zaterdag 10 december 2016

Lady Galore - Lipdub - 'Clip' | Drag Queens United - Lipdub (Christmas Edition)

Lady Galore – 'Drag Queens United'    Al enkele weken zien we de meest spannende teaser foto's voorbijkomen op Facebook van een nieuwe lipdub video van Lady Galore. Toen de (kerst)video zojuist online kwam werd onze nieuwsgierigheid natuurlijk direct gekieteld.

Vol respect hebben we naar de twaalf minuten durende video zitten kijken: want wat een tijd en energie zal er in deze prachtige clip zijn gestopt. Als je denkt dat de "eerdere lipdub", met 50 drag queens, al indrukwekkend was, bekijk dan vooral deze magische kerst lipdub met maar liefst 100 drags. Ja, nu zijn we écht klaar voor Kerstmis

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com                                            

Amsterdam - AMC - Hiv | "Eiwit ontdekt dat Hiv-besmetting kan tegenhouden"

Amsterdam  →  In het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC) hebben onderzoekers een eiwit ontdekt dat besmetting met 'Hiv' kan tegenhouden  Het eiwit zou niet alleen Hiv kunnen tegenhouden, maar het virus misschien ook vernietigen bij mensen die al Hiv hebben. Het eiwit zit is alle lichaamscellen, maar alleen in bepaalde cellen is het effectief tegen Hiv, denken de onderzoekers. 
                                       
                                         
Deze cellen – Langerhanscellen (cellen in de huid die een belangrijke rol spelen bij het immuunsysteem) – verhinderen dat Hiv het lichaam bin- nendringt. De onderzoekers kwamen erachter dat dit door het eerdergenoemde eiwit, maar door genetische verschillen tussen mensen is het eiwit niet altijd in staat 'het virus te vernietigen'. Dat zou verklaren waarom de een wel besmet raakt, en de ander niet  De wetenschappers onderzoeken verder of het bewuste eiwit ook in andere cellen zijn werk kan doen en Hiv kan uitschakelen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – AD.nl / YouTube.com


        
                                                 

vrijdag 9 december 2016

Roze Zaterdag | 's–Hertogenbosch trekt 110.000 euro uit voor 'Roze Zaterdag'

's-Hertogenbosch  →  De gemeente 'Den Bosch' stelt maximaal 110.000 euro beschikbaar voor de landelijke 'Roze Zaterdag' op 24 juni 2017. Den Bosch houdt deze landelijke dag met de gemeente Oss.

De gemeente Oss draagt 20.000 euro bij, maar alle activiteiten op Roze Zaterdag zijn in Den Bosch te doen. De organisatie van "Roze Zater- dag, voor Jou" denkt in totaal bijna 273.000 euro voor de dag nodig te hebben.
                                  
                                          
De landelijke dag versterkt en draagt bij aan het regenboogbeleid van de gemeente 'Den Bosch' doordat het de zichtbaarheid en acceptatie van de Lesbische Vrouwen, Homoseksuele Mannen, Biseksuelen en Transgenders (LHBT's) vergroot.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com  Brabants Dagblad / YouTube.com / Vimeo.com


        
                                                    

Paarse Vrijdag - Derek Westervelt | "Sneller 'Uit de Kast' door Paarse Vrijdag"

Nijmegen  -  Paarse Vrijdag is zinvol. Dat staat voor Nijmegenaar Derek Westervelt (20) buiten kijf. Leerlingen + docenten op middel- bare scholen hullen zich vrijdag in het paars om aandacht te vragen voor 'tolerantie tegenover LHBT's': Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders.

"Ik ben op mijn vijftiende Uit de Kast gekomen", zegt Derek Westervelt, mede-coördinator namens het COC voor Paarse Vrijdag in deze regio.

Achterhoek
Derek Westervelt: "Ik woonde in een dorp in de Achterhoek en was the only gay in the village.  Ik vond het belangrijk om op m'n school Paarse Vrijdag te organiseren. Hetero's laten merken dat ze tolerant zijn; dat is belangrijk  Op zo'n dag zelf komt misschien niemand uit de kast, maar van twee leerlingen heb ik naderhand gehoord dat deze dag hen over de streep heeft getrokken om open te zijn over hun geaardheid".
                                     
                                          
Armbandjes
Leerlingen en docenten dragen massaal paarse armbandjes, paarse stola's en paarse T-shirts. Ook worden flyers uitgedeeld en posters opgehangen. Tien procent van de mensen is anders dan 'gewoon hetero', een minderheid komt daar op de middelbare school voor uit. 

Derek Westervelt"Op zo'n dag ervaar je dat er genoeg leerlingen zijn – homo of hetero – bij wie je je veilig kunt voelen  Paarse Vrijdag laat jongeren nadenken over tolerantie en veiligheid. Sommigen durven versneld uit de kast te komen".

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gelderlander.nl / Twitter.com – Yurre Wieken / YouTube.com


     

      

      
                                                     

donderdag 8 december 2016

Amerika – Showbizz – Madonna | Daar is'ie dan: "Madonna's Carpool Karaoke"

James Corden – 'Madonna'    Na Lady Gaga, J.Lo, Chris Martin van Coldplay, Adele, Justin Bieber en vele anderen heeft 'James Corden' Madonna gestrikt voor zijn carpool karaoke. Het werd twerken, een traantje wegpinken en herinneringen ophalen aan Michael Jackson

Madonna verklapt tegen het einde van de rit dat ze Michael Jackson ooit heeft verleid door hem een glas 'Chardonnay' voor te zetten. Iets wat ze nog nooit eerder had verteld en de anekdote paste prima in het uitermate grappige autoritje door New York.

Flirt
En passant flirtte Madonna nog met een voorbijganger – stak Madonna haar been uit het raam – vroeg ze James Corden of hij met haar wilde trouwen en keurde vervolgens zijn kledingstijl af: "Dat flanellen overhemd is zó Seattle 1990".

Karaoke
Intussen werd er ook nog gezongen, want daar gaat het natuurlijk om bij karaoke.   

Voor alle 'Carpool Karaoke' video's van James Corden:  Klik HIER

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                           

Dé TV-kok en restaurateur 'Joop Braakhekke' is op 75-jarige leeftijd overleden

Joop Braakhekke overleden ‼  →  De Nederlandse televisie-kok Joop Braakhekke is overleden. Joop Braakhekke is onder meer bekend van het TV-kookprogramma Kookgek en was eigenaar van het Amsterdamse restaurant Le Garage.

Joop Braakhekke was 75 jaar. In 2015 werd alvleesklierkanker bij hem geconstateerd. Hij werd een jaar later kankervrij verklaard, maar een paar maanden later keerde de ziekte terug. Het was opnieuw alvleesklierkanker, met uitzaaiingen naar de longen en lever.
                                                   
        
                                             
Zie ook:
bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                                       

woensdag 7 december 2016

Meeroudergezinnen | Twee moeders en twee vaders: "Volgt nu ook de Wet" ?!

Meerouderschap  -  Vandaag brengt de Staatscommissie 'Herijking Ouderschap' na twee jaar studie een advies uit aan minister Ard van der Steur van Justitie  'Philip Tijsma' van COC Nederland vertelt: "Er zijn geen officiële cijfers, maar de belangstelling voor informatie-avonden over andere vormen van ouderschap is de afgelopen 5 jaar vertienvoudigd.  Van ongeveer negentig, vooral lesbische moeders per jaar, naar bijna duizend homo's en lesbiennes (en hetero's) per jaar".

Zoontje
In de reportage van Nieuwsuur zijn Marianne en Gabriella te zien, een stel dat samen met de vaders Frank en Steven een zoontje heeft, met de naam 'Quinten'. De ene helft van de week is Quinten bij zijn moeders, de andere helft bij zijn vaders die vlakbij wonen.

Erkenning
In een dergelijke situatie komen de biologische ouders er juridisch gezien bekaaid af  Philip Tijsma: "Wat misschien wel het meest schrijnend is, is het gebrek aan erkenning: het is aan kinderen (en ouders) niet uit te leggen dat ze vanaf dag één een volwaardige vader / moeder voor het kind zijn, maar dat de wet dat op geen enkele manier erkent".
                                     


Nieuwsuur
Meer informatie vind je op de website van Nieuwsuur. Daar is tevens de reportage over meeroudergezinnen te zien.  

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – COC Nederland / NOS.nl – Nieuwsuur


       

Washington | Vrouw neemt wraak op 'Homofobe buurvrouw' met Kerstlichtjes

USA – 'Washington'  →  Nadat haar buurvrouw negatieve opmerkingen had gemaakt over homo's en transgenders, besloot een Ameri- kaanse vrouw uit Washington om haar een lesje te leren. En dat deed ze met behulp van haar kerstlichtjes.

De buurvrouw van 'Lexi Magnusson' zei dat ze was verhuisd "omdat haar kinderen te veel blootgesteld werden aan homo's en transgenders" in hun oude woonplaats in de staat Oregon.

Weghouden bij Homo's
"Ze vertelde dat ze haar kinderen weg wilde houden bij de homo's en dat haar zoon was afgewezen voor het eindfeest, omdat het meisje met wie hij wilde gaan al met haar vriendin ging", zegt Lexi Magnusson tegen de lokale zender KIRO 7.

Lexi Magnusson snapte niks van de homofobe opmerkingen van haar buurvrouw en besloot haar aan te pakken. Ze wilde geen geweld gebruiken en koos daarom voor 'positieve agressie'.
                                           
                                      
10.000 lampjes
Door de kleur van de kerstlichtjes in haar voortuin te veranderen, maakte ze er een Regenboogvlag van 10.000 lampjes van.  

Of het heeft gewerkt ?!  Lexi Magnusson zegt dat de buurvrouw nu simpelweg doet alsof ze niet bestaat  Online kreeg ze wel veel steun: haar Facebookbericht ging viral.

Zie ook:

bronnen: RTL.nl – RTL Nieuws / Twitter.com – Lexi Sweatpants / KIRO7.com – Video                                 

dinsdag 6 december 2016

Douwe – 'Potje Beachbal' | "Douwe Bob weer in z'n 'blote kont' op Instagram"

Jeroen: "We zitten lekker op een onbewoond eiland"    Dat Douwe Bob niet vies is van een beetje naakt wisten we al ... ook nu weer.

De zanger zit samen met 'Jeroen' in een (iets te klein) bad. Onder het genot van een wijntje spelen de heren een potje beachbal ‼

Extra:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   Kijk-Tip – Vanavond in OUTtv Update → 18.45 uur |"Douwe Bob is Biseksueel"     
   ESF Zweden | "Douwe Bob naar het Songfestival met het nummer Slow Down"
  Songfestival 2016 | "Douwe Bob naar de finale van het Eurovisie Songfestival"  

bronnen: GayOkay.nl / Instagram.com – Douwe Bob


Een video die is geplaatst door Douwe Bob (@douwebob) op
                                                                 

Den Haag - COC Haaglanden | Nominaties 'Blankenstein-prijs' bekendgemaakt

Den Haag  →  Gisteren heeft de jury van de 'John Blankenstein-prijs' de nominaties voor 2016 bekendgemaakt. De 'John Blankenstein-prijs' is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdra- ge hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag.
                                        
                                                       
De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homo- seksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBT'ers binnen de sport en samenleving  Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI's in Den Haag   Op verzoek van de gemeente organiseert "COC Haaglanden" sinds 2007 deze prijs.

Dit jaar zijn er 3 basisscholen genomineerd  Bij het nomineren en beoordelen van de kanshebbers lag de focus op de aandacht die zij op school besteedden aan het onderwerp seksuele diversiteit   De drie genomineerden van 2016 zijn: 'OBS De Leeuwerikhoeve', 'Eerste Nederlandse Montessori School' en de Basisschool 'De Kleine Keizer'   De prijsuitreiking is op woensdag 14 december om 19.00 uur in het COC Café Den Haag aan de Scheveningseveer 7.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – COC Haaglanden / YouTube.com


        
                                      

maandag 5 december 2016

Groningen | Inner Light van kunstenaar 'Demir Demir(ov)' in galerie Mooi Man

Groningen    Rusland, homo, kunstenaar, homofobie en Hiv  Dit is Demir Demir(ov), 33 jaar, wonend in Moskou, Hiv-positief en in het derde stadium van Aids.

De eerste solo-tentoonstelling van tekeningen van Demir Demirov uit de serie "Inner Light". Russische autoriteiten zien dit werk als 'homo-propaganda' en daarom is het niet mogelijk dit werk in Rusland te exposeren.  Tegenwerking door de Russische autoriteiten gaat zelfs zover dat een aantal Nederlandse websites voor hem geblokkeerd zijn  Sinds zijn ontmoeting met 'Elton John' ondervindt Demir tegenwerking op allerlei terreinen. De expositie vindt plaats in het kader van Wereld Aids Dag op 1 december.

De opbrengst van de verkoop van de werken van Demir Demirov komt geheel ten goede aan hem en zijn vrienden, met name ook omdat HIV-medicatie in Rusland aan strikte regels gebonden is en daardoor vrijwel niet verkrijgbaar is.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
 Homo-kunst | "Russische douane legt beslag op werk voor expositie in Haarlem"    

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                              

Paarse Vrijdag → 09-12-2016 | Vindt je LHBT's ok – draag dan Paars op school

Paarse Vrijdag  –  Vrijdag 9 december organiseert het Gay-Straight Alliance (GSA) Netwerk van het 'COC' voor de zesde keer 'Paarse Vrijdag'.  Op deze dag vragen GSA's hun medeleerlingen én docenten om paars te dragen als statement tegen 'Homofobie'   Dit jaar staat de dag in het teken van identiteiten. Naast 'genderidentiteit' en seksuele voorkeur is er een hele reeks niet minder belangrijke identitei- ten, zoals land van herkomst, cultuur, geloof, sport, plek waar je woont, hobby's, muzieksmaak en schoolcarrière.
                                  

                         
Paarse Vrijdag is een Amerikaanse uitvinding. Daar droegen leerlingen in het hele land paars om stil te staan bij een reeks zelfmoorden onder homojongeren. Ook in Nederland is dat een probleem: LHBT-jongeren plegen vier maal zoveel zelfmoord als heterojongeren  Paarse Vrij- dag werd in 2010 voor het eerst gehouden; 150 scholen deden eraan mee  De toen 17-jarige 'Nazmul' van de GSA op de Piter Jelles school in Leeuwarden bedacht de campagne  Inmiddels doen 200 duizend leerlingen en docenten mee op ruim 600 scholen en dragen ook een aantal politici paarse kledingstukken.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – COC Nederland / YouTube.com


        
                                             

zondag 4 december 2016

Amsterdam | Homostel 'zwaar mishandeld' op de Spiegelgracht in Amsterdam

Amsterdam  →  Op de Spiegelgracht in Amsterdam is een homoseksueel stel mishandeld door een groepje jongeren ‼

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de mannen uitgescholden voor "Homo's", waarna ruzie ontstond. 

De ene man van het stel kreeg klappen, de andere man wilde zijn vriend helpen maar werd hard weggeduwd. 
Hij viel op straat en brak zijn jukbeen.

Volgens de politie gaat het om een groepje blanke jongeren, twee jongens en twee meisjes van rond de twintig jaar.

Zie ook:
bronnen: AD.nl / Facebook.com – Het Parool