogpad

Amsterdam – Regenboogzebrapad  →  Het Regenboogzebrapad voor het treinstation van Amsterdam Sloterdijk is klaar. Het gekleurde pad is maar liefst honderd meter lang en zal volgens initiatiefneemster en PvdA-politica Münire Munisa bijdragen aan de sociale accep- tatie van LHBT's en de zichtbaarheid van seksuele diversiteit vergroten.

De PvdA-motie voor het plan om een Regenboogzebrapad in de Amsterdamse wijk NieuwWest aan te leggen werd in september 2015 met algemene stemmen aangenomen. Maar al snel bleek een zebrapad niet ideaal. PvdA-politica Münire Munisa: "Een regenboogzebrapad heeft niet dezelfde status als een klassiek zebrapad  Auto's zijn niet verplicht te stoppen maar voetgangers denken wel te kunnen oversteken. Dat zou ge- vaarlijke situaties kunnen opleveren", aldus Münire Manisa in het Parool. Vandaar dat er voor een pad is gekozen.

Met het pad wil Manisa LHBT-rechten bespreekbaar maken in Nieuw-West, een stadsdeel met een grote populatie Moslims   "Ik ben heel trots dat dit is gelukt, juist omdat we hiermee 'n tegengeluid bieden aan alle negativiteit waarmee Nieuw-West onlangs in het nieuws is geweest". Als alles goed gaat zal het Regenboogzebrapad op vrijdagmiddag 25 november feestelijk worden geopend.

Zie ook:

Update:
   Amsterdam opent het 100 meter lange Regenboogpad bij Station Sloterdijk

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Janine
                                                 
                            

dinsdag 1 november 2016

Rotterdam · Cosmobar | "De oudste Homobar van Rotterdam sluit zijn deuren"

Rotterdam – 'De Cosmobar'    De Cosmobar aan de Schiedamsesingel  het langstbestaande gaycafé in Rotterdam  sluit 31 december zijn deuren   
                                    
                                            
Jan en Glenn blikken in het TV-programma "Rotterdam Ongehoord" terug op hun tijd in de Cosmobar, hun liefde voor elkaar en vertellen de raarste anekdotes.
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Nico van den Berg / YouTube.com                                          

Rusland – Dagestan – Raina Aliev | "Transgender vrouw vermoord in Rusland"

Rusland - Dagestan - Raina Aliev  →  In Rusland is Raina Aliev (25) vermoord. Raina had geslachtswijzigende operaties laten uitvoeren en was getrouwd met Viktor - een cisgender man. Haar vader kon dit niet verkroppen en had doodsbedreigingen geuit op de regionale televisie.

De etnisch Tsjetseense Raina Aliev leefde in Dagestan, een voornamelijk Islamitische Russische deelrepubliek aan de Kaspische Zee.

Hoewel de politie verwittigd was dat de vader doodsbedreigingen had geuit, kreeg Raina geen bescherming.  Haar vader had een zogenaam- de 'purman' uitgevaardigd. Dat is een openbare uitnodiging om iemand te doden.

Zie ook:  Transgender vermoord en in stukken gehakt  /  Rusland | "Gruwelijke moord op Transvrouw"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Twitter.com – Patriot Voice
                                              
                                        

maandag 31 oktober 2016

Amsterdam - Marktkantine - 16 september 2016 - Video | "Mega Flikker 2016"

Amsterdam – Mega Flikker  →  Mega Flikker is de plek waar mens, muziek en kunst samenkomt. Flikker is voor fags, faguettes, freaks, friends and family: MEGA FLIKKER AL HELEMAAL

Van Italo Disco tot Techno en van paaldansers tot kooien. Live muziek van de Rectum Raiders   Eurotrash Brewery verzorgt het Bier Pallaz waar Kaiser Küttlipp II & Kaiserin Snorella u graag ontvangen.

Hét feest dat je eigenlijk niet had mogen missen  Lees HIER het interview wat we hadden met initiatiefnemer Snorella WC 
                                                                  
                                                                          
Vrijdag 16 september vond Mega Flikker plaats in de Marktkantine in Amsterdam  MVS Gaystation was daarbij aanwezig en maakte onder- staande video van dit geweldige feest

Ludique bezocht namens MVS de eerste Mega Flikker in de Marktkantine. Met o.a. Kaiser Küttlipp, Snorella WC, Paaldanser Kevin, Doppelgang, ZU, Maxime Duvall en de Rectum Raiders

Zie ook:

bronnen: Marktkantine.nl / MVS.nl / Twitter.com – Ik Ben Aanwezig / YouTube.com                                                      

Zanger 'Boy George' betaalt begrafenis van Dead or Alive-zanger "Pete Burns"

Zoals je eerder bij HoLeBi.info kon lezen overleed op 23 oktober de 57-jarige zanger Pete Burns. Vandaag komt het nieuws dat zanger Boy George de hele begrafenis van Burns gaat betalen, daarmee steunt hij ook weduwnaar Michael Simpson.

Pete Burns mag dan wel wereldberoemd zijn geworden als zanger van de groep Dead or Alive, maar hij stierf in armoede. Een mogelijk gevolg van zijn verslaving aan plastische chirurgie  Ook zijn echtgenoot 'Michael Simpson' heeft niet voldoende geld voor een degelijke begrafenis. In eerste instantie wilde Simpson samen met Lynne Corlett – de vrouw waarvan Pete Burns in 2006 scheidde – een crowdfund actie op zetten om de begrafenis te kunnen betalen.
                               

Maar dat was buiten zanger Boy George gerekend, die meteen aan de weduwenaar en ex-vrouw van Pete Burns liet weten dat hij de hele be- grafenis zal betalen. "Het minste wat ik kan doen voor mijn idool" ‼, aldus Boy George.  Hieronder een video waarin Boy George eerder sprak over Pete Burns n.a.v. diens overlijden en de video-clip "You Spin Me Round".

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                     

zondag 30 oktober 2016

Puerto Rico | Orlando Cruz wordt mogelijk 1ste Gay wereldkampioen boksen ‼

Puerto Rico - Bokser Orlando Cruz  –  Lichtgewicht Orlando Cruz zou de eerste openlijk homoseksuele wereldkampioen bokser kunnen worden.

Orlando Cruz komt volgende maand in Wales uit tegen de huidige kampioen in het lichtgewicht ... Terry Flanagan 

Orlando 'El Fenomeno' Cruz won in z'n loopbaan vijfentwintig partijen, verloor er vier en bokste één keer onbeslist. Hij verloor de eerste negen jaren als beroeps geen enkele partij.
                                                  
                                    
In 2012 kwam hij 'uit de kast' en werd daarmee de eerste openlijk homoseksuele actieve bokser   Hij stond toen op de vierde plaats in het vedergewicht. In 2013 vocht hij voor de titel bij het vedergewicht in een broekje in regenboogkleuren en met roze handschoenen.

Momenteel staat Orlando Cruz als tweede gerangschikt in het 'super'-vedergewicht en hij zal zwaarder worden om tegen Terry Flanagan in het lichtgewicht te kunnen uitkomen.  

bronnen: GFC·Nieuws.org / Twitter.com – GFC Nieuws / YouTube.com                                                             

ESF 2017 | O'G3NE vertegenwoordigt Nederland op 't Songfestival in Oekraïne

O'G3NE    Lisa, Amy en Shelley Vol, de drie dames die samen O'G3NE vormen, laten in een eerste reactie weten supertrots te zijn mee te mogen doen aan 't Eurovisie Songfestival: "Het is fantastisch dat wij 10 jaar nadat we hebben meegedaan aan 't Junior Songfestival Nederland wederom mogen vertegenwoordigen  Wij zijn super trots dat wij dit vertrouwen krijgen van AVROTROS en hebben enorm veel zin in dit avontuur".
                                         
                                        
                                              
Na het 'Junior Songfestival' en het winnen van 'The Voice of Holland' noemt O'G3NE het ESF een nieuw hoogtepunt in hun carrière. "Wij gaan alles geven om Nederland trots te maken.  Ons doel is om het songfestival naar Nederland te halen. Dat is het doel wat we in ons hoofd hebben en dat verliezen we niet uit het oog" ‼, zo zei Lisa zaterdagmiddag op Radio 2. "Nederland doet zoveel voor de wereld, het verdient het echt om dit feest nu eens hierheen te halen".

Songfestival 2017    Het liedje waarmee O'G3NE mee gaat doen, wordt later bekend  Het 62ste Eurovisie Songfestival vindt op 9 en 11 mei (eerste en tweede halve finale) en 13 mei (finale) plaats in het Oekraïense Kiev.

Zie ook:

bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com