zaterdag 26 september 2020

Amerika - Tom Goss - Muziek → Video-clip | "Tom Goss ft. Nakia - Amsterdam"



USA  →  Tom Goss heeft zijn nieuwst single en video van het album 'Territories' uitgebracht, geregisseerd door Michael Serrato. Voor de inspiratie en de nieuwe clip trok Tom Goss naar Amsterdam. Zijn inspiratie haalde hij uit een seksuele ontmoeting in een douche- cel.

"Het begon in de douche. We waren aan het kussen en hielden elkaar stevig vast terwijl 't water over ons heen stroomde. Ik had dit overweldigende gevoel van vrede en aanvaarding van wie ik ben. Het voelde alsof in op een heel nieuwe manier gedoopt werd. Nooit in mijn leven voelde een ogen- blik zo spiritueel, puur en overweldigend goed". 

Zijn co-star in de clip, George Epremian, vond Tom Goss via de hook-up app Growlr

"Growlr is een mooie manier geweest om te connecteren met de 'Bear'-community over de hele wereld. We kregen 'verschillende antwoorden' op de oproep maar 'George Epremian' en zijn look waren perfect voor de rol. Ook had hij acteerervaring zodat het voor ons heel comfortabel was om hem te casten nog voor we elkaar ontmoet hadden.


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


                                                  

België | De finale van Mister Gay Belgium vindt plaats op: zaterdag 17 oktober


België  →  Op 17 oktober gaat dan eindelijk de "Mister Gay Belgium 2020" verkiezing door ‼  Normaal ging die eerder door maar door het COVID-19 Corona-virus werd dat uitgesteld. En hoewel het virus nog steeds niet weg is, gaat 'het gala' waarop men op zoek gaat naar de winnaar toch door, natuurlijk Corona-proof en dit in het Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Ondertussen kan je nog steeds tickets bestellen om de finale show mee te maken, en kan je ook nog steeds stemmen op je 'favoriete finalist'. Daarnaast zijn er zoals elk jaar tal van artiesten die optreden en bestaat de jury uit tal van beroemde Vlamingen.

Lees verder op de website van HoLeBi.info: "De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij" ‼
                                               
Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuw.blogspot.com:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – Mr. Gay Belgium
                                     
                                                
                                                

vrijdag 25 september 2020

A'dam | De jongen die Homostel belaagde vrijgesproken van groepsbelediging


Amsterdam – Gerechtshof  →  "Ilyas A" – de vijftienjarige jongen die in april een Homostel belaagde op de Insulindeweg in stadsdeel Amsterdam-Oost – is vrijgesproken van groepsbelediging, meldt het gerechtshof vrijdag. 

De tiener riep, terwijl hij aan het filmen was, onder meer "Vieze Homootjes" en "In Amsterdam, Gay Is Not Normal". Eerder werd de jongen veroor- deeld tot een leerstraf en een voorwaardelijke taakstraf van 25 uur. Hij ging tegen dat vonnis in beroep.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Jongen die Homostel belaagde in Amsterdam-Oost vrijgesproken van groepsbelediging" ‼

Zie ook:
15-jarige jongen die Homo's uitschold in Amsterdam toch vrijgesproken  /  15jarige jongen die Homo's uitschold toch vrijgesproken Uitschelden van Homo-koppel is geen groepsbelediging voor Homo's ‼   Jongen die Homo's uitschold is weer vrijgesproken (video)

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:  Ilyas - Fabio - Daniel  →  Homostel belaagd in Amsterdam ‼
 
bronnen: NU.nl / AD.nl → Video
                                                             

                                                                  

COA · Grindr | COA blokkeert Homodatingapp 'Grindr' in AZC's, Tinder mag wel

COA - AZC's - Grindr  →  Uit onderzoek van belangengroep LGBT Asylum Support blijkt dat Homodatingapp Grindr niet te gebruiken is binnen asielzoekerscentra. Dit terwijl 'Heteroseksuele' variant Tinder wel gewoon te swipen is.  Volgens 'Sandro Kortekaas' van LGBT Asylum Support een grove schending van de vrijheid van meningsuiting, discriminerend en ronduit pijnlijk ‼

"Deze blokkade door het COA – onderdeel van de Overheid – herinnert getraumatiseerde LHBTIQ+–asielzoekers aan situaties waarin de overheid Grindr blokkeert en 't gebruik ervan niet zonder gevaar voor je leven is. Deze blokkade is dan ook 'on–Nederlands' en tast de integriteit van het COA aan".
                                                  
                                      
Lees verder op de website van TPO.nl:  "COA blokkeert Homodatingapp 'Grindr' in AZC's, Tinder mag wel" ‼

Zie ook:  

bronnen: TPO.nl – The Post Online / Twitter.com – TPO.nl / Facebook.com –  LGBT Asylum Support → Trouw.nl


                                                         

donderdag 24 september 2020

Bo Hanna · Homofobie | "Zie ik eruit als een Homohater ?! Ik ben zelf Homo" ‼


Homofobie – Bo Hanna  →  Een man met een 'Arabisch' uiterlijk wordt vaak aangezien voor Homohater, ondervindt "Bo Hanna". Maar hij is zelf Homo ‼

Ik ben jong en heb een Arabisch uiterlijk, nou ja Noord-Afrikaans, ik heb een 'Egyptische' achtergrond. Dan gebeurt er bijvoorbeeld dit. Ik loop door Amsterdam en 2 Homo's laten de handen los wanneer ik hen passeer. "Wij hebben altijd last van 'types die op jou lijken', dus wat zeur je" ?!, zegt een van hen als ik vraag waarom ze van me schrikken. 

Maar ik ben zelf 'Gay', zeg ik. Zijn vriend kijkt me gegeneerd aan, maar de ander snauwt: "Je ziet er helemaal niet 'Gay' uit. En jullie Marokkanen komen niet eens Uit de Kast". Lichtelijk geïrriteerd vertel ik hem dat ik me openlijk voor LHBTIQ+-rechten inzet. Hij kijkt me bedenkelijk aan, en loopt zonder nog iets te zeggen een winkel binnen.


bronnen: NRC.nl / Facebook.com – NRC.nl


                                                   

Gemeente 'Den Haag' schrapt afkorting LHBTIQ+ en gebruikt voortaan 'Queer'

Den Haag  →  De gemeente Den Haag schrapt de afkorting LHBTIQ+ om de seksuele diversiteit in de stad te beschrijven. Queer is de nieuwe aanduiding voor: Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen, Transgenders – en anderen die niet binnen de algemene 'Gendernormen' vallen.

"Queer in Den Haag" heet ook het actieprogramma dat wethouder emancipatie 'Bert van Alphen' vandaag presenteert om aandacht te vragen voor veiligheid, zichtbaarheid en acceptatie van deze groepen. 

Vooral Bi-culturele jongeren, Transgenders, Ouderen, Asielzoekers en Statushouders hebben 'n achterstand in de emancipatie. Onder meer door een proef te beginnen met een Trans Health Clinic voor Transgender personen en 'Roze 50+-ambassadeurs' te werven wil de gemeente zich nadrukkelij- ker voor hen inzetten. 
                                         
                                                
Lees verder op de website van AD.nl:  

bronnen: 
AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Secret Garden Foundation → Telegraaf.nl / Facebook.com – The Hague Pride → AD.nl 


                                                  

woensdag 23 september 2020

'Bi' Visibility Day | "Hoe Heteroseksueel, Homoseksueel of 'Biseksueel' ben jij"



Dr. 'Alfred Kinsey' was een Amerikaanse bioloog en seksuoloog. In de jaren 50 bedacht hij een schaal waarmee je Hetero- en Homo- seksualiteit kunt meten. Volgens de "Kinsey Scale" ben je niet per se 'Heteroseksueel', 'Homosekueel' of 'Biseksueel' → maar kan je 'seksualiteit' ook ergens daartussen liggen. Daarnaast stelt Alfred Kinsey dat je seksualiteit niet je hele leven hetzelfde hoeft te zijn, maar kan veranderen.


bronnen: Quest.nl / Quest.nl → Test !!
                                       
                                                 

Vandaag – 23 september 2020 → Bi Visibility Day | "Dag van de Biseksualiteit"

De Dag van de Biseksualiteit (In het Engels "Celebrate Bisexuality Day", "Bisexual Pride Day" of "Bi Visibility Day") wordt gevierd op 23 september. Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor Biseksualiteit, de geschiedenis van Biseksua- liteit en de gemeenschap en cultuur van Biseksuelen. De dag wordt gevierd door Biseksuelen, hun naasten en aanhangers. 

De dag werd voor het eerst gevierd in 1999 tijdens een evenement van de International Lesbian and Gay Association in de Verenigde Staten en bedacht door drie mensenrechtenactivisten voor gelijke rechten van Biseksuelen, Wendy Curry (Maine), Michael Page (Florida) en Gigi Raven Wilbur (Texas). 

Het idee om een dag specifiek voor Biseksuelen te organiseren naast de al bestaande evenementen rondom LHBTIQ+-thema's is een reactie op de vooroordelen rondom Biseksualiteit en de marginalisering van Biseksuelen bij zowel Heteroseksuelen als de gemeenschap van LHBTIQ+'ers. Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van Biseksuelen veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen Hetero- en Homoseksueel. 

De dag in september is gekozen omdat de geboortedag van de bekende Biseksueel 'Freddie Mercury' in deze maand viel. De dag wordt gevierd in de Verenigde Staten, Europa, AustraliëNieuw-Zeeland en Japan. In Nederland worden op of rond "deze dag" evenementen georganiseerd met debatten, filmavonden en informele bijeenkomsten.

Zie ook:
23 september | "Dag van de Biseksualiteit"  /  23 september | "Dag v.d. Biseksualiteit"  /  23 september | "Dag van de Biseksualiteit" 
Zij Aan Zij | "Bi+ Visibility Day 2020"  /  Zij Aan Zij | "Zomerburen"  /  GSA Netwerk | "Bi Visibility Day"  /  Bi Visibility Day → Website

Extra:  
Canadese acteur 'François Arnaud' doet Coming-Out als Biseksueel ‼  /  Rugbyspeler 'Levi Davis' doet Coming-Out als Biseksueel ‼ 

bronnen: Wikipedia.org / Twitter.com – Bi Visibility Day 2020
                                             
                                                        

dinsdag 22 september 2020

Polen | Gelderland gaat door met Sobibór-herdenkingen in 'LHBT+–vrije regio'


Polen - Sobibór    De provincie Gelderland gaat door met alle herdenkingen en initiatieven rondom concentratiekamp Sobibór. Kamp Sobibór uit de Tweede Wereldoorlog ligt in de Poolse regio 'Lubelskie'. Die regio verklaarde zich onlangs LHBT+-vrij terwijl Lubelskie een partner-regio van Gelderland is. De provincie bevroor daarop de banden. 

"LHBT+-vrij verklaring staat helemaal haaks op hoe wij naar een samenleving kijken ‼  Een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, die mee wil doen", legt gedeputeerde Peter van 't Hoog uit.

Lees verder op de website van OmroepGelderland.nl:  "Provincie gaat door met Sobibór-herdenkingen in 'LHBT+-vrije regio' in Polen" ‼

Zie ook:
   Gelderland worstelt met 'LHBT+-vrije vriend' uit Polen, maar verbreekt band niet 
   Poolse ambassade in de Verenigde Staten | "Er zijn geen LHBTIQ+vrije zones" ‼ 

bronnen: OmroepGelderland.nl / Twitter.com – Thomas Wustman → OmroepGelderland.nl
                                                             
                                                 

Rusland | Homofobe beul Maxim Martsinkevich dood in zijn cel teruggevonden



Maxim Martsinkevich maakte naam en faam binnen en buiten Rusland met 'Occupy Pedophilia'. Hij en zijn kompanen spoorden Homo's actief op, en vernederden en martelden hen. Deze daden werden dan gefilmd en op V Kontakte, de Russische Facebook, geplaatst. 

In 2018 werd hij veroordeeld tot tien jaar cel voor andere feiten. 
                                                 
                                                   
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Oekraïne | "Een voormalige XFactor kandidaat mishandeld door skinheads" ‼               

bronnen: BeOut.be / Têtu.com / Facebook.com – RBC.ru / Facebook.com – Têtu.com


                                                      

maandag 21 september 2020

ILGA-Europe Gathering Online | "ILGA-Europe verzamelt info dit jaar online" ‼


ILGA-Europe  →  De ILGA-Europe Annual Conference is een jaarlijks hoogtepunt voor LGBTIQ+-activisten uit Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië. Deze moest plaatsvinden in Sofia in Bulgarije, maar moet nu noodgedwongen online gebeuren

Niet fysiek kunnen bijeenkomen is sneu voor de LGBTIQ+-activisten. Want allicht belangrijker dan de vele formele activiteiten zijn de wandelgangen waar ideeën, contacten en andere contacten worden uitgewisseld. 

ILGA-Europe Gathering Online heet dit evenement nu en vindt plaats van 19 tot 23 oktober 2020. Je kan je hier registreren. Om het veilig te houden, moet je je deelname motiveren. Dat is ook zo met de gewone conferenties. 

Lees verder op de website van BeOut.be:  "ILGA-Europe verzamelt dit jaar online" ‼

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – 
ILGA-Europe.org


                                              

Utrecht - Aron Korff | Nieuw 'anti-discriminatiemeldpunt' in Midden-Nederland


Artikel 1 Midden-Nederland en COC Midden-Nederland starten 9 oktober met een anti-discriminatiemeldpunt. Iedereen die te maken heeft met discriminatie kan daar melding van doen

Voorzitter Laura van Nieuwenhuijze van COC Midden-Nederland zegt tegen RTV Utrecht 'klaar te zijn' met "anti-Homo geweld". Ze ging om tafel zitten met Artikel 1 Midden-Nederland dat al een discriminatiemeldpunt heeft. "We zijn samen om tafel gegaan om te kijken hoe we het konden verbeteren". 
                                            
                                                 
Het resultaat is 'een gloednieuw anti-discriminatiemeldpunt', waar iedereen die te maken heeft met discriminatie terecht kant ‼  Dat kunnen inciden- ten online zijn, zoals op social media, maar ook als er sprake is van discriminatie bij sollicitaties bijvoorbeeld, of verbaal of fysiek geweld op straat.

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com  Aron Korff / Instagram.com – Mokkels4Mokkels
                                                   
                                     
Dit bericht bekijken op Instagram

Gister is er iets gebeurd wat ik altijd in mijn achterhoofd heb gehad maar niet altijd rekening mee heb gehouden. Na een gezellige avond en een kleine reis met de trein stapte ik uit in Utrecht om naar huis te gaan. Nadat ik Hoog Catharijne uit liep en een aantal mensen gepasseerd had komt een jongen, samen met iemand anders, mij tegemoet lopen. Ondanks dat ik deze jongen probeerde te ontwijken stootte zijn elleboog tegen mij aan en keek ik hem in zijn ogen aan. Ik wist gelijk dat het mis was en liep verstandig door. Na een paar minuten werd er op mijn schouder geklopt door dezelfde jongen. Ik draai me om, kreeg een vuist op mijn jukbeen en werd verbaal met de grond gelijk gemaakt. Nadat ‘kanker flikker’, ‘vieze kanker homo’, ‘kontennaaier’, ‘zemmer’ en nog veel meer naar mijn hoofd geslingerd werd kreeg ik nog een klap op mijn achterhoofd. Na die klap rende deze jongen hard weg en bleef ik beduusd achter in een lege donkere straat. Ik wil met dit verhaal jullie erop wijzen dat ik dagelijks op straat word uitgescholden, na gefloten en na gekeken word. Het is heel gek, maar dat ben ik gewend. Nadat dit gister avond is gebeurd weet ik dat ik vaker dan eerst achterom zal gaan kijken en minder snel in mijn eentje op straat zal gaan lopen. Ik zal even niet op social media zijn zodat ik wat kan doen tegen de pijn van mijn nek en om deze gebeurtenis te verwerken. En voor de beste jongeman die dit heeft gedaan; Ik kom erachter wie je bent. X

Een bericht gedeeld door Aron Korff🤳🏻 (@mokkels4mokkels) op

                                                     

zondag 20 september 2020

Muziek – Kygo & Donna – In The Mix ‼ | "Kygo & Donna Summer - Hot Stuff" ‼



Muziek    Na 'Whitney Houston' met Higher Love en 'Tina Turner' met What's Love Got to Do with It is 'Donna Summer' diva nummer drie die een 'Kygo' make-over krijgt met Hot Stuff. Eerlijk gezegd vinden we de nieuwe versie niet eens zo anders klinken als het ori- gineel, op wat uitgerekte samples na. In de video zijn 'Chase Stokes' en 'Madelyn Cline' te zien – die in het echt ook een setje zijn en samen spelen in de serie Outer Banks.

Zie ook:
Top 40 | "Kygo & Donna Summer – Hot Stuff" ‼  /  Nieuwe Plaat | "Kygo & Donna Summer – Hot Stuff" ‼ 
Hitzound | "Kygo & Donna Summer – Hot Stuff"  /  Genius | "Kygo & Donna Summer – Hot Stuff"  →  Lyrics

bronnen: Winq.nl / YouTube.com