zaterdag 11 mei 2013

Hojokamp, iets voor jou ?!


              
Nieuwe mensen ontmoeten, je verhaal vertellen, inspireren, leren en natuurlijk heel veel gezelligheid !! Dat is waar het om draait tij- dens het Hojokamp van 11 tot en met 16 augustus. Je kunt verschillende workshops volgen die je verder helpen met het accepteren en omgaan met jouw seksuele geaardheid. Samen met 70 andere jongeren tot en met 25 jaar maak je een te gekke week mee.

Workshops: Uit de kast komen
Heb jij je ouders en vrienden al vertelt dat je homo, biseksueel of transgender bent ?! Weet je niet hoe, of ben je bang voor hun reactie ?! Tij- dens deze workshop praat je met andere deelnemers over jullie coming out en ervaringen. Het acceptatieproces is bij iedereen anders. Je voelt je gesteund, de anderen begrijpen je. Dat zorgt voor een band.

Workshops om je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten
Hoeveel zelfvertrouwen heb jij ?! Wat zijn nu jouw bijzondere eigenschappen ?! Hoe zien andere jongeren jou ?! Tijdens de workshop Zelfbeeld & Zelfvertrouwen geef je complimenten aan de andere deelnemers én vraag je om complimenten te ontvangen.

Theater en andere gezellige activiteiten
Uiteraard wordt er ook veel gelachen. Een theatergroep, Mindmix, speelt op humoristische wijze na hoe het is om in de 'echte' wereld anders te zijn. Simpele dingen zoals handje vasthouden, elkaar een kus geven of nagekeken worden. Op 'n grappige manier laten zij zien hoe je in deze dagelijkse situaties toch jezelf kunt zijn. De week wordt afgesloten met een bonte avond.

Surf voor meer informatie naar:  www.hojokamp.nl

bronnen: GaySite.nl / Stichting Outway / YouTube.com – Omroep Brabant


       
                                         

Homo heeft 24 kinderen - Het verhaal van Markus K.


                  
Een Duitse homo die eerder priester was en nog nooit seks heeft gehad met een vrouw is vader van 24 kinderen bij 17 lesbiennes. "Markus K. werd ooit uit het seminarie gezet omdat hij homo was maar ondertussen maakte hij heel wat vrouwen gelukkig en dat was zijn wraak op de kerk", aldus GayStarNews.

Markus heeft maar liefst 22 kinderen en is daarmee waarschijnlijk homo-papa met de meeste kinderen ter wereld. Hij is intelligent, meet ruim 1.94 en heeft donker haar; 12 van zijn kinderen wonen in München, eentje in Toscanië, eentje in Wenen en zes anderen in Duitsland en twee zijn nog niet geboren maar worden verwacht in de zomer van dit jaar. Als deze twee laatste kindjes geboren zijn eindigt Markus met 24 kinderen waarvan 12 meisjes en 12 jongens, wat hij zelf een mooi aantal vindt om er mee te stoppen, vooral ook, in tegenstelling tot andere spermado- noren, omdat hij met al zijn kinderen contact heeft.

In een interview vertelde Markus dat hij van mening is dat kinderen moeten kunnen weten wie hun biologische vader is. Bij hem zelf gaat de procedure dan als volgt. Als het kind geboren wordt registreert hij zichzelf als biologische vader, acht weken later geef hij het kind dan op ter adoptie aan de meemoeder zodat beide moeders rechten hebben betreffende het kind. Daarna houdt hij contact met het kind. "Ik ontmoet vijf families elke vier weken, anderen maar 1 keer per jaar, maar ik probeer er wel te zijn op elke verjaardag van elk kind dan eten we samen taart en spelen spelletjes", aldus Markus die de kinderen ziet naar gelang de afspraken met de moeders. Geen enkel lesbisch koppel of les- bische moeder weigert de omgang van haar kind(eren) met Markus.

Markus wilde destijds priester worden, maar de katholieke kerk weigerde hem omdat hij homo is. In 1994 verliet hij het seminari. Korte tijd later doneerde hij voor het eerst sperma maar de vrouw in kwestie werd niet zwanger. In 2003 zag hij een advertentie van een lesbisch koppel dat op zoek was naar een spermadonor, hij sprak met het koppel af en besefte al gauw dat het twee goede moeders zouden zijn, negen maan- den later werd zijn eerste zoon geboren.

Omdat Markus geen geld vroeg voor zijn donatie werd hij plots erg populair en voor hij het wist kwamen er tal van lesbsche koppels aan zijn deur vragen om sperma. "Ik heb nooit seks gehad met die vrouwen, ik deed mijn sperma in een speciaal dingetje waarna de vrouwen zelf het sperma konden inbrengen met een plastiek ding van de apotheker. Ondanks 't feit dat Markus een grote familie heeft is hij nog vrijgezel, zijn laatste partner zag het niet zitten rekening te moeten houden met tal van lesbische koppels en de kinderen.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info
                 

Amerika | Meest Homofobe Regio's volgens Twitter


                   
Een groep Amerikaanse studenten aan de Humboldt State University in Californië heeft onderzoek gedaan naar de meest gebruikte homofobe uitlatingen op Twitter en heeft in kaart gebracht in welke Amerikaanse regio's de meeste homofobe taal wordt gebezigd.

De groep studenten onderzocht alle tweets in de periode juni 2012 tot april 2013 op homofobe woorden als dyke, fag, homo en queer. Vervol- gens werden alle haatdragende uitlatingen geregistreerd en in kaart gebracht. Dit resulteerde in een overzicht van waar in de Verenigde Staten homofobe termen het meest gebezigd worden. Uiteindelijk werden meer dan 150.000 tweets als homofoob en/of racistisch beoordeeld.

Uit de kaart blijkt dat in de staten New Mexico, Texas, Kansas, Missouri, Kentucky, Ohio en Illinois het meest homofoob wordt getwitterd. Surf voor een volledig overzicht naar de interactieve kaart van het onderzoeksteam ... KLIK HIER !! 

bron: GaySite.nl
         

COC Amsterdam – Veilige Haven | "Bij het Wereldcafé ben ik mezelf" ‼


              
Het steunpunt Veilige Haven van COC Amsterdam biedt ondersteuning aan multiculturele jongeren die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met hun homo-, biseksuele of transgendergevoelens. Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand organiseert Veilige Haven het Wereldcafé voor deze doelgroep. Er wordt dan voor iedereen gekookt en vaak komt er ook een gastspreker langs. Doel: Jezelf zijn in een ongedwongen sfeer en gezellig samenkomen met lotgenoten. Gay.nl bezocht het Wereldcafé en doet verslag.

De deuren van een afgehuurd pand in hartje Amsterdam gaan rond 18.00 uur open. Een vrijwillige kok is nog druk bezig met de voorbereidingen van een lekkere maaltijd voor iedereen. Vanavond staat een ovenschotel met verse salade op het menu. "Ik kook graag voor de bezoekers", roept de Turkse vrijwilliger Döne Fil vanachter het fornuis. "Een lekkere maaltijd voor hen betekent een lekkere maaltijd voor mij". In de tus- sentijd schuiven de overige vrijwilligers volop met tafels en stoelen waardoor het pand binnen een mum van tijd is omgetoverd in een gezellige eetruimte. De bezoekers stromen binnen en het wordt direct duidelijk dat iedereen welkom is want de etnische diversiteit varieert enorm. Landen zoals Marokko, Ghana, Pakistan en Turkije zijn allemaal vertegenwoordigd. Wat de bezoekers in ieder geval gemeen hebben, is dat ze een minderheid vormen op het gebied van geloof, cultuur én geaardheid.

Zo'n 25 bezoekers schuiven aan en rond 19.00 uur begint iedereen gezellig te eten. Er wordt volop gelachen en even lijkt er totaal geen sprake te zijn van persoonlijke problemen. Toch hebben veel bezoekers het niet gemakkelijk en zijn moeilijke omstandigheden vaak de reden om het Wereldcafé te bezoeken. De 20-jarige Mo uit Afghanistan is daar een goed voorbeeld van. Zeventien jaar geleden vluchtte hij met zijn hele fa- milie naar Nederland en eenmaal hier aangekomen, ontdekte hij al snel dat hij in het verkeerde lichaam zat. "Ik werd geboren als vrouw maar ik werd hier doodongelukkig van. Op een gegeven moment wilde ik zelfs niet meer leven en ik zag geen andere keus meer dan het gewoon aan mijn ouders te vertellen. Ondanks onze Islamitische achtergrond hebben zij het gelukkig direct geaccepteerd. Vooral mijn vader was ontzettend bang voor de gevolgen maar iedereen is erg positief gesteld en ik word volledig gesteund. Momenteel zit ik in de transitiefase en ik kan nu eindelijk mezelf zijn", aldus Mo.

Wanneer iedereen is uitgegeten, volgt er rond 20.00 uur een gastspreker. Vandaag is een lesbische politieagente te gast. Ze heeft een Marok- kaanse achtergrond en vertelt over haar coming out. Iedereen luistert aandachtig en wanneer het woord aan de groep is, worden er veel vragen gesteld. Na verschillende discussies over veiligheid op straat en culturele diversiteit is het rond 21.30 tijd voor een afsluitend drankje. Iedereen is lekker los en praat nog gezellig na. Eén van de overgebleven aanwezigen is de 20-jarige Ilias en hij deelt graag zijn verhaal. Ilias is van Ma- rokkaanse afkomst en twee jaar geleden kwamen zijn ouders erachter dat hun zoon op mannen valt. "Mijn broer zag dat ik had gechat met een jongen en hij vertelde dit direct aan mijn ouders. Ik ben toen helemaal in elkaar geslagen en lag maar liefst drie weken in het ziekenhuis. Ver- volgens probeerde ik zelfmoord te plegen maar dat mislukte. Ik was er echt helemaal klaar mee", zegt de 20-jarige. Een instelling hielp Ilias aan een tijdelijk adres en na een paar maanden ging hij weer terug naar huis waar hij met open armen werd ontvangen. Ilias: "Blijkbaar had mijn familie even tijd nodig om het nieuws te laten bezinken. Mijn vader heeft het er nog altijd moeilijk mee maar mijn moeder doet duidelijk haar best het te accepteren. Een voorwaarde is dat ik geen seksueel contact heb met andere mannen maar daar trek ik me niets van aan. Wat ik in bed doe, is mijn zaak en hou ik lekker voor mezelf".

Voor Mo en Ilias vormt het Wereldcafé van Veilige Haven een belangrijk onderdeel van hun leven. "Via mijn psycholoog kwam ik bij Veilige Haven terecht en ik zag dat iedereen hier lekker zichzelf was. Dat wilde ik zelf ook en door mijn ervaringen met lotgenoten te delen, begon ik mezelf te accepteren. Deze groep is een soort familie voor me geworden en het Wereldcafé vormt zelfs op zekere wijze een rustpunt in mijn leven". Ook Ilias is zeer te spreken over het Wereldcafé en komt er graag. "Ik heb hier echt zo ontzettend veel mensen leren kennen die dezel- fde achtergrond hebben en met dezelfde problemen zitten. Dat heeft me enorm geholpen !! Het is gewoon fijn om hierover te praten en ander- mans verhalen te horen. Bij het Wereldcafé ben ik mezelf".

Rond 22.30 vertrekken de laatste bezoekers . De coördinator van Veilige Haven, Isjed Hussain, kijkt terug op een geslaagde avond. Hussain acht het belangrijk dat deze groep aandacht blijft krijgen. "Deze groep heeft veel persoonlijke problemen en er ligt duidelijk een grote uitdaging. Des te belangrijker is het daarom om deze groep te empoweren zodat ze deze kracht kunnen doorgeven in de samenleving. Er is sprake van emancipatie en laat dat nu net het hoofddoel zijn".

Ondanks het goede initiatief van Veilige Haven hopen wij dat dit de komende jaren zal veranderen en dat uiteindelijk iedereen zichzelf kan zijn. Heb jij ook een multiculturele achtergrond en vecht je met je homo-, biseksuele- of transgendergevoelens ?! ... klik dan HIER voor meer infor- matie !!

Kevin Abdoelkariem

bronnen: Gay.nl / Veilige Haven
           

vrijdag 10 mei 2013

Flirt! in Zomerse sferen op 15 juni in Groningen


                 
Flirt! - het grootste gay, lesbian & friends event van noord en midden Nederland zal op zaterdag 15 juni 2013 opnieuw plaatsvinden in het Simplon Poppodium in Groningen. Na alle positieve reacties is er besloten om Flirt! wederom in het Simplon Poppodium te organi- seren.

Zomer
Flirt! staat dit keer helemaal in het teken van de zomer. Ben jij er ook weer bij en kom je met ons feesten, lachen en Flirt!'en ?!

Flirt! is een laagdrempelig gay, lesbian and friends event in noord en midden Nederland. Drie jaar na oprichting is Flirt! inmiddels uitgegroeid tot een begrip met 10 volledig uitverkochte edities.

Kaartjes
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Als je er bij wilt zijn, bemachtig dan op tijd een ticket, o.a. te verkrijgbaar via de website van Flirt! en in café Decadent. Zaterdag 15 juni is het weer tijd voor 'Flirt! Groningen'. Tot op heden is Flirt! altijd in de voorverkoop al uitverkocht geweest dus koop je tickets zo snel mogelijk !!

Voor meer informatie en tickets:  KLIK HIER

bronnen: KamKrant.nl / Flirt !!
       

Maak kennis met John en Jack al 54 jaar een koppel en 5 jaar getrouwd


                  
Wie stelt dat HoLeBi's geen stabiele en langdurige relatie kunnen aangaan heeft nog niet kennis gemaakt met het schattigste en oud- ste homo koppel uit de Verenigde Staten. John Darby en Jack Bird zijn weldra 54 jaar samen en vijf jaar gehuwd. "Ik herinner me nog het moment dat ik de ring over zijn vinger schoof", zegt Jack over zijn huwelijk met John.

John en Jack leerden elkaar kennen in 1959 in San Francisco tijdens een Fourth of July party. John was juist terug van trips in Cuba en Mexico en leefde samen met een roommate, maar dat weerhield Jack er niet van verliefd te worden op de jonge man en de gevoelens waren weder- zijds. "Ik was veel jonger, en ben ook veel kleiner, maar ik keek in zijn mooie blauwe ogen en ik werd verliefd", aldus John.

En na die eerste kus nog diezelfde avond ging alles snel, het koppel ging samen wonen en tot hun grote verbazing, gezien de tijdsgeest, woonde ze vlak naast een lesbisch koppel. Omdat het toen andere tijden waren, en beide heren dachten dat hun familie hun relatie niet zou aanvaarden liepen ze nooit hand in hand, kusten ze elkaar nooit in het openbaar en bekenden enkel hun relatie aan enkele HoLeBi-vrienden.

In 1998 wilde het koppel naar San Francisco Towers retirement community verhuizen maar dat mocht toen niet omdat ze een homo koppel waren. Pittig feit is dat ze ondertussen met hun foto in het gebouw hangen als prominente bewoners. In 2008 stapten John en Jack in het huwe- lijksbootje in San Francisco waar het huwelijk een tijdje was opengesteld voor HoLeBi's, later werd dat weer gesloten, ondertussen woonden ze wel in de towers en werden ze zelfs door bewoners die daar al jaren lang woonden, en hen nooit eerder hadden aangesproken gefeliciteerd met hun huwelijk.

Wat werkelijk fantastisch was volgens het koppel was het feit dat ze twee dagen na hun huwelijk er een zak aan hun deur hing met daarin een fles champagne met een kaartje van een oudere buurvrouw die bekende eerder niet te weten wat het woord gay betekende, maar hen alle geluk toe wenste.

bronnen: Queerty.com / www.HoLeBi.info
            

COC Rotterdam start met introductiegroepen


              
COC Rotterdam start binnenkort met nieuwe introductiegroepen voor zowel vrouwen / meiden als mannen / jongens. De groep start eind mei. De groepen zijn in het leven geroepen om kennis te maken met anderen met dezelfde gevoelens.

Onderwerpen
Gedurende 6 tot 8 weken komen tal van onderwerpen ter sprake in de groep onder begeleiding van deskundige vrijwilligers. Na een individueel persoonlijk intakegesprek worden de onderwerpen van de avonden vastgesteld. Onderwerpen als coming out, verliefdheid en vooroordelen komen in de groepen zeker ter sprake.

Bij interesse kan contact opgenomen worden met het secretariaat van COC Rotterdam door te mailen aan:  advies@cocrotterdam.nl

bron: KamKrant.nl
         

Introductiegroepen COC Rotterdam van start in mei 2013

Het COC biedt introductiegroepen aan voor mannen en vrouwen die nog bezig zijn met hun coming-out of de draai in hun nieuwe leven nog niet hebben gevonden. De introductiegroepen zijn acht wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond. We willen bij voldoende aanmeldingen beginnen met een groep in de tweede helft van mei.

Introductiegroepen zijn bedoeld om onder deskundige begeleiding eens met andere homo's en lesbische vrouwen te praten over twijfels en gevoelens bij het ontdekken dat je op iemand van hetzelfde geslacht valt. Het kan heel leuk en leerzaam zijn om ook eens de verhalen van anderen te horen. Bovendien leer je aan aantal nieuwe mensen kennen.

Wanneer je interesse hebt om deel te nemen kun je een e-mail sturen naar: advies@cocrotterdam.nl ‼  Natuurlijk kun je hier ook terecht voor meer informatie. Voor dat de groep start wordt met iedereen een kennismakingsgesprek gevoerd.

bronnen: COC.nl / COC Rotterdam
           

Frankrijk | Racistische Anti-Homoposter


                
Een poster die tegenstanders van het open huwelijk oproept om op 26 mei in Parijs de straat op te gaan, heeft op social media web- sites massale woede veroorzaakt. Veel mensen claimen dat het een racistische afbeelding van de Franse minister van Justitie is.

Op de poster, die deze week op Twitter werd geplaatst, staat volgens velen de Guinees-Franse minister Christiane Taubira afgebeeld als een gorilla die wordt ondergelopen door demonstranten van de 'Manif pour Tous' anti-homohuwelijkbeweging. Taubira was een van de meest voor- aanstaande voorstanders van het openstellen van het huwelijk voor homo's in Frankrijk en is vaak het doelwit van haar tegenstanders op slogans en posters.

Verdedigers van de advertentie zeggen dat de overeenkomsten met King Kong simpelweg waren bedoeld om de 'vernietiging' te laten zien die het open huwelijk het Franse familieleven zou toebrengen.

Na alle kritiek heeft de maker de afbeelding van zijn account verwijderd, met de tekst: "Ik kan bevestigen dat ik in mijn eentje handelde, zonder racistische intentie. Sorry als het pijn heeft gedaan. Ik trek de foto terug maar het is een misverstand, ik gebruikte een reeds bestaand monster-plaatje".

Frankrijk werd op 23 april het veertiende land in de wereld waar homokoppels het recht hebben om te trouwen ‼  Honderdduizenden mensen gingen – en gaan nog steeds – de straat op om daartegen te demonstreren. Ze zijn vooral boos over het adoptierecht voor homokop- pels.

bron: GayKrant.nl
   

donderdag 9 mei 2013

KamKrant.nl | Wij nodigen jou uit !!


                  
KamKrant.nl staat centraal voor haar bezoekers, en dat willen we graag uitbreiden, zodat onze bezoekers zich nog meer thuis voelen op onze site. Met onze ledensysteem kunnen mensen zicht registreren, inloggen, reageren op nieuws. Hun eigen profiel aanmaken, dingen uit de shop kopen, muntjes sparen, spelletjes doen en noem maar op !!

Testfase
En alles is gratis, je kunt zelfs nog een VIP worden, zodat je nog meer extra's hebt, en ook dit kost geen enkele cent !! Je kunt nu in contact blijven met alle bezoekers, en vrienden worden met mensen waarmee jij vaak praat. Zo word KamKrant.nl veel efficiënter !!

We willen jullie graag uitnodigen voor de 'Béta-test van KamKrant.nl-profielen', zodat wij de site kunnen verbeteren en het aan het einde van deze maand kunnen lanceren !!

Je kunt de site bereiken via:  www.jongerehomo.nl/leden

bron: KamKrant.nl
                  

Zambia | Homokoppel moet anale test ondergaan


            
In het Afrikaanse Zambia is een homokoppel opgesloten, mishandeld door de politie en worden ze weldra onderworpen aan een anale test om hun homoseksuele geaardheid te bewijzen. Amnesty International veroordeeld de opsluiting, mishandeling en anale testen. "In Zambia is homoseksualiteit strafbaar en kan een celstraf oplopen tot 14 jaar", aldus GayStarNews.

Phil Mubiyana en James Mwape worden er van verdacht homo te zijn en werden door de politie gearresteerd nadat een buurman de mannen aangaf. Beide mannen werden enkele dagen opgesloten in een overvolle cel waar ze geen eten of drinken kregen gedurende 12 uur.

De mannen ontkennen homo te zijn maar riskeren nu te worden onderworpen aan een anale test om te bewijzen dat ze wel degelijk homo zijn. Bij deze testen kijkt men naar de anus om te zien of er anale seks is geweest, ook zoekt de dokter naar sporen van sperma en neemt hij foto's van de anus om die grondiger te bestuderen. Amnesty International noemt deze praktijken mishandeling en schending van de mensenrechten. De twee mannen verblijven zeker nog tot aan hun proces op 22 mei in de gevangenis.

Simeon Mawanza van het Al Zambia onderzoekscentrum zegt dat anale testen niet wetenschappelijk zijn en dat ze dus niet kunnen aantonen of iemand wel of niet homo is. Volgens Mawanza zijn de testen bovendien illegaal en overtreden dokters die ze uitvoeren de ethische bezwaren tegenover de mensen die ze moeten ondergaan. Verder zegt hij dat de mannen moeten worden vrijgelaten omdat ze enkel op verdenking van homoseksualiteit zijn opgesloten.

Mawanza kan misschien beter voorzichtig zijn want vorige maand werd de lokale mensenrechtenactivist Paul Kasonkomona gearresteerd na- dat hij in een televisieshow had opgeroepen om homoseksualiteit uit de strafwet te halen. Mawanza zegt dat Zambia met het strafbaar stellen van homoseksualiteit in gaat tegen de mensenrechten die zijn beschermd in de International Covenant on Civil and Political Rights and the African Charter on Human and Peoples en door het land zijn ondertekend.

Extra info:
Anale testen maar ook andere testen om te 'bewijzen' dat iemand al dan niet homoseksueel is worden wereldwijd in vele landen ook gebruikt bij asielzoekers wanneer ze een aanvraag doen op basis van vervolging omwille van hun seksuele geaardheid in eigen land. Ook worden er vaak genante vragen gesteld zoals: Wanneer raakte je voor het eerst de edele delen aan van iemand van hetzelfde geslacht ?!

Ook landen als België en Nederland durven zulke vragen te stellen, meer over vragen en testen kan je lezen in een eerder verschenen nieuws- artikel bij HoLebi.info over HoLeBi-asielzoekers: KLIK HIER. Tot slot mag nog worden gezegd dat uit eerdere verschillende onderzoeken bleek dat slechts 50% van de homoseksuele mannen aan anale seks doet tegenover ruim 70% van de heteroseksuele mannen - anale seks is dan ook steeds populairder onder heteroseksuele koppels.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info
               

Amsterdam Fetish Pride 2013


               
Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, begint de Amsterdam Fetish Pride 2013. Tot en met zondag 12 mei viert de hoofdstedelijke leer- en fetish scène een eigen Pride met feesten en evenementen op verschillende locaties in de stad. "Het belooft een spetterend 'Out & Proud' fetishweekend te worden", staat in de aankondiging.

Hoogtepunten zijn onder meer de Recon Full Fetish party op vrijdagavond in de Eagle en XXXLeather met de verkiezing van Mr. Leather Amster- dam 2013 in Club Fuxx op zaterdag (beide clubs zitten aan de Warmoesstraat en beide feesten hanteren een streng deurbeleid met een strikte dresscode).

Naast een BLUF-meeting voor leden en niet-leden in Dirty Dickes (Warmoesstraat) is er een Tweedehands Fetish Vlooienmarkt op zaterdagmid- dag in The Web (Sint Jacobsstraat), een Mask Party. Daarnaast zijn er meerdere meetings en lezingen en maken bekende fotografen fotoshoots van bezoekers in hun eigen outfitjes.

Zaterdag organiseert Club Church in de Kerkstraat het National Fetish Debate. Met deze dagen willen gay-ondernemers in de hoofdstad een breed evenement organiseren en mensen naar Amsterdam lokken. De fetish scene is de laatste jaren veel breder geworden dan de leer- en rubberscene van weleer, bijvoorbeeld met sportswear.

bron: Gay.blog.nl
      

Het Nationale Fetisj Debat in Amsterdam

Tot en met zondag 12 mei is de Amsterdamse leerscène in de ban van Amsterdam Fetish Pride !! Zaterdag 11 mei organiseert Club Church in de Kerkstraat 52 Het nationale Fetisj Debat. "Geil in de Nederlanden, wie, wat, waar, hoezo ?!", vraagt 't persbericht zich af.

Deelnemers aan het debat zijn Gert Hekma, socioloog en schrijver van ABC van perversies, kunstenaar Tom of Holland, Marije Janssen, des- kundige seksualiteit, media en feminisme en Koenraad Vermey, medisch socioloog en beleidsmedewerker.

Het debat in Club Church begint om 16.00 uur, de toegang is gratis. De debatleider is Laurens Buijs, socioloog en promovendus aan de Univer- siteit van Amsterdam (UvA) en actief bij UvA Pride. Gert Hekma is universitair docent homostudies aan de UvA.

bron: gay.blog.nl
                    

Felle brand treft Yumbo-Center op Gran Canaria


                   
Door een felle uitslaande brand is een deel van het homo-uitgaansgebied Yumbo-Center op Gran Canaria in de as gelegd. Maandag- morgen vroeg moest de brandweer uitrukken om een catastrofe te voorkomen. Toch kon niet worden voorkomen dat enkele horeca- gelegenheden in rook op gingen.

Minimaal drie homozaken moeten voorlopig de deuren sluiten maar ook de schade aan diverse andere cafés is zo ernstig dat gevreesd wordt dat ook die de komende tijd gesloten blijven. Volgens de politie is sprake van brandstichting en er is inmiddels een verdachte opgepakt. Over de motieven is nog niets bekend. Omdat de brand vroeg in de ochtend plaats vond en alle zaken al gesloten waren zijn er geen slachtoffers.

Toch heerst er een trieste sfeer in het beroemde uitgaansgebied voor homo's. Op Gran Canaria vindt van 4 tot 12 mei de Maspalomas Gay Pride plaats. De organisatie heeft inmiddels laten weten dat het feest gewoon doorgaat en dat het deel van Yumbo dat onbeschadigd is geble- ven gewoon open blijft.


Gay Pride Maspalomas 2013

Gran Canaria, en in het bijzonder de toeristische zone van Maspalomas, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire gay-bestem- mingen ter wereld. Elk jaar trekt de Maspalomas Gay Pride gedurende een hele week duizenden toeristen met als hoogtepunt de parade die over de grote boulevards van de stad gaat. De 'Gay Pride Maspalomas 2013' vindt plaats van 4 tot 12 mei.

bronnen: GaySite.nl / Turismo De Canarias / YouTube - La Expresion (Video)
 


                                         

TranScreen 2013 – 'Film' | One Zero One - The Story Of Cybersissy & BayBjane

Amsterdam  TranScreen 2013  Film / Documentaire  →  Cybersissy en BayBjane (Baby Jane) zijn twee vriendelijke dames in een sur- realistische verschijning die niet zou misstaan in een moderne tekenfilm waarin werkelijkheid en getekende fictie hand in hand gaan

Cybersisy & BayBjane (Baby Jane) dragen niet alleen zorg voor een unieke ontvanst van uw gasten - maar vermaken hen tijdens 'n evenement kostelijk met korte excentrieke performances.

One Zero One 
De 48-jarige Nederlander Antoine en de 33-jarige Duits-Marokkaanse Mourad delen samen dezelfde ongewone passie en fascinatie voor de 'drag beweging'. Hun roeping als drag performer draagt er toe bij, dat beiden als vrienden en zakenpartners nauw gingen samenwerken. 

'Antoine' en 'Mourad' zijn beter bekend onder hun artiestennaam Cybersissy & BayBjane en door hun regelmatige optredens als drag queens in nachtclubs, kunnen ze echt zichzelf zijn  Maar de weg was lang en moeilijk, tot ze bij elkaar de broodnodige steun en vriendschap vonden. Het verhaal van een ware en bijzondere vriendschap.

bronnen: Entertainment.nl / MovieMeter.nl / YouTube.com
                                 

        
                  
                      
Duitsland / Nederland  Documentaire | "One Zero One – The Story of Cybersissy & BayBjane" ‼

De film volgt het leven van de 33-jarige Marokkaanse-Duitse Mourad Zerhouni, die "de kleinste drag queen van de wereld" is, en de multi–ge- handicapte, 48 jarige nederlandse Antoine Timmermans, die nachtclub-performer is  Mourad Zerhouni experimenteert met zijn handicap en zit niet in de kast zoals veel personen met een beperking, maar staat op podia op Ibiza met de meest prachtig gespierde go-go dansers  

► Deze film is deels documentaire en deels sprookje, arty, camp-stijl fictie, fluctuerend in waar de twee hoofdpersonen over praten, denken en dromen. Zeer visueel, zeer bijzonder, zeer experimenteel, maar altijd onderhoudend en burlesque.

Cybersissy & BayBjane  –  One Zero One  –  TranScreen 2013  –  Amsterdam  –  Het Ketelhuis  –  Donderdag 09 mei 2013  –  21:00 - 22:30 uur

bronnen: Ketelhuis.nl / YouTube.com


        
                                         

België | Homo's slachtoffer van Homofobe buurtbewoner


                   
Al voor de vierde keer is een homostel uit het Belgische Nieuwkerken onlangs geconfronteerd met homohaat van een buurtbewoner. Afgelopen dagen werd het toegangshek tot hun tuin beklad met anti-homoleuzen en werden maar liefst 26 jongen bomen in de tuin rond het huis omgetrokken en omgezaagd. Omdat het de vierde keer in korte tijd is dat de mannen slachtoffer zijn van homofoob geweld wordt gedacht aan een zelfde dader.

Dirk Van Steerteghem en zijn partner Nicolas De Wilde zijn al drie jaar een stel maar zijn blijkbaar niet gewenst in het dorp Nieuwkerken. De 2 wonen op een perceel van 42.000 vierkante meter en willen er een Bed & Breakfast beginnen. Maar sinds deze plannen naar buiten kwamen hebben ze te maken met agressie uit de buurt. Op het toegangshek werd maandagnacht 'B&B de homo Janet' gekalkt en toen de vermoedelijke dader er een dag later foto's van kwam maken werden de mannen nog eens uitgemaakt voor 'vuile homo's'.

"Onze overbuurvrouw kwam thuis kort over middernacht en toen was er nog niets aan de hand, maar vanmorgen troffen we deze ravage aan", aldus één van de mannen enkele uren na het incident. De politie heeft de zaak in onderzoek.

bron: GaySite.nl
       

Extreme Homohaat zorgt voor onrust in het Belgische Nieuwkerken

Dirk Van Steerteghem en zijn vriend Nicolas De Wilde uit Nieuwkerken voelen zich onveilig in hun eigen woning, nadat zij maandag- nacht het slachtoffer werden van een haatcampagne.

Niet alleen brachten vandalen schunnige slogans aan op de straat en de toegangspoorten naar het huis van het homokoppel, ook een hele reeks eigenhandig aangeplante boompjes moest eraan geloven.

Het is al de vierde keer dat Van Steerteghem, gespecialiseerd in tuinaanleg, het slachtoffer wordt van zwaar vandalisme. De vorige keren had de dader het enkel op zijn bomen gemunt, maar nu ging de agressie ook gepaard met niet mis te verstane homofobe taal.

Het koppel is er rotsvast van overtuigd dat de dader dezelfde is als de vorige malen. De politie onderzoekt de zaak.
bron: Gazet van Antwerpen
             

Bloemen tegen Homofoob geweld België

Op het station van het Belgische Sint-Niklaas zal LHBT-organisatie HolLeBi-9100 zondagochtend vijfhonderd blauwe orchideeën uit- delen, als reactie op het homofoob vandalisme in Nieuwkerken. Daar werd een homokoppel voor de vierde keer slachtoffer van een haatcampagne.

Terwijl in het verleden 'alleen' de bomen in de tuin van Dirk van Steerteghem en zijn vriend Nicolas de Wilde eraan moesten geloven, werden maandagnacht ook obscene slogans aangebracht op straat en de poort naar hun woning. Een tot nu toe onbekende dader zaagde 26 bomen om en bekladde de toegangspoort met zinnen als 'Vuile Homo's Strontjanet', B&B 'De Homojanet' en B&B 'De Kontneukers', naar aanleiding van het Bed & Breakfast dat het koppel wilde beginnen. Zij zijn er rotsvast van overtuigd dat de dader dezelfde is als de vorige malen. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de zaak.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas liet in een persbericht weten verontwaardigd te zijn over de feiten die zich afspeelden in hun gemeente. "De beschadigingen en de homofobe slogans zijn schokkend en raken niet alleen de betrokken bewoners, maar ook heel onze stedelijke gemeen- schap". Het stadsbestuur benadrukte dat er in Sint-Niklaas 'geen plaats is voor discriminatie, van welke groep dan ook'. De beschadigde bomen zullen door de gemeente opnieuw worden geplant.

bron: GayKrant.nl
            

Aanmelden events voor Amsterdam Gay Pride kan tot 14 mei


                  
ProGay zoekt nog inventieve figuren die evenementen bedenken voor de komende Amsterdam Gay Pride in juli-augustus. Organiseer je een feest, cultureel uitje, voorstelling, tentoonstelling, sportevenement of een andere mooie activiteit tijdens de Pride, meldt die dan uiterlijk 14 mei: KLIK HIER.

Organiseer je een activiteit die exclusief is bedoeld voor een bepaalde doelgroep, geef dit dan aan op de tweede regel van het formulier 'des- cription', ook als het evenement rolstoelvriendelijk is.

bronnen: Gay.blog.nl / ProGay


Wat is jouw mooiste moment van de Amsterdam Gay Pride ?!

De Amsterdam Gay Pride groeit nog steeds. Daarom brengt Stichting ProGay dit jaar voor het eerst in plaats van 'n bescheiden pro- grammaboekje een 40 pagina's tellende festivalkrant op tabloidformaat uit.

Zo'n festivalkrant van formaat biedt meer dan vroeger ook ruimte voor jouw mening en belevenissen. Deel daarom met ons jouw mooiste moment van de Amsterdam Gay Pride en maak deze zin af: "De Amsterdam Gay Pride is voor mij ... !!"

Stuur jouw moment uiterlijk 14 mei naar info@progay.nl en lees hem deze zomer terug in de festivalkrant.

Hierbij maak je ook nog eens kans op 2 tickets voor de VIP-Tribune op de Amstel tijdens de Botenparade. De Amsterdam Gay Pride vindt plaats van 27 juli t/m 4 augustus 2013. De festivalkrant is vanaf begin juli te vinden in de betere roze detailhandel en horeca in Nederland en België.

bronnen: Gay.blog.nl / ProGay
           

Igreja Cristã Contemporânea

                 
In Brazilië is in 2006 door pastor Mark Gladstone een speciale kerk voor homoseksuelen opgericht. Gladstone, zelf openlijk homosek- sueel, merkte dat veel homo's werden afgewezen in hun eigen kerk maar wel de behoefte hielden met andere geloofsgenoten het geloof te belijden. De Igreja Cristã Contemporânea (De Hedendaagse Kerk van Christus) werd in korte tijd een groot succes.

Inmiddels telt de kerk meer dan 1800 leden en zeven kerkgebouwen verdeeld over drie Braziliaanse steden. Volgens pastor Fabio Inacio, voor- ganger in één van kerken, zullen binnen afzienbare tijd nog vijf nieuwe kerkgebouwen worden geopend. "Wij bieden homoseksuelen een veilige omgeving waar ze welkom zijn", aldus de 33-jarige Inacio. "We groeien als kool in Brazilië en hopen dat ook in andere landen ons werk navol- ging vindt".

Volgens de Braziliaanse homo-organisatie Grupo Gay de Bahía werden in 2012 336 homoseksuelen en transseksuelen vermoord om hun geaard- heid. "Door onze 'homokerk' geven wij homo's de kans te zijn wie ze willen zijn. Door ze een veilige omgeving te bieden, waar ze het geloof een eigen invulling kunnen geven, hopen wij als kerk een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het geweld tegen homoseksuelen", aldus Fabio Inacio in de Braziliaanse media.

bronnen: GaySite.nl / YouTube - AFPTV (Video)
             

        
                                           

TranScreen 2013 in Amsterdam


                  
Woensdag 8 tot en met zondag 12 mei 2013 vindt TranScreen plaats, het Amsterdams Transgender Filmfestival. Het is één van de grootste filmfestivals ter wereld dat zich helemaal toespitst op de thematiek mannelijk, vrouwelijkheid en alles daartussenin.

Naast filmvertoningen - dit jaar zijn er 84 films -  zijn er feesten, debatten, workshops, er is een expositie en er worden publieksprijzen uitge- reikt. De openingsavond is woensdag in het Ketelhuis op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival verspreidt zich dit jaar over Filmhuis Cavia en het Ketelhuis.

Zaterdag is een dag vol short programma's en 'andere lekkernijen', belooft de aankondiging, met 's avonds vanaf om 22.00 uur de Transglitter Party in het Wilhelmina Parkhuis aan de Veemkade 576. Zondag wordt het festival afgesloten met 'Hollands Beste': favorieten in de herhaling en verrassingen.

Daarnaast worden de publieksfavorieten bekroond: de prijsuitreiking is in het Ketelhuis. Vanaf 21.00 uur organiseert de Trut een Chill-out After- party. TranScreen is de opvolger van het Transgender Filmfestival, dat tussen 2001 en 2009 om het jaar in Amsterdam plaatsvond.

bronnen: Gay.blog.nl / TranScreen
            

'Gendervrije' kaartverkoop TranScreen gestart

Woensdag 8 tot en met zondag 12 mei 2013 zijn het Ketelhuis en Filmhuis Cavia het domein van TranScreen, het Amsterdam Trans- gender Filmfestival. Bij de kaartverkoop wordt niet naar sekse gevraagd. Transcreen 'accepteert als enige filmfestival in Nederland alle geslachten en genders, ook als die niet in een reserveringssysteem passen', meldt het persbericht.

De vraag 'ben je man of vrouw ?!' klinkt vaak, zelfs bij de aanschaf van bioscoopkaartjes. Bijna alle online kaartverkoopsystemen in Nederland vragen eerst wat voor geslacht iemand heeft voordat die in het pluche neer mag strijken. Bij TranScreen verloopt de kaartverkoop gendervrij, via telefoon, email of aan de kassa. Ook zijn de toiletten voor de gelegenheid aangepast. Geen man/vrouw bordjes op de deuren, maar gender-neutrale wc's.

't TranScreen Amsterdams Transgender Filmfestival, is één van de grootste arthouse filmfestivals ter wereld dat zich volledig toelegt op de thematiek mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles wat zich daartussen, daarbuiten en daaronder beweegt. Dat er meer soorten mensen zijn dan alleen 'mannen' en 'vrouwen' wordt hier wel duidelijk.

Voorafgaand aan het festival houdt Kunstenares Willemijn da Campo een transgender kunst performance. Zij sluit zich 3 dagen op in een geslo- ten isolatiekoepel. Tot en met woensdag 8 mei 19:30 uur verblijft zij ononderbroken en afgescheiden op het Ketelhuis terrein. Da Campo zet zichzelf hiermee in als symbool van de dringende situatie van veel transgenders. Isolement en uitsluiting zijn vaak deel van hun realiteit.

Het filmfestival vertoont ruim 80 korte en lange fictiefilms en documentaires die alle rolpatronen overboord werpen. Met Nederlandse premiéres zoals 'One Zero One' (Tim Lienhard, 2012), over twee drag queens die beiden hun fysieke beperkingen benutten en exploiteren in hun optredens

'Verplichte kost voor de pers' is de gratis workshop 'Transgender beeldvorming in de media' op zaterdag 11 mei (aanmelden verplicht). Een vervanging daarvoor (of aanvulling hierop) is het bekijken van de film 'TRANS' op donderdag 9 mei, die een soort 'intro voor newbies' is en die ervoor zorgt dat de kijker zelf een transgender perspectief krijgt.

bronnen: Gay.blog.nl / TranScreen
            

woensdag 8 mei 2013

Ook Zeeland heeft een Homoambassadeur


                      
Het Anti Discriminatie Bureau Zeeland heeft onlangs een ambassadeur benoemd die zich gaat inzetten voor Zeeuwse homojongeren. Mart Roumen gaat projecten begeleiden om jongeren te helpen bij hun coming out.

Ook gaat hij jongeren ondersteunen bij de acceptatie van hun geaardheid. Volgens Roumen blijft extra aandacht voor homojongeren hard nodig omdat het nog altijd niet makkelijk is om uit de kast te komen en volledig geaccepteerd te worden door de omgeving. Om hen te helpen gaat hij activiteiten opzetten, en een serie portretten schrijven.

Het Anti Discriminatie Bureau Zeeland heeft als doel het voorkomen en bestrijden van alle vormen van discriminatie dus ook die van homosek- suelen.

bron: GaySite.nl
                  

COC Zeeland presents: 'GLAM! BeachParty'COC Zeeland organiseert op vrijdag 5 juli a.s. samen met strandpaviljoen Kaapduin te Dishoek GLAM! BeachParty.

Dit evenement zal in het teken staan van 'glamour' en wordt het eerste 'gay-friendly' strandfeest van Zeeland.

COC Zeeland is nu nog druk bezig met de voorbereidingen – maar noteer de datum alvast in je agenda !!

Meer informatie volgt 'as soon as possible' – en zal bekend gemaakt worden op de site en facebookpagina van COC Zeeland.

bronnen: COC Zeeland / COC Nederland
               

Pat Robertson | Homo's kunnen veranderen


                         
Televisiepredikant Pat Robertson heeft voor de zoveelste keer een anti-homo-opmerking gemaakt. Maandag beweerde hij dat homo's hun seksuele oriëntatie kunnen veranderen - net als moordenaren, verkrachters en dieven kunnen veranderen.

Robertson vertelde zijn kijkers over een zaak in Ecuador waar een politicus een homofobe uitspraak deed en schuldig werd bevonden aan het overtreden van de verkiezingscode betreft discriminatie.

"Is 't een haatmisdaad om te zeggen dat iemand zijn seksuele voorkeur kan veranderen ?!", vroeg hij. "Een moordenaar kan veranderen. Een verkrachter kan veranderen. Een dief kan veranderen. Dat is waar het evangelie om draait. Het is geen haatmisdaad".

In maart vergeleek de evangelist homo's en lesbiennes met pedofielen, in de discussie over het toelaten van homoleden en homoleiding tot de Boy Scouts of America. Ook zei hij eerder dat homo's 'bezeten' zijn, dat het mogelijk is om homofilie 'af te leren' en dat de beslissing van de Democratische Partij om het homohuwelijk deel te maken van haar platform 'vernietigend' voor de partij is.
  
bronnen: GayKrant.nl / YouTube.com
  
            

               

D66 wil uitleg Teeven over veiligheid LHBT-asielzoekers


                       
D66-Kamerlid Gerard Schouw wil uitleg van staatssecretaris Fred Teeven (VVD - Veiligheid & Justitie) over nieuwe ontdekkingen binnen de vreemdelingenketen. Uit een rapport van COC Nederland naar de situatie van asielzoekers die lesbisch, homo, biseksueel of transseksueel (LHBT) zijn, blijkt dat zij in Nederland niet veilig zijn en slecht worden behandeld.

Ze zouden vaak te maken hebben met vooroordelen, discriminatie en geweld en medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zouden tijdens verhoren onvoldoende bescherming bieden. "Het rapport van COC Nederland legt de Nederlandse vreemdelingenketen opnieuw onder een vergrootglas", aldus Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland. 

Volgens het COC zegt bijna de helft van de ondervraagde vluchtelingen dat ze bij gesprekken met de IND niet openlijk over hun geaardheid konden vertellen en ongepaste vragen over hun seksleven kregen. Medewerkers van de IND zouden bovendien niet adequaat optreden en zich schuldig maken aan discriminatie.

Schouw wil precies van de staatssecretaris weten hoe het met de veiligheidssituatie van LHBT-asielzoekers is gesteld. Daarnaast wil hij uitleg over het optreden van de IND. Schouw: "Ik maak me zorgen over een mogelijke nieuwe vertrouwensdeuk in het functioneren van de vreemde- lingenketen in Nederland. Vluchtelingen van welke geaardheid dan ook moeten zich veilig kunnen voelen. Het is aan de staatssecretaris om daar voor te staan. Ik wil spoedig weten hoe hij de bevindingen van het COC beoordeelt en hoe hij eventueel tot verbeteringen wil komen".


bronnen: Gay.blog.nl / COC Nederland
    

Japan | Agressieve vorm van Gonorroe


                 
Gonorroe is nu nog goed te behandelen en te genezen met een antibioticumkuur, maar een nieuwe antibiotica-resistente vorm van de soa, HO41, heeft volgens Amerikaanse doctoren de potentie om erger dan aids te worden.

"Dit kan op de korte termijn veel erger zijn dan aids, omdat de bacterie agressiever is en meer mensen snel besmet", zei Alan Christianson, een doctor in naturopathische medicatie, tegen CNBC.

Volgens William Smith van de US National Coalition of STD Directors kan het krijgen van deze soort gonorroe ervoor zorgen dat iemand in een septische shock raakt en binnen een paar dagen overlijdt. Er is nog niemand overleden aan HO41 en het is nog niet buiten Japan gekomen - maar er moet snel actie worden ondernomen om een wereldwijde verspreiding van het virus te voorkomen.

Gonorroe is een hele besmettelijke seksueel overdraagbare infectie die ook kan worden overgedragen worden zonder penetratie. Direct slijm- vliescontact van de geslachtsdelen kan al voldoende zijn om een infectie op te lopen. De soa wordt veroorzaakt door bacteriën (gonokokken) die zich kunnen nestelen in de slijmvliezen van de penis, anus, vagina, keel en ogen.

Door onbeschermd seksueel contact (seks zonder condoom) kunnen zowel mannen als vrouwen een gonorroe-infectie van de plasbuis oplopen. Bij vrouwen komen de infecties ook in de vagina voor. Als gevolg van orale seks (beffen of pijpen) kunnen infecties in de keel ontstaan. Een infectie in de anus ontstaat na onveilige anale seks.

Gonokokken die ongevoelig zijn geworden voor meerdere antibiotica vormen wereldwijd een toenemend probleem.

Voor meer Informatie over Gonorroe:  KLIK HIER

bronnen: Gay.nl / CNBC
               

Gonorroe HO41 | Gevaarlijk, maar niet erger dan Aids

Gonorroe HO41 is 'gevaarlijk, maar niet erger dan aids'. Dat waren de geruststellende woorden van doctoren tegen LiveScience. Op 2 mei werd de medische wereld opgeschrikt door een druipervariant die 'erger dan aids' zou zijn.

De arts Alain Christianson zei tegen CNBC: "Op korte termijn kan dit erger zijn dan aids, omdat de bacterie agressiever is en meer mensen in korte tijd kan besmetten". Zijn uitspraak leidde tot paniekreacties, maar een aantal collegae zijn het niet met hem eens. Aids is een fatale in- fectie die kan leiden tot de dood; een druiper niet, is één van de reacties.

Tot nu toe zijn er geen berichten bekend over patiënten die zijn gestorven aan de gevolgen van HO41. Een ander arts zei dat 'de reeks compli- caties die kunnen optreden bij gonorroe veel kleiner dan van een onbehandelde aids-infectie'. Niettemin zijn beide doktoren bezorgd. Druipers zijn bekend sinds de Middeleeuwen. De oorzaak is een bacterie. Een druiper die niet wordt behandeld, kan leiden tot onvruchtbaarheid.

Twee jaar geleden werd in Japan een variant van gonorroe ontdekt die resistent is tegen alle antibiotica: HO41. De 'sex superbug' is inmiddels opgedoken in Hawaii.

bronnen: Gay.blog.nl / LiveScience