zaterdag 22 december 2018

Frankrijk – Hiv | Doorbraak in strijd tegen Hiv-virus door Franse onderzoekers

Wetenschappers in Frankrijk hebben een potentiële doorbraak in de strijd tegen het 'Hivvirus' aangekondigd.  Onderzoekers aan het Institut Pasteur in Parijs beweren dat ze geïnfecteerde cellen met succes vernietigden. Dat meldden ze in hun studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell Metabolism

"Hiv richt zich op cellen met een hoge metabolische activiteit en kaapt die energie om zo te vermenigvuldigen", leggen de auteurs van de studie uit. "Door activiteitsremmers te introduceren in de cellen, worden ze vernietigd, alsook het Hiv-virus dat erin huist".

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Doorbraak in strijd tegen Hiv-virus door Franse onderzoekers" 

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – AD.nl                                                        

Tsjetsjenië | Internationaal onderzoek naar de Homo-vervolging in Tsjetsjenië

Tsjetsjenië  →  Er komt een groot onafhankelijk internationaal onderzoek naar mensenrechtenschendingen in Tsjetsjenië, waaronder de vervolging van "Homoseksuelen" in de Russische deelrepubliek ‼  Dat maakte de 'Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa' (OVSE) begin november bekend

Zestien OVSE-landen, waaronder Nederland, stelde het zogenaamde Moskou Mechanisme in werking. Daarmee wordt verwezen naar een bepaling in een OVSE-mensenrechtenverdrag dat in 1991 in Moskou werd ondertekend ‼  Met dit mechanisme kan de 'OVSE' een groep onafhankelijke mensen rechtenexperts de opdracht geven om onderzoek te doen naar mensenrechtenschendingen in een OVSE-lidstaat.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Internationaal onderzoek naar Homovervolging in Tsjetsjenië" 

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                               

vrijdag 21 december 2018

VS | "Homofobe wetgeving blijft gehandhaafd in de Amerikaanse staat Texas"

Amerika - Homofobie  →  De Republikeinse meerderheid in Texas weigerde deze week andermaal een Homofobe wet te schrappen. In het wetboek van strafrecht van de op één na grootste staat van Amerika is nog altijd opgenomen dat Homoseksueel geslachtsverkeer is verboden.

De wet stelt dat "geslachtsgemeenschap met een ander persoon van hetzelfde geslacht" een misdrijf is in de derde categorie en bestraft kan worden met een geldboete van max. 500 dollar. Sinds het hoogste gerechtshof de wet ongrondwettig verklaarde in 2003 is hij niet meer toegepast, maar hij staat nog altijd wel in het wetboek van Texas.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Homofobe wetgeving blijft gehandhaafd" 

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                              

Nieuwe Video's | Sam Smith - Fire On Fire / Boy George & Culture Club - Life ‼

Sam Smith  →  Hij staat momenteel hoog in de Top 40 met 'Promises' - samen met Calvin Harris. Die hit volgt Sam Smith op met deze ballad, die speciaal is geschreven voor de remake van Watership Down - een film over konijnen. Of hij hiermee het originele lied doet vergeten ?!  Dat kan bijna niet, want dat is "Bright Eyes" van Art Garfunkel - dat dit jaar op nummer 698 is te vinden in de Top 2000 ‼ De remake van Watership Down is vanaf 23 december als miniserie te zien op Netflix.

Zie ook:  Nieuwe single van Sam Smith | "Fire On Fire"  /  Nieuwe Plaat | "Sam Smith - Fire On Fire"
                                                   

                                                                         
Boy George & Culture Club - Life | Boy George moet huilen in de clip van zijn nieuwe single 'Life'

Boy George  →  Prachtig, zoals Boy George er uit ziet in de video voor 'Life'. Zijn gezicht met op z'n hoofd de kenmerkende hoeden en theatrale make-up worden omkaderd door special effects.  Het lied zelf vertelt een persoonlijk en positief verhaal over hoop en leven. Past helemaal bij de donkere dagen voor Kerst. De goede man houdt het zelf niet droog ...

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                              

donderdag 20 december 2018

Rotterdam – Sisverbod | Het actieprogramma moet ook LHBTI'ers beschermen

Rotterdam  →  Een dag na de eerste veroordeling voor straatintimidatie kondigt Rotterdam een uitbreiding van het "sisverbod" aan ‼ Het verbod geldt niet alleen meer voor het intimideren van vrouwen op straat, maar ook voor LHBTI's.

Dat staat in het Actieprogramma Integratie & Samenleven van wethouder Wijbenga. Met het programma dat de naam 'Relax. Dit is Rotterdam' draagt, wil het college toewerken naar een meer ontspannen Rotterdam.

Om dat doel te bereiken, moeten sommige groepen extra geholpen worden, stelt de wethouder   "Denk hierbij aan LHBTI's, maar ook aan inwoners van Rotterdam met een handicap, een andere huidskleur of bepaalde religieuze overtuiging". 

bronnen: RozeGolf.net / Rijnmond.nl / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                     

Jos Brink Prijs 2019 | Minister van Engelshoven zoekt kandidaten voor de prijs

Jos Brink Prijs 2019  →  Minister "Ingrid van Engelshoven" (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brink Prijs 2019   'Deze prijs' is genoemd naar de 12 jaar geleden overleden Cabaretier & Televisiepresentator Jos Brink.  Iedere twee jaar gaat de prestigieuze prijs naar personen of organisaties die zich inzetten voor de emancipatie, acceptatie en veiligheid van LHBTI+'ers.

Voorgaande winnaars waren onder meer: Henk Krol, Boris Dittrich en Ellie Lust   Rolmodellen die in hun actieve jaren rolmodellen waren die een cruciale rol speelden in de emancipatie en acceptatie van Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgender- en Intersekse personen.

Wil je een persoon of organisatie nomineren ?!  Dat kan t/m 01 maart 2019 via:  JosBrinkPrijs.nl

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Jos Brink Prijs 2019 | "Kandidaten gezocht" ‼ 
                                                                           
        
                                                               

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – Chris Bouma → Video / YouTube.com / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                

woensdag 19 december 2018

Vernieuwd.com | Een 'nieuwe website' voor jonge Christen·Homo's gelanceerd

Een nieuwe website wil "jonge Christen-Homo's" terzijde staan "in de zoektocht naar een begaanbaar pad bij de navolging van Jezus Christus" ‼

De site – Vernieuwd.com – is deze week gelanceerd door vier mensen met verschillende kerkelijke achtergronden, zegt medeinitiatiefnemer Gert Lemkes.

  De website bevat ervaringsverhalen van Homoseksuele Christenen en gaat in op wat de Bijbel zegt over Seksualiteit, Homoseksualiteit en Genderdysforie

Lees verder op de website van RD.nl:  "Nieuwe website voor Christen-Homo gelanceerd" ‼        De nieuwe LHBTI+-website:  Vernieuwd.com

bronnen: RD.nl – Reformatorisch Dagblad / Vimeo.com                                                                            

Cuba | Kans op Homohuwelijk kleiner door schrappen passage in de grondwet

Cuba  -  Een mogelijke openstelling van het huwelijk voor Homo's en Lesbiennes in Cuba zit er (voorlopig) niet meer in. Het Cubaanse parlement schrapte dinsdag 'passages uit de grondwet' die dat zouden mogelijk maken ‼  Het parlement besliste dit 'uit respect voor alle opinies'.

Cuba is sinds een tijdje bezig met het opstellen van een nieuwe grondwet. In een eerste versie stond dat het huwelijk een verbond is tussen twee mensen met absoluut gelijke rechten en plichten ‼  In de oude grondwet is sprake van een verbond tussen één man en één vrouw.  Maar, na protest van enkele Evangelische kerken, werd de eerste versie rond het huwelijk geschrapt.


Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                              

dinsdag 18 december 2018

Speciaal kado voor in of onder de Kerstboom | "Ondeugende Kerst Condooms"

Maak je Kerstcadeau compleet of hang je Kerstboom vol met deze grappige Kerst condooms met pakkende teksten, gratis verzending met brievenbuspost. Zolang de voorraad strekt ‼

Limited Edition 'Kerst Condooms' met grappige en dubbelzinnige teksten:
•   Oh, Oh, Ooooh ‼  
   All I Want For Christmas Is You
   Santa's Coming ‼

Leuk om iemand te verrassen, in of onder de Kerstboom, maar zeker ook leuk voor je eigen Kerstnacht ‼

De condooms zijn perfect om cadeau te geven voor Kerst.  Je boom versieren met condooms ?!  Bestel 't pakket van 30 condooms voor € 22,50. Speciale haakjes worden meegeleverd ‼

bronnen: Condoom-Anoniem.nl – Richard Spooren → Persbericht / Facebook.com – Condoom-Anoniem.nl
                                            
                                                                   

Amerika - Mattel | De makers van 'Barbie' overwegen een 'Gay Wedding Set' ‼

Twee "Ken-poppen" in trouwpakken die op het punt staan om met elkaar in het huwelijk te treden. Zo zou een 'Gay Wedding Set' van Mattel eruit komen te zien. Als het hele idee doorgaat tenminste. De makers van 'Barbie' zijn op dit moment hun plannen aan 't over- wegen.

Matt Jacobi en Nick Caprio zijn verloofd en hebben trouwplannen   Om hun achtjarige nichtje op de bruiloft voor te bereiden wilden ze haar een Barbie-trouwset cadeau doen voor haar verjaardag. Ze kochten een tweede Ken en gaven vervolgens een bruidegomsset cadeau ‼  Zie afbeeldingen ‼
                                                  
                                                        
                                          
Lees verder op de website van Winq.nl:  "Makers van Barbie overwegen een Gay Wedding Set"

Zie ook:  Barbies Ken gaat trouwen met Ken  /  Homostel creëert Gay Wedding Barbie-set ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Twitter.com – Winq.nl
                                                      
                                                                                                                         

maandag 17 december 2018

Azië | Homoseksuele man in Singapore mag 'biologische zoon' toch adopteren

Singapore    Een 'Homoseksuele man' in Singapore mag van het hooggerechtshof zijn "biologische zoon" adopteren.  Het kind (nu 4 of 5 jaar oud) werd geboren met behulp van IVF en een draagmoeder in de Verenigde Staten.

Een lagere rechtbank oordeelde vorig jaar dat adoptie niet mogelijk was, want in het land mogen 'alleen getrouwde koppels' gebruikmaken van IVF. Daarnaast is draagmoederschap niet toegestaan.

Seks tussen Homoseksuele mannen is in Singapore verboden   Mannen die zich niet aan deze wet houden, kunnen een maximale celstraf van twee jaar krijgen. In de praktijk wordt bijna niemand hiervoor vervolgd.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Homoseksuele man in Singapore mag biologische zoon toch adopteren" ‼ 

Zie ook:  
Rechter in Singapore staat Homo-adoptie toe  /  Singapore allows Gay couple to adopt their surrogate son in landmark ruling  

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl
                                                                
                                                       

A'dam · Pride | Inschrijving voor de botenparade in Amsterdam 4 januari open

Amsterdam  Botenparade 2019      Wie in 2019 wil deelnemen aan de "botenparade" in Amsterdam, kan zich van 04 januari t/m 03 februari inschrijven 

De inzendingen worden net als voorgaande jaren beoordeeld door een ballotagecommissie. Op 10 februari wordt bekendgemaakt wie op zaterdag 03 augustus 2019 mag meevaren. Het maximaal aantal deelnemende boten ligt op tachtig.
                                          

Inschrijvingen die het best aansluiten bij het thema van 2019 maken kans om mee te mogen varen. Het thema van 'Pride Amsterdam' is in 2019: "Remember The Past, Create The Future" ‼

Lees verder op de website van RozeGolf.nl:  "Inschrijving 'Botenparade' van Pride Amsterdam is vanaf 04 januari 2019 open" 

Zie ook: 
Pride Amsterdam 2019 zoekt deelnemers Botenparade  /  Thema Pride Amsterdam 2019 | "Remember The Past, Create The Future" 

Extra:  
Antwerp Pride herdenkt Stonewall-rellen | Thema: "RIOT"   Antwerp Pride 2019 herdenkt de Stonewall-rellen met thema "RIOT' ‼ 

bronnen: RozeGolf.nl / Pride.Amsterdam / Facebook.com – RozeGolf.nl                                                                                  

zondag 16 december 2018

A'dam | Man overleden in Gay-sauna Nieuwezijds in de Nieuwezijds Armsteeg

Amsterdam  Gay-sauna 'Nieuwezijds'  →  Een man is in de nacht van zaterdag op zondag overleden in Gay-sauna "Nieuwezijds" aan de Nieuwezijds Armsteeg in het centrum van Amsterdam.

Dat bevestigt de politie aan nieuwszender 'AT5.nl'   Het is niet bekend waar de man aan overleden is.  De politie doet nog verder onderzoek ‼

Thermos
Sauna 'Nieuwezijds' is de enige Gay-sauna in de stad. In 2015 ging Gay-sauna 'Thermos' failliet. De sauna aan de Raamstraat bestond toen vijftig jaar.

Zie ook:
Overleden man gevonden in sauna aan Nieuwezijds Armsteeg  /  Man overleden in 'Gay-sauna' in centrum van Amsterdam  
Man overleden in Gay-sauna in centrum Amsterdam   Dode in Gay-sauna Nieuwezijds Amsterdam | "Geweld uitgesloten" 

bronnen: AT5.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad Amsterdam                                                               

Justitie | "Vanaf 01 januari 2019 zwaardere straffen na LHBTI+-discriminatie"

Vanaf 01 januari 2019 worden delicten met een zogenoemd discriminatie·aspect harder aangepakt door het 'Openbaar Ministerie'. Zo krijgt de officier van justitie meer mogelijkheden om voor de rechtbank hogere straffen te eisen wanneer er sprake is van mishandeling van onder meer LHBT's. Deze nieuwe richtlijnen sluiten volgens het Openbaar Ministerie beter aan op de praktijk.

Zo wordt er meer aandacht besteed aan 'ernstige delicten'. Zo is bijvoorbeeld op dit moment mishandeling van een Transgender / Transseksueel nog geen grond voor een hogere strafeis, maar vanaf 01 januari wel. In de nieuwe aanwijzing is deze grond voor strafverhoging expliciet opgenomen.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Zwaardere straffen na LHBT-discriminatie" ‼ 


bronnen: DeGaykrant.nl / Twitter.com – DeGaykrant.nl