zaterdag 22 juli 2017

VS | Anti-LHBT groep Family Research Council misbruikt foto Chelsea Manning

Amerika  →  De Family Research Council (FRC), die in de Verenigde Staten bekend staat als haatgroep, heeft wel een heel opvallende advertentie geplaatst op hun Twitter. De advertentie impliceert dat de kosten rond de zorgverzekering van transgenders drukt op de overige kosten van het leger.

De groep houdt zich sinds 1983 bezig met het stimuleren van familie, privéleven en geloof. De 'FRC' wil deze advertentie gaan gebruiken om Repu- blikeinse politici ervan te overtuigen dat zij tegen 'n wetsvoorstel moeten stemmen dat transgenders toegang zou verlenen tot een zorgverzekering, om daarmee dus kosten voor een transitie te kunnen dekken.

"Het budget voor het Amerikaanse leger moet niet uitgegeven worden aan chirurgische ingrepen om het geslacht van mensen te veranderen", staat er in de brief van voorzitter Tony Perkins, die aan het Congres verstuurd is. Tijdens het presidentschap van Obama opende het leger de deuren voor het toelaten van transgenders. Nog steeds strijden veel groepen, waaronder de FRC, tegen dit besluit.

Zie ook:  Christelijke organisatie FRC misbruikt foto van 'Chelsea Manning' in advertentie  /  Chelsea Manning Wikipedia.org

bronnen: OUT.tv / Twitter.com - FRC Action 
                                   
                                       

Kings & Queens | Nederlandse Dragqueens poseren als zichzelf + hun alterego

Fotograaf Léon Hendrickx zette voor zijn serie "Kings & Queens" dragqueens als zichzelf én hun flamboyante alterego op de plaat. In aanloop naar de Gay Pride hangen de foto's vanaf 27 juli in fotomuseum 'Foam'.

Snorella
"Het idee ontstond nadat goede vriend 'Micha' een droom had gehad waarin hij zijn drag personage Snorella tegenkwam", vertelt Léon Hendrickx aan LindaNieuws. "We probeerden ons voor te stellen hoe zo'n ontmoeting zou verlopen". Vervolgens monteerde hij ze in één en dezelfde foto.

Tot tranen geroerd
Inmiddels heeft Hendrickx bijna twintig dragqueens 'met zichzelf' op de foto gezet. "Micha was tot tranen geroerd toen hij het resultaat zag", vertelt Hendrickx. "Eigenlijk verkleden we ons allemaal tot op zekere hoogte ‼  Een bankdirecteur verandert ook in iemand anders als hij z'n pak uittrekt in het weekend en lekker gaat vissen bij het IJsselmeer".
                                                          

                                               
Lief voor jezelf 
Hendrickx wil met zijn serie laten zien dat het accepteren van verschillende kanten in jezelf bevrijdend werkt.  "Ik liet de modellen vrij om de poses aan te nemen die ze wilden. Ik vond het mooi om te zien hoe liefdevol ze zijn naar zichzelf".

Expositie
Dit idee gaat inmiddels verder dan onze eigen landsgrenzen en heeft ook zeker een internationaal karakter. Aan Het Parool laat Hendrickx weten dat zijn inspiratie daar ook vandaan komt. "Ik vroeg een Engelse jongen om mee te doen aan mijn project – maar die twijfelde of hij wel geschikt was ‼ Hij voelde zich niet zo girly, maar meer een alien out of space. Daarmee sloeg hij de spijker op z'n kop: het gaat uiteindelijk helemaal niet om man- nen die vrouwen worden. Het gaat om de vrije expressie van je identiteit, op wat voor manier dan ook".

"Kings & Queens" is van 27 juli t/m 06 augustus 2017 te zien in Foam Café en Kyas Art Salon in Amsterdam


bronnen: LindaNieuws.nl - L'Homo / Facebook.com – Parool.nl / Facebook.com – LindaNieuws.nl                                                       

vrijdag 21 juli 2017

A'dam - Homomonument – Jubileum → 14-10-2017 | 30 jaar: Homomonument

Het 'Homomonument' bestaat dit jaar dertig jaar. Op zaterdag 14 oktober zal bij dat jubileum worden stilgestaan met een feestelijke avond in Paradiso. Artiesten die in de afgelopen decennia rondom het monument optraden, klimmen dan opnieuw het podium op.

Het exacte programma wordt later bekend gemaakt. Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma) zal vast ook van de partij zijn. Zij gaf in 2014 al een indrukwekkend eerbetoon aan het Homomonument dat bestaat uit drie roze, granieten driehoeken achter de Westerkerk.
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                       

Amerika - Showbizzz | "19-jarige zanger 'Greyson Chance' komt Uit de Kast" ‼

Amerika  →  De amerikaanse zanger Greyson Chance is via Instagram 'Uit de Kast' gekomen. In een emotionele brief schrijft Greyson Chance over zijn coming-out.

"De beslissing om dit te schrijven kwam na een bericht dat ik heb gekregen van een heel dapper persoon" ‼, schrijft de zanger in een post op zijn Instagram-account ‼  Greyson Chance (19 jaar) besloot een stukje van zijn privéleven bloot te geven.  "Ik kwam erachter dat ik homo ben toen ik zestien jaar oud was", vervolgt hij. "Ik besloot het niet publiekelijk bekend te maken vanwege mijn privacy, maar ook omdat ik mezelf nog helemaal niet had gevonden".
                                    

"Maar ik ben ook van mening dat gesprekken over muziek, politiek, kunst of boeken veel interessanter zijn dan praten over wat voor een jongen ik leuk vind. Dat is nog steeds zo". Greyson Chance stelt dat mensen op hun eigen tempo uit de kast moeten komen, dat heeft bij hem ook een tijd geduurd. "Maar ik ben erachter gekomen dat het nu de juiste tijd is. Ik ben gelukkig en ik ben trots op wie ik ben".

Greyson Chance
Greyson Chance werd bekend door een cover van Lady Gaga op YouTube te plaatsen. In 2010 kwam hij met het nummer 'Waiting Outside The Lines' ‼  Zijn eerste album 'Hold On 'Til The Night' stond een jaar later in de Amerikaanse charts en vorig jaar heeft de zanger een nieuwe EP 'Somewhere Over My Head' uitgebracht.

Zie ook:  Greyson Chance | "Ik weet al sinds mijn zestiende dat ik Homo ben"  /  Greyson Chance officially Comes Out as Gay ‼  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                              

donderdag 20 juli 2017

Amsterdam - Shirts | HEMA komt met nieuwe shirts speciaal voor de Gay Pride

HEMA heeft ook dit jaar weer iets bedacht rondom de Gay Pride in Amsterdam. Waar je vorig jaar nog een t-shirt met rookworsten of tompoucen kon kopen doen ze het dit jaar anders.

"HEMA houdt van iedereen. Zonder vooroordelen" ‼  Het bedrijf heeft daarom een verrassingsshirt bedacht. Je kiest alleen pasvorm en maat maar verder weet je niet welke kleur en welke naam je koopt. Ieder shirt heeft een andere naam met een hartje ervoor. De T-shirts zijn vanaf vrijdag 21 juli verkrijgbaar in acht Amsterdamse filialen en via de website. De opbrengst gaat naar het COC.
                                                   
                                                   
                                                              
Met de verkoop van deze T-shirts steunt HEMA de GSA's van het COC ‼  Het COC is een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI's). Van ieder shirt gaat de volledige winst naar de GSA's van het COC.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Facebook.com – COC.nl / YouTube.com                                                     

Bohemian Rhapsody | Film over Freddie Mercury & Queen komt er nu echt aan

Bohemian Rhapsody  →  Na jarenlange geruchten over het wel of niet doorgaan van een film over Queen is de kogel nu door de kerk: de film gaat er definitief komen. Dit heeft Queen gemeld op hun eigen website, QueenOnline ‼  Freddie Mercury zal worden gespeeld door … 'Rami Malek' ‼

Pre-productie van de film begint later deze week in Groot-Brittannië. Het uiteindelijke filmen zal van start gaan in Londen, in september van dit jaar.

Een titel is ook al bekend en die ligt voor de hand: Bohemian Rhapsody. De film zal worden geregisseerd door Bryan Singer, bekend van o.a. X-Men. De eerste geruchten over zijn medewerking stammen uit november 2016. Singer dropte de afgelopen maanden al enkele hints, maar hij heeft nog niets bevestigd.

Flamboyant
Acteur 'Rami Malek' is gevraagd voor de rol van de flamboyante 'Freddie Mercury'. Zijn grootste rol tot nu toe speelde hij als computer-hacker in Mr. Robot, waarvoor hij vorig jaar een Emmy in de wacht heeft gesleept.
                                                
                                                     
                                                                        
Eerder was Sacha Baron Cohen benaderd (Ali G, Borat, Brüno, The Dictator), maar die haakte af vanwege een verschil in inzicht.

Queen-gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben Malek geprezen vanwege zijn toewijding aan het project ‼ "Hij leeft en ademt Freddie nu al, wat geweldig is". Ook Bryan Singer krijgt een pluim: "Hij is een regisseur met een geweldige fantasie en veel stijl".

Live Aid
"Een belangrijk deel van de film gaat over het optreden tijdens Live Aid in 1985", aldus de bandleden van Queen.  

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com


        
                                             

woensdag 19 juli 2017

Duitsland | "Misbruikschandaal Duitse koorknapen is veel groter dan gedacht"

Duitsland - Regensburg    Het misbruikschandaal in Regensburg blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht.  De afgelopen decennia zijn meer dan '547 koorknapen' van het beroemde kathedraalkoor in de Duitse stad Regensburg mishandeld en misbruikt door pries- ters en leraren. Een half jaar geleden werd nog uitgegaan van 231 slachtoffers

Dat concludeert de advocaat die in opdracht van het bisdom onderzoek naar de zaak deed. Volgens advocaat Ulbrich Weber werden 67 kinderen ook seksueel misbruikt. Dat speelde zich af tussen 1945 en begin jaren '90. In zijn rapport worden 49 priesters en leraren als dader genoemd. Een oud- bisschop werkte het onderzoek tegen ‼  Bisschop Rudolf Voderholzer van Regensburg heeft vorig jaar excuses aangeboden. Slachtoffers krijgen een schadevergoeding.
                                      
                                             
                                        
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NRC.nl / YouTube.com


        
                                            

Vandaag (19/07) - Vierdaagse in Nijmegen | Roze Woensdag – 'Hand in Hand'

Nijmegen – Roze Woensdag  →  Al jarenlang kleurt op de tweede wandeldag van de Vierdaagse in Nijmegen de binnenstad roze. Veel wandelaars weten dat en stemmen hun outfit daarop af ‼  Sinds vorig jaar omarmen de doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt ook 'roze'. En dat viert stichting Roze Woensdag met het leggen van een verbinding tussen de gemeenten. 
                                    
Gelegenheidsformatie Pink Rebels heeft op initiatief van Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen een Roze Woensdag-lied geschreven en treedt daarmee op verschillende podia langs de route op. Het nummer heet 'Hand in Hand' en roept op een ludieke manier het publiek en de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen. Om op deze manier stil te staan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LHBT's overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn.
                                                          

                                               
Roze Woensdag 19 juli begint in alle vroegte in Alverna. Daarna staat er een optreden gepland in Wijchen, gevolgd door een feestje in Beuningen en de tour wordt afgesloten met een paar optredens op de Roze Woensdag podia in het centrum van Nijmegen. De Pink Rebels hebben al vaker van zich laten horen. In 2014 traden zij namens Nijmegen op bij het Nationaal COC Songfestival en haalde met het nummer 'Tolerant' de wisselbeker naar Nijmegen.

Projectleider Sander Ederveen van stichting Roze Woensdag is blij met dit initiatief. "Roze Woensdag is uitgegroeid tot een feest voor iedereen. Het is fantastisch dat de gemeentes en verschillende horeca-ondernemingen Roze Woensdag ondersteunen en dat zoveel publiek en wandelaars in het roze gekleed zijn, maar we moeten niet vergeten waaróm dit 'roze feestje' gehouden wordt. 

Belangenorganisaties zoals COC Nijmegen en Dito! zijn nog steeds hard nodig, ook in Nederland. Ik vind het belangrijk dat zij op deze dag een podium hebben om hun verhaal te vertellen: Nederland is een veilig land voor LHBT's. Om dat zo te houden, moet de samenleving zich blijven uitspreken tegen ongewenst gedrag gericht aan deze groep. Hierdoor vergroot je het gevoel dat je er als LHBT'er niet alleen voor staat. Het nummer 'Hand in Hand' doet een oproep tot saamhorigheid".
                                               

                                     
Op de facebookpagina van Roze Woensdag zal bekend gemaakt worden waar en wanneer Pink Rebels te zien zijn, waar overdag de roze podia in Nijmegen zijn en wat de homohoreca verder nog in petto heeft. Kijk voor meer informatie op de website.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – Pink Rebels / Facebook.com – NijmegenLeeft.nl  / YouTube.com


     
                  
      
                                                 
      
                                                   

dinsdag 18 juli 2017

Duitsland – Geweld | Homo's bijna doodgeslagen in Duits asielzoekerscentrum

Duitsland - Homogeweld  →  In Duitsland zijn 'twee homo's bijna doodgeslagen' ‼  Dit gebeurde in een asielzoekerscentrum. Het duo uit Servië werd opmerkelijk genoeg na de aanval teruggeplaatst tussen hun belagers.

Door de heftigheid van het geweld werden de twee naar 't ziekenhuis gebracht waar één van de mannen diverse operaties moest ondergaan. Het stel probeerde lange tijd hun relatie en homoseksualiteit verborgen te houden maar uiteindelijk kwamen hun mede-bewoners er toch achter.
                                           

                                               
Javid Nabiyev – van de Duitse 'Queer Refugees For Pride' – laat op Facebook weten geschrokken te zijn en hij roept dan ook op om LHBT asiel- zoekers beter te beschermen.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / HoLeBi.info / Facebook.com – GayStarNews.com / Facebook.com – Queer Refugees For Pride                                                 

Leikant | "Hek rondom Homo·bosje A58 blijft. Bezwaren ongegrond verklaard"A58  Riel  Gemeente Goirle – HOP 'Leikant'  →  De omgevingsvergunning voor het hek rondom het zogenoemde homobosje aan de Gilzerbaan in Riel blijft overeind ‼  De commissie voor bezwaarschriften in Goirle heeft de bezwaren van 'Stichting Platform Keelbos' niet gegrond verklaard.

De commissie adviseert wel om te onderzoeken hoe lang de bospaden al openbaar zijn in het bosje. Mocht dat langer dan dertig jaar zijn, dan mag het bos vanwege verjaringsrecht hoogstwaarschijnlijk niet worden afgesloten met een hek.

Stichting Platform Keelbos had eerder al bezwaar aangetekend tegen het plaatsen van dat hek ‼  Dit omdat daarmee de toegang tot de Homo–ontmoetingsplek (HOP) bij parkeerplaats 'Leikant' aan de A58 wordt bemoeilijkt ‼  Keelbos komt op voor de belangen van alle HOP's door heel Nederland.
                                             
                                                 
Oproep van Stichting Platform Keelbos

Dag mensen,

Kom jij al meer dan 30 jaar op HOP Leikant of ken je iemand die weet dat deze ontmoetingsplaats meer 30 jaar bestaat, stuur dan een verklaring – waaruit blijkt dat dat het bos toen al vrij toegankelijk was – naar onderstaand mail-adres.

Mogelijk heeft iemand een tijdschrift uit die tijd waar de HOP in is vermeld of een brief / artikel over Homo-ontmoetingsplaats Leikant.

We zoeken meer bewijs over de "leeftijd" van HOP Leikant  omdat de voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Goirle zijn twijfels had over de door ons ingediende verklaringen.

Groeten,

Anthony Mathijsen
Stichting Platform Keelbos  

Stuur je verklaring naar het mail-adres van: GayNieuws.blogspot.nl → dan zorgen wij dat deze bij Stichting Platform Keelbos terecht komt ‼
Of neem contact op met Anthony Mathijsen via: het invulformulier op de website van Stichting Platform Keelbos ‼
                    
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com - Brabants Dagblad / Facebook.com - Roze Golf
                                               


                                           

maandag 17 juli 2017

Tieners - 'Grindr' - Gay vs Straight – Video | "Tieners voor het eerst op Grindr"

Tieners op 'Grindr'  →  De eerste keer op Grindr is voor iedereen een sprong in het onbekende. Je weet niet wat er precies gaat gebeuren, vindt het een tikkeltje spannend en aan het einde van de rit ben je twintig+ 'dickpics' rijker.  Het YouTube-kanaal Tieners heeft een hilarische video gemaakt waarin vier jongeren, twee Hetero's en twee Gays, voor het eerst op Grindr gaan. Hun reactie is geweldig ‼

Meer informatie van en over "Tieners":  Tieners → YouTube  /  Tieners → Facebook  /  Tieners → Instagram 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                             

Rotterdam Unlimited - Juli '17 | Aandacht voor Gender- en Seksuele diversiteit

Het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli plaatsvindt, biedt voor het tweede jaar oprij een programma met gender- en seksuele diversiteit als thema. Dit programmaonderdeel komt tot stand in samenwerking met The Hang-Out 010, een Rotterdamse ontmoetingsplek voor LGBTI-jongeren

Tijdens het grootste straatfestival van Europa zijn er onder andere een FRESH-event over cultuur en seksuele diversiteit, een Vogue Ball en een muziekline-up van jong talent met diverse achtergronden en seksuele oriëntaties. "Rotterdam Unlimited is bij uitstek het festival van verbinding. Het gaat over diversiteit in de breedste zin van het woord en dat zie je terug in de programmering. Er is zoals altijd veel aandacht voor culturele diversiteit, maar ook voor seksuele- en genderdiversiteit en de combinatie van die drie", zegt Claudia Raven van organisator Ducos Productions.

Van Podium tot Runway
Tijdens het FRESH-event op donderdag 27 juli in de Rotterdamse Schouwburg staat cultuur in relatie tot seksuele- en genderdiversiteit centraal. Rondom dit thema geven Suus te Braak (Coming In) en Rae Parnell (queer activist) een talk, wordt er met het publiek in gesprek gegaan en geven spoken word-artists hun visie. De dag erna, op vrijdag 28 juli, gaat het vanaf 19.30 uur los op de internationaal bekende VOGUE-wijze tijdens het Vogue Ball, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Dit extravagante feest wordt mede-georganiseerd door het Rotterdamse Kiki House of Angels en zet de geometrische en gestileerde bewegingen van de beroemde Vogue-dans centraal. Internationale teams dansen in spectaculaire battles, de show gaat los op de runway en er gebeurt nog veel meer.
                                        

                                                                     
Op de slotdag van Rotterdam Unlimited is er naast het Zomercarnaval en de hoofdpodia op het Schouwburgplein en Hofplein, ook een ministage op het Schouwburgplein. Hier presenteert The Hang-Out 010 optredens van de artiesten Vangelis Sopamena, Bryan van Putten, Syldiane Osia Pinas, Sevval Kayhan en de Verse Vlechten Kweekvijver; allemaal jong talent met verschillende culturele of spirituele achtergronden en diverse gender- en/of seksuele oriëntaties.

Bijdrage leveren
Claudia Raven: "Rotterdam Unlimited is geïnspireerd door grootstedelijke diversiteit in al zijn verschijningvormen, en heeft als doelgroep 'Urban Everybody'. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en beschouwen het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de inclusie van LGBTI-jongeren in het algemeen, maar ook LGBTI-jongeren met niet-westerse achtergronden. Dat hopen we te doen middels kunstbeoefening in de vrije tijd en dit mooie programma in samenwerking met The Hang-out 010" ‼

Zie ook:
bronnen: RotterdamUnlimited.com / YouTube.com / Facebook.com – Rotterdam Unlimited


                                                                    

zondag 16 juli 2017

Huishoudelijk Werk | 'Homostellen' verdelen taken in het huishouden eerlijker

Huishoudelijk Werk  →  In 'huishoudens' met twee mannen of twee vrouwen lijken betaald werk en onbetaalde (zorg)taken eerlijker te worden verdeeld dan in traditionele gezinnen ‼  Vooral "samenwonende vrouwen" verdelen de 'huishoudelijke taken' gelijker dan heteroseksuele stellen.

Het lijkt erop dat mensen die 'n partner hebben van hetzelfde geslacht meer loskomen van traditionele rolpatronen. Zo werken vrouwen die samen- wonen met een vrouw meer dan heteroseksuele vrouwen. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Moeders meer werken
Bij stellen van hetzelfde geslacht werken beide partners ongeveer evenveel uren per week. Ze vinden het belangrijk dat beide partners de helft van het inkomen verdienen.

De ondervraagde Lesbiennes, Homo's en Biseksuelen (LHB) hebben progressievere opvattingen. Ze zien moeders bijvoorbeeld graag iets meer uren werken. Ze waren het minder vaak eens met de stelling dat vrouwen beter geschikt zijn om voor hulpbehoevende naasten te zorgen.

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – RTL Nieuws
                                          
                                            

Tilburg - RM | Roze Maandag gaat ook in 2017 van start met de Roze Karavaan

Tilburg – RM 2017  →  Binnenkort overspoelen vele duizenden open-minded feestvierders de Tilburgse kermis tijdens Roze Maandag, dit jaar op 24 juli. Roze Maandag  die natuurlijk in het teken staat van liefde en gelijkheid  gaat van start met de 'Roze Karavaan' ‼ Lopen jij en je vrienden ook mee ?!

Roze Karavaan
Het hoogtepunt tijdens Roze Maandag is de Roze Karavaan. Met de karavaan trekt iedereen gezamenlijk door de binnenstad en de kermis in een roze bonte stoet. Dit jaar is het verzamelpunt op het Burgemeester Stekelenburgplein – aan de achterzijde van het station – om 12.00 uur. Kermis- wethouder Erik de Ridder en voorzitter Stichting Roze Maandag Rona van der Heijden heten iedereen hier van harte welkom. 

Om 12.45 vertrekt de karavaan richting de Stadhuisstraat, via de Stationsstraat, de Nieuwlandstraat naar de Heuvelstraat.  Vervolgens vertrekt de karavaan verder naar de Paleisring, langs Kermis FM op het Piusplein, de Heuvelring op en eindigend op de Korte Heuvel. Langs de route en in de karavaan zelf zullen er verschillende speciale momenten te zien zijn qua entertainment. Veel roze, glitter, drags, entertainment, ballonnen, enz. De Roze Karavaan wordt groots en valt enorm op dit jaar ‼

De Roze Karavaan is er voor iedereen. Maar dan ook echt iedereen. Ben jij jong, oud, gay, straight, man, vrouw, getint, blank ?! ... het maakt niets uit, want jij bent welkom ‼

Alles op een rijtje
De Roze Karavaan  
Datum:        Maandag 24 juli 2017 
Tijd:            12.00 – 14.30 uur
Startpunt:    Station Tilburg
Toegang:      Gratis ‼

Wil je weten wie van jouw vrienden ook van de partij zijn bij de Roze Karavaan 2017 of wil je gewoon 
op de hoogte blijven ... houd dan met name Facebook.com → 'Roze Karavaan' 2017 in de gaten

Zie ook:
bronnen: RozeMaandag.nl / Facebook.com – Frans Versteden → Tilburg.com