zaterdag 30 april 2016

Groningen - Alita Smit | Student maakt docu over 'Geloof en Homoseksualiteit'

Groningen – 'Geloof & Homoseksualiteit'   Student en Stadjer Alita Smit maakt een documentaire over 'Geloof en Homoseksualiteit'.

Alita Smit groeide op in een streng christelijk gezin. Ze is lesbisch en had veel moeite met het uit de kast komen.

Om haar strubbelingen te verwerken en om mensen te informeren over de misvattingen over geloof en (homo)seksualiteit maakte ze een docu- mentaire "Uit de Kast in de Kerk" 

Kijk voor meer informatie op:  UitDeKastInDeKerk.nl 

bronnen: Gezinsbode.nl / YouTube.com


        
                                                

USA → North Carolina | "Jonge Transgender ontroert in verhitte WC-discussie"

VS  –  Een jonge transgender is plots boegbeeld geworden van dé toiletdiscussie in de VS. In North Carolina is namelijk een omstreden 'toiletwet' aangenomen waarbij het transgenders verboden wordt om toiletten van het tegenovergestelde geslacht te gebruiken.

Fotograaf 'Meg Bitton' besloot als reactie hierop een foto te maken van Corey Maison, een 14-jarige transgender die vorig jaar in het nieuws haalde toen ze na lang wachten eindelijk aan haar eerste hormoonkuur mocht beginnen  Het meisje kreeg op de foto de kans om te laten zien wie ze écht wilde zijn. Corey Maison deed zelf haar make-up en heeft samen met Meg zichzelf bijgeschaafd in Photoshop. 

In de begeleidende tekst bij de op Facebook gepubliceerde foto schrijft Meg: "Als dit JOUW dochter was, zou jij het een prettig idee vinden dat ze verplicht naar een mannentoilet moest ?!  Ik niet. Wees eerlijk  Wees empathisch ... en behandel mensen zoals jij ook behandeld zou willen worden".
                            
                        

De foto is inmiddels op Facebook meer dan 25 duizend keer gedeeld en kan op veel sympathie rekenen. Hoewel het portret vorig jaar is gescho- ten, hebben Corey Maison, haar moeder Erica Maison en Meg Bitton besloten de foto juist nu te publiceren. 

Protest
Overigens is dit lang niet 't enige protest tegen de omstreden wet. Zanger Bruce Springsteen wil niet meer in de staat optreden, de Deutsche Bank heeft uitbreidingsplannen in North Carolina voorlopig gestaakt en ook PayPal heeft plannen in die regio van de baan gedaan. 


bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Meg Bitton Photography___________________________________________________________________________________
                                         

vrijdag 29 april 2016

VS | 'Neil Patrick Harris' en andere celebs in nieuwe campagne tegen Hiv/Aids

Amerika  →  Meer dan 20 jaar geleden riep Elizabeth Taylor mensen op zich in te zetten tegen Aids  Haar stichting doet nu hetzelfde, met Neil Patrick Harris.

Naast Neil Patrick Harris zijn de acteurs Daniel Franzese (Looking), Titus Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt) & Nathan Lane (The Bird- cage) te zien. Alle vier zijn openlijk homo en ze willen met deze campagne meer bewustwording creëren rond Hiv en Aids.

In de spot zijn beelden te zien van de speech die Liz Taylor in 1992 gaf tijdens het Freddy Mercury Tribute Concert. Homobelangenorganisatie GLAAD en de Elizabeth Taylor AIDS Foundation hebben de video samen gemaakt.

"De laatste tien jaar is 't aantal Hiv-besmettingen toegenomen met 133%" ‼, zegt Joel Goldman, managing director bij Taylors AIDS Foundation. Hij maakt zich zorgen over het feit dat een op de drie Amerikaanse homo's nooit is getest op Hiv. Hij wil daarom zoeken naar nieuwe manieren om mensen bewuster te maken van de gevolgen van Hiv en Aids.

Meer informatie is te vinden op:  ElizabethTaylorAidsFoundation.org

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


Songfestival | "Verbod op Regenboogvlag bij 'Eurovisie Songfestival' is idioot"

Het Eurovisie Songfestival gaat het 'politiek' wapperen met "regenboogvlaggen" tijdens het festival verbieden. COC Nederland noemt het verbod 'idioot' en gaat protest aantekenen bij de festivalorganisatoren.

Politiek wapperen
"Dit verbod kan er toe leiden dat hét symbool van de LHBT-gemeenschap onzichtbaar wordt op het Festival en dat is idioot", reageert COC voor- zitter 'Tanja Ineke'   "Want in praktijk kan je natuurlijk helemaal geen onderscheid maken tussen 'trots' en 'politiek' wapperen met een regen- boogvlag".

"Laat Eurovisie landen aanspreken die LHBT-mensenrechten schenden, in plaats van mensen die met de regenboogvlag wapperen. Laat Euro- visie een festival van de diversiteit blijven", zegt Ineke.

Het COC vindt dat het Eurovisie Songfestival met haar nieuwe regels ongerechtvaardigd onderscheid maakt tussen het wapperen met een vlag die staat voor de seksuele identiteit en een vlag die staat voor de nationale identiteit. Dat laatste is volgens de nieuwe regels wél toegestaan.

Het COC gaat protest aantekenen bij de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het festival  Ook zal het COC het ministerie van OCW en de AVROTROS, die het festival in Nederland uitzendt, vragen om tegen het verbod te protesteren.

Het nieuwe vlaggenprotocol van de EBU werd op 29 april openbaar gemaakt door de ticketorganisatie van Eurovisie in Zweden, waar het festi- val dit jaar plaatsvindt  In 'het protocol' staat expliciet vermeld dat het wapperen met een regenboogvlag om 'bewust een politiek statement te maken' niet is toegestaan.
                        

                    
Vorig jaar werd er tijdens het optreden van de Russische 'Polina Gagarina' nog uitbundig met de pridevlag gezwaaid.

De EBU heeft een lijst opgesteld van vlaggen die op het Eurovisie Songfestival welkom zijn ‼ Alle nationale vlaggen van VN-lidstaten zijn toege- staan, met een voorkeur voor de deelnemende landen.

Zie ook:  
Commotie over 'vlagvertoon' tijdens het Eurovisie Songfestival  /  Regenboogvlag verbod tijdens Eurovisie Songfestival – COC boos 

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl
                       


                                              

donderdag 28 april 2016

Amsterdam | Nieuwe - 21e editie - van de 'Amsterdam Gay Map' is verschenen

Amsterdam Gay Map  →  Voor de grote toeristenstroom van 2016 weer op gang komt, is overal de nieuwe, up-to-date Amsterdam Gay Map verspreid  Inmiddels alweer 21e editie - van de "Amsterdam Gay Map" - die jaarlijks in een oplage van maar liefst 100.000 stuks wordt verspreid.

Op de volledig bijgewerkte 21e editie zijn vanzelfsprekend alle Amsterdamse gay zaken vermeld en staan handige tips voor elke bezoeker. Al jarenlang is dit de meest populaire en meest gebruikte informatiebron voor de gay toerist die zijn weg zoekt in Amsterdam. 

Op heel veel punten in de stad is de kaart gratis verkrijgbaar, zoals in hotels, bars, bij VVV-kantoren en vele andere punten voor toeristeninfor- matie. Zelfs de Amsterdamse politie liet weten dankbaar gebruik te maken van de Gay Map om vragen van 't publiek te kunnen beantwoorden.

De vele adverteerders danken wij weer voor het vertrouwen en de steun en we wensen hen ook in 2016 een goed toeristenseizoen toe.

Heb je de nieuwe editie nog niet in huis, haal deze dan bij een van Amsterdamse gay zaken.

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com
                         
                                               

België - Brussel – Pascal Smet | "Brusselse bus en tram in Regenboogkleuren"

Op initiatief van Brussels minister Pascal Smet rijden sinds maandag een bus en een tram van de MIVB gehuld in de regenboogkleuren rond in het Brussels Gewest. De campagne kadert in de aanloop naar het Pride festival dat van start gaat op vrijdag 29 april. Het festi- val kent zijn hoogtepunt op de jaarlijkse Pride Parade op 14 mei en de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei 2016.

"Met de slogan 'Brussel, dat zijn wij allemaal' willen we laten zien dat de MIVB een openbare vervoersmaatschappij is die erg veel belang hecht aan diversiteit en gelijkheid: zowel in haar eigen organisatiecultuur als naar haar gebruikers toe", zegt Pascal Smet.

Op vrijdag 29 april 2016 wordt 's avonds op het Brussels stadhuis het officiële startschot gegeven en de zal de bus met de genodigden een rond- rit maken langs verschillende - in het oog springende - gebouwen die zich gedurende het festival in de regenboogkleuren zullen hullen.

"Zo laten we als stad zien dat we mee strijden voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is", zegt Pascal Smet. "Meer dan ooit moeten we onze hoofdstad opnieuw op de kaart zetten als leef-, eet- en cultuurstad voor iedereen"

Zie ook:
België - Brussel | "Bus en tram in Regenboogkleuren"   /  België - Brussel | "Bus en tram in Regenboogkleuren"  

Update:

bronnen: GayLive.be / Facebook.com –  The Belgian Pride                                             

woensdag 27 april 2016

UK & USA – Absolutely Fabulous - 'Trailer' | "Absolutely Fabulous - The Movie"

Absolutely Fabulous  →  De eerste officiële trailer van Absolutely Fabulous – 'The Movie' is vandaag verschenen. Eerder werd al bekend dat er meer dan 60 bekendheden, waaronder Graham Norton, Jean-Paul Gaultier en Joan Collins, een bijrol zullen vervullen in de film ‼ De film is vanaf 21 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                   

ExpresZo-redacteur "Hjalmar Kemperman" en de "frustraties van het daten" ‼

Hjalmar Kemperman    "Frustraties van het daten"  →  Hjalmar Kemperman (19) vlogt over de herkenbare frustraties van het (online) daten

Hjalmar Kemperman is adjunct-hoofdredacteur bij ExpresZo en student journalistiek en communicatie  "Sinds dat ik een jaar of 16 ben, date ik. Door de jaren heen ben ik aardig wat frustraties tegengekomen, deze bespreek ik in deze video met jullie".

Niet alleen apps als Grindr en Tinder zorgen voor frustraties, ook het daten zelf. Wat zeg je ?! Wat mag je hopen ?! Wat denkt de andere ?! Ben je jezelf of verkoop je jezelf ?! "Je probeert een toneelstuk te spelen. Maar aan de andere kant leer je zo wel iemand kennen"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                     

Duitsland – Tierpark Nordhorn | Twee Homo-gieren broeden ei uit in Nordhorn

Twee homoseksuele vale gieren broeden momenteel een ei uit in Tierpark Nordhorn. Dat meldt de Duitse zender NDR. De mannetjes met de namen Isis en Nordhorn hebben zich ontfermd over een ei van het gierenwijfje 'Lisa', dat niet op of om kijkt naar het broedsel en evenmin een nest wil bouwen.

Dat hebben de twee mannetjes nu gedaan.
                           
        
                            
Wonder
Volgens medewerkers van het bij Nederlanders populaire dierentuin is het nog een wonder dat het ei heel is. Het heeft een val van twee meter overleefd, doordat het in de modder is geland. Op zijn laatst eind volgende week zal blijken of het ei bevrucht is en de mannetjes aan hun op- voedtaak kunnen beginnen.

bronnen: Tubantia.nl / Facebook.com – NDR.de                                                                                      

dinsdag 26 april 2016

VS - Showbizz | "Hakuna Truvada" - Een lesje 'PrEP' op de klanken van Disney

Amerika  →  Het beroemde duet van Timon en Pumbaa uit The Lion King heeft een nieuwe tekst gekregen om een serieuze boodschap over te brengen.

► Samen met de Elizabeth Taylor Aids Foundation heeft YouTube-vlogger Todrick Hall een vertaling opgenomen van Hakuna Matata ‼ In de nieuwe versie heet het lied Hakuna Truvada. De boodschap: "PrEP is our HIV prevention key"

Zie ook:  "Hakuna Truvada" promoot 'PrEP' ‼  /  Gay.nl – Videosnack | "Hakuna Truvada"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                             

Den Haag - Branoul - Appelloods | "Toneelgroep De Appel – Gevallen Engelen"

GEVALLEN ENGELEN – Naar de lang verboden roman van Éric Jourdan met een knipoog naar William Shakespeare – Vanaf 13 april t/m 08 mei 2016 in de Appelloods te Den Haag.
 
De roman Gevallen Engelen werd in 1955 geschreven door de destijds 17-jarige Éric Jourdan. Een katholieke priester, Pihan, tevens directeur van de Commission de Surveillance van het ministerie van Binnenlandse Zaken, drong met succes aan op het verbod ervan  Er rustte immers een taboe op homoseksuele liefdes tussen pubers en dus was het een onderwerp dat ten strengste verboden was om over te schrijven. "God zij dank" kreeg priester Pihan het niet voor elkaar om de auteur en de uitgever te laten vervolgen vanwege openbare schennis der eerbaarheid ‼

Pas in 1985 kon Gevallen Engelen verschijnen zonder dat de censuur eraan te pas kwam. Gevallen Engelen is een romantische en geweldda- dige liefdesgeschiedenis tussen twee jongens van 17 jaar: twee neven, "Pierre en Gérard", die hun onontkoombare liefde verborgen trachten te houden voor de bekrompen buitenwereld. 

" ...... Maar verliefde mensen zijn zo vol van hun dromen, dat hun liefde als een waterstraal uit een fontein omhoog spuit en alles om hen heen overspoelt met hun liefde ...... "

Bewerker / Regisseur Manon Barthels is er wederom in geslaagd voor Branoul een weergaloze voorstelling te maken. Met een dertig jaar lang verboden roman - twee mooie acteurs en 1000 kilo stro weet zij het publiek een andere wereld in te trekken  De wereld van de veel te grote woorden, van de onvoorwaardelijke liefde, van jongens die elkaar meesleuren in een duizelingwekkende val, van Engelen die Gevallen Engelen worden.

Bewerking & Regie:  Manon Barthels
Spel:  Huib Cluistra en Bart van den Donker          

'Gevallen Engelen' speelt in de dependance van Toneelgroep de Appel aan de Laan van Poot 97 – ter hoogte van de Nachtegaallaan. Er is vrijwel altijd een gratis parkeerplek te vinden in de buurt. Ga naar www.branoul.nl voor meer informatie.

Speeldata: 
April:                              Mei:                   
29        20.30 uur             01          14.00 uur             06          20.30 uur                    
30        20.30 uur             03          20.30 uur             07          20.30 uur
                                      04          20.30 uur             08          14.00 uur

Kaarten:  Branoul.nl – Gevallen Engelen
Prijs:           Regulier:  € 17,50  /  Vrienden, Uitpas:  € 15,50  /  Studenten, CJP, Ooievaarspas:  € 7,50   

Zie ook:  Theater·Tip | "Ga naar 'Gevallen Engelen' in Den Haag"

bronnen: Branoul.nl / Persbericht: Sijtze van der Meer / Facebook.com – Theater Branoul
                                     


                                      

België - Troye Sivan | "Australische zanger 'Troye Sivan' pakt Antwerpen in" ‼

Antwerpen  →  Op maandag 25 april 2016 gaf Troye Sivan (20) zijn eerste concert in België. Hij bracht zijn "Blue Neighbourhood"-tour naar Muziekcentrum Trix in Antwerpen.

Het publiek hing meteen aan de lippen van de jonge god uit Australië  Troye Sivan is bij velen weliswaar onbekend - maar dankzij YouTube en Snapchat heeft hij een sterke fanbasis. De aanwezige meisjes en jongens kennen zijn liedteksten vanbuiten en kweelden lustig mee.

Troye Sivan wist Trix in te pakken met zijn 'charmerende bindteksten' over hoe Antwerpen zijn favoriete tourstop tot nu is (gemeend of publiek paaien ?!), over zijn coming-out en over empowering. Troye Sivan haalde ook zijn beste Afrikaans-Nederlands boven. Hij werd geboren in Zuid-Afrika in een joods gezin. Zijn ouders spreken Afrikaans. Op jonge leeftijd verhuisde de artiest naar Perth in Australië.
                          
        
                         
Als een elastiek huppelt, zwalpt en springt Troye Sivan over 't podium in een oversized truitje  Dat is intussen een handelsmerk geworden van de erg tengere jongen.

Veel was niet nodig om de aanwezigen te overtuigen van z'n charmes en zangkwaliteiten. Er waren, op enkele chaperonnerende ouders na, geen 'toeristen' in de relatief kleine concertzaal  Het was dus preken voor de eigen parochianen. De gelovigen verlieten de kerk nog overtuigder van hun inspiratiebron.

In tegenstelling tot de vroege "Justin Biebier"-liedjes brengt singer-songwriter Troye Sivan liedjes met emotie en een boodschap. Een talent om in het oog te houden. Wie er maandag bij was, heeft zijn debuut in België meegemaakt. Een unieke ervaring.

Zie ook:
Troye Sivan naar Trix (Antwerpen) en Paradiso (Amsterdam)  /  Dinsdag 10 mei 2016 – Troye Sivan in Paradiso → Uitverkocht ‼   

Extra:
Radio interview met 'Troye Sivan' over Homofobie en Coming Out  /  Troye Sivan in tweede liveshow van 'The Voice van Vlaanderen'   

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        


maandag 25 april 2016

Friesland | Geldboete voor Tuinbedrijf na het weigeren Homoseksuele Stagiair

Drachten  →  Eigenaar Hendrik de Boer van tuinbedrijf A. Th. De Boer is maandag door de kantonrechter veroordeeld tot 'n geldboete ‼ Hij heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie, een strafbaar feit.

Hij moet € 1600,= boete betalen, waarvan € 800,= voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

► Ook krijgt stagiair Bas van der Meer de schade vergoed: € 975,50 studiegeld door een opgelopen vertraging en € 500,= geleden immateriële schade. Ook krijgt Bas van der Meer zijn reiskosten van € 38,= terug

Het bedrijf weigerde de student van de Hanzehogeschool in Groningen een stageplek vanwege zijn openlijk homo zijn. Bas zette de afwijzing op Facebook, hij sprak in de media en deed aangifte.

De Boer handelde volgens zijn geloofsovertuiging en verklaarde eerder tegenover de politie zich bewust te zijn dat hij zich schuldig maakte aan discriminatie. "Een gewetenszaak'", verklaarde Hendrik de Boer.

Van of namens het bedrijf was niemand bij de zitting aanwezig.

Het College Rechten voor de Mens stelde Bas van der Meer ook in het gelijk.

Zie ook:
bronnen:  LC.nl – Leeuwarder Courant / YouTube.com


        
                                       

Bangladesh - Xulhaz Mannan | Redacteur van 'Bengalees Homoblad' vermoord

Vermoedelijke Islamistische extremisten hebben maandag in de Bengalese hoofdstad Dhaka twee mannen vermoord, onder wie een redacteur van het eerste tijdschrift voor homo-, bi- en transseksuelen "Roopbaan" in Bangladesh. Een derde persoon raakte gewond, meldde de politie.

De 3 daders kwamen hun flat in Dhaka binnen door zich voor te doen als koeriers, zei de politie. Een van de slachtoffers was de homorechten- activist Julhas Mannan (Xulhaz Mannan), die redacteur was bij Roopbaan, een blad voor transgenders. Hij werkte volgens vrienden voorheen op de Amerikaanse ambassade, meldde de BBC.

De aanval komt twee dagen nadat een universitair hoogleraar in Bangladesh met messen op straat werd omgebracht. Die aanslag wordt toe- geschreven aan Islamistische extremisten ‼ Sinds februari zijn verschillende seculiere of atheïstische schrijvers en leden van religieuze min- derheden vermoord in Bangladesh. Ook werden een Italiaanse ontwikkelingswerker en een Japanse boer omgebracht.
                                    
        
                             
Sabir Mustafa van de Bengalese afdeling van de BBC zei dat 'medewerkers van Roopbaan' hun identiteit angstvallig geheim hielden. Hij zei dat extremisten klaarblijkelijk het gevoel hebben dat zij straffeloos hun gang kunnen gaan in het land.

Imran Sarker, de bekendste blogger in Bangladesh, zei zondag telefonisch met de dood te zijn bedreigd. Imran Sarker leidde in 2013 protest- demonstraties van seculiere activisten tegen leiders van de Islamistische extremisten. Islamisten zouden in 2013 'n dodenlijst hebben opgesteld waarop de namen van 84 "atheïstische bloggers" staan.


        
                         

zondag 24 april 2016

Spaanse Mister Gay 'Roger Gosalbez Pitaluga' is de nieuwe "Mister Gay World"

Malta - Roger Gosalbez Pitaluga (30) uit Spanje is zaterdag Mister Gay World 2016 geworden. Chris Krauel uit Oostenrijk werd tweede en Christian Lacsamana uit de Filipijnen werd derde.

De finaleshow vond plaats in de exclusieve Villa Rosa in Malta. Tweeëntwintig kandidaten lieten he beste van zichzelf zien voor de jury en de kijkers die via YouTube de Livestream bekeken. Die livestream verliep echter erg moeizaam De show werd lang uitgesteld. Mister Gay Zwitser- land Peter Anderegg viel tijdens de sportdag uit met een blessure en Mister Gay Syrië Mahmoud Hossino gaf al vroeg op.

De avond avond bestond uit verschillende onderdelen: "dragen van formele kledij (kostuums dus), nationale outfits, een interview, 't voorstellen van de campagne en uiteraard het tonen van streepjes bloot in zwemslip".

► In Malta hebben de kandidaten deelgenomen aan verschillende uitdagingen. De winnaar van zo'n challenge mocht rechtstreeks naar de laatste twaalf.
                        
        
                              
Mister Gay Venezuela 'José Daniel García Duran' won de ingekorte sportwedstrijd  Mister Gay Spanje en uiteindelijke winnaar Roger Gosalbez Pitaluga werd Mister Fotogeniek, Mister Swimwear & hij was de beste bij het examen. Mister Gay Filipijnen 'Christian Lacsamana' won de online stemming, de prijs voor het nationaal kostuum en de prijs voor sociale media.

Mister Gay Sint-Maarten 'Kyle Patrick' was de beste bij de modeshow  Mister Gay Oostenrijk 'Chris Krauel' was de beste bij de individuele inter- views en werd Mister Formal Wear. Mister Gay Zwitserland 'Peter Anderegg' kreeg de troostprijs Mister Sympathie.

België, Oostenrijk en Sint-Maarten gingen door naar de laatste twaalf. Mister Gay Vlaaanderen 2015 'Skelte Willems' kreeg 'n vraag over ouder worden in de homogemeenschap. Skelte prees initiatieven die leeftijdsinclusief zijn.

De top vijf bestond uit Brazilië, Oostenrijk, Sint-Maarten, Spanje en de Filipijnen.

In de onderstaande video reageren Mister Gay World "Roger Gosalbez Pitaluga", "Skelte Willems" en Mister Gay Belgium-organisator "Bram Bierkens". Roger is blij en wil zichtbaarheid van homo's in de maatschappij verhogen. Skelte is tevreden met een plaats in de top twaalf en hij vertelt dat hij veel vrienden maakte. Een emotionele Bram is blij dat de Mister Gay World komt uit het land waar volgend jaar de WorldPride, in Madrid, plaatsvindt. 

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                     

27 april 2016 – 'Koningsdag' | "Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag"

Woensdag 27 april is de koning jarig en is het Koningsdag ‼ Dinsdagavond is het Koningsavond en Koningsnacht. Traditioneel zijn er in 't hele land vrijmarkten, feesten en dance events. Ook homohoreca en COC-verenigingen – al worden dat er steeds minder – laten zich niet onbetuigd. Een greep uit het aanbod:

Koningsnacht dinsdag 26 april:
•  Alkmaar: COC (1811 Dance & Drinks, Bierkade 14a, Nacht van Oranje, vanaf 21.00 uur). 
•  Amsterdam: AIR (Amstelstraat 24, Kingsnight, vanaf 23.00 uur). Amstel Podium. Bra Mini Fest (J.P. Heijestraat 137, vanaf 18.00 uur). 
    Eagle (Warmoesstraat 90, Night of the Kings, vanaf 22.00 uur). Homogrep Zuid (A.J. Ernststraat, 112, Oranje avond, vanaf 20.00 uur). 
    Homomonument (Westermarkt, Kings Night, Disco Dolly, vanaf 19.00 uur). Lellebel (Utrechtsestraat 4; Koningsnacht, vanaf 22.00 uur). 
    De Marktkantine (Jan van Galenstraat 6, Koningsnacht, vanaf 23.00 uur). 't Mandje (Zeedijk 63; Oranjebal, vanaf 23.59 uur). Prik (Spui- 
    straat 109; King's Night, vanaf 21.00 uur, bar open vanaf 15.00 uur). Queen's Head (Zeedijk 20, Night & King, vanaf 14 uur). 
    Reguliersdwarsstraat (Gay Street Party, Karaoke XXXXL vanaf 19.00 uur). Roest (Jacob Botiusplaats 1, dansen op Koningsnacht, vanaf 
    17.00 uur). Vivelavie (Amstelstraat 7, zondag straatfeest?).
•  Arnhem: Café Colours (Jansplein 47, Kingsnight, vanaf 18.00 uur).
•  Den Haag: Popcake: I Love Popcake (The Penthouse,  Rijswijkseweg 786, vanaf 23.00 uur).
•  Deventer e.o.: Gay Film Night (Filmhuis De Keizer, 20.30 uur). Try-out "Moeders en Zonen" (Theater Hanzehof Zutphen, 20.00 uur).
•  Eindhoven: Stratumsedijk (Kings & Queers Day op de Dijk, vanaf 22.00 uur). COC (Pand54, Sportcafé, 21.00-24.00 uur).
•  Enschede: 't Bölke (Molenstraat 6-8, Kingsweek vanaf zaterdag 23/4, dinsdag Broodje Aap Serveert, vanaf 23.00 uur). Stonewall Café 
    (Walstraat 12-14, Koningsbal, vanaf 21.00 uur).
•  Leiden: COC De Kroon (Langegracht 65, Kings Night Party, vanaf 22.00 uur).
•  Tilburg: De Lollipop (Paleisring 25, Kingsnight, vanaf circa 22.00 uur, na Tilburg Zingt).
•  Utrecht: Bodytalk (Oudegracht 64, Koningsnachtfeest, vanaf 16.00 uur), CitySense (Sint Jacobsstraat 12, Koningsnacht, vanaf 18.00 uur). 
    Café Kalff (Oudegracht 47, Koningsnacht, vanaf 16.00 uur).

Koningsdag woensdag 27 april:
•  Amsterdam: Amstel Podium. Bra Mini Fest (J.P. Heijestraat 137, vanaf 14.00 uur). Café Dubbel D (voorheen Rouge, Amstel 60, Koningsdag,  
    vanaf 12.00 uur). Club NYX (Reguliersdwarsstraat, Mi Casa Es Su Casa, vanaf 20.00 uur). Homomonument (Westermarkt, Kingsday, vanaf 
    11.00 uur). Lellebel (Utrechtsestraat 4, Koningsdag, vanaf 13.00 uur). 't Mandje (Zeedijk 63; Oranjebal, vanaf 17.00 uur). Paradiso (Wete- 
    ringschans 6-8: Pink King, vanaf 20.00 uur). Prik (Spuistraat 109; Kings Day, vanaf 14.00 uur). Queen's Head ‼ (Zeedijk 20, Night & King, 
    vanaf 14.00 uur). Reguliersdwarsstraat (Gay Street Party, vanaf 12.00 uur). Vivelavie (Amstelstraat 7; Straatfeest ?!).
•  Arnhem: Café Colours (Jansplein, Kingsday, vanaf 16,00 uur).
•  Den Haag: COC Café Haaglanden is open (Scheveningseveer 7, 13.00-21.00 uur), Koningsdag 14.00-24.00 uur.
•  Eindhoven: Stratumsedijk (Kings & Queers Day op de Dijk, vanaf 12.00 uur).
•  Enschede: 't Bölke (Molenstraat 6-8, Koningsdagcafé, vanaf 15.00 uur). Stonewall Café (Walstraat 12-14, Koningsdag, café open vanaf 
    11.00 uur, show vanaf 15.00 uur)
•  Leiden: COC De Kroon (Langegracht 65, Kings Day Party, vanaf 22.00 uur).
•  Tilburg: De Lolliepop (Paleisring 25, Koningsdag open vanaf 12.00 uur).
•  Utrecht: Bodytalk (Oudegracht 64, Koningsdagfeest, vanaf 11.00 uur). Café Kalff (Oudegracht 47, Koningsdag, vanaf 13.00 uur).

Zie ook:  
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com