zaterdag 5 oktober 2019

België - TV - Seksuele Voorlichting | "De Dokter Bea Show - Homoseksualiteit"
De Dokter Bea Show  Homoseksualiteit  →  In deze aflevering draait het allemaal om 'jongens die op jongens vallen' en 'meisjes die zich aangetrokken voelen tot meisjes': Homoseksualiteit   Maar wat is dat nu eigenlijk precies ?!  Kan je dat zo zien aan iemand ?!  Is Homoseksualiteit helemaal anders dan Heteroseksualiteit ?!  In haar skills lab probeert Dokter Bea de verschillen te vinden. 
                                                 

                                       
Gitte, Zoë, Remke, Armin, Robrecht en Arno van het puberpanel vertellen wat zij denken over Homoseksualiteit en vragen zich af of je wel kan zeg- gen dat je 100% Hetero bent. Dokter Bea doet ook nog 'n terrasje met professor Alexis Dewaele. Hij bestudeert als klinisch psycholoog al jarenlang Homoseksualiteit in de samenleving. Tenslotte belt Dokter Bea via Skype met 'Tom De Cock'. Hij is getrouwd met Maarten en samen hebben ze een dochtertje. Hoe Tom zijn Coming-Out beleefde, vertelt hij aan Dokter Bea.

bronnen: KetNet.be / YouTube.com
                                        
                                                 

Rusland | D. Razumilov werd "Homo door Apple" en klaagt het techbedrijf aan

Rusland    Een Russische man heeft 'Apple' voor € 14.000 aangeklaagd omdat techbedrijf Apple hem Homo zou hebben gemaakt. Hij heeft nu zelfs een relatie met een man.

"D. Razumilov" werd nieuwsgierig naar 'Homoseksualiteit' toen hij afgelopen zomer 69 GayCoins (een cryptomunt, net zoals Bitcoin) ontving op zijn iPhone. De anonieme schenker had er een berichtje bijgedaan: "je kan niet oordelen als je het niet geprobeerd hebt".

Dat berichtje zette zijn hele leven op zijn kop. "Ik dacht, inderdaad, hoe kan ik over iets oordelen zonder het ooit geprobeerd te hebben" ?!  Het hek was van de dam. In een klacht over het bedrijf, gepubliceerd door Govorit Moskva, schrijft de man dat hij inderdaad Homoseksuele relaties ging uit- proberen.

Lees verder op de wbsite van OUT.tv:  "Rus werd 'Homo door Apple' en klaagt het techbedrijf aan" ‼ 
                                               
                                                 
                                         
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com  GaySite.nl / Facebook.com  OUT.tv                                                            

vrijdag 4 oktober 2019

Boys | Olly Alexander speelt hoofdrol in TV-serie over Hiv van Russell T Davies

Televisiemaker 'Russell T Davies' van onder meer 'Queer As Folk' en 'A Very English Scandal' werkt aan 'Boys' een reeks over Hiv en Aids onder Homo- en Bi-mannen in 't Verenigd Koninkrijk van de jaren 1980. "Olly Alexander" van Years & Years speelt een hoofdrol.

Naast "Olly Alexander" zijn er hoofdrollen voor Omari Douglas en Callum Scott Howells. En bijrollen voor Stephen FryNeil Patrick Harris, Keeley Hawes and Tracy Ann Oberman.

'Boys' komt in 2020 uit op de Britse zender Channel 4. Of en wanneer de serie in Nederland en België op TV te bekijken zal zijn, is niet bekend ‼
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / Facebook.com  Winq.nl                                                                   

België | "Brussels Opvanghuis 'Refuge' voor LHBT+'s is na een jaar al te klein"

Het vorig jaar oktober geopende opvanghuis voor LHBTIQ+'ers in Brussel is te klein. Er is plaats voor acht mensen   "Wij krijgen per week minstens één aanvraag voor opvang", zegt woordvoerder Dimitri Verdonck van Opvanghuis Refuge tegen de Belgische omroep VRT.

"Wij kunnen op dit moment slechts acht mensen herbergen, dus zijn we op zoek naar een groter gebouw" ‼
                                                       
                                                                  
                                                   
Het huis biedt opvang aan Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders tussen de 18 en 25 jaar, die thuis niet aanvaard of zelfs bedreigd worden vanwege hun seksuele geaardheid en die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Ze worden psychologisch en juridisch begeleid.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Brussels opvanghuis voor LHBTI+'ers is na een jaar al te klein" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facbook.com – RozeGolf.net                                                                            

donderdag 3 oktober 2019

Dawn French & Jennifer Saunders spelen samen in de film: 'Death On The Nile'

Groot-Brittannië  →  Dawn French en Jennifer Saunders waren jarenlang te zien als komisch duo, met een eigen sketch-programma ‼ Over een jaar – 09 Oktober 2020 – zijn ze weer te zien, in de verfilming van een detective van "Agatha Christie" ‼  Armie Hammer uit Call Me By Your Name doet ook mee.

De film waarover het gaat is 'Death On The Nile' van Agatha Christie. Het is het vervolg op de film uit 2017 'Murder On The Orient Express'. Hierin was Kenneth Branagh te zien als de Belgische detective Hercule Poirot ‼  Hij en zijn iconische snor zijn opnieuw te zien in 'Death On The Nile'.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "French & Saunders spelen weer samen in een film" ‼

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com  Winq.nl                                     

Europa – LHBT+-ouderen | Best4Older start videoproject over LHBT+-ouderen

Europa – LHBT+-ouderen  →  De partners van het Best4Older LGBT+-project presenteren met trots een serie getuige-video's over het leven, de angsten en de toekomstverwachtingen van LHBT+-ouderen in Europa.

In een maatschappij waarin ouderen een steeds groter aandeel vormen, gaat de bevordering van mensenrechten 'hand in hand' met de strijd tegen discriminatie en ongelijkheid   De doelstelling van Best4Older LGBTIQ+ is de strijd tegen discriminatie op basis van leeftijd, seksuele oriëntatie en genderidentiteit, alsmede de promotie van mensenrechten met betrekking tot LGBTIQ+-senioren.

                                                  
        
                                                        
Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net                                      

woensdag 2 oktober 2019

België - Homo Top 100 | "Help mee de Homo Top 100 Hitlijst te vernieuwen" ‼

België  Homo Top 100  →  Op 09 november 2019 organiseren Enig Verschil en The Breakfast Club opnieuw de "Homo Top 100"-party in de Cargo Club in Antwerpen. Daarbij hoort een hitlijst.

Enig Verschil wil de longlist vernieuwen en roept op kandidaten aan te geven. Dat kan op de Facebook-pagina van "Enig Verschil" ‼ 
bronnen: BeOut.be / Facebook.com  Enig Verschil
                                               
                                                             

Amerika - West Point | Docent vecht ontslag aan na discriminatie Transgender


Peter Vlaming  een leerkracht op een middelbare school in de Amerikaanse staat Virginia  'werd ontslagen' omdat hij weigerde een Transgender leerling met 't juiste persoonlijke voornaamwoord 'hem' aan te spreken. Nu klaagt hij de West Point Public School aan.

De docent hoopt onder zijn ontslag uit te komen op grond van 'religieuze redenen', die hem ervan weerhouden zouden hebben de leerling met 'hem' aan te spreken. Dat schrijft The Guardian.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Docent VS vecht ontslag na discriminatie Transgender aan" ‼

Zie ook:  

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com  BCNN1 → Black Christian News Network One                                                      

dinsdag 1 oktober 2019

Polen - Lublin – Pride | Pride-gangers trotseren eieren, flessen en voetzoekers

Polen – Lublin  →  De Pride parade in Lublin in Polen is verstoord door extremisten die de Mars voor Gelijkheid wilden tegenhouden ‼ Ze wierpen eieren, flessen en voetzoekers.

De politie in oproertenue had het lastig om de groepen uiteen te houden en moest traangas en het waterkanon inzetten.

De burgemeester van Lublin wilde de 'Mars voor Gelijkheid' verbieden maar een rechter liet de betoging toch toe.

bronnen: BeOut.be / YouTube.com


     
                                       
      
                                                              

Amerika – Florida | Transgender-vrouw achter auto gebonden en meegesleurd

Amerika – Jacksonville  →  In de Amerikaanse staat Florida heeft een man een "Trans-vrouw" met haar voeten aan de achterbumper van zijn auto gebonden. Vervolgens is hij gaan rijden, terwijl de vrouw nog vastgebonden zat. De verdachte, Eric Shaun Bridges (34), is gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
                                             

                                                            
Volgens de politie van Jacksonville werd de vrouw vrijdagochtend zwaargewond op straat gevonden. Buurtbewoners bevestigen tegen verschillen- de Amerikaanse media dat het gaat om een 'Transgender vrouw'. Volgens de politie werd ze aangetroffen met verwondingen die erop duiden dat ze ernstig is geslagen, maar ook achter een auto is gehangen. De politie schat dat de dader 2 huizenblokken verder is gereden, met het slachtoffer hangend aan de achterkant van de auto. Ze ligt met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                               

maandag 30 september 2019

K3 kiest opnieuw voor 'diversiteit' | Meisjes kussen elkaar in nieuwe videoclip

België  K3    De Belgische meidengroep "K3" heeft vrijdag de videoclip van het nieuwe nummer 'Altijd Blijven Dromen' gelanceerd. Daarin trekken de zangeressen voluit de kaart van de diversiteit.

In de videoclip zijn zeer uiteenlopende koppels te zien: mensen met een andere achtergrond, een ouder paar, jonge kindjes én een Lesbisch koppel. Eerst zien we allerlei koppeltjes in de video. Ze zitten gezellig naast elkaar en kijken elkaar verliefd aan. Enkele minuten later zien we dezelfde kop- pels opnieuw, maar dit keer geven ze elkaar een kus, waaronder dus ook twee meisjes.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "K3 kiest opnieuw voor diversiteit en laat twee meisjes elkaar kussen in nieuwe videoclip" ‼

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                             

Curaçao · Pride - Pride Walk | "De zevende 'Curaçao Pride' was drukste ooit" ‼

Curaçao  →  De afgelopen dagen werd op "Curaçao" voor de zevende keer de Gay Pride gehouden. Volgens de organisatie liepen ruim duizend LHBTIQ+'s en hun sympathisanten in een bonte stoet van het Riffort in Otrobanda  via de Pontjesbrug naar het Wilhelmina- plein, een record. De 'Pride Walk' was het hoogtepunt van de "Pride-week op Curaçao" waar nog enkele feesten en bijeenkomsten op het programma stonden.
                                               

                                          
De Pride Walk begon 7 jaar geleden met een handjevol mensen op een parkeerplaats ergens net buiten Willemstad maar is inmiddels uitgegroeid tot een waar volksfeest. Mondjesmaat wordt de LHBTIQ+-gemeenschap geaccepteerd en gaan ook bedrijven het jaarlijkse evenement sponsoren ‼ "Een zeer goede ontwikkeling," aldus één van de organisatoren in de plaatselijke media. Hij riep tevens de politiek op haast te maken met het wets- voorstel dat het Homohuwelijk mogelijk moet maken.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "De zevende 'Curaçao Pride' was drukste ooit" ‼

Zie ook:
Caribisch Netwerk | "Steeds meer Curaçaoënaars bekennen kleur"  /  KnipselKrant Curaçao | "Fotoverslag Curacao Pride 2019"  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com  GaySite.nl                                                  

zondag 29 september 2019

België overtuigt Mensenrechtenraad te stemmen tegen Doodstraf voor Homo's


  Dit initiatief, dat samen met Costa Rica, Frankrijk, Benin, Mexico, Mongolië, Moldavië en Zwitserland werd genomen, kreeg de steun van zo'n 60 landen uit vijf continenten. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) van België is tevreden ‼

Strafbaarheid van Homoseks
Een zeventigtal landen bestraffen Homoseks. Afghanistan, Brunei, Iran, Jemen, Mauritanië, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten voorzien de doodstraf als maximumstraf voor Homoseks.

Lees verder op de site van BeOut.be:  "België overtuigt Mensenrechtenraad resolutie te stemmen tegen de doodstraf voor Homoseks" ‼

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  BeOut.be                                                       

Eindhovenaar wordt in Dongen geslagen met stok → na afspraak via datingapp

Dongen  →  In 'Dongen' is vrijdagavond een man mishandeld in een park bij de "Laagveen", nadat hij via een datingapp een daar een afspraak had gemaakt.

Het 35-jarige slachtoffer uit Eindhoven zag op het afgesproken tijdstip niet de man met wie hij had afgesproken   Hij werd vervolgens door een langslopende man aangesproken, waarna er een tweede man bijkwam die hem gelijk begon te slaan met een stok.

Het slachtoffer werd beroofd van zijn spullen, waaronder zijn autosleutels en zijn telefoon.

Het slachtoffer belde de politie bij een buurtbewoner van het park. Ambulancepersoneel kon de verwondingen ter plekke behandelen.

De spullen werden op de telefoon na, in het park teruggevonden.

De politie is op zoek naar de daders ‼

                                        
Zie ook:

bronnen: RozeGolf.net / HartVanNederland.nl → Video / Twitter.com – Veilige Buurt NB