zaterdag 2 november 2019

Hilversum - LHBTI+'s – Stoplichten | Jongen loopt blauwtje bij Homo-stoplicht

Hilversum  →  De gemeente 'Hilversum' heeft de stoplichten vlakbij het station aangepast om aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI+-community. Michelle Willemsen neemt een kijkje.
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                                                            

Transgender- en Intersekse personen wettelijk beschermd tegen discriminatie
Transgender- en Intersekse personen  →  Vanaf gisteren – vrijdag 1 november 2019 – zijn Transgender- en Intersekse personen ex- pliciet wettelijk beschermd tegen discriminatie.  Een wet van D66, PvdA en GroenLinks treedt die dag in werking. COC, NNID en TNN hebben lang gepleit voor "het discriminatieverbod" en zijn gelukkig met dit resultaat   Het is de eerste belofte uit COC's Regenboog Stembusakkoord die volledig is ingelost.

"Dit is een prachtige overwinning voor Transgender- en Intersekse personen", aldus TNN, NNID en COC in een reactie. "Eindelijk krijgen zij de wet- telijke bescherming die ze toekomt. Eindelijk weten ze zeker dat de wet aan hun kant staat".


Zie ook:
bronnen: COC.nl  COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                           

vrijdag 1 november 2019

Uitgeverij 'Media Mansion' van o.a. "Gay-magazine Winq" is failliet verklaard ‼

Amsterdam    De Amsterdamse uitgever achter onder meer het Gay-magazine 'Winq' is failliet verklaard. Dat meldde 'RTL Z' gisteren op haar website. Er gingen volgens de site al enkele maanden geruchten dat het blad in zwaar weer verkeerde.

Oprichter en hoofdredacteur 'Edwin Reinerie' liet twee jaar geleden nog weten dat zijn bedrijf Media Mansion zakelijk zeer succesvol, en een van de grootste 'Gay' mediabedrijven ter wereld, was.  Op 11 december zou de feestelijk lancering zijn van de honderdste uitgave van Winq maar zoals het er nu naar uit ziet gaat dat niet door, al heeft 'Edwin Reinerie' een plan bij de curator neergelegd voor een doorstart.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Gay-magazine Winq is failliet" ‼


bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl → RTLZ.nl                                                                      

Vanaf vanavond | 6-delige serie 'Centraal' – 2 afleveringen met LHBTI+ thema

Televisie    'Centraal' is een zesdelige dramaserie over wonderbaarlijke en intrigerende verhalen die ontstaan en eindigen op station Rotterdam CentraalVoor "Centraal" zijn de meest veelbelovende regisseurs, scenaristen en producenten van dit moment opgetrom- meld en dat levert een frisse nieuwe serie op. Ik denk dat twee afleveringen jullie in het bijzonder aanspreken ‼

Aflevering 01    Vrijdag 01 november 2019  →  "Wat Je Vindt Mag Je Houden" gaat over een bekrompen, gelovige vrouw die op een avond bevriend raakt met een groep Drag Queens In deze aflevering zitten ook drie bekende Drag Queens, namelijk Miss Envy Peru, Vicky Mirage en April Summer. 

Aflevering 04    Vrijdag 22 november 2019  →  Het verhaal van "Khata" (Een Marokkaanse tiener die verliefd wordt op een mannelijke klant, terwijl hij steeds verder onder druk komt te staan door zijn pooier) is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de wereld van jongensprostitutie in Nederland.
                                                                      

                                                       
Zie voor verdere informatie, beschrijvingen en data van de zes afleveringen:  het persbericht online ‼

Nieuwe zesdelige dramaserie 'Centraal': Ontmoetingen op het station  →  Vanaf 01 november 2019 wekelijks om 21.30 uur op NPO 3 

bronnen: Herrie.com  Persbericht → Wibe Bekirovic / Facebook.com  BroadcastMagazine.nl / Twitter.com  Herrie.com
                                            
                                                               

donderdag 31 oktober 2019

Amerika | Helft van de Amerikanen is klaar voor een 'Homoseksuele president'

Amerika  Homoseksuele president  →  De helft van de Amerikanen is klaar voor een "Homoseksuele president", blijkt uit een peiling van Politico en Morning Consult. Democraat Pete Buttogieg is kandidaat voor het presidentschap. Hij is Homoseksueel

33% is "zeker" klaar voor een Homoseksuele of Lesbische president ‼  17% "waarschijnlijk" klaar.  13% is "zeker niet" klaar en 24 "waarschijnlijk niet". De rest heeft geen mening over de kwestie.

Vooral Democraten zijn klaar voor een 'Gay' president. 78% van de Democraten en 42% van de Republikeinen staan open voor een Homosek- suele president.

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Helft Amerikanen klaar voor Homoseksuele president" ‼

Zie ook: 

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                          

Welkom Renn | Vierde kind van zanger Ricky Martin en echtgenoot Jwan Yosef

Amerika  –  In oktober van dit jaar kon je bij HoLeBi.info lezen dat zanger 'Ricky Martin' (47) en zijn echtgenoot 'Jwan Yosef' (35) in blijde verwachting waren van een nieuwe spruit en dinsdag was het dan zo ver. De zanger liet op sociale media weten dat hij en zijn echtgenoot Jwan trotse papa's zijn van een zoontje ... kind nummer vier ‼

"Onze zoon Renn Martin-Yosef is geboren", schreef Ricky bij een foto waarop het koppel trots de baby aan de wereld toont. De jongen heeft twee broers en een zus: 'tweeling' Valentino en Matteo (11) en Lucia, die tien maanden oud is   Ricky en Jwan maakten vorige maand bekend dat er een vierde kindje op komst was, maar lieten toen in het midden wanneer de baby werd verwacht.


Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Instagram.com – Ricky Martin
                                    
                                  
Een bericht gedeeld door Ricky (@ricky_martin) op
                                                        

woensdag 30 oktober 2019

Homo's en Allochtonen worden gediscrimineerd op de Utrechtse Woningmarkt

Utrecht  Discriminatie  →  Op de woningmarkt in Utrecht is discriminatie op basis van 'etniciteit' en 'seksuele geaardheid' meer regel dan uitzondering. Dat blijkt uit onderzoek. Ruim tachtig procent van de makelaars blijkt bereid om gehoor te geven aan een discrimi- nerend verzoek van een verhuurder. Utrecht kondigt maatregelen aan, die discriminatie tegen moeten gaan.

Wie als man met een nietwesterse naam een particuliere huurwoning wil bemachtigen, heeft op de Utrechtse woningmarkt heel weinig kans. En voor Homoseksuele mannen geldt hetzelfde. Dat blijkt uit onderzoek naar discriminatie in opdracht van de 'gemeente Utrecht', uitgevoerd door Academie van de Stad.

Lees verder op de website van AD.nl:  "Homo's en allochtonen worden gediscrimineerd op woningmarkt in Utrecht" ‼

Zie ook:

bronnen: AD.nl  Algemeen Dagblad / Facebook.com  DeGaykrant.nl → AD.nl                                                               

VS | Agent die z'n 'Homoseksualiteit moest afzwakken' krijgt 19 miljoen dollar

Amerika  →  Een 'Homoseksuele agent' in Amerika heeft ruim 19 miljoen dollar (17 miljoen euro) schadevergoeding gekregen, omdat zijn leidinggevenden hem duidelijk hadden gemaakt dat hij zijn "Homoseksualiteit moest afzwakken" als hij in aanmerking wilde ko- men voor promotie.

Agent Keith Wildhaber uit St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri zou daarna maar liefst 23 keer zijn overgeslagen voor promotie, meldt de BBC.

                                      
                                                       
Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com  RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – OUT.tv                                                     

dinsdag 29 oktober 2019

Nieuwe Dating-app | Butterfly – Een dating-app die zich richt op Transgenders

Butterfly  →  Alleen al vanwege die briljant gevonden naam is Butterfly de moeite van het bekijken waard. Het is een dating-app voor iedereen, waarbij de focus ligt op Transgenders. Vanaf nu gratis beschikbaar in vele landen, waaronder Nederland.

"Butterfly" richt zich als eerste datingapp op Transgender personen en in iedereen die hier belangstelling voor heeft.  Als je je aanmeldt, kun je helemaal zelf bepalen hoe je jezelf definieert. Dit kun je later ook weer veranderen, al naar gelang dat bij je identiteit past.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Nieuw | "Butterfly, een dating-app die zich richt op Transgenders" ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com  Winq.nl                                                             

Bekijk de trailer van de 8 nieuwe afleveringen van: The L Word – Generation Q

Vanaf 8 december 2019 is het vervolg op "The L Word"  "The L Word: Generation Q"  te zien op Showtime. Er komen (slechts) acht nieuwe afleveringen ‼


Lees verder op de website van BeOut.be:  Video | "Trailer voor de acht nieuwe afleveringen van: The L Word: Generation Q" ‼ 
                                                    

                                                     
Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Facebook.com  BeOut.be                                                                    

maandag 28 oktober 2019

Duncan Laurence - Love Don't Hate It | Nieuwe single live gezongen bij DWDD

Nadat hij met 'Arcade' het Eurovisie Songfestival won en er een monsterhit mee scoorde in Nederland, bleef het vrij stil rond Duncan Laurence.  Een half jaar na de overwinning van Duncan Laurence is er nu een nieuwe single, die hij heeft opgenomen in een studio in Los Angeles.  Hij zong het nummer live in DWDD.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com


België - La Démence | De aftermovie van een half uur van de 'The Cruise' 2019

België – La Démence  →  Van  06 t/m 13 juli 2019 voer The Cruise van La Démence in Brussel op de Middellandse Zee.  Daar is nu een aftermovie van. Die is dit jaar uitgebreid. De cruise wordt naverteld in 29:53 minuten.
                                  

The Cruise van La Démence vindt in 2020 plaats van 05 tot 12 juli en is inmiddels al voor 91% volgeboekt

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                             

zondag 27 oktober 2019

Wim kwam pas na z'n 40ste Uit de Kast | "Ik wist het al toen ik 16 jaar was" ‼

Arnhem    Clemens Poelen - beter bekend als radiomaker Wim de Bruin - valt op mannen. Daar maakt hij nu geen geheim meer van, maar vroeger was dat wel anders. Hoewel hij het al wist toen hij 16 jaar was, duurde 't tientallen jaren voordat hij Uit de Kast kwam

Wim heeft geen partner. "Er zijn er wel een paar geweest, maar dat ging niet goed. Met mij valt kennelijk niet samen te leven" ‼, vertelt hij lachend

Bekijk hier de hele uitzending van:  "Van Gelders Grijs" ‼


Zie ook: 
"Van Gelders Grijs" terug op TV Gelderland ‼  /  Huis DJ Wim de Bruin van "Van Gelders Grijs" moet nog even oefenen ... ‼  

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com                                                                 

België – Gent | "Gentse politieman Jurgen Claus winnaar Mister Bear Belgium"

België  →  In de krant 'Het Laatste Nieuws' en nu integraal te lezen bij HoLeBi.info, een interview met de nieuwe "Mr. Bear Belgium", die bovendien een Gentse politieman is.

De 46jarige Jurgen Claus is bij de Gentse politie al vijf jaar een geliefde collega. Daarnaast is hij binnen de 'HoLeBi' en 'Trans'gemeenschap sinds kort een fenomeen, want recent won hij de Mister Bear Belgium-verkiezing, waardoor hij de ideale 'beer van een vent' is voor 2019-2020.
                                                 

                                                 
"Homoseksualiteit is in veel beroepssectoren nog taboe. Er is nood aan een rolmodel en die taak wil ik gerust op mij nemen", zegt Jurgen. Op het eerste gezicht heeft Jurgen Claus wel het postuur van een beer.  Een boom van een vent met gespierde armen en een forse baard onder een gladgeschoren knikker. Maar volgens Jurgen gaat de Mister Bear Belgium-verkiezing toch vooral over de innerlijke beer.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Gentse politieman winnaar Mr. Bear Belgium" → Een interview ‼

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com  Mr. Bear Belgium / Facebook.com  HoLeBi.info België