zaterdag 24 november 2018

Taiwan - Referendum · Homohuwelijk | "Taiwan stemt tégen Homohuwelijk" ‼

Taiwan  →  De kiezers in 'Taiwan' hebben er zaterdag in een referendum voor gekozen het huwelijk te definiëren als een 'unie tussen een man en een vrouw'. Het is een tegenslag voor activisten die willen dat het Homohuwelijk legaal wordt in het Aziatische land.

Hoewel de eindresultaten zaterdagavond nog niet bekend waren, maakte de Taiwanese Kiesraad wel bekend dat zeker zes miljoen mensen een stem voor de traditionele definitie van een huwelijk uitbrachten. Daarmee heeft het referendum de geldigheidsdrempel gehaald.


Zie ook:
bronnen: NU.nl / Facebook.com –  Standaard.be                                                                  

COC Nederland | Tanja Ineke neemt afscheid als voorzitter van COC Nederland

COC Nederland  →  'Tanja Ineke' neemt op zaterdag 24 november na zes jaar afscheid als voorzitter van 'COC Nederland'. Ze was één van de langst zittende voorzitters van het 'COC' ‼  Het COC is 'Tanja Ineke' bijzonder dankbaar voor haar tomeloze inzet voor LHBTI–emancipatie en het COC.

"We gaan Tanja Ineke's tomeloze en onvoorwaardelijke inzet, haar enthousiasme en warme persoonlijkheid missen", reageert directeur 'Koen van Dijk'. "Mede dankzij 'Tanja Ineke' staat er vandaag een sterk COC dat mooie resultaten boekt".

Lees verder op de website van COC.nl:  "Tanja Ineke neemt afscheid als voorzitter van COC Nederland" 
                                                         
                                                       
                                                                
Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                                   

vrijdag 23 november 2018

Christopher Sorensen - Afterglow - Videoclip | "Een twink met liefdesverdriet"

Zelf had de uit Californië afkomstige Christopher Sorensen op zijn negentiende een affaire met een oudere man die hij via Grindr had leren kennen. Hij verloor niet alleen zijn maagdelijkheid, maar ook z'n hart. Maar al snel ging het mis vanwege het grote leeftijdsver- schil, en omdat Christopher Sorensen nog in de kast zat. Hier gaat de video van "Afterglow" over ... al is de jongen hier achttien en is de situatie net even anders. Want net wanneer je denkt dat het goed afloopt, gaat het helemaal mis
                                                                            
     

bronnen: Winq.nl / KK·Box.com – Audio Bestanden / YouTube.com – Video                                        

Try Before You Fly | Condoomwinkel geopend waar je 'condooms kunt passen'

Utrecht  →  In de afgelopen jaren is het gebruik van condooms sterk afgenomen. Ook is er onder jongeren een toename van het aan–tal losse partners. Er wordt steeds vaker getest op soa's en bij 1 op de 5 mensen wordt er één gevonden ‼  Daarom opende "Soa Aids Nederland" op 20 november de eerste "pop-up condoomwinkel" ter wereld waar je ze zelf kunt uitproberen. Met een paskamer  een condoomadviseur  een ruim assortiment én een tool om de eigen maat te checken.

In de 'Try Before You Fly' winkel op Utrecht Centraal vindt iedereen zijn of haar ideale condoom. Er is ook een 'Try Before You Fly' webshop

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Eerste condoomwinkel geopend waar je condooms kunt passen"
                                                                   

                                                                         
Zie ook:
bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl / Instagram.com - NOS.nl → Stories

                                                                                       
                                                                            

donderdag 22 november 2018

Amsterdam | 3 maanden cel voor mishandeling Homo's tijdens Gay Pride 2016

Amsterdam      De rechtbank in Amsterdam heeft een 24-jarige man uit Beverwijk veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden, waar- van 2 voorwaardelijk - voor het mishandelen en beledigen van twee Homoseksuele mannen tijdens de Gay Pride 2016 in Amsterdam. Eén van de slachtoffers liep door vuistslagen in zijn gezicht een dubbele kaakbreuk op. 

Zie ook:  
Beverwijker (24) krijgt 3 maanden cel voor mishandelen Homo's tijdens Gay Pride  /  Celstraf voor mishandelen Homo's ‼  
Man dubbelbreekt Homo-kaak | "Drie maanden cel"  /  Vijf maanden cel voor mishandeling Homo's tijdens Gay Pride 2016
Beverwijker cel in voor mishandelen Homo's bij 'Gay Pride'   Beverwijker krijgt 3 maanden cel voor mishandelen Homo's

bronnen: Syfeed.com / Twitter.com – Wakker Nederland
                                                       
                                                               

TV - Vrijdag 23 November - NPO2 | "Margriet van der Linden - How To Be Gay"

Vanaf vrijdag 23 november is op NPO2 het programma 'How To Be Gay' te zien. In zes afleveringen probeert Margriet van der Linden antwoord te vinden op de vraag hoe het is om Homoseksueel te zijn.

Margriet van der Linden reisde onder meer naar Amerika, Groot-Brittannië, Zwitserland, China, Rusland, Nederland en Libanon   Deze landen zijn gekozen op basis van "thema's"   In China bijvoorbeeld voelen kinderen een sterke verantwoordelijkheid voor hun ouders en het voortzetten van de familie. In Rusland gaat het over veiligheid en in Libanon over de invloed van religie die een cultuur van zwijgen domineert, maar waar mensen des- ondanks een weg voor zichzelf vinden   Haar zoektocht leidt tot "een reeks bijzondere en intieme ontmoetingen" met mensen die vertellen over hun geaardheid.
                                                                

                                                         
'How To Be Gay' is vanaf vrijdag 23 november 2018 om 21.05 uur bij KRO-NCRV te zien op NPO2  →  Laatste aflevering op vrijdag 28 december ‼

Lees verder op de website van GaySite.nl:  Vrijdag start 'How To Be Gay'

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com


        
                                                                      

woensdag 21 november 2018

LHBT-monitor 2018 | Situatie Gays verbeterd, Transgenders hebben 't moeilijk


LHBT-monitor 2018  –  De leefsituatie van 'Gays', 'Lesbiennes', 'Biseksuelen' en 'Transgenders' is op een aantal terreinen verbeterd ‼ Maar als je deze vergelijkt met die van Hetero's is de situatie van LHBT's nog steeds slechter.  Vooral Transgenders hebben het vaker moeilijk, zo blijkt uit de jaarlijkse LHBT-monitor van het Sociaal en Cultureel Planbureau oftewel SCP.

Het omvangrijke 'rapport van het SCP' geeft een beeld van de leefsituatie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender personen in ons land. Op ruim honderd pagina's brengt de 'LHBT-monitor' deze leefsituaties in kaart. Gekeken is naar veiligheid en slachtofferschap, geweldsdelicten en de mate waarin LHBT's te maken krijgen met respectloos gedrag   Maar ook leefstijl en gezondheid komen aan bod - net als werkervaring, werk- beleving en tevredenheid op het werk. 


Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                                           

LHBTI+'ers & Voetbal | Veronica Inside–trio gaat praten met LHBT-supporters

Veronica Inside  →  De 'analisten' van het programma "Veronica Inside" gaan in gesprek met een groep LHBT–voetbalsupporters die een open brief hebben geschreven over het "Homofobe karakter" van de voetbalwereld ‼  De jongens hebben de brief gericht aan de KNVB en eredivisie-clubs en roepen op tot meer en duidelijker maatregelen tegen de Homofobe spreekkoren in de voetbalstadions ‼

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Veronica Inside-trio gaat praten met LHBT-supporters"  

Zie ook:
                                                                       

Update:  
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / Facebook.com – RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                                                 

dinsdag 20 november 2018

Televisie - Vanavond - SBS6 | "Waar is de Mol" ?! - Met: Ellie en zus Marja Lust


Televisie  Waar is de Mol ?!  →  Johnny de Mol reist in Waar is de Mol ?! met bekende Nederlanders naar landen of gebieden die voor hen een speciale betekenis hebben.

Oud-politiewoordvoerster Ellie Lust en haar tweelingzus Marja Lust zijn enorm fan van de Zweedse popgroep ABBA en hebben altijd al het 'ABBA museum' in Stockholm willen bezoeken. En 'deze droom' maakt Johnny de Mol waar. Hij neemt de tweeling mee voor een avontuurlijke reis door Scandinavië waarbij ook het Noorse eiland Utøya wordt aangedaan.  Een indrukwekkende reis waarin Ellie Lust openhartig praat over haar moge lijke vertrek bij de politie.

bronnen: TV·Gids.nl / SBS6.nl – Video
                                                                  
                                                             

Congres Soa*Hiv*Seks | Nederland eerste land met 'NUL' nieuwe Hiv-infecties

Nederland  →  Tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2018 op vrijdag 23 november 2018 gaan Aidsfonds en SoaAids Nederland samen met '600 professionals' uit het veld aan de slag om een doorbraak te bereiken in de Nederlandse SOA- en HIV-bestrijding. Het doel: "Nederland als eerste land met nul nieuwe Hiv-infecties".
                                                 
                                                             

Febe Deug, Manager Programma's SoaAids Nederland: "Heel veel mensen blijven dankzij effectieve preventie en zorginspanningen SOA- en HIV-vrij. Tegelijkertijd weten we dat groepen mensen in Nederland onnodig 'n seksueel overdraagbare aandoening krijgen en daar té lang mee door lopen.  Blijvende inzet is nodig om te werken aan een doorbraak om het aantal SOAinfecties drastisch te verminderen en Nederland het eerste land te laten zijn waar nul HIVinfecties plaatsvinden" ‼

Lees verder op de website van COC.nl:  "Nederland eerste land met nul nieuwe Hiv-infecties"

Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl / Vimeo.com – Video → SoaAids.nl                                                                                           

maandag 19 november 2018

China – Hong Kong | "Duizenden LHBT'ers lopen mee met Pride in Hong Kong"

Duizenden mensen liepen zaterdag mee in de jaarlijkse 'Pride' van Hong Kong. Allemaal strijden ze voor anti-discriminatiewetten die de lokale LHBT-gemeenschap moet beschermen.


bronnen: NU.nl / Reuters.com / NU.nl – Video
                                                                 
                                                                 

Minister botst met Reformatorisch Dagblad over kinderwens van Homokoppels

Den Haag  →  Het Reformatorisch Dagblad heeft het aan de stok met D66minister 'Ingrid van Engelshoven' (Cultuur) na een kritisch hoofdredactioneel commentaar over het nieuws dat Homokoppels met een kinderwens terecht kunnen bij IVF-klinieken.

De orthodox-christelijke krant heeft grote moeite met de nieuwe ontwikkeling en valt bewindsvrouw 'Ingrid van Engelshoven' direct aan van- wege haar liberale enthousiasme voor 'Regenbooggezinnen'.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Minister botst met krant over kinderwens Homokoppels"

Zie ook:
•   Reformatorisch Dagblad - Apeldoorn | "Voor iedereen een plek onder de Regenboog"   
•   Minister wijst orthodoxchristelijke krant 'RD.nl' terecht over IVF voor Homokoppels

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Telegraaf.nl
                                                                 
                                             

zondag 18 november 2018

Oekraïne – Kiev | "Gewonden bij 'demonstratie in Kiev' voor gelijke rechten" ‼

Oekraïne - Kiev    Deelnemers aan een betoging voor rechten voor Transgenders in Kiev zijn aangevallen door extreem rechts tegen- demonstranten. Ten minste drie mensen raakten gewond; twee deelnemers aan de betoging en een Canadese journalist.

Er waren in totaal dertig tot veertig deelnemers op de been om stil te staan bij de 'Internationale Transgender Gedenkdag' op 20 november. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de honderden mensen die zijn vermoord als gevolg van "Transfobie", en aandacht gevraagd voor het geweld tegen Transgenders.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Gewonden bij demonstratie Kiev voor gelijke rechten"

Zie ook:  Gewonden bij mars voor Transgenders in Kiev 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   Internationale Transgender Gedenkdag | "De gedenkdag is dit jaar in Lelystad"    

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / RFERL.org – Radio Free Europe Radio Liberty → Video


        
                                                           

België schrapt samenwerking met Tanzania om 'schending van LHBTI-rechten'

België  –  België schrapt een nieuw samenwerkingsakkoord met Tanzania vanwege de schending van de mensenrechten van HoLeBi's en Transgenders. Minister van Ontwikkelingssamenwerking 'Alexander De Croo' van Open VLD kondigde dit nieuws aan - waarbij het gaat om een ontwikkelingsproject van 3 miljoen

"We hebben de Tanzaniaanse ambassadeur in ons land op 't matje geroepen om te protesteren tegen de maatregelen die Tanzania neemt tegen Homo's en Lesbiennes. Wij hebben een heel duidelijk signaal gegeven waarbij wij zeggen "dit kan niet" ‼, aldus Alexander De Croo.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Belgie schrapt samenwerking met Tanzania om schending HoLeBi & Transgender rechten"
                                                                     
                                                                     
                                                                         
Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Bureau Oude-Roze → HoLeBi.info / Facebook.com – DeGayKrant.nl → VRT.be