zaterdag 4 mei 2019

Amsterdam – Homomonument – Dodenherdenking | "Speciaal lied voor 4 mei"

Twee minuten stilte. Het wordt dit jaar aangevuld door muziek. Speciaal voor Dodenherdenking is namelijk het lied "De Kransen Van 4 Mei" geschreven.  Zaterdag is het 'live te horen' tijdens de herdenking bij het 'Homomonument' in Amsterdam ‼  En dat zou kunnen helpen om jongeren weer meer bij de herdenking te betrekken.

Het is ontstaan vanuit de gedachte dat er nog geen lied over 4 mei is. Terwijl muziek juist voor iedereen toegankelijk is. Daar moesten we wat mee, vertelt Huib Afman, die de tekst van het lied schreef, aan Editie NL   Wesley Pierik zette het vervolgens op muziek en zangeres Lotte Horlings zong het in.


bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                             

Dodenherdenking → 04 mei 1970 | "Vermoorde HOMO'S hoeven géén krans" ‼

Amsterdam  →  Het 'Homomonument' in Amsterdam is elk jaar weer het centrale punt van de herdenking van de 'Homovervolging' in de Tweede Wereldoorlog. Tot de jaren 70 ondenkbaar. Voor de herdenking van vervolgde Homo's was geen plaats. Twee jongens die toch een krans wilden leggen, werden bij het Nationaal Monument op De Dam gearresteerd.

Op 4 mei 1970 werden tijdens de dodenherdenkingen op de Dam in Amsterdam twee mannen opgepakt: Enno den Daas en Ad van Delden. Deze 2 leden van de "Amsterdamse Jongeren Aktiegroepen Homoseksualiteit" (AJAH) hadden geen toestemming om een krans met een grote roze driehoek te leggen. Formeel hadden ze niet op tijd een verzoek ingediend voor de plechtigheid.
                                                                    
                                                         
                                                              
Via Homologie weten we uit de mond van Den Daas dat hij en Ad "de keuken van Krasnapolsky als sluiproute gebruikten, het Nationaal Monument van achteren bestormden om 'n krans te leggen ter nagedachtenis aan de Duitse Homovervolging. Voor 't zover was werd het tweetal overmeesterd, wat een hoop sympathieke publiciteit opleverde".

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Vermoorde Homo's hoeven geen krans" ‼

Zie ook:  Krans van Homo's niet gewenst tijdens Dodenherdenking   De krans die niet gewenst was bij het Nationaal Monument

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                                 

vrijdag 3 mei 2019

Miljardair Richard Branson roept bedrijven op om LHBT–rechten te verdedigen

Engeland  →  De Britse miljardair "Richard Branson" roept bedrijven op om druk te zetten op landen waar inwoners vervolgd worden om hun 'seksuele geaardheid'. Aanleiding voor de actie is het besluit van de Aziatische staat 'Brunei' om de doodstaf voor Homo's te herintroduceren.

De oproep van 'Richard Branson'  die donderdag op de site van zijn bedrijf Virgin is gepubliceerd wordt gesteund door twintig andere leiders uit de zakenwereld, onder wie de Nederlandse Unilever-topman Paul Polman.


Zie ook:  
Brunei schort doodstraf voor Homo's op   Brunei schort invoering doodstraf voor LHBT+'ers voorlopig op  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Brian Hurley → Virgin.com
                                                        
                                                  

Hiv+ - N=N | Opnieuw bewezen: "Niet Detecteerbaar = Niet Overdraagbaar" ‼


Groot nieuws voor mensen met 'Hiv'. Opnieuw laat onderzoek zien dat mensen met 'Hiv' het virus niet op hun partner overdragen als hun virus dankzij Hiv-remmers onderdrukt is.

Uit het onderzoek blijkt dat bij geen enkel koppel 'Hiv' is overgedragen, ondanks dat de partners seks zonder condoom hadden   De 15 mannen die tijdens het acht jaar durende onderzoek wel 'Hiv' opliepen, kregen dit niet via hun partner   DNA-onderzoek bewees dat zij geïnfecteerd raakten via iemand met 'Hiv' die geen Hiv-remmers slikte.

"Tijdens de achtjarige onderzoeksperiode voorkwam behandeling met Hiv-remmers zo'n 472 nieuwe besmettingsgevallen" ‼, aldus de onderzoekers.

Lees verder op de website van COC.nl:  Opnieuw bewezen | "Niet Detecteerbaar = Niet Overdraagbaar" 
                                                   
                                                           
                                                 
Zie ook:  

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                                           

donderdag 2 mei 2019

België – ♫♪ | Pieter Van Keymeulen – You're The First, The Last, My Everything

Acteur en (musical) zanger 'Pieter Van Keymeulen' (34) brengt zijn eerste single uit: "You're The First, The Last, My Everything". Een ingetogen cover van de discohit van Barry White. De song heeft een speciale betekenis voor Pieter Van Keymeulen.

De zanger en acteur uit 'Spring', 'Sara' en 'David' en 'Loslopend Wild' moest eind april afscheid nemen van z'n vader. Roger Van Keymeulen – de vader van Pieter Van Keymeulen – was dol op de song. 


Zie ook:
Pieter Van Keymeulen - You're The First, The Last, My Everything  /  Pieter Van Keymeulen komt met emotionele en unieke single ‼ 
bronnen:  BeOut.be / YouTube.com                                                   

VS → Nederland | "Haatprediker 'Steven Anderson' is niet welkom in ons land"

Steven Anderson      De Amerikaanse 'haatprediker' Steven Anderson is niet welkom in 'Nederland' en wordt – zodra hij de grens wil oversteken – niet toegelaten. Dat laat de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers weten. 

"Er zijn maatregelen genomen die zijn inreis onmogelijk maken" ‼, aldus de staatssecretaris. Welke maatregelen het precies zijn, maakt de overheid niet bekend   Steven Anderson was van plan op 23 mei 2019 in Amsterdam te spreken. Waar hij precies zou gaan spreken ... is altijd onduidelijk gebleven. 

Volgens Mark Harbers is het kabinet er alles aan gelegen "om krachtig op te treden tegen extremistische sprekers die met het verspreiden van hun denkbeelden de vrijheden van anderen inperken, of zelfs aanzetten tot haat of geweld" ‼

De Amerikaanse prediker roept op tot het vermoorden van Homo's en noemt hen Pedoseksuelen.  Ook is hij tegen abortus, tegen het gebruik van condooms en stelt hij verschillende bewijzen voor de Holocaust ter discussie.
                                                         
        
                                                                 
Zie ook:
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Facebook.com – GayNews.nl → NOS.nl                                                              

woensdag 1 mei 2019

Dolly Bellefleur - Op De Echo Van Mijn Hart | Dolly hertaalt Arcade van Duncan

Dolly Bellefleur  –  Voor het zesde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter 'Ruud Douma' de inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival.  Natuurlijk vroeg hij zijn alter ego Dolly Bellefleur om 'Op De Echo Van Mijn Hart', zijn Nederlandstalige herta- ling van 'Arcade' van Duncan Laurence, te vertolken.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                   

Showbizz | Whitney Houston had wel degelijk een (geheime) Lesbische relatie

Amerika – Showbizz  →  Al enkele jaren wordt er gesuggereerd dat zangeres 'Whitney Houston' (1963 - 2012) tijdens haar leven een geheime Lesbische relatie zou hebben gehad, maar nooit kwam er een sluitend antwoord – tot nu – want ene 'Robyn Crawford' heeft onlangs haar alles onthullende memoires neergeschreven in: A Song For You: "My Life With Whitney Houston".

In het boek vertelt Crawford over haar geheime relatie met de wereldberoemde artieste, die in 2012 dood in haar bad werd aangetroffen nadat haar hart het had begeven als gevolg van haar jarenlange cocaïnegebruik   Whitney kampte al lang voor haar dood met 'n zware drugverslaving, volgens intieme vrienden en familie voornamelijk het gevolg van de worstelingen met haar liefdesleven.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Whitney Houston had wel degelijk (geheime) Lesbische relatie"  
                                                                    
        
                                                                   
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Oprah Winfrey | "Was 'Whitney Houston' toch Lesbisch" ?!  

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – DeGaykrant.nl → HLN.be                                                                        

dinsdag 30 april 2019

The Daily Life Of Gay Parents | Annemarie Dekker fotografeerde Homo-ouders

Tijdens de zwangerschap van fotograaf Annemarie Dekker en haar vriendin 'Eline', werd Annemarie Dekker nieuwsgierig: Hoe is het eigenlijk voor een kind om op te groeien met twee moeders ?!  Is dat écht zo anders dan opgroeien in een traditioneel gezin met een moeder en een vader ?!

Ze trok erop uit met haar camera en fotografeerde het dagelijks leven van '50 Gay-gezinnen' en tekende de bijbehorende verhalen op. Waar- onder die van Keri de Smet, die zelf dochter is van twee moeders en twee vaders

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Fotoboek 'The Daily Life Of Gay Parents' toont 50 Nederlandse LHBTI+ gezinnen  

bronnen: NPO·Radio1.nl / AnnemarieDekker.nl → Foto's
                                              
                                                

Singapore · Wils · Open Up Babe | "Bekijk hier de nieuwe video van Willie Tay"

Singapore  –  Wils is de eerste Singaporese popartiest die openlijk Gay is. Toen hij Uit de Kast kwam, liet z'n platenlabel hem meteen vallen. Maar op YouTube schrijft 'Wils' (Willie Tay) dat hij nu oké is en blij is met alle steun van de mensen om hem heen.
                                                     
                                                              
'Open Up Babe' is zijn eerste single sinds Wils bekendmaakte dat hij op mannen valt. In de video is te zien hoe Wils een romantisch avontuur be- leeft met een leuke vent.
                                             

                                                              
Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Wils


maandag 29 april 2019

Brazilië - São Paulo - Fashion Week | Model 'Tales Soares' overlijdt op catwalk

Brazilië    Tijdens de Fashion Week van São Paulo is het 26-jarige Braziliaanse model Tales Soares op de catwalk in elkaar gezakt en overleden. Volgens de organisatie werd hij plotsklaps ziek, waarna er niets meer voor hem gedaan kon worden.

Op de beelden is te zien hoe 'Tales Soares' op de catwalk loopt, zich omdraait om weer terug te wandelen en vervolgens een harde val maakt. Het lijkt erop dat hij buiten bewustzijn raakt tijdens zijn wandeling over de catwalk of flauwvalt. De toeschouwers denken eerst dat het bij zijn act hoort, maar al snel breekt er paniek uit. Dokters denken dat hij op de catwalk al is overleden.
                                                     
        
                                              
Zie ook:
bronnen: Gids.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                             

Utrecht - COC's Europese Verkiezingsdebat | 05 april 2019 in TivoliVredenburg

Utrecht - COC's Europese Verkiezingsdebat  →  Veel lijsttrekkers maakten op vrijdagavond 5 april hun opwachting bij COC's Europese Verkiezingsdebat in TivoliVredenburg in Utrecht   COC Nederland had een primeur met dit eerste lijsttrekkersdebat voor de Europese Verkiezingen van 23 mei 2019.

Hieronder een samenvatting van dit debat in 6 video's van MVS.nl:
   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 1    Emancipatie  
•   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 2    Anti LHBTI geweld
•   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 3    Asiel
   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 4    Mensenrechten handhaven
•   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 5    Erken het huwelijk
•   COC's Europese Verkiezingsdebat  –  deel 6    Afschaffen geslachtsregistratie

Meer informatie over de LHBTI+ onderwerpen tijdens deze Europese verkiezingen vind je op:  RainbowVote.nu

Zie ook:
COC's Europese Verkiezingsdebat op 5 april in TivoliVredenburg te Utrecht  /  Lijsttrekkers tekenen Europees Stembusakkoord ‼

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com – MVS.nl


      
                         
      
                                   
      
                                                             

zondag 28 april 2019

Amsterdam – Gay Map | 24e editie van de 'Amsterdam Gay Map' is verschenen

Amsterdam  –  Voor de grote toeristenstroom van 2019 op gang komt, is overal de nieuwe, up-to-date editie van de "Amsterdam Gay Map" verspreid ‼

Het is inmiddels alweer de 24e editie van de "Amsterdam Gay Map" - die jaarlijks in een oplage van 100.000 stuks wordt verspreid. Op de volledig bijgewerkte editie zijn alle Amsterdamse Gay zaken uiteraard weer vermeld en staan handige tips voor elke bezoeker.

De nieuwe editie is nu overal verkrijgbaar, je kunt deze gratis ophalen in een van de vele Gay zaken in Amsterdam.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Nieuwe editie Amsterdam Gay Map verschenen" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                           
                                                           

Spanje - Verkiezingen - Partij Vox | "Spaanse partij Vox wil af van Gay Prides"

Spanje trekt vandaag - zondag 28 april 2019 - naar de stembus. De extreemrechtse partij Vox zou uit het niets 12% van de stemmen kunnen halen. De Spaanse partij is onder meer tegen Gay Prides ‼

Er zijn veel Gay Prides in Spanje:  MadridMaspalomasBarcelona …. maar Vox is geen fan   De rechten en mogelijkheden van HoLeBi's en Transgenders uitbreiden is voor Vox zeker niets. Daarnaast is voorzitter Santiago Abascal Conde tegen het Homohuwelijk

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Spaanse partij Vox wil af van Gay Prides"    

bronnen: BeOut.be / Facebook.com - BeOut.be