zaterdag 30 januari 2021

Gay · Homoseksueel | Waar komt de betekenis van het woord 'Gay' vandaan ?!


Gay  →  Iedereen weet dat "Gay" in zijn oorspronkelijke betekenis 'vrolijk' of 'blij' betekent. Maar waar in de geschiedenis zijn we de term gaan gebruiken voor mensen die Homo zijn ?!  In onderstaande video legt Danielle Bainbridge het vrolijk en opgewekt uit.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                    

België - Çavaria - Sparkle - Vanavond | Sparkle wordt een 'Livestream' in 2021



Sparkle  –  Çavaria, de koepel van HoLeBi-, Trans- en Intersekse-organisaties, reikt vandaag de Çavaria Awards uit op haar jaarlijkse event 'Sparkle' tijdens een Livestream ‼  De host van dit jaar is kunstenaar en schrijver 'Fleur Pierets'.  Na afloop is iedereen welkom tijdens een afterparty met DJ op Zoom.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Çavaria haar jaarlijkse event 'Sparkle'. Dit jaar kan het niet plaatsvinden in de Vooruit in Gent, maar wordt het vervangen door een online alternatief dat je live kunt volgen op Zoom en Facebook. Een deel van de uitzending werd opgenomen in De Studio in Antwerpen.

De avond start om 20.00 uur met een online receptie via Zoom. Om 20.30 uur gaat de Sparkle show van start met een terugblik op 2020 en een Awardshow, die je zowel op Zoom als Facebook kunt volgen. De avond wordt afgesloten met een Zoom-afterparty met DJ.

Lees verder op de website van ZiZoMag.be:  "Sparkle wordt een Livestream in 2021" ‼

Zie ook:  Çavaria → Website  /  Çavaria → Wiki  /  Zoom | "Sparkle 2021 → Livestream"  /  Facebook | "Sparkle 2021 → Livestream"

Update:  

bronnen: ZiZoMag.be / Facebook.com – ZiZo Magazine


                                 

vrijdag 29 januari 2021

Kalender | Iets voor jou, deze 'Onderwaterkalender' van 'Zwemclub Upstream'



Kalender  →  Upstream Amsterdam bestaat 25 jaar. De 'Straight Friendly' LHBTIQ+-zwemclub viert dat met een onderwaterkalender. Bekijk hierboven een aantal foto's van Cor Kuyvenhoven. En bestel voor slechts een tientje de kalender.

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum heeft zwemclub Upstream een verjaardagskalender gemaakt met de fotografen Cor Kuyenhoven & Oscar Bos.

Alle zwemmers, trainers, commissies, triatleten, buiten- en synchroon-zwemmers zijn te zijn op hun eigen maand in de kalender, met een spectacu- laire onderwaterfoto.

Bekijk hieronder de 'making-of' video. En bestel deze jubileumkalender voor slechts € 10,00 ‼  Ga hiervoor naar de website van Upstream en volg de instructies.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                        

Alle films van de Roze Filmdagen zijn van 11 t/m 21 maart 2021 online te zien



De films zijn ook groot op het witte doek te zien in Het Ketelhuis te Amsterdam als de bioscopen weer open zijn ‼

Openingsfilm: 
We openen het festival met een intieme relatiefilm, die met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Een universeel verhaal, en voor iedereen herkenbaar. "An Excellent Queer Romance", volgens de recensenten.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Alle films van Roze Filmdagen 11- 21 maart online te zien" ‼
                                                          
                                                                          
Zie ook:
Roze Filmdagen  Site  /  Roze Filmdagen  Wiki  /  Roze Filmdagen  Insta  /  Roze Filmdagen  Facebook  /  Roze Filmdagen  Twitter 

bronnen: GayNews.nl  / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com
                                                
           

donderdag 28 januari 2021

Koffiezaak verwijdert Regenboog uit angst om rellen: "Die maakt ons doelwit"


Delft – Koffie & Zo  →  'Chris Godwaldt' van de Delftse koffiezaak "Koffie & Zo" heeft uit angst voor rellen zijn Regenboogvlag-sticker van zijn deur verwijderd. "Het is triest dat het moet, maar het maakt ons een doelwit. We willen niet opvallen" ‼

Deuren en ramen dichtgetimmerd, politiesurveillances door de straat: voor koffiezaakeigenaar 'Chris Godwaldt' lijkt het alsof hij deze dagen in een oorlogsfilm is beland. Hij besloot zijn zaakje, dat op de hoek van de Peperstraat en de Koornmarkt is gevestigd, gistermiddag volledig af te sluiten toen bekend werd dat relschoppers het ook op de Delftse binnenstad zouden hebben voorzien


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad → Delft / Twitter.com – Chris•topher → #chgodwaldt
                                            
                                           

Moskee in 'Houthalen' dreigt erkenning te verliezen na Homofobe uitspraken ‼



België - Houthalen  →  Vlaams minister "Bart Somers" (Open Vld) heeft de procedure opgestart om de erkenning van de "Yeşil Camii" Moskee in "Houthalen-Helchteren" af te nemen. Dit nadat de Imam van de Moskee een Homofoob bericht plaatste op Facebook ‼  Dat meldt HLN.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur botste op Facebook op 't bericht van de Imam, die zijn afkeer voor 'Homoseksualiteit' niet onder stoelen of banken stak. Zo zei hij onder meer dat Homoseksualiteit ziekte en verval meebrengt en probeerde op die manier uit te leggen waarom Homo–seksualiteit verboden is binnen de Islam. Ze gaven bevoegd minister Bart Somers het advies de erkenning van de Moskee af te nemen ‼

                                         

                                
Zie ook:
   Imam krijgt bevel grondgebied te verlaten na Homofobe uitspraken - Bart Somers wil erkenning Moskee in Houthalen intrekken 
•   Belgische staatssecretaris zet Imam 't land uit na 'Homofobe uitspraken'   Imam moet België verlaten na Homofobe uitspraken
•   Minister Bart Somers wil erkenning Moskee Houthalen-Helchteren intrekken, Sammy Mahdi laat Turkse Imam het land uitzetten

bronnen: Sceptr.net / HLN.be – Video / Twitter.com – Hubert De Meulder → HLN.be
                                                      
                             

woensdag 27 januari 2021

Datingapp 'Grindr' hangt een boete van bijna 10 miljoen euro boven het hoofd



De Noorse consumentenbond diende vorig jaar 'n klacht in bij privacytoezichthouder Datatilsynet omdat Grindr gegevens van gebruikers door- verkocht aan reclamebureaus. Onder meer GPS-locaties en gebruikersprofielen werden verkocht. De Noorse toezichthouder is niet te spreken dat wordt doorgegeven dat iemand op Grindr zit. Het feit dat iemand gebruikt maakt van de app geeft namelijk een idee over de 'geaardheid' van de gebruiker en dat is privé.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Grindr hangt boete van bijna 10 miljoen euro boven het hoofd" ‼

Zie ook:

Noorse toezichthouder wil Grindr voor 10 miljoen euro beboeten  /  Er hangt een boete van 10 miljoen boven het hoofd van Grindr Grindr riskeert een boete van bijna 10 miljoen euro ‼  /  Grindr hangt recordboete boven het hoofd wegens verhandelen gegevens

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                

Een ruime Kamermeerderheid wil 'Homogenezingstherapie' strafbaar stellen ‼



Vera Bergkamp diende de motie voor "een wetswijziging" samen met Nevin Özütok (GroenLinks), Zohair El Yassini (VVD) en Kirsten van den Hul (PvdA) in. In 2019 werd de Kamer ook opgeroepen om een soortgelijke wet aan te nemen, maar toen lagen meerdere politieke partijen – de Christelijke Partijen, de PVV en Forum voor Democratie (FVD) – dwars.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Ruime Kamermeerderheid wil 'Homogenezingstherapie' strafbaar stellen" ‼

Zie ook:
Homogenezingstherapie wordt strafbaar gesteld  /  Kamermeerderheid wil strafbaarstelling Conversietherapie 
NL | "Homogenezingstherapie gaat eindelijk strafbaar worden"   Homogenezingstherapie wordt "strafbaar"   

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:•   D66 – Vera Bergkamp | "Jeugdartsen & D66 willen verbod op Homogenezingstherapie"

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Vera Bergkamp

                                       
                                          

dinsdag 26 januari 2021

Eurovisie Songfestival 2021 | Israël naar het Songfestival met "Set Me Free" ‼


Eurovisie Songfestival 2021  →  Israël heeft het nummer bekendgemaakt waarmee het land dit jaar naar het Songfestival gaat. 'Eden Alene' zal het hedendaagse popliedje "Set Me Free" in Rotterdam ten gehore brengen.

Het Israëlische publiek had de keuze uit drie liedjes. "La La Love" en "Ue La La" werden het niet, want "Set Me Free" kreeg de meeste stemmen. Het nummer klinkt als een combinatie tussen de muziek van 'Dua Lipa' en 'Clean Bandit', maar ondanks dit is het nummer onbetwist Israëlisch. 

Lees verder op de website van OUT.tv:  Eurovie Songfestival 2021 | "Israël naar songfestival met "Set Me Free" ‼

Zie ook:
'Set Me Free' is de nieuwe song van Eden Alene voor Songfestival in Rotterdam   Dit is Israëls nieuwe Songfestival-inzending ‼ 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


                                             

Burgermeester Ien Dales Prijs | Dales Prijs 2021: "Lesbisch Archief Nijmegen"



Nijmegen  –  Op 29 januari 2021 zou 'Boris Dittrich' de vierentwintigste Burgermeester Dales Lezing verzorgen ‼  Tijdens deze avond zou ook de Burgemeester Dales Prijs worden uitgereikt aan het Lesbisch Archief Nijmegen. Het stichtingsbestuur van de Burgemees- ter Dales Lezing heeft in goed overleg met de gemeente Nijmegen en COC Regio Nijmegen besloten om deze avond 'in zijn geheel' te annuleren in verband met de aangescherpte Corona–maatregelen. Er vindt ook geen livestream plaats. Op 't moment dat de Corona–maatregelen weer meer ruimte geven om de lezing en de prijsuitreiking – in een weliswaar aangepaste vorm – te organiseren, volgt nader bericht.
                                  
                                                    

Meer weten over het Lesbisch Archief Nijmegen ?!  Bekijk de Website en de Facebook-pagina ‼

Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  Dales Prijs 2021 | "Burgemeester Dales Prijs 2021 voor Lesbisch Archief Nijmegen" ‼

Zie ook:
Burgemeester Dales Prijs 2021 voor Lesbisch Archief Nijmegen  /  Burgemeester Dales Prijs 2021 voor 'Lesbisch Archief Nijmegen' ‼ 
Dales Prijs voor Lesbisch Archief Nijmegen | "35 jaar strijd voor emancipatie en acceptatie"  /  Stichting Burgemeester Dales Lezing

bronnen: ZijAanZij.nl / Facebook.com – Stichting Burgemeester Dales Lezing / Facebook.com – LA Nijmegen
                                               

                                      

maandag 25 januari 2021

De zoon van Homofobe Nigeriaanse politicus | Bolu: "Ik Ben Hartstikke Homo"


'Bolu Okupe', de zoon van de rechterhand van de voormalige Nigeriaanse president 'Goodluck Jonathan', is Uit de Kast gekomen. Tot ongenoegen van zijn vader, die benadrukt Homoseksualiteit af te keuren. Onder het bewind van Goodluck Jonathan werden verschil- lende anti-Homowetten aangenomen.

'Bolu Okupe' woont al een tijdje in Frankrijk, waar hij werkt als personal trainer. Dit weekend onthulde hij zijn seksuele geaardheid in een foto op Instagram. Daarin houdt hij een Regenboogvlag vast en draagt hij enkel een 'strakke zwembroek' in diezelfde kleuren. "Ja, Ik ben hartstik- ke Homo", schrijft Bolu Okupe bij de foto.

Lees verder op de website van OUT.tv:  Zoon van Homofobe Nigeriaanse politicus komt Uit de Kast | "Ik ben hartstikke Homo" ‼ 

Zie ook:  

bronnen: OUT.tv / Instagram - Bolu Okupe
                                
                                

USA · Nats Getty · Showbizzz | "Nats Getty komt 'Uit de Kast' als Transgender"


Miljonairmodel, acteur en socialite 'Nats Getty' is onlangs naar buiten gekomen als 'Transgender' non-binair, en plaatste een topless foto met vrouw 'Gigi Gorgeous' op Instagram. Net als acteur Elliot (Ellen) Page, die in december als 'Transgender' Uit de Kast kwam, was Nats Getty eerder Uit de Kast gekomen als Lesbienne.
                           
In 2019 kon je bij HoLeBi.info al lezen dat Amerikaans model, designer, activist en miljardairs erfenaam 'Nats Getty' in 't huwelijksbootje stapte met de Canadese openlijke Transgender actrice, model en YouTuber Gigi Gorgeous.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Nats Getty (onverwacht) Uit de Kast als Transgender" ‼

bronnen: HoLeBi.info / Instagram – Nats Getty  / Instagram – Gigi Gorgeous
                                                
                                 

zondag 24 januari 2021

Gemeente Ede | Meerderheid raad is voor: "Ede wordt Regenbooggemeente" ‼



Ede wordt een Regenbooggemeente. De gemeenteraad van Ede stemde in meerderheid voor het voorstel van D66, GroenLinks, PvdA, GemeenteBelangen, VVD, CDA en fractie Wijnsouw, met als eerste ondertekenaar D66.

Nu het voorstel is aangenomen wordt Ede de 55ste Regenbooggemeente van Nederland. Van de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners was Ede samen met Apeldoorn de enige gemeente zonder LHBTIQ+-beleid.

Samen met de LHBTIQ+-inwoners van Ede wil de gemeente beleid gaan ontwikkelen. "Niets over u zonder u", is het uitgangspunt ‼

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Meerderheid raad is voor: "Ede wordt ook Regenbooggemeente" ‼

Zie ook:  

Update:


bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net