zaterdag 5 augustus 2017

Westerlee – HOP | "PvdA zet vraagtekens bij inzet van leerlingen in Homobos"

Westerlee - "Emergobos"  →  De PvdA in de gemeente 'Oldambt' stelt vragen over de maatregelen voor het Emergobos bij Westerlee. Omwonenden hebben geklaagd over het bos dat dienstdoet als homo-ontmoetingsplek.

Als oplossing is nu bedacht dat leerlingen van 't Alfa-College die overlast moeten tegengaan. De leerlingen, alleen van de afdeling Uniformberoepen, gaan onder begeleiding van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente op pad.

Niet gepast
"Door er te zijn hopen we anderen het enthousiasme te ontnemen om dingen te doen die we liever niet hebben", aldus burgemeester Pieter Smit ‼ Maar volgens de PvdA is het beter dat ervaren beveiligers de overlast verhelpen, in plaats van scholieren.

"Wij vinden het zo'n delicaat en maatschappelijk gevoelig onderwerp, dat het ons niet gepast lijkt om leerlingen van uniformberoepen in opleiding in te zetten om het doel van het college te verwezenlijken", aldus een woordvoerder van de PvdA.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTV·Noord.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                         

Pride Amsterdam – Canal Parade | De ontwikkeling van de 'Gay Pride' in beeld

Amsterdam  →  Aan de Gay Pride Parade over de Amsterdamse grachten beleven Transgenders, Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen én Hetero's al meer dan 20 jaar veel plezier. Vandaag – zaterdag 05 augustus 2017 – vaart de "botenparade" weer uit ‼  Bekijk de oor- sprong van het evenement, dat terugvoert naar 1970 in New York.

De Canal Parade op Televisie ‼  –  Pride Amsterdam   Canal Parade 2017   Boten met een boodschap    NPO3    23.15 - 00.00 uur    Info ‼
                                 
   
                                                                       
Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com


     
                   
      
                                                                                                           

vrijdag 4 augustus 2017

Haïti | "Haïti verbiedt Homohuwelijk en wil Homopropaganda gaan verbieden"

Haïti  →  De senaat van Haïti heeft een wet gestemd die het 'Homohuwelijk' verbiedt en homohuwelijksfeesten bestraft met drie jaar cel en 6750 euro boete.

Voorzitter van de Senaat 'Youri Latortue' vertelt dat de senatoren hiermee campagnebeloftes inwilligen. Volgens hem is "Homoseksualiteit" een Westers importproduct.

De senaat werkt aan een wet die 'openlijke steun voor homoseksualiteit' zal verbieden. Homoseks is niet strafbaar in Haïti.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Magazine.be                                              

Pride Amsterdam - Gay Pride - 29 juli t/m 06 augustus 2017 | "Happy Pride" ‼

Amsterdam – 'Gay Pride'  –  Met een prachtige 'Pride Walk' en 'Pride at the Park' dag zijn we op 29 juli officieel begonnen met "Pride Amsterdam 2017" ‼  Bereid jezelf voor op een hele lading evenementen in onder andere arts & culture, sport, youth, lesbian en trans pride. Waar moet je heen ?!  

Aanstaande zaterdag is de botenparade. Deze start om 13.00u bij het Oosterdok. De parade vaart door de Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsen- gracht en eindigt aan het einde van de Prinsengracht voor het Westerdok. Wees voorbereid en op tijd ‼  Meer information nodig, klik dan HIER
                                             
                                       
                                                
Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus en de botenparade is op 5 augustus 2017.
                         
                    
bronnen: Pride.Amsterdam / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com


        
                                             

donderdag 3 augustus 2017

Video → Ik ben Biseksueel ... | "Weg met die vooroordelen over Biseksualiteit"

Biseksualiteit  →  "Ik ben biseksueel, maar ik ben niet in de war", aldus een man in deze video ‼  BuzzFeed wil de vooroordelen over biseksualiteit de kop indrukken. 

En dat doen ze op een indrukwekkende manier. Want biseksueel zijn, betekent níet dat je bijvoorbeeld "alleen maar experimenteert".

Duidelijke boodschap
Of ze nog advies hebben ?!  Jazeker:" Laat je niet beïnvloeden door andere mensen die een stempel op je willen drukken. Alleen jij kunt jezelf om- schrijven. Vind leuk wie je leuk vindt. Het is OK" ‼ 

Zie ook:  Intolerantie van Hetero's én Homo's | "Biseksueel ?!  Je moet gewoon nog kiezen" ‼

bronnen: LindaNieuws.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                               

Amsterdam - 4 augustus 2017 | Het Lesbienneblad 'Zij Aan Zij' bestaat 25 jaar

Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.

Vijfentwintig jaar geleden was het voor Nederlandse 'Lesbische' en 'Biseksuele vrouwen' moeilijk om met elkaar in contact te komen. Je had wel het feministische maandblad Opzij en de contactadvertenties in de Volkskrant maar een een echt blad voor deze doelgroep was er niet. Om aan die behoefte te beantwoorden richtte Maria van Oosten het blad Zij Aan Zij op. 

Een tijdschrift met informatie, (h)erkenning, maar ook mooie interviews en ruimte voor contact en het uitgaansleven. Van een simpel contactblaadje groeide Zij Aan Zij uit tot een mooie glossy. Maria heeft 25 jaar keihard gewerkt om de lesbische vrouw op de kaart te zetten, en dat lukte met "Zij Aan Zij" ‼
                                                 

                                                                          
Om deze verjaardag feestelijk te vieren komt er in augustus een speciale jubileum editie van het blad uit en wordt er een groot verjaardagsfeest georganiseerd. Tijdens dit feest wordt de Zij Aan Zij Empowerment Award uitgereikt. Deze Award wordt altijd uitgereikt aan een slimme, prachtige, daadkrachtige lesbienne. Ook zijn er optredens van Jennie Lena en DJ's Dees, Sjeazy Pearl en Aiscream, JNM the Naked MC en meer ‼

Paradiso Noord - Tolhuistuin IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Kaarten in de voorverkoop 17,50 euro – Aan de deur 25,00 euro ‼
bronnen: GayLive.be / Facebook.nl – ZijAanZij.nl / Facebook.nl – GayLive.be                                                     

woensdag 2 augustus 2017

Vandaag | "Lancering van nieuwe 'GayDance App' tijdens Pride Amsterdam" ‼

GayDance.nl  App  →  Vraag jij je ook weleens af wat er nou eigenlijk allemaal in eigen land te doen is ?!  De nieuwe 'GayDance app' bevat de complete LGBT uitgaansagenda van 'GayDance.nl' ‼  Nu eenvoudig in je broekzak of handtas.  De app is afgelopen weekend tijdens de kick-off van Pride Amsterdam 2017 gelanceerd en is vanaf vandaag gratis in de App Store op iOS te downloaden.

GayDance.nl
Sinds 2012 is GayDance.nl uitgegroeid tot de grootste LGBT uitgaansagenda van Nederland. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben GayDance.nl gebruikt om erachter te komen wat haar weekend plannen zijn ‼  Waarvan ruim de helft via mobiel platform de site bezoekt ‼  De GayDance app is dus een logische volgende stap voor de website.

"We zijn trots op de lancering van de GayDance app ‼  De app is – net als de website – de nummer één bron voor 'LGBT uitgaanstips'. Nu met nog meer gemak", aldus Vincent Dewina, oprichter GayDance.nl.

bronnen: GayDance.nl – Vincent Dewina /  Facebook.com – GayDance.nl                                                          

Libanon | Ibraham werd van 'n flat gegooid en opgesloten omdat hij 'Homo' is

Ibraham is een zogenoemde LHBT-vluchteling uit Libanon. Vanwege zijn geaardheid moest hij vluchtte, dat deed hij naar DuitslandFatima en Barbara maakten een documentaire over hem met de titel 'Breaking Borders'.

Ibrahim vluchtte een jaar geleden naar Keulen omdat zijn homo zijn niet geaccepteerd werd. De ouders van Ibrahim accepteerden het homo zijn niet en regelden samen met de politie hij vijf jaar lang werd opgesloten om een man te worden, in de gevangenis werd hij een jaar lang drie keer per week verkracht.
                                        
                                             
                                                 
Na zijn opsluiting besloot Ibrahim om zichzelf te zijn, via internetdating kwam hij in contact met een man, deze man bleek helaas andere bedoelin- gen te hebben en gooide Ibrahim van 3 hoog van een flatgebouw.

Ibrahim kon maanden niet lopen maar overleefde de val gelukkig wel, na een lange herstelperiode besloot hij om te vluchten naar Duitsland. Daar is hij nu een bekende LHBT-activist - zo werk hij voor een organisatie die geweld onder LHBT-vluchtelingen bijhoudt - spreek hij op conferenties en organiseert hij avonden voor vluchtelingen.

Hieronder de trailer van de docu. "Breaking Borders" is HIER helemaal te zien ‼
bronnen: GayOkay.nl / Facebook.com – GayOkay.nl / Vimeo.com


                                                                                                   

dinsdag 1 augustus 2017

Nigeria - Lagos – Homo's | "42 mannen opgepakt in Nigeria voor Homoseks" ‼

Nigeria – Lagos – Homo's  →  In de Nigeriaanse stad Lagos zijn 42 mannen opgepakt voor Homoseks. Ze riskeren 14 jaar cel

Het is niet de eerste keer dat de politie ergens binnenvalt en mannen oppakt voor homoseks. Nigeria voorziet 14 jaar cel voor homoseks en bestraft ook homohuwelijken. Samen met andere mannen feesten in een 'homoseksuele context' kan als een trouwfeest worden gezien en is strafbaar.

In het noorden van Nigeria geldt de Sharia en daar riskeren homo- en biseksuele mannen de doodstraf. Lagos ligt in het zuiden van Nigeria.

De 42 mannen waren afgelopen weekend bijeengekomen in een hotel dat bekend staat voor het ontvangen van homo's.

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com – GayLive.be
                                          
                                    

In A Heartbeat | "Animatiefilm over verliefde jongens gaat viral op 't internet"


In de korte animatiefilm zien we hoe een verliefde jongen een andere jongen zijn liefde niet durft te verklaren.
                                               
                                             
USA → De film werd gemaakt door Beth David en Esteban Bravo van de College of Art en Design in Californië. De kosten voor de film, 14.000 dollar, werden bijelkaar verzameld via crowdfunding.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / FOK.nl / Twitter.com – Bicht / YouTube.com


maandag 31 juli 2017

Engeland | "YouTuber 'Oliver' vertelt aan zijn 5-jarige broertje dat hij 'Gay' is"

Engeland  –  Pak die zakdoeken er maar bij. In deze video vertelt de Britse YouTuber 'Oliver' z'n vijfjarige broertje dat hij op mannen valt. De video werd binnen de kortste keren 1½ miljoen keer bekeken. Wij snappen wel waarom ‼

►  "Is het je nooit opgevallen dat ik nog nooit een vriendinnetje heb gehad" ?!', vraagt Oliver aan zijn jongere broertje. Zijn antwoord is te lief voor woorden. 

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                       

Amsterdam – 'Hotel' | "Voormalig COC-gebouw Amsterdam wordt LHBT-hotel"

Amsterdam  'LHBT-hotel'  →  De Nederlandse hotelketen 'Vondel Hotels' gaat een nieuw hotel realiseren in het monumentale, voor- malig COC-gebouw, Ons Huis in de Rozenstraat in Amsterdam. De opening van Hotel Mercier staat gepland in de zomer van 2018.
 
Eigenaar 'Arjen van den Hof' in de Misset Horeca: "Het wordt een viersterren luxe boutique hotel met 44 kamers, twee suites, een restaurant en comfortabele lobby. Het wordt een straight-friendly hotel en een ontmoetingsplek voor de LHBT-gemeenschap waar met name tolerantie hoog in het vaandel staat.
                                      
                                   
                                             
Van jong tot oud, van mannen en vrouwen tot families en vriendenclubs, elke geaardheid, iedereen is er van harte welkom. Het hotel zal naast een prettige plek voor de buurt en toeristen ook een werkplek zijn voor het COC en ruimte bieden voor initiatieven van o.a. het COC".

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – VondelHotels.com / Facebook.com – Gay.nl                                                

zondag 30 juli 2017

Amerika | James Corden valt Donald Trump aan met musicalnummer 'L-G-B-T'

Amerika  →  President Donald Trump staat weer even in de spotlights. De Amerikaanse president liet eerder deze week weten dat hij niet van plan is om 'Transgenders' toe te laten in het Amerikaanse leger ... ook al ijverde hij tijdens zijn campagne toch wél nog voor HoLeBi- en Transgenderrechten. Dat is een beetje tegenstrijdig, toch ?!  Dat dacht ook James Corden, en Corden zou Corden niet zijn moest hij dit zomaar negeren

James Corden kon zijn liefde voor musicals weer even ten toon stellen en maakte een grappige video tegen het verbod van Donald Trump ‼

Enjoy ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TagMag.news / YouTube.com                                           

TV-Tip | Herhaling uitzending 'Gay Babyboom' op dinsdag 1 augustus op NPO3

Televisie – Gay Babyboom  →  Op dinsdag 1 augustus 2017 wordt om 20.30 uur de documentaire 'Gay Babyboom' herhaald op NPO3.

Na het eerste homohuwelijk in 2001 volgde een ware gay babyboom. Homostellen probeerden massaal hun kinderwens in vervulling te laten gaan, maar dat is nog lang niet zo makkelijk als het lijkt. Je hebt een donor nodig, een draagmoeder, de conceptie moet goed gaan … ‼  Om maar niet te beginnen over de opvoeding ‼
                               

                                              
Over de documentaire:
In de 3Doc Gay Babyboom worden verschillende gay stellen met kinderen gevolgd. In de hoofdrol hebben we Len en Jermaine → twee aanstaande moeders die in het begin van de docu op zoek gaan naar een zaaddonor. De maker van de documentaire, Pim Mookhoek, is zelf ook te zien met zijn kinderen en de moeders van zijn kinderen. Zelf zegt hij: "Het mooie is, dat je in het begin twee lesbische vrouwen ziet met een probleem. Namelijk dat ze een kind willen en dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Maar op het einde zie je twee héle gelukkige mensen. Alleen maar blijdschap" ‼

TV-Tip  –  3Doc  –  'Gay Babyboom'  –  Homo's met een kinderwens  –  Dinsdag 01 augustus 2017  –  NPO 3  –  20.30 - 21.25 uur

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: MeerDanGewenst.nl / BNN.nl – Video / Facebook.com – Alleen met kinderwens