woensdag 20 februari 2013

Homo's oorzaak seksschandalen in de Kerk


De Ghanese kardinaal Peter Turkson wijt de grootschalige seksschandalen in de kerk aan homoseksuele priesters. Volgens hem is daar in Afrika geen sprake van omdat homosekssualiteit er niet wordt getolereerd. Turkson maakt momenteel grote kans om komende maand de eerste zwarte paus in de geschiedenis te worden.

'Het Afrikaanse traditionele systeem beschermt de bevolking tegen homoseksuele neigingen, want in Afrika staat men erg negatief tegenover homoseksualiteit', zei de pausfavoriet in een interview met Christiane Amanpour van de Amerikaanse zender CNN. 'In heel wat Afrikaanse ge- meenschappen en culturen wordt een affaire tussen twee mensen van hetzelfde geslacht gewoonweg niet getolereerd. Het culturele taboe doet op die manier zijn werk om homoseksualiteit buiten de deur te houden'.

De opmerkingen van de Ghanees hebben voor een storm van protest gezorgd. Kardinaal Turkson staat vooralsnog hoog op de lijst van paus- favorieten. Een andere favoriet voor de opvolging van Joseph Ratzinger, kardinaal Tarcisio Bertone, reageerde op de uitspraken van Turkson. Hij gaf aan dat sommige psychiaters inderdaad een verband hebben ontdekt tussen pedofilie en homoseksualiteit. Volgens hem is dát het probleem.

bronnen: Gay.nl / CNN
     

Peter Turkson | Homoseksualiteit leidt tot Kindermisbruik

Volgens de Afrikaanse kardinaal Peter Turkson komt homoseksualiteit in Afrika amper voor, aangezien het in Afrikaanse landen 'niet aangemoedigd' wordt. Daarmee wordt volgens hem de bevolking beschermd. Turkson beweert dat er daardoor namelijk veel minder kindermisbruik voorkomt in katholieke instellingen in Afrika, aangezien homoseksualiteit en kindermisbruik volgens hem onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

De katholieke kerk voert al eeuwenlang een hetze tegen homoseksuelen en Afrika krijgt de laatste decennia wat dat betreft in het bijzonder veel aandacht. Daardoor wordt er in veel Afrikaanse landen actief jacht gemaakt op homoseksuelen en worden er wetten ingevoerd die homoseksualiteit strafbaar stellen. Vaak staat er zelfs de doodstraf op.

Homoseksualiteit wordt door homofoben vaker in verband gebracht met kindermisbruik, maar volgens wetenschappers is dat aantoonbaar onzin. Volgens de American Psychiatric Association komt kindermisbruik onder homoseksuelen niet vaker voor dan onder heteroseksuelen.

Turkson wordt getipt als de eerste zwarte paus. Het katholicisme is in Afrika een snel opkomende godsdienst.

bronnen: FokNieuws.nl / American Psychiatric Association


Paus-kandidaat krenkt Homo's  /  Donkere Paus ?! Waarom Niet ?!

Hij kan de eerste zwarte paus worden in de geschiedenis, maar of de Ghanese kardinaal Peter Turkson gaat zorgen voor een meer vooruitstrevende visie op homoseksualiteit, is nog maar zeer de vraag. In een interview met CNN gaf hij homoseksuelen de schuld van het misbruik van kinderen door pedofiele priesters.

Turkson zei in het interview met een Amerikaanse journaliste dat dat de diepe crisis die de kerk doormaakt na de grootschalige seksschandalen te wijten is aan de homofiele priesters. En de pausfavoriet voegt er fijntjes aan toe dat het Afrikaanse continent van die "neiging" gevrijwaard is.

Ongustig
"De schuld van de crisis in de kerk door seksschandalen ligt bij de homofiele priesters", zegt Turkson. "Bij Afrikaanse kerken zou zoiets nooit kunnen, want in Afrika is de cultuur tegenover homofilie heel ongunstig. Zo hebben de Afrikaanse traditionele systemen in zekere zin de bevolking beschermd tegen die neiging. In heel wat gemeenschappen en culturen in Afrika werd homoseksualiteit of elke andere affaire tussen twee mensen van hetzelfde geslacht niet getolereerd. Op die manier heeft dat culturele taboe zijn werk gedaan om homoseksualiteit buiten te houden", aldus Turkson.

bronnen: Telegraaf.nl / CNN